Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 24 februarie 2009

Ne reprofilam?

Penitenciar Reprofilarea unitatilor este un subiect care a intrat in atentia noastra de curand. Nu pentru ca pana acum am considerat ca este o idee buna ci pentru ca am fost prea ocupati sa combatem schimbarea programului de lucru, scapand din vedere ca de fapt aceste doua proiecte anp-iste sunt livrate la pachet si sunt gandite de aceiasi “specialisti” din sistem, care acum probabil deja lucreaza la o varianta reloaded a marii lor realizari.

Ca este o mare prostie o vedem si o simtim cu totii. Incepand de la supraveghetori, care s-au trezit cu fostii detinuti periculosi, trecuti rapid la semideschis, bantuind liberi pe holurile penitenciarelor, continuand cu organizarea muncii care spera sa poata alege ceva bun de la semideschis pentru a folosi la munca si s-au trezit cu evadati, urmariti general, detinuti nedeclasificati cu intentii atac cadre si, in general, cu tot ce avea mai rau un penitenciar, terminand cu financiarul si paza care vad ca eforturile lor de a elimina plata orelor suplimentare si de a reduce cheltuielile sunt inutile, in conditiile in care instantele sunt la sute de kilometri si cheltuielile cresc proportional cu timpul pierdut pentru a prezenta detinutii la aceste distante.

De fapt, reprofilarea isi are originile in adoptarea unui “model” de import a legii de executare, considerandu-se ca sistemul penitenciar romanesc trebuie schimbat in totalitate, aruncand de-a valma la gunoi si ceea ce amintea de sistemul sovietic cat si ceea ce era util si functional. Ma refer aici la eliminarea tinutelor obligatorii (care puteau fi diferentiate pe categorii de detinuti), la eliminarea sau ingreunarea exagerata a mijloacelor de sanctionare a detinutilor (raport de pedepsire facut direct de supraveghetor sau persoana afectata de actiunile detinutului), la eliminarea obligativitatii muncii,la renuntarea la separarea in functie de starea de recidiva. Pe langa acestea putand fi “importate” si alte masuri care sa vina in sprijinul activitatii penitenciarului. (…)

Continuarea:

Publicat de Paul la 2/24/2009

16 comentarii:

Anonim spunea...

Este foarte periculos ceea ce au facut cei din ANP fara a se gandi in primul rand la siguranta personalului care lucreaza in mod direct cu ppl.Eu zic D-ne fereste....pana nu se intampla ceva.Sunt unitati unde nici macar nu sa auzit de grupa de interventie specializata.Eu lucrez la un penitenciar care mai nou a fost reprofilat pe RD+RSD.Si ma gandesc cu infrigurare la faptul ca sunt unii ppl care au fost selectionati in aceste regimuri de catre cine.....COMISIA.Deci noi ne punem viata in maineile lor.....Oare trebuie sa avem incredere in acesti DUMNEZEI?Au transformat unele penitenciare in adevarate bombe.Eu zic ca au sa se ia masuri si pentru penitenciare numai dupa ce unii dintre colegii nostri vor plati cu viata,ca in toate trebuie sa fie si niste exemple pt.a se lua masuri in ceea ce priveste siguranta si efectivul de personal.

Anonim spunea...

Slab articol... Un copy/paste neterminat. Daca doreati promovarea blog-ului de la Vaslui trebuia doar sa ne trimiteti acolo...
Un sfat: lumea s-a obisnuit cu una bucata poveste pe zi... nu faceti ruperi de ritm ca este neproductiv...

Anonim spunea...

1917 -uite imi asum prostia de a te baga in seama...prietene ...mergi cu domnul!daca giindesti asa esti un element pierdut..macar respecta buna intentie a celui care a scris sau care a facut copy paste.si crede-ma am facut un efort pt a nu-ti vb urit tarane!

Anonim spunea...

primul anonim are dreptate, viata colegilor nostri nu tb sa iasa din ecuatie.
dar acest pericol este prezent peste tot, trecand de zona interzisa spre interior.
de aceea sper ca separarea ppl pe unitati sa aiba si o componenta de siguranta a personalului.

Anonim spunea...

mai intai au mutat ppl periculosi in unitati, si dupa aceea urmeaza??????? sa se ocupe de siguranta angajatilor si completarea cu personal(ceea ce este mai putin interesant)
"mai intai ridicam casa si dupa aceea facem fundatia"

Anonim spunea...

O intrebare pentru ... toti si pentru cei care administreaza acest blog.
DE CE NU S-A FACUT REPROFILAREA UNITATILOR... IASI SI BOTOSANI.... sau ... daca tot aveau de gind sa faca o reprofilare a Penitenciarul Vaslui de ce nu a facut cu Penitenciarul Iasi. Instanta superioara a instantelor de judecata din judetul Vaslui este Curtea de apel Iasi, nicidecum Bacaul. Dar acei soareci din birourile ANPului nu au avut cel putin curiozitatea sa se intereseze de acest lucru, iar in al doilea rind de traseul care este intre Vaslui si Bacau. Tinind cont de ce p.p.l au fost aduse la P Vaslui , nu mare ar fi mirarea sa asteptam duba cu detinuti de la Bacau si ea sa nu mai vina. Este un traseu foarte lung se pot intimpla multe pe drum, in colaborare cu cei de afara (tovarasi de fapte si tilharii) pot simula ceva in duba esti nevoit sa opresti si... nici nu vreau sa zic. Dar probabil orbit de lucirea functiei pe care o detine, DIRECTOR GENERAL, dl. Bila a uitat de munca de paza... si tinind cont de ceea ce se intimpla imi pun o intrebare mie insumi si poate este cineva sa i-mi raspunda... CINE CONDUCE TOTUSI A.N.P.-ul
p.s. - scuze pt. unele greseli gramaticale

Anonim spunea...

vin si eu sa pun sare pe rana...,credeti ca ii pasa cuiva de acolo de sus de siguranta noastra, a trepadusilor din unitati?!!!. Avem in unitatile cu ppl RSD si D chiar si vietasi care vor intra in CLC prin 2017, dar ce conteaza ca au hacuit 4 oameni in 20 de zile, s-a purtat bine, la convins pe judecat. delegat ca merita...si daca se supara si mai face vreo mortaciune si in penitenciar... e baiat, le contopeste si ce ii poate da mai mult ? pe o a doua viata? . Mare porcarie reprofilarea asta!!!

ano spunea...

se aude ca unul CUCA face mare galagie la ANP de vreo doua zile .De ce oare? e fustrat saracul nu mai are functii decit la sindicat. de... a avut sef la cadre dar nu a stiut sa o pastreze si a fost destituit ca a participat la un joc piramidal nu unul sindical ci unul financiar iar in plus a nenorocit si pe altii care au pus bani acolo sa-i inmulteasca fie pentru a avea de coafor sau sa plece in excursii in grecia dar au piedut si odata cu ei si Cuca , care acum crede ca s-a uitat de el si vrea sa ceara. Depinde ce se da daca nu se analizeaza atentCA DE ... ,,ulciorul nu merge de multe ori la apa neNICUle'' l-ai avut acum bea apa cu ciobul.

Anonim spunea...

Sincer nu as vrea sa lucrez la ANP, imi este frica ca as puntea sa uit de unde am plecat si sa nu mai gandesc "practic". Pai ce credeti ca s-a intamplat cu capeteniile noastre care au lucrat (demult tare!) in unitatile de penitenciar din tara? Este adevarat ca si atunci cand lucrau in unitati stiau doar ce voiau unii sa stie si debordau de "obiectivitate" in luarea deciziilor.
ALO!!! e cineva acolo sus care sa ne auda si pe noi???

Anonim spunea...

domnule Balaaaaaaa, domnule stancoviciiiiiiii, aveti antena satelit, sau cablu? dati repede pe canalul National Geografic sa vedeti "Penitenciar USA" 23,00,ca tot va place sa faceti "manuale de bune practici", "alinieri la practica altor state", experimentari, pardon experiente, scuze, experimente (nu stiu ce naiba am, cred ca de la vocile pe care cred ca le aud, sau le vad..., in fine nu mai conteaza...)cu personalul. Poate va ajuta in decizii.
Ati vazut cum sunt echipati ppl-ii lor?, ati vazut cum se intervine, ati vazut ce dotari au gardienii? ati vazut ce tratament li se aplica celor ce nu sunt cuviinciosi cu personalul? deja sunt invidios, sau ce credeti, sufar de mania persecutiei?!?

Huginn spunea...

anonim 24.02.2009 19:17:00

Multumesc pentru sfat. Articolul mi s-a parut foarte bun si de actualitate, din acest motiv l-am preluat cu trimiterea de rigoare.

Anonim spunea...

Stie cineva, cumva, daca ne mai dau al XIII-lea salar?

Anonim spunea...

Da, dupa al XIV-lea Congres al Partidului PSD- PDL!

Anonim spunea...

Aveti dreptate, desi se spune de mult ,in legi si in acorduri, semnate de ANP si MJ, ca avem dreptul la asigurari de viata si la protectie noi si familiile noastre ,nu se face nimic.La noi in unitate suntem de inchis si maxima siguranta,la cabinetul medical, de exemplu inca nu s-a gasit un ppl care sa faca activitatile de curatenie si igienizare,80%din personalul de la medical sunt femei,vor face ele supravegherea detinutlui de regim inchis care va fi intr-un tarziu selectionat sa faca aceste activitati?Cand s-a ridicat problema sporului de confidentialitate domnul director i-a zis doamnei medic sef "v-ar conveni sa-l dam doar barbatilor si femeilor nu",argumentul era ca doar barbatii sunt folositi si ca excorte la specialitati,lucru adevarat doar partial cand se merge cu o femeie de cele mai multe ori singura femeie din escorta este asistenta,ce se va intampla totusi cand vor fi doar femei la serviciu?Nu se scoate omul la curatenie,ia asistenta manusile si spala pe jos dupe ce un ppl care s-a taiat a umplut cabinetul de sange? Totusi colegele s-au angajat ca si asistente ,cadre medicale cu pregatire medie nu femei de serviciu,pentru aceste activitati au zile castig ppl-i!

Anonim spunea...

sa ne spuna si noua cineva de la anp ce sume de bani se cheltuiesc cu reprofilarea unitatilor si mai ales cu transportul la instantele de judecata a detinutilor.

Anonim spunea...

cred ca mai intai ar trebui reprofilat ANP-ul.pentru financiarul ANP-ului ati alocat sumele necesare decontarii a 50% din pretul biletelor de la FLAMINGO?SAU IARASI PROFITATI DE NAIVITATEA OAMENILOR,CA VOR UITA SA CEARA ACEST DREPT?!