Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 3 noiembrie 2008

Penitenciarul Gherla în campanie electorală

Conducerea Penitenciarului Gherla face propagandă electorală pentru Horia Uiorean, deputat liberal şi candidat pentru o nouă funcţie în Parlamentul României.
.
223 de ani de limbă de lemn
.
Site-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) ne informează că numita Carcer Magni Principatus Transilvaniae a împlinit 223 de ani în slujba comunităţii. Conform site-ului Penitenciarului Gherla, anii ăştia au fost de parteneriat cu societatea. Nu e tocmai o cifră rotundă, dar parteneriatul cu societatea, mai ales politică, merită serbat zilnic.
.
Avem cu această ocazie prilejul să aflăm că ANP încă nu a rezolvat problema cu gramatica şi logica limbii de lemn. Paragrafele lungi le dau în continuare de furcă. Firul logic se pierde printre atâtea parteneriate, concursuri constructive, fenomene de identificare, valori şi norme.

Cu ocazia aniversării a 223 de ani de existenţă a unităţii, au fost organizate o serie de manifestări menite să conştientizeze angajaţii penitenciarului cu privire la apartenenţa la un sistem cu o veche şi îndelungată tradiţie, dezvoltarea sentimentului de solidaritate şi a fenomenului de identificare cu valorile, normele şi convingerile care trebuie să guverneze sistemul penitenciar, dar şi promovarea imaginii de partener social şi implicarea societăţii în activitatea serviciului penitenciar. (sursa: link)

Prin organizarea acestor acţiuni este urmărită atât valorizarea capacităţii creatoare şi a simţului artistic al persoanelor private de libertate, cât şi perpetuarea spiritului de competiţie constructivă între persoanele private de libertate din diferite penitenciare. (sursa: link)

Da' nu-i bai. Aşa se întâmplă când încerci să îngrămădeşti toate conceptele la modă în câteva paragrafe, pe care nu le citeşte nimeni. Bine că toată lumea s-a simţit bine, a fost voioşie şi treabă bună. În cele din urmă partea mai puţin formală a serbării contează.
.
Campanie electorală pentru deputatul Uiorean
.
Cum facem însă cu obscurul art. 47 lit. e) din statutul funcţionarilor din sistemul ANP? Articolul prevede în mod expres că e interzisă propaganda în favoarea unor formaţiuni sau organizaţii politice. Ori tocmai asta a făcut Vasile Pop, proaspăt câştigător de concurs, împreună cu organizatorul serbării de acum câteva zile.
.
Horia Uiorean, deputat liberal şi actual candidat pentru o funcţie de deputat la Colegiul 6 Cluj (Gherla şi câteva comune) a fost invitat la întâlnire pentru a-şi face campanie. Fără a se bucura de o mare atenţie, deputatul a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a-şi mai trage pe turta electorală câteva voturi.
.
Sigur că nici măcar nu începuse campania electorală, dar favorurile trebuie răsplătite. Şi e doar începutul. Mai ieri deputatul trebuia să-şi plimbe, penibil din partea lui, personalitatea electorală la un chef de pensionare, dar cum au fost votanţi puţini a renunţat. Tot Vasile Pop îl prezenta şi promova intens. Jenant pentru ditamai deputatul, dar aşa se câştigă alegerile.
.
Ce credeţi că va răspunde Vasile Pop, înscăunatul, când i se va cere să facă o licitaţie cu rezultat ştiut, sau un 'concurs' pentru prieteni? Un mare DA politic. Asta va răspunde. Aşa se explică, nicicum altfel, de ce un personaj, de 'potenţialul' şi 'caracterul' lui Vasile Pop, ajunge director de penitenciar la Gherla, sau oriunde vrea partidul. Serviciu contra serviciu.
***
PS. Se aude prin târg că lucrarea scrisă a lui Darie Denis, candidat pentru şefia Penitenciarului Rahova, a fost 'reanalizată' după ce a fost deschisă. Poate Comisia de 'concurs' ne explică cum din 5 ş'un pic s-a făcut 7 şi ceva? Eh, glumeam. Sigur că n-o să ne spună.
.
Azi, în Colegiul de conducere al ANP, se discută şi scoaterea la 'concurs' a altor posturi de conducere vacante. Mai sunt comenzi?
.
Link-uri utile:

17 comentarii:

Anonim spunea...

Despre lucrarea lui Parie, pardon... Darie D., numai de bine!

Anonim spunea...

La cheful "informal" de la Gherla s-au sarbatorit si anii 1945 - 1964, ani de profunda implicare in slujba comunitatii?

Anonim spunea...

Mai aveti vreo indoiala de "obedienta politica" a fostilor imputerniciti, viitori directori?
Acu si in vecii celor 4 ani ,pe care spera sa imparateasca ?
Vor schimba partidul, vor schimba tabara, vor schimba ...ce li se va cere, ca sa se lipeasca de scaune.

Anonim spunea...

Vorba aceea:

"Să nu uiţi, Darie! Să nu uiţi!"

Anonim spunea...

Nu vorbiti ca sa va aflati in treaba....Domnul Darie este un baiat extraordinar si un manager de o calitate ireprosabila...daca nu va fi el director la Rahova va fii jale...toti oamenii il sprijina si se bucura de o reala simpatie.
Bafta Domnule Darie !!!!

Anonim spunea...

pop aparticipat la toate actiiunile PNL,inclusiv cele organizate de candidatul la functia de senator MARIUS NICOARA.

Anonim spunea...

la cheful de la gherla sa sarbatorit si perioada 1997-2007perioada dictaturi ROMAN cind se construia fara sa se respecte legea, apropo bati , cine plateste pt gardul care nu arezistat decit un an dar a mincat o gramada de bani si timp a angajatilor sau pt. munca 'in folosul comunitati' de la nicula sau se plateste acum direct lui ROMAN .OARE PLATESTE IMPOZIT PT. ACEST VENIT?

Anonim spunea...

Numai functii de conducere se scoate la concurs?
De executie nimic?

anonim spunea...

stiti proverbul ,,cainii latra, ursul trece"?
va luptati cu morile de vant dar va admir perseverenta si rabdarea.
si ce daca i-au mai dat 2 puncte aluia? avea nevoie de ele oameni buni
pe contestatiile alea credeti ca se uita cineva?
doar sa le dea nemultumitilor in cap cu note mai mici decat cele initiale.
asa e la ministerul justitiei - dreptatea e la ea acasa (dar doarme sau e in coma)

Anonim spunea...

Cine stie de posturile de executie? se scot la concurs sau mai este de asteptat???

Anonim spunea...

Pentru posturile de executie mai avem de asteptat. Momentan ne aflam in faza executiei de posturi.

Anonim spunea...

Vorba volens, scripta manent spuneau latinii. Pt.09.28.00, Florance lasa vrajeala, daca nici cu subiectele pe masa nu face de 7 ce valoare mai are nasu, licentiat in box....office(martiniuc.
Knokaut teknik

Anonim spunea...

ba ala de la 16:22 care nu ai internet acasa decat in unitate invata sa scri si apoi revino.

Patrick spunea...

Procedura de concurs pentru ocuparea functiilor vacante de executie a fost declansata si a parcurs deja primele 2 etape, conf art 28 din statut (avansarea agentilor pe functii de agent si a ofiterilor pe functii de executie de ofiter).

Urmeaza ca peste o saptamana sa se publice anuntul mult asteptat privind trecerea agentilor in corpul ofiterilor, in paralel cu schimbari (de pe un post pe altul in aceeasi unitate) si mutari (fostul transfer intre unitati ANP).

Concomitent se vor ocupa celelalte posturi de conducere ramase vacante (de la director adj in jos) - MAINE se publica anuntul.

Posturile de medici se vor scoate de concurs direct din sursa externa avand in vedere inexistenta sursei interne capabila sa candideze.

Anonim spunea...

Nu s-a publicat nimic.

Anonim spunea...

Posturile de medici se vor scoate la concurs direct din sursa externa,corect pina aici ramine de vazut citi concurenti vor fi pe cite posturi?,la ultimul concurs pentru medici,organizat in 2006 pentru 19 posturi de medici in tot ANP-ul la proba scrisa s-au prezentat mai putin de 10 candidati?!Aceasta realitate ar trebui sa le dea de gindit sefilor din ANP?!

Anonim spunea...

De acord!

Ar trebui dat urgent si pentru medical acel spor...pina nu s-o alege PRAFUL !!!