Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 4 februarie 2009

De ce?

Nu-mi place vanatoarea de vrajitoare si nici gustul metalic al victoriei asupra cuiva doborat la pamant. Cel putin teoretic, ceea ce se petrece la Craiova, macar daca ne-am referi numai la puhoiul mediatic abatut asupra oltenilor, seamana mai degraba cu o vanatoare de vrajitoare. Si daca adaugam toate echipele de control, lansate si ele intr-un tir concentrat de pigulit cotloanele si hartiile locului, totul incepe sa semene cu o cursa din care nimeni nu mai are sansa sa scape viu si nevatamat.

Habar n-am cata vinovatie sta pe umerii celor care tocmai au fost "decapitati" astazi la Craiova, habar n-am daca acei lucratori, fac sau nu parte dintr-un fel de complot, menit sa faca scapat un infractor periculos, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru jaf armat, sau toata schizofrenia asta are la baza, neglijenta unui functionar care, din nepricepere sau din lene, a omis pur si simplu sa introduca o nenorocita de data, intr-un nenorocit de calculator.

Am intrebari insa, care nu sunt retorice :

1. De ce a fost transferat Gorbunov la Craiova?
2. De ce la Codlea, detinutul a avut 8 rapoarte de incident si la Craiova nici unul?
3. De ce timp de aproape trei zile, reprezentantii penitenciarului au sustinut neabatut, ca adresa catre politie a fost transmisa in timp util?
4. De ce, potrivit unui articol din ziarul Ziua, o adresa expediata in octombrie 2007 de catre Tribunalul Craiova, pe adresa penitenciarului, prin care acestia erau solicitati sa precizeze care este situatia detinutului, n-a primit raspuns, desi ea a fost inregistrata la penitenciar ca atare, de ce mai ales solicitarea asta, nu l-a trezit din amorteala pe functionar incat sa-si aduca pana la urma aminte, ca este cazul sa cerceteze calculatorul si sa transmita avertizarea catre politie?
5. De ce si in alte penitenciare, sunt situatii in care Politia nu a fost avertizata la timp, despre nerevenirea din intrerupere a unor detinuti?
6. De ce un medic oftalmolog cu experienta, pune un diagnostic si recomanda interventie chirurgicala de urgenta, dupa care admite ca este posibil sa se fi lasat pacalit?
7. Cati detinuti grav bolnav, executa la Craiova sau in alte penitenciare, pedeapsa cu inchisoarea, fara nicio sansa de intrerupere pe caz de boala?
8. De ce penitenciarele sunt periodic antrenate in scandaluri mediatice, de o asemenea amploare?
9. De ce perceptia societatii, in ceea ce ne priveste pe noi lucratorii, este una negativa?

Are cineva raspunsuri, raspunsuri logice, asumate, oneste?!

27 comentarii:

Anonim spunea...

din cauza salariilor mici si a viciilor mari (a se citi foarte mari pentru unii).

din cauza ca odata ajunsi pe functii nimeni nu-i mai testeaza psihologic.

si cum spuneam zilele trecute: concursurile masluite.

stie cineva ce chip e desenat pe bancnota de 500 de lei?

Anonim spunea...

La primele 2 intrebari pentru ca detinutii au invatat foarte bine sa profite de gaurile din legislatie si de faptul ca nu exista o politica unitara in toate instantele sau penitenciarele;aceste cauze stau si la baza faptului ca ppl-i isi fac atatea afaceri fictive pentru a face INCA o cerere de intrerupere de pedeapsa,pentru a intra la penitenciarul X in comisia de liberare conditionata;aceste probleme din pacate nu le v-a rezolva mult trimbitata profilare a unitatilor.
De ce au negat 3 zile,pentru ca aceasta cutuma este adanc inradacinata in sistem,la cutuma inchistarii,inchiderii in fata oricui care vine din afara,la politica strurului ma refer.
Interesant ca la lucrurile rele exista o practica unitara,nu chiar generalizata dar exista,referitor la intrebarea 5.
La intrebarea 6 medicul nu avea experienta cu ceea ce inseamna o expertiza medicolegala de intrerupere a unei pedepse,altfel nu imi explic de ce a sters numele det. la a 2-a consultatie.
La intrebarea 7 doar cei de la Craiova pot raspunde ceea ce nu este cazul meu.
Ultimele doua intrebari:periodic scandal pentru ca la noi cei din presa scrisa sau vorbita inca mai cred ca scandalul mareste reitingul si tirajul;perceptia negativa pentru ca nu am avut grija noi ca sistem sa creem si sa intretinem o imagine in presa si in fata societatii civile,foarte putini stiu ce este ANP,ce atributii are,ce limite are etc(a se vedea ce intrebari i s-au pus domnului Bala la comunicarea de presa de luni).La acest capitol se pare ca se lucreaza,nu stiu din a cui initiativa si daca acest lucru se face de sila sau de buna voie,dar se lucreaza,in 10+ ani de cind lucrez intr-un penitenciar nu am vazut,in toti anii imtreuna de atitea ori directorul general al ANP pe sticla ca in aceasta saptamana.
Eu as mai adauga o intrebare:de ce este posibil pentru detinuti sa faca mai multe expertize medico-legale de intrerupere a pedepsei si la instante diferite?De ce evidenta acestor expertize nu se tine pe persoana si o a 2-a sa se admita doar daca se face dovada ca in starea de sanatate a personei au survenit modificari semnificative si neaparat la aceeasi instanta sau sa se comunice instantei despre expertiza anterioara?!

Anonim spunea...

De ce? Din prea multa aroganta si acum in fata mass media din prea multa dorinta de a arata ce operativ si eficient se i-au decizii, dincolo de analize! De ce? Datorita ,,strategiilor urechiste'' , unguriste, vaduviste, ghezaiste , gheneraliste de ,,salvare'' . Ce Penitenciar de Tineri organizati voi la Targu Mures? Stiti cat va costa toate transferurile , toate noile organizari ? Am impresia ca trebuie deschisa o noua Agentie de Turism in luna asta : ,, Agentia de Turism Penitenciar Voiaj cu bagaj ''. Oferta noastra o intrece pe cea a Elenei Udrea de la Turism: ,,Poti calaltori in zig-zag pe teritoriul Romaniei sau doar regional ; o poti face obligat sau la alegere daca iti faci ceva afaceri prin tara!''. Esti tanar, beneficiezi de reduceri la cazare si masa imbunatatia la Penitenciarul Tg Mures , esti la Regimul deschis , te asteptam la Vaslui cu locuri de munca all inclusiv! Culmea , aici intr-un judet unde locurile de munca sunt o raritate, nivelul de trai penultimul din Europa, ei se angajeaza ca o sa aiba mult de munca! Esti prea departe de casa nu fi trist, ai posibilitatea sa vizitezi cele mai frumoase locuri din tara, iar familia mosa beneficieze de ofertele noastre externe! Te asteptam la Focsani unde stii bine e patria vinului, poti fi la Bacau unde chiar daca e inghesuiala mare , afacerile merg cel mai bine ori poti veni intr-un penitenciar unde oferta de mobile e la metru patrat! Regretam ca nu o sa mai fie locuri la Targu Ocna , dar nu se cade sa fie doua statiuni in una! Costurile de transport sunt subventionate de la buget , asa ca nu pierde aceasta oferta!
Cam asta e politica cu privire la detinuti.
Cat despre cadre , nu e nici o problema daca o sa va dati demisia la comanda , ca va mai mutati prin alte penitenciare, asta sa fiti specialisti in turism si geografie profesionala
( trebuie si programe de reconversie profesionala!!!! ), ca o sa faceti pregatire profesionala la Capitala cu ,, generalii'', cu organe atrofiate si dornice de stimulare , de tineri /tinere deprofesionalizati si mai putin intelectuali. Va dorim sejururi placute in aceasta perioada ! Nu uitati de reducerile din extrasezon sau de faptul ca inscrierea din timp beneficiaza de o reducere de 20% bonus adaugat la oferta Guvernului de reducere cu 20% a numarului de bugetari si a bugetului alocat acestora! In curand informatii despre bonusurile oferite la sporuri! Ocnasul de serviciu!

Anonim spunea...

O multitudine de reforme....dar singura pe care o omitem cu totii, este REFORMA MORALA!Am uitat de DUMNEZEU!Se mai gandeste cineva la Dumnezeu?!

Anonim spunea...

Sincer am uitat ca suntem trecatori prin viata,ca suntem trecatori prin functii ,am uitat de moralitate,am uitat de Dumnezeu!Dezinformare,razboi mediatic,demiteri,improscari cu noroi,acuze,mistificari...toate sunt ale mintii omenesti!ALO PAMANTUL MA AUZITI....CONSTIINTA,MORALA,BUNUL SIMT,OMENIA ...au pierit!Dumnezeu unde este in toate acestea?!Mai ne numim si crestini...doar praznuim Pastele ,Craciunul ...cred ca mai abitir praznuim primirea salariilor in fiecare luna!

Anonim spunea...

Pacat, mare pacat de d-nul Bălă!!!
Nu-am cuvinte cât de mult regret ceea ce s-a întâmplat cu dânsul dar si cu Radu Schiopu, si cu d-na Cone!!! Toate s-au întamplat din cauza unei nenorocite de adrese netrimise la timp!!!! D-na Cone era o salariata fff bine pregatita!!! Nu pot sa cred cele întamplate!! Nu-mi revin!!
Dar cel mai rău îmi pare de d-nul Bălă.... a cazut nevinovat! Pacat, ............ Sa-i de-a Dumnezeu putere si sanatate sa treaca peste aceste nenorociri!!!
Oricum fff multi il regretă...

Anonim spunea...

Daca acest blog s-a dorit a fi la inceput unul de opinie constructiva...remarc cu regret ca in ultima vreme s-a metamorfozat intr-o "Cutie a Pandorei"!

Anonim spunea...

Avand in vedere ca e CRIZA(financiara, bineinteles)de ce nu se iau unele masuri la nivel central?
Ex. propunerea de modificarea, in regim de urgenta a legii 275/2006 si a HG de aplicare a acesteia, prin abrogarea art. care da posibilitatea ppl-lor sa primeasca bani, lunar, pentru participarea la cursurile de scolarizare.
"Hotii" iau bani luna de luna,huzuresc 6 luni, un an, atat cat dureaza cursurile, iar la sf. anului scolar, la evaluarea finala nu absolva. A reusit serv. finanaciar din vre-o unitate sa recupereze bani de la ppl? Era suficient sa-i motiveze cu zile castig! Parerea mea!

Anonim spunea...

9. De ce perceptia societatii, in ceea ce ne priveste pe noi lucratorii, este una negativa?

De ce ? Este o intrebare la care multi ar trebui sa raspunda. Din moment ce responsabilitatile locului de munca devin din ce in ce mai irelevante doar pentru faptul ca "oricum statul il plateste", e normal sa ajungem in postura in care, la un moment dat, sa dam explicatii si sa nu stim cum sa ne scoatem camasa sa scapam teferi. De 20 de ani tot aud de schimbarea mentalitatii muncii si extrem de greu se urneste cu adevarat ideea ca ar trebui sa devenim extremd e responsabili pentru munca depusa. Toti cei din jur observa acest lucru, in speta ca responsabilitatea unora e doar pe hartie. E drept si ca, respectarea locului de munca este strans legata de motivatie (de orice natura). Dar numai motivatia financiara ar urni un functionar sa-si faca treaba ? NU ! Ar trebui sa existe si constiinta ca numai muncind bine poti evolua. Si poate numai atunci vom beneficia de o perceptie pozitiva din partea societatii.

Anonim spunea...

Hai sa nu devenim paranoici si sa vedem coruptia peste tot. Noua nu ne trebuie audienta, ca presei care sacrifica orice pentru salariile de la trust.
Nu ar trebui sa ne acuzam unii pe altii, sa comparam munca intre sectoare,doar tragem in aceeasi directie.
Ceea ce s-a intamplat la Craiova a fost socant, ar trebui sa fie un exemplu pentru toate penitenciarele, sa vedem ceea ce se poate intampla din delasare. Cat de mult poate fi o unitate data peste cap, cat de greu este sa stai zi si noapte la servici sa dai explicatii, sa fii expus tuturor - controalelor de tot felul, presei, societatii in general. Cat de putin mai conteaza ceea ce ai muncit atatia ani, cat de usor se pot debarasa de noi.
Directorul nu este vinovat, incepuse sa puna unitatea in ordine, asa cum trebuia. Dar asta nu mai conteaza, doar a "gresit" ca a fost dezinformat si a dezinformat si el mai departe.
Colegi din tara, luati-o ca un exemplu de criza mediatica extrem de intensa. Este prima de acest gen din Romania in care a fost implicat un penitenciar. Si gustul presei abia s-a deschis, doar sunt platiti sa-si dea cu parerea, NU sa STIE. Mi-ar placea sa faca un stagiu de practica intr-un penitenciar. Ce le-ar mai placea sa munceasca!

Anonim spunea...

domnu' admin am postat ceva dimineata care nu era nici obscen nici defaimator . de ce nu apare?

Anonim spunea...

http://natgeochannel.ro/Programmes/Videos.aspx?Id=869

Anonim spunea...

Daca data trecuta l-am laudat pe domnul Bala pentru interventiile sale televizate, de data aceasta cred ca a luat niste decizii cat se poate de proaste. Nu stiu cat de vinovati sunt colegii nostri de la Craiova, banuiesc ca nu au trimis adresa la timp, dar cate astfel de greseli nu se fac in tara? In conditii normale ar fi primit cel mult o mustrare. A actionat sub presiunea presei si a gresit atat fata de colegi, cat si fata de sistemul penitenciar. A lasat impresia ca penitenciarul este vinovat pentru tot circul asta. Cei care l-au consiliat au gresit teribil. Puteau sa-l sfatuiasca sa mai astepte si sa ia decizii intelepte.

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=SombkHJbHUY

Anonim spunea...

De multe ori stau si ma gandesc, oare cand va dispare conceptia asta la noi la romani sa plateasca sapte pentru prostia unuia?
Lucrez in armata si de multe ori ma gandesc ca in cazul in care un soldat Doamne fereste.. se impusca in post... doar am mai vazut...oare raspund de la seful de schimb, ofiter de serviciu, loctiitori si chiar si comandant?
Cand oare vom raspunde fiecare pentru faptele noastre?
Pacat pentru cei de la Craiova, dar sincer... nu cred ca directorul unitatii sa fi fost atat de vinovat incat sa fie demis...asta din ce am citit si vazut in media...

Anonim spunea...

Numarul sporurilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor cuprinde si sporuri care nu sunt aplicabile pentru ca personalul nu indeplineste conditiile pentru a le primi. De asemenea nu se acorda toate sporurile pentru fiecare angajat. Sunt agenti care nu au decit 4 sporuri. Sunt ofiteri care au tot atitea sporuri. Cei mai multi - in jur de doua treimi din personalul ANP au in jur de 6 sporuri in care intra si vechimea si munca de noapte. Atit. Rare sunt situatiile in care se dau mai multe sporuri. Situatia este identica la MAI. In anul 2008 cresterea salariala pentru un agent a fost in jur de 40-100 de RON, in total - deci inclusiv sporurile. Pentru un functionar dintr-o agentie a statului cresterea a fost si de 1000 de RON la salariul de baza fara sporuri. Cu sporuri adaugate pentru unii functionari de agentie marirea a ajuns la 2000 de RON. La MAI marirea a fost aproximativ identica ca si la penitenciare, adica praf in ochi. Pentru penitenciare au fost anulate unele sporuri din lipsa de fonduri de ani de zile. Procesele derulate nu sunt nici acum finalizate. Nu s-a dat al treisprezecelea salariu, nici la ANP nici la MAI. Agentii si ofiterii din ambele ministere care au fost agresati de detinuti sau care au avut probleme pe linie de serviciu operativ au primit multumiri scrise nici macar un leu recompensa. Unii au sfirsit-o in pensie de boala si nici pina la aceasta data nu s-au lichidat datoriile financiare ale institutiilor fata de ei. Agentii din spitalele penitenciar, care s-au imbolnavit de TBC, unii de doua ori chiar, au primit incurajari de mai bine sau reprosuri (in functie de sefi) ca tulbura apele atunci cind au ridicat problema primirii unor sporuri. Media cistigului pentru agenti si ofiteri este mult mai mica decit ce spunea seful penitenciarelor. Probabil se referea la media de salarizare din cadrul structurii centrale. Ar trebui inteles ca este vorba de o structura de siguranta nationala. Ma refer si la MAI dar si la ANP. Oamenii acestia stau efectiv cu arma in mina pazind detinuti sau incercind sa prinda infractori. Mai sunt rateuri dar sunt si multe succese. Romania are cea mai mica rata din Europa in ce priveste evadarile din penitenciare si din aresturile politiei. Cel mai usor lucru este sa critici. Cunosc oameni din politie care isi termina tura de munca de 12 ore la ora 22 si intra in filaj sau razie la 22.45 pina la 3, 4 noaptea. Fara ore suplimentare, fara prime, fara sporuri. Cunosc oameni din penitenciare care ies din tura de noapte de 12 ore si pleaca imediat in misiuni de escortare a detinutilor citati la instante intorcindu-se in unele situatii dupa 8 ore. In unele cazuri au fost trimisi sa escorteze detinutii la spitale. Asta inseamna 20 de ore de munca in continuu iar a doua zi sunt chemati inapoi in serviciu. Pur si simplu. La fel fara sporuri in plus, fara ore suplimentare. Speranta de viata pentru lucratorii din penitenciare este de 50-55 de ani. Situatia este identica in MAI. Majoritatea celor pensionati in MAI si in ANP au murit in primii 6-7 ani de pensie. Nu pling pe nimeni si nu doresc sa stirnesc o furtuna printre cei care au postat comentarii sau sa supar pe cineva dar privite mai atent lucrurile devin interesante. Mai interesante decit atitudinea superficiala a unor politicieni.

Anonim spunea...

Nu stiu cât de bine pregătit a fost d-ul dir.Bălă!Ce vă pot spune:
dir.la P.M.T Craiova,dir.la Penitenciarul Severin,dir.la Penitenciarul Tg.Jiu-toate aceste funcții prin împuternicire și în final,dir.la P.M.S Craiova-funcție preluată prin concurs cu notă peste 9 după ce a fost în prelabil împuternicit la acest penitenciar!La origine a fost subofițer, cu studii facute pe perioda în care-și desfășura activitatea în sistemul penitenciar-P.M.S CRAIOVA!Omul și-a atins scopul!Din lăbar am ajuns director!Cred că d-ul dir.gen.cu părere de rău l-a sacrificat!

Anonim spunea...

De ce nu publicați tote articolele?Răspunsul la anonimul de la ora 17:59!!!!!!!Nu am jignit pe nimeni !E aticol de bun simț!

Anonim spunea...

presa?mass-media? are romania asa ceva?sint niste amatori pirliti care joaca dupa cum li se cinta .imi este scirba sa ma uit la canalele de televiziune romanesti,vezi numai nulitati,false vedete,manelisti si muuuuuuuulte muuuuuulte alte cacaturi de 2 lei.de directorul puscariilor ce sa zic?in emisiunea lui morar a vorbit 4 minute de procurorul ala de la giurgiu si restul ......despre mult iubitii nostrii detinuti(n-ar apuca ziua de maine nemernicii)si despre maretele planuri,succese,eforturi si preocupari pe care intai statatorii si prea iubitii nostrii ocirmuitori le fac(bineinteles, pentru puscariasi),doar tre sa dai bine pe ecran ,nu?Am o nedumerire:in ce consta marea capacitate a d-lui Bala de a reforma sau de a alinia puscariile din romania la mult trimbitatele reguli europene?ati vazut voi agentilor vreo schimbare in bine in viata voastra?eu nu.in schimb am vazut ca nemernicul de detinut este ridicat in slavi.ati fost voi agentilor platiti dupa conditiile reale de munca,dupa stresul permanent in care traiti zi de zi la serviciu?dupa riscul permanent la care sinteti supusi?eu zic ca nu.puscariasul este platit ca sa mearga la scoala,i se dau zile cistig...si altele si altele.copilul vostru ce stimulent are ca merge la scoala?puscariasul rupe usa daca nu i se baga televizor in camera.Cite sute de mii de oameni din tara asta sint care nu au curent electric,sa nu mai spun de televizor?puscariasul iti trinteste farfuria cu mincare in fata daca nu este pe placul lui sau daca nu ii ajunge!miile de bolnavi din spitale ar fi fericiti daca ar avea mincarea pe care o maninca nemernicii din puscarii.Si exemplele ar putea continua la infinit dar le stiti si voi prea bine,dragii mei agenti

Anonim spunea...

\De ce ordrdinul MJ nr 20... prevede la art 101? ca dosarele de penitenciar pt. ppl aflate in intreruperea executareii pedepsei se trimit la penitenciarul unde are domiciliul cel pus in intrerupere( SAU RESEDINJTA) si PMS Craiova nu a trimis dosarul, penitenciarului Codlea?

Anonim spunea...

Domnule director general.... raman surprins... cum se face ca nu ati mai aparut la tv si aseara? Nu am mai ajuns nici sa platesc ratele ca sa ajung acasa sa vad la ce emisiuni mai sunteti. Eram disperat domnule ca nu va gaseam! Am pus-o pe nevasta-mea sa caute in grila de programe si OTV-ul (ca noi nu-l avem). M-am gandit ca in seara asta acolo va duceti. Poate venea si Tolea cu Magda Ciumac si mai faceati vreo legatura ceva. Dar acum gata! M-am linistit. Bine domnule ca au fost pedepsiti cei care au dus la moartea celor doi de la Brasov! Nici prin cap nu imi trecea ca directorul de la CRAIOVA cu seful de evidenta si doamna acea de la evidenta au condus toata operatiunea. Ce nenorociti domnule. NU, eu cred ca doamna aia era cea mai periculoasa! Bine ca ati pus lucrurile la punct ca nu stiu ce ne faceam. Inteleg ca penitenciarele sunt singurele vinovate ca Gorbaciov ala a fost pus in libertate. Am vazut ca si judecatoarea care a dat sentinta mai e anchetata, dar e anchetata ca si-a batut copilul....Dar nu inteleg de ce ati mai trimis si controlul din moment ce decizia era luata???? Controlul inca mai acolo. Mai urmeaza demiteri domnule director general? Eu va vand un pont ca "Nasul" din emisiunea la care cu greu ati facut fata: demiteti-ii si pe cei din posturile de paza ca si ei mai puteau sa isi arunce vre-un ochi pe strada sa vada daca trece cumva rusul prin fata portii.
M-am bucurat enorm cand am auzit ca ati luat concursul. Acum remarc ca nu sunteti cu nimic mai bun decat predecesorii dvs.
Am inteles ca ati fost coleg la un moment dat cu directorul pe care l-ati demis. Cred ca o sa dormiti foarte linistit de acum stiind ca i-ati compromis cariera de dragul scaunului si imaginii dumneavoastra. Inchei spunand: "Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur"! A! ... si felicitari consilierilor dvs e imagine ca v-au sfatuit sa fiti singurul care sa iasa in presa cu declaratii atat de dese. In felul acesta ati dat dvs senzatia ca penitenciarele au culpa cea mai mare!

Huginn spunea...

@anonim 04.02.2009 19:36:00
@anonim 04.02.2009 23:23:00

Scuze pentru întăziere. După cum vedeţi am publicat. Uneori nu putem intra nici unul dintre admini ca să validăm comentariile. Nu e nici o conspiraţie la mijloc. :)

Anonim spunea...

Pentru 05.02.2009 07:07:00
FELICITARI! MA PLEC IN FATA TA! ADEVAR AI GRAIT. CARE ERAI MA ALA CU "URA!VIVAT!" CAND A VENIT DOMNU` BALA LA CONDUCERE? CA TE-AS ****** INTRE OCHI.CUM DRAQ NE FACEM DE RAHAT MAI BINE DECAT NE FAC HOTII? OAMENII AIA ERAU DE DAT AFARA? DE n% DIN SALARIU NU S-A AUZIT? ASA E: NE CULPABILIZAM CA PROSTII IAR ALTII CARE SUNT CU ADEVARAT VINOVATI VOR RAMANE PE FUNCTII CHIAR DACA UNELE MAI MICI. CA SI "SCANDALUL" CU BIETII HOTI CARE SI-AU ARATAT FUNDURILE LA TV...
URA........VIVAT...pe dracu`

Anonim spunea...

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838682/Nutu-Camataru-reabilitat-pentru-talent-jurnalistic/#

Anonim spunea...

Ce rahat a declarat Bejan! Ce cauta astia, atatia netoti, la DRS? Niste mancatori de hartii, de timp si de nervi. Domnule Boc, pe ANP-istii inutili nu-i vedeti? Trimiteti-i in unitati pe functii de executie ca sa le mai sara ipocrizia din cap.

Anonim spunea...

Balint nu si-a semnat articolele? De ce nu s-a sesizat atunci nimeni? Ca doar directorii mai citesc revistele. Acum au aruncat-o pe educatoare la lei. Ce jegosi!

Anonim spunea...

Se stie ca recompensa la care se face referire nu poate fi acordata de educator. Procedura spune ca o persoana privata de libertate poate fi recompensata la propunerea comandantului de sectie de catre o comisie condusa de directorul penitenciarului. Faptul ca un detinut participa la un program nu impune recompensarea acestuia. Comisia putea sa nu-l recompenseze. E cazul tipic in care directorul este lipsit de curaj si de demnitate si il arunca "la inaintare" pe educator (in acest caz) sau pe alt subordonat. Nu spun ca nu a gresit doamna educator, dar greseala ei a fost minora si a platit pentru asta. Toata agitatia asta e penibila. Hienele simt miros de sange si sar. Prostia iese la drumul mare sa faca dreptate.