Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 7 martie 2009

ANP - Şpaiuc schimbat din funcţie

Incetare detasare Spaiuc si Muresan Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au fost publicate hotărârile de încetare a detaşării lui Mureşan Ioan, procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – director la Penitenciarul Aiud şi a lui Şpaiuc Gheorghe, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi – director general adjunct la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Hotărârile CSM nr. 75/05.03.2009 şi nr. 76/05.03.2009:

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât:

1) încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti – Administraţia Naţională a Penitenciarelor a domnului MUREŞAN IOAN, procuror la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, începând cu data de 15.03.2009;

2) încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti – Administraţia Naţională a Penitenciarelor a domnului ŞPAIUC GHEORGHE, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, începând cu data de 15.03.2009.

Referinţe:

20 comentarii:

Anonim spunea...

Deci... se misca...rotita!

Pacat...incepuse sa-mi placa. Dar s-ar parea ca, unul cate unul magistratii, fie ei judecatori sau procurori, nu vor mai avea zile bune in curtea din fata a ANP... Cine stie... poate doar in Consiliul Batranilor!

Anonim spunea...

Pacat de Spaiuc, sper ca ceea ce am scris despre el, respectiv prestatia sa la seminarul de la bacau sa nu fi ajutat indirect la debarcarea lui. Desi cred ca lui Firinel zis Acadel nu i a cazut chiar bine la stomac ce am scris atunci. Cel putin pentru Reintegrare, Spaiuc este o pierdere, pe bune, iar dintre toti magistratii care au fost pe la noi, parerea mea este ca Spaiuc a fost cel mai aproape de noi,ca ne a inteles cel mai bine problemele, probleme care exista la noi in curte inca dinainte de a veni magistratii.Ma intreb acum cine va veni in locul lui Spaiuc?! Sper ca nu vreun fin de al lui Bala, vreun cumatru de al lui Cel Mare sau vreun turnator de al lui Acadel zis Firinel.Sau si mai rau,sper nu un amic de al lui Ragea cel ce rage sau vreun intim de al lui Predoiu. A propos, Predoiu cind se preda?! Ca sincer, nu e cu nimic mai prejos de Iosif cel ce fu.....

Anonim spunea...

Stiti de ce sau retras cei doi ?pentru ca la ANP nu beneficiau de sporul ala de 50% si de aceea sau tirat cetatenii in rest sa auzim de castig.Noapte buna.

FPS spunea...

Muresan cica avea salariul cel mai mare dintre magistratii din sistem, asa ca nu cred ca a plecat din cauza asta.Din cite se zvoneste, l au trimis acasa din cauza ca a acceptat ca Gorbunov sa iasa in conferinta de presa.Iar despre Spaiuc, din cite s a auzit, de doua luni oricum lua salariul mai mic decit inainte, intocmai celorlati trei directori generali si nu a plecat, dimpotriva a ramas. Despre el se aude ca l au trimis acasa intrucit PARTIDUL vrea sa puna pe altcineva in locul lui.Era cel mai usor de dat jos, intrucit este doar detasat,pe cind ceilalti sint prin concurs.Daca era dupa mine, l as fi trimis acasa pe Firinica, sa suga la acadele, ca stiu ca i plac.Cica ii plac si la propriu si la figurat.La ce echipa e la ANP, nu m ar mira sal coopteze si pe Stupu acolo, ca pe Alin Popescu l au mazilit, ca sa aiba ei liniste, iar asta a cazut in plasa lor.

Anonim spunea...

Chiar nu vă înţeleg! Atunci când este eliminat unul dintre cei din vechea formulă, vă schimbaţi imediat părerile!
Măi oameni buni, chiar nu nu vă daţi seama că pentru cei de jos nu se frământă nimeni?
Chiar nu simţiţi că de noi nu se agită nimeni?
Ce este de făcut?
Nimic!
Cel mai bun lucru este să-l plângem pe Şpaiuc!!!!!!!!
Hei!
Ce facem cu ce am câştigat prin instanţe sau prin mila unora sau
altora (sporuri sau drepturi stabilite părin lege?).
Nimic ! Aşteptăm să se decidă asupra sorţi noastre.
Criticăm tot ce se poate - sindicate, sindicalişti, teoroci, alini etc.
Suntem foarte sensibili la suferinţele altora,(salariu de peste 200 milioane şi diurne!!!!), dar oare pentru noi cine se sensibilizează? Nu mai avem salarii de merit, sporurile sunt în aer, salariul 13 abia apare la orizont (suntem în Martie)........

Anonim spunea...

"Ministerul Justitiei va plati magistratilor sporul de risc si suprasolicitare Sambata, 07 Martie 2009, ora 10:26

Aproape 6.000 de magistrati, judecatori si procurori vor incasa, in luna aprilie, si sporul de risc si cel de suprasolicitare neuropsihica, adica inca 50% din salariul de baza.

Decizia a fost comunicata zilele trecute de ministrul Justitiei catre Curtile de Apel din toata tara, informeaza Realitatea Tv.

Mult discutatul spor de suprasolicitare neuropsihica, care a generat un adevarat scandal in Justitie, se aplica incepand cu 1 martie, ceea ce inseamna ca magistratii, procurori si judecatori de la judecatorii, tribunale si curti de apel vor incasa acesti bani de luna viitoare.

Recunoscut printr-un act normativ si eliminat printr-un altul, sporul de risc a fost incasat pana acum doar de 500 de magistrati de la instanta suprema si alti 60 de la CSM - singurele institutii din justitie cu bugete independente de Minister.

Cateva mii de magistrati au castigat in ultimii doi ani, prin actiuni in instanta, drepturi salariale restante de zeci de milioane de lei, conturile Ministerulului Justitiei si ale Ministerului Public fiind periodic blocate prin ordine de executare silita.

Obligat prin hotarari judecatoresti definitive, Ministerul Justitiei a cerut o alocare speciala pentru acest fond in 2009. A obtinut insa numai o parte din bani, asa ca, cel putin pana la rectificarea bugetara, 40 de milioane de lei vor pleca lunar catre judecatori pentru sporul de risc."
Asa ne trebuie, noi nu avem curajul sa luam atitudine!

Anonim spunea...

In ceea ce privesc sporurile....
Ne meritam soarta,isi bat toti joc de noi, de fiecare data fraierii de la puscarii sunt tapii ispasitori dar stiti de ce? Pentru ca noi nu suntem deloc uniti! Ne urmarim de parca am fi partide politice in opozitie, paza contra reeducare si invers, logistica cu medicalul, escortele cu supravegherea,...exemplele sunt multiple. Ne balacarim pe blog de rad toti de noi. Haideti sa le aratam ca fara noi asa "prosti" nu se poate!In instante daca e injurat un judecator e ultraj ii da mandat de 5 ani, il face "periculos" si executa pedeapsa in regim de max.siguranta. Daca ppl injura un "gardian", acesta, in opinia magistratilor, l-a provocat, nu a dat dovada de tact, si "ciocu mic ca te bag la abuz in serviciu!".
Daca intr-o zi nu i-am duce pe ppl in instante, nu le-am da de mancare, nu i-ar vedea medicul, nu le-am da drumul la Tv, nu i-am scoate la activitati din camere, NE-AR SIMTI CINEVA LIPSA? Din pacate cei de sus de tot nici nu stiu prea bine ce facem noi in penitenciare, pentru ca i-am lasat sa vada numai raul din unii dintre noi!

Anonim spunea...

D-le Director General!
Nu dorim la Severin un director de care, adevaratul Banat s-a dispensat de el!(Retineti,nu din functia de director)
Nu puneti semnul egalitatii intre Severin si cobai!
Suntem totusi un penitenciar din subordinea dvs! Suntem o rotita in angrenaj!
Daca chiar il cosiderati un superman luati-l in A.N.P.,in locul d-lui Spaiuc!
La mai mare!!!!!!

Anonim spunea...

Anonimului de la 22:34
Hai ca pute!
Stimate coleg,vrei sa subliniezi faptul ca raul salarizarii in sistemul penitenciar ni se trage de la postarile pe acest blog?
Esti jalnic sau esti o persoana care se simte cu musca pe caciula?

Anonim spunea...

Usor,dar sigur,magistratii,care au primit ca recompense( pentru servicii facute "politicului"),posturi bine platite,dispar.(Vezi DOBOCAN -rechizitoriu- M.COSMA,etc).Este bine,este rau,vom vedea.Oricum dl.BALA merita felicitat pentru acest curaj,dar mai ales pentru ca a reusit sa impuna un act normativ prin care functiile de conducere sa fie ocupate numai cu functionari din sistem.Nu-i pling pe magistrati,unii au muncit ,(Vezi, BORS-IASI),altii si-au facut vile(vezi BALASOIU-COLIBASI)altii si-au facut doctorate (vezi STANISOR),dar toti au avut salarii mari,(nesimtite,vorba d-lui BOC)nemeritate de cele mai multe ori.Sa nu creada cineva ca am ceva cu cei care vin dinafara asistemului.
Nu.Sunt pentru specialisti dar pe domeniile de specialitate.(doctori,ingineri,economisti,etc)
Nu cum se lucra odata(poate si acum,dar mai putin),era facut cel mai bun inginer agronom din sud-estul EUROPEI si era angajat la "paza",sau "reducare".
Era bine?Eu cred ca nu, si practica a dovedit acelasi lucru.
Sa dam specialistilor ce este al lor,dar nu imediat.Trebuie o perioada de initiere cu tainele sistemului.Degeaba a fost sef de promotie la absolvirea fac.de psihologie de ex.,daca habar nu are de specificul activ. din penit.
Dar am deviat de la tema principala,revin,cu speranta ca actuala conducere a ANP,se va gindi ca pe postul vacant,sa fie cineva care sa se priceapa la selectionarea personalului,dar in special la pregatirea continua a acestuia,copitol la care stam ff.prost si rezultatele se vad.

Anonim spunea...

Apropo,cind pleaca din Consiliul Batrinilor proc. STANISOR,gen. VADUVA ,dar mai ales col.HOL...,pardon STERIAN,ca mult rau au facut siStemului.Ce ziceti dl.BALA?

Anonim spunea...

Pentru anonimul de 23.24 ,te mananca limba ,lasa omul sa-si exprime un punct de vedere .Are dreptate suntem niste clevetitori pe la colturi si niste dezbinati ,suntem o masa de manevra in mana unor papusari din anp.Ce le mai place cand vad toata aceasta balacareala ,in loc ca pe aceste bloguri sa venim cu idei ,cu opinii ,stam sa ne cautam scame unul la altul.Observ o gramada pe aici care nu fac decat sa corecteze pe altii,gramatical sau sub orice alta forma,parca am fi pe forumul academiei romane.Chiar daca nu ne plac ideile altora sa pastram totusi putina decenta in vorbire si in scriere.

Anonim spunea...

D-le Director General!
Aşteptăm sa luaţi o decizie corectă cu FINUL dvs. NAZARE. Nu-l mai suportă 99% din personalul unităţii. A reuşit sa facă din penit. nostru un haos, e cel mai slab manager din istoria penit.
Aşteptăm o minune!

Anonim spunea...

Minunea nu va veni de la domnul director general. Nu va recunoaste ca a gresit, drept urmare nu va lua vreo masura. Sunt curios ce va zice domnul ministru Predoiu. Sau domnul Ragea. Este posibil sa forteze mana directorului general si atunci va veni si minunea pe care o asteptati, stimati colegi. Dar nu minunea cu Nazare ar trebui sa o asteptam, ci mai degraba minunea cu bratul sau armat, filfizonul BADAI. Cu asta chiar ca nu mai rezistam. Bine ca a plecat in CO, ca altfel intram in CM.

Anonim spunea...

Mai este vreo puscarie in Romania, in afara de Severin, unde nu s-a luat "al 13-lea"???

Anonim spunea...

SE SE DUCA D.....SI SA SE INTOACA CAN O FACE PLOPUL PERE SI RACHITA MICSUNELE.

Anonim spunea...

Nazare a mai dovedit odata cat de capiat este , dupa ce a semnat statele cu al 13-lea si trebuiau duse la banca , a dat ordin sa se opreasca toata operatiunea pentru ca a uitat el sa faca CCR cu badai ,si sa mai taie din bani la cei care mai carcotesc . Asteptam si noi banii dupa 7 aprilie , sa fie sanatosi la trup ca la minte au dovedit-o ....

Anonim spunea...

Anonimului de la 10:29
Cum crezi ca vor afla de situatia noastra d-ul ministru sau d-ul Ragea?
Ei se sesizeaza din presa!
Ce tot vorbesti de filfizonul de Badai?-te cred, daca intri in CM-nu-l recunosti de sef!
Dar cand a avut Badai atata trecere?
Pe timpul dinastiei Nazarinene!
In concluzie,ce-i de facut?
Ce rotita s-a gripat?

Anonim spunea...

Din cate stiu eu, a plecat spre ministrul Predoiu si catre prim ministrul Poc o sesizare cu tot ce se intampla la Severin. Cred ca deja a ajuns. Daca nu sunt interesati, probabil ca vor fi cei din presa, dar ar fi pacat sa avem un nou scandal, dupa cel de la Giurgiu. Daca intru in CM, nu e ca nu-l recunosc de sef, ci imi aduce un confort psihic - atat de necesar - ca nu-l mai vad pe acest individ. Imi provoaca o asemnea repulsie, cum rar s-a mai vazut.

Anonim spunea...

Mai sunt si altii care nu-si recunosc sefii, pusi pe functii, de Nazaritean!S-au trezit,peste noapte mari imputerniciti!
La stigatul lui Nazare au spus:PREZENT-sunt cel mai competent dintre toti palmasii!
Daca nu ma platiti ,pardon,scuze,nu accept,ca doar nu sunt prost!