Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 27 noiembrie 2008

Mediafax - Şeful ANP: Există informaţii că se pregăteşte o revoltă în penitenciare

Tocmai scriam despre conferinţa de presă. Se pare însă că cei de la Mediafax s-au mişcat mai repede, puţin cam neinspirat însă. Poate mai pe seară o să postez totuşi şi versiunea noastră referitoare la conferinţa de presă.
.
Mediafax a găsit interesant în toată povestea cu percheziţia doar speculaţiile privitoare la un eventual protest în masă. Nu am garanţia că Ioan Băla, directorul general al ANP, a făcut exact această declaraţie, deşi sunt sigur că astfel de informaţii au existat. Dacă a făcut-o, nu cred că a fost foarte inspirat, pentru că nu face decât să agite spiritele, care dealtfel s-au lăsat destul de uşor liniştite.
.
BUCUREŞTI / 16:01, 27.11.2008
.
Conducerea ANP are informaţii că deţinuţii din 12 penitenciare, instigaţi de câţiva condamnaţi cu influenţă, ar intenţiona să declanşeze o revoltă, scopul lor fiind acela de a obţine eventuale graţieri sau amnistii colective, incidentele petrecute sâmbăta trecută la Jilava fiind parte a scenariului.
.
Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, a precizat că manifestări similare celor de la Penitenciarul Jilava, de la sfârşitul săptămânii trecute, la care au luat parte peste 200 de deţinuţi, au avut loc atât la Spitalul penitenciar Jilava - loc de deţinere diferit de penitenciarul cu acelaşi nume -, cât şi la închisoarea de la Mărgineni.
.
Şeful ANP a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că evenimentele de sâmbăta trecută "fac parte din scenariul unei revolte mai ample ce ar urma să aibă loc în 12 penitenciare româneşti". Ioan Băla a precizat că informaţiile vin atât de la structurile interne ale ANP, cât şi de la alte instituţii cu care sistemul penitenciar colaborează. Băla nu a dat detalii despre cei care au pus la cale revolta, precizând totuşi că nu este vorba numai despre fraţii Balint, cunoscuţi în lumea interlopă ca Sile şi Nuţu Cămătaru. De altfel, Băla a precizat că nu doar Sile şi Nuţu Cămătaru au fost sancţionaţi pentru incidentele de sâmbătă, ci numărul celor mutaţi disciplinar la alte penitenciare a fost de câteva zeci.
.
"Nu vom sta în niciun caz cu mâinile în sân, aşteptând să se întâmple ceva. Luăm măsuri, iar printre acestea se numără şi acţiunea noastră de astăzi (joi - n.r.)", a declarat Ioan Băla. Conferinţa de presă la care oficialul ANP a participat s-a desfăşurat la Penitenciarul Jilava din Bucureşti, unde jurnaliştilor invitaţi le-au fost prezentate rezultatele ultimului control ce a avut loc joi dimineaţă în camerele deţinuţilor.
.
Băla a precizat că numai în Penitenciarul Jilava au fost găsite 28 de telefoane mobile, câteva zeci de arme albe artizanale, precum şi diverse alte bunuri cărora deţinuţilor le este interzis să le deţină, printre acestea numărându-se chiar şi o instalaţie improvizată de fabricat alcool. "Cea mai importantă măsură pentru a contracara tentativele de a introduce în închisori telefoane, droguri sau alte obiecte interzise este intrarea în vigoare a ordinului ministrului Justiţiei conform căruia deţinuţii nu mai au voie să primească pachete cu ocazia vizitelor decât de câteva ori pe an, fiindu-le permis, în schimb, să-şi cumpere alimente, sucuri şi cam tot ceea ce le trebuie de la magazinele din penitenciare", a spus Băla.
.
Controlul de joi vine la o lună şi jumătate după o altă acţiune similară, de mare amploare, în timpul căreia au fost confiscate sute de obiecte interzise găsite în celulele de la Jilava. După doar câteva săptămâni, asupra deţinuţilor au fost găsite din nou telefoane şi alte lucruri interzise, nu însă şi droguri.
.
"Este un semn bun că nu au mai reuşit să pătrundă cu drogurile în închisoare", a mai spus Băla. Controale similare celui de joi de la Jilava au avut loc şi în alte patru penitenciare, la Rahova, Poarta Albă, Mărgineni şi Brăila. În total, în toate penitenciarele controlate au fost descoperite în celule 113 telefoane mobile, 12 acumulatori de rezervă şi încărcătoare pentru acestea, 226 de arme albe şi 140 de litri de alcool.
.
Şeful ANP a prezentat, cu ocazia conferinţei de presă de joi, şi o statistică pe ultimii opt ani a incidentelor din penitenciare, numărul acestora fiind în general în creştere, în condiţiile în care, din anul 2000 şi până în prezent, numărul deţinuţilor aproape s-a înjumătăţit. (sursa: Mediafax)

18 comentarii:

Anonim spunea...

Unde nu s-ar pune de-o revolta in penitenciare, sa ne "roage" si pe noi sa facem ceva si sa le raspundem asa cum ne-au premiat ei pt. 1 decembrie. Sa stea ANP-ul in fata detinutilor, ca ei si-au umplut buzunarele, nu noi.

Anonim spunea...

De ce o fi crezind Băla ăsta că el e deştept şi noi proşti. Ăsta s-a născut şmecher. Arată cât de rău merg lucrurile şi cum le mai aranjază el. Majoritatea Directorilor Generali au stat în funcţii cinci şase luni el este deja de trei şi mare lucru nu a făcut şi dacă mimează acţiuni care pun în pericol Romania nu prinde. Peste şase luni şi el trebe să plece că-i manglitor. A învăţat ceva de la deţinuţi. Are exact aceeaşi oameni iar reforma este pentru el un termen abstract. A lucrat pe toţi directorii generali până acum. L-a recompensat pe Celmare de la focşani după ce a păzit deţinuţii să sape un tunel de 60 metri pe sub puşcărie. Cetătenii cheltuie cu deţinuţii 15000000 de lei pe lună iar el în loc de rezultate î-şi face reclamă

Anonim spunea...

revolta...da` prima de 1 decembrie unde e? nu cumva ano-ul a luat_o si noi nu???

Anonim spunea...

Si nu ne dau BALAngii astia prime?
Nashpa, aiurea, cam nasol.

Anonim spunea...

Aceasta periculoasa conspiratie si-a facut efectele si pe la Vaslui. Asa mare peric ol s-a avintat asupra puscariei de la Vaslui ca insusi marele director bolnav in concediu medical Poienescu a venit de pe patul spitalului si a SUPERVIZAT inabusirea revoltei care sta pe vine la PIRNAIA DE LA VASLUI. mai mare risul vai mama lor de penibili bai voi va comparati cu aia de la jilava ca sa cresteti in ochii sefilor de la anp, sa va fie de rusine. Au trimis la alte puscarii cei mai periculosi detinuti din puscarie printre care si doi din muzicantii de la Vaslui, aia cind cintau din tambal puneau inpericol puscaria, va afceti de ris bai caraghiosilor, va dati atita importanta de parca sinteti de la FBI. Aia din doua vorbe erau linstiti voi ati adus grupa de la Iasi sa va bagati in seama, plecati in pensie bai amaritilor.

Anonim spunea...

O noua viroza se raspandeste in sistem : REVOLTITA.
Ii imbolnaveste intai pe sefi, apoi pe subalterni si da idei la hotii astia privati de libertate.
Stati bai nene pe coada voastra si nu le dati voi foc la detinuti! Avem in fatza o criza financiara, care n-a atins apogeul si vorba romanului: " noi nu ne putem c... de foame" dar am inceput sa ne facem imagine, cum rezolvam revolte.
Chiar vom deveni toti balangi?

Anonim spunea...

Parol. Asa este. Tristii astia de la Vaslui se baga in seama ca bichinii in fund - pardon de expresie - si cred ei ca asa vor creste in ochii sefilor de la Bucuresti. Mai nea Poienescu si mai nea Cotoc, voi nu sunteti in stare sa vedeti multimea de acte de coruptie din curtea voastra ca vine DNA ul peste voi din nou, stati linistiti, si va bagati in seama cu revolte inchipuite. Cine sa faca revolte , ma naude, aia de canta la vioara si la chitara la clubul detinutilor? Sunteti de tot rasul. Ati scapat de cei de la maxima siguranta, acuma ati scapat si de sabotorii astia periculosi, gata puteti sA DORMITI IN PAPUCI LINISTITI ASA CUM SINTETI OBISNUITI. Treziti-va din somnul cel militienesc si vedeti care sint adevaratele probleme ale voastre ma militienilor. Pe fratii Ulian nu iati bagat in seama ca ne-au injurat pe sectie si mai aveau putin si ne luau la bataie, va durea la basca pe la birouri pe acolo pe la voi, credeati ca va mintim noi agentii si sefii de sectie, acuma v-ati dat si voi seama si ii trimiteti la iasi. La ce va trebuie ma grupa de la Iasi sunteti atita de prosti de nu sinteti in stare sa va faceti curatenie in propria ograda amaritilor ce sinteti. Noroc cu Vulpe de la Iasi. Chemati-l ma pe Vulpe sa va conduca ca oricum voi sinteti zero ca nu sinteti in stare sa invatati nimic din ce fac bione altii pe linga voi. Domnule Bala sa ii dti afara pe toti sefi de la Vaslui si aDUCETI niste oameni ca lumea ca ne-am saturat de militieni de astia ingusti la minte care au lectia invatata si ne fac de ris peste tot.

Anonim spunea...

Chiar asa, directorul de la Vaslui este bolnav grav, in concediu medical, de frica comisiei de disciplina, dar vine la munca si face pe marele strateg cind i se pare lui ca ar fi bine sa afle sefii de la ANP ca este implicat in actul de conducere. Cica domnu Movila si cu domnu Alin Popescu l-au invatat cum sa scape de comisia de disciplina plecind in concediu medical. Poate ca ar fi mai bine daca cei doi indivizi l-ar invata pe Poinescu sa conduca o institutie si sa o reprezinte cum se cuvine . Ca se aude ca DNA le calca din nou pe urme si au noi probe impotriva domniilor lor adica a lui si a lui Pintilescu. Si mai sint citeva surprize. De asta sa va preocupati nu de revolte de alea in mintea voastra .

Anonim spunea...

Trei din cei zece revolutionari din penitenciarul Vaslui sunt membri ai formatiei de muzica populara de la penitenciarul Vaslui. Asa de periculosi sunt acesti greieri populari incat cei doi guru ai managementului penitenciar vasluian, RECTe Cotoc si Poinescu, i-au trimis pe cei trei revolutionari in transfer la alt penitenciar. Acuma gata, penitenciarul Vaslui s-a curatat, cei de la paza pot dormi linistiti. Poate gasiti niste gaz sarin sa ii adormiti de tot pe detinutii vasluieni, sa nu mai aiba nici o grija nici dom Cotoc nici dom Poinescu. Si dom Poinescu sa isi poata face in pace zilele de concediu medical, saracul.

Anonim spunea...

Eu cred că Băla nu suferă de spionită şi nici nu este manipulat de Virinel. El iese în faţă. cheltuieşte resurse, abate atenţia personalului de la problemele reale ale penetencearelor

Anonim spunea...

Capcauni mai sunt. A iesit si penitenciarul nostru cu ceva in fata si iar au sarit astia de la paza pe educatie. Povestea e veche la noi cu educatia care scoate oameni afara si fac actiuni si cu cei ai pazei care sar in sus de fiecare data. Acum au prins momentul: sa-i legam pe cei care fac imagine!! Inapoiati mai sunt Doamne.
Si ca sa vedeti ca nu vorbesc aiurea, unul dintre cei trei "lautari revolutionari" in peste zece ani de puscarie nu are nici un raport de incident, iar recompense peste 80. Periculos rau nu?

Revolta prostiei in capul unora.

Anonim spunea...

A comis-o rau Poinescu de data asta. A gandit ca are si el niste capete de interlopi, teroristi, mari traficanti de droguri, arme si femei si stau gata gata sa arunce in aer puscaria, care oricum cade singura la prima ninsoare. A rezolvat un conflict cum a fost ala la Jilava, de parca ar fi avut camatari de aia in unitate. Are si el doi traficanti de paduchi, trei de pastarnac, un combinator de rulmenti, doi lautari si uite pericolul de unde era sa vina.

Anonim spunea...

Tot circul acesta cu revolta prevenita este o chestiune de imagine a noilor sefi de la ANP spre asi dovedi eficienta,sa distraga atentia de la masluitele concursuri prin care au ocupat scaunele,sa ne distraga atentia noastra a palmasilor de la adevaratele probleme ale sistemului si implicit ale noastre.Bine ar fi sa nu fie nevoiti acesti sefi doritori de imagine eficienta sa nu fie nevoiti sa-si aminteasca povestea ciobanului cu lupul si dupa aceste alarme false sa fie nevoiti sa faca fata unei revolte adevarate.

Anonim spunea...

sa nu il uitam pe domn Cotoc ca el s-a panicat mai rau ca o domnisoara. aia de la anp au pus botul si s-au luat dupa ei de au trimis agenti si de la alte puscarii. au refuzat masa 30 de hoti si nici nu a auzit bine ca a si dat telefon la anp. bai baieti, stiti care este pericolul cu astia care ajung in functii mari pe care nu le merita, stau crispati si string din buci in permaneta de frica sa nu isi piarda scaunul . dau din coada ca miste catelusi de ala milogi, noua ne trebuie un sef cu cojones, sa nu ii pese de scaun ci sa il intereseze ce naiba sa faca mai bine oentru puscarie. jos cu pigmeii si sa vina unu cu mai mult creier si mai putini muschi.

Anonim spunea...

Stimati colegi . Eu unu nu as prea vrea sa mai particip la vreo revolta (nu ca as fi batran am 17 ani de pirnaie si am prins vremuri bbuuuuuuuuuuuune cand nu maraia hotu dar ma oftic cand vad ca nu pot sa ma desfasor asa cum ar trebui(cei vechi stiu) si in special acum cand avem oferte, numai figuranti (inpresii)dar cine stie poate da Dzeu sa ne mai RACORIM si noi acum inainte de sarbatori (vezi 2006- dec - Ploiesti).Va salut.

Anonim spunea...

Bala-Bala portocala,se porneste si rascoala...dragi colegi ,Bala a primit pasarica la ureche bine,dar revolta va pleca din randul gardienilor,de aceea o punem festiv de piete!

Anonim spunea...

Cum toti cei care au postat dupa 28.11.2008/00.27.59 se cred niste Dumnezei pe pamant care ar putea muta muntii de la un birou (din pacate unii nu prea stiu cum arata un birou), as avea niste sugestii si unele nelamuriri: 1. Macar din cand in cand mai deschideti cate o carte de gramatica.(Ex.: "La ce va trebuie ma grupa de la Iasi sunteti atita de prosti de nu sinteti in stare sa va faceti curatenie in propria ograda amaritilor ce sinteti.") 2. Considerati ca cei "care au lectia invatata" nu mai sunt buni...Oare unii care nu au invatat mai nimic pana acum (poate doar sa se dea un pic "rotunzi" de acolo, de pe "sectie") ar putea schimba ceva si nu ne-ar face de ras "peste tot" ? Pardon, aveti facultati facute la ID/IFR pe la universitati "renumite si recunoscute pe plan mondial" (gen "Petre Andrei")... 3. Pentru Cojonesum - chiar nu ti-ar strica o carte de gramatica in biblioteca. Felul in care ataci pe acei oameni este unul patetic, unul demn de un cocalar cu tricou mulat, lant de aur si vocabular de analfabet, concluzie la care am ajuns citind afirmatia :"jos cu pigmeii si sa vina unu cu mai mult creier si mai putini muschi."------- prietene, niciun om nu are mai multi muschi decat altul, decat daca e handicapat...poate tu esti altfel...mai "special". Pentru moment "atata"(sa intelege si astia de poteaza pe blog)...astept un comentariu inteligent de la niste "vesnici tristi si nemultumuti".

Anonim spunea...

Pentru "taranul" toata admiratia...macar nu incearca sa-si ascunda statutul. Fiecare face cat poate. P.S.: Poti sa pui si tu mana pe "Gramatica limbii romane" de Stefania Popescu...macar seara , inainte de culcare.