Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 22 septembrie 2008

ProTV: Deţinutul evadat de la Penitenciarul Bacău a fost prins

Detinutul evadat joi de la Penitenciarului Bacau a fost prins aseară ne informează ProTV. Finalul celor mai multe aventuri de acest gen este în acelaşi registru. Câteva ore de libertate furată care înseamnă ani buni, în plus, de pedeapsă cu închisoarea.

Oamenii legii monitorizau atent localitatea Podul Turcului, unde locuia familia detinutului. Dupa trei zile de la evadare, tanarul de 22 de ani a venit acasa si a fost vazut imediat de politisti si jandarmi.

Barbatul s-a ascuns in podul spitalului comunal si i-a atacat pe oamenii legii, veniti sa-l prinda. A fost nevoie de interventia trupelor speciale pentru ca tanarul sa fie imobilizat. Cand a evadat, detinutul era in arest preventiv din luna mai, fiind cercetat pentru furt calificat. Acum, el se afla din nou in celula si risca un supliment de pedeapsa de cel putin doi ani si sase luni. (sursa: link)



Tanarul a sarit de pe schela si a disparut in padurea din apropiere. Gardienii l-au zarit in ultimul moment si l-au somat sa se opreasca, insa barbatul s-a facut nevazut. Zeci de politisti si jandarmi au incercuit zona insa nu au reusit sa ii dea de urma. O ancheta interna va stabili daca gardienii sunt vinovati ca l-au scapat din vedere. Barbatul, condamnat pentru furt, era inchis din luna mai. (sursa: link)


Link-uri utile:

6 comentarii:

Anonim spunea...

Huginn,ar fi trebuit sa scrii si despre cel care a fugit saptamana trecuta de la Barcea Mare ,sa scoti in evidenta profesionalismul managerilor de acolo. De fapt,acel detinut ( Vintila Vasile ) nu avea ce sa caute la munca, mai fusese condamnat de doua ori pentru trecere frauduloasa a frontierei,iar actuala pedeapsa era tot pentru aceasi infractiune ,fusese dat in urmarire,iar in actuala pedeapsa fusese respins de comisia de eliberare conditionatea si primise o amanare de 3 luni,pentru comportament necorespunzator,nu a fost niciodata cautat,nici telefoane ,nici pachete. Cu toate astea el a fost scos la munca desi, mai multi agenti au atras atentia despre riscul scoaterii la munca a acestuia. Tipul era cunoscut cu probleme psihice ,de altfel el a fost prins facand autostopul la 20 de km de penitenciar,catre Arad ,imbracat tot in haine de penitenciar ( va dati seama ce minte are ).Trebuie trasi la raspundere cei care l-au scos la munca in aceste conditii,,managerii de top de la Bircea Mare,care si-au angajat toti nepotii si toate rudele si au optinut note de 2 si 3 la concursul de titularizare pe posturi. (Bota,Mara si Timar )

Anonim spunea...

Am inteles eu bine evadatul despre care este articolul era in arest preventiv?De cind lucreaza cei care sunt in arest preventiv?

Anonim spunea...

pt. theo

De cind le da dreptul Legea nr.275, dasteptule

Anonim spunea...

Multumesc pentru calificativ dar se scrie:DESTEPTULE nu cum ai scris tu"dasteptule",eu nu am invatat pe de rost L275,nu lucrez la organizarea muncii nici la paza,cel putin ma stradui sa scriu corect romaneste.

Anonim spunea...

Pentru Theo... ortograficul!

Prietene, în aceste considerente (străduinţa ta neobosită de a caligrafia corect), îţi propun, pentru binele tuturor, să te adresezi unei publicaţii literare şi să ne laşi cu părerile-ţi neavenite despre ceea ce, singur(ă) recunoşti, că nu cunoşti!

P.S. Indiferent în ce domeniu din sistem activezi, e intolerabil să nu cunoşti prevederile unui act normativ - de căpătâi pentru noi toţi (părerea mea!)

Offf, mama ei de competenţă...

Mare e grădina... sistemului şi mulţi i-au mai sărit gardul!

Anonim spunea...

Burebista recunosc este greseala mea desi am citit in intregime L275 nu am aprofundat decit capitolele legate de compartimentul in care lucrez,competenta insa inseamna tocmai ati cunoaste atributiile si limitele,eu ma stradui sa mi le cunosc,am pus doar 2 intrebari,nu am dat cu parul,oare chiar meritam atita atentie si atitea raspunsuri?Poate ca am sa-ti ascult sfatul si ma voi adresa publicatiilor literare,pe linga serviciu,ca L293 imi da voie sa desfasor activitati in invatamint,cercetare si activitati literar artistce.