Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 21 februarie 2009

Bugetul in picaj, justitia in vrie

Cadrul macroeconomic Cu 245 de voturi pentru, 63 impotriva si o abtinere au fost adoptate Bugetul de stat si Bugetul asigurarilor sociale pentru anul 2009. Discutiile pe marginea acestor documente sunt deja cunoscute, nu cred ca e nevoie sa intru in detalii.

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) primeste 1.970.471.000 lei, cu 11,8% mai putin decat in 2008. Suma solicitata initial se ridica la 2.693.220.000 lei. Documentul care cuprinde bugetul MJLC are 272 de pagini si nu permite o analiza rapida dat fiind formatul utilizat.

Toate documentele referitoare la bugetul de stat si la bugetul de asigurari sociale sunt disponibile la urmatoarele link-uri:

1. cdep.ro - Bugetul de stat si Bugetul asigurarilor sociale pentru anul 2009

2. scribd.com - Bugetul Ministerului Justitiei 2009

3. scribd.com - Raport Buget 2009

MJLC primeste cu 24,67% mai putin la capitolul cheltuieli salariale si cu 16,85% mai putin la capitolul bunuri si servicii. Asta inseamna, evident, ca vor fi afectate plata drepturilor salariale si achizitiile de bunuri si servicii. Creste, in schimb, cu 4.196,86%(!?) disponibilitatea bugetara la capitolul asistenta sociala.

ANP primeste un buget de 759.177.000, cu 4,95% mai putin decat anul trecut (p. 61).  Sunt prognozate cresteri cu 5% la capitolul venituri proprii. O sa vedem daca asa va fi. Sumele disponibile pentru cheltuieli de personal scad in schimb cu 7,87%. Un impact deosebit se observa la salarii de merit, sporuri pentru conditii de munca, fond de premii si prime de vacanta.

Dar, va las placerea sa explorati sutele si miile de pagini cu cifre care constituie impreuna Bugetul de stat, respectiv Bugetul de asigurari sociale pe anul 2009. Ca o observatie generala, se poate spune ca bugetul e unul de supravietuire si ca nu are nimic in comun cu nevoile reale ale justitiei.

Din pacate, asta nu e totul. E foarte posibil ca acest buget sa se dovedeasca unul optimist avand in vedere ca prognozele sunt din ce in ce mai pesimiste. Zona UE va intra in recesiune si sunt putine sanse ca in Romania sa se inregistreze o crestere economica de 2,5%. La fel de putine sanse ca incasarile la bugetul de stat sa fie 33,5% din PIB, dar asta e treaba economistilor.

Saptamana trecuta, intr-un final apoteotic, Parlamentul a parcurs legea bugetului de stat si miile de amendamente care au fost propuse. Daca istoria bugetului ar fi povestita ad usum Delphini, ascultatorii s-ar minuna de uriasa cantitate de munca depusa de alesii naţiunii, de atenţia si minuţiozitatea cu care Legislativul s-a aplecat asupra fiecarui leuţ al banului public, de taria si spiritul de sacrificiu de care au dat dovada parlamentarii ramanand pana dincolo de miezul nopţii la lucru, in asa fel incat, incepand cu ziua de luni, Romania sa aiba buget!

Din pacate, privite de aproape, lucrurile nu stau deloc asa. Dezbaterile pe tema bugetului nu au fost dominate de grija pentru banul public, ci de manevrele politice prin care fiecare partid a cautat sa-si asigure si imaginea, dar si o baza de finanţare pentru mandatul care va urma. Daca ne referim strict la ziua de joi si urmarim ceea ce s-a intamplat in Parlament constatam ca in prima parte a zilei dezbaterile au mers in ritm de melc. La tribuna plenului s-au perindat reprezentanţi ai mai tuturor partidelor si zonelor ţarii si au solicitat, in discursuri grandilocvente, fonduri pentru tot felul de manifestari culturale.

Radu Enache, Saptamana financiara | 20.02.2009

Bugetul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti- 2009

Publish at Scribd or explore others: Business & Legal buget 2009 penifest

30 comentarii:

Anonim spunea...

E criză de toate, e criză de multe,
E criză de cine să ne mai asculte.
Rapsodul acela de “fabrici şi-uzine”,
Demult stă pe oală, de mult stă pe vine.
Morţii se-ngroapă apoi se deshumă,
Pritocul de oase, pritocul de humă.
De-ar fi comunistă şi tabla-nmulţirii,
Vom face la şcoală doar tabla-npărţirii,
La unu, la doi sau la cât mai puţini,
Feriţi de calici şi de mulţi Heruvimi.
Orice se rezolvă prin dare de milă ?
Când tot ce se cere se face din silă.

Nu poate să fie acesta sfârşitul
Şi dacă-i aşa, mai bun infinitul…

Anonim spunea...

Sa taie si salariile de merit si 50 ca doar smecherii il iau sper sa nu-l mai dea niciodata,cand auzeai aia la birouri erau abonati,curatatorii de scame de pe sef,cei de la socio care plimba 2 foi prin curte si se plang toata ziua de munca,sa nu spunem de unii directori care isi bagau si salariu de merit si 50 ca aveau salarii mici si nu faceau fata la rate.Sa vad ce faceti milogilor ,ca in fiecare an stateati cu mana intinsa ,nu-l lua unul tanar care era la inceput de drum si poate isi facea serviciu ,doar era in foisor si astia stau toata ziua ,dar cand ailalti stau bine cocotati in scaune imparatesti vara si ala se coace in foisor si nimeni nu-i da nici apa,face necesitatile sub foisor ca doar nu sunt oameni ,dar la birouri numai sunt locuri(numai au cubaj de aer),pe sectie se dau numai la ramasitele comuniste in fiecare an,stim noi ceva cu sifonul.Vad la mine in unitate aia care se dau bine pe langa sefi traiesc bine ,de aia si sefi se comporta de parca nu ar fi angajai ci ar fi proprietari de animale,care nu trebuie sa aiba conditi de munca,ei isi iau calculatoare sa joace solitaire cat mai noi si sa vada filme,noaptea nu prea ii vezi in sectorul de detinere ca trebuie sa-si faca siesta de noapte si sa vada filme si ala prostu pe sectie trebuie sa stea cu morcovu,cand le ceri ajutorul te pune sa mituiesti hotul sa stea cuminte sa nu-i deranjeze lui noaptea(tigari).Domnu Bala bine le faceti ca nu le dati prime si la aia de la socio unde sa facut o secta care lucreaza cu niste programe vech de ani de zile ,care nici numai fac fata realitatii.Domnilor de la sindicat parca trebuia de cand va-ti infintat sa mai vedeti si conditiile de munca,cand vine omul sa vorbeasca cu voi nu va vedeti capul de treaba,ati fost mituiti cu posturi caldute ,nu stiti sa veniti decat de pasti si anul nou cu niste praf in ochi (bonuri cadou),pacat de domnul Stefan care se lupta cam singur cu morile de vant,daca nu ar fi omul asta cred ca maine mi-as da demisia din sindicat,bravo si sper sa aiba puterea sa mai lupte,ca si noi decat vorbim nu facem nimic ca murim de frica,stam in cochilii sa nu deranjam sefii.Domnule Bala sper sa nu uitati si pe palmasi noi astia care nu periem pe nimeni ,nu aducem droguri,nu facem sex cu detinutii,nu punem mana sa furam de la penitenciar,nu luam paine de la hoti,nu luam agenti la nunti,nu rupem portile la ora 15,30,celor care-si fac treaba multa bafta si tranzitie usoar celorlalti numai folositi sintagma sa stati cu ochii in curtea voastra ne-am saturat,de curtea asta sarac si plina de griji.

Anonim spunea...

ptr 09.24.00-,,nu facem sex cu detinutii..."-omule, asta e cea mai tare...:)

Anonim spunea...

Stefan ( nu stiu de ce ai folosit numele asta),esti incoerent rau....

Anonim spunea...

la codlea nu mai sunt bani de lacate... la-s ca venim noi cu ele d-acas...

Anonim spunea...

Despre concursuri se mai aude ceva?... pentru agenti? pentru functiile de conducere?...

Huginn spunea...

ANP a făcut demersurile pentru scoaterea la concurs a unor posturi vacante, ministerul a așteptat bugetul înainte de a lua o decizie. Promisiunea e că vor fi scoase câteva sute de posturi vacante la concurs; care anume și în ce condiții ar urma să fie stabilit după ce se obțin aprobările de rigoare.

Anonim spunea...

Bai Stefane, esti de coma, frate! Pai ai ajuns tu sa te lauzi ca nu faci sex cu detinutii, ca nu le duci droguri s.a.? Pai e datoria ta, baietel. Nu rupi poarta la 15,30? Probabil ca lucrezi in tura si n-ai cum. Toate ca toate, dar scrii cam ca in clasa a treia. Nu vrei un salariu de merit dupa ce treci pe la alfabetizare? Sau ti se pare ca a invata sa scrii e invechit? De unde stii tu ca programele socio sunt invechite? La-ai citit, ai participat la ele, sau esti unul dintre aia care fac mutre cand trebuie sa deschida usile "hotilor" pentru a participa la programe?

Anonim spunea...

Va taiati pe maini milogilor,am citit programele voastre si asa sunt ,cat despre sex cu detinutii era un apropo pentru ce sa intamplat cu psiholoaga,dar trebuie sa explici mura in gura pentru astia de la alfabetizare.Se vede munca cu hotii dupa ani de zile de alfabetizare nu stiu decat sa scrie numele,ii chemati sa va faceti ca munciti.De ce nu externalizeaza astia serviciile astea sa luati bani ca un functionar amarat,va place statutul dar uniforma va este scarba sa o purtati (invocati ca se streseaza hotii).De ce nu spuneti pe cine scoateti la socio pe smecheri ca sa nu va faca probleme,asa la-ti bagat si pe camataru pe liste cinstitilor.Hai ca ma supar degeaba si nu meritati ,stiti cum ati ajuns pe posturile alea(prin concursuri masluite sau pe nepotism).

Anonim spunea...

Stefane, ai tendinta sa generalizezi...refulezi venin si ai complexe de inferioritate...esti platit sa faci munca pe care o faci...nu scuipa otrava peste noi ca nu meritam asta...te-ai gindit vreodata sa te uiti in oglinda?

Anonim spunea...

Daca vrei mura in gura, na: tu parca ai facut un liceu (asa se presupune) si tot esti agramat. Ce mai vrei de la unul care a inceput sa scrie doar la puscarie? Programele noastre sunt asa cum sunt: unele mai bune, altele mai putin eficiente, dar si natura celor cu care lucram e cum e. Tu ar trebui sa stii, ca doar nu esti departe de educatia pe care o au unii dintre ei si nici de atitudinile lor. Ex: vrei recompensa pentru ca ai stat cuminte, nu ai furat, nu ai incalcat regulile (zici tu) etc.

Anonim spunea...

Spunea cineva: "Stefane... nu scuipa otrava peste noi, ca nu meritam..." Da, chiar asa: scuipa-ti in san, biet frustrat agramat. Ai fost loaza clasei si acum te razbuni pe tot ce inseamna educatie?

Anonim spunea...

"Stau in scaune imparatesti..." Asa ti se pare tie de acolo, din foisorul frustrarilor tale? Pai de ce ai baut cerneala, baietas? Nu ti-a spus mama ta de atatea ori sa inveti? Daca te-ar pune cineva pe un scaun "imparatesc" ai face pe tine, nu sub foisor. Vino tu la financiar sa te vad cum calculezi in locul unuia care sta pe un astfel de scaun, sa vezi cum plangi dupa foisor.

Anonim spunea...

Alo astai care va da-ti pisici pe aici si sunteti soareci in viata de zi cu zi,nu-mi dati mie lectii de alfabetizare,dupa 25 ani de munca si 52 ani varsta ,eu am vazut mai multe dect ati vazut voi pe scaunele imparatesti.Nu scriu ca Manoilescu deoarece sunt suparat, ca dupa o viata intreaga lucrata aici nu se pune nici o valoare pe omul adevarat ci numai pe catei .Vorbesc poate in argou de penitenciare si-a pus amprenta viata lucrata efectiv cu hotul 12h pe zi si chiar la program de 12/
24 ,vine pe aici un putoi sa-mi dea lectii de gramatica ,cand eu puneam uniforma pe umeri tu nu stiai sa te incalti si cu asta am terminat.

Anonim spunea...

In acesti ani ai invatat sa devalorizezi omul? Pentru asta imi pare rau pentru tine si imi retrag toate criticile. Sper sa iesi la pensie cat mai repede si sa traiesti multi ani fericiti. Poate vei recupera ceva din viata. Si nu te supara pe mine. Te rog!

Anonim spunea...

Ce viteji suntem cand... scriem sub masca anonimatului. Avem "taria" sa ne luam de gat cu fiecare(asta numai pe hartie),suntem cei mai destepti,cei mai cinstiti,suntem cei mai cei,dar in realitate urlam... precum lupul la luna si nu ne asculta nimeni... Tipam ca sindicatele nu fac nimic, uitand ca din aceste sindicate faci parte si tu si eu, uitam ca atunci cand sindicatele au nevoie de ajutorul nostru, sprijinul nostru este nul.Asistam nepasatori si nu avem nicio reactie la schimbarile pe care le face A.N.P.-ul, au inceput cu reprofilarile penitenciarelor, vor continua cu programul pilot, au anulat salariile de merit, premierile, plata orelor suplimentare si incet, incet vor urma sporurile si norma de hrana.
Mergem din rau in spre rau si noi
acceptam sa fim cobaii M.J-ului.Asa ne trebuie daca nu avem coloana vertebrala.

Anonim spunea...

Iarta-mi cuvintele grele spuse la suparare si eu sper ca tu sa ajungi la vechimea mea,nu sunt cum crezi tu dar m-am saturat de nedreptati,greselile gramaticale sunt consecinta supararii.Nu vreau sa atac pe cei care-si fac treaba cum trebuie ci pe cotarle ,din decembrie ma uit la ei cum nu stiu decat sa intrebe de salariu de merit.Vad cum de ani de zile numai abonati pe aceste salarii sunt ,dar nici unul nu-si pune problema daca il merita.Eu unul nu l-am luat in nici un an si nici nu-l vreau .Pe noi in loc sa ne intereseze problemele adevarate ale noastre stam cu mana intinsa,conditii de munca,salarii nestirbite de sporuri,colaborarea noi punem aceasi intrebare obsesiva(salariile de merit).Nu vreau sa para o acuza generalizata la nivelul unei categori oameni ci numai la adresa lenesilor.Sunt unul dintre cei care considera ca atunci cand detinutul este eliberat nu-l intereseaza de prolib sau alte programe,pe el il intereseaza cum sa-si gaseasca un mod supravietuire.Nu vad unde este resocializarea,reformarea,reeducarea lui,deci o munca degeaba unde sunt angrenati o gramada de cadre.Iti urez sanatate si mult noroc si multumesc.

Anonim spunea...

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-5437736-tariceanu-predoiu-spus-demisiona-din-functia-ministru-dupa-adoptarea-codurilor-din-justitie-manifestandu-dorinta-reveni-pnl.htm

Anonim spunea...

Bravo "Stefane", ai pus punctul pe i. Copii astia angajati in sistem de cativa ani au facut si ei o facultate la fara frecventa si se plang ca este greu, ca muncesc mult, ca sefii nu-i ajuta, etc. Dar au invatat si ei ceva sa faca pe pupincuristii la sefi si sa ceara salarii de merit si alte bonusuri. Cei de la S.R.S sa taca fiindca le stiu munca si nu transpira atat de mult pe cat se plang...Inca odata "bravo"... Pentru unii de pe aici am un mesaj: respectatii pe cei batrani care au dus greul sistemului.
Semnat: Tarabostes

Anonim spunea...

Tarabostes, "te-ai bagat in seama aiurea". Ti-am scris asa ca sa intelegi si tu ce vreau sa-ti spun. Pentru domnul Stefan am tot respectul pentru ca am simtit in ceea ce a scris o suparare adunata in timp, dar si mult bun simt (mai ales la ultima postare). Cred ca nu este bine sa generalizam si sa ne apucam sa aruncam cu acuze in stanga si in dreapta, cum suntem noi obisnuiti sa facem. La socio, la paza, la administrativ sunt si oameni care-si fac treaba bine, dar si lenesi, profitori, zgarie branza etc. Astfel de oameni sunt si intre sefi, dar si intre subordonati. Stim cu totii ca macar acum am dreptate. Un om care se straduieste sa-si faca treaba bine se lupta mai ales sa-si pastreze valorile cu care s-a angajat. Nu e usar sa lucrezi zeci de ani in sistem si sa ramai om la locul tau. Vorba aceea: "E o mare minune sa traiesti printre talhari, hoti, criminali si sa ramai om cinstit." E lupta pe care o dam zi de zi. Nu cu oameni, ci cu atitudini, cu mentalitati. Asadar, dragi colegi, sa nu ne mai lovim, ci sa ne intelegem bine, caci lupta e crunta si miza e mare. Daca "hotilor" nu le pasa pe PROLIB, de ALFAZ sau de alt program, asta nu trebuie sa ne sminteasca, ci trebuie sa intelegem ca misiunea noastra comuna este sa indreptam, fiecare din postura in care se afla si avand grija mereu la noi sa nu cadem. Prin urmare, domnule Stefan, Tarabostes si dragi colegi, Domnul sa ne tina pe linia de plutire si sa ne avem bine!

Anonim spunea...

Tarabostes, ii critici pe "tineri" si te crezi indreptatit sa faci greseli gramaticale de parca limba romana s-a inventat acum cinci ani. Daca nu ti-a placut sa inveti, macar abtine-te! "Spui" ca stii ce fac cei de SRS. Nu stii nimic. Educatia e departe de tine si nu-i suporti pe cei care au cea mai mica legatura cu ea. Vad ca imbatranesti in rele ca un recidivist inrait. Revino-ti, drag coleg! Sa lucrezi in penitenciar inseamna sa incerci sa indrepti oameni. Asta nu se face cu rautate, iar profesionistii trebuie sa lucreze impreuna. Te asteptam. Si sa mai stii ca n-am facut scoala la particular sau la ff. De asemenea, ai scris despre domnul Stefan ca a pus punctul pe "i", dar tu ai uitat sa pui chiar litera "i". Poate ca pentru tine nu e important. Nici pentru mine n-ar fi, daca te-ai stradui sa ai o alta atitudine. Te salut!

Anonim spunea...

D-le Stefan,
- ati fost membru de partid?
- ati dat cu subsemnatul la CI despre colegii dvs?
- ati batut detinutii?
- ati furat cartofi de la GAZ cu diplomatul ala negru si rufos?
- mergeati in pas de defilare cand treceati prin fata sefului?
- v-au facut hotii pantofii?
- ati baut la punctul de lucru?
- va inghesuiati la rand la casierie pe 24 ale lunii?

Daca ati raspuns corect la toate intrebarile felicitari: sunteti un militian tipic cu termenul de valabilitate expirat!!!

Va aduc aminte ca in 2009:
- diploma de bacalaureat este obligatorie pentru angajare la puscarie si se da si examen;
- putini mai sunt prin puscarii la 52 de ani caci au lasat locul altora mai tineri;
- "soarecii de zi cu zi" cum le spui matale la tinerii astia, discuta liber despre drepturile lor cu liderii de sindicat, nu pe la coltul dubei cum faceati voi.
- "putoii" de care vorbiti sunt cei care mai au si alte afaceri in timpul liber nu numai straturile de ceapa din spatele blocului unde dvs. faceti punct de lucru cu familia;
- trebuie sa stiti sa folositi cardul bancar ca sa va luati salariul;


Ii respect pe batranii puscariei. Le doresc tot binele din lume si ani lungi de viata, dar sa nu mai arunce cu noroi peste modurile de lucru din timpurile de acum. Cred si eu ca acum 25 de ani "educatia" era alta dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne lasam de munca pentru ca asa crede nea' Stefan caruia i s-a intiparit puscaria pe creier;

PS. mai nea' Stefane, fa-ti un tatuaj cand iesi la pensie, ceva de genul "sectia a-II-a recidivisti", o cheie de vizeta, un ghium sau un salut cu palma la tampla, sa stie lumea ca nu ai fost chiar oricine...

calaul spunea...

buzuka.... hai ca m-ai dat pe spate .....cu chestionarul si cu recomandarile ..... am ras ca niciodata ... in ultima vreme ...
Apropo , ce se mai aude cu programul de lucru pilot de la Ploiesti si Margineni ?
este lumea multumita de el ... sau se implementeaza ca si nuca in perete ... ma intereseaza aspectul ca am auzit ca o sa fie din aprilie la toate unitatile....
Succes, si astepam vesti de la Ploiesti si Margineni...

Anonim spunea...

Dragii mei colegi care stiti sa criticati pe aici, imi pare rau, dar nu stiam ca sunt la olimpiada de limba si literatura romana - sectia gramatica - inca odata imi cer scuze. Asa este m-am bagat si eu putin in seama. Rog pe unii care fac comentarii pe aici sa-si mai posteze si vechimea prin sistemul si prin ce sectoare au trecut. Imi pare bine ca am nimerit in randul intelectualilor din cadrul A.N.P...Cine imi spune mie ca nu stiu ce fac cei de la S.R.S? Hai ca ma faci sa rad si nu pot ca e dimineata... Probabil esti si tu un nepot angajat pe baza de examen care cand trece prin curte se supara pe agenti ca nu-l saluta lumea, dar el nu stie ca lumea nu-l cunoaste fiindca umbla numai civil, ca hainele statului ii stirbesc din prestanta, ca el a venit sa-l reeduce pe p.p.l. si nu se poate compara cu supraveghetorul nascut cu cascheta pe spate... Te-am ghicit nu-i asa? Cat stai pe internet la munca, cate cafele bei pe zi si cate pauze de tigara faci intr-o zi, ca sa-ti spun "stimabile" cat ai transpirat in munca asta de reeducator...
Semnat TARABOSTES

Anonim spunea...

Pentru fatuca "buzuka" tu habar n-ai ce vorbesti,stoarceti cosurile de pe fata,te inteleg esti asa rea din cauza cafelelor din birouri si a inghesuieli cu sefii(sau cu hotii ).Nu va convine adevaru,daca tu imi arati unul sau macar doi iesiti din programele voastre de resocializare care a facut cu brio fata realitatii din afara datorita programelor voastre eu imi dau demisia.Eu nu fac galagie pentru mine ,o fac pentru tinerii astia care se lasa batjocoriti de un sistem protectionist al nepotismului si al lacheilor.Eu am o situatie mai mare decat cele doua straturi din fata blocului,dar nu trebuie sa iti dau tie seama.Nu-mi vorbi mie de moralitate, spune la toata lumea cum ai ajuns acolo (aia cu concursul este cazuta din start),esti rubedenie cu vreunul din vechea garda de colonei.Tu habar n-ai ca este un punct de lucru,o revolta,un atac din partea unui detinut,o escorta la tribunal,serviciu pe sectie(nu 2 ore cu 2 detinuti),in foisor, tu esti o fata la pubertate. Joacate in continuare rujurile si pieptenele ,nu te baga in ce nu sti.Daca nu suntem noi fatuco va bat astia de va zvanta pe aici si chiar mai rau,scoateti drogurile din nas si vene si pe urma vorbeste.Domnului tarabostes multa putere de munca si nu baga in seama prostiile astea infantile,ale unor copii de boieri care au fost invatati toata viata sa se comporte ca niste copii rasfatati.Ca sa raspund si celui sau celei de la contabilitate ,sunteti cate sase in birou la contabilitate cand nici la sidex nu sunt atatia contabili pe metru patrat si acolo sunt mii de muncitori se fac achizitii de sute de milioane de euro,voi nu sunteti in stare sa faceti niste fluturasi la timp,sau macar sa va comportati frumos cu cei care vin sa va intrebe ceva si alceva nu-mi fac serviciu in foisor.Puneti-va uniforma pe voi ca a venit un ordin de la domnul Bala sa o poarte toata lumea,mai trimiteti prin unitati corpul de control sa vada debandada(parca suntem penitenciar la privat),numai pe schimburi se poarta .Sa facem putina diferenta de hoti si sa restabilim respectul uniformei si a omului din ea.

Anonim spunea...

ai dreptate!

Anonim spunea...

Mai nea Stefane da' mult rau ti-a facut sistemul asta penitenciar. De la ce te-ai luat? Hai spune-mi numai mie. Pssst!
- iar ai uitat PIN-ul de la card si te bate tanti acasa?
- copii astia tineri iar ti-au ocupat locul pe scaun in duba si ai mers in picioare pana la tribunal?
- te-ai suparat ca te-a pus SPL-ul sa strangi brigada cand el discuta putin cu cei tineri? (povesteau si ei despre o pitzipoanca si le era rusine de matale).
- au renovat astia foisoarele si nu mai poti face noaptea pipi de sus? mai ce oameni fara suflet;
- nu s-a schimbat nimic la munca dupa tot ce ai scris matale pe blog? (stai linistic ca e week-end, maine ai sa vezi schimbare);

Domnule Stefan, nu sunt o "fatuca cu cosuri" cum spui matale. Aveam doua pe buci acum 15 ani cand m-am angajat, de la foisor, dar mi-au trecut. Nici nu ma mai mananca sub oua, ca nu port chiloti la punctul de lucru.
Stii, imi place sa te necajesc fiindca esti naiv, pui botul repede la vrajeala ieftina, dar sa stii ca iti lipseste si matale ceva tabla de pe casa (acum ca s-au anuntat testarile psihologice). Am si eu unul din asta in unitate. Da, unul singur, ca ceilalti ori au iesit la pensie ori s-au dat dupa noul trend.

PS. Lasa nea' Stefane copii la calculator, nu sta matale calare pe blog ca vor si ei sa joace un Counter.
Suna noaptea la OTV ca acolo sunt emisiuni pentru voi...

Anonim spunea...

Tarabostes, daca nu poti sa razi ca e dimineata, du-te, baietel suparat, mai intai si fa pipi ca sa nu faci prea mare efort cand citesti sa scapi in pantalonasii aia de uniforma cu care stai pe tine si acasa. Altii nu mai ai, asa ca fii cumintel si mergi la toaleta (buda, poate nu stii ce-i aia toaleta).

Anonim spunea...

Nea Stefane, daca "taceai", respectabil ramaneai. Ei, asta e... Nu prea poti nici mata, ca esti imbatranit in rele. Si il mai cresti la umbra matale amara pe analfabetul ala mic de Trabantostes si pe alti fleti care cred ca doar la olimpiada se scrie romaneste.

Anonim spunea...

Na, ca m-am molipsit... "îi mai creşti", ca "e mai mulţi". E plina lumea penitenciara de unii ca alde Tarabostes.