Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 29 ianuarie 2009

Curentul: Predoiu, acuzat de presiuni asupra executorilor…

Predoiu, acuzat că face presiuni asupra executorilor judecătoreşti
Curentul - joi, 29 ianuarie 2009 | Ana Maria Bujor

Cătălin Predoiu este acuzat că ar fi ordonat executorilor judecătoreşti să nu mai pună în aplicare deciziile definitive privind executarea conturilor Ministerului pentru recuperarea unor drepturi salariale restante ale unor funcţionari din sistem, potrivit unor surse judiciare. Executorul care se ocupă de dosarul unor sindicalişti din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, care, nemulţumiţi de faptul că nu au primit primele de concediu restante din 2004, au chemat în judecată Ministerul Justiţiei, ANP şi Penitenciarul Rahova, acuză presiuni venite de la Minister.

Procesul a fost câştigat în instanţă de lucrătorii ANP, iar magistraţii au dispus executarea silită din conturile MJ a sumei de 135.790 RON la care se adaugă 133.768 RON din conturile ANP şi 133.768 din conturile Penitenciarului Rahova. Drept urmare, nefiind de acord cu plata acestor sume, atât MJ, cât şi ANP au făcut contestaţie la executare pentru a opri acţiunea.

Cu toate acestea, banii MJ cât şi cei ai ANP au ajuns în conturile executorului judecătoresc, moment în care ministrul Predoiu a decis că cea mai bună soluţie ar fi să "intervină" pe lângă şeful Camerei Executorilor Judecătoreşti, Ezer Lucian, pentru ca sumele cu pricina să nu fie executate, după cum au declarat sursele citate.

Acesta din urmă şi-ar fi chemat subalternul şi i-ar fi transmis că în cazul în care nu va respecta ordinele de sus va trebui să dea socoteală în faţa Comisiei de Disciplină pe data de 9 februarie, după cum ne-au precizat sursele. Ministerul Justiţiei a infirmat acuzaţiile, biroul de presă al instituţiei precizând că "nici ministrul şi nici direcţiile conexe ale instituţiei nu au exercitat niciun fel de presiuni asupra Camerei Executorilor Judecătoreşti".

1 comentarii:

Anonim spunea...

bataie de joc la CEDOOOOOOOOOOOOOOOO