Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 2 octombrie 2008

Directoriada ANP: despre candidaţi

M-am tot gândit, în ultima vreme, dacă să scriu sau nu despre candidaţii directoriadei, în timp ce se întâmplă directoriada. Ar fi argumente pro. Transparenţa şi dreptul la informare trebuie luate în calcul. Ar fi argumente contra. Presiunea psihică nu e de neglijat.
.
Mi-am asumat deja un risc atunci când am făcut aprecieri referitoare la calitatea unor concurenţi. Reacţiile au fost pro şi contra. Cred că este deja clar faptul că am o oarecare simpatie faţă de concurenţii despre care ştiu că nu au sprijin politic. De unde ştiu, veţi spune? Ştiu pentru că este de notorietate, ştiu pentru că se subînţelege, ştiu pentru că încerc să fiu informat.
.
Nu am pretenţia că sunt obiectiv. Sunt anonim şi sunt subiectiv. Dumneavoastră veţi decide singuri dacă merită sau nu citit. În consecinţă, risc. În zilele şi săptămânile ce vor urma, voi deschide o discuţie despre candidaţi. Acum, pentru că peste două luni va fi prea târziu. Candidaţi unici sau aproape unici vor fi numiţi pentru un mandat de cel puţin patru ani în funcţii de director.
.
S-ar putea totuşi să nu conteze. S-ar putea să fie inutil. S-ar putea să fie deja prea târziu. Totuşi povestea merită spusă. Unii se vor supăra, alţii vor vedea că spun lucrurilor pe nume şi că îmi asum o poziţie clară.
.
Cum spuneam, îi susţin pe cei fără susţinere politică. Şi am o explicaţie simplă. Am promovat luni întregi concursul, ca modalitate de selecţie a unei conduceri competente. Drept urmare m-ar deranja profund să ştiu că un alt Iosif, Costaş, Stan sau Dumitru ajunge director, de această dată, printr-un pseudo-concurs cu rezultatul deja ştiut.
.
Vor fi personaje negative, dar vor fi şi personaje pozitive. Poate că Vasile Pop e doar un preacinstit jandarm sau poate că e cel care a fugit când colegii se băteau pe Gherla cu deţinuţii. Poate că Ungureanu Tiberiu e un prea-comunicativ spion sau poate că e cel care a fost demis pentru incompetenţă în 2005, din funcţia pe care o deţinea la DGPA.
.
Poate că Pleşa e doar băiatu' care se ocupă de proiecte europene, dar poate că e şi cel care a adus, împreună cu echipa, câteva milioane de euro în ograda ANP. Poate că Adrian Blidaru este secretarul şef de la Rahova, dar poate că este şi un ofiţer de resurse umane competent şi cu abilităţi deloc de neglijat.
.
Despre aceste contradicţii o să încerc să scriu. Dar... vom vedea.
***
PS. De ieri avem un nou coleg. Primul articol, îl va publica, azi la ora 13.00.

21 comentarii:

Anonim spunea...

Srie-ne ceva şi despre Dumitraşcu. El cât e de competent?

Huginn spunea...

:) Nu candideaza. Nu-i permite legea.

Anonim spunea...

Sincer si am o simpatie pentru candidatii care nu au sprijin politic si admiratie totodata,ca nu s-au lasat impresionati de sprijinul politic al contracandidatilor,pentru binele nostru al tuturor anonimilor truditori din sistemul ANP ma rog la bunul Dumnezeu ca profesionistii adevarati sa fie cei mai multi care vor lua aceste concursuri.

Anonim spunea...

Greu sa fii obiectiv !!!

Greu de dovedit competenta domnului Adrian Blidaru !!!!!!!!!
Ma intreb ce cunoasteti despre profilul sau moral ???

Huginn spunea...

Ştiu destule, altfel nu mă băgam. Chiar, ce ştiţi despre profilul moral al lui Adrian Blidaru? Sau, mai bine zis, ştiţi ceva sau doar faceţi aluzii?

Anonim spunea...

Blidaru are acelasi profil moral ca si Sorin Dumitrascu, alias Huggin :)) Cine ii cunoaste, vor stii despre ce vorbesc.

Mihai Politeanu spunea...

Tot incercati sa asociati autorii acestui blog cu diferite nume. Nu sunteti singurul. V-am postat comentariul ca sa nu ramaneti frustrat ca nu puteti vorbi in public. Dar nu mai incercati sa faceti asta, ca s-ar putea sa aveti mari surprize cu privire la identitatea autorilor. Data viitoare va resping astfel de comentarii. Judecati ce scriem, bine sau rau, si nu mai fiti Mama Omida.

Anonim spunea...

Da, si eu am o părere buna despre Blidaru, chiar daca il tot vorbesc diversi pe la colturi. Totusi nu l-as compara cu Dumi.

Anonim spunea...

poate ca se uita de ce a fost "deportat" domnul Blidaru la Rahova???? Daca in acest sistem competenta e cuntificata in cate plecaciuni si "mosmoane" reusesti sa faci fara a atrage prea mult atentia asupra ta, adica cu discretia unui hotoman, e grav de tot....

Anonim spunea...

cand se afiseaza candidatii? ca doar inscrierile s-au terminat

Huginn spunea...

Vă mai întreb o dată. Ştiţi ceva sau doar faceţi insinuări?

Anonim spunea...

Sunt sigur ca nu doar eu stiu ceva despre Blidaru.De fapt nu este vorba neaparat despre profesionalismul sau destul de greu de probat, ci despre profilul sau moral .Daca cineva chiar are dubii sa se intereseze despre comportamentul uman si etic profesional pe care l-a avut Blidaru la Rahova.Pot sa afirm clar ca din postura sa de sef la resurse umane a lasat-o pe madam Carmen Mihail sa instituie regimul de teroare atat de cunoscut.A pedepsit oameni nevinovati, ba chiar ii incuraja sa semneze unele pedepse pe motiv ca "oricum nu se pun la dosar". De parca numai asta ar fi contatat! Dar de drepatate si legalitate a auzit dl.Blidaru?
In opinia mea Adrian Blidaru este o persoana deosebit de "cotitoare" in argoul de puscarie sau foarte alunecoasa, care se da fix cum bate vantul fara pic de coloana vertebrala.Asta este marele lui neajuns.

Anonim spunea...

Problema e de altă natură. Voi încercaţi să fiţi formatori de opinie şi tot voi cereţi dovezi. Nu noi, anonimiii, încercăm să impunem anumiţi oameni, voi o faceţi (care oricum sunteţi tot anonimi). Deci ca să ne convigeţi arătaţi-ne pe ce vă bazaţi. Oricum dacă ale voastre simple afirmaţii doresc să stabilească ierarhii fără a produce măcar o brumă de explicaţii, atunci pentru ale noastre de ce trebuie dovezi.
Şi tot noi vorbim despre transparenţă, democraţie, ... Aiurea. În orice caz nu miroase a deodorant, e vorba despre altceva.

Anonim spunea...

Articolul asta face discriminari mi se pare.De ce nu face referire si la ceilalti candidati?Poate am fi interesati sa auzim alte pareri despre cei care candideaza in domeniul nostru, nu? Mare atentie cred ca ar trebui sa se aiba asupra probei de sustinere a proiectului managerial, pentru ca acolo se vor face manariile.Mai greu sa cred ca se vaface ceva la scris.

Anonim spunea...

Am publicat de 45 de minute ceva naspa despre Blidaru.Si inca nu a aparut. Sa inteleg ca este,vorba chiar de dumneavoastra, domnule Huggin?

Anonim spunea...

Oare de ce s-a decalat data pentru sustinerea examenului psihologic?
Oameni care nu se incadreaza si se incearca fabricarea de dosare?
Si cine a semnat documentul cu pricina...http://www.anp-just.ro/PosturiVacante/2008-08-DirectorPenitenciar/anunt-modificare-data.pdf

Anonim spunea...

Nu il mai provoca, Huginn. E doar insinuant, malitios, ne lasa pe noi sa intelegem ca ...hhhmmm... stie el ce stie, dar...baiat finut, de caracter, se abtine de la afirmatii care nu fac cinste...

Anonim spunea...

De ce postati comentarii impotriva lui Adrian Blidaru domnilor? Pentru ca a avut curajul sa se inscrie la examen pentru postul de director dmru la concurenta cu fosta directoare imputernicita si cu un sef de birou din provincie dar curtat de ANP?
De ce nu deschideti si dosarele celorlalti candidati la posturile de directori de directii sau de puscarii, sau ati primit tinta clara ...Blidaru? Lasati omul in pace habarnistilor. Mai bine ati medita la inscaunarea lui Stancovici la paza si regim coordonat, sa traiti am inteles, de Spaiuc si incadrat operativ, in cazul in care s/ar trezi si ar vrea sa faca ceva, de Movila si Constantin. Cugetati...

Anonim spunea...

Mama Omida a murit!
Daca vrei poti sa fii fataluomida.

Anonim spunea...

Ati inceput sa aveti nevoie de promo?

Anonim spunea...

Iată ceva interesant:

http://www.anp-just.ro/PosturiVacante/2008-08-DirectorGeneralAdjunct/20081003RezTestePsihoDirAdjSiDir.pdf

Şi uite că trenul, despre care tot vorbiţi, mai şi pierde câte un vagon.