Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 14 decembrie 2008

Momentul monumentului istoric

Un politician decreta, la 10 minute după terminarea votării, că partidul pe care-l conduce e un "monstru" electoral imposibil de ignorat în ecuaţia formării noului guvern. După ce s-au numărat voturile monstrul s-a ascuns sub pat aşteptând să vadă dacă anunţul cu "victoria dreptei" are în spate intenţii serioase. N-a avut.

Partidul aflat la guvernare a anunţat şi el "o victorie istorică", ceva mai mică, şi a început să-şi pună propriile condiţii eventualilor peţitori. Preşedintele l-a desemnat pentru funcţia de prim-ministru pe "dragă Stolo", chiar în momentul când majoritatea parlamentară se închega, trimiţând partidul de la putere într-o opoziţie fără orizont.

Aliante guvernarePe scurt, asta e povestea alegerilor. Într-un citat înjghebat din mai multe titluri folosite de HotNews în aceste zile aveţi declaraţiile celor cărora le-am dat votul. Cele pe care le-am selectat sunt deja total diferite faţă de cele de acum câteva zile, celelalte vor avea, cu siguranţă, aceiaşi soartă.

Emil Boc: Parteneriatul pentru Romania va fi semnat duminica. UDMR nu va avea ministri in viitorul Guvern, dar va fi reprezentat la nivel de secretari de stat. Mircea Geoana: Suntem in pragul unui moment istoric. Doua forte rivale s-au unit pentru interesul Romaniei. Marko Bela: Propunerea PD-L este inacceptabila. Ori vom fi in Guvern, ori in opozitie. Traian Basescu: Vom avea Guvern pe 22 decembrie. Nu conteaza de care, dar o sa avem. Cioroianu: Este imposibil ca intr-un Guvern condus de Stolojan sa apara PNL. (sursa: HotNews)

Mâine se semnează "Parteneriatul pentru România". E o concesie pe care politicienii noştri o fac românilor. De dragul poporului poziţii altădată ireconciliabile vor fi uitate. De dragul poporului?! Da, de dragul poporului! Aşa se întâmplă cu momentele istorice. Poporul învinge. De data asta câştigă un Parlament care va beneficia de o majoritate comfortabilă.

Ar trebui să fim mulţumiţi că noul Guvern va avea o susţinere atât de puternică? Unii ar spune că da. Asta ne vântură pe sub nas şi aliaţii cei noi. De dragul puterii, şi-au şters discret scuipaţii administraţi în ultimii ani şi iată-i aliaţi. Jumătate din dreapta politică se aliază cu ce-a rămas din stânga politică. Pentru noi, poporul. Soluţia imorală intră iarăşi la guvernare. Totul va fi gata înainte de 22 decembrie. Aşa-i porunca.

Dar, în 2008 nu e ca în 2004, după cum nici vara nu e ca iarna. Nimeni nu mai vorbeşte despre marea schimbare. Acceptăm cu toţii, resemnaţi, că votul nostru n-a contat nici de această dată. Boc declara că Parteneriatul pentru România va asigura un climat de stabilitate şi că va da României un guvern puternic. Până când?

PS. Partidele la care mă refer sunt desigur PSD, PD-L, PNL, UDMR si PC.

25 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu inteleg credeti ca daca veneau altii noua ne era mai bine??!!! Oricine ar venii situatia noastra nu se va schimba, pentru ca noi o acceptam si ne multumim sa ne spunem parerea sub masca anonimatului aici sau pe la colturi iar asa sistemul nu se va schimba niciodata....Credeti ca prin Penifest s-a schimbat ceva???Ma faceti sa rad daca voi va imbatati cu apa de ploaie ca cineva va poate lua in serios, eu ma amuz copios cand va citesc.....si ce e mai ciudat si curios cand imi vad colegii cum va citesc si cum saracii chiar cred totate aburerile pe care le scrieti voi aici...daca aveti atat curaj veniti fratilor cu cartile pe masa si discutati ca nimeni nu va rupe capul!!! Traim intr-o tara democratica cu valori democratice, si daca nu va onvine cautai-va de munca in alta parte, daca sunteti buni cu siguranta veti fi valorosi in alta parte, daca nu stati linistiti ca angajari se vor face, asa ca sppor in toate!!!

Huginn spunea...

pentru anonim 14.12.2008 11:49:00

Unii intră să se amuze alţii intră pentru că au ceva de spus. Dumneavoastră aţi ales să 'vă râdeţi' copios, de noi şi de cei care ne iau în serios.

Observ totuşi că nici dumneavoastră nu v-aţi grăbit să vă dezvăluiţi identitatea, deşi... chiar "nu vă rupe nimeni capul." Poate că ar fi bine, dacă tot aveţi recomandări, să fiţi primul care le respectaţi. În altă ordine de idei, uite că v-aţi spus părerea, deşi credeţi că nu contează.

Dar, cum spuneţi, "trăim într-o ţară democratică..." Aţi greşit doar continuarea. Continuarea era că fiecare are dreptul să se exprime. "Dacă nu vă convine..." al dumneavoastră e din alt film şi n-are de-a face cu democraţia. E undeva mai pe la extreme.

Dar, nu vă bateţi capul cu asta. Noi o să continuăm. Cine vrea citeşte, cine nu se amuză că sunt oameni care citesc. Numai bine.

Anonim spunea...

Da-ti omule numele. Intri si tu pe lista de premianti. Iti dai seama ca te trece Firinel la lucrari de exceptie. Te-ai dat la Penifest, esti tare. Nu prea sti tu sa scrii, dar pentru intentie vei lua cea mai mare prima. Ah, am uitat. Nu prea se dau... ca am stat linistiti.

Prisonworker spunea...

Pentru anonim 14.12.2008, 11:49
Cateva intrebari

1.De ce a "murit" forumul de pe site-ul ANP?
2.De ce numarul vizitatorilor pentru cele doua site-uri e sensibil egal?
3.de ce numarul afisarilor in cazul blogului e mult mai mare?
4. De ce credeţi dumneavoastră că Penifestul e singurul mod de a lua atitudine a celor care scriu pe blog?

Raspuzand la aceste intrebari, ii veti intelege pe colegii dumneavoastra care "saracii, cred toate aburelile pe care le scriem noi".

Anonim spunea...

Uite asa s-a transformat Romania din "gradina Maicii Domnului"intr-un urias rac politic,ne-am intors la inceputul anilor '90,atunci era Stolo prim ministru si cu totii Stolo,Base si altii erau alaturi de Iliescu FSN/PSD si mai cum s-o fi numind in toti acesti 18 ani,ar trebui doar sa-l copteze si pe Roman alaturi de ei pentru ca tot traseul politic al exPD-ului actual PDL sa fie refacut complet si in sens invers CERCUL POLITICII ROMANESTI oricum mergi pe dreata sau pe stinga inevitabil te intorci de unde ai plecat!Oare vom redeveni si noi militari?Oare ne vom intoarce si noi de unde am plecat ca si asa nu am avansat prea mult?!

Anonim spunea...

Pt Prisonworker....
stii de ce??? Pt ca noau romanilor ne plece barfa, ne place senzationalul...si daca nu e nimic punem de la noi ca sa avem ce spune si ce brafii....uite de aia...si prin Penifest chiar nu vad nici un rezltat sunteti si suntem o cantitate neglijabila....nu-mi dau numele ca nu am de ce, raman in sistem pt ca imi convine si cand nu o sa-mi mai placa ce fac pot sa plec nimeni nu ma obliga...deci...cine e mai castigat??/ A si eu cand am ceva de spus gasesc maniera corecta si obiectiva de a o preyenta sefilor in fata carora voi dardaiti de frica si le zambiti languros...si zic eu ca de asta nu scriu mii de randuri inutile pe care doar cei la fel de frustati isi ppierd timpul sa le citeasca....E prima si ultima zi in care va citesc, ca imi pierd timpul...Ciao si bafta in viata!

Anonim spunea...

Daca ar fi asa ti-ai fi dat numele, nu ai fi facut pe moralistu' anonim. Poate, daca tot te-ai aflat intreaba, dai si tu un exemplu de fapta de curaj pe care ai facut-o. Vezi ca alea cu "sarumana sefu" nu se pun.

Oameni ca tine tin lumea asta pe loc. Autosuficienti de doi lei care cred ca daca au ce sa bage la matz si-au gasit un scop in viata. Muriti, ma!

Huginn spunea...

ptr anonim 14.12.2008 18:44:00

Am înţeles de dimineaţă că nu mai doriţi să ne citiţi. Să vă fie de bine. Poate mai reveniţi totuşi la comentarii, văd că secţiunea asta încă vă mai trezeşte interesul... chiar dacă aveţi pretenţia că nu contează să ne spunem părerea.

Prisonworker spunea...

Tot pentru anonim 18:44, chiar regret revarsarea dumneavoastra de furie. Daca e ultima zi in care ne cititi, asta pot sa inteleg Dar daca e prima, dupa cum spuneti, ma indoiesc ca ati citit toate postarile pentru a va putea face o parere obiectiva despre acest blog. Poate gasiti, totusi, cate ceva interesant, din februarie pana astazi. Cat despre partea cu "dardaitul in fata sefilor" nu cred ca ne cunoasteti pentru a va putea exprima parerea in acest sens.
Va doresc sarbatori fericite!

Vladimir spunea...

Stimate domnule anonim, poate unii dintre noi nu tremura pentru ca... nu au sef. Ce ziceti de asta?

Patrick spunea...

Eu sunt nevoit sa recunosc spasit ca nu am.

Stig spunea...

Nici eu, pe onoarea mea!
Dar tremur de frig.

Prisonworker spunea...

FAmiglia Musat, unde esti? Avem o lupta disproportionata cu un anonim? Nu te alaturi?

Vladimir spunea...

Stig si Patrick, va dati mari!

Stig spunea...

Patrick nu minte! Eu i-am fost sef, dar acum e pe cont propriu.
Nerecunoscatorule!

Patrick spunea...

Sorry, Boss!

Prisonworker spunea...

Avem deja 16 comentarii la subiectul propus de Huginn! Acesta e al 17-lea!

Patrick spunea...

CITEZ:
„raman in sistem pt ca imi convine si cand nu o sa-mi mai placa ce fac pot sa plec nimeni nu ma obliga...deci...cine e mai castigat?”

Va dati seama cata independenta de miscare si incisivitate in atitudine !?
Si cand te gandesti ca noi ramanem sa tremuram pe aici...

Prisonworker spunea...

Asta e o veritabila analiza de continut, Patick. Problema e ca unii scriu mai mult decat au citit. Iar analiza noastra de continut pe textul dansului ar putea sa il maguleasca peste masura. Poate il intoarcem din drum.

Stig spunea...

Pai, la cata independenta motrice are (credeti ca are 4 x 4?), nu mai sti din care drum. Acum e aici, acum se supara si pleaca! Oare mai este in sistem?

Anonim spunea...

iaca si articolul cu cele mai multe comentarii postate de "mai marii" blogului!
frate chiar orice cintezoi care isi incearca trilul pe blog va face sa tresariti asa?
pupazoiul asta "amuzat" e vreun frustrat din ala pe care oricine l ar conduce e sub demnitatea lui limitata.
si daca tot m am bagat in seama imi exercit libertatea democratica de a constata ca nu prea ati mai publicat nimic concret din sistem desi sunt noutati la jilava, directori-bufoni la giurgiu, samd
respecte totale!

Prisonworker spunea...

Ne-am fi asteptat sa fim mustruluiti de celalalt zeu nordic. Aveti dreptate, am meritat criticile. Ei, ce sa-i faci, suntem si noi oameni, pusi pe şotii uneori. Ne-am distrat si noi putin.

Stig spunea...

Hai ca ne-ai luat jucaria. E duminica seara, ne mai relaxam si noi.

Prisonworker spunea...

Vedeti sa nu va molipsiti de la "sindromul Peter Pan".

Anonim spunea...

voi va jurati ca nu aveti sef, noi ne facem ca va credem da sa nu mai faceti alta data. de preme ce se mai aude? ii facem de 40 de zile? birfa nu e apanajul femeilor.