Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 20 februarie 2009

Reprofilarea penitenciarelor, ceva necesar?

0209-02 De doua luni se bate moneda pe reprofilarea penitenciarelor. Nu stiu cat de necesara a fost sau cat de bine va fi dupa ce se va termina aceasta actiune, dar eu am mari indoieli in privinta eficacitatii. Motive? Sunt multe. Voi enumera cateva neajunsuri:

- Odata cu transferul p.p.l.-ului de la o unitate la alta apare in randul acestora sentimentul de dezradacinare, va fi indepartat mai mult de familie, vor creste costurile facute cu ocazia vizitelor si automat vor fi in randul acestor multe nemultumiri. Din cei cateva zeci de p.p.l. transferati saptamana trecuta de la Bacau mai mult de 3/4 au facut cerere de transfer la alte penitenciare care sunt mai aproape de casa.

- Au fost adusi la Vaslui p.p.l. si vor mai veni, din sistemul deschis si semideschis pentru a fi folositi la munca, haideti sa fim seriosi domnilor ganditori, intr-un judet cu cea mai mare rata a somajului, cu o economie la pamant, unde vor lucra aceste persoane? Veti spune ca in agricultura, da, daca vor fi solicitari, dar pana la vara este cale lunga.

- Daca pana acum Penitenciarul Vaslui deservea instantele judecatoresti de pe raza judetului, acum pe langa acestea, dupa marea brambureala, Penitenciarul va deservi instante aflate la sute de km. departare cum ar fi Roman, P. Neamt, Darmanesti sau Comanesti.

Intrebarea este cu ce personal vor fi deservite si cate 6 instante pe zi si cu ce mijloace auto stiind ca acestea lipsesc cu desavarsire. La ce ora ora va trebui ca sa pleci din Vaslui ca la ora 8 sa fii prezent cu p.p.l.-ul in fata judecatorului? Vor mai fi respectate cele 8 ore de somn ale p.p.l.-ului. Personalul va acumula multe ore suplimentare, acestea cum vor fi platite?

Toti vedem ca reprofilarea penitenciarelor este un esec, toti vedem ca in loc sa scada cheltuielile, acestea cresc enorm, toti vedem ca este lipsa acuta de personal, mijloace auto si tehnica de lupta, dar nimeni nu are curajul sa spuna STOP RISIPEI.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Destinele atît ale cadrelor cît si ale ppl-ilor depind de cei care au hotarît si reorganizarea penitenciarelor, a noului program de munca,alte cîte raportari, noi sigle, aliniate, antete, figuri, alea alea...
Aha!! De aia n-au mers bine puşcăriile...
Or merge de-acuma...
Management a-ntîia!!

Anonim spunea...

Sa inteleg ca la unitatile(de fapt toate) unde s-a aplicat aceasta reprofilare treburile merg perfect? Nu se mai fac ore suplimentare, nu faceti sute de km. cu detinutii la instanta, aveti de lucru pentru toti, au disparut nemultumirile p.p.l pentru ca familia vine de la zeci si sute de km.ptr.ai vizita?
Ma bucur ca nu sunt probleme la celelate 42 de penitenciare.

Anonim spunea...

Ce, nu ne descurcam noi sefu !

Am luat-o si pe aceasta cu reogarnizarea cum am luat multe altele, aceasta din cauza ca sefii existenti (in viata inca)in sistemul penitenciar nu au indraznit din diferite motive (stabilitatea scaunelor cu rotile si spatar)sa explice directorului general ANP si consiliului Martalogilor ANP si faptul ca aceasta gogorita implica costuri foarte ridicate datorita printre altele si tehnicii auto invechite de care dispun unitatile ANP,tehnica mare consumatoare de carburanti si piese, lipsa personalului specializat,plata orelor suplimentare care se aduna intr-o luna de zile, in multe cazuri se va ajunge sa se deserveasca 8 instante de judecata cu 3 dube de transport din care in cel mai fericit caz functioneaza 2, sa vina oare vremea cand la instanta ne vom prezenta transportand ppl cu elicopterul sau avionul, ce vom face oare ca nu prea sunt pilotii instruiti
Doamne ce aerieni pot fi unii dintre sefi dar ce bine este ca totusi continua sa claxoneze poate ajung piloti asa cum au ajuns sefi

Aveti grija la plafonul de nori ca ne descurcam noi si vedeti ce mai visati pentru a pune visul rapid in practica, visatorilor!

Anonim spunea...

REPROFILAREA PENITENCIOARELOR ESTE CEA MAI MARE GAFA PE CARE A FACUT-O
A.N.P.IN LOC SA MEARGA PE EFICIENTIZAREA MUNCII LUCRATORULUZI DE PENITENCIAR,CREAREA UNOR CLIMATE FAVORABIE DESFASURARII ACTIVITATII,ASTFEL INCAT EVENIMENTELE NEGATIVE SAU SITUATIILE DE CRIZA SA FIE GESTIONATE CU PROFESIONALISM,ACEST ORGANISM SUPREM FOLOSESTE DICTONUL,,DEZBINA SI VEI STAPANI,,CU MARE SUCCES.CUNOSC COLEGI DE BREASLA,CARE DESERVESC DUPA ACEASTA REORGANIZARE PESTE 35 DE INSTANTE DE JUDECATA(INCLUSIV PARCHETELE ACESTOR INSTANTE).ATUNCI IL INTREB PE D-NUL DIRECTOR GENERAL=BALA=,CARE ESTE SCOPUL ACESTEI REORGANIZARI??CU CE SE ALEGE LUCRATORUL DE RAND??SI PENTRU CA NU POT ASTEPTA RASPUNSURILE D-VOASTRA VI LE VOI DA TOT EU:
-CRESTEREA NUMARULUI DE ORE SUPLIMENTARE LUCRATE;
-MII DE KM. PARCURSI LUNAR LA ACESTE INTANTE;
-ORELE TARZII DE SOSIRE IN UNITATI DIN MISIUNI;
-CREAREA UNOR SITUATII TENSIONATE INTRE AGENTII SI PPL DIN CAUZA ACESTOR SITUATII IVITE;
-LIPSA TOTALA DE COLABORARE DINTRE A.N.P.SI MIN.DE JUSTITIE(INSTANTE DE JUDECATA)SAU MIN.PUBLIC(PARCHETE)IN VEDEREA SOLUTIONARII CAUZELOR PENALE CU PRIORITATE;
-LIPSA DOTARILOR LOGISTICE(MASINI,ECHIPAMENT,ARMAMENT
PERSONAL)
-MENTINEREA IN UNITATILE DIN TERITORIU A UNOR CLIMATE DE TIP MAFIOT ADICA APLICAREA LEGII OMERTA,,NON PARLA,NON SITI,NON VIDAE""
SI O ULTIMA OBSERVATIE:CUM SA PUTUT CERE DEMISIA DIRECTORULUI DE LA CRAIOVA,CAND PANA ACOLO AVEM SI NOI COMISII DEDICIPLINA?????
CUM JUDECATOAREA A AVUT C.S.M,IAR PROCURORUL MIN.PUBLIC!!!!!
DAR INCA ODATA,DOMNULE DIRECTOR GENERAL,ECHIPA MANAGERIALA VA PARASIT,LASANDU-VA PRADA SACALILOR DIN MASS-MEDIA,INDEMNINDU-VA SA LUATI MASURI PRIPITE SUB IMBOLDUL FURIEI ACESTORA.IN REST ONOARE MUNCII.

Anonim spunea...

Domnul "BALĂ", eu nu stiu cum ati rezistat atatia ani la Timisoara?! cu siguranta ati avut niste "p_o_t_l_" ,ca vad ca sunteti v_ _ _a!!!,daca ii cereati parerea celui mai recent agent angajat care executa serviciul la perimetru despre gogorita cu reprofilarea ,va spun ca radea de dumneavoastra!!! O prostie mai mare nu am auzit!!!

Anonim spunea...

Pt anonim 20.02.2009 21:30:00
Mare dreptate ai!!!