Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 7 februarie 2009

Vanatoarea continua. Azi plangere penala.

Dosare penale pentru sefii de la penitenciarul Craiova Conform NewsIn, directorul general al ANP a făcut plângere penala impotriva angajaților Penitenciarului Craiova, banuiti a fi vinovati in legatura cu punerea in libertate a lui Serghei Gorbunov. Cei in cauza sunt acuzati de neglijenta in serviciu, fiind responsabili de informarea tardiva a politiei referitor la neintoarcerea lui Gorbunov din intreruperea de pedeapsa dispusa de Tribunalul Dolj.

Imediat dupa ce s-a aflat ca suspectul in cazul dublului asasinat de la Brasov, Serghei Gorbunov, a fost eliberat pe motive medicale din inchisoarea Craiova, seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Ioan Bala, a depus plangeri penale pentru neglijenta in serviciu pe numele directorului Penitenciarului Craiova, Constantin Bala, sefului Biroului de Evidenta, Radu Schipu, si al adjunctului acestuia din urma, Marilena Cone, toti fiind demisi, plangerea referindu-se si la medicul Leontin Brasoveanu.

"Am depus o plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj pe numele Marilenei Cone, deoarece aceasta avea gradul de agent. Celelalte plangeri au fost inregistrate la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Dolj, deoarece cei implicati aveau grade superioare", a declarat, sambata, pentru NewsIn, seful ANP.  (sursa: ziare.com)

Gorbunov a fost audiat, dar nu a fost pus sub acuzare pentru crima de la Brasov. Inca este pe lista suspectilor, dar probele nu sunt, se pare, concludente.

Citeşte şi:

16 comentarii:

Anonim spunea...

Ce director general operativ avem, nu-mi vine sa cred. Ma mira doar, ca numai la anumite greseli se sesizaza domnia sa ,iar la altele nu. Spre exemplu nu s-a sesizat asupra cadristilor de la Barcea Mare , cind un ofiter a fost angajat, intocmindu-i-se dosarul cu nevasta arestata fentru furt si ea pe sectia femei(de Timar e vorba). Alt exemplu ar fi, legat pe linie de cadre, cum directorul Bota si-a angajat nevasta cind era trecuta de virsta de 35 de ani si virsta minima era de 35 de ani, iar apoi a scoso la pensie cu pensie militara dar nu avea minim 10 ani in sistem. Iar exemplele pot continua, cum lucreaza detinutii la un beneficiar, care e pila directorului, la un program de 8 ore pe pontaj dar detinutii lucreaza 10. Un alt exemplu ar fi ,cum Mara trimite cadrele in misiune si la unii le face ordine de serviciu iar la unii nu, in functie de gradul de prietenie. Cum un agent ,care nu-si face treaba dar e pila sefilor, intoxica alimentar 14 detinuti ,care fac spitalizare pentru toxiinfectie alimentara si e pedepsit cu mustrare scrisa si nimeni nu anunta parchetul ,etc.....
Simplu : DACA NU AI PE NIMENI, PINA LA DUMNEZEU TE MININCA SFINTII !

Anonim spunea...

Dupa justitie, politie si sanatate, urmeaza invatamantul.
Fiti pe faza. Prietenii stiu de ce. Bugetarii trebuie desfiintati,. Desi exista nenumarate probleme in toate institutiile bugetare, momentul, stilul si forma de actiune sunt foaaaarte interesante.

Anonim spunea...

Prietenii stiu de ce!!!!!Serviciile lucreaza!!!(la comanda lui ZEUS)

Anonim spunea...

Ar trbuii sa se sesizeze parchetul si-mpotriva directorilor din ANP.De ce n-au luat masuri la Craiova cind au fost anuntati dupa apelul general,au fost complicii?Sa faca ministul cu ei ce au facut ei colegilor de la Craiova.LALEAUA NEAGRA.

Anonim spunea...

Începând din data de 20.01.2008 sunt înregistrate numerele de telefon fix și mobil,mail-urile,SMS-urile și IP-ul de internet și toate acestea prin Legea 298/2008!Oare cât de constituțională este această lege?Văicăriți-vă pe acest blog!S-ar putea,în acest fel, să atentăm la ,,siguranța statului'' și să ne intenteze d-ul dir.general plângere penală!!!!!!!!

Anonim spunea...

Cata lasitate! Le-a cerut demisia , au facut-o, iar acum sunt si cercetati penal! Ei ar fi trebuit sa astepte sa fie demisi si apoi cautau toate caile de atac posibile!
Asa.........apar ca vinovati,demisioanari! Mai bine erau demisi si aflam in timp cine e si cum vinovat!
Atat ca s-au temut de codita! Dar in cazul asta tot va fi!
Asa, poate puteti lua decizii si inainte de a cerceta presa! Suntem mereu ,,pe faza'' , ,,dupa''!
Asa, verificati ce informatii ati primit si ce va da faimosul serviciu de informatii intern!!!!!!!!!!!!!!!
Astia ar fi trebuit primii demisi ca nu au stiut sa atentioneze ce se intampla!!!!!!!!!!!!!
Parere de ocnas!

Anonim spunea...

Stai linistit anonim 17:43 ca nu s-a sesizat el nici la umflarea nejustificata a notelor obtinute de unii directori de unitati penitenciare in urma contestatiilor la concursurile de anul trecut. si astea s-au desfasurat chiar sub nasul "mult prea pretioasei sale prezente". Nu mai supra estima oamenii in modul asta, mai ales cand nu ai pe cine....

Anonim spunea...

Ura!Ura!Ura!
S-a terminat cu coruptia din sistemul penitenciar. Ultimii corupti au fost la Penitenciarul Vaslui, si ati ghicit, erau ... agenti.Da, aici la Vaslui unde si paduchii mor de foame se vor capete cazute. Nu o sa va vina a crede cine a starpit coruptia in Penitenciarul Vaslui, este o doamna, o sefa de sectie, care in complicitate cu un detinut, un detinut model, cu vreo 10 rapoarte de pedepsire au pus la cale un plan magistral de a descoperi coruptii...Iata pe scurt planul conceput de Mata Hari a sistemului penitenciar si detinutul model:
pe data de 29.02.2009 la ora 11 un p.p.l{este un domn, nu pot sa-i zic detinut)a abordat un supraveghetor intrbandu-l daca are tigari,agentul a spus ca nu are, la care p.p.l. i-a spus ca "trebuie sa va dau eu un pachet".Considerand ca oferta facuta nu poate fi o gluma agentul a urmarit activitatea detinutului si a observat ca sefa de sectie l-a contactat pe acesta de 3-4 ori si dupa fiecare contact detinutul reinoia oferta.In jurul orelor 15,50 cand a plecat la masa supraveghetorul a gasit in haina din birou un pachet de tigari Marlboro, pe care l-a predat S.T. Fiind intrebat detinutul ce era cu acele tigari pe care tot umbla sa le ofere acesta a spus" ca atunci cand supraveghetorul era plecat sa serveasca masa de dimineata sefa de sectie i-a inmanat un pachet de Kent care sa-i fie oferit agentului, vazand ca acesta refuza, sefa de sectie tot insista sa mai incerce, poate, poate "musca" momeala. Dupa doua zile de la acest incident agentul a intrebat-o pe vanzatoarea de la chiosc daca sefa de sectie (care este nefumatoare)daca a cumparat tigari, aceasta a a spus ca sefa de sectie a cumparat cu doua zile in urma un pachet de Marlboro si un pachet de Kent, aceleasi tigari care au ajuns in haina agentului.
Vedeti asta-i marea coruptie, nu sutele de mii de EURO care se invart la nivel inalt.Vedeti ce sefa de sectie vigilenta avem(pana anul trecut se incalta cu stangul in dreptul) vedeti cum face si munca doamnei de la prevenirea criminalitatii? Si totusi gurile rele spun ca sefa de sectie urmareste de mult sa "lege"un supraveghetor ca sa-i faca loc sotiorului ei care este in postul de paza. Domnule director general intrebati-o va rog pe doanma de la prevenirea criminalitatii daca,de cand s-a angajat in sistem, a scos de la detinuti macar un cui ruginit. Halal sistem si sefi avem.

Anonim spunea...

Astazi pe Realitatea TV doamna Paula Iacob declara ca nu ii pac aceste campanii de controale, pedepse,masuri de remediere ,ii amintesc de campaniile regimului comunist,avea perfecta dreptate.Corect si legal domnula Bala era sa ii pedepsiti pe cei de la Craiova in oct.2008 cind s-a observat lipsa notificarii neprezentarii detinutlui dupa intreruperea de pedeapsa,daca nu ati facut-o atunci,acum ar fi trebuit sa pedepsiti primii pe cei din curtea dumneavoastra de la ANP,pe acestia din urma trebuie sa ii pedepsiti si pentru ca Gordunov nu a fost singurul detinut care nu s-a mai intors dupa o intrerupere de pedeapsa si Craiova nu a fost singurul penitenciar in care notificarile respective nu s-au facut la timp.

Anonim spunea...

sistemul penitenciar a renascut bolnav in 1990!
cine l-a mosit?
cei care au angajat impotenti,ptr. ca si ei sunt: agenti deveniti peste noapte ofiteri, ofiteri de la MAPN, procurori, ofiteri securisti, ofiteri vanzatori-mercenari.
acum suferim pentru lacomia si nepriceperea lor!

Anonim spunea...

Înrebați-vă ce ați fost,ce ați devenit sau ce veți deveni în viitorul apropiat! Zi de zi noi facem istoria penitenciarelor!Șefii vin,stau și sunt demiși.Scuturați-vă de dogmele impuse,ignorați informațiile contrare conștiinței.Asistăm la o inversiune a scării valorilor-miroase a manipulare!Analizați amănuntele și vă scapă esențialul!!!!!!

Anonim spunea...

Ordin nr. 257/2009 pentru modificarea art. 45 alin. (3) din Regulamentul privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante si avansare, precum si conditiile pentru modificarea si incetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 2.854/C/2004


[Materialul de fata a fost preluat din Indaco Legenet legenet.indaco.ro]

Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 65 din 03/02/2009

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti

In conformitate cu prevederile art. 6 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 27 alin. (2) din Legea nr. 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti emite urmatorul ordin:

Art. I
Articolul 45 alineatul (3) din Regulamentul privind conditiile de participare, organizare si desfasurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante si avansare, precum si conditiile pentru modificarea si incetarea raporturilor de serviciu ale functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare, aprobat prin Ordinul ministrului justitiei nr. 2.854/C/2004, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.099 din 25 noiembrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
# "(3) Agentilor din sistemul administratiei penitenciare li se acorda gradul profesional de ofiter, dupa promovarea concursului, in raport cu vechimea ca agent sau subofiter in institutii publice de aparare, ordine publica si siguranta nationala ale statului, astfel: la o vechime de pana la 5 ani - subinspector;
# la o vechime intre 5 si 10 ani - inspector;
# la o vechime intre 10 si 15 ani - inspector principal;
# la o vechime intre 15 si 20 de ani - subcomisar;
# la o vechime de peste 20 de ani - comisar."

Anonim spunea...

Anonimului de la ora 22:49
Chiar nu vă interesează nimic altceva decât promovarea în rândul ofițerilor?Mâine,poimâine nema apariție pe blog fiindcă veți face parte din ,,tagma ofițerilor" care oricum nu știu pe ce lume trăiesc!!!!! Nu știu de ce vă sunt publicate articolele fiindcă nu sunt la subiect!Dar din lipsă de altceva e bine și așa!!!!!!

Anonim spunea...

E vorba art. 45 alin 1 referitor la cei angajati direct din afara.
Mai ce preocupari mai au si politicienii astia... mamele lor astazi si maine...

Anonim spunea...

vorbea cineva de razboi informational?

Anonim spunea...

DE CE NU NE UITAM SI IN GRADINA CELORLALTI "CU TOATE CA NU E FRUMOS" C.S.M. A DESCHIS O ANCHETA CU PRIVIRE LA PROCURORI; M.A.I. LA FEL CU PRIVIRE LA POLITISTI "NUMAI LA NOI INTII SE IAU MASURI SI DUPA AIA SE FAC VERIFICARI. CE INSEAMNA "I-AM CERUT DEMISIA DIRECTORULUI? DUPA CARE SPUNE CA AM INAINTAT-O LA D-L PT.APROBARS