Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 20 februarie 2009

Mai bine pion decât nebun

pawn Săptămâna trecută, ANP a trimis în unităţi o adresă prin care directorii erau informaţi că este indicat ca angajaţii să fie monitorizaţi sistematic şi atent pentru a preveni apariţia unor manifestări dezadaptative în timpul îndeplinirii sarcinilor de serviciu.

În cazul în care apar aceste manifestări, directorii au posibilitatea de a solicita Serviciului Psihologia Personalului realizarea unei evaluări psihologice iar psihologii din cadrul acestui serviciu pot formula recomandări de specialitate cum ar fi: asistenţă psihologică, examene clinice de specialitate, repartizare definitivă sau temporară pe un post cu risc scăzut, monitorizare etc.

Adevărul este că, de ceva vreme, se tot vorbeşte despre necesitatea evaluării psihologice periodice a angajaţilor din sistem, în special a celor care intră în contact direct cu deţinuţii, dar şi a şefilor care, prin natura funcţiei, sunt supuşi permanent stresului şi presiunii psihice (mă refer doar la cei care muncesc). În timp ce în ţările dezvoltate programarea la psiholog este cam ca una la coafor, iar consilierea psihologică este o treabă banală şi nu o ruşine, mentalitatea românilor este mult diferită şi psihologul este confundat în continuare cu psihiatrul iar cele mai mici reacţii la stres cu boala psihică.

Care sunt manifestările dezadaptative? Cunoaştem cu toţii că orice job presupune în ziua de astăzi mult efort fizic sau intelectual şi avem de-a face cu stresul oriunde am munci şi aproape la orice nivel. Unii reacţionează bine la condiţii de stres prelungit, alţii sunt răpuşi de acesta şi cei din jur pot observa cu uşurinţă reacţii ca: frustrare, ostilitate, anxietate, tensiune, nervozitate, nelinişte, depresie, insatisfacţie, autoevaluare negativă, labilitate, culpabilitate, deteriorări ale memoriei, scăderea gradului de concentrare şi a capacităţii de decizie, evitare sau negare, inhibiţii şi blocaje, creativitate redusă, toleranţă scăzută la criticism.

În plan comportamental, vedem scăderea performanţei, instabilitate şi fluctuaţie profesională, absenteism, pasivitate, agresivitate, intoleranţă, dezacord, deteriorarea relaţiilor interpersonale, insomnii, tulburări de comportament alimentar, utilizare crescută de alcool, tutun, cafea, tranchilizante, suicid.

Putem avea printre noi colegi cu tulburări de personalitate de genul:

- personalitate paranoidală, caracterizată prin suspiciune şi neîncredere („colegul acesta este amabil cu mine, sigur ascunde ceva, vrea să profite de pe urma mea”);

- personalitate schizoidă caracterizată prin teama de a nu i se invada intimitatea („dacă las colegii să se apropie prea mult de mine, viaţa mea va deveni insuportabilă”);

- personalitate antisocială - lipsă totală de respect pentru drepturile celorlalţi şi rezistenţă faţă de orice regulă socială („colegii sunt făcuţi pentru a-i exploata”);

- personalitate borderline – instabilitate extremă a dispoziţiei, a relaţiilor interpersonale şi a imaginii de sine („fă-ţi un rău pentru a simţi ceva”);

- personalitate narcisiacă caracterizată prin nevoia de a fi admirat şi lipsa de empatie („ceilalţi sunt nulităţi”);

- personalitate obsesiv-compulsivă caracterizată prin dorinţa exagerată de ordine şi perfecţiune („trebuie să fac totul singur pentru că altfel voi avea un eşec”);

- personalitate dependentă – nevoie exagerată de protecţie, încurajare şi ajutor („nu pot face nimic de unul singur”).

Mai sunt şi altele şi aţi mai auzit de ele, chiar aţi întâlnit persoane cu asemenea probleme. Hotărârea de a „ne căuta la cap” poate fi un început pentru o stare de normalitate şi stă în puterea noastră de a privi relaxat o astfel de abordare a problemelor pe care mulţi le avem doar că nu recunoaştem.

Cred că în unele cazuri chiar puteau fi evitate nişte „ieşiri din decor” destul de celebre de acum ca ofiţerul care a tras cu armă de foc într-un loc public şi are obsesia reclamaţiilor. Întrebările ar putea fi: ce efect va avea asupra unui angajat recomandarea de a-şi face o evaluare psihologică şi cum va fi el privit de colegi? Oare ar fi greşit dacă, pentru început şi pentru a încuraja subalternii, şefii s-ar supune unor evaluări psihologice? Dacă un angajat refuză evaluarea psihologică? Sunt profesionişti cei care gestionează datele şi fac recomandări sau va scrie pe toţi pereţii că tanti Tuţi de la evidenţă aude voci?

42 comentarii:

Anonim spunea...

manifestări dezadaptative?...daca veti continua sa mentineti culoarea asta a scrisului pe blog, vom avea si noi astfel de manifestari!

Anonim spunea...

Evaluarea/consilierea/terapia psihologica sunt acoperite de asigurarea medicala la CASAOPSNAJ?

Anonim spunea...

Constat ca de cand articolele nu mai sunt atacuri la persoane, fapte sau imprejurari ce nu au, nu au avut si nici nu vor avea legatura cu realitatea, a crescut calitatea comentariilor...

BRAVO! Vedeti ca se poate?

Anonim spunea...

Tulburator articol , Vladimir . Vedeti ca de ce va este frica , nu scapati !

Anonim spunea...

Ofiter reclamangiu care a tras cu arma in loc public? Ghici Stupu cine-i? Astuia ii trebuie expertiza serioasa psihiatrica.

Mai are si alte calitati. Reclamatia este una dar delatiunea este cu totul altceva. Iar el isi spune sindicalist.

Sindicalistul delator, pistolar si reclamangiu isi vaneaza membrii de sindicat sau colegii si trimite sesizari la DIICOT pe care le sustine cu articole in ziare.

Directia inspectie din ANP, Corpurile de control ale MJLC si premierului, presedintia, toate institutiile abilitate sa controleze au mormane de petitii si reclamatii de la acest psihopat care isi denunta colegii pe la spate dar ii saluta si le zambeste cand ii intalneste prin curte.

A tras cu arma cu glont la cativa cm de capul unui coleg, are 7 tatuaje si sustine ca si-a pus si niste... bile (fara gluma - e dovedit). Dar e ofiter si mandru presedinte de sindicat... reprezentativ (20 de membri din 600 de salariati la Jilava).

Sindicalistul delator. La psihiatru!

Anonim spunea...

dar cine ne va evalua ,,deplinatatea facultatilor,,? ,,psihologii,, din unitati? ar trebui testati profesional si evaluati ei mai intai!

Anonim spunea...

Sunt deacord cu aceste evaluari psihologice, dar sa fie facute de profesionisti nu de psihologi care dupa te evalueaza apar prin ziare sa la tv ca s-au indragostiti de cutare ppl.

Anonim spunea...

E valabil si pentru tine 09:22 De ce ti-e frica nu scapi !

Anonim spunea...

Si cei mai mari sefi ai nostri vor fi testati?am si eu curiozitatea asta?de la ministru in jos pentru ca se pare ca "independenta"asta il face sa-l doara in tocul pantofului de cei care lucreaza in mediul penitenciar,inclusiv de cei din anp.pe noi cine ne apara in conditiile in care se vede bine cu ochiul liber ce jale e in sistem.la naiba ,bine ca au bulversat o lume intreaga cu mutarile astea ale pplilor urmate de mutarile cadrelor.se face economie la bani pt.cine?ar trebui sa fie angajari asa cum sint la politie!asta e!

Anonim spunea...

nu cred ca se doreste efectuarea unei examinari psihologice periodice si cei care sunt in sistem stiu de ce. in mediile in care am un cuvant de spus (si nu sunt cele de la varful ierarhiei) am sustinut de ani buni necesitatea nu numai a unei examinari psihologice ci chiar a unei vizite medicale periodice. am experienta a 10 ani in sistemul militar (trupe speciale) unde in fiecare an, in urma unei planificari, timp de 2-3 zile, efectuam vizita medicala la Institutul de Medicina Aeronautica si Spatiala din cadrul Spitalului MIlitar Bucuresti care incepea cu recoltarea unor probe de sange si se termina cu "temuta" examinare psihologica.
am sustinut si sustin (de la nivelul meu umil) necesitatea unui pachet de servicii medicale minime, periodice, obligatorii, subventionate de la bugetul ministerului, care sa includa si examinarea psihologica completat, acolo unde este cazul, cu un alt pachet de asistenta medicala, suport psihologic, consiliere si interventie psihologica, pregatire profesionala a intregului personal la un nivel minim de cunostinte psihologice (comunicare, conflict, relatii interpersonale etc,etc).
sunt necesare toate aceste servicii (ca si altele, de fapt) daca vrem sa avem performanta. prima imagine pe care am avut-o intrand intr-o institutie penitenciara a fost..."obeza", apoi, in timp am constatat cat de bolnav e sistemul (si la propriu si la figurat). chiar si statisticile arata cat de multi au iesit la pensie pe caz de boala!
in alta ordine de idei, cu minime cunostinte psihologice - comunicare, negociere...- am putea evita situatiile jenante cu jurnalisti agresivi acuzand oamenii din sistem de "rele tratamente, tortura"; sunt situatii (si nu putine) cand ppl (doctori, ingineri, arhitecti etc) sunt anchetati de angajati care au doar o diploma de bacalaureat, care nu mai au o viata sociala activa, sunt frustrati, anxiosi, cirotici etc. imaginati-va cum se "joaca" un astfel de ppl in cadrul unei anchete cu functionarul.
factorii de decizie ar trebui sa coboare cu picioarele pe pamant, sa vada cu adevarat problemele cu care se confrunta si ultimul functionar si sa-l sustina. vrem programe si pentru cadre, nu numai pt ppl! avem psihologi pt ppl, cati avem pt functionari??? asistenta medicala pt ppl - oamenii din sistem ce au?
acordati-le mai mult credit psihologilor, angajati psihologi pentru angajati, dar nu unul singur la 300-500 de angajati pentru ca foarte curand va fi nevoie de psiholog pentru psihologul unitatii! aveti grija de oamenii vostri, nu dati in calul care trage!

Anonim spunea...

Tatal meu era sofer. A murit acum cativa ani. A fost si membru PCR timp de 40 de ani. Isi iubea foarte mult meseria. La un moment dat, i-a fost repartizat drept sef de coloana un inginer piscicol, pe linie de partid. Dupa cateva luni in care seful sau isi demonstrase din plin incapacitatea, tatal meu s-a ridicat intr-o sedinta a organizatiei de baza si si-a exprimat dezacordul cu seful sau intr-o problema tehnica, spunand si ca are mari indoieli asupra probitatii sale profesionale. A doua zi, tatal meu a fost trimis la Ministerul Transporturilor pentru evaluari psihologice si i-a fost suspendat permisul de conducere. La Minister, a fost luat in primire de un psiholog cu experienta care a stat de vorba 5 minute cu tatal meu. Nu a fost supus, in continuare, la niciun test. A doua zi, seful tatalui meu a fost schimbat si a primit permisul inapoi. Intrebarea este: cine ne pazeste, Doamne fereste, de abuzuri in aceasta speta a evaluarilor psihologice facute dupa ureche ?. Nu se lasa o poarta deschisa unor rafuieli si hartuieli de tot felul? Cine ii testeaza pe cei de sus, fie ei, sa spunem, de la Giurgiu ori Vaslui, din ANP ori Margineni ?Sindicatul ce spune in aceasta problema ?Cat de tehnica, sigura, impartiala, vizibila si stiintifica poate fi o astfel de aplicare a unei astfel de masuri trimisa spre stiinta printr-o depesa confidentiala ?Avem dreptul sa ne indoim de eficienta unui asemenea ordin sau sa aplaudam in picioare si la unison, fara a cracni ?Cine ne poate da asigurari ca gulagul comunist nu a transmis cateva gene, chiar amortite, in sistemele penitenciare moderne de astazi ?Avem dreptul sa ne indoim macar ?

Anonim spunea...

1. asistenta psihologica, asa ca si cea medicala, este gratuita pentru FPSS din sistemul penitenciar- exista lege.
2.este creat contextul pentru asistenta psihologica, prin serviciul de psihologia personalului si prin infiintarea posturilor de psihologi cadre in unitati, chiar daca deocamdata regional. aceste posturi au fost scoase la concurs la sesiunea ce tocmai a fost contramandata. la acest moment exista doar unul singur angajat pe un astfel de post.
3. este recomandabil sa vina din afara, cu experienta in evaluare/diagnoza/interventie psihoterapeutica, de aceea s-au si cerut conditiile de atestare. a fost suparare mare pentru unii colegi care au vazut din asta o sansa de afirmare si de utilizare a diplomei "la kilogram". avem nevoie de specialisti, cu adevarat specialisti!
4. apropo de articol... nu se poate vorbi de incidenta mare la nivel de tulburare, ci doar de tendinte.
5. unele unitati au trimis deja la evaluare psihologica la sesizarea/solicitarea directorului. depinde de cat de deschis la minte este directorul.
6. nu stiu cate unitati au beneficiat de evaluarea periodica, stiu ca s-a facut la un moment dat. cred ca s-au oprit datorita evaluarilor pentru concursuri.
7. degeaba se fac recomandari de monitorizare sau asistenta daca nu exista inca cine sa o faca (posturile nefiind angajate).
8. din contactul de pana acum cu cei de la serviciul psihologia personalului, ca opinie personala, majoritatea sunt oameni bine pregatiti, profesionisti, bine intentionati si care s-au luptat mult pentru ca sistemul sa primeasca aceste posturi de "psihologi cadre" in unitati. faptul ca aceasta s-a intamplat este rezultatul lor, si aproape numai al lor.
9. ca acest nou serviciu pentru cadre in unitati sa functioneze este extrem de important cum se pozitioneaza directorii fata de asistenta psihologica, cat de destupati sunt, dar si de modul in care vor reusi sa se impuna ca profesionisti cei ce vor fi angajati.
si 10. orice institutie serioasa are o politica coerenta de personal, de resurse umane, si investeste in formarea continua a lor. suntem inca departe de asta. prea departe...

Anonim spunea...

inabE una din metodele de a speria sub alta forma lucratorul de penitenciar.
Am vazut cazuri in militarie cand un soldat incomod, dar care spunea adevarul si incurca treburile "traditionale" ale sefilor, a fost trimis spre evaluare. Apoi, incetul cu incetul, degradat sii dat afara. Bala e totusi un fost militar de pofesie , nu ? Echipament de imbracat la comanda ne-a impus deja. Mai urmeaza sa salutam cu "Sa traiti !" apoi vom fi din nou ca inainte de 2004.

Anonim spunea...

Are dreptate anonimul de la 14:42:00, aceasta examinare psihologica poate fi intr-adevar "temuta" ,cum spunea anonimul care efectua vizita medicala la Institutul de Medicina Aeronautica si Spatiala , nu este exclus sa asistam la examinarea unor "galagiosi" care deranzeza sefii.

Anonim spunea...

Adevarat tulburator articol,pentru mine cu atat mai tulburator cu cat exprima lucruri pe care eu le gandeam de multa vreme.
20.02 ora 10.49 foarte corect ceea ce spui,din pacate acest sistem da inapoi,la sfarsitul anilor 90 cand am intrat in sistem se facea un control periodic ,anual personalului,obligatoriu,e adevarat doar pe linie medicala,adica analize de sange si consulturi de specialitate,unele obligatorii pentru tot personalul si la unii medicul unitatii indica si anumite consulturi in plus in functie de afectiunile pe care le avea in evidenta la fisa mecicala;in loc sa progresam si sa completam acest pachet am renuntat la el,banii au fost problema,atitudinea oficialitatilor permanenta vis-avi de personalul din penitenciare este ca absolut orice este prea scump pentru noi!
Ora 14:42 ce alta dovada mai vrei decat faptul ca in plina dictatura comunista tatal tau si-a primit carnetul inapoi si a fost schimbat seful dupa o discutie de 5 minute.
Ora 14:54 mare dreptate ai mai ales la punctul 10.
Personal consider ca toate profesiile care implica o relatie directa cu omul au nevoie in curicula de formare profesionala de multa psihologie,pentru ca am simtit acest lucru si pentru ca in formarea mea profesionala am facut foarte putina psihologie(am absolvit liceul in anii in care Ceausescu desfiintase psihologia in Romania)acum am inceput facultatea de psihologie,nu intentionez sa-mi schimb profesia,aceste studii ma vor ajuta sa ma simt mai complet din punct de vedere profesional.
In alta ordine de idei,in spitalele din tara asta au inceput sa lucreze asistenti medicali absolventi de colegiu de asistenta medicala de 4 ani,diferenta la salariul de baza intre asistentii absolventi de scoala postliceala si absolventi de colegiu este de 400 RON,calculati dumneavoastra care este impactul final ?!;la noi se da spor de studii superioare(la alte categorii ca la asistenti nu este recunoscut acest colegiu ca fiind studii superioare)aprox. 150 RON sub forma de spor,deci fara alte implicatii!Oare de ce este criza de personal la medical in penitenciarele Romaniei?
Tot referitor la acest spor de studii superioare de ce absolventilor de psihologie li se da acest spor doar daca lucreaza la reeducare,orice supraveghetor trebuie sa cunoasca starea de spirit in rindul ppl-ilor supravegheati?
Se pare ca in primul rand sus in randul sefilor nostri ideile preconcepute in ceea ce priveste psihologia,psiholgul si asistenta psihologica sunt foarte adanc inradacinate.Cum se spera sa se reformeze sistemul penitenciar si conceptiile cadrelor daca cei care trebuie sa o faca sunt atat de tributari ideilor preconcepute?

Anonim spunea...

Tu ne-ai descris acolo tulburari de personalitate. Se stie ca acestea apar in timp si primele semne apar in adolescenta, dar diagnosticul se pune dupa vr. de 18ani. Inseamna ca presupui ca testarile de la angajare nu au fost temeinice. Cred, totusi, ca alt gen de tulburari ar putea fi depistate.

Nu am sesizat aici ca cineva sa scrie despre posibilitatea ca un director sa-si trimita unii angajati incomozi la psiholog doar pentru a-i stigmatiza. Ne intoarcem la vremuri care mai trezesc inca nostalgii in mintile unor conducatori. Cred ca ar fi utila consultarea psihologilor din unitati inainte ca oamenii sa fie trimisi la testare.

Anonim spunea...

Cititi ce spun detinutii despre colegele noastre : Marian Clita, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu, dar si pentru numeroase furturi, rupe tacerea dupa ce a fost eliberat din puscarie anul trecut.


Bogdan Vladimirescu

CANCAN va prezenta, pe parcursul mai multor zile, dezvaluiri incendiare despre viata din inchisoare, despre combinatiile care se fac dupa gratii. Si intamplari reale despre oameni importanti, persoane publice care au fost in inchisoare. Unii dintre ei au fost batuti in arest, altii bagati cu capul in toaleta, altii umiliti. Cativa au avut parte de un regim preferential. Acestia sunt persoane publice, apar in presa, insa nu au vorbit niciodata, nu au vrut sa se afle despre ce au patit in puscarie sau de ce fel de tratament au avut parte.
Marian Clita povesteste cum detinutii isi satisfaceau apetitul sexual cu ajutorul cadrelor din puscarii. "Au fost multe cazuri de acest gen. Pentru o suma nu foarte mare in valuta puteai sa-ti alegi femeia care-ti placea. Care era cadru medical, politista sau era in detentie. Cu femeile care faceau inchisoare dadeai banul la gardieni, iar peste o jumatate de ora erai scos din celula sa te dai pe tobogan (n.n. - sa faci sex in limbajul puscariasilor). Intr-un loc ferit te astepta femeia care fusese scoasa de politist. De obicei nu faceau sex vaginal, ci doar oral. Ea primea cateva pachete de tigari si o cutie de ness. La Jilava s-au intamplat frecvent astfel de lucruri. Pentru cadrele angajate dadeai la inceput o suta. Daca voiai ceva mai bun licitai, in functie de cati bani aveai si de cum pica vreo asistenta medicala. La spitalul inchisorii Jilava erau multe asistente si doctorite. Seara, asistenta ii spunea gardianului sa-i aduca un detinut sub pretextul ca trebuie sa-i faca tratament, insa faceau sex. Extrem de simplu. Asistenta se alegea cu banii, dar nu putine au fost cazurile cand ii si placea. Unele se mai si indragosteau de detinuti si nu le mai cereau bani pentru a se culca cu ei. Daca asistentei sau doctoritei ii placea de tine, aveai sex gratuit. Nu numai personalul medical intretinea relatii intime pe bani cu detinutii. O faceau si unele politiste", spune Clita.
Potrivit acestuia, drogurile si telefoanele mobile sunt aduse in penitenciar de angajatii puscariilor. Nici bautura nu este greu de introdus. "Nevasta unui prieten mi-a adus in arest un bax de sticle cu vodca, iar gardienii nu s-au prins. Stateam in celula cu bautura pe masa. Unul dintre procedeele cele mai uzitate pentru a introduce alcool in puscarie este sa intepi sticla de apa plata, scoti apa cu o seringa si bagi alcool. Nu umbli la dop, nu se prinde nimeni decat daca gusta", dezvaluie Marian Clita. Acesta a povestit si cum se fabrica alcoolul in inchisoare. "Detinutii cumpara de la bufet bulion in care baga zahar si marmelada si asa se produce tuica. Pentru a iesi mai tare se mai adauga diazepam si piper. Unii au spus ca au baut parfum cand au fost prinsi de garda in stare de ebrietate. Si politistii au confiscat tot parfumul".

Anonim spunea...

si la Arad ar trebui verificati uni ofiteri care au uitat de unde au plecat.Din sg.maj. a ajuns dir.adj.ec.adm.si acuma baga toti soferii in com.de disciplina pentru fapte numa de el stiute si auzite.Dar el care face ,,licitatii,, la motorina prin incredintare directa la firma unchiului sau si nu/l verifica nimenea ptr/ca sotia este sefa personal,acopera GAZ/ul unitatii si functionarii de acolo pentru atentiile care le/a primit(sute de litri de motorina decontate pe GAZ si impartite de el si magazioner si ing.agro cat a cotizat sa nu raporteze la Bucuresti ca nu s/au facut=crescut=nici o planta).pe ei oare nu/i verifica nimenea la cap sau la buzunare ?

Anonim spunea...

Domnu Admin, am auzit ca or sa se reia salariile de merit si
primele!!, este adevart? oricum am inteles ca eram cam singurii din sistemul bugetar care nu mai beneficiam de aceste drepturi legale!!!,ca a avut grija domnul "BALĂ" sa spuna: lasa-ti sefu ca oricum au salarii mari, cu banii astia o punem de o regionalizare ca sa frec ppl-ei de de la o puscarie la alta, ca doar pe ce bani sa facem asta, nu!?!?!si uite asa facem reforma in sistemul penitenciar,"facem" PRMS fara sa schimbam o sarma la zona...

Anonim spunea...

Ce sa intelegem din postarea aceasta draga "colegule",ca si tu crezi afirmatiile acestui criminal?La postarea de la ora 18:59 ma refer.Daca s-ar face o statistica cu numarul reclamatiilor(la ANP,MJ.tribunal,avocatul poporului,ONG-uris.a.m.d.)facute de ppl-i, raportat la cate s-au dovedit a fi intemeiate sunt sigura ca rezultatul ar fi concludent!Nu vreau sa fiu Toma Necredinciosu si sa zic ca asa ceva este imposibil(vezi cazul psiholoaga)dar nici sa dam impresia ca toate nimfomanele si traseistele s-au angajat la ANP.Multi dintre cei care fac aceste declaratii dupa liberare le fac din motive de bani,imagine sau pur si simplu o forma de mitomanie (mitomania vanitoasa,maligna sau perversa);cele mai multe dintre aceste marturisiri sunt pure confabulatii("CONFABULATIA=o traire a unor stari ce apartin fanteziei subiectului cu convingera subiectiva a acestuia ca sunt reale" Neisser).Asemenea articole denota fuga dupa stirile de scandal ale presei noastre, care sunt total lipsite de orice urma de profesionalism,fiind asa de generale lovesc intr-o categorie mare de oameni fara a risca procese ca nu a fost nimeni nominalizat.In opinia mea personala tu "draga colegule"este cel putin la fel de vinovat ca si cel care a publicat articolul.

Anonim spunea...

Sa se facc testarea psihologica la ofiteri, si pe urma la agenti.

Anonim spunea...

Sa se fac testarile psihologice de catre profesionisti, si nu trubaduri.

Anonim spunea...

De ce sindicatele nu au fost informate de aceste adrese?

Anonim spunea...

De ce sindicatele nu au fost instiintate de aceasta adrea?

Anonim spunea...

Am auzit ca magistratii vor beneficia si de un spor de stres de 50% care se va aplica si celor care lucreaza in sistemul penitenciar. Pentru ei nu e criza?

Anonim spunea...

La noi ELODIA SE INCADREAZA LA PUNCTUL TREI:- personalitate antisocială - lipsă totală de respect pentru drepturile celorlalţi şi rezistenţă faţă de orice regulă socială „colegii sunt făcuţi pentru a-i exploata” SAU FOLOSI, asa cum o foloseste pe Ionela. Nu te lasa fata ca asta-i drac nu femeie

Anonim spunea...

Ai dreptate. Mai bine spion decat nebun.

Anonim spunea...

Just one question;

the adaptation to this fucking prison system is good or bad for us?

Anonim spunea...

Domnu Admin, am auzit ca or sa se reia salariile de merit si
primele!!, este adevarat?

Anonim spunea...

Chiar asa daca tot este criza, de ce noi trebuie sa fim singurii care sa o simtim?

Anonim spunea...

ptr 20.02- 10.19: daca ai fo fost la trupele speciale si mai ales 10 ani nu te laudai. de obicei se lauda cei , care au treaba mai mult pe langa trupele speciale. sa inteleg ca ai fost la armata? unde ? la bcc? si daca da cine ti-a fost comandant ca se prea poate sa stiu ceva lume de la bcc? poate am fost "colegi". daca nu stii ce inseamna bcc intreaba nu te rusina.

Anonim spunea...

Centrul de Testari Psihologice- noua arma a conducerii. Avand in vedere ca functionarii nu mai pot fi sanctionati decat cu ajutorul comisiilor de disciplina , a fost inventata un nou mijloc de coercitie:-Testarea la sesizare.-
Sunt de acord cu ceilalti colegi care au sisizat pericolul unei astfel de decizii.
La Penitenciarul Giurgiu precedentul a fost creeat prin trimiterea la testarea psihologica la sesizare a Dir. adj. EAP pentru curajul de a sustine sindicatul impotriva nedreptatilor . Astfel ca in data de 12.02.2009 a fost trimis in regim de urgenta la testare psihologica la sesizare adresa fiind formulata de catre Direct. General Bala. Nu credem in coincidente drept pentru care va informam ca banuim ca Dir. General ar fi fost influentat de catre Dir. gen. adj. Ungureanu care-l tine in brate pe Dir. adj. paza din Penitenciarul Giurgiu Muscalu Florentin si care face obiectul mai multor sesizari care se judeca in comisia de disciplina de la ANP.
Datorita faptului ca dir, adj. EAP a avut curajul sa sesizeze comportamentul necorespunzator si atitudinile abuzive ale dir. adj. paza Muscalu Florentin , Dir. gen. adj. Ungureanu pentru al proteja pe Muscalu Florentin il dezinformeaza pe Directorul General si-l influenteaza , convingandu-l sa-l trimita la testari pe DIR. ADJ. EAP pentru al reduce la tacere si in acest fel cel pe care-l protejeaza sa scape bazma curata.
Am o intrebare pt. domnii Bala si Ungureanu: Credeti ca trebuia testat psihologic dir. adj. paza Muscalu Florentin pt. dezinformarile scrise adresate M.J. si ANP cu privire la anumiti functionari si care in urma verificarilor facute de catre Directia Inspectie Penitenciara nu s-au confirmat ba mai mult a reiesit modul malitios de comportare a dir. adj. paza Muscalu Florentin? Intrebat fiind ca ce a avut in cap cand a scris asemenea bazaconii dir. adj. paza Muscalu a raspuns ca a creeat o diversiune pt. ca-l incoltise sindicatele. Este motiv de testare? Ce diversiuni va mai creea dir. adj. Muscalu cand il va incoltii problemele p.p.l. si financiare?
Credeti ca este motiv de testare a dir. adj. paza Muscalu Florentin , domnilor Bala si Ungureanu pentru faptul ca dir. adj. Muscalu a organizat un chef in data de 13.02.2009 la restaurantul Prietenia din Giurgiu pt. a sarbatorii un zvon lansat precum ca dir. adj. EAP a picat testul psihologic la sesizare. Este motiv de testare a acestui domn care organizeaza chef pt. a sarbatorii rezultatele unui linsaj si la care directorul demis pt. balul mascat si furtul miresei Procuror Adrian Dicu cu care a baut si s-a amuzat pe seama blatului aranjat la ANP impotriva dir. adj. EAP a fost invitat de onoare?
Trebuie testat acest om care-l saboteaza permanent pe noul director al penitencairului si care a fost ATENTIONAT pt. comportament necorespunzator.
Trebuie testat Muscalu care mentine si alimenteaza un conflict artificial prin dezinformarea personalului si instiagarea impotriva Directorului Berechet?
Decizia ANP privind testarile la sesizare ar trebuii sa va dea de gandit domnilor colegi.
Sper ca acest mesaj sa fie citit si de M.J. pt. ca la ANP oricat de multi nebuni am avea daca sunt tinuti in brate de catre Firinel pot sa gateasca si supa de cartuse ca nu se va lua masuri.
Importanta su este comportarea ta ci in calea cui stai. Frumoasa arma si-a tras ANP.
Sper sa nu fiti nevoiti sa o incercati personal.

Anonim spunea...

sper sa nu dea nici un salariu de merit sa vad cati din catei o sa moara de oftica ca au curatat pe sef timp de un an de scame degeaba,va este necaz de ani de zile sunteti abonati la ele,pe altii nu-i lasati sa ia numai voi,huo milogilor.Voi in loc sa spuneti sa dea domnu sa luam salariile intregi va ganditi numai la voi,domnule bala sa le scoateti de tot,va si vad nu sunteti niciunul din aia care sunteti la inceput de drum in viata si chiar va trebuie banii,asa sunteti invatati sa stati cu mana intinsa.Multi dintre voi sunteti pe la birou sau prin alte locuri caldute ca doar de asta este salariu de merit ca aveti cocoasa de scaune,prin foisoare nu-l vezi niciodata ca doar aia stau ,pe sectii doar la smecherii,la rapandulele alea de pe timpul lui nea nicu,sau il iau astia de la socio care nu-si mai vad capul de munca si de carat 2 foi prin unitate.Doamne sper ca esti sus,dreptul este liber la opinie si orice asemanare cu realitatea este pur intamlpatoare.De asumat nu va asumati niciunul raspunderi aruncati vina uni pe altii si va ascundeti de munca ca de foc,aveti salarii mici si muriti de foame,sau aveti mari ratele la masini.

Anonim spunea...

La psiholog e cam ca la preot: te duci la ala de-ti place mai tare cum vorbeste!

In cazul in care vor exista nemultumiri cu privire la exercitarea actului psihologic si rezultatele acestuia se poate efectua o contraexpertiza.

In cazul in care s-a pus o apostila neconforma cu realitatea, asta este! Motiv de dat anepeul in judecata!

Dar daca ala zice ca suntem mai nebuni decat prevede legea?

Cred ca este o falsa problema. Evaluarile periodice se fac de ani buni in sisteme civilizate si inca n-a murit nimeni. Dimpotriva, personalul vine cu fruntea mai descretita la munca, are un randament mai bun si mai are puterea de-a avea si alte preocupari decat salariul de merit al colegului.

Va doresc tuturor TESTARE PLACUTA!

Anonim spunea...

"Evaluarile se fac de ani buni in sistemele civilizate"spune un coleg,bine, ai dreptate,problema aici este ca: acolo aceste evaluari se fac periodic si intregului personal, de la vladica pana la opinca,acolo aceste evaluari sunt ceva obisnuit ,normal,firesc,daca s-ar inceta aceasta practica ar deveni anormal,nefiresc,neobisnuit;aici aceste testari se fac la "sesizarea prealabila"a unui sef si acest lucru le transforma din ceva firesc,normal,obisnuit intr-o arma de santaj,amenintare si cale de a scapa de persoane incomode.Pentru a fi eficiente aceste controale trebuie abandonata gandirea securisto comunista si trebuie creat un mecanism care sa aiba ambele sensuri,un feed-back,ajutor pentru cel coplesit de probleme,consiliere pentru cine are nevoie de ea (intre noi fie vorba toti avem nevoie de consiliere la un moment dat).Nu uitati ca in acele sisteme civilizate consiliera psihologica se face "ca si mersul la coafor",psiholog nu inseamna psihiatru ,de consiliere psihologica ai nevoie si daca ai un bolnav grav in familie,un copil cu un grad de handicap,un deces in familie,etc.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 23.37
Nu mai folosi domnule cuvantul sindicat si revendicari sindicale ca nu stii ce inseamna acelea...
Acel domn dir.adl...cum mii spui este numit si ...nu le are pe toate pe casa...Iar cuvantul sindicat...inseamna multe...cauta in DEX explicatia.Sper sa se trezeasca si restul colegilor. La Giurgiu sunt doua sindicate...iar dumneata vorbesti aiurea...Pentru care sindicat se zbate domnul...ca nu merita sa ii pronunti nici numele? Cred ca ai timp de plimbat vorba ...Pune domnule osul la munca si nu mai pierde vremea cu..."sindicate" cand nu stii ce inseamna...Cand ai citit dl Mogaldea, ultima oara un proiect de lege pentru modificare drepturi functionari publici cu statut special??? sau cand ai facut ceva pentru drepturile membrilor de sindicat....Hai sa tinemin brate toti incompetentetii...care se lauda cu munca altora...Sa ne vedem de ale noastre...si restul nu mai conteaza. Cauta in DEX.

Anonim spunea...

domnule Stefan eu ma indoiesc ca domnul Bala renunta de bunavoie la salariile de merit pentru cei care ,,periaza,,sefii, daca nu era constrâns de subfinatarea ANP, mai exact le-a taiat MJ-ul, sa fim corecti.In legatura cu aceste salarii de merit, pe linie sindicala trebuia sa fiti mai vehement ptr. eliminarea lor , daca aveti totusi parerea pe care ati exprimat-o,parere care recunosc ,este in asentimentul meu si a multor colegi de-ai nostri.

Anonim spunea...

Evaluarea psihologica (periodica, la sesizare)este prevazuta in decizia dir gen nr 280 din 03.01.2007.Evaluarile psihologice periodice si cele la sesizare se facin sistemul administratiei peni tenciare din anul 2007! Ar fi bine sa va informati dragi colegi inainte de a face diverse comentarii nefondate!

Anonim spunea...

Sa clarificam:

Daca cineva isi alege nickname-ul Stefan nu inseamna ca trebuie sa-i atribuim neaparat si calitatea de presedinte al SNLP.

Este un nume popular.

Teoroc Stefan

Anonim spunea...

Corect, 15.49, dar asta nu inseamna ca nu se pot face abuzuri de catre dictatori locali. Probabil ca psihologii sunt profesionisti si isi vor respecta meseria, dar simplul fapt ca un om este pus pe drumuri si este suspectat ca ar avea oarece tulburari stigmatizeaza angajatul incomod. Vorba aceea: "Calomniati, calomniati ca tot se prinde ceva!", sau cum o mai suna. E nevoie de testari periodice sau la sesizare, dar trebuie asumat si constientizat si acest risc. De ce sa-l ignoram?

Anonim spunea...

20.02.2009 23:37:00 minciuni si dezinformare, asta e stilul tau, oricum nu te mai baga nimeni in seama, s-au convins ca la Giurgiu sunt interese personale si dorinte de promovare

Anonim spunea...

Stimate Domn "Stefan".
Vreau sa te anunt ca de aceasta data esti in eroare . Nu am postat comentariul din data de 20.02.2009 23:37 insa iti pot spune ca recunosc a fi adevarate unele aspecte din continutul comentariului.Daca iti amintesti comentariile mele postate anterior nu sunt sub protectia anonimatului. Nu fac parte din tabara ta care sta dupa gard si arunca cu bolovani in trecatori.Nu cred ca ai uitat asa de repede ca atunci cand am avut o nemultumire am exprimat-o direct fara anonimat.
Referitor la prezenta in uniate a doua sinticate te informez ca exista un singur sindicat independent , iar eu sunt unul dintre reprezentantii lui , si o grupa sindicala. Privitor la activitatea mea sindicala in interesul membrilor te sfatuiec sa consulti avizierul si blogul sindicatului . Sper sa ai demnitatea sa ma abordezi direct pentru lamurirea eventualelor neintelegeri, pentru ca inca te consider o doamna .
Cu stiam,
Ionut MOGILDEA.