Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 23 ianuarie 2009

O zi din penitenciare

Motto: "Munca de educatie e o munca de imaginatie. Folositi-va imaginatia si creativitatea" (Gheorghe Florian, la o convocare unde credeam, inca, tot ce se spune)

Comisie de inventariere - casarea unei saltele de 10 lei, carti rupte, un calculator care nu mai functioneaza - membri de comisie importanti, energie, nervi - "ce facem? casam sau imputam?" "Io nu semnez, domnule, nu sunt ale mele, mi le-au bagat pe gat!" "Domnule, dar de o saptamana tot repet doamnei psiholog, sa faca bine si sa rezolve cu inventarierea! Chiar asa, ne batem joc?"

Bilantul. "nu e bun. Trebuie model ANP. refa-l! Nu e bun, trebuie modelul penitenciarului zonal, de unde ne vine lumina. Refa-l! Vorbeste cu colegii de compartimente. Suna-l, ma, pe ala, vezi sa nu iesim mai rau decat aia la cifre. Mai baga de la tine ceva!"

Comisie de individualizare. "Faceti rapoarte. nu mai avem hartie. nu avem buget. austeritate. nu putem printa. baga-mi-as picioarele in ea de imprimanta!" Comisie de liberare conditionata. "faceti caracterizari. nu avem hartie. nu avem buget. austeritate. nu putem printa. la naiba!"

A picat reteaua!

Vine presa la bilant! SEF Post Control: "Domnule, daca s-a schimbat cameramanu', trebuie refacut tabelul. pe aici nu se trece. Refaceti tabelul repede, domnule, ca eu sunt prima imagine, cu mine da piept presa prima data. Dupa aia, vezi tu cum dregi imaginea unitatii. BAAAAAAA!, vezi sa nu filmeze postul de pazaaaaaaa! Fii pe faza, ca pe purtatoru' de cuvant nu il intereseaza decat imaginea noastra!"

"Domnule director, nu mai pot sa imi fac programul. Au aflat detinutii ca vor fi transferati si nu mai vor sa iasa la program. " Al 13-lea! Ne dati ori nu ne dati? Pai, ce facem? Aia de pe blog scriu numai tampenii, in loc sa se ocupe de lucruri serioase. Mama lor de magistrati! Hai DINAMOOOOOO!"

"Am auzit ca Ionel s-a dat la Marioara. ai auzit si tu? Lasa, ca nici nevasta-sa nu e usa de biserica. Sase! vine sefu'. La cat ii consiliul de conducere?. fir-ar! n-am timp nici sa ma pis." "Tine-o pe psiholoaga la grilaj un pic. ne mai clatim ochii. Las-o sa astepte! Si asa nu face nimic. mamaaaa, da' ce buna e!"

"Don majoooooor! don majooooor! ma omoaraaaaaaaaaaa! Da, Petrica, spune ce probleme ai. Hai afara, iesi din spatiul de conflict si stai sa imi iau pozitia de negociator, sa iti fac un "Schultz" si o “consiliere de rutina" Generatia "Zoloft" e majoritara. "Sa isi aduca toti educatorii si psihologii uniformele, sa vedem ce au, domnule! Sa comparam situatia faptica cu cea scriptica. Domnilor, dar chiar asa?! Sa ia administrativu' cate un milion - doua, iar pazistii 12-14 milioane?! Mama ei de imprimanta astazi si maine!"

"Anul acesta veti avea bani de rechizite in cuantum de doar 900 de lei. Necesarul de materiale il faceti pana in data de 15, altfel salut! "Lasaaaa, tu, bugetul si codurile CPV. Dca vreti programe, treceti la cersit, ca si asa sunteti prieteni cu toata comunitatea!" "Ce? Macovei a desfiintat SIPA? Strategia lu' Dumitrascu a implementat-o cineva? Hai, bai, fugi de aici, ca ne plicitisesti. Ne lesi?!"

Si mai tine-ti gura, ca se aude pana la Bucuresti! "

Da, domnule director, am venit cu intentia de a incepe sa lucrez la un proiect al carui termen-limita e martie. Am fi beneficiat de sprijinul comunitatii, ar fi adus bani pentru unitate. Am fi putut renunta la cei 900 de lei pentru alte lucruri. Am fi facut si imagine. Dar, sincer, nu mai am chef.

A propos! Se da al 13 - lea? Ca incepe sa ma intereseze.

41 comentarii:

Anonim spunea...

Prisonworker...omule draga...gratioasa ta creatie nu este completa...dar ma asteptam din partea ta, tinind cont de fatul ca faci parte dintr-un compartiment, unde credeai odata ,,tot ce se spune"(sic)...deci...eu cred ca esti putin frustrat...si dezamagit de sistemul cu care tu ai crezut ca vei schimba fata pamintului...nu cred ca e corect fata de ceilalti cititori sa refulezi pe blog ca un furtun de pompieri scapat din miini...te rog sa ma ierti...totusi, pentru numele lui dumnezeu, chestia cu ,,Macovei a desfiintat SIPA"...lol...ce legatura are cu articolul?...sau poate mde...erai si tu o mica sursa de inspiratie autohtona:))...

Prisonworker spunea...

Pentru anonim 23.01.2009 16:04:00

Nu era vorba doar de defularea mea, era o "colectie" de defulari culese intr-un mod, recunosc, supra-realist, de la oameni din sistem. Dar ai dreptate, sunt dezamagit.

Toti suntem surse de inspiratie si toti inspiram acelasi aer curat din penitenicare.

Multumesc.

Anonim spunea...

Lucratorule, tu sigur nu esti coleg de unitate cu mine? Ca prea le zici de parca am fi colegi de birou. Glumeam (am precizat ca e o gluma pentru anonimul de la 16.04. Se pare ca nu prinde din zbor si are nevoie de explicatii.). Adevarul e ca ai surprins foarte bine realitatea.

Anonim spunea...

Jos palaria prisonworker; ca tare bine le-ai mai zis; cand oare o sa intram si noi in normalitate, adica sa faca fiecare ceea ce scrie in fisa postului si nu alte chestii si trestii si...
Esti de acord ca trebuie o reforma din temelii a sistemului?
Esti de acord ca aceasta trebuie pornita de la cei de jos "palmasii", care cunosc foarte bine toate chichitele din cauza carora nu merg treburile?
Daca da, hai sa invitam pe toti cei cu initiativa la un grup de discutii constructive si poate reusim sa punem ceva cap la cap.
Sa auzim de bine!
Va salut!

Anonim spunea...

mdea...Si tot asa. Atunci, sa defulam...Il vezi pe ala inaltul ?Sigur e sef de sindicat. De unde stii ?Normal, pentru ca aia grasii sunt magistrati. Da' prima de concediu se da anul asta? Se da. Da' nu se mai da concediu. Daca lucrezi in 3 schimburi, am auzit de la dispecerul RATB poti sa faci pojar. Da' nu prea ai timp. De ce ? Pentru ca trebuie sa vii in fiecare zi la serviciu. Cred ca o sa imi calc uniforma. Ai innebunit ?Nu, las-o asa botita , sa creada astia ca ai muncit si in schimbul 3. Cica la astia din foisor nu le mai da spor de pericol, anul asta cad meteoriti in luna august. Ba eu am auzit ca exista personal civil contractual in sistem, nu stiu pe unde, care are aceleasi atributii ca noi si nu le-a trecut articolul din ordonanta ca nu au vrut sa il bage acolo astia de sus, ca sa iasa scandal. Amice, esti idiot? Care personal civil ?Nu vezi ca si secretara este la costum ?Lsa ba ca e bine, ppl-ul o sa ne zica sa traiesti domn' maior, ca pe vremuri, ne simtim si noi importanti. Eu m-am angajat aici ca am vrut sa fac si eu facultatea la distanta de casa ca sa prind un post de ofiter sa il intrec pe tata care facea naveta la Jilava cu bicicleta. Da' acum s-a amanat. S-au schimbat vremurile. Eu vin cu microbuzu'. Cel mai misto o sa fie la vara dupa profilare ca poti sa stai pe camp, la deschis si la stana, la semideschis. Asa este. Noroc cu astia de la Craiova. Astia-s incuiati rau. Da' spor de praf nu ne da?Pai, nu ti-a dat luna trecuta confidentialitatea, ce mai vrei? Nu ti-a dat?Atunci, fa-te ca nu stii unde sunt foisoarele .Corect. Hai sa defulam organizat.,Auzi, cica ne-a chemat sa pichetam sediul ANP, luni. De ce? Pai, pentru ca atunci sunt toti sefii plecati in teritoriu. Daca o sa fie frig, ne lasa adjutantul inauntru. Hai liberare. Hai noroc.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 16.04
sa intelegem ca tu ai hartie in imprimanta, esti o psiholoaga bine facuta dupa care nu saliveaza colegii, ai luat al 13lea si nu ceri nici banii pe echipament ca tu ti-ai facut echiparea completa si vii la munca in uniforma!! daca e asa ai dreptul sa vorbesti,...daca nu....fii serios! sau mai bine fii cinstit si nu mai folosi blogul pentru a-i descuraja pe cei care au taria sa spuna lucrurilor pe nume! genial prisonworker! iata ce inseamna capacitatea de a surprinde realitatea!

Anonim spunea...

Referitor la al 13-lea salariu,am informatii ca la politie(MAI)se vor aloca saptamana viitoare!!

Anonim spunea...

Din pacate pentru noi toti ceea ce a scris PRISONWORKER este perfect adevarat pentru orice unitate penitenciara din cuprinsul Romaniei,pentru orice birou,pentru orice compartiment,pentru orice sector si pentru orice schimb!Pentru anonimul de la 17:18 stii americanii au o vorba cica armata americana este condusa de sergenti,in ANP treaba este facuta/stopate de plutonieri/agenti pacat ca nu ii baga nimeni in seama nici cind se fac planuri de reforma nu suntem consultati,nici cind se incearca implementarea lor nu suntem intrebati si cind din an in paste suntem totusi intrebati este o formalitate ,oricum nu conteaza ceea ce spunem si probabil aceasta realitate este unul dintre multele motive pentru care ne comportam ca si in articol.

Anonim spunea...

Observ si sesizez ca in acest sistem "de la marginea societatii" sunt si oameni care gandesc,sunt creativi ,cauta sa depaseasca rutina unei vieti de plafonare si sunt convins ca multi dintre ei ar face cariera si in alte domenii...ma bucur ca tehnologia zilelor noastre ne-a facut sa intram intr-o alta "era"...alta decat a gardianului rece,grosolan care reprezenta un sistem represiv...Nu suntem niste "brute"....pacat ca ne-am "vandut" sufletele pentru niste salarii...si mai fac o ultima remarca...intr-o tara normala nimeni nu ar fi "alergat" sa lucreze intr-un penitenciar...dar la noi in romania lucrurile sunt cu "dosul in sus" din pacate...deci sa fim modesti si realisti....apro-pos ...zilnic sunt sute de infractori depusi in aresturile Politiei,persoane private de libertate care odata pusi in libertate savarsesc o alta fapta ,multi dintre ei intorcandu-se inapoi..."duduie" penitenciarele si acest sens nu se face nimic...o sa devenim o tara de penitenciare....dar ce-mi pasa mie ....al 13-lea vineeee..sau nu?!

Anonim spunea...

...pentru anonimul de la 18.41.00...omule draga... daca ,,prisonwoarker" nu s-a considerat ,,descurajat" de cele citeva remarci (si critica e constructiva...nu?...), nu vad de ce esti asa de ofensat tu...e adevarat ca poate am fost putin mai rautacios, dar a recunoscut cinstit ca este dezamagit de sistem...deci...am nimerit-o...:)

Prisonworker spunea...

Pentru THEO si pentru anonim 17:18

La un moment dat in Statele Unite, la o companie de succes, s-a ivit o problema la care managerii nu au gasit nicio solutie.

Au facut un brainstorming la care au fost invitati sa participe toti angajatii, iar solutia finala (care s-a dovedit a fi de succes) a dat-o unul dintre portari.

Trebuie sa invatam sa ne ascultam unii pe altii. Uneori nu auzim decat ceea ce e nu ne foloseste.

Sa vedeti ce solutii minunate urmeaza pentru acest sistem si cine le va promova pentru viitoarea strategie a penitenciarelor. Prietenii stiu de ce.

Anonim spunea...

Asa este daca nu am exercitiul scrisului si mi-o reprosez....dar imi fac singur corectura..."odata puse in libertate" ...nu am facut acordul cum tre'.....dar asa se intampla la "prima mana"...doar si marii ziaristi au parte de corecturi ...insa ideea conteaza...Va multumesc!

Anonim spunea...

Oare ce as mai putea face cu imaginatia? Ca sa gandesc creativ ar trebui sa trec pe la serviciu in secret ca sa nu se gandeasca cineva sa-mi tranteasca un vraf de hartii in brate si sa nu-mi mai vad iar capul de treaba. Presiuni din partea ipocritilor, presiuni din partea pepeleilor, presiuni din partea constiintei tale profesionale etc. Creativitatea, deseori sanctionata, ca si dorinta de a face cu adevarat ceva bun, sunt strivite de greutatea curului acestui sistem care nu se mai poate ridica singur... Partea proasta acum e ca nu vad nicio speranta in viitor. Incerc sa supravietuiesc si sa fac ceea ce pot. Asta e... Sau as mai putea sa gandesc acasa si sa am grija sa nu-mi tulbure nimeni gandul sau fapta la locul de munca. Slabe sperante.

Prisonworker spunea...

Si totusi,

De data asta tu ai fost cel care a zis-o de parca am fi colegi de birou... al "slabelor sperante"

Anonim spunea...

Acest sistem descurajeaza munca si creativitatea. Ne conduce spre istovire in lucruri neesentiale. Ne afundam in hartii. De ce nu-si asuma cineva responsabilitatea (domnul Bala?) sa ne spuna sa nu mai facem atatea hartii, sa ne trimita sa lucram cu ppl. Am putea face cu adevarat ceva important. In care sistem penitenciar mai scriu oamenii atatea ineptii? As vrea sa-i vad pe englezi cum scriu ei si cum prezinta la "bilanturi": "am efectuat X convorbiri telefonice, am trimis X adrese etc." Suntem penibili. Criza economica va trece, dar criza morala, inflatia de ipocrizie si fanfaronada nu vor trece atat de repede. Ce trist...

Prisonworker spunea...

Si totusi,

Parerea mea este sa nu retragem atat de repede creditul acordat domnului Bala. Daca bunele sale intentii ar fi dublate si de sprijinul unor oameni de incredere si cu mintea deschisa (aici am ceva temeri), sansele noastre ar fi mai mari.

De bunele intentii nu ma indoiesc. In rest... vom trai si vom vedea.

Anonim spunea...

Dar criza asta va rezolva oare uriasele sume cheltuite pentru "plimbatul" ppl ,pentru aberantele "afaceri" initiate intre ei,in urma carora acesti "smart" ppl se plimba la orice penitenciar de pe teritoriul acestei tari dragi noua...sunt transferati fratilor ...cand doresc "muschii lor " fratilor ...si pe bani grei...pe bani publici....mai vad si ei tara ....mai o excursie ...ca sunt brese in sistem....manca-l-ar raiul...ca este chiar raiul pentru ppl...Guvernul Boc nu reteaza si aceste cheltuieli masive(!!!) pentru "afacerile" si excursiile iubitilor nostri ppl?!!Chiar nu vede nimeni?!

Prisonworker spunea...

Pentru
anonim 23.01.2009 20:51:00

Unul din obiectivele ANP, prin actiunea de reprofilare a unitatilor, este tocmai eliminarea afacerilor judiciare fictive pe care le fac detinutii si, implicit, reducerea costurilor de transport, etc.

Ce nu am inteles eu este ca, in situatia in care, sa spunem, din 30 de detinuti care si-ar fi facut afaceri judiciare la o anumita data, 29 poate sunt fictive si renunta la ele.

Dar pentru ala 1 (unul) real, motorul tot trebuie pornit. Tot trebuie alimentata cu combustibil, tot trebuie sofer si escorta (chiar daca nu atat de "tare")

Anonim spunea...

Nu a fost o critica la adresa domnului Bala, ci o sugestie. De fapt, a fost un apel disperat al unui om sufocat de planificari, de analize, de raportari, de adrese, de forme fara fond. Am putea sa asternem idei frumoase pe acele hartii, daca tot le consumam, nu sa le transformam in maculatura justificativa si ipocrita. Am putea sa transmitem mai multa umanitate pe sectiile de detinere, am putea sa cautam samburele de bunatate din cei pe care multi ii considera neoameni si sa-i ajutam sa aiba grija de el, sa-l creasca si sa dea roade. Noi intelegem ca nu se mai pot angaja oameni in acest an, dar macar noi sa facem ceva util. Sistemul penitenciar e un ucigas de paduri si o morga a sufletelor. Sa-l resuscitam, fratilor! Domnule Bala, stim ca sunteti un om de actiune, un om deschis si ferm. Opriti ipocrizia raportarilor fara sens, opriti hartiada pentru ca ne-a coplesit.

Anonim spunea...

In alte tari, daca o ppl reclama pe cineva si nu castiga in instanta, plateste. Daca nu are bani, sumele restante se transforma in zile pedeapsa. Simplu, inteligent...

Anonim spunea...

Cred ca este normal ca p.p.l. care participa la cursuri de calificare si scolarizare sa nu mai fie remunerati cu salariul minim pe economie. Ar fi corect fata de situatia financiara precara pe care o resimtim cu totii , si fata de toti ceilalti care platesc din buzunare proprii pentru a urma o facultate sau un master. Dar noi nu intram in categoria privilegiatilor pentru ca nu am facut o infractiune pentru ca Statul sa se ocupe de noi.

Anonim spunea...

Se face economie, dar se schimba denumirea ministerului. Ca si cum justitie n-ar insemna implicit si respectarea libertatilor cetatenesti. A socotit cineva ce sume implica schimbarea tuturor stampilelor si insemnelor cu "Ministerul Justitiei"? Tara saraca condusa de "minti luminate" (cacofonia e justificata). Bine ca avem continuitate.

Anonim spunea...

o intrebare, este posibil ca un agent supraveghetor pe sectie rms sa aiba coef.2,50 iar agent la logistica, administrativ coef. 2,90? Tare, foarte tare!

Anonim spunea...

Felicitari Prisonworker! Bun articol. Sunt convins ca ai remarcat "prietenia" cu care esti intampinat de fiecare data cand postezi, de catre un anume anonim (de obicei te asociaza cu frustrarea) si tot "intamplator" este printre primii care fac comentarii. Sunt persoane (a se intelege resurse umane alocate) care nu cauta cauza ci doar sa anuleze efectul. Cred ca acele articole in care oamenii se regasesc sunt cele mai citite.
Succes echipei Penifest!

Prisonworker spunea...

Pentru anonim 23.01.2009 21:55:00

Nu am stat sa fac analiza de continut a comentariilor pentru a identifica un "anume anonim" (chiar daca exista "specialisti" pentru aceasta metoda)

Unora le place ce scriem, altora nu. Doamne fereste sa fim pe placul tuturor sau sa gandim cu totii la fel. Dupa cum vedeti, postam si comentariile "prietenilor", atata timp cat regulile decentei si ale bunului simt sunt respectate.

Multumesc pentru aprecieri.

Anonim spunea...

prisonwoarker...omule draga...si drumul spre iad e pavat cu bune intentii!...:)

Anonim spunea...

pentru 21:53---uite ca e posibil!daca erai si tu nepotul sau finul sau varul vreunui sef,probabil ca il aveai si tu la fel,dar asa.....

Anonim spunea...

Ma gandesc ce s/ar intapmla daca pentru cel putin o saptamana s/ar face un schimb de experienta intre anumiti functionari de la birou cu altii de la paza. Pun pariu ca primii ar claca cei de la paza.

Anonim spunea...

Supraveghetorul ala care are doar 2,50 cred ca e pe langa. In ceea ce priveste logistica, nu prea sunt coeficienti de 2,90.

Prisonworker spunea...

Pentru anonim 23.01.2009 22:53:00

Desi nu lucrez in paza, cred ca puneti gresit problema. Se continua astfel falsul razboi dintre compartimente.
Dificultatea noastra in a functiona corect consta in faptul ca sarcinile nu sunt impartite corect, diviziunea muncii nu e bine proportionata, legea e prea birocratizata si nu stim sa comunicam intre noi.

Anonim spunea...

De fapt ni se cere sa lucram superficial si sa ne acoperim cu hartii, nu mai conteaza nimic altceva. Iar a atrage fonduri din comunitate si a le gestiona in haosul penitenciar este acum o utopie si nu exista interes pentru asemenea initiative. Si pentru ca sefii sa se simta sefi ne dezbina si cauta sa creeze divergente intre compartimente sau chiar in interiorul aceluiasi compartiment, pentru ca le e teama ca daca nu am avea asemenea preocupari am realiza nivelul lor de incompetenta. Sunt multi oameni inteligenti si deschisi in sistem in toate compartimentele, dar sunt si suficienti oameni orbiti de putere care pierd esentialul. Adica pana la urma toti vom incheia aceasta viata si chiar nu va mai sti nimeni ce post am ocupat in anul 2009 (sef/ subordonat, educator/pazist etc), dar daca ramanem umani poate isi va mai aminti cineva de noi.Da, suntem frustrati si depresivi pentru ca nimeni nu incearca sa reglementeze munca noastra, sa stabileasca clar competentele fiecarui specialist, sa ne ofere sprijin ca sa putem sa ne facem bine treaba. Dar nu se va schimba asta niciodata, scapa cine poate...

Anonim spunea...

In ceea ce priveste domeniul fonduirilor structurale am studiat destul de mult si am ajuns la concluzia ca in prezent ca institutie publica este greu sa accesezi astfel de fonduri. Cred ca pe linie de sindicat ar fi mult mai usor dar pentru asta ar trebui format un grup de initiatva la nivelul Federatiei.... sau Sindicatului National.... sau de ce nu un grup comun care sa identifice posibile surse de finantare si de ce nu sa se apuce de scris proiecte. Ar trebui ca sindicatele sa se axeze si pe latura profesionala si sa demonstreze celor care au anumite retineri ca de cele mai multe ori spiritul de echipa constituie 60/70% din reusita. Ar fi o pilda si pentru multe persoane care fac parte din conducerea unitatilor de penitenciare din sistem, si care de multe ori incearca sa demonstreze prin experienta pe care au dobandit/o de/a lungul timpului ca pot si ca trebuie sa reuseasca. Realitatea demonstreaza ca de cele mai multe ori se greseste datorita actiunii solitare si a excesului de zel.

Anonim spunea...

Ma gandesc la organizatiile noastre sindicale din sistem si ma mira faptul ca pana in prezent nu a fost formulata nicio initiativa de creare a unui grup care sa incerce sa acceseze fonduri structurale. S/ar putea investi in formarea profesionala a membrilor grupului si cred ca s/ar reusi finantarea anumitor proiecte. Initiativa poate fi conturata la nivelul Federatiei.... al SNLPAP sau de ce nu la nivelul ambelor organizatii.

Anonim spunea...

Felicitari Prisonworker!

Cred ca este primul articol care genereaza COMENTARII CONSTRUCTIVE! Oamenii incep sa GANDEASCA!

Pentru ei, pentru hoti, pentru colegi, pentru sistem...

Sa le dea Dumnezeu gandul cel bun si sa construim, impreuna, un sistem in care sa putem gandi si sa ne putem exprima in mod LIBER si CU FOLOS!

Doamne Ajuta!

Anonim spunea...

De ce trebuie sa minimalizam importanta unui sector in favoarea altuia? Chiar nu intelegem ca fiecare sector este important pentru buna functionare a intregului sistem. Ce ne intereseaza, sa mearga un sector bine sau sa mearga intregul sistem bine? Hai sa incecam sa nu raspundem la dezbinare ci sa ne unim, pentru-ca in final, vom castiga sau vom pierde impreuna. Poate functiona sistemul fara logistica (fara o logistica profesionista, credeti ca la salarii mici mai vine cineva sa lucreze aici, te poti juca cu logistica unui astfel de sistem)? Eu cred ca nu, pentru-ca ea este cea care tine capacitatea de lupta a sistemului. Poate functiona sistemul fara operativ? Eu spun ca nu, pentru-ca aceasta asigura luptatorii din prima linie. Poate functionasistemul fara celelalte compartimente? Nu pentru-ca fiecare compartiment (reintegrare sociala, medical, etc)contribuie la mentinerea in conditii bune a materiei prime (ppl). Tot personalul unui astfel de sistem are importanta lui vitala pentru acesta si lucreaza in conditii speciale indiferent daca lucreaza cu ppl sau nu, pentru-ca fiecare pune umarul pentru acesti ppl. Ca trebuie sa existe o diferenta la salarizare intre aceste categorii, da, dar nu una majora, deoarece intr-un astfel de sistem ai nevoie de profesionalisti, de loialitate, de oameni pe care te poti baza in orice situatie limita. Hai sa fim uniti si sa nu mai aruncam cu noroi unii in alti deoarece vom ajunge la concluzia ca nu vom putea supravietuii unii fara altii. nimeni nu baga mana in buzunarul celuilalt. Ganditi pozitiv si veti avea parte de lucruri pozitive. in aceste conditii de criza e nevoie mai mult ca oricand sa fim uniti, feritiva de zicala "dezbina si condu", pentru-ca veti pierde esenta in detrimentul unor lucruri mai putin importante. Dumnezeu sa va ajute si sa va deschida sufletele.

Anonim spunea...

era vorba despre indatoriri si riscuri deosebite, din care pot suferi si membrii familiei...??

Anonim spunea...

Se vorbeste de economie si de criza financiara. N-am sa inteleg niciodata de ce s-a incercat acest proiect "ciudat" cu mutarea unor ppl semideschis la Braila si ppl inchis la Galati. Toti arestatii preventiv de Braila depusi la Galati. E adevarat ca Braila este la numai 35 de km de Galati, dar totusi se consuma mult mai multa motorina decat pina acum. Agentii de Braila plimba ppl de la pnt la toate instantele galatene, iar galatenii plimba pe ai lor plus pe braileni. Care este logica pastrarii de resurse umane si materiale? Ma intreb ce minte desteapta a clocit aceasta miscare? Pai sa facem un calcul. 70 de km x 5 zile= 350. care ar fi putut fi evitati daca eram destepti...

Anonim spunea...

VOX POPULI,VOX DEI!Ca bine le mai ziceti "cruciatilor"...cu "taisul tehnologiei(internetul!)..luati cu asalt Jerusalimul(A.N.P)!

Anonim spunea...

au redus costurile in asa hal ca au crescut costurile. la galati de exemplu au crescut cheltuielile cu transportul pentru ca au fost preluate instantele de la braila si chiar si un ppl daca e de dus tot se consuma motorina. unde e economia?

calaul spunea...

Ce interfata urata are acum blogul....
Cel mai ades intre NOI avem coleegi care au lasat bunul simt acasa ..... si nu de putine ori auzi injuraturi , atitudini .... si expresii jignitoare pe care urechile nu vor sa le mai auda ...
lipsa de respect fata de colegi este de fapt lipsa de respect pentru propria persoana .... asa ca ... cei 7 ani de acasa .... art trebui sa fie un atu ....
Dragi colegi , aveti un pic de bun simt !!! si viata o sa fie mult mai frumoasa !
O ZI BUNA!

calaul spunea...

Am invatat, de Octavian Paler


Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita.
Restul ... depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie
Altora s-ar putea sa nu le pase.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere
Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi
Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata
Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul
cca 15 minute
Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce
pot altii mai bine sa faca
Ci cu ceea ce poti tu sa faci
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla
oamenilor
Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva
Am invatat ca oricum ai taia
Orice lucru are doua fete
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu
cuvinte calde
S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp
Dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie,
cand trebuie
Indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc
Dar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa
fiu suparat
Dar nu am dreptul sa fiu si rau
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe
chiar si la distanta
Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea
tu
Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un
prieten
Oricum te va rani din cand in cand
Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fi
iertat de altii
Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine
insuti
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea
influenta personalitatea
Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nu
inseamna ca nu se iubesc
Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se
iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe
primul loc
Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru
Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte
Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai
departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva
ore
De catre oameni care nici nu te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai
nimic de dat
Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l
ajuta.
Am invatat ca scrisul
Ca si vorbitul
Poate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult
Iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani
oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit

SUCCES DRAGII MEI , IN "LUPTA CU P.P.L-ul"