Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 21 februarie 2009

Schimbarea schimbarii si salarizarii

Scribd by Huginn Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a pregatit un proiect de ordin care  modifica normele metodologice privind salarizarea şi alte drepturi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

Pentru cei care n-ati reusit sa participati la consultarile organizate de directorii penitenciarelor, dar sunteti totusi curiosi la ce se refera si ce noutati aduce proiectul am Încarcat minunatia pe profilul meu de scribd.com.

Împuterniciri se pot face si pe posturi ai caror titulari sunt Împuterniciţi În alte funcţii sau ai caror titulari nu sunt prezenţi În unitate mai mult de 30 de zile calendaristice consecutiv (pct. 3). Ceva modificari apar si la modul de calcul al vechimii În munca pentru functionarii publici cu statut special.

Modul de calcul al timpului de lucru si al orelor suplimentare este si el completat si modificat. Autorii proiectului s-au straduit sa rezolve problema Într-un articol de o pagina si vreo 2 anexe. Cei care beneficiaza de sporul de 25% pentru studii superioare o sa aiba ceva emotii.

Se simplifica conditiile de acordare a salariului de merit, dar dupa cum stiti e inutil(pct. 13). Cateva modificari apar si la acordarea indemnizatiei de conducere. Mai apar si ceva modificari pe la sporurile pentru conditii de munca. Chiar si sporul de 50% pentru lucrari de exceptie sufera modificari. Cateva prevederi se refera si la constituirea fondului de premiere de 10%, cu criterii, algoritm de Împartire Între esaloane si tot tacamul. Doar ca nu sunt bani.

Proiect Modificare OMJ 399 - 20.02.09 Salarizarea şi Alte Drepturi Ale Funcţionarilor Publici Cu Statut Spe...

20 comentarii:

Anonim spunea...

Nici de data asta nu sunt clari in ceea ce priveste ORELE FESTIVE care sunt ore efectuate in zilele in care legal nu se lucreaza(week-end si sarbatori legale)si care intra in norma de ore a lunii respective;orele festive nu sunt ore suplimentare ci sunt stimulentul material care ar trebui acordat celor care au un regim neregulat de munca,aceste ore se platesc in sanatate din 1990 ,la fel si la CFR,de ce oare MJLC nu poate interpreta corect o lege si sa dea ordine clare si concise?!

Anonim spunea...

Propun deschiderea unei liste cu toti sefii care au avut anul trecut si 50% si salariu de merit cumulat.

Anonim spunea...

cu ce te mai ajuta asta?

Anonim spunea...

nu inteleg se mai beneficiaza de sporul pentru studii superioare si cum,care este modificare fata de ce era

Anonim spunea...

No, vedeti ca pana la urma se dau salarii de merit!?!?

Anonim spunea...

Ajuta!pentru ca ei sunt NESIMTITII sistemului.Te deranjeza daca i/ar cunoaste toata lumea???

Anonim spunea...

Tin minte ca acum cativa ani m-am ridicat la o sedinta si am zis de fata cu toata lumea sa fie facuta publica lista cu cei care iau salarii de merit pentru ca ar trebui sa-i vedem si noi ce cei mai harnici dintre noi... Directorul ca sa nu se faca de bacanie a promis ca a doua zi la avizier va fi lista. Da de unde, surpriza, ma cheama loctiitorul pentru paza si ma baga la el in birou si ma face in toate felurile, cum imi permit eu un biet plutonier sa cer asa ceva? Am incercat eu prin diverse argumnente sa il conving ca acesti oameni prin daruirea de care dau dovada sunt niste exemple si ar trebui si noi tinerii sa avem exemple... Cu prima ocazie cand am gresit am fost direct in Comisia De Disciplina si pedepsit corespunzator....
Semnat TARABOSTES

Anonim spunea...

In proiectul de modificare a O.M.J 399/2007 nu se tine cont de personalul care lucreaza in ture. La art.11.10 se face trimitere iara la dispoziitile legale specifice si prin aplicarea acestor dispozitii ajungem iarasi la art.132 din Codul muncii care la alin.2 spune"in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca sau prin regulamentul intern"
Alin. 3 de la acelasi articol spune ca "in situatia prevazuta la alin.2 salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau prin contractul individual de munca" Si noi cum nu avem stabilit asa ceva prin Acordul colectiv privind raporturile de serviciu nu vom fi platiti dublu pentru orele lucrate in zilele de repaus saptamanal.Daca nu se va rezolva luni, in sedinta comuna M.J-A.N.P-sindicate, aceasta problema, va trebui sa asteptam pana in iunie cand se va negocia, modifica sau completa Acordul colectiv.
Luca I

Anonim spunea...

cine luceaza in ture? doar slugile care sunt un procent mic si care pot fi starpiti imediat de seful comunist care tine de imputernicire.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 10:19
Mai frate, multa prostie poti sa ai in capul tau sec.Ture inseamna schimburi, schimburile au cel putin 20 de cadre, deci aproape 80 de cadre in fiecare penitenciar, ori 40 de penitenciare, sunt aproape 3000 de "slugi" cum le spui tu ,la colegii tai, gunoiule.Cum te tine pamantul???

Anonim spunea...

Vreau salut de la inceput pe colegii mei ,care isi castiga o paine amarata pe schimburi,la grupa si care intotdeauna sunt nedreptatiti in relatiile noastre cu patura bogata din unitate ,acesti Dinu Paturica ai zilelor noastre.Inca de la inceput nu vreau sa generalizez si sa spun ca toti sefii sunt la fel,sunt si adevarati oameni printre ei.Adevar spune si cel de 23.35 nu au pic de rusine,se bat cu pumnul in piept vorbind ca niste adevarati titulesti despre cum trebuie sa ne facem treaba,despre moralitate,cum trebuie sa stam cu capul in pamant,cum noi nu trebuie sa gandim ci trebuie sa executam si ei ce fac.Adevarata fabula cu cainele si catelu,credeti ca pe ie ii va afecta criza putin probabil,cureau o vom strange noi pe schimburi, ei o sa se harjoneasca cu fetiscanele astea tinere nou angajate sau o sa joace solitaire.Munca grea o duce ala pe schimb ,chiar si S.T,LST care muncesc ca si printre ei sunt niste comunist(uni vulpi batrane,uni deveniti peste noapte),de ani de zile investitiile sau dus pentru la birouri si pentru hoti. Rar sa vezi o investitie pentru imbunatatirea conditiilor de munca sau pentru marirea securitatii angajatului,astia sunt facuti din otel(nu mananca ,nu beau apa,nu au nervi ,lucreaza ca robotii),doamne fereste ca nu s-au intamplat prea multe nenorociri.Cat despre buget ,l-au micsorat atunci cand era nevoie sa-l mareasca(numarul de detinuti o sa creasca odata cu cresterea infractionalitatii in situatii de criza),m-ai ales cum se pune problema cu extradarea infractorilor din tarile uniunii ,va dati seama pe cine o sa afecteze diminuarea fondurilor si cresterea numarului detinutilor.Sa vazut la ce a dus tinerea in palma a acestor abonati la salariu de merit si 50,vezi craiova unde directorul a fost schimbat si ne-au patat de rusine prin indiferenta.De 25 ani eu nu am vazut o pedeapsa la alte compartimente decat paza, restul decat stau cu mana intinsa la salariu de merit ,mai au nesimtirea sa le si cumuleze.Primesc spor de pericol anp cand ei nici nu au trecut poarta 2 in sectorul de detinere,sau le poate fi prinsa mana in cleanta usi cand stau la cafele cu sefii.

Anonim spunea...

In plina criza financiara mondiala ANP acorda pomeni unor angajati merituosi(mereu)aceiasi

Pentru cei care vor sa mai incasaze totusi sporul de 25% din solda de functie pentru studii superioare, in imediata perioada daca nu ati facut-o deja trebuie sa aveti mare grija de urechea externa si interna a sefului direct pentru ca de el depinde daca da sau daca ba spor de 25%,sunt aproape sigur ca se va proceda ca si in cazul salariilor de merit, aceiasi oameni de zeci de ani, se vor da sigur si mult ravnitele abonamente, se vor organiza imediat grupuri de colindatori in jurul sefilor directi care vor culege folclor din orice pozitie, vor fi foarte activi in aceasta perioada colegii numiti metaforic lingai(sifoanele).
Ce ne faci domnule BALA in loc sa faci economii la buget asa cum a ti-a zis seful matale ex-Predoiu eliminand desigur salariile de merit, cele de 50%, primele de comanda precum si celelate pomeni de care nu erau afectati prea multi subordonati din ANP si unitatile subordonate,dumneata incurajezi iarasi grupurile de interese din ANP si unitatile subordonate prin aceasta gaselnita care se vrea a fi ordin MJ pe care l-ai clocit cu faimosii finantisti ai ANP. Elaboreaza odata pentru totdeauna reguli clare de acordare a salariilor de merit,salarii de 50% etc, nu lasa la indemana unora care au ajuns sefi cu ajutorul becului din Parcul Circului posibilitatea acordarii acestora , sa poata beneficia de aceste pomeni toata lumea prin rotatie mai putin cei pedepsiti,prioritate sa aiba si cei care ies la pensie, in coditiile actuale degeaba se acorda la 30% din efectivele de cadre pentru ca la o unitate cu 300 de angajati cei care au beneficiat de aceste pomeni sunt de ani buni de zile aceiasi 90 de indivizi la fel in cazul celorlalte pomeni se acorda sporuri de comanda si alte cele pentru toti ofiterii indiferent daca au pe cineva numit (subordonat) in subordine sa sau nu sau daca au muncit sau nu la proiecte care in cele mai multe cazuri au secatuit bugetul ANP. Dati un ordin scurt clar si concis(militaros asa cum ati invatat pe timpul impuscatului in grotele din padurea Baneasa)unitatilor din teritoriu sa trimita la ANP listele cu numele celor care in decursul ultimilor 10 ani au fost premianti si veti constata cu stupoare ca numai un sfert din cei aproape 13000 muncesc(aceiasi din pacate) ceilalti privesc spre ANP si asteaptau o minune ( sa se anuleze aceste pomeni de care nu au beneficiat niciodata in intreaga activitate din cauza crizei financiare mondiale)iar acum sunt convinsi ca indiferent de ce fonduri financiare sunt minunea nu va mai veni niciodata

Rusine ANP,la asa sistem asa conducatori
Scuzati-mi scrisul

Anonim spunea...

Stefane, "uni" nu inseamna "un i". Tu asa ai inteles, mosnegut? Se scrie "unii". Vad ca pe net intri, dar o carte nu mai deschizi si mata? Ma intreb ce diferenta e intre mata si un recidivist batran.

Anonim spunea...

Am o singura rugaminte la cei care scriu pe acest blog,sa nu mai foloseasca prescurtari de genul"ppl", ori cuvinte de genul "hoti","poarta 2",etc. deoarece sunt si persoane care citesc si nu lucreaza in sistem, nu inteleg,ori inteleg gresit.
Va multumesc.

Anonim spunea...

Citind comentariile la acest articol,observ prea multa incrincenare la unii colegi,in special impotriva celor care lucreaza in alte sectoare decit cel operativ.
Nu este bine,fiecare are sarcinile lui pentru care a fost angajat.Scopul este comun,resocializarea ,frumos ,nu?
Nu voi aluneca pe aceasta panta.
Ma voi referi doar la nevoia de unire si colaborare care trebuie sa existe intre sectoare,intre colegi,indiferent de sectorul in care lucreaza.
Daca noi nu sintem uniti,primii care simt acest lucru sunt detinutii si din experienta mea va spun ca acestia profita din plin.

Anonim spunea...

Poate cineva sa-mi spuna daca Orninul Sanatatii 721/2005, modificat si completat de Ordinul 1068/2008 se aplica si la personalul medical din unitatile spitalicesti din MJLC, asa cum se mentioneaza la art. 2 din O.721/2005 si anume ca acest ordin se aplica si in ministerele cu retea sanitara proprie.

Anonim spunea...

Domnilor care ati modificat Ordinul 399, va rog sa cititi, cu atentie si ordinul MS 721/2005, modificat si completat de ordinul 1068/2008 si aplicati corect sporurile pentru personalul medical din unitatile cu paturi, mai precis pentru sectiile infectioase, sectiile boli interne,cardiologie, DV,psihiatrie s.a. Ne-ati vitregit de anumite sporuri pana acum de aceea va rog sa acordati atentie si legislatiei din MS catre trebuie aplicata si in sistemul nosru.

lukas spunea...

ce stiti se mai da a13-lea salariu sau este un secret

Anonim spunea...

Ce facem cu deținuții români din penitenciarele Italiei,Austriei...
ce urmează să-i ținem în custodie și să-i redăm societății "ca noi născuți "?
Bugetul e bătut în cuie și" foarte îndestulător"!
Există totuși o soluție!Mai este ceva timp până la modificarea legii salarizării:spor de 30%,spor de fidelitate?Vedem ce propunem să tăiem!
Titlul I-cheltuieli de personal-cam umflat!Reducem domnilor în forță!

Anonim spunea...

Ar trebui verificate si salariile astronomice din ministerul justitiei ramura penetenciarelor.Au niste salarii enorme pe o munca imaginara.Daca ii intrebi repede "ce munca faci acum?" se incurca in raspuns ,si credeti-ma nu sunt putini.