Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 2 octombrie 2008

Misogin şi antifocic

Deci, Penitenciarul Colibaşi. O cheamă Focică şi, instantaneu te gândeşti că este diminutivul de la focă, adică mamifer care vieţuieşte printre gheţuri, iceberguri etc, dar care, din când în când, capturat şi dresat corespunzător, umple sala circului.
.
Deja mi-e frig! Ce-o căuta ea oare în clima temperată, tocmai în spaţiul carpato-danubiano-pontic?! Poate a atras-o răcoarea de pârnaie. Sau poate cei 5000 de euro pe care îi primeşte lunar pentru a nu face nimic! Din surse incerte am aflat că primul lucru pe care l-a întrebat despre penitenciar a fost: Şi eu ce salariu voi avea? De când am auzit de dânsa, am devenit misogin.

De ce misogin?

Pentru că, de un an şi ceva, femeia asta a schimbat viaţa multora. Şi nu în bine. Pentru că nu face nimic, pentru că nu este în stare! Are un adjunct, căruia i-a dat mână liberă, iar ea doar semnează cu ochii închişi orice e de semnat. Pentru că nu ştie nimic despre nimic şi, îi lasă pe cei care pretind că s-au născut să fie conducători de oşti să-şi facă de cap.
.
Pentru că, de un an şi jumătate de când a preluat funcţia, nu a făcut măcar o şedinţă, să spună ceva, orice. Pentru că are o Toyota RAV 4 de 40.000 euro, pe care o parchează ostentativ chiar la intrarea în penitenciar, iar ceilalţi, pe arătură, că deh! parcare nu este.

Pentru că, a doua zi după înscăunare, i-a spus directorului adjunct de la acea vreme - Alin Irimia - despre care doar a auzit, că este beţiv şi traficant de maşini şi că trebuie să dispară din decor. Lucrul s-a şi întâmplat, inamicul fiind detaşat disciplinar la Găeşti, 6 luni, pe postul de ofiţer instructor grupa de intervenţie. Motivul 'legal' a fost exprimat astfel: Irimia destabilizează climatul din penitenciar.
.
Pentru mine sunt suficiente motive ca să fiu misogin. Şi femeie, şi director?! E deja prea mult pentru mine.
.
Am avut o rază de speranţă că sensibila doamnă Focică, înscăunată de ministrul Chiuariu, va avea bunul simţ să demisioneze după producerea evenimentului intens mediatizat - bătaia între găşti la Penitenciarul Colibaşi.
.
Noul director general, Ioan Băla, la prima vizită în Colibaşi, a atras atenţia asupra neregulilor din secţia cu pricina, însă a fost ignorat. Tot dl. Băla, a atenţionat-o pe doamna director că nu o cunosc deţinuţii, ceea ce înseamnă că Focică a călcat dincolo de post-control 2, joia şi primăvara.
.
Turnul de fildeş
.
Şi-a întrerupt concediul din Anglia şi a venit val-vârtej să repare imaginea compromisă, terfelită prin toate fiţuicile locale. Surpriză! Turnul de fildeş pe care şi l-a construit cu grijă şi cu mare ajutor de la devotaţii întru cauză, s-a clătinat! Vizita şpaiucului-cel-viteaz, a doua zi după incident i-a trezit intuiţia: i se apropie sfârşitul.
.
Dar Focică, nu şi nu! Nu vrea să renunţe cu niciun chip la locul ei călduţ, bine plătit şi plin de fraieri care o slujesc cu mare râvnă! Şi-a îmbrăcat hainele cele mai bune, şi-a ales cea mai mieroasă voce şi s-a dus la ANP, la D-l Băla, să implore clemenţă, pentru ea şi pentru vinovaţi, în special pentru directorul adjunct, care a ameninţat-o că ”îşi dă demisia, dacă se lasă cu sancţiuni.”
.
Recunosc, sursele mele nu au aflat ce s-a discutat acolo. Cert este că domniţa Focică s-a întors un pic mai relaxată, dornică să reintre in ritmul propriu - acela de legumă congelată.
.
Inamicul public
.
Însă, pacea spirituală ce părea că s-a aşternut peste Colibaşi aidoma primei zăpezi, a durat puţin. Din umbră, Irimia a lovit din nou! Va fi repus în funcţia de director adjunct. Acest lucru nu trebuie să se întâmple! Va dăuna stabilităţii emoţionale şi profesionale a întregului personal! Odată cu domnia lui Irimia, se va instaura din nou haosul! Şi ea care tocmai reuşise să pună 'ordine în dezordine'.

Offfff! Încă un drum la ANP, la DMRU, ca să întrebe, să roage, să implore, să găsească vreun coruptibil care să facă pierdută decizia de repunere în drepturi a lui Irimia. Îmi şi imaginez feţele de la ANP la auzul nesimţitei rugăminţi: „Cucoană, ţi-ai pierdut minţile?!"

Mă gândesc că e de bine, şi-a mai tăiat un pic cracă, singură. În rest,rutină: duşmanul numărul 1 trebuie anihilat. S-au pus în mişcare toate rotiţele, creierele acoliţilor macină continuu idei şi născocesc năstruşnice abateri. Irimia a reuşit performanţa de a „concepe” un incident de securitate, motiv pentru care nu va primi certificat de acces la informaţii secrete, deci nu va putea prelua funcţia; Irimia e persona non grata. Irimia nu va primi niciodată niciun fel de primă, pentru că el de fapt nu există. Irimia nu va primi nici spor de confidenţialitate, nici de fidelitate, de fapt, de ce să-l mai plătească?!
.
Întrebată fiind, doamna Focică, de ce nu sunt selecţionaţi deţinuţii la muncă, aceasta i-a răspuns domnului Băla că îi este teamă că vor evada. I s-a recomandat politicos: „Atunci, staţi, doamnă, acasă dacă vă este frică!”
.
Au legătură:

43 comentarii:

Anonim spunea...

SCUZEca nu sunt pe subiect. Va mai aduceti aminte de PENITENCIARUL MARGINENI IN LEGATURA CU MASINA [DUBA ] DE PLOIESTI ? CREDETI CA SA SCHIMBAT CEVA ? VA SPUN EU "NU " STITI TOTUL TINE 3 ZILE , ACUM TOT CU ACEEA DUBA MERG CADRELE , DUPA CE PLIMBA PPL-EI CU EA , FARA SA FIE DEZINFECTATA SI BINENTELES TOT 4 DRUMURI PE ZI CA SOFERUL DIN PLOIESTI NU STIE SA MEARGA CU "MERTANUL " Dn. DINU UNDE SUNT ECONOMIILE ? NEA ENE MATA STII CEVA SAU TE FACI CA PLOUA ? OFFFF MAI AVETI SI UN MESTER EL SARACUL STIE DOAR SA IA COTA IN FIECARE LUNA SI SA PLIMBE 2 FARTII DE COLO - COLO .REPEDE SE UITA ACEST SUBIECT SENSIBIL , PANA CAND SE VA IMBOLNAVI CAREVA SII VA DA IN JUDECATA .DAR VA MERGE TOT ASA , O MINUNE NU TINE DECAT 3 ZILE ,NEA RADU [COMANDANTU ] FA SI MATA NAVETA CU DUBA SA VEZI CUM ESTE ,POATE IEI VREO BOALA SI ATUNCI VEI LUA MASURI , SI VEI DA O MASINA CORESPUNZATOARE PE PLOIESTI , SI BINENTELES CU SOFER DE PLOIESTI SA NU SE MAI FACA 2 DRUMURI IN PLUS. OARE VA PLATI CINEVA ACESTE CURSE IN GOL ? PENIFEST PUTETI DA VOI UN RASPUNS ? CA CEI DE LA CONDUCERE SE VEDE CA NU VOR .ASTEPT DETALII .

Anonim spunea...

Si eu am fost tentat sa-i urasc pe toti moldovenii de cand Fenechiu a umplut guvernul cu toate leprele din Moldova dar am rezistat.
Licheismul nu tine de gen ci mai degraba de educatie si cultura.
Antifocic da, misogin, cam greu de justificat.

Anonim spunea...

va rog da/ti subiectul despre Margineni ,sau luat masuri sa stea masina la ploiesti atunci dupa acel scandal dupa care sa revenit .de ce oare ? cine are de castigat din asta ? doar pierderi .

Anonim spunea...

"Şi femeie, şi director?! E deja prea mult pentru mine."
Sword, observam, la o prima vedere, ca esti tare sensibil. Sau ai o femeie sef??? Abordarea ta misogina e jignitoare pt femeile care lucreaza in penitenciare. Sunt femei in sistemul administratiei penitenciare cu rezultate deosebite - sefi de birouri, servicii, chiar directori. Nu inteleg lipsa ta de consideratie!

Anonim spunea...

Pana sa vina d.na procuror la Colibasi intrau tel mobile in penitenciar ca-n targul de electrocasnice. La perchezitii se confiscau cu zecile.De cand a venit d.na iar tanarul acela de care se vorbeste isi face treaba asa cum spune cartea(pe care oricum voi nu o cunoasteti pentru ca in cea mai mare parte sunteti intrusi ai sistemului) totul s-a redus considerabil iar in plus avem si personal snactinat ori pus la dispozitia institutiilor competenete.Cine are interes sa se revina la ce a fost?

Anonim spunea...

Si la Jilava personalul este adus la lucru cu duba de transport detinuti.
Uneori suntem norocosi si gasim materiile fecale lasate de hotii care sunt adusi de la instanta.
Asta se intampla zilnic, dar Sorescu "Paturica "(stapanul mosiei Jilava) vine la serviciu cu Volkswagen Passat.

Anonim spunea...

Permiteti un comentariu in afara temei

Anonim spunea...

Esti misogin pentru atita lucru? Atunci hai la Codlea ca sa vezi un habarnist de sex masculin la conducere. Il lasa la conducere pe number 2? Tipic pentru directorii incompetenti. I-a delegat toate responsabilitatile si omul sa straduieste sa le duca la indeplinire. Probleme apar cind se intoarce number 1 din excursii. Number 2 se retrage discret, iar treburile ramin in copac. Dumitrache, directorul absent, calatorul in spatiul real sau virtual, coboara din cind in cind printre paminteni si ne impartaseste din ideile sale putine si fixe, ne cauta de cravata si apoi se ridica in nori. Din cind in cind se implica si atunci blocheaza putin activitatea, apoi oamenii dau din umeri si isi vad de treaba fara sa-l mai bage prea mult in seama. Ei, lasa ca vine o noua deplasare prin Germania sau Austria si lucrurile se pun la punct. Cum? Cel mai bun medicament este plimbareala. Omul se relaxeaza, iar noi putem sa muncim linistiti. Si daca isi mai ia cativa ofiteri lingai pe linga el, e perfect. Mai scapam de cite unii pentru un timp.

Anonim spunea...

Cred ca lucrand in sistemul penitenciar ai toate sansele sa devii mizantrop. Sunt numerosi barbati cu functii care iubesc puterea dar nu si-o asuma, deleaga toate atributiile, nu stiu sa dea ordine clare, si in acest context inteleg ca au macar scuza ca sunt barbati.
Ar trebui redefinit profesionalismul in munca si stabilite standarde de calitate pentru activitatea conducatorilor. Sunt multi care se cred semizei si care considera ca daca azi ti-au raspuns la salut vei fi fericit un an. Cu asa sefi, asa penitenciare....

Anonim spunea...

Trebuia sa vedeti viata de caine la Margineni acu` cativa anisori cand era Marcu director! Domnul Radu e Dumnezeu in comparatie cu kilarul ala.Focyca asta e tira. Mai avea putin majorul sa mearga la biserica doar-doar i s-o intampla ceva bun de "baiat" ce era. Pacat ca atunci nu era Penifestu sa vedem si noi un infarct. S-a dus da` cu o pensie cat China si cu amintiri de neuitat(prietenii stiu de ce). He he

Anonim spunea...

De ce cenzurati comentariu despre situatia similara de la Jilava???

Anonim spunea...

Profox, sapi la temelia directorului, ca si Fox, daca nu esti chiar tu si Fox, dar nu ai sanse. Frustratule! Du-te si te culca!

Anonim spunea...

Se vede ca onoarea si constiinta au disparut din ograda ANP. Unde s-a mai vazut ca niste subordonati sa-si barfeasca atat de urat superiorii? E jenant sa conduci niste oameni atat de lasi.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la ora 16.01

Tinarul acela? Oare la paranoic te referi? Banuiesc cine esti!Nu cumva sotia?Sau vreunul care e obisnuit sa deschida usile cu capul?Sau vreun ligau de-al lui?
Te-ai intrebat vreodata de unde atitea telefoane?
Daca lucrezi la Colibasi(si nu prea dai de banuit) trebuie sa stii ca s-au confiscat telefoane la perchezitii multe luni dupa excursia lui Irimia la Gaesti. De unde proveneau?
Eu am auzit ca au fost introduse printr-o retea bine pusa la punct de un tinar care se interesa foarte des cit mai costa un telefon!Tinarul acela a avut metode foarte simple de a se afirma.Una din ele:vorbea cu sifoanele, acestea bagau cite un lelefon sau droguri la amarasteni in bagaje si tot ce avea de facut erea sa le gaseasca ca prin minune.Ce zici dragutza?Sau tu stiai?

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=OGXplgAk6_8
Lasa domnule comentariile despre Jilava poate mai aflam ceva despre proaspatul destituit Comunisteanu viitor, cat de curand, pensionar pe motive medicale.

Anonim spunea...

Doamna director de la Colibasi a trimis la ANP o petitie prin care solicita cu disperare ca Irimia sa nu fie repus in drepturi. Oare incearca sa instige ANP la nerespectarea unei hotariri judecatoresti?Care este miza?De ce oare insista, impotriva legii, sa opreasca punerea in executare a unei hotariri?Crede ca va avea succes?De ce oare are frica asta de Irimia?
Vreti sa ascundeti ceva si va e frica sa nu va prinda Irimia cu mitza in sac?
Atentie doamna, dati de banuit!

Anonim spunea...

Bai, da' l-a mai vazut cineva pe Dumitrache de cateva saptamani? Ca eu nici n-am mai auzit de el. Pe sectie miroase urat si el nu suporta.

Anonim spunea...

Dreptate ai, profox. Habarnache asta nici nu stie pe ce lume este. Ne-a adus pe ultimul loc in sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

The more, the merryer! ;)

Anonim spunea...

Faptul ca Focica are o masina de 40.000 de euro nu cred ca ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Sunt o gramada de oameni cu masini scumpe. Interesant este însă cum s-a reusit amenajarea, numai a, unui loc de parcare chiar daca este pe domeniul public. Si daca s-a reusit, de ce nu se face pentru toata lumea? Ori numai toyotele au dreptul sa fie parcate civilizat?
Adjunctul caruia i/a dat mina libera, se pare ca a scapat de sub control sau a rupt lantul. Acesta vede numai comploturi si uneltiri, impotriva lui si a stapinei, care pun in pericol deosebit "normalitatea instaurata la Colibasi" in anul de gratie 2007. Din aceasta normalitate face parte si faptul ca un detinut "extrem de periculos" este transportat in interiorul locului de detinere cu duba si insotit de 3/4 mascati. Ce nu va vine sa credeti? Periculosu' a avut curajul sa il reclame pe Dinisor la instanta pentru abuzurile pe care le/a savirsit. Periculosu' a avut curajul sa ii spuna directoarei ca este pe linga cu ceea ce se petrece in Colibasi. Pentru linistea lor sufleteasca, periculosu' a fost transferat la alt penitenciar, dar nu au scapat de el definitiv, pentru ca acesta mai vine din cind in cind pe la Colibasi si le strica atmosfera. Nu stiu de ce le este asa frica de el, pentru ca periculosu' are 1m40 si 35kile. Este intradevar o bruta.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 21.05
Cunosc mai bine decat ai crede tu Penitenciarul Colibasi. Este adevarat ca si dupa plecarea lui Irimia(dl profesor de sport moldovenesc, sau dl. major de la institutia stim noi care adus de stim noi cine)au mai fost gasite telefoane. Dar pentru cat timp?La pregatirea lui cred mergea un instructor sportiv.Ori iti faci si tu veacul prin cercurili alea de la ...., si iti mai rotunjesti venitul lunar cu....., sau poate esti bun de sofer pentru masinile stim noi cui.Sau poate esti paharnicul lui atunci cand au loc reuniunili alea in care se planifica reforma penitenciara la Colibasi. Ori cine il numisse pe functie pe acest domn major? Cred ca au un punct comun.Mergi si faci nani ca esti putin depasit de situatie. Dupa ora 21 raman doar adultii la calculator.

Anonim spunea...

Frog, ai vrut sa-l vezi de Habarnache? Ei bine, l-ai vazut. A venit, ne-a dat alarma, ne-a tinut discursul moralist, apoi s-a retras in carapacea lui. L-ai vazut? Bucura-te! Vorba lui: "ne mai vedem in decembrie" Omul asta nu lucreaza la noi? Cu alta ocazie sa ai grija ce reprosuri ii mai faci! Poate ti se implinesc dorintele si atunci si s-ar putea sa nu-ti placa.

Anonim spunea...

In opinia lui Habarnache, blogul este un tufis, iar noi ne exprimam din acest tufis. Asa o fi, ca prea le zici, coane.

Fox spunea...

militaurule...

Lasa-neeeee, lasa-neeeee daca nu vrei sa conduci asemenea oameni! Cine te tine cu forta,baietica? Te-am adus noi? Ai venit singur imbatat de mirajul puterii la puscarii, miraj care la voi in armata nici in 20 ani nu-l atingeati, pleci singur...


sindic, profox, frog...

Nu-l mai atacati pe habarnache Dumitrache, ca ia foc dog si ... nu se stie. Poate va papa. Cine stie. Nu vedeti ca tine de ciolanul stapanului mai ceva decat la al lui? Daca stam sa ne gandim la ceea ce a spus azi la sedinta,iti vine sa te intrebi oare "cum va fi revista de front atata vreme cat nu mai suntem militari?" caci dupa cum a afirmat azi ca se strange latul....poate ca se referea la al lui lat. (sau latul lui dog era in discutie). Credeti ca habarnache va lua in seama experienta lui 02 vreodata? Eu unul nu cred.


dog....
Pentru linistea ta sufleteasca, afla ca eu si profox suntem doua persoane diferite, asa ca... mai sapa. Poate descoperi cum se renunta la "lucrurile romanesti" ca sa-l citez pe marele tau sef.

Anonim spunea...

Eu cred ca va lua in calcul experienta lui number 2. Nu o va utiliza, ci va fi atent sa nu-i fure ciolanul. Ca nici el n-o fi chiar fata mare. Doar ca nu are cine stie ce sprijin politic si nici subteran, asemeni lui Habarnache. Hmmm... Nu se stie niciodata. Doar ne-a spus in sedinta: depindem de politica. Daca ies unii, avem un director, daca ies altii, se pot schimba lucrurile. Nu s-a referit strict la noi, dar eu cred ca are dreptate. Stii care e problema? astia sint pe cai mari si politica e doar un sistem de relatii. Asa ca, de-or fi unii, de-or fi altii..., numa' habarnache sa nu fie.

Anonim spunea...

Va e teama de o revista de front? In armata nu v-ar fi tinut nimeni la cum aratati: cu hainele in vant, cu cravata dezordonata sau lipsa, fara chipiuri. Respectati-va! Va este atat de greu? Avem o meserie frumoasa si ceva mai usoara decat in armata. Nu ne lipseste nimic din ceea ce ne-ar putea opri sa fim demni. E timpul sa va reveniti. Sa incepem cu revista de front.

Fox spunea...

pentru militaur...

Habarnache Dumitrache, tu te-ai uitat la tine cum iti sta in uniforma (si nu numai)? Daca nu iti spune nimeni ca esti stramb, nu inseamna ca esti perfect. Asta-i tinuta de om la tine? Unde este clasa de tinuta a unui militar?Spatele drept barbate!
(sa fi ramas in pozitia ghicelului obisnuit de la armata?)

Apoi, pe ce baza legala faci instructie de front? Tocmai eram curios...(parca nu mai suntem militari)

Anonim spunea...

Da' crezi ca tie iti sta bine cu burta aia pe care o afisezi? Domnul Dumitrache are mult mai multa prestanta decat tine, Foxulica.

Anonim spunea...

Fox, imi esti simpatic, dar comentariul anterior ar fi trebuit sa-l semnezi "ass". A fost foarte urit din partea ta sa comentezi astfel prezenta fizica a lui Dumitrache. Poate ca nu se simtea bine. Te-ai gindit? Leaga-te de deficientele lui manageriale, de faptul ca nu stie sa asculte, ajuta-l sa-si deschida mintea si urechile! Credeam ca ai atitudini constructive. M-am inselat?

Anonim spunea...

Realitatea este ca Dumitrache nu are pe cine sa asculte.Daca la sedintele cu tot personalul am fi la fel de incisivi ca in discutiile de grup, probabil si-ar schimba atitudinea.Dar suntem critici doar in discutii de alcov sau, in cazul celor mai "barbati", la o bere.Ce aude Dumitrache atunci cand ne intreaba daca avem probleme?Tacere...tacere...tacere...Ce poate concluziona? Ca totul este perfect.Ca este un bun manager.Treziti-va!!!

Anonim spunea...

Inca ceva!Renuntati la grija morbida pentru propria persoana (daca nu-mi da prima?daca nu-mi da salariu de merit?daca nu-mi aproba concediu atunci cand am nevoie?daca voi fi vanat pt abateri disciplinare? etc.)Asumati-va acest "risc", spuneti ce va "doare" si in mod sigur lucrurile se vor indrepta!

Anonim spunea...

Ne-a spus sa spalam holurile. Da? Nu le spalam? Eu zic ca da. Apoi cineva a cerut detergent. Ce a raspuns? Nimic. Tu stii ca am primit biocarpet pentru holuri? Crezi ca Habarnache ne-a chemat dimineata la patru ca sa ne asculte? Ne-a chemat sa ne tina teoria pe care am invatat-o pe de rost. A, si sa ne trimita la o perchezitie de mintuiala.

Anonim spunea...

Vad ca ai pus "doare" intre ghilimele. Cu alte cuvinte, e doar o vrajeala faptul ca am avea niste nemultumiri justificate. Totul e OK la Codlea. Sa fim mindri,chiar daca sintem pe ultimul loc.

Anonim spunea...

"Grija morbida"

Miine imi vei sugera sa renunt la "grija morbida" pentru salariu si pentru locul de munca, ba poate si la aceeasi "grija morbida" pentru mancarea copiilor. In conditiile in care aprecierile de serviciu se fac de mintuiala, fara sa fim cunoscuti, doar pentru ca ridicam o problema reala in sedinta putem fi luati "la ochi".

Anonim spunea...

A fost cineva pedepsit pentru ca a "ridicat clontul"?

Anonim spunea...

Suntem clasati la nesatisfacator pentru ca nu am primit fonduri de multi ani, dar nu e vina personalului si nici a echipei de conducere. Poate doar curatenia pe sectii mai lasa de dorit.

Anonim spunea...

Da unora li sau injumatatit primele pentru ca lau contrazis pe director. daca ai primi cu opt milioane mai putin doar pentru ca ai comentat, ai mai avea apoi interesul sa vorbesti sau ai tace milc in sedinte?

Anonim spunea...

Codlea si Gherla sint cele mai indisciplinate penitenciare. Chiar nu va puteti abtine? Unde va e onoarea? Sinteti lasi, tradatori si mizerabili.

Anonim spunea...

Cand am spus "grija morbida" m-am referit la teama de a spune lucrurilor pe nume,m-am referit la grija exagerata pt propria persoana, m-am referit la preocuparea noastra de baza (de a trage jarul sub propria oala, de a dori moartea caprei vecinului).
"Doare" intre ghilimele - ia-o ca pe o figura de stil.

Anonim spunea...

CATRE 18.47

Ai proprietatea termenilor pe care ii folosesti?

Anonim spunea...

Tu esti de la Codlea, anonimule de la 18.47, sau te bagi doar in seama? La cit esti de necunoscator, fie nu esti de la Codlea, fie esti chiar Dumitrache.

Anonim spunea...

E clar.Pana la urma va meritati soarta.

Anonim spunea...

stiti care este difenrenta intre a vorbi in sedinta in fata tuturor,si a comenta in diverse ipostaze chiar sub forma unor"discutii de alcov"? niciuna! de indreptat nu se indreapta nimic, insa cel care va vorbi sigur va fi "ars" caci cine nu-i cu noi(a se citi cu ei) e impotriva noastra (lor). rezultat zero, insa la bugetul propriu si la aprecieri.... se vor vedea rezultatele.

intelegi prietene dog? nu a fost nimeni sanctionat,este adevarat, insa purtat dintr-un schimb in altul, si de la schimb la escorta si tot asa pana iti vine sa-ti iei campii... au fost destui.nu stii cu ce se mananca asa ca...