Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 5 februarie 2009

Ministrul fenomen, justiţia modalitate

Părea sincer…

Ministrul justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti a avut ieri o declaraţie de presă. Mai jos aveţi textul prezentat presei. Predoiu a descoperit că justiţia e superficială, mai precis “o modalitate şi un fenomen de eludare a legii”,  şi că bugetul e insuficient (jumătate din cât a cerut). Cătălin Predoiu şi-a reafirmat sprijinul pentru Daniel Morar, şeful DNA. Părea sincer, se vede că începe să-şi facă mâna în relaţia cu presa.

La întrebarea unui ziarist a declarat (fişier audio) că reforma sistemului penitenciar a început şi că planul de acţiune prezent pe site-ul ministerului este o dovadă în acest sens, fiind un demers substanţial şi cu greutate. Ministrul a declarat pentru presă că dânsul a introdus concursurile pentru ocuparea funcţiilor vacante în sistemul penitenciar.

Nu ştie, sau reinventează istoria?

Download: Declaratie de presa ministrul justitiei 04.02.2009

Fişier audio: Declaraţie de presă a ministrului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, domnul Cătălin Predoiu 04.12.2009

11 comentarii:

Anonim spunea...

Asta chiar e un subiect neinteresant, Ministrul e proaspat ,,remaiat'', fost PNL-ist, acum independent de ochii Europei. Da, el e un fenomen iar modalitatea lui de lucru e slalom urias! Independent intre PDL si PSD. Sa fim seriosi! Si echipa ce a ramas cu el din zona, inclusiv ANP, e in aceeasi barca .
Nu conteaza cum gandim , important e cum plutim , ca e barca sau vapor nici asta nu e usor , totul e sa fii mereu( sub orice regim ) conducator!
Reforma a inceput asa pe site , ei au fost primii care au introdus concursurile, primii care le-au ocupat, primii in toate ! Multi ani cu sanatate!
Ocnasul plutitor!

Anonim spunea...

http://www.viddler.com/explore/FreeYourMind/videos/11/ La aceasta adresa va invit sa vizionati un documentar despre un penitenciar din India in care detinutii sunt indrumati sa practice Vipassana...si surprinzator comportamentul unora dintre criminali se schimba sau este pe cale sa se schimbe in mod pozitiv!O sa spuneti..bine ,bine ...indienii sunt contemplativi si li se potriveste acest gen de comportament...insa ce doresc sa subliniez este IMPLICAREA AUTORITATILOR penitenciarului in schimbarea si educarea acestor detinuti!Ma intreb cum ar fi sa practice la noi fratii Camataru isihasmul sau "Rugaciunea inimii!Am glumit...!Insa este demn de retinut efortul acelor oameni ai penitenciarului de a gasi o cale care sa-i faca mai buni!Mai avem noi oare forta si energia necesara pentru a reechilibra si educa acesti oameni privati de libertate!Sau doar ii privam de libertate ca au incalcat legea ,apoi odata iesiti pe poarta penitenciarului nu ne mai intereseaza de soarta lor(foarte multi se intorc!).Cercul este vicios si ar trebui sa aprofundam pilda evanghelica(utopica oare?!)in care talharul de pe cruce a fost mantuit alaturi de Domnul Iisus in ultima clipa!Multi or sa zambeasca sau or sa strambe din nas ....eu inchid vizeta ...si va las!Un agent operativ.

Anonim spunea...

CHIAR DACA AI CONSTRUIT SI AI TOATE FACILITATILE SI DOTARILE INTR-UN PENITENCIAR, ASTA NU INSEAMNA CA ESTE UN PENITENCIAR BUN ....CEEA CE CONTEAZA ESTE ATITUDINEA OAMENILOR DE-ACOLO!!!

Anonim spunea...

Poate sa spuna cineva despre noua organigrama asa cum este ea prevazuta in Ordonanta Primului Ministru, Am inteles ca pentru a fi sef birou trebuie sa fie cel putin cinci functii ede executii. Eu luvrez la resurse umane si ar trebui potrivit Ordonantei sa dispara functia de sef birou

Anonim spunea...

@ anonim 20:33

Puteti citi ordonanta la urmatorul link;

http://www.scribd.com/doc/9779121/Monitorul-Oficial-32009-msuri-pentru-reducerea-unor-cheltuieli-la-nivelul-administratiei

Anonim spunea...

Functia de sef birou resurse umane dispare. Ea este comasata cu alta functie. Nu pot spune cu care functie. Dar sa fim realisti , biroul resurse umane in teritoriu nu facea mai nimic, ei se ocupa cu numirea oamenilor pe care ei ii agreau. Ar trebui aduse in atentie cazurile de la Craiova, Colibas si nu in ultimul rand Vaslui. La Vaslui este un caz unic, sunt singurii din sistem care nu cunosc nimic. Nu stiu ce cauta in sistem, sunt oameni care nu-si justifica banii. Acesti oameni incalca frecvent legea. Este cunoscuta situatia lor si se urmareste modificarea legii pentru a putea scapa ce acesti oameni care isi urmaresc numai interesul lor.

Anonim spunea...

"Pe prostia si ignoranta voastra imi iau eu salariul!" ii spun ppl-ului pe care il escortez...se uita la mine(cred ca gandeste c-a-nnebunit majoru'!)si imi raspunde :"da dom'major,ai dreptate ca daca nu am fi asa de prosti n-am veni la puscarie!"Cel putin l-am facut sa constientizeze ca nu-i sunt inamic si l-am ironizat putin(fara sa fiu rautacios!) ca atunci cand merge in libertate sa nu mai fie ignorant!Si ma intreb cata reeducare poti sa faci cu un asemenea om ale carui valori sunt distorsionate,cu o copilarie nefericita,educatie putina,dragoste parinteasca ioc(!),mediu viciat,orgoliu exacerbat...etc..?!Cata reeducare poate sa-i ofere un penitenciar,inchis intr-o celula in care activitatea se reduce la somn, apel,cele cateva activitati la care participa,o revista Hustler ascunsa sub saltea,o hartie cu tatuaje copiate,o "caleasca" aruncata printre gratii,seriile de flotari,si televizorul care abunda de manele,politicieni care mai rau ii infurie(dom'major ei fura..eu de ce sa nu fur?!),filme cu violenta si alte apeluri....Ma intreb si eu ...ca agent de pe o sectie rece?!

Anonim spunea...

) pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuție; b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuție; c) pentru constituirea unei direcții este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuție; d) pentru constituirea unei direcții generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuție , asa ca dute si lasa/ne nea resurse umane ca tu stii totul de angajari cum sau facut .daca te baga cineva la un detector sa/ti stoarca creerii de cate cunosti ar iesii multe la iveala : angajari , unii aveau deja functia blocata sa vina cel "ales " , salarii de merit , functii etc .cumva te/a facut comisar la exceptional ? oare ce ai facut pentru asta ? las pe altii sa spuna. o seara buna .

Anonim spunea...

Corect ar fi: "du-te", "ar iesi".

Anonim spunea...

bai acadel, firibel, tiribel, ngureanu, cand pui CV-ul pe site? Sa afle si oamenii astia, cum te-a desfiintat madam Macovei (impreuna cu toata SIPA) intr-o iarna, cand benchetuiati la Sovata si n-aveati informatii despre ce vi se pregatea? Da tu de unde sa stii, ca tu erai sofer, la masina cu care ati venit si ati plecat cu coditza intre picioare la Craiova.
Hai, daca ai "sange in instalatie" baga-l, sa vedem ce intelectual esti, ce "scoale" ai absolvit, nu vrem si foile matricole, ca stim ca ai fost bursier.

Anonim spunea...

@ anonim 20:33

Prietene pun pariu pe prima care ai luat-o de 1 decembrie ca tu nu lucrezi la resurse ..... Vrei sa-ti spun mai multe?