Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 13 februarie 2009

Greu la deal

Antique compass Da, traim vremuri tulburi. Cu zece, douazeci de ani in urma, lucrurile erau asezate, ordinul era ordin, poarta penitenciarului statea ferecata si, in general, lumea puscariilor era tulburata rar sau de loc. Cine si-ar fi putut imagina atunci ca lucratorii se vor demilitariza, ca vor avea sindicate si dreptul la greva, ca detinutul va avea libertatea de a se plimba nestingherit prin batatura inchisorii sau ca va transmite fotografii prin telefonul mobil.

Aparent, lucrurile n-au nicio noima, ne pierdem obiceiurile, orbecaim haotic, suntem suspiciosi, reactionam isteric. Cand totul pare pierdut, eu unul obisnuiesc sa ma gandesc ca pe la o mie opt sute si ceva, civilizatiile occidentale se luptau cu paduchii, spanzurau criminalii in piata publica si faceau minerit cu copiii. Ma mai gandesc ca pe la o mie noua sute saizeci si ceva, populatia de culoare din America, nu avea dreptul sa calatoreasca alaturi de albi si linsajul era la ordinea zilei, iar astazi, America are in frunte un presedinte de culoare.

Banuiala mea este ca am traversa mai usor asemenea perioade de schimbari si prefaceri, daca am fi uniti, daca in sistem am avea la indemana oameni priceputi, oameni vizionari, dispusi sa-si sacrifice tihna pentru bunul mers al sistemului. La Craiova, surprinzator evident, a fost imputernicit un lider de sindicat, Alin Popescu. Teoretic cel putin, angajatii ar trebui sa fie mai bine reprezentati, mai usor de inteles si de aparat. Practic insa, ramane de vazut in ce masura munca de sindicat face casa buna cu o functie de conducere, fie ea si una provizorie.

53 comentarii:

Anonim spunea...

din punctul meu de vedere, de data asta ai fost foarte subtil.
care-i logica si utilitatea acestui articol?
sa tragem concluzia ca Alin este un Obama al sistemului? si in ce privinta (ca e mai brunet)?
in mod normal, nici macar n-ar trebui sa ne intereseze asa de mult cine conduce, macar si numai pentru faptul ca ne-am angajat la o institutie, nu la X sau Y.
dar, daca tot exista libertatea de exprimare, nu intelegem de ce numai unii se pot plimba pe unde vor, cand vor si cat vor prin sistem.
de exemplu la craiova a venit ca mare specialist in evidenta cineva care ce-i drept a ocupat prin concurs postul asta pe la Severin, dar numai vreo 6 luni si care nu si-a gasit locul nici la fosta SIPA, nici la Severin, nici la Pelendava (pe la productie bugetara).
interesanta este si motivatia directorului general adjunct care a inscaunat noua echipa, care a spus, "cu toata sinceritatea" ca desi au cautat prin curtea PMS Craiova, n-au gasit oameni de valoare pe care sa-i puna provizoriu pe functii.
printre altele, a mai spus, cu aceeasi toata sinceritate, ca de fapt in mod normal directorul ajunct ar fi trebuit sa pice, pentru ca in subordinea lui era evidenta, dar daca asa a hotarat ministrul .....
si uite cum se distruge cariera unui om ....

Anonim spunea...

dragi colegi!nu va mai trebui sa ne mire nimic,trebuie doar sa asteptam ce va urma."NEVER SAY NEVER"!

Anonim spunea...

Bravo Aline , urmeaza-ti calea . Lasa-i ca se descurca ei !

Anonim spunea...

ce se va intampla cu sistemul(angajatii)din aprilie incolo?asta trebuie sa ne intrebam pentru ca se anunta modificari majore la nivel de compartimente vs varsta ordonanta,grupe de munca diferentiat,varsta de pensionare in functie de compartimentul unde iti desfasori activitatea.dar sa nu uitam ca pana atunci profetii din sfatul batranilor senili care conduc un pic din umbra sistemul au decis ca cel mai important lucru fara de care sistemul nu va evolua la fel ca ei,ar fi PORTUL UNIFORMEI cascheta la orice ora din zi si din noapte,boneta este ceva defaimator,nu-i caracterizeaza pe multi dintre ei si altii ca ei!toate evenimentele negative dupa cum bine stim s-au intamplat datorita faptului ca nu erai cu tinuta in regula,nu pentru faptul ca legile sunt de 2 bani la fel ca si calitatea tinutei.d-le BALA faceti ceva ca oamenii sa poarte tinuta de drag (calitate,croi,sa-l reprezinte,sa-i ofere un plus de demnitate si respect atat in servici cat si in societate)nu de dragul sefilor care le impune acest lucru,pentru ca de altceva habar nu au,era vorba de specialitatea muncii!cu tipul de munca ar trebui sa ne omoram timpul pe care ni-l mai lasa la dispozitie ppl-ul si alte dispozitii puerile ce vin tocmai din...ANP...CU GANDUL CA ACEST UMIL MESAJ NU VA RASTALMACIT SI VA FI INTELES VA UREZ: REFORMA FIE CU VOI!

Anonim spunea...

Este o metoda buna de anulare a luptei sindicale, mai ales acum cand vor sa schimbe legea de salarizare. Alin si-a prezentat demisia de la sindicat?...cele doua functii sunt incompatibile!...Cine urmeaza intr-0 functie de conducere, din sindicate?

Anonim spunea...

codul muncii spune clar cum se efectueaza plata orelor efectuate in zilele de sambata si duminica si sarbatori legale nu face niciunde referirire in acel cod ca angajatii care desfasoara activitati in acele zile,din sistemul penitenciar nu vor fi retribuiti altfel decat ceilalti din alte institutii de stat care au un astfel de program de munca,la fel si plata orelor,sporurilor pe luna in care au fost efectuate trebuiesc platite in luna cand acestea au fost efectuate.restul se poate face NUMAI CU ACORDUL ANGAJATULUI NU AD-HOC CUM PROCEDEAZA ANP-ul

Anonim spunea...

D-nul Alin Popescu si-a atins scopul...a ajuns frate director (??!!)...am insa alta curiozitate: care au fost criteriile de numire pe aceasta functie???...PROFESIONALISMUL,nu???Sper ca d-nul Bala nu i-a "oferit" acest post multumindu-i astfel ca in timpul mandatului dumnealui(era "BALA")nu i-a adus pe sindicalisti in curtea ANP-ului (sic!!)...Oricum BAFTA d-nule Popescu si la mai mare (??).

Huginn spunea...

Eu as zice ca nu murim daca ii dam o sansa. Am avut incredere in destui care au tot venit pe cai albi sa ne salveze, si n-au facut mare branza. Pe Alin macar il stim si cu partile bune si cu alea pe care multi care se cred perfecti uita ca le au. Hai sa nu dam inca cu piatra.

Poate ca ar fi fost bine sa ramana sindicalist, poate ca e bine ca o vreme va fi in pozitia in care sa raspunda unor solicitari sindicale. Ramanand la capitolul incertitudini, e posibil ca Băla sa vrea sa-i inchida gura cu o functie temporara. La fel de posibil e sa fie persoana potrivita pentru functia aia de la Craiova.

Anonim spunea...

De ce CIOLAN=RAZNA=GREATA=HEPATITA? Ca unii pica perfect pe sablon. Si nu ma refer la dl.Alin. Ci la un neica nime` care ajunse cu proptele mare domn la o puscarie. Deocamdata. Cand va pica(si va pica) cei frekati il vor rupe(mare bucurie sincer). La chiuveta curge alcool? Ca se imbata. Grija mare dom`........

Anonim spunea...

DEZASTRU.... asta o sa se aleaga de P Craiova cu o asa echipa de " profesionisti"!!!!!!!!!!!!Care profesionisti d-l dir general???
SĂVESCU..... ????
NEGUT..... fosta SIPA .. cea care a " mancat " jumatate din oamenii acestei unitati.... e bataie de joc
CRAIOVEANU ... care a pus pe butuci PMT Craiova, asa o sa puna si PCraiova...
Alin Popescu... nu-l cunosc dpdv profesional??????????????
DOAMNE AJUTA-NE TU PT CA CEI DIN ANP NU AU DE GAND SA NE AJUTE!!!

Anonim spunea...

E foarte slab Alin Popescu daca au reusit sa-l inlature asa usor ! Ce reputatie mai are el in randul sindicalistilor ? Cred ca mai mare putere avea ca lider decat va avea ca directoras ! Asa s-a intamplat cu mai toti liderii din tara asta, s-au vandut pe parale, ca Iuda, dar stiti ce a patit el! S-a terminat pe viata cu sindicalismul, pentru Alin! RUSINICA!

Anonim spunea...

De ce Mr. HUGINN, si el isi propune sa ne salveze? Toti ceilalti au avut si parti bune si parti proaste ! E vreo noutate? Daca a tradat oamenii o sa tradeze din nou! Daca avea caracter si verticalitate lupta in continuare, daca a mai luptat in ultimele luni?... ca doar astepta si el un ciolanas! si nu trebuia sa dreanjeze! SUNTEM UMILITI DE ACEST ALIN!

Anonim spunea...

MESERIA SE INVATA, INSA CARACTERUL SI VERTICALITATEA LE AI SAU NU! CRED CA OAMENII ACCEPTA MAI USOR PROFESIONALISM MEDIU DECAT LIPSA DE CARACTER CARE UCIDE MORALITATEA ! E PLINA LUMEA DE DE-ALDE ASTIA CARE ALEARGA DUPA CEVA MATERIE! ESTI UN OM COMUN ALIN POPESCU! NU AI IESIT DIN TIPARELE PUTREZITE ALE SOCIETATII NOASTRE! PUTEAI SA DEVII UN LIDER RESPECTAT AL CARUI NUME SA FIE PE BUZELE TUTUROR CU ADMIRATIE!

Anonim spunea...

Nu fii trufas,dar nici nu te injosi.Prieteni incercati de ti-ai ales, cu cangi de otel de suflet sa ti-i prinzi.De certuri fugi cat poti, dar cand te bati, dusmanul sa-si dea seama cine esti...Bani cu-nprumut nu da, nici nu lua, ca pierzi si bani si prietenia.Si mai ales nu te minti pe tine, si-asa cum vine noaptea dupa zi, nu vei putea nici tu minti pe nimeni.Daruieste-te tuturor si nu te vinde nimanui...!!!...domnului Popescu Alin !!!

Anonim spunea...

Asta si-a dorit Alinut al vostru.Intai ofiter,cu facultatea facuta la distanta, la X si O,pe undeva,apoi sef la sindicat, directoras si...Stiti cine ii urmeaza reteta si se va lua de facultate? Raileanu de la Braila.Alt agent incompetent care se foloseste de sindicat pentru a parveni.

Anonim spunea...

Inainte sa comentam despre numirea lui Popescu trebuie sa vedem cati dintre noi au facut ce a facut el pentru oamenii pe care i-a condus.Va spun eu,, foarte putini.
A avut curajul sa infiinteze primul sindicat independent din sistem si mai mult decat atat,sa puna piatra de temelie ,impreuna cu alti curajosi ,la infiintarea FSANP .
Asta i-a adus multe necazuri si cu toate astea nu si-a lasat oamenii si a dobandit multe drepturi pentru ei.
Haideti sa-l lasam sa vedem cum isi face treaba si dupa aceea sa comentam. Un lucru e sigur,nu va fi ca alti comunisti care se afla la conducerea unor unitati care se dau mari dar nu au nimic in cap .

Anonim spunea...

Oare Bala cind pune un interimar se orienteaza dupa horoscop sau trimite niste calugari budisti sa caute reincarnarea vreunui general?

Anonim spunea...

Citind articolul lui Admin și comentariul lui Huginn ajung la concluzia ca Popescu avea dreptate când dădea de înțeles, în stânga și în dreapta, ca face parte din echipa Penifest. Adică... ce dacă, "e de-ai noștri"!
Si uite asa, încet, încet, steagul moralității coboară și, poate pentru ca sunt naiv, sau poate pentru ca mi-am dorit mult sa fie adevărat, asta ma doare.
Unitățile de măsura sunt diferite, de la caz la caz.
Sunt dezamăgit!

Anonim spunea...

Eu cred ca noi romanii traim intr-o mare iluzie. Este iluzia ca nimeni nu are dreptate in afara justificarilor si argumentarilor pe care noi le construim, ca oricine ne contrazice savarseste o mare nedreptate, si uite asa devenim brusc deranjati si atacam tot ce se poate ataca in speranta ca vinovatia pe care o aruncam asupra celorlalti ne va face sa ne simtim mai buni si mai bine, si poate chiar sa credem ca procedind astfel reusim sa schimbam ceva cu adevarat in Romania.

Si totusi, priviti la ceea ce am realizat noi romanii in 18 ani de zile !

Am reusit sa generalizam o culpabilizare patologica in societatea romaneasca.

Am reusit sa percepem totul doar prin prisma acuzatiilor, pe care ni le aducem uni altora pentru toate vinovatiile cu care judecam ceea ce se intampla cu noi.

Am reusit sa ne situam pe o spirala descendenta, creata de o negativitate pe care am proiectat-o in speranta de a schimba ceva in societatea noastra.

Am reusit sa ne pacalim fugind de orice responsabilitate pentru ceea ce gandim, facandu-ne un stindard din schimbarea celorlalti pentru ca sa ne simtim mai bine cu noi insine.

Am reusit sa ne construim o singuratate permanenta, straduindu-ne cu imbecilitate sa percepem doar ceea ce este rau, fara sa ne dam seama ca acest lucru ne defineste chiar sistemul nostru de gandire pe care-l vom trai cu adevarat.

Am reusit sa fim tematori, sa ne simtim vinovati, si sa credem ca suntem ultimii oameni de pe acest pamant care ar putea sa aiba pretentii de normalitate, sa devenim victime perfecte in circul romanesc, in care fiecare se plange ca numai el are dreptate.

Cam acesta este romanescul prezent pe care-l traim, si pentru care nu putem sa gasim scuze sau explicatii. Pentru ca multi dintre noi refuzam sa recunoastem aceste comportamente, multumindu-ne cu trairea chinuita a complexelor de inferioritate pe care le avem fata de alte popoare din vest, sau chiar acceptarea faptului ca suntem condamnati sa suferim.

Daca privim insa, fara panica si suficient de atenti la ceea ce am strins in inima si in mintea noastra in toti acesti ani, trebuie sa acceptam ca noi am facut toate acestea, ca noi am creat toata aceasta suferinta si am manifestat-o uneori chiar cu placere pentru a putea sa ne plangem singuri de mila, iar din pozitia victimei sa putem apoi ataca la randul nostru pe oricine si orice, traind astfel placerea bolnavicioasa de a ne gasi dusmani si tapi ispasitori care sa ne care vina noastra de a nu ne putea ierta noi pe noi insine.

Libertatea de sub aceasta apasatoare inchisoare a vinovatiilor si a tapilor ispasitori nu o putem cistiga decat prin iertarea care va intrerupe condamnarile noastre « justificate », pentru ca noi sa putem sa alegem binele chiar din raul cel mai rau, la fel cum acum alegem raul prin interpretarile pe care le facem, din orice.

Pentru ca viata pe care o traim este doar ceea ce noi am dat vietii, nimic mai putin sau mai mult nu se manifesta in Romania de azi.

Oricat de mult am vrea noi sa ne schimbam, atita vreme cit nu invatam sa gandim altfel despre lume si despre viata, ramanem mai departe tulburati si blocati de suferinta unei supravietuiri strategice in care raul va avea intotdeauna o valoare mai mare decat binele.

Anonim spunea...

SINDICAT - rampa de propulsare pentru unii, pe spatele prostimii, si pe banii acestora din urma. Oare chiar nu mai sunt oameni valorosi in sistem? nu se poate incheia odata cu interimatele acestea care nu au facut decat rau sistemului. Sa se anuleze odata concursurile care acum sunt suapendate si sa se declanseze o alta procedura pentru posturile de conducere, agenti, si acolo unde este nevoie urgenta. Agonia aceasta nu face decat sa prelungeasca moartea, cui? Fara sindicat chiar nu poate fi urnit acest sistem?

Anonim spunea...

SINDICAT- adeseori folosit ca scut pentru oamenii lipsiti de moralitate, pentru oamenii lipsiti de profesionalism. Adapost caldut pentru lideri de sindicat aflati in dizgartie, prilej de plimbari in natura si aventuri cu amantele dupa orele de program.As putea spune ca zidaria este singurul lucru pe care un lider de sindicat a reusit sa-l stapineasca in toata cariera lui. A..sa nu uit, la folositul bastonului mare fauritor si ctitor de cucuie! Nu generalizez!Jugravul cu 10 clase stie la cine ma refer! (acest pasaj este un pamflet si tratat ca atare)p.s. Alin din cite il cunosc personal are caracter, si sa dea domnul sa nu se schimbe tocmai acum!

Anonim spunea...

De ce sa nu credem ca la Craiova va fi primul penitenciar din Romania unde drepturile salariatilor vor fi respectate?E ceva de vis!Sa nu fie nevoie sa obtii in instanta un drept reglementat prin lege?Da Doamneeeee!!!

Patrick spunea...

Pentru anonim 17,06:

Ba da, pune mana pe hartie si semneaza o propunere de imbunatatire a activitatii. Asteapta 30 de zile apoi daca nu primesti un raspuns in coada de peste dar in termen, du-te in instanta si amendeaza angajatorul care nu ti-a raspuns. Poate ne va fi mai bine dupa acest demers. Ce ne trebuie sindicat?

Anonim spunea...

De ce oare cele mai multe comentarii au ca subiect pe Alin Popescu?

Anonim spunea...

FSANP-UL DECAPITAT

Oricum administratia a dat o palma grea FSANP-ului furand presedintele, probabil prietenii stiu de ce iar cu acest prilej amintiti-va cine la propus presedinte, ce mai dadea din gura si ce iures facea la investire (prostii de adormit copii)iar acum totul s-a naruit datorita unei Decizii ANP pe care ex-liderul FSANP a acceptat-o fara rezerve.Ce se va intampla in aceasta situatie cu aceasta federatie fara suflare vom vedea,cert este un lucru care se vede si se simte liderii de sindicat din unitati in special ai FSANP sunt momiti cu tot felul de functii si pomeni ca mai apoi sa fie promovati sau sa li se inchida gura, asta denota faptul ca sunt oameni de nimic.Copiatii pe cei de la SLNP ca nu mai sunt functii pentru toti si riscati sa dati socoteala celor care vau votat tradatorilor din fsanp-ul lui peste.

Anonim spunea...

ptr 18.25.oo Dragule, pai oamenii s-au saturat sa fie tradati de cei in care au crezut, iar Alin se afla in pstura celui care poate fi ,,corup" de partea cealalta!

Anonim spunea...

Pentru Nelutu(18.27 )
Prietene,esti un frustrat,cred ca uiti cu cine trebuie sa te lupti...in nici un caz cu o alta entitate sindicala. Daca am gandi asa toti ne-am lupta ca fraierii intre noi . E trist ca mai sunt persoane care gandesc asa,daca faci parte si din structurile de conducere ale vreunui sindicat e si mai trist,probabil ca ai cazut la pace cu conducerea si te certi cu cei care nu sunt din aceasi structura sindicala.

Vorba aceea : "daca ar durea prostia,te-ar auzi lumea toata ziua urland "....sindicalistu lui peste

Anonim spunea...

Latratul unui caine este doar un latrat, dar pe nesimtite atunci cind nu te gandesti prea mult la el ajungi sa transformi acest latrat intr-un element definitoriu pentru sarmanul caine.

Am auzit multi caini latrand, uni mai subtire alti mai gros, uni mai vesel alti de te sperie, si tot acest latrat nu face decat sa ne atraga doar atentia in mod intentionat asupra prezentei unui caine, fara sa mai fie la nimic altceva bun sau folositor.Mai rau este ca ne-am invatat atit de mult cu latratul cainilor incit nici nu mai bagam in seama pericolul unei muscaturi, si asta poate pentru ca nici muscaturile nu mai sunt decat simple hartuiri, de care, daca pleci mai departe ai impresia ca ai scapat, numai ca lumea asta prea s-a umplut de caini care latra si ne hartuiesc la tot pasul.

Asa, tot auzind mereu acest latrat, nu este de mirare ca latratul de caine a devenit parca o atitudine generala fata de viata si pentru noi oamenii, iar modul de a latra s-a transformat chiar in PRINCIPIU. Si chiar daca principiul latratului nu ramane decat o metafora, acesta pare insa a fi ajuns partea esential irelevanta din construirea oricarei relatii, de la domeniul social, la cel economic, si politic. Iar noi oamenii, acordandu-i cu o superba usurinta, importanta si utilitatea unui mecanism esential in viata societatii noastre, nu facem nimic altceva decat sa latram si noi si sa ne speriem singuri si ramasita de om care a mai ramas in fiinta noastra.

Imi plac mult cainii insa, ma indoiesc de profunzimea latratului ca posibilitate de a rezolva lucrurile care nu merg bine deloc in aceasta lume dezlantuita.De fapt un lucru este sigur ca nici cei care latra nici cei care tac, nu reusesc sa spuna ce vor sa spuna, ca aceasta lume pare sa fi ratacit drumul, si mai ales nu se pot indrepta nici ei si nici pe ceilalti pe o cale care sa ne ofere linistea unei lumini in care sa ne odihnim sufletele si mintile noastre obosite.

Drept pentru care haide-ti sa cautam ceva mai bun decat latratul. (fara nici o aluzie, doar o filozofie a vietii)

Huginn spunea...

@anonim 13.02.2009 16:41:00

Stimate domn,

1. Cred ca ati citit alte mesaje si alte comentarii. Aprecierile criticate de dumenavoastra nu sunt deloc din categoria "de-ai nostri". Sunt doar neutre, nu sunt la fel de suparate ca cele scrise de dumneavoastra. Banuiesc ca asta e hiba pe care o gasiti in realitate. Va rog sa intelegeti ca noi, cei care scriem pe blog, avem exact același drept de a ne exprima liber pe care-l aveți dumneavoastră.

2. In alta ordine de idei nu am vazut nici macar un argument in cele cateva comentarii critice. Asta, domnul meu, e cu adevarat trist. Mulți dintre noi confundăm poveștile și povestirile cu fapte, întâmplări și, în cele din urmă, calități umane.

Asta am spus eu despre Alin Popescu:

Eu as zice ca nu murim daca ii dam o sansa. Am avut incredere in destui care au tot venit pe cai albi sa ne salveze, si n-au facut mare branza. Pe Alin macar il stim si cu partile bune si cu alea pe care multi care se cred perfecti uita ca le au. Hai sa nu dam inca cu piatra.

Poate ca ar fi fost bine sa ramana sindicalist, poate ca e bine ca o vreme va fi in pozitia in care sa raspunda unor solicitari sindicale. Ramanand la capitolul incertitudini, e posibil ca Băla sa vrea sa-i inchida gura cu o functie temporara. La fel de posibil e sa fie persoana potrivita pentru functia aia de la Craiova.


...și, asta a spus adminul despre Alin Poepescu:

La Craiova, surprinzator evident, a fost imputernicit un lider de sindicat, Alin Popescu. Teoretic cel putin, angajatii ar trebui sa fie mai bine reprezentati, mai usor de inteles si de aparat. Practic insa, ramane de vazut in ce masura munca de sindicat face casa buna cu o functie de conducere, fie ea si una provizorie.

3. N-ați descoperit nimic extraordinar. Echipa blogului a avut o colaborare excelenta atat cu FSANP cat si cu SNLP.

Anonim spunea...

pentru anonim 13.02.2009 17:00:00 si anonim 13.02.2009 21:10:00

Gabriel Balasa...

1. Noi putem alege binele chiar si din rau ! - http://gabriel.balasa.ro/2008/02/01/noi-putem-alege-binele-chiar-si-din-rau/

2. Caine latrand - http://gabriel.balasa.ro/2008/10/07/caine-latrand/

Anonim spunea...

Actuala echipa manageriala de la Craiova,
Director SAVESCU GHEORGHE –nu stim decat ca nu a promovat concursul pe postul de Director la Targu Jiu îi sugeram un lucru sa nu se ia dupa Bala Constantin va ajunge la fel.
Director Adj Siguranta-POPESCU ALIN –“ EXPERIENTA MULTA IN PAZA LA PENITENCIARE DE MAX-SEC” cum naiba………..ce inseamna sindicatul ,oricum a intrat in groapa cu lei mai bine ramanea la sindicat.
Director Adj Ec-Adm- CRAIOVEANU ION –vezi comentariul de la 10.49 cei de la ANP au o problema nu le verifica trecuturile .Cum a fost d-le Craioveanu la PMT ??? Bine sau rau???Dar in fabrica la PMS ??? .Alo SIPAREZI ………………sti-ti ceva ???mobila ,incaltaminte,fier ,etc.
Sef serviciu sig-exterioara –BECHEANU ADRIAN –pe asta sigur la propus Bala Constantin la ANP ,inginer mecanic sau ceva de genul asta ,cum puneti d-nilor de la ANP in asemenea functii ingineri??? Un m………oi
Sef birou evidenta –NEGUT VALENTINA –fosta spioanca ,apropos LA MULTI ANI pentru maine d-na ,mult success iti sugeram sa-ti vezi de treaba nu cum faceai inainte

Care or fi fost criteriile care au stat la baza acestor numiri d-zeu stie ,

Anonim spunea...

este o manevra dibace, fireasca
(clasic neocomunista- vezi cazul Iliescu- Miron Mitrea), arata un vechi adevar = orice OM are pretul lui.
nu cunosc personal nici o persoana implicata!
dezbinati-va intrati in UE cu spatele!

Anonim spunea...

Din subiectul Gorbunov, au mai rămas doar “execuţiile” în direct, concluziile puse înainte de terminarea cercetării, şi, bineînţeles, eternele şi autohtonele ,,vânători de vrăjitoare’’. Ţinta: lucrătorii din Penitenciarul Craiova. Ziariştii trag din toate poziţiile în ei. Pentru că aşa le spune Băla, personajul cu alură de Bulă, care a ajuns, politic, în fruntea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). În tot acest timp, sistemul face în continuare victime, iar mahărul pilos de la ANP se încurcă în comunicate de presă mincinoase, demite directorii de la PMS Craiova şi face pe numele lor plângeri penale, într-un singur scop - nu acela al stabilirii adevărului, ci pentru a-şi aduce în funcţiile vacante de la Craiova rudele şi rudele rudelor. Băla - Bulă, sinistrul director general al ANP, cel care minte atunci când vine vorba despre procurorul Cergă, despre Bălă, Radu Şchiopu şi Marilena Cone, dar tace mâlc când vine vorba despre încrengătura de pile, pioneze şi şuruburi de la acelaşi PMS Craiova.
Expresul de sud

calaul spunea...

Da, cred ca domului Alin Popescu i s-a aratat o " ciresica" pe un tort..... sau o " bombonica de pe o firava coliva ...si ca tot ceea ce spera mai intai la interesul personal , incearca sa se " infrupte singur "
Ma indoiesc ca un om ca d-omnul Alin Popescu sa aibe caracter... isi " lasa corabia sa se scufunde" , iar el este primul care sare sa se salveze.....
RUSINE!!!!

Anonim spunea...

Nu se cufunda nici o corabie. Stai linistit. FSANP o sa-si aleaga un alt presedinte.

Anonim spunea...

Săvescu director la Craiova????? Nu mi-a venit să cred. E un mincinos fără pereche laş fără coloană vertebrală, nu-şi ia fapta ca hoţul de la fără pază. Sincer, diferenţa dintre Bălă cel demis abuziv după părerea mea şi Săvescu e ca de la cer la pământ. În orice poziţie.
Cât despre liderul de sindicat care a ajuns director... fraţilor treziţi-vă, întotdeauna sunt mai aproape dinţii decât părinţii şi interesul poartă fesul. În fruntea sindicatului n-a dus-o rău ca lider, cine şi ce i-a făcut? I-au adus cafeaua rece dimineaţa??? Ăsta e rău? Cumva ca lider de sindicat a fost tras prin comisii de disciplină şi apoi prin tribunale? I s-au luat bani din salariu? A fost mutat de pe secţie în foişor? Nu... A dus-o bine şi acolo băgând membrii la înaintare (bă... aveţi grijă că mâine dau cu greva în voi de mă supăraţi), o s-o ducă bine şi acum ca director că naivii să nu le spun proştii care mai cred în obiectivitatea unui sindicat îl vor asculta şi acum din postura de director şi-i vor înghiţi gogoşile cu criza, stabilitatea locului de muncă, perioada grea... etc. etc. şi va sta liniştit acolo sus pe scaunul moale de director... NU va suferi defel că nu va mai lupta pentru plebe(HA HA)va lupta cu plebea de data asta... Trădătorii se scurtau de un cap altădată, (indiferent care cap, tot aiurea era...)

Anonim spunea...

Savescu este absolvent al Academiei de Politie , la zi, are experienta de peste 10 ani in sistem , este capabil sa conduca orice unitate din tara, credeti-ma pe cuvant ,doar il cunosc ca mi-a fost si este coleg in sistem !
Fii tare Savescu !
Adevaratii prieteni te sustin !

Anonim spunea...

Tradatorul.

O spun de acum, sunt prieten si fost subordonat al lui Alin la Penitenciarul Pelendava.
L in fiintarea primul sindicat din sistemul penitenciar, in octombrie 2004, la Penitenciarul Pelendava, am fost din cei reticenti, care au urmarit initial de la distanta ce se intampla.
La cererile imperative ale lui Stanisor si Binisor s-a incercat eradicarea din start a flagelului care incepea sa se raspandeasca - FSANP. Parasirea postului, incalcarea de consemn, clasarea medicala au fost doar cateva incercari de a-l opri.
In 2006, singur negociator sindical la modificarile la 293, a introdus dreptul la greva si consultarea sindicala.
A obtinut hotararea CNCD privind accesul agentilor pe functii de conducere, hotarare ce a dus apoi la modificarea din decembrie 2008 a Legii 293.
A lovit permanent in magistratii detasati in penitenciare, fiind amenintat in direct la tv de Dicu de la Giurgiu cu dosar penal.
In ianuarie 2009 a solicitat incetarea experimentului uman de la Ploiesti si Margineni, cu sanse mari de reusita.

Daca nu as fi auzit inca din decembrie ca in luna aprilie voia sa revina acasa, l-as fi acuzat si eu ca si ceilalti, desi nu neaparat, sindicalismul nu este o meserie, trebuie acuzat pentru ce a facut ca sindicalist, nu pentru ca a spus ADIO sindicalismului.

La noi la Pelendava a avur in subordine peste 60 de oameni, agenti si ofiteri, cunoasyteti pe vreunul din ei? Sunati-i, intrebati-i. Si ei il acuza de tradare, dar doar pentru ca nu a venit acolo acum.

Cati din noi am pune 5 ani familia pe locul II? Cati dintre noi am face macar o mica parte din mica parte enumerata de mine? Sub anonimar e usor sa critici. Frate esti criticat, esti contestat, esti si laudat ... deci existi. Mergi inainte pe drumul tau.

Sa accepti aceasta propunere, fie ea si cea mai mare provocare, cu DIICOT, DNA, atatea corpuri de control in acea unitate, personal timorat, presa care va vana orice greseala, esti fie inconstient, fie un nebun curajos.

Noi te asteptam inapoi la Pelendava, dar sa stii ca esti un TRADATOR ca dupa 5 ani te-ai intors acasa, esti un TRADATOR ca te-ai gandit si la familie, esti un TRADATOR ca nu ai venit de unde ai plecat, esti un TRADATOR ca mi-ai dat sansa si mie sa acced la o functie de conducere desi sunt agent. TRADATORULE !!

Anonim spunea...

Am tot incercat sa gasesc explicatia acestui forcing destul de fortat la adresa lui Alin. Finalitatea analizei mele m-a uimit oarecum.

FSANP:

Alin Popescu, expresedinte FSANP - a acceptat o functie de director adjunct, dificila si temporara, intr-o unitate aflata "in corzi".

SNLP:

Cristian Plesa, exvicepresedinte SNLP - actualmente sef serviciu SCIP-ANP
Ene Dumitru, exsecretar general SNLP - actualmente director adjunct DEA - Margineni
Mircea Goina, exvicepresedinte SNLP - sef birou RU - Oradea, candidat la functia de director
Tiberiu Baraian vicepresedinte SNLP - imputernicit initial director DETI - ANP, in prezent imputernicit sef serviciu DETI - ANP, de la Gherla
Adrian Neagoe - lider grupa sindicala ANP, ofiter executie SCIP - noul stat ANP prevede de o luna functia de sef birou SCIP, oare de ce?

Rezultatul e vizibil pentru toti, se incearca de fapt o discreditare nefundamentata a FSANP, Alin e doar mijlocul prin care se incearca obtinerea acestui rezultat.

Domnule Teoroc opriti-va "cateii", jucati fair-play.

Anonim spunea...

La Craiova d-mnezeu a facut dreptate.Bala Constantin nu a fost demis abuziv . In ceea ce priveste cazul gorbunov Bala si-a aparat rudele si prietenii vinovati (ca atare este si el vinovat)daca era vorba de un strain il baga la fund.
Abuzuri a facut el,a ocupat fara concurs postul de director timp de 4 ani (PMT Craiova ,Targu Jiu,Severin ),avea incredere numai in rude si prieteni (becheanu adrian,dinu ramona si dinu claudiu (finii lui)fiica si ginerele lui cone marin si cone marilena,nitu diana,etc). Scurt istoric a lui Bala dupa ce a promovat examenul, la el nu a fost concurs,ca Director .
1.A propus incetarea imputernicirii din functia de Medic sef a Doctorului Florea un om deosebit si a propus imputernicirea ca medic sef a Medicului Stomatolog Cioabla Laura .
2.A propus imputernicirea in functia de Director Ec-adm a lui Nitu Diana de la Pmt Craiova care impreuna cu varul ei si bala constantin prin anii 2004-2005,2006................ conduceau PMT Craiova. Va urma
3.L-a numit pe Pagarin ....are prenume incurcat in functia de ofiter mobilizare din sef de tura.
4.Pe cumnata lui a mutat-o din paza la reeducare.
5.Pe prietenul cumnatei la mutat din paza la evidenta,anterior se plangea ca nu are oameni in paza ca nu are cine sa faca perchezitii.
6.A marginalizat toti functionari care nu faceau parte din clica lui .
7.Cone Marin cel mai cunoscut functionar din cadrul penitenciarului Craiova in randul persoanelor din lumea interlopa din Craiova .Spune ceva asta ?????? Poate da, poate nu!!!
8.Zvon-La putin timp dupa numire ca Director a propus la ANP ca Becheanu Adrian sef sectie(inginerul vorba unui anonim) sa beneficieze de sporul de 50% din salariu de baza pt MERITE DEOSEBITE ,fara consultarea consiliului de conducere .
Ce spune-ti sunt abuzuri de putere???
Ce manager -director a fost Bala Constantin ?
Stilul dominant - managerii caracterizaţi printr-un comportament orientat spre dobândirea posturilor aflate în eşalonul superior al sistemului de management. Persoanele cu acest stil de management generează un climat caracterizat prin tensiuni şi conflicte între subordonaţi. Aceştia au un grad ridicat de încredere în sine şi convingerea fermă că posturile respective le "revin de drept", numai ei sunt apţi şi datori să ducă la îndeplinire atribuţiile circumscrise postului. Tendinţa dominantă a acestora este de a impune propria opinie în procesul de adoptare a deciziilor. În cazul unor eşecuri, plaseaza întreaga răspundere in sarcina subordonatilor. Refuza orice sugestie din partea subordonatilor .
Asta era Bala Constantin.Nu-l mai plangeti, poate asa cum a ocupat functii de Director timp de 5 ani fara concurs asa a fost si demis .
D-zeu nu doarme.

Anonim spunea...

D-LE ASA-I TOT SISTEMUL ..CE SCRIETI IN COMENTARIUL DE DINAINTE SE INTAMPLA SI LA PSPA ..NU SE MAI TERMINA CU NEPOTISMUL SI ABUZURILE NICIODATA..AU UN TUPEU FANTASTIC CEI CARE AU PUTEREA ..DAR UITA CA TOTUL ESTE TRECATOR..ATENTIE!!!!!VOR VENI SI SCADENTELE...CINEVA VA TREBUI SA DEA PANA LA URMA SI BANII INAPOI..PETRECEREA S-A TERMINAT DEMULT...RESTUL INAPOI!!! CELOR CARE SI-AU LUAT NASUL LA PURTARE..TAIAT!!!!

Anonim spunea...

comentariul anonimului de la 15.02.2009 20:58:00 i se potriveste in mare masura si lui NAZARE CAP TARE IMPUTERNICIT LA SEVERIN FINUL LUI BALA care nu accepta contradictii.BAGA OAMENII IN COMISIA DE DISCIPLINA CA NU RASPUND LA TELEFON CAND SUNA UNITATEA BINE-NTELES IMPREUNA CU INCOMPETENTUL DE EX. AGENTUL-MARE PAZIST BADAI MARIUS CEL MAI NEPOTRIVIT OM PT. FUNCTIA DE SEF SERVICIU.ALOOO ANP VERIFICATI INCOMPETENTII SI LASATI NEPOTISMELE.PE EI CINE-I MAI PEDEPSESTE CA VIN OAMENII LA SERVICIU SI II TRIMIT ACASA IN LIBER,ACEST LUCRU INTAMPLANDU-SE SI DE 4 ORI IN DECURSUL ACELAEIASI LUNI CU ACELASI AGENT.ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ANPPPPPPPPPPPP

Anonim spunea...

continuare despre Nazare si Badai,fratilor de larmare prin agent nu ati auzit sau in mintea voastra a disparut.Cred ca dupa voi trebuie sa stea oamenii cu telefoanele in mana si cand dorm sa va raspunda voua cand ii sunati de orice prostie si cand vreti voi.Severinul mergem tot in jos cu astfel de oameni.

Anonim spunea...

La conducerea Penitenciarului Severin s-au perindat ,în ultimii trei ani,șase directori!Cu părere de rău ultimul director,și bineînțeles actualul, ne va duce pe ultimul loc în casament!Sperăm să nu fim desfințați!

Anonim spunea...

Nazare si Badai sunt cuplul perfect , se merita unul pe altul , ce director poate fi Nazare cand are ca prim sfatuitror pe ex agentul Badai.In acest sfarsit de saptamana iar a fost un fiasco in planificari , oameni care erau in concedii planificati in serviciu, iar cei care trebuiau sa fie in serviciu le-au dat drumul in recuperari si tot asa ........

Anonim spunea...

Echipa desavarsita a lui Nazare pe banii unitatii TURNU SEVERIN s-a plimbat in acest weekend pe la noi pe la Gherla sa invete meserie , dar Nazare a fost prea ocupat cu psiholoaga sa cu care a si plecat de altfel in graba sa rezolve probleme de MÂNA-GEME-nt .

Anonim spunea...

Despre Severin , nu inteleg planificarea Nazaritului in ruptul capului . De ce trebuie sa vin la serviciu ca sa plec acasa in coditiile in care nu-mi ies orele . Raspunde-ne si noua dl. Nazare pe acest blog pentru ca pe la instruiri nu te-am vazut niciodata in 6 luni ....

Anonim spunea...

Pentru cei de la Severin , lamuritine si pe noi asta era psiholoaga careia Nazare ia cumparat mobilierul la birou ??????

Anonim spunea...

Oamenii care sunt planificați în concediu trebuie să-și efectueze concediul! Oamenilor planificați în serviciu li se dă liber!Muncim fictiv!
Nu plătim ore suplimentare !
Probabil e noua strategie a la NAZARE!

Anonim spunea...

D-ul dir. nu i-a cumpărat mobilier de birou psiholoagei ci "blană" cu transformare ,la anul și la mulți ani!

Anonim spunea...

Tot despre Nazare si psiholoaga lui ... a facut 800 de km Severin- Bucuresti-Gherla ca sa fie cu ea in seara de vineri , iar sambata au plecat fericiti impreuna cu loganul unitatii spre ... sa spuna ei unde s-au dus , daca se simt curati ...

Anonim spunea...

Pare-se ca acest no-name ,Valerica , a ajuns o vedeta celebra in stagiunea de primavara a teatrului de pe malul Dunarii, prin planificari mai mult decat proaste si idile amoroase

Anonim spunea...

Cineva a postat pe blog numarul de zile lucrate de psiholoaga in anul 2008.Se pare ca d-na "Valerica" s-a indragostit subit de viata in penitenciar!
E si aceasta o metoda de a face oamenii sa mai vina la serviciu!