Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 7 ianuarie 2009

Politica fricii

Un articol foarte bun pe HotNews: Cum ard gazul rusesc de pomana apostolii apocalipsei si cui ii foloseste politica fricii? - de Anne-Marie Blajan. Autoarea demontează simplu şi cu date concrete isteria crizei gazului rusesc.

Rachetele americanilor, ungurii, minerii, Europa si regulile ei, acum gazul rusesc - romanilor a trebuit sa li se induca frica de ceva. Cui ii foloseste politica fricii si cine sunt apostolii apocalipsei? In trecut, ei erau comunistii, mai apoi neocomunistii sau criptocomunistii, nationalistii, politicieni cu interese. Acum, televiziunile si comentatorii lor. Inainte poporul trebuia controlat, dominat prin frica, acum trebuie sa ii captezi atentia? Cum, prin frica, asa faci audienta, asa vinzi ziare. Si chemi comentatorii sa apese butonul rosu. (...)

Consumul zilnic din Romania este in prezent de 61,5 milioane de metri cub (mc) de gaz pe zi, iar consumul populatiei este de maxim 34 de milioane de mc pe zi. Sursele sunt 33 de milioane de mc productie interna curenta zilnica, 26 de milioane de mc din rezerve si 2,5 milioane mc din import. Alte cifre, aceeasi situatie: un specialist in petrol si gaze intervievat de Realitatea, a spus clar ca se exagereaza - ceea ce i-a fost fatal, pentru ca interventia i-a fost scurtata - si ca anual consumul Romaniei este de 17 miliarde de mc, dintre care 12 miliarde sunt din productia interna, iar populatia consuma cam 40% din cantitate. (...)

Restul articolului pe HotNews.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant ar fi sa vorbim despre cum ardem noi gazul de pomana prin sistem si cam cati infractori vedem in fiecare zi(ma refer la unii dintre colegii nostri purtatori de uniforma, asa zisii "baieti descurcareti" asta ca tot vorbim de gaz si de frica,ei ard gazul fara frica....

PS:Simplificand lucrurile stiti cum vad eu situatia din sistem? Sunt cativa "baieti descurcareti"(care si ei se mira ce idioti au in subordine) si o mare masa de lasi si de fomisti,genul: "ne mai da ceva?"
Pot fi fi nuante,nu contest,dar parerea mea este precum o radiografie(alb-negru)fara nuante.

Anonim spunea...

Ce se aude cu valoarea normei de hrana? Se va mari?

Anonim spunea...

Tocmai ce ziceam...........

Se va mari,da,va fi imensa norma de hrana :)("ca sa manance si gura ta") cum se zice....

PS:Nu este nimic nou sub soare,"fomisti"sunt peste tot,nu-i cautati neaparat in corpul agentilor(cu toate ca sunt predominanti acolo)
PPS:Ofiterii vin tare din urma,pazea..........

Semneaza un simplu agent de penitenciare AS ION ANDREI PNT Poarta Alba.