Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Tot inainte!

Evident, faptul ca Huginn a plecat si de pe blog, lasa in urma un gol mare. Un gol atat de mare incat nici nu-mi vine sa ma uit inspre el, de teama sa nu ma apuce ameteala. Sunt tentat sa zabovesc asupra subiectului, n-o fac pentru ca indiferent din ce parte as apuca lucrurile, as sfarsi prin a deveni patetic. Spun multumesc si mai spun ca recunostinta de a fi avut un asemenea partener si bucuria de a avea un asemenea prieten, ramane intreaga.

Timp de un an de zile, un singur om a reusit sa tina pe umerii lui aproape toata greutatea blogului. Si totusi Huginn nu s-a plans de oboseala si totusi el a rezistat tuturor presiunilor, care n-au fost putine! Huginn nu a abandonat, a ales sa puna punct pentru ca o etapa din viata lui s-a incheiat si alta este pe cale sa inceapa. Atat.

Teoretic, pentru cateva mii de oameni ar trebui sa fie cu mult mai usor sa tina pe umerii lor, greutatea blogului. Daca au intradevar nevoie sa vorbeasca, sa gandeasca, sa se sfatuiasca. Teoretic! Practic, ramane de vazut in ce masura vom reusi sa mentinem in viata coltul asta virtual, pe care l-am destelenit pana la urma, cu mainile goale.

Recunosc ca e greu sa treci de la Huginn la Dicu, sau la "al treispelea" sau la subtirimea clasei politice romanesti. Se pare ca trebuie, se pare ca nu exista cale de intoarcere si numai prin tunelul asta ingust putem ajunge pana la urma, noi sau altii, la o viata normala.

Inteleg ca la Giurgiu oamenii au strans semnaturi pentru sustinerea directorului. Fara indoiala ca, daca este adevarat, gestul asta de solidaritate, mai degraba neobisnuit, are o anume semnificatie, pe care n-am de gand s-o pun la indoiala. Cum nu pun la indoiala nici faptul ca, cel putin prin comparatie cu alti sefi de penitenciare, Dl Dicu se poate sa fi fost ceva mai omenos cu subalternii, ceea ce in micul nostru sistem nu este chiar de neglijat.

Problema este ca n-ajunge si dupa ce am asistat la prestatia televizata a magistratului, dupa ce am constatat cu jena si cu oarecare tristete, cam cat pret pune pana la urma un procuror pe lege, pe regula, pe principii, dupa ce timp de doua zile penitenciarele romanesti au jucat in chiloti, la gramada cu dl.Dicu, batuta pe loc, n-am deloc sentimentul ca magistratul cu pricina ar fi putut sa contribuie cu ceva la schimbarea mentalitatii noastre, ca sa nu mai vorbesc despre perceptia opiniei publice si despre imbunatatirea ei.

Cam atat despre Dicu, despre dorinta sincera a guvernantilor de a ne conduce spre lumina, numai de bine. Cat despre "al treispelea", se pare ca nu va fi totusi cu ghinion!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Domne, o fi fost domnul procuror un băiat de zahăr cu subordonaţii, (cinste lui pentru aşa ceva),dar fără discuţie a făcut-o de oaie rău de tot costumându-se în hoţ. Ai un statut nene, nu poţi să faci aşa ce vrei şi când vrei. E vorba de o iamgine a unei instituţii pe care trebuie să o menţii cât de cât la un nivel.Sunt convins că putea să se distreze la maximum şi fără a se îmbrăca în hoţ.De ce nu s-a îmbrăcat în gardian? Putea să mai ia şi un baston la el şi o tubulară şi era perfect, putea să joace acolo până-i săreau tălpile de la pantofi. Însă... cred că uniforma de gardian i s-a părut prea banală să nu zic înjositoare...

Anonim spunea...

Da sant deacord cu tine cred ca il facea de rusine uniforma de agent (sau poate ii place asta din "doc vargat cum i se spunea odata ") dar nui nimic poate dumnezeu ii ajuta sa o poare si pe asta .Cred ca asta nu are minte nici cat are un copil ;sa se faca de rusine in halul asta , nu pot sa cred sau se poate sa fi facut dreptul la FF si sa fi ajuns magistrat pe pile,cunostinte,relatii .S-a ii fie RUSINE ne face de rusine pe noi ceilalti care ne vedem de treburile noastre. Bine ca am scapat de magistrat .

Anonim spunea...

adevarul,ca tinuta de gardian este super ultra nashpa.cum se simte cineva care lucra un structurile de aparare nationala sau cum ii spune mai pompos?pe mine ma intreaba vecinii la ce firma de paza lucrez,sau lucrez la CFR?de ce nu avem o tinuta decenta?ce interese au fost cind a fost impusa aceasta tinuta?

Anonim spunea...

Daca stai cu o buca pe o plita incinsa si cu una pe o bucata de gheata, matematica spune ca, in medie, ai o viata minunata, dar in realitate e vai de curul tau!
Asa-i si la puscarie.

Casa de comenzi nu e acasa!

Anonim spunea...

Parerea mea e ca fara Huggin o sa urmeze o perioada de balacareala in blog, de subiecte subtiri si apoi o sa se stinga usor din lipsa de interes. Destept asta micu, a vazut ca e in varf de sarcina si se duce. Sunt curios de ce? O functie mai buna? Asa se intampla de obicei.Mai vorbim peste 9 luni cand cred ca blogul o sa fie lesinat.

Anonim spunea...

hugin poate ne spui si adevarul retragerii de pe blog,e mai cald pe viitoarea functie in ANP,alaturi de jumatatea ta!bafta si,nu uita ce ai facut pana acum!