Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 7 ianuarie 2009

Ordonantele lui Boc ‘revine’

Un domn îi explica acum câteva zile premierului Boc că “populismul, bunele intenţii şi pompierismul nu ţin loc de inteligenţă şi competenţă”. Deloc impresionat de critici guvernul “pentru România” nu mai pridideşte cu ordonanţele de urgenţă şi dă cu barda acolo unde ar trebui să taie cu bisturiul.

Duşmanii pensionari, care s-au reangajat la stat, nu sunt numai cei câţiva generali 'burgheji' pe care publicul îi urăşte. Pensionarii care cumulează sunt şi actori, oameni de cultură, cercetători, profesori sau alţi bătrâni pe care nu-i dă afară din casă averea. Sunt vinovaţi pentru că au preferat să continue să muncească, obţinând o pensie mică – perfect legală, cumulată cu un salariu modest – perfect legal şi afectat de impozite.

Reducerea cu 50% faţă de 2008 a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, mobilier, birotică şi alte daravele s-a dovedit o altă mare prostie. Prin vară guvernul Tăriceanu, ăla la fel de imbecil, anulase orice cheltuieli de acest gen. Acum rămâne să calculăm 50% din mai nimic. În timp ce guvernul trage cu ordonanţele şi cu populismele bugetul nu se naşte, iar măsurile care să stimuleze economia nu apar.

Ordonanţa 229/2008 publicată recent în Monitorul Oficial, reintroduce prevederile referitoare la proporţia funcţii de execuţie – funcţii de conducere. Uitaţi ce bine spune Guvernul. Urmează alte organigrame şi alte state de funcţii cu avizele şi distracţia de rigoare. Dă bine la public, dar, în realitate, tot excepţiile vor face diferenţa.

 

Despre ordonanţele lui Boc:

  • cristiangrosu.ro - O masura ilegala si tampita

  • jurnalul.ro - Capcana miştocărelii şi legea incompetenţei
  • 16 comentarii:

    Anonim spunea...

    Nu credeti ca o solutie la lipsa de cadre ar fi preluarea de catre ANP a angajatilor fabricilor din penitenciare, bineinteles cu respectarea conditiilor de studii ? Majoritatea oamenilor de aici sunt profesionisti, au experienta lucrului cu ppl-i ! Cred ca ar fi impacata si capra si varza ! Ce credeti domnilor administratori de blog?

    Anonim spunea...

    La ce adresa de mail va putem trimite mesaje si informatii, domnilor administratori de blog?

    Anonim spunea...

    nu inteleg simpatia fata categoria asta numita pensionari.
    este un principiu si gata.

    sa nu dam exemplu categoria sociala profesori, ca si intre ei sunt dezbateri aprinse tocmai din cauza ocuparii multor posturi cu pensionari.
    aceasta categorie numai joaca un rol compensatoriu (ptr ocuparea posturilor libere) ci joaca de pe pozitii de forta. binecunoscutele aranjamente din inspectorate, care impiedica an de an scoaterea tuturor posturilor la concurs.
    daca vor sa mai lucreze au sansa sa lucreze contractual, platiti la ore, ca si actorii dealtfel.

    Huginn spunea...

    @anonim 07.01.2009 14:50:00
    Am propus deja soluţia asta acum ceva vreme şi am subliniat avantajele unei astfel de abordări.

    @anonim 07.01.2009 15:14:00
    penifest@yahoo.com

    @anonim 07.01.2009 15:27:00
    E un principiu prost, asta e părerea mea, iar administraţia nu se face cu populisme ieftine.

    Anonim spunea...

    oare asa au gandit si micii privatizati cand basescu a luat hotararea sa elibereze trotuarele Bucurestiului de chioscuri?
    nu au fost repercursiuni importante cu toate ca "analistii" vorbeau de o tragedie sociala si economica care va afecta nivelul de trai al bucuresteanului.

    un pensionar sa se ingrijeasca de sanatate....
    apropos de eficienta: cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.

    Huginn spunea...

    @anonim 07.01.2009 16:22:00
    Da. Oarecum aveţi dreptate. Oamenii rabdă multe. Doar că repetarea unei nedreptăţi într-un alt registru nu justifică nimic. În plus vă scapă din vedere faptul că unii pensionari muncesc în continuare pentru că nu pot trăi din pensie.

    Anonim spunea...

    dar sa nu confundam acei pensionari care au iesit anticipat si s-au incadrat in sisteme de stat, pana la o noua varsta de pensionare cu pensionarul care a tras de salariu pana in ultima clipa.
    cred ca aici este confuzia.

    Huginn spunea...

    @anonim 07.01.2009 16:38:00
    Da aici e problema. Trebuia puţin mai ţintită o astfel de măsură.

    gherla spunea...

    @ 07.o1.2oo9 15:14:00.
    L 293, nu permite aceasta posibilitate deocamdata.
    Personal consider ideea dv deplasata. Intradevar au experienta in munca cu ppl, mai ales la introducerea obiectelor interzise, legatura cu familiile acestora..etc.

    Anonim spunea...

    FRATII MEI DE SUFERINTA SI DE SISTEM LA M .Ap. N SI JANNDARMERIE AU SOSIT ACTE OFICIALE CA DE LA 01 .01. 2009 S_A MARIT NORMA DE HRANA CU 6 LEIPE ZI(180 DE LEI PE LUNA)
    PAI NOI DIN CE SISTEM FACEM PARTE,DE LA NOI NIMENI NU STIE NIMIC?
    DOMNULE DIRECTOR GENERAL,DOMNUL MIN.PREDOIU STIE CA ARE IN SUBORDINE SI A.N P.,SA-U AFLA CA DOAMNA STANOIU DUPA 4 ANI CA A.N.P. ESTE IN SUBORDINEA DINSEI?
    VOI CELE 2 SINDICATE ALE LUI PESTE NU STITI NIMIC?
    PAI CUM SA STITI CAND IN FRUNTEA A 90% DIN CONDUCEREA CELOR DOUA SINDICATE SUNTETI OFITERI CU FUNCTII DE CONDUCERE SI NU AVETI CUM SA VA PUNETII RAU CU,,CONSILIILE DE CONDUCERE ALE UNITATILOR??????
    PARCA MAI CALDA VA ESTE HAINA CE VA INCALZESTE,DECAT PROSTIMEA CE ASCULTA ORBESTE(DIN PROSTIME FACE PARTE SI ,,NEPOTII SI PUPI-----STI,,)
    VA ASTEPT LA CRAIOVA CU OCAZIA BILANTULUI, DOMNULE DIRECTOR GENERAL.ONOARE MAGARIILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonim spunea...

    Pentru mOTOC

    Bai nene...si noi luam norma de hrana cu 180 lei mai mult...intereseaza-te inainte sa faci afirmatii gratuite. O sa vi se comunice f curand. Deocamdata toata lumea asteapta bugetul. O sa iei 180 de lei de la 01.09., deci ce nu ai primit inca, vei primi din urma. Asa ca taci si nu mai racni la lume. Pa!

    Anonim spunea...

    Motoc este cam surescitat,sunt sigur ca daca va ajunge candva in vreo functie de conducere,eventual la sindicat,se va gandi la "prostime" adica la el,ca asa este el,cum sa zic mai.......intelegeti voi.

    Anonim spunea...

    Domnilor sunt uimit să constat că în ANP oricine poate să calculeze salariul oricui. Ştiu foarte bine cît trebuie să ia salariu dar nu are importanţă pentru ce. Să credem că muncesc la fel de bine şi la fel de mult în fiecare lună? Cum să facem să-i diferenţiem pe cei care-şi fac treaba de cei ce nu şi-o fac?

    Anonim spunea...

    Pentru Gherla 16;56. Sigur esti CURT IONEL , directorul de la Fabrica de Mobila GHERLA, caruia îi tremura tot ce are în ideea ca vom fi preluati de ANP! Va dati seama ca nu i-ar oferi nimeni de la ANP un os asa bun cum e functia de director!

    Anonim spunea...

    NU VA ESTE RUSINE SA SPUNETI CA ANGAJATII DIN FABRICI INTRODUC IN PENITENCIARE OBIECTE INTERZISE? DE CE NU-I PRINDETI? CAND AU FOST PRINSI AU FOST DATI AFARA , LI S-A INCETAT CONTRACTUL DISCIPLINAR, SPUNETI VOI CE S-A INTAMPLAT CU FUNCTIONARII PUBLICI CARE AU FOST PRINSI CU ASA CEVA, AU FOST DATI AFARA SA FIE DATI EXEMPLU? NU! DECI NU MAI ARUNCATI PE ALTII CI VEDETI-VA DE VOI CA AVETI DESTULE USCATURI!

    Anonim spunea...

    In urma cu vreo doua trei saptamini spuneam ca orice realitate se modifica dupa unghiul din care o privesti si orice medalie are doua fete,cam asa sta treaba si cu cei care cumuleaza pensia cu salariul,trebuiau specificate niste conditii:nu se permite raminerea in functii de conducere pensionarilor,ocuparea unui post de catre un pensionar se permite doar in situatia in care postul a fost scos la concurs si nu a fost ocupat de o persoana nepensionara,se excepteaza sistemele cu mare deficit de personal calificat si in zone rurale izolate etc.Binenteles ca si in invatamint exista o politica a inspectoratelor scolare care uneori si pe ici pe colo mai lasa de dorit dar domnii si doamnele ministru au ajuns in aceste functii si au ca atributii de serviciu tocmai luarea de masuri care sa faca imposibile asemenea politici clientelare,dar cind tu incepi prin a da cistig de cauza clientelismului politic nu mai ai cum sa stirpesti politicile locale care fac acelasi lucru la nivel mai mic!