Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 19 martie 2009

Profesionistii

serene_z13q Vorbeam ieri cu un nene, omul vizitase penitenciarul in diverse ocazii, asa ca avea idee. Zice, domne, cea mai mare problema a sistemului vostru sta in faptul ca n-aveti profesionisti si din cauza asta traiti asa, improvizand de azi pe maine.

Ba nu, zic eu, care n-aveam de gand sa recunosc nimic in fata strainilor, eu stiu o groaza de oameni devotati si inteligenti care lucreaza in penitenciare. Omul s-a uitat la mine cu mare neincredere, citeam pe fata lui ca nu credea o iota dar n-avea niciun interes sa ma contrazica, pur si simplu nu era problema lui.

Tot ieri, am ascultat fara sa vreau, relatarea unui coleg despre felul in care fusese “sapat” si dat la o parte de catre o alta colega, care avea pile. De la vladica si pana la opinca, toata lumea a fost la un momendat “sapata” in sistemul penitenciar de catre cineva. Obiceiul asta, pentru ca a devenit un obicei, este atat de adanc intrat in carnea sistemului incat nimeni nu se mai mira si aproape ca nimeni nu se mai impotriveste.

Ba mai mult, vechii adversari isi repliaza cu repeziciune pozitiile la o adica si din inamici devin aliati de nadejde, care isi zambesc, care se bat pe umeri si se asigura reciproc de buna lor credinta. Pana la urmatoarea runda de "negocieri". Cel mai interesant moment este acela al schimbarii la varf, care seamana cu un seism de proportii. Din cutremuratura asta, lucrurile se intorc nu de putine ori cu fundul in sus si sefii ajung subalternii fostilor subalterni care la un moment dat si ei fusesera sefii fostilor directori. Daca intelegeti ce vreau sa spun!

Cu ocazia “seismului”, cu ocazia diferitelor permutari de n luate cate kappa, incepe setul de intrebari retorice: ce ma, iar l-au pus pe prostu' ala acolo?; l-au dat jos pe ala, care era destept, pacat ca l-au schimbat, era meserias!; ma da' ce pile are cutare, cine-l tine in brate?; ma, am auzit ca l-a adus cutare... Si tot asa.

Acum, pentru ca discutam in "familie" si nu ne mai aude nimeni, pot sa recunosc ca sistemul de valori dupa care functioneaza sistemul penitenciar, n-are valoare. Acest mare neajuns, permite de cele mai multe ori, "inscaunarea" in functii importante a unor neprofesionisti cu care ne carpim senini, existenta.

59 comentarii:

Anonim spunea...

Este un lucru cert faptul ca profesionistii sistemului penitenciar sunt pe cale de disparitie precum floarea de colt din muntii Romaniei,promotiile de sergenti pregatiti in padurea Baneasa sunt din ce in ce mai slab pregatite datorita faptului ca aceasta scoala de gradati s-a transformat treptat intr-o (facultate)iar cursantii nu prea mai fac lectii de specialitate penitenciara (poate doar vreo 200 ore de descriere a bastonului,aplicarea catuselor si a folosirii telefonului, nu prea stiu sa scrie in romaneste, exprimarea directa si indirecta lasa de dorit,foarte slabi la elemente de cultura generala,fricosi si mereu nepregatiti in fata sefilor)si fac cu greu fata regulamentelor si legilor aproape inexistente referitoare la functionarea sistemul penitenciar dar care legi in multe cazuri se vor a fi aplicate de multe ori prin forta faxurilor de amenintare,aceste hoarde de asa-zisi ofiteri desi denumirea imprima un respect fata de un corp distinct al armatei romane nu au din pacate in sistemul inchis in care isi desfasoara activitatea elemente la care sa se raporteze si atunci ei incearca o politica proprie transmisa din gura in gura fiecarui individ care se vede in scaunul de lider recunoscut sau nerecunoscut ( NUMIT LA APELUL BOCANCILOR),profesionistii sistemului au plecat spre alte sisteme sau daca mai sunt stau linistiti asteptand pensia lasand aceste elemente de destabilizare sa-si faca de cap, asa sa ajuns la constituirea in jurul unor indivizi numiti pe oarece functii a unor adevarate retele de informatori formate din subalterni sau ppl care culeg tot ce aud si vad, fiind la randul lor recompensati cu diferite favoruri de catre sef(premiere mai grase,salarii de merit,permisii etc), oare acum de cand cu neacordarea salariilor de merit ce o sa le mai dea.Pana cand in acest sistem elementele care guverneaza vor ramane non-valoarea,nepotismul cronic,pilele de tot felul,telefonul,se vor promova unii pe altii pentru serviciile aduse etc, din lipsa unor legi si regulamente clare de functionare, pana cand vor fi ofiteri in sistem si nu vor avea pe cine sa conduca (ei fiind o specie unica intr-un sistem)neavand si o clasa inferioara respectiv de subofiteri-agentii nu au nimic in comun cu ofiteri ( prin etimologia cuvantului),pana cand elementele de destabilizare a sistemului cocolosit si pervers nu vor fi puse cu botul pe labe pana atunci neprofesionistii vor face jocuri de tot felul care mai de care cu efecte foarte grave pentru sanatatea si viitorul acestui sistem

Anonim spunea...

PENITENCIARUL DEVA, CA SI ALTE PENITENCIARE DIN TARA, DIN PACATE PENTRU TOT SISTEMUL IN CARE LUCRAM CU TOTII, ESTE CONDUS DE UN SISTEM PIRAMIDAL DE NEAMURI ,RUDE CUMETRII, CARE SUNT PUSI PE FUNCTII CHEIE SI CU TOATA SINCERITATEA POT SA-L NUMESC "ASOCIATIA FAMILIALA BOTA&MARA BARCEA MARE -DEVA". DIN PACATE SI ALTII SAU ALIAT LANGA EI PENTRU SALARII DE MERIT SI DIFERITE POSTURI CALDUTE (VEZI VETANCA )

Anonim spunea...

Aceasta meteahna a sapatului si perfidia descrisa in articol, vin din boala sistemului (si nu numai penitenciar) de a promova nonvalori pe diverse criterii (le stiti toti), dand astfel posibilitatea unor persoane sa acceada in functii la care nici n-ar trebui sa viseze. In aceste conditii nu e de mirare ca toate aceste practici au fost ridicate la rang de profesionalism si sunt folosite de toti impotriva tuturor si de toti impotriva unora.
TRIST.

Anonim spunea...

Metahna carcotelilor si a saparii altora este ceva ce ne caracterizeaza,din pacate ,pe noi romanii,acesta este politica de Dambovita,politica care se practica "de la Nistru pan'la Tisa".Nu reusesc sa identific daca nu vrem sau nu putem sa depasim acesta conditie de balcanism,daca obiceiurile din vremea feudala in care tronurile Tarilor Romane se luau la Istanbul,cu un mai mic sau mai mare CIUBUC unde trebuie,cu o RECOMANDARE sau cu un grad de rudenie,au intrat atat de puternic in modul nostru de a fi,de a gandi,incat specialistii ar putea probabil sa identifice o "gena a balcanismului"in structura ADN-ului nostru sau in piramida valorilor a lui Maslow noi am introdus un nivel in plus numit "nevoia de balcanism"?!Constat cu amaraciune ca la nici un nivel nu exista nici dorinta si nici capacitatea de a ne desprinde de aceste mentalitati si moduri de "lucru",cei mai multi contemporani pun vina pe cei 50 de ani de comunism,probabil ei sunt optimistii in acesta poveste,mie imi este frica ca originea acestui comportament si mod de a gandi este mult mai adanca si prin urmare mai greu de combatut.Totusi am convingerea ca o solutie exista,aceeasi ca si cea din Republica Africa de Sud,EDUCATIA,educatia continua a tuturor,indiferent de varsta,educatia perseverenta,cu aceasi perseverenta cu care apa sculpteaza pesteri minunate.

Anonim spunea...

Ma aflu si eu in treaba si aduc in discutie, ca un corolar la cele discutate pe aici referitoare la mutarile de la Craiova si ca o concluzie la problema "profesionistilor" sistemului, o intamplare care s-ar putea sa ne spuna multe. Astazi, la Penitenciarul de la Craiova a fost descoperia o cantitate de aproape 5 g de heroina asupra unei femei. Eu nu tin nici cu ursul nici cu vulpea (din ANP, DGIPI sau padurea cu uscaturi). Credeti ca are vreo legatura acest fapt cu profesionistii ?Merita sa dam din limba cand nu avem ce face despre oameni pe care nu ii vrem in fruntea treburilor pentru ca s-ar putea sa ne strice linistea si afacerile noastre tihnite? Intreb.

Anonim spunea...

D-le Admin,mult adevar in cele postate;ati pus punctul pe "I"!
Adevar graieste si anonimul de la 06:26.
Din pacate,nu stiu ce ar trebui facut ca sistemul de valori,in "familia" noastra, sa capete valoare!
Poate isi da cu parerea S.O.A.D.("Bilant in stil penifest")!

Anonim spunea...

La noi in unitate situatia e alta. Pina mai ieri(15.11.2008),persoana care adresa injurii si jigniri la adresa directorului (neamul lui manivela,analfabet, pilos,arivist,3,14)s-a transformat peste zi in persoana care il escorteaza prin fabrica,GAZ,etc.In scurt timp si-a transformat propria-i mocirla intr-o " binemeritata" imagine. Mai este nevoie de profesionism,cand sti atat de repede si frumos sa lingi !

Anonim spunea...

cred ca 275 ar trebui aplicat cu strictete in tot sistemul si in aceeasi parametrii indiferent de asezarea geografica a penit.daca ora 22:00 inseamna: STINGEREA!!!pai stimati colegi de ce avem program tv non-stop,sau 23:55?ce facem defapt?daca in penit X ziua de duminica este libera,pai atunci in tot sistemul ziua de duminica e libera,daca in penitenciarul Y la sectorul vizita se lucreaza pe doua schimburi,pai atunci in tot sistemul sa se lucreze la fel.doar cand va fi aceasta echitate si nu vom mai sfida legile interne impreuna cu ppl atunci va apare probabil si respectul din partea ppl.

Anonim spunea...

Fiindca veni vorba de vizite.

Candva dl Bala a vizitat Tg. Ocna, adica mai exact in toamna anului trecut.

I-a displacut domniei sale ca sunt la un loc minori, ppl majori si mai sunt si cursantii Scolii de agenti. Asa ca, ce si-a spus domnia sa: Ce ar fi daca am face oarece ordine prin curtea astora. Si a spus ca trebuie sa dispara ppl majori, ca Scoala nu este penitenciar, ca minorii trebuie mutati in locul acestora si astfel cursantii scolii vor avea ce le pofteste inima, pe un amplasament care nu a fost niciodata al Scolii ci al Centrului de Reeducare.

Mai apoi a fost bilantul regional , la care domnia sa directorul adjunct Dl. Ungureanu a spus in mod foarte categoric ca Scolii nu-i este locul la Tg. Ocna, ca aceasta isi are locul intr-un centru universitar, ca nu are profesionisti care sa pregateasca agentii necesari sistemului.

Astazi, la Tg. Ocna s-a derulat un program privind reinsertia pe piata muncii, cu un ONG preocupat de soarta minorilor si a ppl majori, in speranta ca dupa liberare isi vor gasi un loc d e munca. Partener bineinteles a fost AJOFM Bacau.

Deziluzie totala cand vizitatorii au vazut discrepanta zdrobitoare intre conditiile de cazare asigurate minorilor in caminul special amenajat cu spatii de detinere,dar si pentru realizarea activitatilor cotidiene- terapie ocupationala, si HRUBELE in care sunt detinutii majori, insalubre, cu peretii scorojiti, cu dusumele scartainde, cu miros de igrasie, cu putoare dulce omeneasca de cel mai inalt parfum posibil!!!!

In aceste HRUBE vrea Dl. Bala sa mute minorii Centrului de Reeducare Tg. Ocna, lipsindu-i de minimele conditii de trai decent asigurate cu eforturi de ani de zile de catre specialistii Centrului. Rusine!!!!

Nu se poate sa distrugi munca de ani de zile a cuiva, SA DISTRUGI AMBIENTUL CREAT PENTRU MINORII INTERNATI pentru a face pe placul Scolii!!!!

Este inimaginabil ca in secolul XXI sa muti in niste hrube insalubre niste minori care vrei sa-i redai ca oameni societatii romanesti.

Oare ce vor spune acele organizatii nonguvernamentale care au ca obiectiv protectia dreptuirilor omului , ale copilului- A NU SE UITA CA IN 2004 APADOR-CH a criticat in mod aspru conditiile in care erau atunci minorii si in decursul acestor ani S-AU FACUT EFORTURI INIMAGINABILE, CU APORTUL OAMENILOR CENTRULUI, care au adus si de acasa materiale didactice sau si de alte feluri pentru a crea MINIMUL NECESAR DE CONFORT PENTRU UN TRAI APROAPE DECENT PENTRU MINORI!!! Ca acum cineva sa-si bata joc de munca noastra de ani si ani de zile !!!

Incercari de acest gen au mai fost in istoria centrului. In 1997 o eminenta cenusie de la Bucuresti, cu concursul unuia de la Tg. Ocna- adica Grefu, au binevoit SA DESFIINTEZE PESTE NOAPTE CENTRUL care a fost infiintat in 1956 ca si colonie de minori, CA SA ADUCA SCOALA MILITARA DE ADMINISTRATIE PENITENCIARA./ Timp de 4 ani Centrul a fost desfiintat, pana in 2004 la reorganizarea DGP, ANP considera nu numai necesara existenta Centrului ci si de maxima urgenta din cauza problemelor de sistem, reparatia venind aproximativ aproape de adevar in 2006 cand a inceput sa se faca angajari prin concurs, demers continuat in 2007 si blocat in 2008 din nu se stie ce motive.

Asadar, domnule Director General Bala, nu puteti distruge munca a catorva zeci de oamani care nu au "dezertat" catre Scoala , au pus suflet in ceea ce au facut cu minorii, deci NU DISTRUGETI CENTRUL pentru a face pe plac SCOLII!!! Ar fi o mare greseala manageriala care nu v-ar fi iertata nu numai de oamenii Centrului ci si de altii din sistem!!!

NE rugam pentru sanatatea dumneavoastra si pentru a va fi luminata mintea in luarea unei decizii intelepte!!!

Un grup de penitenciaristi fideli sistemului... DAR NU CU ORICE PRET!

Anonim spunea...

De psiholog care a ajuns director de penitenciar ce ziceti? De cand sunt psihologii manageri? De cand nu mai stie ANP-ul cum sa scape de ei ...si-i promoveaza... Asta a fost tactica unora sa ajunga mai sus, sa fie incomozi acolo unde sunt incadrati pentru a fi propulsati spre posturi inalte, stiind ca aceasta este practica... Exemple de acest fel sunt f. numeroase din pacate. Profesionisti? de unde? in ce domeniu? ne jucam cu managementul? cu nervii oamenilor? cu ai detinutilor? sau mai bine cu ai tuturor...

Anonim spunea...

Ne rugam la infinit pentru luminarea "mintii" D-lui Dir.Gen.,dar pana cand?

Anonim spunea...

Grupului de penitenciaristi de la 19.03.2009 20:28:00

45 minori si 120 de fepesei, frumos raport. Unitatile gem din cauza lipsei de personal iar voi visati la vata pe bat. Tara arde si baba se piaptana. Frumos va sede.

Anonim spunea...

Auzi, ADMIN ?Da' ala din poza cine este ?E, cumva, Acadel ?Si la cine se uita ? Cumva, la neprofesionistii aia ?

Anonim spunea...

E cert faptul ca exista profesionisti in cadrul sistemului penitenciar, altfel n-ar mai exista acest sistem!!Cati sunt? Sunt de ajuns sau nu? Sunt sau nu in functii care sa-i puna in valoare? Acestea sunt doar cateva din cele mai grele intrebari referitoare la scara de valori aplicata sistemului nostru. Era de asteptat sa se ajunga la asa ceva atat timp cat acest fenomen se manifesta la nivel national. Cel putin astea sunt concluziile obtinute din datele la care am acces (de la locul de munca, media, societate).
De unde cred eu ca vine tot "raul"? De la faptul ca nu exista destui oameni de caracter (civilizati, corecti, sinceri, seriosi, ambitiosi). Inainte de fi un bun specialist util unui sistem ca al nostru, este nevoie sa fii om de caracter. Nu e musai sa te placa toata lumea (nici n-ar fi posibil!), dar e musai sa te intelegi cu toti cei cu care intri, intr-un fel sau altul, in contact. Sa iau exemplul dat de admin in acest articol: vinovati sunt toti cei implicati in povestea cu "sapatul"! Cel care se ocupa cu "sapatul" este, cel putin, josnic; cel care "pleaca urechea" la "sapaturi" este, cel putin, incorect; cel care este "sapat" este vinovat de a fi lasat o portita prin care sa i se poata face asa ceva (daca nu ar fi lasat aceea portita, ar fi reusit sa demonstreze ca nu are vina si nu ar mai fi fost inlocuit din functia respectiva). Sigur ca, de cele mai multe ori, cel "sapat" are cea mai mica vina! Astfel, urmand logica de mai sus, pot spune ca din cei trei, doar cel "sapat" ar putea fi un om de caracter care a facut o greseala, asa cum e si omeneste. Nu voi generaliza acest rationament pentru m-as speria!!! Noroc ca nu sunt atat de multe functii de conducere (pentru ca acolo se aplica cel mai des metoda cu "sapatul")!!!
Asadar, din punctul meu de vedere, singura sansa de a exista o scara de valori corect aplicata este ocuparea posturilor cheie din sistem de catre oameni de caracter, buni profesionisti.
S.O.A.D.

P.S. Poate ar fi bine sa mentionez ca eu inca mai cred ca adevarul iese intotdeauna la iveala, ca binele invinge raul si ca nu exista situatii fara iesire!!!
Tot eu

Anonim spunea...

DE STANCIU DE LA MARGINENI ? NIMIC ? STITI CA A PUS , STAPANIRE PE FABRICA DE MOBILA ? DOAR PE BUNURI NU SI PE OAMENI . A PUS OCHII SI PE CEVA MOBILA ,I SE LUCREAZA DE ZOR LA PROIECTELE SALE IN MATERIE DE MOBILA , SE DUCE SA VERIFICE PERSONAL IN FABRICA SA VADA CUM , MERGE LUCRAREA. CE SA/I FACI DACA ESTE PE MOSIA LUI. ASA ESTE CAND AI SUSTINERE DE SUS .O SEARA BUNA .

Anonim spunea...

Tot ceea ce inseamna munca?........cele 3 unitati de la targu -ocna iau banii pe spinarea bacaului....asa ca nimeni nu vede ca sunt 3 " militieni" la un "bandit".....detasatii d-le Bala , la Bacau sa vada si ei cum se "mananca" painea in sistem , habar nu au [majoritatea],ce este intradevar o inchisoare, asa ca va asteptam la bacau si atunci sa va vad cat de frustrati o sa fiti si cate articole o sa mai scrietii , daca o sa mai aveti timp.Clica de la tg-ocna se v-a termina in curand , iar toti " acolitii " din birouri vor trebui sa MUNCEASCA!........asa ca va asteptam !.

Anonim spunea...

Mai anonim de la 21.17, esti cumva de la Tg. Ocna? Nu prea cred, pentru ca daca citesti doar statistici nu vei sti niciodata adevarul. Cifrele spuse de tine nu corespund din mai multe motive:
1. in cifra aia abstracta pe care o invoci sunt minorii aflati probabil intr-o anumita zi si nu ia in calcul si minoriki aflati pe transfer la diferite penitenciare pentru afaceri judiciare;
2. nu cunosti evolutia numericului de-a lungul timpului, ca prin anii 70-80 erau cca 2000 de minori si vreo 300 de cadre;
3. ca in 1988 Ceusescu a gratiat toti minori internati in SSMR si a trimis tot personalul Centrului la plimbare- O alta prostie ... usor comparabila cu ceea ce se vrea acum cu concursul dlui Bala si a tanrului june ajuns director al Scolii;
4. ca nu sunt chiar 120 de cadre, ci doar vreo 75 si vreo 10-12 profesori, dinte care unii platiti doar cu ora<
5. ca de fapt suma certa este alta si este informatie cu caracter clasificat si nu ar trebui tu sa o faci publica cu atata dezinvoltura.

Un sfat prietenesc: Lasa-i pe altii sa vorbeasca.

Anonim spunea...

Nea ,,Jena'', de la Targu Ocna, nu te uti ca muncim prin puscariile astea , iar voi ardeti gazul cu 50 de minori?! Ce specialisti mai nene.........., se vede de la o posta ca ai scoala de partid in sange sau ai fost membru al FUS ori sindicatului muncitoresc. In plus te ocupi si cu mari diversiuni, semn ca ai lucrat si cu ,, sifoneala'' si dai in continuare! Esti de toata jena cu asta: ,, S-AU FACUT EFORTURI INIMAGINABILE, CU APORTUL OAMENILOR CENTRULUI, care au adus si de acasa materiale didactice sau si de alte feluri pentru a crea MINIMUL NECESAR DE CONFORT PENTRU UN TRAI APROAPE DECENT PENTRU MINORI!!!''. Da domnule, copilasii au nevoie de confort!
Mare disperarea, de va laudati singuri , domnule ,,sufletist''! Sufletul e in card la multi, si daca se poate sa fii si pensionar si sa lucrezi e ok ! De ce tie frica de aia nu scapi! Spor la diversiuni, pupaturi, plangeri si rugaciuni marete!

Un slujbas nedevotat!

Anonim spunea...

pentru 19.03.2009 22:14:00

Voi trăiţi din istorie.
Vai de voi, nu vă mai susţineţi în realitate.
Date clasificate? Eşti glumeţ nene. Dacă vrei le găseşti pe site-ul ANP, dar oricum erau auncate aşa la derută, iar tu ai muşcat.
Nu ştiam că se iau în calcul şi minorii cu afaceri prin alte unităţi. De ce nu îi luaţi şi pe cei care vor veni anul viitor, ca să faceţi un bilanţ mai bun.

Anonim spunea...

Asemanarea este ca suntem toti profeionisti.
Diferenta este ca suntem unii mai profesionisti ca altii!

Pare paradoxal dar nu e... cineva vorbea de valori... chiar daca ar exista vreo doua, cu siguranta ar fi cele mai putin importante...

PS: Este minunata activitatea colegilor de pe la CR-uri!... Doar ca, de obicei, tinerii care au savarsit pedepse in minorat sunt putin cam analfabeti...

Anonim spunea...

" vai domnu Dan da ce cucui mare au "astia"........da ce " bataita" au luat...........Bai miorlaitilor..puneti mana la treaba......s-a terminat cu huzureala

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 22,06;ti au murit laudatorii? Am fost si eu de citeva ori in dec. 2008 la acea mult laudata unitate din Bacau si am vazut cu ce se maninca painea 2-3 ore la popota, in mijlocul programului ,de elita corpului ofitersc.Daca nu stii e suficient sa respiri pe hol, ca vei afla deindata.Dar poate ca nu ai acces la acea ora,..priveste doar grupul de lingai adunat in fata P.C.2 in jurul celui mai iubit securist devenit sef maximo si ti vei da sema. Asa ca bine ar fi sa va vedeti(daca mai puteti vedea )de mortii vostri ca aveti destui.Asta asa ca sa nu te mai doara capul de alti,ca de nu... i -ti mai spun si alte minuni de la Bacau ,de chiar o sa te doara capul.

Anonim spunea...

bai frate chiar te rog sa mai spui si alte " minuni" ce se intampla la BACAU.......iar ceea ce ai spus tu este real......de aceea v-am invitat la BACAU,sa vedeti " trai pe vatrai.

Anonim spunea...

Buna ziua.Stau si citesc niste probleme mari despre cum sa nu ii transferam pe minori in alte centre cum se desfiinteaza centrul de minori sau nu mai stiu ce prostii.Domnilor vreau sa va spun ca am fost si eu la Tg.Ocna si ce am vazut acolo am zis ca nu este adevarat.Saracii''domnii majori''nu mai stiau ce sa faca cu lichelele de minori........care daca ar fi spart un geam in libertate am fi zis ca sunt vai mama lor dar ei cand violeaza ,fura omoara ce sa mai spunem despre ei.Ne intereseaza cumva soarta loR?Da poate ne intereseaza pentru ca dupa ce termina la CR sa avem unde sa ii ducem intrun PRMS.ASA DA pentru aceea care tin la acesti minori inseamna ca nu au lucrat cu ei si nu stiu cum sunt de nenorociti.O intrebare?De personalul de la TG.ocna (minori) intereseaza pe cineva?NU.PENTRU ca nu sunt importanti cum nici un agent fie el de la minori de la majori,nu este important pentru conducerea ANP,ONG-URI GUVERN,MJ.Pe ei ii intereseaza cum sa mai isi dea niste sporuri cum sa arda un agent cand greseste..............poate sa il dea si afara ca tara zace de CREIER MIC SI PALMA LATA cam asa suntem catalogati.....sau PAZNICI,COCALARI PIETARI.asa ca cei care tin la saracii minori sa se gandeasca si la saracii DOMNI MAJORI de pe sectii.oricum minorii vor ajunge tot in puscarii mai devreme sau mai tarziu.lasati sa isi faca noii agentii scoala in condiitile buna care sunt si minorii daca se poate langa majori.va multumesc

Anonim spunea...

pt.anonimul de la 22.06
la Bacau ,lipsa de militeni la paza se datoreaza faptului ca martafoiului Margasoiu ii mai trebuiau cateva dotari la vila si conform celor invatate de la Prejvara (sa trag tare cat mai sunt)a inceput exodul catre posturile calde de la vizita ,evidenta ,reeducare ,secretariat ,administrativ etc.Rusine parvenitule !!!

Anonim spunea...

Psihologii au ajuns directori ???
Pai la voi e bine la Craiova au ajuns Directori Inginerii.
BECHEANU ADRIAN.

Anonim spunea...

Fiindca este vorba de profesionisti- Nu am vazut asa ceva la Scoala Nationala de Agenti de la Tg. Ocna.

Am fost in comisiile de concurs in 2008 si nu am nici un motiv sa laud vreun "profesionist" de la Scoala "Nationala".

Am fost dezamagit sa vad ca din cele circa 10 catedre ale Scolii, nici una macar nu este incadrata cu personal didactic de specialitate- nu au nici un titlu stiintific- conferentiar, lector, nici macar preparator! Nu provin din centre universitare, ci au cel mai mult un master, nicidecum vreun doctorat in vreo disciplina de drept penal sau procesual penal, executional penal sau alta disciplina din sfera care intereseaza sistemul penitenciar.

Este trist, 99,99% sunt fosti agenti sau ofiteri care au facut vreo facultate obscura/ gen administratie publica, nu au minime cunostinte de pedagogie! Am lecturat cu interes ce s-a spus pe blog cu privire la destinul acestei Scoli si am ajuns la concluzia ca dl. Ungureanu avea dreptate cand spunea ca locul Scolii ar fi intr-un centru universitar, cu profesori cu inalta calificare si nu ceea ce are acum in curte Scoala. Este dezastruos daca ne raportam la o alta scoala de, sa zicem, acelasi rang. Nu se poate face comparatie cu Scoala MAI de la Campina, sau cu vreo alta scoala militara / sistem MAPN.

Nu cred ca locul Scolii este la Tirgu Ocna, sunt de acord cu ceea ce a spus domnul Ungureanu la bilanturile regionale si cred ca locul Scolii este in Bucuresti, dar nu in locatia intiala, la Jilava, care este improprie desfasurarii activitatii de pregatire a agentilor. De altfel acea locatie are acum o alta destinatie si nu cred ca fara investitii majore ar putea functiona Scoala de Agenti acolo.

Nu am inteles cata sustinere poate avea Scoala sa demareze concursul pentru 200 de agenti din septembrie 2009, pentru ca pana acum nici macar bugete nu au unitatile penitenciare si bani pentru investitiile care ar trebui facute urgent nu au fost prevazute in estimarile pentru anii 2009-2012( cerute anul trecut unitatilor) si nici un bugetul pentru acest an- deja au trecut 3 luni din acest an si nu sunt bani alocati.

Concluzia nu poate fi decat una, Scoala va putea cel mult sa scolarizeze tot 100 de cursanti, investitiile necesare pentru a asigura cazarea si toate celelalte cheltuieli pentru dublarea cifrei de scolarizare sa fie ulterior prevazute in bugete.

Sper sa fiu bine inteles si nu fluierat cum am vazut ca se practica din ce in ce mai des pe acest blog.

O seara placuta colegilor din sistem si o noapte de cugetare. Fiindca trebuie.

Anonim spunea...

Problema e ca in unitatile din tara NEPOTISMUL nu poate face treaba buna si de calitate, iar unde tata e pe functie mare, fiica - langa el, sotia in dreapta lui, ginerele pe aproape, FINII si mai aproape, CUM SA MEARGA TREABA DOMNILOR ? Au aceleasi idei cu totii ca doar sunt in familie totii ! PE CAND UN CONTROL PE LINIA ASTA DOMNULE DIRECTOR GENERAL ? Oare aveti stire de existenta lor ? Oare stiti ca ei lucreaza prea aproape unul de altul si dispun cum vor ei ? SA DISPARA NEPOTISMUL ! ASTA E SOLUTIA FRATILOR !

Anonim spunea...

cind au tras sfori mari sa se mute scoala de la jilava la tg ocna nu erau probleme si nimeni din specialistii de atunci nici cu creierii capului nu gandea ce o sa fie acum. panarama aia de viezure de e director acum la tg ocna la scoala preda paza cu foile cursului in fata si era mare smecher.daca era asa bine pregatit de ce nu preda fara foi?

Anonim spunea...

La Scoala din Tg. Ocna de la agentul din poarta pana la director toti sunt rufde cu toti. Sunt soti, sunt fii si tati , sunt mame si fiice , sunt fini si nasi, sunt cumetri, sunt tot felul de rude, de sange sau prin alianta.

In 2007 cand s-a cerut prima data situatia rudelor celor din Scoala si cand s-a vazut ca din circa 100 de persoane, mai mult de trei sferturi au relatii de rudenie, fostul director Manole a bagat-o pe maneca incetisor si a redus lista strict la legaturile de rudenie de sange, la presiunea directorului adjunct al Scolii, domnul Martiniuc, care este la randul lui in aceeasi oala- pentru ca si-a propulsat nevasta sefa la logistica Scolii fara nici un fel de concurs.

Au fost promovati agenti in posturi cheie , au fost promvati ofietri in posturi de conducere fara examen, au fost imputerniciti niste incompetenti si la bilantul regional directorul general Ungureanu a spus ca nu mai poate lasa detinele formarii agentilor din penitenciarele tarii pe mana unor ageamii.

Cam astia sunt profesionistii Scolii, care numai nationala nu este. Domnul director de la Codlea a spus deschis ca agentii sai merg degeaba la Tirgu Ocna pentru ca acolo agentii in loc sa invete ceva se tin de chiolhanuri, si chiar domnul ungureanu a confirmat ca stie de petrecerile de noapte de la Creanga, la care se duc d-alde Martiniuc, Sova, Lazarescu, Munteanu precum si doamne( nu le mai dau numele pentru ca-mi este mie jena).


Astia sunt " specialistii" care pregatesc agentii sistemului penitenciar si astia duc o lupta surda pentru mentinerea Scolii cu orice pret la Tirgu Ocna.

Este trist ce se intampla, dar se sesizeaza oare cineva ca trebuie puse lucrurile pe drumul cel bun, ori nu?

Oare cine din ANP ar trebui sa vina sa vada si sa analizeze toate astea???? De ce nu vine domnul Ungureanu fiindca tot stie cite ceva?

Pe cand domnule director general adjunct Ungureanu la Targu Ocna?

Anonim spunea...

Stimata dna/dra inspector sef de credite bancare,comisar sef, sef logistica,sef....ce te visezi, de Centru de reeducare, Heghi Mioara;
Stimate ,,domn'' (in)jurist Do(bolo)can/''
Stimate grup dela CR
Noroc ca ati aterizat in curtea acestui amarat de Centru si ca ,prin munca si ideile voastre gloriase ,ati reusit sa aliniati acest loc uitat de lume ,la standarde europene.
Suntem invidiosi pe ,,munca'' d-stra si observ ,totusi ,cu stupoare,ca habar nu aveti (din rautate , desigur)de conditiile in care traiesc ppl din sectia scolii. Si aceasta ,bineinteles, din cauza schimbarilor ce vor veni.
Este de neinteles comportamentul d-stra fata de colegii vecini care v-au invatat abc-ul meseriei si ,din cauza visurilor d-stra de marire ,ii improscati acum cu noroi.
D-ra Heghi, ati uitat cumva caracterizarea mincinoasa cu care ati venit de la bcr tg ocna si ati vazut fericirea din ochii fostilor d-stra colegi ,cand au aflat ca veti pleca de acolo ,spre nefericirea altora?
- ati uitat ca ati fost caracterizata ca o mosierita ,proprietara de sclavi(tocmai oamenii d-stra din subordine)?
- oare inspectia penitenciara stie de numarul de ore suplimentare(parca 800) pe care le-ati bifat in dreptul d-stra si a colaboratorilor pentru munca asa zisa titanica de impartire a patrimoniului,de parca ati construit din nou Centrul, si nu ati luat totul deagata?
-oare conducerea superioara penitenciara stie ca sunteti un sef de logistica peste 8 oameni si ca ,in timp de 2 ani va-ti adjudecat si un ,,exceptional"? de unde? nu mai spunem ca ar mai intra cineva la apa!
Domnule Do(bolo)can, in calitatea d-stra de jurist, adus in puscarie(pardon, angajat) cu un dosar penal legat de gat din trecutul d-stra glorios,oare uitati ca verdictele juridice pe care le elaborati cu atata ,,competenta'' adunata de prin perigrinarile d-stra bahice, in uniforma statului,sunt subiectul inspectiei penitenciare?
-este ca asteptati acel verdict cu nodul in gat cat pumnul?(cel din cazul preotesei director care s-a pontat si in concedii medicale netinute la evidenta?
-ca toata asistenta juridica este impotriva celor slabi si favorizeaza marile ,,idei constructive" ale unei conducerii care nu are nimic in comun cu penitenciarele!? si va mai numiti profesionisti!
-ati fost pus la dispozitie pe timpul urmaririi penale ,asa cum spune legea ,pe care ,cu onor,o interpretati,dar numai in sensul ei nu?
Ar fi multe de spus despre voi! Poate ca imi voi etala identitatea intr-o viitoare aparitie( nu o fac acum de frica de voi! nu sunteti decat niste parveniti ce va pretindeti ceea ce nu sunteti),dar daca voi v-ati pastrat-o (pentru ca voi sunteti in realitate, ca doar voi sunteti bantuiti de secrete de serviciu, date exacte si mitocania de a spurca si locul in care va aflati),am sa raman si eu in anonimat deocamdata!
Rusine sa va fie!

Anonim spunea...

sPentru dreptate,
Cel care a scris ca dl MARTINIUC de la TG. OCNA a comis un abuz cind sotia sa a fost angajata,este sfatuit sa se mai documenteze si apoi sa revina.
In 1997 cind s-a mutat scoala, dl MARTINIUC a fost unul dintre f. putinii (2-3) care au acceptat sa se mute cu familia acolo.
Acuzati in necunostinta de cauza ,este bun si anonimatul,ca altfel ar trebui sa raspundeti in fata instantei si ptr.alte acuzatii nefondate.
PS.Sunt unul dintre cei care nu am avut curajul sa risc ,si sa plec la TG. OCNA,si imi cer scuze de la dl.MARTINIUC ,ptr.ca incerc sa il apar, fara acordul dumnealui.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 20.03.2009, ora 17.30

Te comporti ca in bancul cu Bula, care fura piese de la uzina ca sa îşi facă bicicletă, şi acasă îi ieşea mereu mitralieră.
Eşti într-o ambiguă confuzie ce îmi provoacă o mică contuzie care trebuie reparată cu o perfuzie pe creierul tău gol. Tîmpeniile pe care le spui sunt destul de greu de îngurgitat.
Crezi că eşti de nestăpânit,în încercarea ta de a supravieţui sau de a domina? Nu te mai lăsa mânat de instincte şi nu mai fi neputincios. Pune-te pe treabă şi, alături de ceilalţi încercaţi să duceţi penitenciarul Bacău acolo unde îi e locul - în elita unităţilor penitenciare.

P.S.
Ruşine să-ţi fie ţie pentru că jigneşti oamenii fără nici o acoperire.
Margasoiu are un suflet deasupra celor comune, fiind condamnat ,,să vîslească pe galere" laolaltă cu imbecili retrograzi ca tine.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 20.03.2009, ora 17.30 huuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooo!`'pupincuristule 'nu se mi dau salarii de merit, iar pentru devotamentul tau si pentru a-ti arata loialitatea trebuia sa-ti dai numele, sa te stim si noi.ARATATE.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 20.03 ora 22.54.

Daca nu ai somn mai bine invata limba romana si gramatica, stai cam rau cu acestea.

Cateva perle de-ale tale:

"grup dela CR"
"ideile voastre gloriase"
"invidiosi pe ,,munca'' d-stra "
" comportamentul d-stra fata de "
" visurilor d-stra de marire"
" bcr tg ocna "
" oamenii d-stra din subordine "
" in dreptul d-stra "
" ati luat totul deagata "
" in timp de 2 ani va-ti adjudecat"
" calitatea d-stra de jurist "
" trecutul d-stra glorios"
" perigrinarile d-stra bahice"
" cazul preotesei director "
" !? si va mai numiti profesionisti! "
" nu o fac acum de frica de voi!"
" dar daca voi v-ati pastrat-o"

Deci, anonimule, incepe sa mai citesti si tu ceva- mai intai manualele de limba si literatura romana si axeaza-te apoi pe gramatica.

Poate in vreo cativa ani te vei putea si tu exprima corect, romaneste si vei putea, desigur , sa iesi din anonimat, pentru acum oricum te-ai facut singur de ras, chiar fara sa-ti dai numele( sau poate tocmai de aceea!!!!)

Si un sfat prietenesc, lasa-te de rautati, candva ti se vor intoarce impotriva!

Anonim spunea...

„Proşti cu diplomă există, slavă Domnului, peste tot în lume. Spre deosebire de alţi proşti, ai noştri n-au depus niciun efort”.

Ţara e înfiorată de soarta unei dive care nu poate să-şi ţină închisă uşa dormitorului şi îşi acuză fostul soţ de toate relele din lume. (Oare de ce nu or folosi ziarele colorate şi termenul de div?) Zeci de aşa-zise vedete agramate se fâţâie în faţa camerelor

de luat vederi şi ne informează că sunt licenţiate, că au mastere etc.

Nici Scoala de la Tg. Ocna nu duce lipsa de "profesionistii" cu diplome false- o parte dintre acestia au fost mentionati chiar aseara, dar nu sunt singurii, sunt bucatarese ajunse la logistica dnei. Marticniuc, este un sofer licentiat in drept( ce-i drept acesta avea nevoie- ca sa invete codul rutier!, mai sunt si altii... lista este deschisa.

Miracolul acestei explozii de intelectuali pe metru pătrat a fost explicat săptămâna acesta, dar iureşul a fost repede înăbuşit. Sunt mari interese la mijloc şi evident o groază se simt cu musca pe căciulă. Mai mulţi profesori de la Universităţile „Alexandru Ghica” şi „Europa Ecor” din Alexandria sunt cercetaţi pentru eliberarea a 15.000 de diplome şi foi matricole false. Potrivit poliţiştilor, dosarele
de absolvire erau întocmite în numai câteva săptămâni, în domeniul economic, petrol şi gaze
. Universităţile se aflau în proces de lichidare din 2001. Da, aţi citit bine: 15.000. Doar în cazul acesta. Însă nimeni nu ştie câte diplome au fost eliberate de aceste fabrici, adevărate tipografii de ‚telectuali.

După 1948, comuniştii au înfiinţat o nouă generaţie de intelectuali, la apelul bocancilor, unii dintre ei absolvind Bacalaureatul după facultate. Astăzi, după Revoluţie, doar cei care n-au vrut sau au avut un pic de ruşine nu au o diplomă de absolvire a unei facultăţi.

Neîndoielnic, nu un petic de hârtie îţi asigură accesul în categoria celor cu neuroni antrenaţi sau îţi oferă automat o slujbă bună, ci competenţa şi buna pregătire. Proşti cu diplomă există, slavă Domnului, peste tot în lume. Spre deosebire de alţi proşti, ai noştri n-au depus niciun efort. Un dosar
falsificat costa între 3.000 şi 3.500 de euro. În plus

, cineva pregătit se prezenta la examenele de licenţă pentru persoanele care nu doreau să le susţină, fapt pentru care cerea 600 de euro.

Astfel de cazuri nu sunt noi, ele fiind semnalate din 1990 încoace, însă, fără excepţie, peste toate s-a aşternut tăcerea.

Zeci de categorii profesionale - poliţişti, jurişti, cadre didactice, economişti - au apelat la această structură paralelă pentru a parveni. Şi e greu să spargi acest buboi, din moment ce există zeci de mii de intelectuali de acest gen care sunt astăzi infiltraţi în toate structurile
de putere sau influenţă din România. Dacă ai trage hotărât de un capăt de aţă, s-ar deşira întregul pulover care îmbracă ţara. Un accesoriu putred, care intoxică adevăratul învăţământ.


Cand ce-i care au descoperit aceasta retea la Alexandria vor veni la Bacau sau Onesti, pentru a verifica si diplomele "profesionistilor " Scolii?

Anonim spunea...

Incet, dar sigur, noul Cod penal face loc adoptarii unei legi privind acceptarea eutanasierii ca practica medicala. Sub denumirea ”Uciderea la cererea victimei”, articolul 188 din proiectul Codului penal prevede ca „uciderea savârsita la cererea explicita, serioasa, constienta si repetata a victimei care suferea de o boala incurabila sau de o infirmitate grava atestate medical, cauzatoare de suferinte permanente si greu de suportat, se pedepseste cu închisoare de la 3 la 7 ani”.

Fapta la care face referire acest articol al proiectului Codului penal poarta denumirea consacrata de ”eutanasie”, termen pe care codul evita sa-l utilizeze, din motive lesne de înteles. Potrivit Dictionarului explicativ al limbii române, editia 1998, prin ”eutanasie” se întelege ”metoda de provocare a unei morti nedureroase unui bolnav incurabil pentru a-i curma o suferinta îndelungata si grea”.

In actualul cod, o asemenea fapta este considerata omor
Textul art. 188 din proiectul Codului penal vizeaza fapta oricarei persoane care ar ucide, la cererea ei, o persoana bolnava incurabil, iar conditiile prevazute corespund, în esenta, conceptului de eutanasie.
Codul penal actual nu prevede o reglementare de acest fel, drept consecinta, uciderea oricarei persoane, inclusiv a unei persoane bolnave incurabil, la cererea acesteia, este considerata infractiune de omor simplu sau omor calificat, conform articolelor 174 si 175. Potrivit Codului penal actual, uciderea unei persoane ce sufera de o boala incurabila, la cererea ei, poate fi considerata de instanta o circumstanta atenuanta judiciara (facultativa), caz în care pedeapsa aplicabila poate fi închisoarea de la 3 la 10 ani în cazul omorului simplu (art. 174 C. pen.), respectiv pedeapsa de la 3 la 15 ani în cazul omorului calificat, facându-se aplicarea art. 76 litera b) din Codul penal în vigoare.

Cu circumstante atenuante, autorul poate primi inchisoare cu suspendarea executarii
Conform proiectului noului Cod penal, uciderea la cererea victimei se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 7 ani. Mai mult decât atât, daca instanta va retine si circumstante atenuante judiciare, conform art. 76 alin. (1) din proiect, pedeapsa va putea fi redusa cu o treime, limitele devenind închisoare de la 2 ani pâna 4 ani si 8 luni. Pentru o astfel de pedeapsa se va putea dispune si suspendarea executarii ei sub supraveghere. Ministerul Justitiei justifica introducerea în noul Cod penal a articolului 188 prin trei argumente: primul este acela ca o reglementare similara exista si în alte tari europene, al doilea se refera la preocuparea ca uciderea la cererea victimei sa nu se pedepseasca prea sever conform noului cod, iar al treilea, intentia ca uciderea la cerere sa nu fie luata în considerare ca antecedent pentru omorul calificat în temeiul art. 187 litera e) din proiectul codului nou. În legatura cu aceste argumente, trebuie spus ca existenta unei reglementari în alte tari nu constituie în sine un argument suficient pentru preluarea ei in codul nostru daca starea infractionala din tara noastra nu o justifica. Pentru dezincriminarea prostitutiei s-a invocat ca argument numarul mic de persoane condamnate pentru aceasta infractiune. Daca în România exista putine persoane condamnate pentru omor la cerere, sau chiar deloc, o logica simpla ar trebui sa justifice lipsa unei necesitati pentru incriminarea distincta a eutanasiei. Pe de alta parte, preocuparea legiuitorului de a nu se aplica pedepse prea mari infractorilor, mai ales în cazul unei infractiuni contra vietii persoanei, nu pare tocmai rationala. În realitate, proiectul noului Cod penal va determina reducerea substantiala a pedepselor pentru omorul la cerere, si anume: de la 3 la 10 ani (codul actual) la 3 la 7 ani (codul nou) în caz de omor simplu, iar în caz de omor calificat, de la 3 la 15 ani (codul actual) la 3 la 7 ani (codul nou), cu posibilitatea reducerii pedepsei pâna la limitele de la 2 ani la 4 ani si 8 luni. In ultimul rand, ignorarea omorului la cerere ca antecedent al omorului calificat poate avea consecinte grave. Astfel, daca o persoana ar ucide la cerere trei persoane, mai înainte de a fi fost descoperita, pedeapsa aplicabila, conform noului Cod penal, ar fi calculata astfel: câte o pedeapsa pentru fiecare fapta (sa presupunem 3, 5 si 7 ani), iar pedeapsa finala va fi de 7 ani (la care se va putea adauga un spor neobligatoriu egal cu jumatate din suma celorlalte doua), adica în total cel mult 11 ani.


Asadar, putintica rabdare, solutii exista si pentru "profesionistii" sistemului penitenciar!

Anonim spunea...

Pentru Anonimul de la 13.50
Daca TU ii faci pe altii "imbecili retrograzi",inseamna ca te afli in aceasi oala cu antivorbitorul tau-numai ca tu ai un statut mai special-acela de pupincurist nu de jurist...Eu nu-l acuz de cele spuse pe blog pe domnul Marg...elatu ,dar in vorbele oricarui nebun se afla un gram de adevar.Si daca analizam mai profund ,dl.SIPA este ZERO pe toate fronturile,poate mai putin in domeniul consacrat-de aia esti si manipulat si daca inca nu ti-ai dat seama de omenia lui inseamna ca prezinti ceva interese pentru el. Iar daca nu esti informat sa sti ca prin puscarie se comenteaza din ce in ce mai des ca seamana din ce in ce mai mult cu MENTORUL SAU Prejvara, acest domn nervos Margasoiu...

Anonim spunea...

Ma gandesc si nici nu imi trebuiesc prea multi neuroni sa fac asta,pentru a-mi da seama ca ,mai marii nostrii carmaci nu au folosit nici macar atatia(neuroni) sa puna in aplicare un plan de impartire a penitenciarelor.Au muncit si nu au gandit, au infaptuit totul dupa un plan facut pe genunchi,au bulversat un sistem deja in deriva( de la programe de lucru pentru reducerea orelor suplimentare, ineficiente,la mutarea detinutilor dupa criterii nestiute nici de ei!).
Pe vasluieni si nu numai pe ei,i-au inglodat in instante la sute de km distanta, au transformat penitenciare dupa bunul plac ,in ceea ce ,acum ,au devenit improprii pentru noua lor menire,raportam planuri ce ajung prin cosuri de gunoi! Amara situatie ce adanceste si mai mult situatia viitoarelor zile de restriste ce au sa vina!
In contextul actual se inscrie si Scoala din Tg.Ocna! Unitate cu cateva zeci de hectare,cladiri cu dotari, atat pentru ce si-ar dori si unii si altii,este locul unde bulversarea a cuprins toate categoriile umane ce isi desfasoara activitatea aici.Functionarii se sicanizeaza aproape fatis sau in anonimat, ppl sunt si ei debusolati( unde vor pleca, daca vor gasi aceleasi conditii ONESTE si UMANE in care isi executa pedepsele),minorii ,speriati ca vor lasa un spatiu nu tocmai desprins din vis(cum argumentau unii) pentru a merge in altele ,amarate, fetide ,improprii(cum il vad ,tot ,,unii").
Realitatea ar fi fost alta daca s-ar fi mers pe o baza concreta, conforma cu ceea ce se ofera:
1Centrul de reeducare sa ramana ceea ce este!
2 Scoala sa ramana asa cum a functionat ani de zile(fie ca a fost la Jilava, fie ca functioneaza aici, profesionalizeaza agenti). Cat de specialisti sunt cei care predau sau cei care termina aceasta scoala, problema cea mai mare ramane tot in curtea penitenciarelor unde vor muncii acestia! De ce? Pai ,munca lor e indrumata de ofiteri? Care ofiteri? Pai cei care termina Academia? Dar cati sunt dintre acestia si cati au ajuns la conducerea serviciilor din penitenciare? Na! ca acum se descopera adevarata cauza a tuturor relelor si a problemelor! Pentru ca cei mai multi ofiterasi sunt ingineri, juristi, fosti sipa si secu mascati ,dar ''specialisti'' in ale sistemului!
3 Sectia de detinere ,sectie cu dotari si conditii ce depasesc chiar si conditiile unui penitenciar nou construit, poate sa gazduiasca pe usor populatia de ppl la ''deschis'' si ''semideschis'' din cateva penitenciare care nu pot oferii astfel de conditii!
Astfel vom ajuta si colegii bacauani sa nu se mai simta ca muncesc suplimentar si pentru cei din Tg Ocna.
3' Sectia ar fi putut sa fie transformata intr-un penitenciar pentru minori si tineri ,in locul celui de la Tg Mures.
4 Practica elevilor poate sa se desfasoare in cele 3 stabilimente din localitate,si in penitenciarul Bacau. Astfel vom ajuta si colegii bacauani sa nu se mai simta ca muncesc suplimentar si pentru cei din Tg Ocna . Si asta,fara a se cheltui bani aiurea cu transportul, mancarea si cazarea elevilor, asa cum s-a intamplat pana acum!Toate aceste cheltuieli se pot restrange doar la cele curente ce se efectueaza in tot cursul scolarizarii!
Si toate acestea,cu minimul de efort, cheltuieli ,carcoteli, rautati, intr-un mod care da posibilitatea impacarii tuturor, spre binele unui sistem ce se vrea eficient.

Anonim spunea...

Vaduvele sexy si abandonate

● Vaduvele tinere constituiau o ispita sexuala fata de care putini barbati nu cedau ● Ba chiar si domnitorii jinduiau la vaduve sau la femeile altora ● Pentru ca erau considerate a avea o buna experienta si capacitate sexuala, dar mai ales cele ce aveau avere, nefiind ocrotite de nimeni in mod deosebit, in jurul acestor vaduve roiau tot felul de filfizoni ● Altii, fara pic de scrupule, mareau numarul acelor vaduve violate ● Asa, Iasii au cunoscut si o altfel de istorie, cu relatii extraconjugale, violuri, copii din flori Tinerele, ajunse vaduve inainte de vreme, erau o ispita sexuala fata de care putini barbati isi vedeau de treaba. Ba chiar si domnitorii jinduiau la vaduve sau la femeile altora. Cele care erau considerate a avea o buna experienta si capacitate sexuala, dar mai ales cele ce aveau avere, cum nu era cine sa le ocroteasca, erau atrase in tot felul de capcane sau de-a dreptul jecmanite si batjocorite. Paharnicul Sion a scris, uneori exagerat, pagini care arata ca depravarea sexuala si morala era si odinioara o practica invederata. Dar au fost si cazuri cand vaduve respectate, precum cele ale domnilor Moldovei, n-au scapat de batjocorire. Doamna lui Movila, Elisabeta, ajunsa vaduva, a fost violata de turci, iar rusinea a determinat-o sa plece la Constantinopol, maritandu-se cu un turc. Altele, mai puternice, si-au continuat viata, fara a se marita, dovedind a fi de un spirit aparte.

Ce femei...
Paharnicul Sion este neiertator in cazul unui grec Teohari, luat cu o femeie vazuta decadenta. Ca aceasta, cate altele nici n-au meritat a fi pomenite... "Teohari, napasti grecesti bietei Moldove; un Costachi Teohari pripasit inca din domnia lui Alexandru Moruz, s-au prins roi cu curul unei Murguletoaie de la Botosani; la domnul Calimah s-au facut paharnic…", scria Sion in Arhondologia sa. Femeile erau vazute ca "un roi de cur", aluzie la rodnicia matcilor in comparatie cu zadarnicia existentei acestor femei pe pamant. Prezentat cu "iarasi pacat si putoare", un Hartig, "roi de cur a Elencai, fata logofatului Grigoras Sturza, sora domnului Mihai", este o noua tinta a dispretului paharnicului Sion. "Acea Elenca, fiind maritata cu logofatul Alecu Ghica, tatal domnului Grigori nebunul, ra de cur fiind, si-a lasat barbatul, au curvasarit cat au putut in Moldova....s-au fatat pe...", mai nota Sion. Dupa o asa istorie relatata, era in firea lucrurilor ca Sion sa fie considerat un barfitor cu "melita (gura-n.r.) ca de femeie".

Dulaul Chiar doamna lui Vasile Lupu, falnicul domnitor al Moldovei, a trait rusinea de a fi fortata de rivalul sotului la domnie, Stefan Gheorghe. Femeie puternica, Ecaterina Cercheza a reusit sa-l opreasca pe Stefan, suduindu-l si blestemandu-l pentru ce a vrut sa faca, racnindu-i ca-i un "dulau fara obraz". Se pare ca aceasta era o razbunare, deoarece pe seama lui Vasile Lupu sunt puse multe silnicii printre care si pe cea a sotiei lui Stefan Gheorghe.


Sinteza zilei, cu batai de inima si surle la CR, IA ASCULTATI AICI( cum ar zice dl. Stan):

Sedusa si parasita
"Tomazichi. Iarasi pacat..., napaste Moldovei. Costachi Tomazichi, grec, gramatic la dugheana unui Polizache, negutitor grec din Bucuresti, fiind acolo insurat, s-au lasat fimeia s-au fugit in Moldova... si tamplandu-se sa moara paharnicul Vasile Docan, ginerele agai Plitos, ce era pe atuncea sardar si logofat a casei, logofatul Grigoras Sturza, tatal domnitorului Mihail, caruia ramanandu-i doi copii nevrastnici si buna avere, s-au ingurluit grecul Tomazichi cu sluta Doniceasa... si s-au cununat si dupa ce s-au ciulit din averea lui Docan, s-au facut si o fata cu Doniceasa, au lepadat-o, ingurluindu-se cu o vaduva a unui Sandulacri, ce era nepot lui Plitos.... Cu fimeie cea de al treile, iarasi au facut multi copii; au murit el si lasand prasila destula dintr-insul, fimeia lui s-au maritat de al treile....iarasi cu un pacat grecesc...", a scris, plin de venin, paharnicul Sion. Statutul femeii moldave, desi nicidecum unul defavorizant, n-a fost unul care, mai ales datorita deselor distrugeri ale tatarilor, cazacilor, turcilor, polonilor, apoi laturilor intinse de afaceristii greci si tot asa, sa fie nepatat de poftele veneticilor. Adesea, moldovencele ajungeau tiitoare sau mai rau la turci."

Iata de unde i se trage obarsia si se pare si "obiceiul"/. Asa o fi, ori ba?

Anonim spunea...

Pt.anonimul din 21.03.2009 18:48:00
Nenea cu tilicaru eu te cred ca esti suparat ca nu ai 2.90 dar cred ca ai gresit adresa unde ai trimis ovatiile si informatile despre salariul de merit...din cele spuse de tine faci lumea sa creada ca ingrosi si tu randurile pupincuristilor lui Margasoiu - si e pacat !!!Sa auzim de bine !-adica de schimbare...

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 21.03.2009, ora 18.48

,,Sclavule", dacă ai ceva de spus, dă-ţi tu numele, exprimă-ţi nemulţumirile şi să vedem cum le putem rezolva. Nu esti în stare să scrii 2 fraze coerente şi foloseşti numai expresii jignitoare şi vulgarităţi. Halal formator de opinie mai esti.
Observ cu multă toleranţă că, de la un comentariu la altul, te identifici din ce în ce mai mult cu prostia.
Nu vei depăşi niciodată perioada pubertăţii, nici chiar la 50 de ani.
Nu contează cum îl cheamă sau cum îl va chema pe directorul de la Bacău - Margasoiu, Prejvara, Doboş, Obama, etc - ţie nu-ţi va fi pe plac niciunul, niciodată. Aşa e natura ta - scîrbavnică fiinţă. Trăncăneşti stupidităţi crezând că poate atragi atenţia cuiva.
De ce nu candidezi la concurs pentru postul de director? Îţi răspund eu - pentru că nu te duce capul şi nu ai studii . E mai comod să stai în umbră şi să latri(sau să ragi).

Un admirator înfocat.

Anonim spunea...

Sa vb de profesionistii! Sa-i comparam! Sa vedem cine sunt!Pentru ca una e sa fi profesionist si alta e sa te crezi ca esti!
Ati scris de profesionistii Scolii! Cine sunt ei, asa cum sunt in realitate si nu dupa cum se vrea sa se arate din partea celor care se cred ca ar fi. Sa luam cateva exemple.
- Martiniuc M –ofiter- Academie militara – la zi! Nu mecanic, nu tamplar! Nu seral, ff., id! Experienta-22 ani batuti pe muchie.
- Sova M- ofiter, Academia de politie, arma penit.- la zi.2 masterate. Nu mecanic, nu tamplar, nu seral, ff., id. Experienta -17 ani.
- Munteanu G- ofiter, Academia de politie, arma penit.- la zi.2 masterate. Nu mecanic, nu tamplar, nu seral, ff., id. Experienta -10 ani.
- Lazarescu G-Facultatea de informatica- zi
-Academia de politie arma penit. Fara frecventa,dar incadrat in sistem din 1991.Experienta-18 ani.
Putem continua lista ,insa doar acestia au fost nominalizati de ,,profesionisti’’, cu mentiunea ca si celelalte cadre ce isi desfasoara activitatea in invatamant sin nu numai, au studiile la zi,.masterate,alte specializari in domeniile in care activeaza.
Faptul ca doamna Martiniuc este inconjurata de bucatarese si soferi cu diploma denota faptul ca nu au fost adusi din afara tot soiul de ametiti,ci au fost formati in unitate,bazandu-se pe conceptul ,ca un om din sistem face cat doi din afara(ca experienta). Adevarul este ca acestia sunt folositi tot pe posturi de agenti si nu dupa cum s-ar crede de mari profesionisti, ori conform studiilor absolvite ulterior.
Sa vedem acum de profesionistii Centrului!
- Seful logisticii-lacatus mecanic prin fabricile comuniste de pe Valea Trotusului; facultate de finante la seral;inspector credite la o banca obscura din oras; 2 ani in system, un ‘’exeptional’’luat numai de noi stiut cum; comportament de latifundiar si ‘’profesionista’’ in toate domeniile de activitate ale Centrului, (jurist consult, reeducare,aplicare regim etc) bagandu-si nasul peste tot;
- Are in subordine :
- un ofiter achizitor cu aceleasi studii, fiind ‘’colega’’cu aceasta , inca de pe vremea in care activau la aceeiasi banca(ghilimelele denota insa, faptul ca ofiterul in cauza ,este de fapt fata de casa a acesteia,buna la toate, curatenie, papica si urmarirea pas cu pas a angajatilor din subordine).
- ‘’ bucatarese de-ale d-nei Martiniuc’’, mutate la Centru , pe posturi din birourile logistice,castigate prin concurs ,(fetele sunt asadar tot din Scoala venite) si inca vreo doua fete,, una din afara si alta ,scolita tot prin ‘’hrubele’’ d-nei Martiniuc;
- Consilierul juridic- lacatus mecanic prin fabricile Vaii Trotusului; facultate de drept la seral, experienta cumulate prin tavernele aceleiasi Vaii, mare admirator al preotesei director adjunct al Centrului, favorizand-o pe aceasta din urma si pe cea dintai cu favoruri juridice nu tocmai legale care fac obiectul unor cercetari de ‘’sus’’; basca ,juristul mai are intradevar, dupa cum scria si ,,agramaticul ‘’anterior, un oarecare dosarel penal ajuns la un momentdat prin instantele judecatoresti;
Toti cei care conduc destinele intendentei centrului sunt veniti din afara sistemului,de maximum 2 ani! Si la ora actuala ii vezi prin birourile Scolii solicitand informatii si consultatii de specialitate,dar in momentul in care le iese treaba, asta este datorita ‘’profesionalismului innascut’’ cu care au fost inzestrati si de experientele cumulate de la anterioarele locuri de munca si, nu numai !

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 11.37.

Sigur ai probleme cu gramatica in special si cu limba romana in general:

"Sa vb de profesionistii!"
"una e sa fi profesionist"
"in invatamant sin nu numai"
"un ‘’exeptional’’luat"
"activau la aceeiasi"
"experienta cumulate"
"mai are intradevar"
"si ,,agramaticul ‘’anterior"
"ajuns la un momentdat"
"experientele cumulate".

In acest context ai o solutie: ia manualele de limba si literatura romana si mai invata!!!

Parerea mea!

Anonim spunea...

Un alt fel de DREPT LA REPLICA :

RAZBOIUL PSIHOLOGIC AL SCOLII "NATIONALE"- condus cu abilitate de "ochi albastri", fosti si actuali "profesionisti" impotriva colegilor din CR.

Razboiul pshihologic sau al nervilor nu e o inventie a secolului ori mileniului nostru, nu se stie precis cine l-a inventat. Probabil ca omul primitiv s-a inspirat direct din natura, preluand de la unele animale tehnici de amenintare, inselare sau descurajare a inamicilor. Desigur... in cazul animalelor nu avem de-a face cu razboi pshihologic propriu-zis, ci cu manifestari instinctive de aparare sau agresare. Razboiul pshihologic e forma inteligenta,superioara si ultima de razboi, la fel de periculoasa ca si razboiul nuclear sau clasic.

Tortura psihica e mult mai cumplita decat cea fizica. Ca orice alta forma de razboi, confruntarea psihologica cuprinde doua laturi principale ,agresiunea (atacul) si apararea.

AGRESIUNEA
Agresiunea psihologica pare invizibila pentru majoritatea populatiei din urmatoarele cauze;
- se desfasoara in ascuns prin persoane care nu par deloc agresive si nu atrag atentia prin fapte iesite din comun;
- folosesc "arme" fara zgomot, imprumutate din viata omului obisnuit: informatia,cuvantul,imaginea;
- se grefeaza pe activitati umane nevinovate, cum ar fi :informarea prin miijloace mass-media, asocierea cetatenilor pentru atingerea unor scopuri comune, lupta impotriva coruptiei,a sistemului ticalosit;
- vizeaza atingerea unor scopuri greu de banuit pentru cei neavizati.

Desi agresiunea psihologica e "invizibila" ea nu este incognoscibila sau atotputernica. Deoarece acest tip de agresiune urmareste distrugerea intregului sistem de cunoastere obiectiva a realitatii dintr-o societate data, fiecare om intreg la minte o poate descoperi si neutraliza.
Agresiunea psihologica este o forma speciala de agresiune, compusa dintr-un sir de actiuni de lupta psihologica, structurata unitar, vizand scopuri foarte precise. Actiunile diversionist-psihologice sunt organizate,conduse si controlate de catre un grup de putere impotriva altui grup.

FORME DE MANIFESTARE ALE AGRESIUNII PSIHOLOGICE

1. Prima si cea mai directa forma de agresiune psihologica e amenintarea directa sau insinuata. In functie de marimea tintei vizate, amenintarea poate imbraca diferite forme, ca de exemplu;
- actiuni de intimidare a unei persoane in scopul determinarii acesteia sa se comporte cum doreste agresorul.
- actiuni de intimidare a unui grup social legal constituit, care desfasoara o activitate utila( politica, morala, cultural=educativa, civic-cetateneasca, sindicala etc).

2. A doua forma de de agresiune psihologica, mult mai pervesa decat prima, ar putea fi denumita intoxicare sau confuzionare informativa. In ce consta aceasta forma de agresiune si pe ce isi bazeaza efectele. Intoxicatorul porneste de la o constatare foarte veche, utilizata inca de sofistii greci: NU TREBUIE NEAPARAT SA SPUI ADEVARUL PENTRU A CONVINGE, deorece notiunea de adevar e relativa si definita in mod diferit. Intoxicatorul isi propune sa va zdruncine axele de rezistenta ale personalitatii, sa nege posibilitatea cunoasterii obiective, SA IMPUNA O "REALITATE" CONSTRUITA DE EL,DIN ILUZII,FICTIUNII,FABULATII,CU ALTE CUVINTE INTOXICATORUL ISI PROPUNE SA VA ZDRUNCINE TOATE CREDINTELE SI AXELE DE TARIE,SEMANAND INDOIALA,CONFUZIA,NEICREDEREA SI ALTE SENTIMENTE GENERATOARE DE SLABICIUNE.

3.Cea mai perversa forma de razboi psihologic o constituie dezinformarea si manipularea. Dezinformarea-manipularea constituie o forma de agresiune psihologica, organizata si aplicata pe baza de plan, de catre persoane specializate, in scopul modificarii constiintelor si comportamentelor umane, prin prezentarea deformata ori tendentioasa a realitatii obiective. Persoanele si grupurile sociale care fac obiectul dezinformarii-manipularii sunt numite tinte. Dezinformarea-manipularea a luat un deosebit avant,datorita urmatorilor factori favorizanti:
-descoperiri de varf in domeniul psihologiei si sociologiei au permis anumitor persoane cunoastErea mecanismelor de functionare a psihicului individual si colectiv(de grup) precum si a punctelor vulnerabile din personalitatea umana sau a grupurilor de oameni;
-dezvoltarea exploziva a mijloacelor de informare in masa a pus la indemana dezinformatorilor suporturi informationale diverse, internet, televiziune, radio, ziare,reviste prin care pot actiona la mari distante, inclusiv de pe un continent pe altul.
Cat priveste cele doua unitati, dezinformarea si manipularea au luat un deosebit avant in ultima saptamana- s-au aruncat pe piata vorbe grele la adresa unora din conducerile celor doua unitati, tocmai pentru a arunca in lupta pe cei interesati. Dar, care sunt scopurile dezinformarii-manipularii? Se oboseste manipulatorul in zadar, asa de amorul artei?
Dezinformatorii „profesionistilor” actioneaza pentru atingerea unor scopuri foarte precise dupa cum urmeaza:
1.Scopul fundamental al agresiunii psihologice desfasurate prin dezinformare-manipulare este politic, economico-financiar, oneros, folositor dezinformatorului in favoarea tintelor si consta in:
- subordonarea economic-financiara a tintelor
- anihilarea unor tinte concurente, odata cu impunerea intereselor proprii
-obtinerea unor avantaje pentru dezinformator-manipulator, in defavoarea tintelor
2 Scopuri intermediare:
-anihilarea persoanelor instruite cu privire la intentiile reale ale agresorului, capabile sa organizeze rezistenta impotriva agresiunii psihologice de tip dezinformativ-manipulator;
-distrugerea fizica sau psihica a specilistilor in razboi psihologic, a expertilor in coNtracararea agresiunii dezinformativ-manipulatorii, a profesionistilor instruIti pentru razboiul invizibil(ex.desfiintarea SIPA/ REINFINTAREA DPCMP- actuala DPCT);
-slabirea sau distrugerea sistemului de rezistenta si valori al grupului tinta.
Analizati „speta Scoala-CR” dragi colegi penitenciaristi si veti gasi raspunsurile.

APARAREA
Omul sanatos si informat nu reactioneaza reflex-conditionat la bombardamentul informational, ci adopta conduite si comportamente constiente, bazate pe operatiunile gandirii logice; judecata, rationamentul analiza, sinteza, abstractizarea, comparatia,generalizarea. GANDIREA E ARMA CEA MAI TEMUTA DE MANIPULATORI.
De indata ce ati inteles cat de periculoase sunt actiunile dezinformativ-manipulatorii pentru libertatea dumneavoastra de constiinta si de vointa, nu ezitati sa le explicati si altora mai putin informati. Daca veti studia istoria mondiala,veti constata ca marile necazuri ale omenirii au fost generate de indivizi cu un grad scazut de cultura si simtire, fanatizati, deveniti sclavi ai unor idei false, fara corespondent in realitatea obiectiva.Ce au facut astfel de indivizi? Au fabricat ideologii contrare legilor de dezvoltare ale omenirii,le-au testat pe natiuni si popoare nevinovate,le-au impus prin forta sau manipulare,au determinat razboaie pentru apararea ideilor false si impunerea lor cu titlu de adevar.
In „speta” npastra: in ultima saptamana au avut loc actiuni de intimidare a unor persoane in scopul determinarii acestora sa se comporte cum doreste agresorul- atacul "profesionistilor".
Cand se vor reconcilia pozitiile celor doua „combatante” ? Probabil au nevoie de un dus rece… stiti voi de care. Pur, romanesc!

Si totusi este postul Pastelui, ce ar fi daca v-ati potoli cu lupta asta?!!!

Anonim spunea...

‚Daca veti studia istoria mondiala,veti constata ca marile necazuri ale omenirii au fost generate de INDIVIZI CU UN GRAD SCAZUT DE CULTURA SI SIMTIRE, fanatizati, deveniti sclavi ai unor idei false, fara corespondent in realitatea obiectiva’
Felicitari autorului, poate multi dintre noi vom fi indemnati dupa acest articol, sa gandim mai mult inainte sa judecam, sa constientizam ca se poate ca intr-o buna zi, sa fim tinta unui astfel de atac, numai asa, pentru ca unii nu ne suporta. In multe unitati ale sistemului penitenciar se poarta teroarea, amenintarea, zvonul, de foarte multe ori neadevarat, suntem obligati sa traim cu frica, nu ca ni se poate reprosa ceva profesional, ci ca, intamplator nu ne intelegem cu pila lui X, sau ca nu favorizam pe cineva doar pentru ca „stie sa inventeze”. Este frustrant sa ajunga sa-ti capteze atentia, nu un sef care ti-ar putea reprosa ceva, ci un coleg pentru ca are proptele, sau este capabil oricand sa scrie ceva despre tine neadevarat. Ciudat ca asemenea „colegi” de foarte multe ori, profesional sunt „la pamant”, iti zambesc in fata si sunt cei mai nedreptatiti pana ii intrebi de meserie lor. Atunci ai surprize si-ti dai seama sa el mai departe de scrisul de minciuni nu prea stie altceva. Speram ca acest blog sa fie un loc in care, nu sa ne dam unul altuia in cap, ci sa incercam sa iesim impreuna din mocirla asta in care ne afundam tot mai mult. Dragi colegi, noi nu vrem sa iesim, noua ne place aici! Daca vom reusi vreodata sa ne revenim, atunci vom vorbi despre profesiile pe care le avem fiecare si s-ar putea ca multi dintre noi sa arate ca nu prea au ce cauta in locurile pe care le ocupa. Atat timp cat noi suntem perfectionati in sifonareala, aruncatul cu piatra, ne perfectionam in inventat minciuni,atunci dragii mei, nu avem nici un interes sa ne revenim, nu-i asa? Ma intreb daca in urma unor astfel de informatii, s-ar face controale si cei care ar fi prinsi ca au mintit si-ar pierde locul de munca, ar mai fi atat de multe „stiri” pe acest blog? In rest, numai de bine....

Anonim spunea...

pentru anonimul din 22.03-ora11.16
Iar ai comis-o "INTELIGENTULE".Nu-ți plac jignirile dar tu la rândul tău jignești. Dar, probabil, la tine nu se pune că deții studii.Se ințelege! Insă, cu toate studiile tale nu ai reușit sa devii decât un lingău veritabil, cu limbaj indoielnic, și rămâi în continuare un sclav devotat, așa cum ai fost și cu Doboș (că pe Prejvara l-ai ratat).Și pe Mamulos dacă îl va pune director tu ai să-l slujești la fel, asta iți este menirea, iar alții se vor amuza când vei scoate castanele din foc in locul lor.... Mai studiază că ai timp până la 50 de ani să-ți depașești condiția... Un admirator al admiratorului înfocat...TRZEȘTETE INTELECTUALULE!

Anonim spunea...

Ce a cautat Directoarea preoteasa a CR-ului Tg Ocna la un obscur ,,festival''la....san Remo..... pe bani frumosi, minim 300 euro pe cap de fraier din provincia Onesti- Tg Ocna.... ,..cu decont de ANP
( astia chiar asa sunt prostiti?), pe un tablou al unui minor?!, pe ideea unui pictor......???
E profesionista in arte plastice, vorbeste fluent ceva limbi straine...sau e ...coana Chirita in Provincia Italiana?????

Profesionistii!!!!!!! halal Caragiale!

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 22.03.2009, ora 23.01

Observ că nu ai somn şi citeşti blogul tîrziu în noapte. Te roade ceva, nu suporţi să ţi se dea replica şi trebuie să ai tu ultimul cuvânt.
Nu transforma blogul într-un război personal cu mine, spune-ţi o părere pertinentă dacă ai, dacă nu, lasă-i pe alţii să se exprime.
Părerea mea obiectivă - eşti şi vei rămâne un frustrat, indiferet de cine conduce penitenciarul Bacău, îţi vor curge balele mereu sperând că doar, doar te va băga cineva în seamă şi îţi va arunca un os.
Dai dovadă de mizerie umană şi trăieşti în promiscuitate.
Eşti abject până în măduva oaselor iar natura nu este vinovată că a creat o asemenea aberaţie genetică.
Lasă-ţi neuronii să danseze pe muzica lui Wagner.

Ăata e portretul tău robot, admiratorule al meu.
P.S. Vezi să nu crape ficatul în tine.

Anonim spunea...

Pentru anonimul din 21.03.2009, ora 20.29

Crezi că ai mai mult stil decît ,, alalant"? Nici pe departe.
Cine eşti tu să apreciezi dacă directorul de la Bacău e bun sau nu?
ÎŢI PUI FRUSTRĂRILE ŞI INVIDIA ÎN CUVINTE.
,,Scuipi cuvintele sau le şuieri printe dinţi" ?
Cred că partea frumoasă a invidiei este admiraţia. De aici trag concluzia că îl admiri pe directorul de la Bacău., deşi nu vrei să recunoşti.
Stiu că oamenii care sunt mai puţin inteligenţi, care au valorile estetice şi teoretice scăzute, preferă comicul. A- ţi bate joc de altul nu arată, îţi repet, decît frustrare, complex şi invidie. A- l judeca pe altul mereu şi mereu nu înseamnă decît a te judeca pe tine. A rîde de altul nu înseamnă decît a rîde de tine.
Eşti un om maliţios, deci eşti un om trist - te compătimesc sincer.
ÎŢI RECOMAND SĂ LAŞI LA O PARTE MIŞTOCĂREALA ASTA ,,DE PELUZĂ".
Te salut.

P.S. Observi că te-am abordat altfel decît pe ,,alalant".

Anonim spunea...

Pentru anonimul cu preoteasa:

Fratica, ai dat de belea, vine dansa si ce de acatiste vei primi, ce te va cadorisi, de nu te speli cu toata apa Dunarii si a primei apei ce curge pe la voi prin vale.

I-ati pus gand rau preotesei, dar cu (in)juristul ce-ati avut? Ca, deh, isi facea si el treaba in ale consilierii. O fi avand ori ba dezlegare? Ori v-ati legat la cap fara sa va doara?

Tineti pe aproape ca va vine acusica acasa directoarea si ati pus-o de mamaliga, frati din "Moldavia cia dulshi" . Mare prostie ati facut, mai acu in post. Va pune el popa in pomelnic, acolo unde stie el si.. ati pus-o!!!

Bai, parc-ar fi o povesti di Creanga, bre!

Anonim spunea...

Potrivit unui studiu al Cercetătorilor canadieni, o anumită proteină din mazăre poate fi folosită ca aditiv sau supliment alimentar
împotriva hipertensiunii arteriale şi a maladiilor renale.

Mazărea a fost considerată mult timp drept un super-aliment, ce conţine proteine, fibre
dietetice şi vitamine
, având un conţinut scăzut de grăsimi şi de colesterol.

Noile studii au demonstrat, în premieră, că un anumit concentrat din mazăre poate avea un efect pozitiv asupra presiunii arteriale şi preveni maladiile renale cronice.

Recomand scumpilor mei colegi, mai ales a celor de la cabinetul medical, sa consume mazare, poate le scade tensiunea arteriala. Sa nu-mi mai poarte de grija.

Sau poate au probleme renale, sa nu dea in PROST..TATA.

Cu Domnul inainte... ca e post!

Anonim spunea...

Ma numesc Gabriel Lazarescu, profesor la catedra de Teorie si Practica Penitenciara din SNPAP Tg.Ocna si ma vad nevoit sa iau atitudine fata de cele afirmate aici de un “anonim” (la propriu si la figurat), vezi Doamne “jenat”, dar mai ales jenant, de la 20.03.2009 22:19:00
Eu cred ca mai bine isi zicea "Tolea", adica tot un anonim care mananca r***t, dar macar iesea din tiparul asta jalnic.
Dumnealui vorbeste in totala necunostinta de cauza. Nu cred ca a fost la noi la cursuri pentru ca altfel ar fi stiut ca agentii au participat la acestea si nu s-au tinut de “chiolhanuri” si mai ales nu ma cunoaste, pentru ca altfel ar fi stiut ca eu nu ma duc la nu stiu ce petreceri la Creanga.
Cursurile s-au desfasurat conform unui program bine intocmit si sper ca cei care au participat la cursurile de specialitate sustinute de mine isi mai aduc aminte de modul cum au fost prezentate acestea si mai ales de felul in care s-au purtat discutiile de dupa prezentari.
Modul cum cursantii si-au petrecut timpul liber DUPA ORELE DE CURS a fost la latitudinea fiecaruia. Oare a existat vreo convocare in sistemul asta, chiar si de nivel mai inalt, la care sa nu se iasa la o bere?
Intentia acestui „Tolea” este, in mod evident, aceea de a induce lumea in eroare si, prin aceasta, sa faca jocul unora sau altora care mai scriu pe blog-ul asta si care nu cunosc decat putin, respectiv deloc, realitatile din SNPAP (sau de fapt le cunosc dar nu le convine?).
Dumneata insinuezi ca s-ar fi produs tot felul de ilegalitati, in legatura cu agenti si ofiteri pe nu stiu ce “posturi cheie” (???) si functii de conducere!!! Oare chiar ca in codru om fi noi aicea? Si de ce nu zici concret ce s-a intamplat, daca s-a intamplat?
Reeditezi unele pareri personale ale d-lui Ungureanu in legatura cu formarea agentilor, afirmate in plen la bilantul regional de la Focsani si care ne-au nedreptatit cumplit, introducand cuvantul „ageamii” - asta probabil ca e vocea ta interioara, alter ego-ul tau (vezi http://dexonline.ro/search.php?cuv=alter%20ego ). Cealalta parere personala afirmata in plen, ca „agentii vin degeaba la Tg.Ocna” a fost facuta de dl. director de la Miercurea Ciuc si nu de la Codlea.
Concluzie: esti prost informat!
Nici dl. Ungureanu si nici dl. Fertu nu ne-au vizitat si n-au asistat la cursurile noastre, dar ne-au stampilat de toata frumusetea!
Esti ca si puricele suit in spatele elefantului (de unde arunci cu mizerii, intocmai ca si altii) ranjind ca si-n proverb „I-auzi cum tropaim” !
Apoi, in finalul agoniei tale, intocmai ca si disperatele de la televizor cu telefonul, nemaistiind pe care acadea sa i-o sugi mai tare, sfarsesti „apoteotic” zbierand: „DE CE NU VINE DOMNUL UNGUREANU? VREAU SA VINA DOMNUL UNGUREANU”!!!
(vezi http://dexonline.ro/search.php?cuv=apoteotic)
Poate ar trebui sa nu-ti mai stresezi atat de tare neuronul, sau sa te oferi voluntar si sa-ti faci un update cu chip-ul asta atat de mult asteptat de unii.
Cred, totusi, ca cel mai bine ar fi sa profiti de acest post al Pastelui si sa te rogi la bunul Dumnezeu sa te lumineze ca sa-ti gasesti un rost in viata asta.
Dar pana una alta, cel putin din punctul meu de vedere, esti PICAT, „anonim”-ule!

Anonim spunea...

Cam tarziu, dl. Lazarescu??? Parca asa il chema si pe ala de a murit pe drum intre spitale.

Cam tarziu iti aperi PROFESIONALISMUL ala invocat de altii, pe care se pare ca nu l-ai dobandit asa cum se spune de catre antemergatorii tai.

Cred ca ai facut o sedinta cu grupa sindicala si au votat in plen, cu concursul eminentei blonde, pardon eminentei cenusii. Se pare ca aveti ceva in comun. sindicalistii astia trag la bblonde mai ceva ca mustele la r....t. Se pare ca nu esti singurul admirator al asteia, ai oponentul din curte, ala de te certi pe membri, ba chiar ai reusit sa-i furi vreo doi. Si cu onoarea cum ramane, NEREPERATA??? cA tu virgin, ea blonda, ii mai duci flori si alte acadele?

Ca vezi ca ti-or murit laudatorii, ori ti-o dat seful direct un ordin, scrie si tu ceva despre tine si apara-i cat poti pe cei ofuscati ca, cvezi domnule, au atentat la spiritul de cumetrie incuibat in Scoala.

Razboiul ala psihologic ce l-o spus unu/ oPOS parca, continua in spatele cortinei, asa ca vezi sa nu te impiedici in apararea celor ce te-au facut portdrapel pentru a continua lupta de gherile dela colturile citadelei ce nu a fost a ta, nu a fost a Scolii si a fost si va fi a centrului, prin mila stiu eu cui.

Anonim spunea...

Mai este permisa calificare la locul de munca? Intreaba unmmembru de sindicat, de la lazarescu. Doresc sa stiu daca se mai poate califica la locul de munca in diferite meserii si ce normative reglementeaza acest lucru?

Raspuns:
Pentru calificarea la locul de munca puteti incheia un contract de calificare profesionala sau un contract de ucenicie.

Contractul de calificare profesionala este reglementat de art. 199 si urm. din Codul muncii potrivit carora:

- contractul de calificare profesionala este cel in baza caruia salariatul se obliga sa urmeze cursurile de formare organizate de angajator pentru dobandirea unei calificari profesionale.
- pot incheia contracte de calificare profesionala salariatii cu varsta minima de 16 ani impliniti, care nu au dobandit o calificare sau au dobandit o calificare ce nu le permite mentinerea locului de munca la acel angajator.
- contractul de calificare profesionala se incheie pentru o durata cuprinsa intre 6 luni si 2 ani.
- pot incheia contracte de calificare profesionala numai angajatorii autorizati in acest sens de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Din partea sindicatului...calalalt, nu SNLP-
Ucenicia la locul de munca este reglementata de art. 205 si urm. din Codul Muncii precum si de Legea nr. 279 din 5 octombrie 2005, publicata in Monitorul Oficial nr. 907 din 11 oct. 2005, respectiv de Normele Metodologice de aplicare a prevederilor acestei legi, publicate in Monitorul Oficial - Partea I - nr. 196din 2 martie 2006.

Prin legea 293 din 2004 ANP a utiat sa introduca ucenicia la locul de munca, ca pacat ca nu mai primesc ucenici la Scoala, raman profesorii neuceniciti!

Puneti mana pe carte, nu la cersit functii!

Anonim spunea...

UITATI-VA CE SE INTAMPLA LA MAI !!!!

DNA ancheteaza varfuri de lance-DGIPI si DGA- urmeaza sa fie desfiintate prin hotarare ori ordonanta de Guvern!!!

Ganditi-va ca valatugul starnit de unii anonimi ori promotorii razboiului psihologic de la Tg.Ocna ne va afecta pe noi toti daca nimeni nu face nimic sa-i opreasca, si eu cred ca aici va trebui sa intervina cumva ANP-ul, sa ia atitudine, sa verifice toate tampeniile spuse si de unii si de ceilalti ca sa se potoleasca.

Sindicalisti care-si apara "profesionalismul", blamand colegii din partea ailalta, sindicalisti care nu fac nimic- din curtea celeilalte unitati! Fratilor, ati inebunit cu totul, pe bune!!!!

Anonim spunea...

Raman la concluzia ca( lecturand tot ce s-a scris in aceste zile) doar eutanasia mai este solutia pentru aia din Moldova de se cearta. Parol!

Anonim spunea...

@ 24.03.2009 19:05:00

He, he, buna treaba anonimatul asta!
Poti sa spui orice despre oricine, nu-i asa?
Poti sa te dai oricat de viteaz, dar vad ca nu si oricat de destept!
Ai incercat vreodata sa spui omului in fata ce nu-ti place?
Aaa, nu esti genul? Ma gandeam eu! Ce-i mai trist e ca sunt atatia ca tine! Poate de aceea s-a ajuns la situatia asta!
N-am inteles ce-ai vrut sa zici cu dobandirea profesionalismului!
Nu am rude in acest sistem, nu "trag la bblonde", dupa cum te-ai balbait, nu fur membrii nimanui, iar tu ar trebui sa bei mai putin!
Nu sunt un sfant, dar pot sa ma uit in ochii oricarui om din curtea aceea pentru nu am de ce sa mi-i plec!
Tu poti sa faci asta? Ah, ce uituc sunt... NU ESTI GENUL! Pentru ca altfel nu-ti citeam aici balbaielile!
Si e posibil, mai "anonim"-ule, dupa cum o vrea Dumnezeu, ca eu sa mor ca ala intre spitale, dar tot asa, cainele, de drum lung, iar tu vad ca de grija altora.

P.S. Eu unul pun punct aici!

Anonim spunea...

Moartea profesorului Lazarescu!

Titlu de film... dar un film de proasta calitate! Asta pentru ca atunci cand a devenit profesor ... cu acte in regula, a reusit ceva ce numai in sistemul penitenciar se poate! A tras( sau nu- NU cred!!!) sfori ca bunul sau coleg de camera, bunul sau sef de birou/ catedra-ce/o fi, la vremea aia director adjunct pe invatamant SA-I DEA SUBIECTELE CE LE VA TRATA A DOUA ZI! Cu o abilitate nemaivazuta a reusit sa insele vigilenta comisiei de examen din 2008 , cand a candidat de unul singur pentru postul de profesor , fiindca nu NU A FOST PROFESOR DIN 1991 TOAMNA ci abia din toamna anului 2008!

Ce va spune inspectia penitenciara cand va afla ca acel concurs a fost o parodie, mai ales ca , dupa o ora a iesit din examen , cu o lucrare careia nu prea aveai ce sa-i reprosezi! Ca a fost pe felie sau ca a avut subiectele in plic de la Sova- fost director adjunct, actual sef de catedra si coleg cu Gabi Munteanu care a fost o buna perioada pe la ANP ca sa-i faca jocurile !!!!

Acesta este profesionistul "profesor" lazarescu ce si-a castigat prin frauda postul! am avertizat sa NU SE MAI ALERGE DUPA FUNCTII fiindca targul este foarte, foarte mic si vorba moldoveanului desi e dulce la un timp devine cam amaraaaaaaaaa!!!!!!!