Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 24 martie 2009

Civilizaţia polemică

Avem aşadar polemica.  O serie de comentarii ample (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11) postate la un articol de acum câteva zile au stârnit câteva reacţii defensive (1, 2, 3, 4, 5). Printre ‘combatanţi’ se remarcă anonimul informat şi insistent şi dl. Gabriel Lăzărescu – profesor de teorie şi practică penitenciară la şcoala de la Târgu Ocna.

Miezul discuţiei e situaţia instituţiilor care convieţuiesc la Târgu Ocna – un spital, o şcoală pentru agenţi de penitenciare şi un centru de reeducare. Detaliile se pierd printre rânduri, dar e adevărat că sunt multe de spus. Până la urmă, din schimbul de replici, se va înţelege ceva. Nu asta mă îngrijorează.

Poate că n-are legătură, dar micul diferend îmi aminteşte de ceva citit recent. Pe la 1890 o instituţie de învăţământ celebră prin dezbaterile organizate a propus un set de reguli pentru o polemică civilizată. Chiar dacă paralela e forţată, cred că regulile sunt perfect aplicabile. Schimb de idei şi de argumente nu atacuri la persoană, nu procese de intenţie şi nu etichetări. Restul e simplu.

1. În orice polemică ştiinţifică, socială sau politică, discuţia trebuie să se rezume la schimbul de idei şi numai la acele idei care au contingenţă cu problema respectivă.

2. Părţile aflate în polemică folosesc drept argument fie teorii ştiinţifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante în ceea ce priveşte problema discutată.

3. Părţile nu au dreptul să aducă în discuţie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirmă, nici nu confirmă validitatea ideilor pe care le susţine.

4. Părțile nu au dreptul să pună în discuţie motivele care determină atitudinea ideatică a adversarului, deoarece se abate discuţia de la problema în sine.

5. Etichetarea adversarului prin menţionarea şcolii de gândire, clasei sociale, organizaţiei profesionale sau partidului politic din care acesta face parte constituie o încălcare a regulilor polemicii şi dezvăluie slăbiciunea lipsei de argumente.

6. Într-o polemică civilizată contează numai argumentele invocate de adversar ca persoană şi nu ca membru al unei şcoli sau organizaţii. Nu ai dreptate pentru că eşti gânditor materialist, patron sau laburist, ci numai dacă argumentele tale sunt convingătoare sau nu.

(Oxford, 1890 – via Dan Selaru)

30 comentarii:

Anonim spunea...

Cand vine vorba despre o disciplina a dialogului nu se mai arunca nimeni de la prima ora cu comentarii. Nu tu o porcaiala, nu tu o frustrare, ceva, nu tu o injuratura, nu tu o ironie marlaneasca, nu tu o acuzatie nefondata, nimic, dom`le, nimic. Asa nu-mi mai place. Ma duc sa-mi fac blog personal.

Anonim spunea...

Felicitari Huginn,sincer este nevoie de acest articol,sper din tot sufletul ca multi dintre cei care il citesc sa si invete mesajul acestui articol,tu ai ramas acelasi intelectual cu un fin simt al umorului .

Unknown spunea...

In sfarsit am realizat astazi valoarea mioritica a libertatii de Romania,in penitenciarele patriei, nascuta de acre si acide discutii, unice si inutile despre orice poti sa pretinzi, si care nasc politica si chiar statul, mereu intr-o rivalitate aproape continua cu oamenii imperfecti care suntem noi, penitenciaristii.
Ca o regula, se observa ca orice mentionare a politicii penitenciare sau a autoritatii statului degenereaza intr-un argument de autoritate. De ce? Pentru ca acesta este mult mai usor de sustinut decat o relatie echilibrata cu oamenii, si pentru ca numai asa se poate reusi mai usor influentarea acestora.
Ceea ce e diferit in cazul politicii penitenciare si a autoritatii statului fata de viata obisnuita a penitenciaristilor este ca pentru acestea se lupta, o lupta cu orice mijloace pentru a ocupa un loc care sa-ti dea dreptul sa fii considerat ca ai o expertiza deosebita, motiv pentru care opiniile tale trebuie considerate ca sunt mult mai bune, mai adevarate si mai normative decat ale simplilor muritori care te-au inghesuit acolo, in penitenciarele patriei.
Chiar daca tu, ca simplu penitenciarist, ai pareri puternice si este real ca oricine poate sa le aiba, incepi sa-ti dai seama ca nimic nu va creste din acestea, deoarece oamenii din sistemul penitenciar, cei care-l conduc, simt ca trebuie sa se pastreze o anumita bariera pentru a nu se putea trece de catre oricine peste un anumit nivel de putere.

Si atunci problema, in aceste domenii, este ca orice expertiza se reduce doar la cateva convingeri si la forta cu care sunt impinsi ceilalti inapoi, mai ales ca toti cei care apara acest nivel se ocupa cu intrebari puse mereu pentru a dovedi greselile altora. Numai ca fiecare opinie este egala cu propria afirmare, care in definitiv este singura ce o valideaza, si printre atatea intrebari politice imprecise, avem si noi dreptul la cateva raspunsuri definitive.

De ce politica penitenciara si autoritatea statului nu devin parte a identitatii penitenciaristilor? Nu cred ca politica penitenciara actuala poate fi acel lucru fundamental care sa declanseze identitatea angajatilor sistemului, si nici discutiile nesfarsite care degenereaza in argumente neproductive, de genul celor enumerate in material.
Suntem asa de bine adaptati la sitem incat putem lua orice identitate, ca niste chipuri fara trasaturi proprii. Suntem prin definitie partizanii controverselor in care ne prabusim timpul ca in niste scoici goale.
Daca nu putem avea un sistem cu o identitate proprie, acest lucru depinde de strategii sistemului penitenciar. Daca noi nu putem avea o identitate proprie, aceasta nu depinde decat de noi, pentru ca lucrurile care trebuie sa declanseze identitatea penitenciaristilor depind numai de noi insine.
Identitatea nu presupune doar un nume, identitatea presupune inainte de toate un angajament al fiecaruia dintre noi, un angajament care trebuie sa constea in urmarirea unui scop si in atingerea unui loc in care vrem sa ajungem.
Exista multe etichete pe care alti ni le-au pus, multe pe care noi insine le-am inventat, toate acestea nu au implicat insa niciodata parca, o identitate adevarata pentru penitenciaristi.
De aceea recomand grupurilor "combatante" sa-si regleze tirul asupra problemelor esentiale ale sistemului, pentru a capata adevarata identitate de lucratori in penitenciare.
Iar anonimilor le recomand sa faca plangeri semnate, pentru a putea fi verificate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Anonim spunea...

Draga omule, e dureros sa constatam ca lipsa de bun simt a unora, ne determina sa citim atitea comentarii necivilizate si deosebit de agresive. Inainte de a da nume, sa ne gindim ca persoana respectiva are o familie, are copii, parinti etc. Sa ajungi in asa hal, incit o postare rautacioasa si plina de ofense
sa-ti dea satisfactie, e strigator la cer. Pai noi ne dezumanizam pe zi ce trece cite un pic, nu mai stim ce e omenia, si ceea ce e mai trist, e faptul ca...sa dea naiba...refuzam cu incapatinarea unui magar sa ne uitam in oglinda!

Anonim spunea...

Buna ziua. stiti ce se zvoneste in legatura cu Fabrica de mobila CARAGIALE ? :Maria sa Stanciu a inchiso temporar ca de este pe mosia lui ,oamenii vor pleca , cu buzunarele goale si dupa aceea surpriza ,va deschide el fabrica , cu Popa sef ca stie bine treburile in fabrica si cu toate acele femei care il inconjoara , deci :faliment ,si luata cu abuz de putere , si punct de lucru pentru detinuti. DAR DUMNEZEU NU DOARME SI VA AVEA GRIJA DE CEI CARE NU SE GANDESC LA ACEI AMARATI CARE LUCREAZA [ SAU MAI BINE ZIS A LUCRAT ] IN FABRICA . ASA SA/TI AJUTE DUMNEZEU stanciule .

Anonim spunea...

continui eu lista:
10.Bodea Otilia+Viorel+Ilie Georgeta+Sincu Daniela, sot , sotie, sora,si iar sora
11. Familia 3 Mileri
12.d.na Nutu V.+dna. Marcuta Teodora , matusa+nepoata
13.Cernea Nicolae+Cernea Lacramioara, sot, sotie
14.Tartoaca Otilia+ Tartoaca Adrian
15.Nechita Liliana+Nechita Virgil
16.Ster Carla+Ster frate
17.Matei Liliana, Dumitrascu Carmen-c.r. , sora
18.Iftimie Ioan, Iftimie Anca, sot ,sotie
19.ea- Botezatu la snpap, el Botezatu la c.r.
20.Costin-snpap cumnat cu d.na Diea c.r.
Si lista ar putea continua mult.

Anonim spunea...

Speram ca totii ca din acest razboi rece sa castige... oare cine? Oare CR, oare SANPAP?

Se pare ca s/a intamplat ceva. O parte si/a mutat centrul de greutate catre B......ti, ceilalti au intrat in SILENTIO STAMPA. Cica li s/a dat ordin. Deci s-a trecut la etapa II/ aia nevazuta si nespusa pe blog. Cica de frica popii care a amenintat cu anatema pe toti cartitorii din Cr si SNPAP. Sa le fie tarana usoara, asa cum li/i cautatura.

Si trecand de la realitate la pamflet/ca cica se mai poarta inca/ pana aproba aia codul civil, sa dea Sfantu... Petru ori Pavel / care din ei ne/o apara, ca razbelu cesta sa se finalizeze cum stiu eu.

No, sara buna, dormiti linistiti, ca stie conducerea cui stiu eu ... ce face.

Cert e ca un sindicat a facut ceva ,celalalt nu. Brava lui Lazarescu ca a aparat PUDOAREA sa si a colegilor sai, cica.

Anonim spunea...

Alo, cabinetul medical de la tg.ocna e pe faza... sau pe nul? V-ati baut cafeaua? Da? Si pe a doua? Putei deci lectura si comentariul acesta, face bine la lingurica?!!!!

chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei,nu apa rece. Poate e timpul sa adoptam obiceiul lor la masa.

Pentru cei carora le place sa bea apa rece,acest articol se adreseaza direct.Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa,dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia.Cand aceasta reactioneaza cu acidul,se va rupe si va fi absorbita de intestine mai repede decat mancarea solida. Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la cancer.Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare. Simptome comune de atac de cord.....Un punct serios referitor la atacul de cord - Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este durerea bratului stang. Atentie la dureri intense in zona falcilor. S-ar putea sa nu aveti niciodata prima durere in piept in timpul atacului de cord. Nausea(ameteala) si transpiratia intensa sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc.Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai bune sanse de supravietuire.

Pofta buna ... la apa calda, tocmai buna de o clisma pentru maria sa furtunaaaaaaa!

Anonim spunea...

Tg.ocna...cat costa Tg.Ocna? Parca e reclama aia cu halatul?????!!!!

O veste proasta pentru cei care stau prost cu inteligenta, asa cum e definita si masurata ea de oamenii de stiinta: persoanele cu un coeficient de inteligenta (IQ) mai scazut s-ar putea sa prezinte un risc mai ridicat de boli
cardiace, accident mortal si sinucidere.

Aceasta ar fi concluzia unor cercetatori scotieni care au studiat documente de arhiva privind starea de sanatate a nu mai putin de un milion de cetateni suedezi, incepand cu recrutarea si incorporarea lor in armata.

Dupa ce au operat corectiile necesare pentru a tine seama de mediul social in care au crescut acesti tineri, cercetatorii au constatat existenta unei legaturi intre IQ si mortalitate. Unul dintre autorii studiului, Dr. David Batty, din Glasgow, a declarat ca “statisticile indica o stransa legatura intre capacitatea cognitiva si riscul de deces”. El a adaugat ca, in general, persoanele cu un IQ mai inalt fumeaza si/sau beau mai putin, mananca mai sanatos
si sunt mai activi pe plan fizic. O serie intreaga de comportamente care pot explica, cel putin in parte, riscul de mortalitate mai scazut al acestor oameni.

Din studii mai vechi a reiesit ca IQ-ul poate fi imbunatatit prin programe de educatie prescolara si o alimentatie
mai buna.

Dr. Batty a subliniat
ca “daca acordam credibilitate afirmatiei ca legatura dintre nivelul de inteligenta si mortalitate se datoreaza, macar partial, faptului ca printre persoanele cu IQ mai scazut sunt mai raspandite comportamentele riscante – si eu consider plauzibila aceasta ipoteza – atunci s-ar putea ca mesajele pe care le utilizam pentru a-i convinge pe oameni sa isi modifice comportamentele legate de sanatate
sa fie prea complicate”.

Dr Batty a fost si coordonatorul unui al doilea studiu, bazat pe date privind peste patru mii de militari americani, de-a lungul unei perioade de 15 ani. Concluzia a fost aceeasi: exista o legatura intre coeficientul de inteligenta si mortalitate.

Vine domnul si la Tg. Ocna, fiti pe pace! Ciau tutti!!!!

Anonim spunea...

Macar daca oamenii din Tg. Ocna ar realiza de la ce a pornit totul ..... De la vorbele de duh ale unor "manageri de top" din ANP. De fapt cam asa se face management in sistemul penitenciar romanesc. Prima data ii zboara unui "iluminat" prostia pe gura, apar tensiunile, oamenii vizati sfirsesc prin a se injura in public si in final "managerul de top" va lua salariu de merit convingindu-l pe ministru de cite lucruri bune si utile face pentru sistem (asa, ca sa compenseze reducerea salariala impusa de Boc). Tot managementul penitenciar inseamna sa dezbini, chiar aruncind cu r....t daca e nevoie si da bine, iar la sfirsit sa te dai mare cu ce ai facut. In realitate nu faci nimic, creezi tensiuni aiurea in colective care functionau anterior relativ bine, visezi acadele, te trezesti din visare si dai peste cap, in cel mai stupid mod cu putinta, intreg programul de lucru al turelor. Faci pe genunchi o reprofilare a penitenciarelor ca sa-ti creasca aiurea cheltuielile cu transportul detinutilor, visezi externalizare, puscarii construite peste noapte. Repede te gindesti la restructurari de personal, servicii birouri, faci regionalizare ca sa nenorocesti in viitorul apropiat pe cei care o sa ti se opuna (pe principiul ca nu sunt necesare oameni, functii, birouri, servicii, chiar si unitati deci angajatii pot fi trimisi in alta parte....). Si uite asa iei salariu fara sa faci in realitate nimic constructiv pentru sistem. Ca sa vedeti ce frumoasa e situatia in care ne aflam: Iosif era un strain -in toate- pentru sistem si pe vremea lui s-au dat prime, salarii de merit, s-au platit ore suplimentare, s-au dat bani pentru tinuta, s-au dat prime de concediu. Bala a crescut in sistem si pe vremea lui nu se platesc nici orele suplimentare, nici prime, nici salarii de merit.... "Nu sunt bani? Nici o problema sa traiti domn' ministru!!!!" - cam atit poate sa spuna. Dar nici in 2008 nu au fost bani. Pe vremea asta anul trecut aveam buget pe aprox. 7 - 8 luni si nu se stia ce va urma. Deci domnu' "manager de top" avem vreo replica desteapta....? Din aia care da bine "pe sticla"? Haideti ca stiti .... din aia care dezbina angajatii ca sa nu gindeasca prea mult.

....iar ca happy ending dupa ce a nenorocit totul (ca o defulare personala pentru ce a patimit in tineretea lui ranita de ofiter), managerul de top ajunge general si ...... Cam ce s-a intimplat cu toti directorii generali? Stiti? Mai e vreunul prin sistem?

Problema e ca noi raminem, noi astia care ne injuram acum din cauza ANP-ului si a prostiei manageriale. Cind era Bala-Acadea se va incheia nici in ochi nu ne vom mai putea privi din cauza atitor jiginiri pe care ni le-am aruncat unii altora. Si vor veni alti "manageri de top" dupa asta .... Nu recunoasteti deja tiparul?

Anonim spunea...

Sfatul cel de taina:

Johnson( furtunaaaaaaa) si colegii sai au realizat o serie de experimente pe sobolani, care au demonstrat ca aceste animale dezvolta fata de sare o dependenta asemanatoare celei pentru droguri. In opinia echipei de cercetatori, aceste rezultate pot fi extrapolate la oameni.

Oamenii de stiinta americani au emis o ipoteza, potrivit careia sarea este un antidepresiv natural, iar oamenii o consuma in cantitati mai mari decat le este necesar pentru ca aspira, in mod intuitiv, sa se binedispuna.

Consumati sare penitenciaristi de la Tg.Ocna, face bine la depresie( preluare informatie de pe Infoportal).

Anonim spunea...

acest blog s/a transformat intr/o tribuna de popularizare a ceea ce mai citesc cinstitii, onoratii, nepretuitii, (in)egalabilii in ale stiintei penitenciare samd si grijii de buna crestere a sistemului.
Totusi e de inteles primavarateca cultura generala care se revarsa peste mintile iesite din iarna ale fpss.
numai de/ar incolti...si la nenea HUGGIN.
Regulile de postare sunt similare cu cele scrise de AUTOR.
Oare asa departe am ajuns, sa polemizezi la nivel de individ?

Anonim spunea...

Ptr.24.03.2009 16:42:00
Cand se fura, de catre cei de la R.A. MULTIPRODUCT si de catre conducerea voastra, tu unde erai? De ce nu ai fost asa vehement de atunci? Nu stiai ca asta este finalitatea?...falimentul! Voi, cei din fabrica, nu ati vazut ce se intampla?... De ce nu ai reclamat la minister? Stanciu, Stanciu...nu el a facut situatia asa, daca voi nu platiti datoriile, el cu ce sa plateasca p.p.l-ul care munceste in ograda voastra?...nu aveti cunostinta, ca de mai bine de 2 ani, nu mai merge treaba? Daca contributiile nu au mai fost achitate la bugetul statului, de ce nu sesizati organele?...ca e caz penal! Nu te mai vaita pe blog, ia atitudine, treci la fapte!

Anonim spunea...

Acum nu mai este singur Stanciu?..."cu Popa sef ca stie bine treburile in fabrica si cu toate acele femei care il inconjoara"...cu restul ce mai ai mai frate, astia ce ti-au mai facut? Au falimentat ei fabrica? Aberezi rau de tot, dute de te cauta! Mare e gradina Domnului!

Anonim spunea...

ieri zicea unu ca// Ce ar fi daca fiecare membru din sindicatul acestui sistem ar purta o banderola alba la mina pentru o zi intraga? Poate asa isi aduc aminte ca existam si noi! Da cine sa organizeze asa ceva ca liderii nostrii au morcovi viriti in toate cele! //

Eu zic azi// sa-si lege la cap banderola alba aia de la turgu ocna ca sunt toti depresivi rau. Ia prins depresia pe toti. de la directori- ala vezurele si ochi albastri si pana la in/juristul ala cu penalul/ cica nu e.

ce a fost si ce a juns blogul asta, mai nene , ca la ANIMATPLANET.

CAP SI PAJURA spunea...

Dle Cel Mare, sunteti din Moldova lui Stefan cel Mare,nu uitati acest lucru.Nu va lasati dat deoparte de celelate provincii care sunt acum la conducerea ANP,ca nu e cu nimic mai breaz decit dv un alde Bala, Acadel sau Dinca Paturica!De ce lasati sa fie jignita la infinit localitatea Tg. Ocna, unde , daca nu stiti, va spun eu, s au jertfit ani in urma multi detinuti care astazi sunt sfinti. Poate ati auzit de Sfantul inchisorilor, Gafencu Valeriu.Si sunt atitia altii ca EL.Nu e vina Targului Ocna ca are trei unitati de detentie. De ce trebuie sa fie toate scolile la Bucuresti?!Sa fim seriosi,mai multa carte se invata in provincie decit in capitala.Dar nu asta e neaparat problema, ci problema e sa nu mai jignim o localitate doar din simplu motiv ca aici este o scoala.Cine are puterea conducerii actuale, sa dispuna, dar sa dispuna in cunostinta de cauza.Si la Arad este o scoala, dar vad ca nu se face atata taraboi cum se face cu Tg. Ocna.Dle Cel Mare, fiti si Tare, nu numai mare, nu cedati, va sustinem.
In alta ordine de idei,a propos de rudele din sistem, va spun ca nu numai rudele au de castigat, ci si cei care se ploconesc intr un fel sau altul asa, pur si simplu, in fata sefilor.Stiati , de ex, ca dl Bala nu e ruda cu Oana Laiu de la Tg Jiu, dar au impreuna un copil?!Si ca l a adus pe sotul Oanei Laiu la ANP ca sa nu cumva sa i mai faca asta din urma ceva Oanei, ca ea e rezervata pentru directorul general???Si cite cazuri din astea nu sunt in sistem...Hai noroc si la mai Mare....

Anonim spunea...

E adevarat ca se dau meritele.premiile,sporurile,orele suplimentare in urma negocierilor celor de la SNLP,daca e asa eu va iubesc fratilor.. e betonnnnnnnnn.

Anonim spunea...

Bai fratilor se dau ore suplimentare au negociat sindicatele acest lucru,domne ce bine.

Anonim spunea...

Daca se confirma spusele lui 22.37 e o mare problema pentru Dl.(BALA)

,,Ca dl Bala nu e ruda cu Oana Laiu de la Tg Jiu, dar au impreuna un copilas?!Si ca l a adus pe sotul Oanei Laiu la ANP ca sa nu cumva sa i mai faca asta din urma ceva Oanei, ca ea e rezervata pentru directorul general,,

Si cite cazuri din astea nu sunt in sistem...Deci de la vladica la opinca toti o apa si un pamant,un sistem al coruptilor,al impostorilor, plin de oameni (SEFI)fustrati care prefera adulterul si relatiile homo in cele mai multe cazuri ca mijloace de avansare sigura.Acestia sunt cei care din pacate ne conduc pe noi cei multi si prosti........Rusineeeeee.....

Anonim spunea...

Lasati-l pe dl. Stanciu in pace! Dansul a falimentat fabrica? Popica cu femeile(pt. mine doamne in adevaratul sens al cuvantului) de la OM au falimentat? Trilulilu tata! Stanciu e vinovat ca a aparut criza mondiala. Popica e vinovat de caderea euro! Da` nu de faliment. Minte luminata cu lanterna ce esti:))))

Anonim spunea...

ptr. anonim de la 21.52(STANCIU) Daca nici noi astia de la fabrica de la Caragiale nu am luat atitudine atunci ce inseamna cuvantul atitudine? S-a mers cu petitii si pichetari la minister, la ANP, la AVAS, la parlament-la comisia de privatizare si valorificare-, la presedintie, la guvern unde ar trebui sa mai mergem domnule anonim, NU MAI DATI VINA PE OAMENI CI PE JIGODIILE DIN CONDUCERILE MINISTERULUI, ANP-ului, AVAS-ului , REGIEI, si ALE FABRICILOR CARE S-AU TINUT CAT AU PUTUT DE SCAUNELE PLATITE CU SUTE DE MILIOANE! OAMENII AU FOST CINSTITI SI RABDATORI, POATE PREA RABDATORI!

Anonim spunea...

si in legatura cu contributiile neplatite la FABRICI, domnule anonim , s-a facut chemmare in judecata si azi e ultimul termen, vom castiga, si ce? ne va plati cineva restantele? nu mai spuneti ca nu s-a luat atitudine, suntem campioni la luat atitudine, chiar ministrul Predoiu si cu Ragea au spus ca aia de la sindicatul de la regie isi fac foarte bine si profesionist treaba de sindicalisti, NU CA MAJORITATEA SINDICALISTILOR DI TARA ASTA CARE SUNT VANDUTI SAU PARTIAL VANDUTI, SAU FRICOSI SI LASI

Anonim spunea...

DRAGI COLEGI,
Desi virsta,gradul si experienta imi permit sa atrag atentia cuiva,nu voi face acest lucru.Ma limitez doar sa PROTESTEZ fata de colegul care a scris despre viata privata a d-lui BALA.
Nu sunt un fan infocat al dumnealui si sunt convins ca nu are nevoie de apararea mea,se poate apara si singur.
Este trist ca am ajuns pina acolo incit sa atacam viata privata.Cred ca avem destule motive sa-l criticam pe d-l BALA,dar nu satfel.
Oare cel care a scris,sub protectia anonimatului,este chiar atit de curat,nu are nimic rau in viata si activitatea sa?Eu cred ca am ajuns prea departe,am coborit sub nivelul bunului simt.
Daca "marele anonim" are curaj,sa-si declare identitatea si apoi vom vedea ca si el poate are vreo"matusa Tamara,vreo lada Samara"etc.
Inchei protestind inca o data,dar si cu rugamintea ,ca asemenea articole sa nu mai apara.

Anonim spunea...

Decât polemică,mai bine pamflet!
Pe blog au fost câteva ,destul de reușite!
În polemică există și ură;în pamflet zâmbim și nici nu ne jignim!
Să-l urmăm pe Arghezi!

Anonim spunea...

marcos , bine ai grait , ai dreptate ce va luati de viata privata a unei persoane .nici eu nu sunt fan "bala" dar daca stam si judecam e bine sa ne uitam fiecare in ograda lui , ca nu cred ca este lucrator de penitenciare sa nu stie cu cine sunt cuplate colegile lor , mai ales ca se fac si transferuri intre cadre ca sa se piarda urma si sa nu se desparta , sper ca stiti si ca rata divorturilor este in crestere in sistemul penitenciar.asa ca faceti ce doriti cu viata privata si voi colegelor la fel , nu iertati nimic [avantajos cateodata].o seara placuta.

Anonim spunea...

Etapa nr. III la Tg.OCNA- MAREA IMBROBODEALA!

LA SFAT DE TAINA, IN ZI DE MARE SARBATOARE- BUNA VESTIRE- nimicnicia viezurelui a lovit din nou!

Tupeul si-a spus cuvantul inca odata la targul Ocnei, vorba aia OCNASI ATI FOST , OCNASI VETI RAMANE!

Am fost oripilata de modul abject in care s-a incercat prostirea pe fata a celor doua( sau cel putin a unuia dintre cele doua) consilii de conducere ale unitatilor in conflict!

Am fost supusi unui atac abject clar directionat, fara nici o fundamentare- de natura politica, sociala, economica, de resurse umane, pentru prostirea pe fata ca unii din curte sa plece din munca de cativa ani pentru a satisface mofutile unora.

Este inadmisil si eu nu voi accepta inceea ce ma priveste ca sa mi se impuna( ca profesionista si nu ca " rebut" asa cum am fost calificati cei veniti in sistem din 2006 incoace) o stare de fapt impotriva oricarei ratiuni logice si dezastruoase din start! Nu poti construi pe cenusa, nu poti construi pe rahat, nu poti construi pe o continua stare de animozitate intre cei ce se perinda prin cele doua unitati.

Nu poti accepta venirea unor " specialisti" care nu au habar de ceea ce exista in curtea noastra.

Nu trebuie sa uite niciunul dintre cei ce a participat aza la simulacrul de sedinta comuna SNAP-CR ca hahaielile si zambetele nu construiesc redute ci dezastre!

In septembrie 2006 ANP a decis separarea patrimoniala, in februarie a nunmit o comisie de separare, in martie inspectia peniteciara a trasat linia de demarcatie intre cele doua institutii- dar a avut la baza o analiza , o diagnoza pe termen lung, a considerat ca ceea ce "obtinut" Centrul in mai 2007 era necesar( si este inca ) pentru ca minorii sa aiba conditiile de cazare, de terapie ocupationala, de scolarizare stabilite de strategia ANP!

ACum , cu stupoare personala am constatat, ca ANP se dezice de ceea ce a stabilit in 2007, la circa 2 ani, si vrea sa contruim ceva din neant , pe o locatie improprie, pe niste fonduri care nu le va primi vreodata centrul - NE SACRIFICA PENTRU A SE ADUCE 200 DE CURSANTI care trebuie in septembrie sa invete in clasele acutale ale minorilor, sa doarma in paturile lor, iar minorii sa doarma in mizerie sectiei de detinere a scolii pentru a se da curs unui plan ILUZORIU- ni macar concretizat pe hartie , si aprobat de cineva, fara fondurile cuvenite IN AN DE CRIZA FINANCIARA, cand ministerul nu are de gand sa dea un ban in plus fata de previziunile cerute anul trecut pentru perioada 2009-2012!!!


Pentru ce domnule director general permiteti ca o simpla idee sa creeze o multitudine de alte probleme care vor degenera, cel putin eu sunt convinsa ca asa se intampla uitandu-ma la cautatura colegilor din Scoala !

Pentru ce permiteti ca un proiect - CEL AL ACREDITARII SCOLII , sa duca la disperare o multime de circa 200 de oameni din cele doua unitati, cand stiti( sau paote ca nu ati fost informat inca/ sau nu veti fi informat vreodat fiindca nu au curaj cei din scolal) CA SCOALA NU CORESPUNDE DE NICI UN FEL - COMISIA DE AUROTIZARE SI ACREDITARE venita la scoala A CONCLUZIONAT CA NICI NU SE PUNE PROBLEMA AUTORIZARII SCOLII PANA CE NU VOR FI AUTORIZATI SIN TOATE CELELALTE PUNCTE DE VEDERE asa cum cer actele normative specifice Ministerului WEduicatiei ! Este trist ca trebuie eu sa va spun ca parsoana implicata din cauza scolii ca NU ATI CERUT EXPERTIZA UNOR PROFESIONISTI IN CEEA CE PRIVESTE AUTORIZAREA si apoi ACREDITAREA SCOLII - ceea ce inseamna ANI SI ANI DE ZILE, deci in nici un caza pana la 15 septembrie 2009 cum s-a vehiculat azi !

Sunt dezamagita cu cata usurinta o vorba aruncata in vant poate sa destabilizeze o institutie publica ! Sunt cel putin infrigurata de ceea ce va sa se intample in cele cateva luni ce-or veni!

Unknown spunea...

Ultimele zile ne-au condus la gandul ca in Romania, in general si in sistemul penitenciar, in special, viata privata si libertatea de exprimare sunt prost intelese!

Iata cum vede Curtea Europeana a drepturilor Omului aceasta problema a VIATII PRIVATEA SI A LIBERTATII DE EXPRIMARE:

1. Curtea trebuie sa verifice daca autoritatile interne au menajat un just echilibru intre, pe de o parte, protectia libertatii de exprimare, consacrata de articolul 10 din Conventie, si, pe de alta parte, cea a dreptului la reputatie a persoanelor respective, care, ca element al vietii private, este protejata de articolul 8 al Conventiei (Chauvy si altii c. Frantei). Aceasta ultima dispozitie poate necesita adoptarea unor masuri pozitive apte sa garanteze respectarea efectiva a vietii private chiar si in cadrul relatiilor dintre persoane private (Von Hannover c. Germaniei).

2. Trebuie avute in vedere trei elemente (Von Hannover c. Germaniei):

a) Contributia la dezbaterea de interes general. Elementul determinant, in evaluarea protectiei ce trebuie acordata vietii private si libertatii de exprimare, consta in contributia pe care fotografiile sau articolele publicate o au la dezbaterea de interes general. (In cauza Von Hannover c. Germaniei, Curtea a considerat ca aceasta contributie lipseste, reclamanta neindeplinind functii oficiale iar fotografiile si articolele litigioase raportandu-se exclusiv la detalii ale vietii sale private). [Curtea a considerat ca publicarea fotografiilor si articolelor litigioase, publicare ce avea ca unic scop satisfacerea curiozitatii unui anume public fata de detaliile vietii private a reclamantei, nu ar putea trece drept avand o contributie la o oarecare dezbatere de interes general pentru societate, in ciuda notorietatii reclamantei (Von Hannover c. Germaniei).]

b) Existenta unui interes legitim. In aceeasi cauza, Curtea a considerat ca publicul nu are nici un interes legitim sa stie unde se gaseste reclamanta si cum se comporta, in general, in viata sa privata, chiar daca apare in locuri ce nu ar putea fi calificate intotdeauna ca izolate, si aceasta in ciuda notorietatii sale. Si chiar daca acest interes al publicului ar exista, ca si un anume interes comercial al revistelor ce au publicat fotografiile si articolele, aceste interese trebuie, din punctul de vedere al Curtii, sa dispara in fata dreptului reclamantei la protejarea efectiva a vietii sale private.

c) Existenta unei sperante legitime. In aceeasi cauza Curtea a apreciat criteriile definite de instantele nationale ca fiind insuficiente pentru protectia efectiva vietii private a reclamantei, considerand ca aceasta ar fi trebuit sa beneficieze in circumstantele cauzei de o „speranta legitima” de protejare a vietii sale private.

3. Distinctie. Trebuie operata o distinctie fundamentala intre un reportaj ce relateaza fapte – chiar controversat – susceptibile sa contribuie la o dezbatere intr-o societate democratica, ce se raporteaza la personalitati politice, in exercitarea functiilor lor oficiale de exemplu, si un reportaj cu privire la detaliile vietii private ale unei persoane care, in plus, nu indeplineste asemenea functii. Daca, in primul caz presa, joaca un rol esential de „caine de garda” intr-o democratie, contribuind la „comunicarea ideilor si informatiilor cu privire la chestiuni de interes public” (Observer si Guardian c. Regatului Unit), in cel de-al doilea caz, nu se mai poate adopta aceeasi solutie.

4. Contributia la dezbaterea de interes general. In cauzele in care se punea problema realizarii unui echilibru intre viata privata si libertatea de exprimare, Curtea a pus totdeauna accentul pe contributia adusa de aparitia in presa a fotografiilor sau articolelor la dezbaterea de interes general (News Verlags GmbH & CoKG c. Austriei si Krone Verlags GmbH & CoKG c. Austriei). Astfel, Curtea a considerat, intr-o cauza, ca folosirea unor termeni cu referire la viata privata a unei persoane nu era justificata de interesul public si ca aceste expresii nu priveau o chestiune de interes general (Tammer c. Estoniei) inainte de a concluziona ca articolul 10 nu a fost incalcat. Intr-o alta cauza, din contra, Curtea a acordat o importanta speciala faptului ca era vorba despre un subiect de actualitate ce prezenta un mare interes pentru public si ca fotografiile publicate nu vizau detalii din viata privata a persoanei respective (Krone Verlags GmbH & CoKG c. Austriei), inainte de a concluziona in sensul unei incalcari a articolului 10. La fel, intr-o cauza recenta ce privea publicarea, de catre fostul medic personal al presedintelui Mitterand a unei carti ce continea informatii cu privire la starea de sanatate a acestuia din urma, Curtea a considerat ca „cu cat trecea mai mult timp, cu atat interesul public al dezbaterii legate de istoria celor doua septenare ale presedintelui Mitterand devenea mai important decat protectia drepturilor acestuia cu privire la secretul medical” (Societe Plon c. Frantei), inainte de a concluziona in sensul incalcarii articolului 10.

As vrea sa transmit un mesaj pe aceasta cale conducerii ANP- sa isi manifeste intelepciunea in tratarea problemei celor doua unitati in conflict de la Targu Ocna si, pe de alta parte, colegilor din aceste unitati- sa nu uite ca si maine este o zi si ca se vor intalni cu colegii pe care i-au blamat, cu cei pe care i-au improscat cu noroi si se vor intalni si mai tarziu, insa, pentru a nu pleca spasit capul, acum trebuie sa manifeste decenta si pe cat posibil sa-si ceara scuzele cuvenite asa-zisilor "oponenti".

Anonim spunea...

Doanelor si Domnilor de la CR.TG.OCNA,
Sunt unul dintre cei care cunosc foarte bine activitatea dv-stra,dar daca am inteles bine se pune problema desfiintarii centrului.
Stiu ca va este greu,mai ales ca orasul este mic,locuri de munca putine,dar nu as dori sa se mai repete situatia de acum citiva ani cind profesoara de chimie era trecuta pe post de mecanic la garaj,profesoara de engleza la org.muncii,etc.
Trebuie sa intelegeti ca nu se poate ca numarul personalului sa depaseasca(cu mult),numarul minorilor.(nu dau cifre exacte ptr.ca acest comentariu poate fi citit si de cei care nu lucreaza in sistem).
Sunt unul care "am beneficiat "de asemenea situatie si nu mi-a fost usor,dar de la probleme profesionale sa trecem la atacuri la persoana este pacat.Nu asa se vor rezolva problemele,in forta ,cu reclamatii,cu amenintari,NU ASA.
Interesul dv-stra este sa va rezolvati problemele ,cu calm si intelepciune,altfel veti pierde.
Va dau un ex:cu ani in urma la P.Alba,erau zilnic probleme,reclamatii,etc.Atunci cond.DGP,a obtinut un ord. al ministrului de desfiintare ,si s-a deplasat la unitate ,a discutat cu "revolutionarii"si s-a rez.Sunt destule metode de rez.dar sunt convins ca actuala cond. a ANP,o va aleaga cea ma buna si mai putin dureroasa.

Anonim spunea...

ptr anonimul " Doanelor si ....


Domnilor de la CR.TG.OCNA,
Sunt unul dintre cei care cunosc foarte bine activitatea dv-stra,dar daca am inteles bine se pune problema desfiintarii centrului"

lasa-ne frate ca avem destule pe cap, nu ne mai invata si tu!

Mai bine cititi asta, din presa de azi:

Ministru italian la Bucureşti, pentru repatrierea infractorilor români

În cadrul întâlnirilor desfăşurate astăzi între ministrul italian pentru Politici Europene, Andrea Ronchi, şi diferiţi membri ai Guvernului României se va dezbate problema siguranţei, a situaţiei infractorilor români, precum şi posibilele modalităţi de colaborare între autorităţile celor două state.

Una dintre problemele esenţiale privind întâlnirea pe care Ronchi o va avea cu ministrul român de externe, Cristian Diaconescu, va fi şi situaţia infractorilor români din închisorile italiene, pe care autorităţile de la Bucureşti nu doresc să le repatrieze decât dacă o instanţă de judecată italiană a dat în acest sens o decizie irevocabilă. Însă chiar şi aşa, Diaconescu declara în urmă cu o lună că va negocia fiecare situaţie în parte.

Această situaţie a generat o situaţie tensionată la nivel diplomatic, accentuată de presa italiană, care a mediatizat puternic infracţionalitatea la nivelul comunităţii de români, încurajând societatea italiană la activităţi agresive şi xenofobe împotriva românilor din Peninsulă.

Pedepse în închisorile de acasă

Conform jurnaliştilor de la Il Tempo, Andrea Ronchi este determinat să se întoarcă din România cu un acord concret în acest sens.

"Cooperarea cu România trebuie să treacă de la teorie la practică, întrucât a venit momentul de a demonstra că lucrăm la siguranţa cetăţenilor noştri", mai preciza acesta jurnaliştilor italieni.

În acest moment, în închisorile din Italia sunt aproximativ 2.700 de români arestaţi. "Aceste persoane trebuie să îşi ispăşească pedepsele acasă la ei", a mai adăugat Ronchi, a cărui întâlnire cu omologii români are loc la câteva zile de la eliberarea lui Karol Racz, considerat nevinovat în cele două cazuri de viol în care a fost suspectat, al unui minore italience de 14 ani, pe 14 februarie, şi a unei femei de 41 de ani, la începutul anului.

Ministrul italian se va întâlni cu Vasile Puşcaş, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, cu Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului, precum şi cu Mircea Geoană, preşedintele Senatului.

Este prima vizită a unui ministru italian făcută noului Guvern de la Bucureşti. Motiv pentru care atenţia lui Andrea Ronchi se va îndrepta şi spre relaţiile economice, pe care speră să le aducă la o formă şi mai bună

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 13.39.
Ma bucur sa aflu ca mai am un frate,desi l-am intrebat pe tata si mi-a raspuns ca nu este adevarat.
Stiu ca sunteti suparati in legatura cu situatia de la CR.TG.OCNA,dar de aici si pina a raspunde la niste sugestii ale unui om care a trecut prin asa ceva, cu articole copiate din presa ,este cale lunga.
Acest fapt dovedeste inca o data superficialitatea cu care priviti situatia si ca am avut dreptate cind am scris acele rinduri.
Cine vrea sa le inteleaga bine,cine le va privi cu ura si dusmanie,este treaba lui.
Doamne ajuta.