Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 5 martie 2009

Fost şef în cadrul SIPA arestat de DNA

Despre trafic de influenţă, liberări şi servicii de informaţii

Floricel Vitan, fost colonel SIPA, a fost arestat pentru 29 de zile Un fost colonel în Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie al Ministerului Justiţiei a fost arestat miercuri seară, la Cluj-Napoca.

Floricel Vitan este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă. Fostul şef al SIPA pe regiunea Transilvaniei ar fi promis intermedierea unui contract de 3 milioane de euro pentru furnizarea de hrană către o unitate militară. Vitan ar fi pretins 45.000 de euro. Instanţa Tribunalului Cluj a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. (sursa: link)

Anti-anticoruptul are antecedente

În anul 2001, Floricel Vitan a fost judecat pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant când lua de la un fost deţinut, eliberat din motive medicale nereale, 4.500 de dolari. A fost condamnat la 4 ani de închisoare, din care a efectuat 3. (sursa: link)

Potrivit comunicatului DNA, Floricel Vitan a dat asigurări că "prin relaţiile pe care le are în cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi o pretinsă influenţă asupra membrilor comisiei de licitaţie", îi ajută să câştige licitaţia de "achiziţie de produse alimentare pentru o unitate militară din judeţul Cluj". "Preţul" pretins de Vitan pentru această "prestare de servicii" a fost iniţial de 1,5 la sută din valoarea contractului de achiziţie (echivalentul sumei de 45.000 de euro), iar ulterior de 0,5 la sută (echivalentul a 15.000 de euro). (sursa: link)

Dumnealui, acest Floricel, e fostul şef SIPA pe zona Transilvania. SIPA adică Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie, cel pe care vrea să-l reînvie domnul Predoiu pentru a scăpa justiţia de criminalitatea internă. Ştie cineva de ce a fost demis şeful SIPA pe regiunea Oltenia?

Referinţe

8 comentarii:

Anonim spunea...

Cumva seful SIPA pe Oltenia a fost Firinel?

Anonim spunea...

Un pas mic... foarte mic.

Nu este singurul si nici ultimul care face... lobby. Un anumit fel de # lobby # .

Fiecare dintre dvs. are posibilitatea sa observe cum cresc vile, cum apar masini de ultima generatie... si nu numai. S-ar parea ca cel in cauza incerca DOAR sa-si rotunjeasca veniturile. Dar nu e singur in angrenaj, nu ... nici pe departe.

Ce este revoltator este faptul ca... fiind din zona sefului DNA s-a remarcat prin incalcarea legii tacerii. noi i-am depasit pe mafiotii italieni de mult. Suntem renumiti in majoritatea categoriilor de infractiuni... ce infractiuni, MARE INFRACTIONALITATE, CRIMA ORGANIZATA, TERORISM...

Si institutiile statului stau. De ce stau? Pentru ca asteapta de fiecare data ungerea rotitelor sistemului. Rar se intampla sa cada cate unul care NU UNGE UNDE TREBUIE si atunci SISTEMUL se razbuna. Il da in gat pe cel in cauza. Poate sa se numeasca FIRINEL , FLORICEL, BUJOREL sau GHERGHINEL ca sistemul se razbuna... ori cotizeaza cui trebuie ... ori plateste.

Ce-ar fi daca toti s-ar revolta impotriva SISTEMULUI MAFIOT si nu ar mai cotiza?

Mai intai nu ar mai trebui sa puna botul, sa-si faca treaba acolo unde este salarizat si sa ia banii ce i se cuvin.

Desigur, fabulez, Romania de azi nu este asa... TOTI DIN STRUCTURI AU LEGATURI CU INTERLOPII..., de ce nu ar avea si fostii si actualii din sistemul penitenciar?

Pentru ca AR TREBUI MAI INTAI O REFORMA MORALA...

Trebuie intai sa devenim buni cetateni si apoi sa cerem ceva. Daca ne-am facut treaba, atunci sa cerem ce-i al nostru. PE LEGE. NU PE NEGOCIERI CU GUVERNUL , CU SINDICATELE , CU BABA DOCHIA DE LA CHIOSCUL PENITENCIARULUI.

Ceva reprosuri? Daca da, scrieti pe adresa www.gov.ro si dati cate o dedicatie muzicala: Cantecul soferului... Traseista... O manea de pe la Valcea?!!!

Ce se mai aude cu JUSTITIA?

Anonim spunea...

daca e vorba de Manolescu,sef la SIPA Oltenia aceta s-a pensionat imediat ce si-au dat foc minorii de la PMT si in locului pina la desfintarea acestui serviciu a fost sef UNGUREANU. adevarat Motoc?

Anonim spunea...

Articol tendentios! Nu exista padure fara uscaturi! Vreti sa induceti oamenilor propriile angoase care va marcheaza existentele efemere! Avem probleme mult mai spinoase in sistem si nu cred ca era momentul oportun pentru un astfel de subiect. Dumnezeule sfinte, hai sa vedem din ce cauza au disparut dinozaurii acum...

Anonim spunea...

Da, astia din presa sa nu mai scrie despre coloneii arestati ca primesc mita de zeci de mii. Sa scrie despre plutonierii care fluiera in biserica, eventual nu aia de pe la birouri. Gata baietii, ati intrat in dispozitiv?

Manolescu, avea legaturi cu lumea interlopa din Craiova. Roşianu îl avea pe ştat.

Anonim spunea...

... zeci de mii de euro tinere cu ochii in patru si urechile ciulite.

gherla spunea...

Nu a fost niciodata sef,nici macar adjunct.
Pt PUSO(opus)
A mai fost arestat in 2000, cu ajutorul actualului sef DNA, dar se gasesc toti atotstiutorii sa comenteze.

Anonim spunea...

Cum credeti si-a capatat acest domn unele dintre aceste obiceiuri? In timp ce lucra la SIPA si facea diverse combinatii micute si aducatoare de profit. Daca s-ar putea face o lista a comandantilor si directorilor a caror "scaune" s-au sprijinit pe "traficul de influenta" facut de astfel de oameni, care iata ca azi au iesit la suprafata...
Semnat TARABOSTES