Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 12 februarie 2009

"Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!"

sacrifice A fost ucis un om, un bărbat bun, un tânăr remarcabil, un sportiv adevărat. Împreună cu el au fost ucise visele şi speranţele viitoarei soţii, echilibrul şi sănătatea părinţilor, planurile prietenilor și încrederea noastră în siguranţă.
 
Trăim periculos şi de foarte multe ori ne jucăm cu şansele vieţii. De cele mai multe ori, le ratăm fără să ne dăm seama. De la mic la mare suntem în mâna lui Dumnezeu deși ne credem atotştiutori, puternici şi de neoprit. Cât de efemeră este viaţa, cât de trecătoare ne sunt planurile, cât de puţină înţelepciune avem descoperim prea târziu.

Trebuie să luptăm în fiecare zi pentru „un loc la fereastră”, pentru a ajunge mai repede acasă, pentru a termina treburile şi a petrece puţin timp cu copiii noştri, pentru a evita o ceartă cu un vecin agresiv, pentru a ne păstra partenerul de viaţă, pentru a ne educa bine odraslele. Trebuie să ne batem pentru fiecare moment de linişte şi ajungem la capăt epuizaţi.

În timp ce unii îşi riscă viaţa fără ezitare în încercarea de a-şi ajuta semenii, alţii aruncă în joc toate minciunile, speculaţiile, intrigile pentru a-şi distruge foştii parteneri, colegii de serviciu, prietenii sau şefii. Unii nu au nicio reţinere în a distruge viaţa sau cariera oamenilor în timp ce alţii construiesc destine frumoase pe o mare minciună.

Cuvinte ca solidaritate, unitate, iubire sunt străine pentru mulţi dintre noi în timp ce, din ce în ce mai puţini, le promovează prin vorbe şi fapte. Unii dezbină, înşeală şi fură liniştea celor de lângă ei spre deosebire de personalităţile puternice care muncesc în a strânge în jurul lor familia, prietenii şi colegii precum cloşca puii, apărându-i de tot ce le-ar putea provoca vreun rău.

Câţi oameni de bine întâlnim zi de zi, câţi sunt atenţi la nevoile noastre, câţi ne încurajează sau felicită pentru performanţe, câţi sunt sinceri şi câţi şi-ar risca propria viaţă sau poziţie în apărarea noastră? Dar noi, suntem oameni de bine? Încercăm în fiecare zi să ne aplecăm, fie şi în treacăt, asupra problemelor celorlalţi?
 
Reuşim să aducem măcar un zâmbet pe faţa unui coleg sau prieten? Facem eforturi să înţelegem greutăţile apropiatului nostru? Ajutăm pe cei căzuţi, ne punem în faţa celor nedreptăţiţi sau nevinovaţi? Suntem alături de cei loviţi şi, vă mai întrebam cândva, construim echipă în jurul nostru?

Sau, ne este teamă de represalii, de consecinţe neplăcute, de presiune şi persecuţii? Ne este frică să spunem lucrurilor pe nume dar nu avem ruşine să ne uităm în oglindă, să privim în ochii celui trădat, să ascultăm oftatul celui căzut, să trecem cu nepăsare pe lângă cel în suferinţă?! Ne este greu să întindem o mână, să facem un pas spre cel aflat în singurătate, să îl ridicăm pe cel lovit.

Nu este aşa, d-le Sorescu? Am dreptate, d-le Bejan? Greşesc prea mult, d-le Băla? Vorbesc aiurea, d-le Ragea? Hai să vă întreb şi pe dvs., d-le Buică, să nu ziceţi că nu v-am întrebat (deşi din august încoace nu aţi dat un răspuns la toate apelurile noastre legate de inutilele acelea de raportări)! Era chiar atât de greu să nu aruncaţi cu piatra? V-a fost de-a dreptul imposibil să daţi o declaraţie imparţială măcar?

Tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, domnilor, ar trebui să vă invite la reflecţie şi nu numai. Spre deosebire de dumneavoastră, oameni care lucrează în penitenciare se luptă, se ajută, se susţin. Nu trebuie să moară pentru asta ci doar să fie buni, drepţi, altruişti, cinstiţi, credincioşi. Dumneavoastră puteți face măcar atât?

16 comentarii:

Anonim spunea...

Ce aș putea să spun la subiectul ales?Ne-ar trebui luni de zile să-l dezbatem!Ne-ați atins unde ar trebui să ne doară!Dar,dacă pornim de la faptul că nu suntem nemuritori,că ne aflăm în mâna lui Dumnezeu,v-aș propune să transformăm acestă zi într-una de spovedanie-o zi a sincerității!"Am greșit.Te rog iartă-mă!"-gândindu-ne și la un bărbat bun,tânăr,remarcabil care nu mai este printre noi!Vă lansez o provocare dvs,colegi și celor care ne conduc;bineînțeles sub anonimat.Să publicăm pe acest blog măcar o greșelă făcută împotriva unui coleg!

Anonim spunea...

Iarta-ma, frate !(Spovedania unui invins)
------------------------------------
Am gresit, imi pare rau
Nu sunt fals, pe bune, zau !
Am CV-ul full, beton
(Vi-l arat de Revelion)
Eu sunt mic, tu fa-ma mare
(Mai am pan' la pensionare)
Iau concursuri zeci si mii
Doar bagati-ma'n comisii,
Maine vin la Barcea Mare
Sa va bag reprofilare
N-am fost jet si nu sunt chel,
Poti sa juri ca-s Virinel.
Am si doua bombonele
Care-s ros' ori albastrele .
Daca spui cum ma numesc
De 8 ore te scutesc.
De ghicesti, iti dau un miel
Daca zici ca-s Acadel.
---------------
P.S. Te-am iertat, frate !

Anonim spunea...

Dacă n-ar fi existat "Acadel" și mult așteptatul său CV nu mai ajungeam poeți!Dacă totul ar fi mers "ca pe roate" în jail-ul romînesc, eram acum niște oameni fericiți!Nu poți trăi în înfrângeri permanente!Înfrângerile se pot transforma în biruință!Apropo!Este un post liber de dir.la Penitenciarul Craiova,și deocamdată,nu se dă concurs!Provocarea rămâne valabilă!Bineînțeles pentru cine dorește!

Anonim spunea...

Dezbina si condu!a mers,merge si va merge tot timpul.Pe asta se bazeaza sistemul.si nu numai sistemul.in conditiile astea n-ar ajunge o saptamina sa ne cerem iertare unii altora pentru toate mitocaniile si cretinitatile pe care le facem cu bunastiinta sau nu.

Anonim spunea...

Dacă, din întîmplare ,vre-un reprezentant al apărării opiniei publice, intră pe renumitul nostru blog,am fi onorați să le acordăm iertarea noastră!Măcar din zona Vasluiului.

Anonim spunea...

S-a bagat director la Craiova unul Savescu Gheorghe (de la Severin) de profesie ofiter de serviciu, promovat sef birou siguranta (candidat unic) trecut sef serviciu cu transformarea biroului in serviciu, imputernicit director adj, imputernicit director la Tg.Jiu (picat la examen), revenit imputernicit adj. la Severin, acum la Craiova.

Anonim spunea...

Lângă Săvescu a răsărit ....Alin Popescu. Ei, ce spuneţi de asta?
Are o mareeeeee experienţă.......

Anonim spunea...

Am uitat, dacă vreşi un ciolan sănătos, faceţi ca Alin.

Anonim spunea...

sa vedeti cum se lupta acum pentru binele sindicalistilor!

Anonim spunea...

Nu stiu daca sa spun ca imi pare rau de Alin sau imi pare rau ca mi-am dat seama de caracterul lui Alin.
Alin este un tip inimos si inteligent insa setea de putere il face sa-si piarda capul.
Cred ca este bun la sindicat si se poate "realiza" mai bine acolo, faptul ca va ajunge director la Pelendava cred ca ii va incinta numai orgoliul ( in citva ani de la agent la director e ceva), insa restul...
Sau poate ca omul nu isi face atitea procese de constiinta, in definitiv demnitatea si onoarea sint chestiuni abstracte numai bune de discutat in romane, in viata de toate zilele se pare ca e mai sanatos sa-ti urmaresti interesele.

gherla spunea...

Oare pe Teoroc, ce o sa-l puna?

Anonim spunea...

Nu vreau sa-i iau apararea lui Teoroc, dar sa stii Gherla, ca a refuzat deja o "imputernicire".
Mai uita-te cum a dezvoltat SNLP-ul Teoroc si la ce atitudine adopta in general membrii lor de sindicat.
Nu este suficient ca liderii de sindicat sa fie carismatici, trebuie sa aiba si o anumita structura de caracter.
Gindeste-te ca ceea ce ii propulseaza in fruntea sindicatului este votul de incredere pe care oamenii il "investesc" in ei.
Nu ma incinta cei care profita de fel de fel de subterfugii pentru a-si atinge scopul dar manifestarea asta din partea unui lider de sindicat in care mii de oameni isi spun sperantele este, din punctul meu de vedere, de neacceptat.
Despre persoanele influente din FSANP s-ar putea spune multe dar sa lasam timpul sa cearna lucrurile.

Anonim spunea...

RUSINE! RUSINE!
V-ati batut joc de PMS Craiova. Dupa fapta...va urma si rasplata, sau mai bine zis culegi ce-ai semanat!

Anonim spunea...

Ne pot spune Ragea și Bala care au fost criteriile care au stat la baza împuternicirilor?
Simțiți cumva o urma de moralitate?
Ce este cariera? Vorba goala? Ce EXPERIENȚA poseda actualii directori pentru a conduce un penitenciar precum Craiova?....Sau NU CONTEAZĂ!!? ..și apoi cine suntem noi sa ne întrebam? "prostimea"?

Anonim spunea...

Stupu nu primeste nimic? Nu se poate!

Anonim spunea...

Stupu a refuzat imputernicirea pe functia de director la Vaslui din 3 decembrie 2008.