Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 7 octombrie 2008

Pop de Gherla

Se pot acorda maxim două împuterniciri pentru ocuparea unei funcţii de conducere. Art. 51 alin. (3) din legea 293/2004 privind statutul funcţionarilor din ANP prevede că funcţiile vacante pot fi ocupate prin împuternicire pe o perioadă de maxim şase luni, care poate fi prelungită pentru încă maxim şase luni.

Vasile Pop se află însă la a treia împuternicire de câte şase luni. Cum se poate? Se poate dacă ai sprijin politic, iar Vasile Pop (foto) are. Şi dacă tot are de ce să nu îl folosească. Asta e dealtfel si singura explicaţie pentru faptul că Vasile Pop este de ceva timp directorul - împuternicit al Penitenciarului Gherla, împotriva legii şi împotriva firii, dar cu sprijin politic.

Actualul director de la Gherla este, alături de Florin Stanciu sau Petre Stan, unul dintre ofiţerii împuterniciţi în funcţii de conducere după ce 'au reuşit' să pice cu note între 3 şi 4 concursul. Sigur Florin Stanciu şi Petre Stan fiind mai vizibili au avut deja 'şansa' de a-şi demonstra incompetenţa. Unul s-a întors la Ministerul Justiţiei, şi candidează optimist pentru funcţia de director al Penitenciarului Mărgineni. Celălalt e pensionar, recompensat fiind cu generozitate pentru haosul lăsat în urmă după mandatul de director general adjunct.

Vasile Pop nu a reuşit deci să-şi demonstreze competenţa. Singurul lucru pe care a reuşit să-l demonstreze este accesul la partidul care guvernează. În schimb a simţit nevoia să demonstreze că e şeful, prilej cu care au fost şi victime.

Aurelia Câmpan, fost ofiţer MapN specializată în intendenţă şi finanţe a venit prin transfer în sistemul penitenciar şi, din 2001, este contabil şef la Penitenciarul Gherla. A avut rezultate foarte bune şi nu a avut nereguli, ca orice bun contabil şef. A trecut cu bine de zeci de evaluări, inspecţii şi misiuni de audit.

N-a trecut însă de toanele împuternicitului Pop. Cetăţeanul a simţit nevoia de a-şi demonstra proaspăt regăsita bărbăţie economico - financiară, şi cum n-a avut tupeu sau interes să se certe cu directorul economic, şi-a îndreptat atenţia asupra contabilului şef. Iniţial a ameninţat-o după care şi-a chemat prietenul cu note subliminale în inspecţie. A sesizat chiar şi Parchetul în legătură cu pretinse infracţiuni pe care le-ar fi săvârşit doamna Câmpan.

Inspecţia generală condusă de Florin Stanciu, a constatat la ordin, după cum se cade, iar doamna Câmpan s-a trezit pe lista de transferabili la Penitenciarul Spital Dej. Aprecierea de serviciu pentru anul 2007, finalizată de şeful ierarhic cu acordarea calificativului de Foarte Bun a fost modificată acordându-se calificativul Satisfăcător. E drept, contestaţia adresată ANP i-a readus calificativul acordat de şeful ierarhic, adică Foarte Bun, dar presiunea a continuat.

Şantajul cu inspecţii, calificative şi denunţuri este completat şi de sesizarea Comisiei de Disciplină a ANP. Pentru prima sesizare Câmpan a fost exonerată, în prezent are altă sesizare făcută tot de Pop. Lăudabil faptul că rezistă, dar cineva ar trebui să oprească nebunia. Toanele lui Pop vor ţine probabil până la pensie, că doar e director şi îşi permite, nu e sigur că nervii contabilei vor fi la fel de longevivi.

După atâtea controale, inspecţii, misiuni de audit şi proceduri disiplinare ar fi trebuit să se lămurească, admiţând că ar fi de bună credinţă, chiar şi domnul Pop, care cel mai probabil, dacă pilele nu-l vor face director pentru un mandat de 4 ani, va ieşi în curând la pensie.

Dar concursurile preelectorale au şpilul lor. Posturile trebuie ocupate înainte să se întâmple vreo surpriză.

Link-uri utile:

39 comentarii:

Anonim spunea...

"control la ordin" - stim si acceptam
de la ultimul plebeu,pina la primul patrician
cine plateste pentru paharul suferintei spart in mii de cioburi de un incapabil ca STANCIU si COMPLICII LUI LINGAI - EREMIA,ANGHEL,BOBOC?
numarati cite "controale la ordin" ,fara reparatie !

Anonim spunea...

Daca GAUREAN doreste, candidatura lui POP se implineste.
Suiti va pe ....magarus!

Anonim spunea...

Şmechere, împuternicirea fu pe Lege. Aşa spuseră juriştii din ANP şi MJ, deci, las-o baltă. Ia citiţi voi bine şi spuneţi ce prevederi limitară, înainte de ordonanţa lu peşte, numărul de împuterniciri?
E undeva vreo prevedere limitativă? Nu e, aşa fu interpretarea. Ia aduceţi-vă aminte de vremurile în care după două îmuterniciri făceai o pauză de o săptămână şi dup-aia de la cap. Atunci cum era? Nu fură aceleaşi prevederi? Cam bateţi câmpii bre, că vi se puse să aflaţi nod în papură.

Mihai Politeanu spunea...

Mai usurel cu apelativele, va rog. Daca aveti ceva de spus, spuneti politicos. Multumesc.

Anonim spunea...

Daca personajul din aricolul dumneavoastra are trei imputerniciri si va mirati cum reuseste, de BALA CONSTANTIN directorul (deocamdata numit) de la Craiova ce mai putem sa zicem ca de patru ani nici nu mai stie cate numiri are.

Huginn spunea...

pentru anonim 07.10.2008 09:03:00

Nu ştiu exact ce au zis juriştii ANP şi MJ, dar scrie negru pe alb în legea 293/2004 la art. 51 alin. (3) că pot fi maxim două împuterniciri.

Că juriştii au interpretat cum spuneţi dumenavoastră e perfect adevărat, nu înseamnă că e şi corect. Legea are o prevedere limitativă şi prevede un termen maxim (sase luni).

Nu sunt jurist de ANP şi MJ, aşa că pot spune ce am învăţat prin facultate nu ce vrea Găurean, Chiuariu, Scântei şi alţii ca ei.

Anonim spunea...

BALA CONSTANTIN cel mai bun exemplu de director imputernicit tinut in brate de pilele politice de la Bucuresti!Bine ca a plecat de la Timisoara unde s-a teleportat tot la propria dorinta ca altfel va dadea jos, dle Bala si va lua locul si acolo ca imputernicit!Mare greseala ca l-ati facut sef de zona -imputernicit fiind -sfidare clara a comisiei de concurs!Iar de aerele de mare sef care a uitat realitatea din munca de talpas,care schimbat 4 penitenciare si el stie, si el nu se consulta cu nimeni - decat cu lingaii, si care nu ii sunt lingai ii sunt rude prin alianta!Asta da transparenta la prosteala!

Anonim spunea...

mr. huggin:
La Lege scrie că împuternicirea se poate prelungi cu încă 6 luni, nicidecum că nu se poate face o nouă împuternicire, sau că se poate doar o singură prelungire.
Mai citeşte. Dar caută şi mata, că nu-ţi spun unde. Şi poate ne citezi şi nouă prevederea limitativă, aşa ca să fie clar pentru toată lumea.
Iar despre cunoştinţele pe care le învăţaşi prin facultate, ştii cum e, dacă nu le foloseşti se estompează, unde mai pui că noi ne putem îndoi de calitatea lor.

Huginn spunea...

E simplu şi logic. Dacă legiuitorul ar fi vrut să nu fie termene, nu ar fi prevăzut un termen. Ăsta e motivul pentru care cred că interpretarea juriştilor MJ şi ANP e urechistă.

Limitarea este prevăzută expres în art. 51 alin. (3). Sintagma "maxim x luni", este o prevedere limitativă, şi exclude interpretări de genul:
- facem pauză o săptămână şi facem o nouă împuterncire,
- o fi maxim 6 luni, dar mai facem una;
- juristii ANP si MJ spuseră că...

Anonim spunea...

mr. huggin, sintagma citată de dumneata apăru prin ordonanţa lui peşte şi se aplică doar de la februarie 2008, deci unde fu ilegalitatea?
că din februarie nu trecură decât 7 luni?
Şi-ţi zisei cum e cu estomparea.

Anonim spunea...

domnilor vad ca vorbiti de dom Bala care este director la Craiova ce nu va convine ca vrea sa puna ordine in acel penit,sau va este greu sa respectati legea .Ar trebui sa avem multi directori care sa faca ceva in sistem cum este acesta++adica un profesionist

Anonim spunea...

Sintagma "maxim x luni" se referă că la faptul că în actul de împuternicire nu pot fi x+1 sau X+6 luni, ci maxim x luni, nu la altceva. Păi nu vine legiuitorul dupa-ai şi zice că se poate prelungi cu încă 6 luni? Păi atunci cum e, odată e maxim iar apoi e mai mult? Vezi că te contrazici

Anonim spunea...

Şi n-o mai da p-asta cu cuoştinţele din facultate, că acuşi fac plângere la ARACIS.

Huginn spunea...

Nu ma contrazic. Actele normative stabilesc reguli, şi excepţii de la reguli. Se intimpla.
Deci dumneavoastra spuneti ca se pot da oricâte imputerniciri, atâta vreme cât sunt refăcute din 6 în 6 luni? :)

Şi atunci ce rost mai are regula ocupării prin concurs a posturilor vacante? Nu cred că e doar aşa, o fiţă, care poate fi ocolită de împuterniciri la infinit.

Anonim spunea...

referitor la d-nul Bălă de la Craiova...asa este vrea sa puna lucrurile oarecum în ordine, vrea să stie tot şi acest lucru deranjeaza pe anumiti '' indivizi si individe" , se implica în toate problemele... nu stie tot, dar spre deosebire de alţi şefi , vrea să înveţe şi poate pt ca îl duce capul, nu este prost... aşa cum vor să scoată în evidenţă alţii.Lucrez în sistem de peste 10 ani, îl cunosc de când lucra la organizarea muncii si înca de pe atunci era un om oarecum distant, nu se tragea de şireturi cu toti colegii - at când venea în birou pt. a aduce actele pe care le întocmea era oarecum distant nu statea la taclale , era fff scurt şi la obiect-, nu cum se vorbeste acum că este arogant. Ăsta este felul lui
BRAVO LUI!!! Sper sa reuseasca la acest examen pt ca merita .Nu-l laud pt că aş avea vreun interes , (de aceea nici nu-mi dau numele , şă nu fie interpretat greşit) dar este chiar un sef care pare a fi obiectiv , sper sa nu ma însel.

Anonim spunea...

Pop e la Bucureşti, altfel aveati iar 400 de comentarii. La articolul trecut a stat pana seara tarziu in birou sa posteze.

Anonim spunea...

De data asta ai dat-o cu oiştea-n gard mr. huggin. E slăbuţ rău articolul.

Anonim spunea...

Mdea... a terminat pop cu comisia de disiciplina. Bravo Huginn!

Anonim spunea...

Referitor la imputerniciti, NU SE RESPECTA in mai multe unitati din tara, pe functii de conducere sunt sefi birouri, imputerniciti a treia oara "dupa ce au picat la examenul ptr., aceasta functie, au fost imputerniciti " asa ca...NU SE RESPECTA SI NICI NU SE VA RESPECTA LEGEA ! Functii de conducere atentie !! Cam multe imputerniciri in tara, cine e continua imputernicirea ? NU MAI AVEM NICI O INCREDERE IN NIMENI, TOTI SUNT O APA SI-UN PAMANT !

Anonim spunea...

cred ca multi nu au incarcare la serviciu. e singura explicatie pentru faptul ca cea mai activa perioada pe blog este intre orele 09 (dupa ce se bea cafeaua) si 13,30 (cand deja va plictisiti si de net). de vina sunt sefii de care nu sunteti multumiti. mai am o intrebare, referitor la scopul blogului/ a fost creat doar pentru directori? nu exista si alt personal in penitenciare?

Mihai Politeanu spunea...

Acest blog nu este un serviciu public. Facem si noi cat putem si cat ne pricepem si in masura timpului disponibil. Si asa ritmul este infernal. Daca aveti alte idei de dezbatere, scrieti si va publicam articolele pe blog. Oricum, daca va uitati prin arhiva veti vedea ca au fost tratate subiecte diverse, de la directori la agenti, de la opinii eseistice pana la analiza de politici de dezvoltare a sistemului.

Anonim spunea...

si uitati-va cum iar schimbam subiectul...domnilor vb despre pop si despre marsaviile lui...

Anonim spunea...

da chiar ca se vede ca pop e pe tren...nu mai sare nimeni sa il apere...oare nu o fi lasat niciun jandarm de serviciu? jac-ule, unde esti?

Anonim spunea...

ma intreb, daca vreunuia dintre noi, astia care comentam pe blog, i s-ar intampla o chestie precum lui reli campan...cati dintre voi ati vedea in seful vostru care va admolesteaza, va hartuieste, va ponegreste, va pune pe drumuri la bucuresti sau pe la tribunale, cati l-at aprecia sincer pentru astfel de lucruri?
nimeni nu ar putea sa inteleaga o astfel de atitudine si mai mult de atat, daca ti s-ar intampla, tie anonimule sau mie, anonimul, cred ca am fi in stare sa il scuipam intre ochi...

Anonim spunea...

bine ca avem o contabila de toata jena si femeia aia a primis doar suturi...de ce nu trimite anp-ul un control sa vedem cum ar face fata pop unui control obiectiv...da, sigur ar inrosi telefoanele pe la minister

Anonim spunea...

pensionati-va, voi cei comunisti si securisti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

si, cati ii tinem pumnii lui pop sa ia psihologicul? nu contati pe mine fratilor

Anonim spunea...

va spun eu ca doar o "haita de lupi" o duc bine la gherla in frunte cu pop si cu "fa-ti bagajul"

Anonim spunea...

referitor la d-nul Bălă de la Craiova...asa este vrea sa puna lucrurile oarecum în ordine, vrea să stie tot şi acest lucru deranjeaza pe anumiti '' indivizi si individe" , se implica în toate problemele... nu stie tot, dar spre deosebire de alţi şefi , vrea să înveţe şi poate pt ca îl duce capul, nu este prost... aşa cum vor să scoată în evidenţă alţii.Lucrez în sistem de peste 10 ani, îl cunosc de când lucra la organizarea muncii si înca de pe atunci era un om oarecum distant, nu se tragea de şireturi cu toti colegii - at când venea în birou pt. a aduce actele pe care le întocmea era oarecum distant nu statea la taclale , era fff scurt şi la obiect-, nu cum se vorbeste acum că este arogant. Ăsta este felul lui
BRAVO LUI!!! Sper sa reuseasca la acest examen pt ca merita .Nu-l laud pt că aş avea vreun interes , (de aceea nici nu-mi dau numele , şă nu fie interpretat greşit) dar este chiar un sef care pare a fi obiectiv , sper sa nu ma însel.

Anonim spunea...

domnilor vad ca vorbiti de dom Bala care este director la Craiova ce nu va convine ca vrea sa puna ordine in acel penit,sau va este greu sa respectati legea .Ar trebui sa avem multi directori care sa faca ceva in sistem cum este acesta++adica un profesionist

Anonim spunea...

Prietene, împuternicirea fu pe Lege. Aşa spuseră juriştii din ANP şi MJ, deci, las-o baltă. Ia citiţi voi bine şi spuneţi ce prevederi limitară, înainte de ordonanţa lu peşte, numărul de împuterniciri?
E undeva vreo prevedere limitativă? Nu e, aşa fu interpretarea. Ia aduceţi-vă aminte de vremurile în care după două îmuterniciri făceai o pauză de o săptămână şi dup-aia de la cap. Atunci cum era? Nu fură aceleaşi prevederi? Cam bateţi câmpii bre, că vi se puse să aflaţi nod în papură.

Anonim spunea...

Pe Lege scrie că împuternicirea se poate prelungi cu încă 6 luni, nicidecum că nu se poate face o nouă împuternicire, sau că se poate doar o singură prelungire!

Anonim spunea...

BALA CONSTANTIN directorul de la Craiova de patru ani nici nu mai stie cate numiri are.

Anonim spunea...

domnului Bala ii uram mult succes si il asiguram ca si-a inceput viata de director exact asa cum trebuie pentru a satisface toate premisele unei cariere de succes: nici prea prea, nici foarte foarte, olecuta de limbaj de lemn bine dozat, multe promisiuni ca nu costa, razgandeli cat cuprinde.

Anonim spunea...

Doi p........sti sau ma rog unul singur ,anonimul de la orele 11.33,12.01 20.46,20.47 mai posteaza inca o data sa fie de trei ori ce naiba.Sigur esti unul dintre oamenii de baza a lui Bala Constantin.
Logic gandind este normal ca Bala sa ocupe de atatia ani functia de Director ( PMT Craiova,Severin,Targu-Jiu si acum Craiova ) fara concurs ???
Ai dreptate nu se trage de sireturi cu toti colegii numai cu prietenii sau rudele prin alianta.
Vezi ca s-a intors Bala pregateste-te sa-l p....i.
Asa o sa va guturati toata viata pe langa sefi .
Cunoaste-ti cuvantul "DEMNITATE"?
Calitatea de a fi demn, atitudine demnă ; autoritate morală, prestigiu,Caracter demn; destoinicie.
Un apel la administratorii blogului sa nu mai posteze dubluri

Anonim spunea...

păi dacă le-au postat chiar administratorii, ca să crescă numărul comentariilor?

Anonim spunea...

"Cunoaste-ti cuvantul demnitate?" Agramatule! Nu-ti cunosti limba si vorbesti despre demnitate. Sa-ti fie rusine!

Anonim spunea...

N-aţ nimerit az, că n-o plouat şî doră oaminii s-or dus la strâns de prune ca să-ş facă oareşce pălincă.
Voi staţ pă blog, că îţ be penifest.
Mereţ în franţ.

Anonim spunea...

domnilor vad ca nu va place ca domnul Bălă este director la Craiova,imi pare rau ca na ramas la Tg-Jiu este un om deosebit vrea sa puna ordine in sistem asa trebuie sa fie un director sa impuna respect.Multa bafta dom Bălă va transmitem de la tg-jiu