Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 23 februarie 2009

Sefu’ mic

Grave_Marker_header Ce l-o fi apucat pe Catalin? Sa se duca el la sefu’ mare, de cand eram amandoi liberali si sa se faca pres? Si, pentru ce? Pentru ca vrea sa se intoarca in partid. Pai asta e motiv? (...) L-am slugarit pana acum, am trecut prin toate spaimele impreuna, si se trezeste el sa-i faca declaratii de dragoste apusa lu’ sefu’ mare patron de reprezentanta auto? Ce-o zice Boc?

Da’, ce-o fi cu mine? Ce ma intereseaza? Daca e prost, e treaba lui. Vad eu ce fac. (…) Si, la o adica, spun ca m-a obligat, ca n-am avut cu cine… am fost constrans. (…) Oare ma mai tin astia la minister dupa ce pleaca el? Ar trebui, asta e clar.

Si, cate am facut. Chiar asa! Am reformat sistemul penitenciar, asta ii spun… la nivel de policy. Doar, eu am coordonat tot hapenigu’ de acolo. Fara mine… asta, la masa asta ma asez… ce faceau aia? (…) Da’, ce dracu l-o fi apucat pe Catalin? Inainte mai discutam, asa la nivel strategic. Radule, imi spunea, sunt multi si i-am mintit pe toti. Ce fac acum? (…) Nu stie nici sa vorbeasca. (…)

Sa-l sun pe Tibi. Sau… mai bine nu. M-a cam enervat in ultima vreme. Da, e util. Si, vorba aia… O ciorba de fructe de mare va rog, si… (…) Da, vorba aia… nu mai stiu… m-a intrerupt asta cu sortu’. Da, vorba aia… da’ ce planuri are Catalin? Am citit in presa, c-ar vrea sa-si dea demisia dupa ce i se aproba codurile. Aaaaa, da’ mai e dureaaaza… (…) Si, focacia vreau… da, portie dubla. (…) O fi aranjat ceva?! Pai, si eu? Eu ce fac?

Ce bine ca am penitenciarele in subordine. Catalin e cam speriat de toata treaba asta. (…) Imi place ca ma respecta toti. (…) Mai ales la sedinte… tre’ sa-i tin din povesti si terorii vreo doua ore ca sa-i pierd… mai zic ei ca nu e bine, dar imi sunt recunoscatori. Fara mine n-ar fi fost reforma la ANP. Precis ma iubesc.

Ah… mi-am uitat ochelarii la baie. Si, ce-mi luceste chelia. (…) Precis ma iubesc aia de la penitenciare. Nici n-au curaj sa ma priveasca in ochi, atat de tare ma respecta. Le-am facut plan de eficientizare, cred ca de aia. (…) O fi din cauza ca port ochelari a la Cardinale?

(…) Tibi mi-a spus ca rad aia de mine ca vorbesc mult si prost… da’, e baiat bun. Si un frape, va rog… Ahhhh, mi-am patat si cravata asta. (…) Cand o sa vina noul ministru, ii spun cate  am facut. Sigur ma pastreaza in functie. (…) Sunt proactiv….

Cand eram in Orientul Mijlociu… imi place sa ma gandesc la asta. Sau in Anglia? Nu mai stiu… care era visul meu preferat?! Aha, am gasit. Cand eram in Orientul Mijlociu si faceam spionaj… n-are nici un farmec. Tibi e ascultator, ii plac toate povestile mele. Sau, nu… hai s-o visez p-aia cu Anglia, cand… (…) un pachet de Pall Mall va rog… faceam afaceri la nivel international… Neh, n-am chef nici macar de asta.

Ce-o vrea Catalin? Ce planuri are? Trebuie sa aflu. Sa-l sun pe Tibi. Nimeni nu-mi raspunde mai mieros ca el. Ma linisteste intr-o secunda, se vede ca e de meserie. (…) Ce bine ar fi… sa am eu un serviciu secret pe mana… nu tarselosii astia de la SIPA… (…) Oare ma mai tin astia dupa ce pleaca Catalin? Da’, o pleca pe bune?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Caragiale avea stil...tu nu...da dovada de maturitate cind scrii un articol, chiar daca se vrea un pamflet...Si apoi trimite ce s-a nascut din materia ta cenusie la Catavencu...

Anonim spunea...

Stai linistit ca nici Caragiale nu a fost unanim recunoscut in vremea sa, dar totusi puteai fi un pic mai explicit vis-a-vis de personaj(nu toti il cunoastem asa bine ca tine).

Anonim spunea...

Radu Ragea

Anonim spunea...

al 13-lea se mai da si la noi? la mira se da, se dau si sm-uri ca mi-a confirmat cineva de la politie, la unele spitale s-a dat al 13 iar la altele urmeaza, numai la noi e ceata deasa.

Anonim spunea...

chiar nu se gaseste un windows compatibil, trebuie sa descifram permanent ce vrea sa se spuna, si asa nu e prea elocvent.

Huginn spunea...

Am scos diacriticele... sper sa fie lizibil.

Anonim spunea...

Schimba-ti encoding-ul pe UTF-8 si o sa mearga. E undeva pe la setari.

Anonim spunea...

Ca doara Huggin n-o muritu, ui, ui, ui, el numa' putan s-o hodinituuuuu. Zi-le frate poate s-o trezi careva.

Anonim spunea...

Pt anonim 23.02.2009 10:38:00
Se vor da si la noi, studiaza legea bugetului 2009 si omj care modifica omj 399, si ai sa vezi!!

Anonim spunea...

Zice-se ca unii s-au vandut. De fapt erau de mult asa. De aici ne va veni pieirea tuturor.
Militianul redivivus.