Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 19 septembrie 2008

Penitenciarul Bacău - învoiri contra vopsea

Vizita şefilor din ANP şi MJ a trezit brusc interesul pentru curăţenie al în conducerea Penitenciarului Bacau. Deţinuţii au pus umărul şi vopseaua, iar conducerea penitenciarului a 'plătit' pentru asta cu zile de învoire.

Buna seara,

Va scriu pentru prima data, pentru a va atrage atentia asupra unor probleme delicate aparute in Penitenciarul Bacau. Sper sa aduceti in discutie pe blog informatiile pe care vi le pun la dispozitie.

Nu demult am "beneficiat" si noi de vizita domnului Cel Mare, vizita in care li s-a atras atentia mai marilor nostri ca starea de curatenie a sectiilor de detinere nu este corespunzatoare, asta fiind cam singura problema "reala" a penitenciarului Bacau, nu lipsa de personal, conditiile mizere din posturile de paza si multe altele, care nu au fost atat de vizibile si deranjante pentru domnul Cel Mare.

In fine, dupa plecarea acestuia, s-a demarat in tromba o mare operatiune de curatenie, dar nu oricum, pe banii detinutilor. Datorita faptului ca unitatea nu dispune de fonduri, detinutilor li s-a "cerut", discret insa, sa aduca vopseluri de acasa, promitandu-le la fel de discret si voalat ca li se vor da invoiri si vor fi scosi la munca. Zis si facut. S-au apucat dragii de ppl sa aduca kile de vopseluri, metri de parchet, pentru binele mai marilor nostri si buna curatenie si bunastare a tuturor. S-a initiat si un "concurs" intitulat "cea mai frumoasa camera" cu marele premiu o invoire.

S-au varuit si vopsit camere de detentie, s-au varuit, vopsit si parchetat diverse birouri, ppl asteptand cu nerabdare recompensele promise.

Morala:

Mandatul directorului numit se apropie de sfarsit, iar acesta e preocupat de cosmetizarea unitatii, cu orice pret, pentru a putea demonstra mai marilor ca a muncit, obligandu-i astfel, prin promisiunea facuta ppl, pe sefii de sectii sa intocmeasca recompense cu invoire chiar daca nu toti indeplinesc conditiile, iar pentru a nu bate la ochi se fac invoiri de 1 zi.

De asemeni, se scot ppl la munca, iar pentru cei ce nu indeplinesc conditiile se mai fac si artificii, se schimba regimul din maxima siguranta in inchis, apoi in semideschis, se scot preventivii la puncte de lucru si multe altele.

Deschideti un subiect pe blog despre penitenciarul din Bacau si o sa fiti uimiti cate se vor afla.

Cu stima.

Nu este prima dată când apar informaţii de acest gen despre modul în care sunt acordate învoirile. De data asta regulile sunt încălcate, dacă este adevărat, pentru o 'cauză bună'. Curăţenia în penitenciar desigur, nu confirmarea pe post a directorului.

65 comentarii:

Anonim spunea...

De data asta regulile sunt încălcate, dacă este adevărat, pentru o cauză bună. Curăţenia în penitenciar desigur, nu confirmarea pe post a directorului.
Nu văd ghilimelele, aşa că trag concluzia că se vorbeşte serios.
Atunci la ce mai sunt reguli? Şi dacă sunt cine are dreptul să le încalce şi cine nu? Pe ce criterii?
Adică din câte se citeşte în postarea de mai sus puşcăria ia şpagă de la ppl sau face troc cu ppl, amenajări interioare contra învoiri... Unde scrie în lege aşa ceva?
Uitasem... e pentru o cauză bună.

Anonim spunea...

Şi la Jilava tot aşa se procedează. Sorescu ştie !!!

Huginn spunea...

:) punem si ghilimele

Anonim spunea...

Nu are legatura cu articolul dar rog colegii sau administartorii blogu-lui sa ma lamureasca si pe mine cu o problema...si anume:la concursul de avansare a fost o conditie care spunea sa ai 2 calificative de ,,foarte bun,,.... deci, agentii care s-au angajat in sistem acum 1 an si 6 luni(la angajarile din 1.05.2007) si au avut perioada de ,,debutant,, de un an la care calificativul pentru a trece la ,,definitiv,, este de ,,satisfacator,, .. si acum normal ca au doar jumatate de an vechime ca ,,definitiv…. Deci nici vorba de a putea avea 2 calificative ,,foarte bun,,…….buuuunnnn....intrebare...pai, astia nu au putut da examen de avansare pe functie ca nu aveau cele doua calificative de ,,foarte bun,,....si asta nu inseamna ,,voalat,, o conditie de 2 ani vechime?????....si daca atunci cand se va trece la etapa urmatoare si anume aceea de la corpul agentilor la cel al ofiterilor se cere aceasi conditie??? inseamna ca 488 de agenti care am fost angajati in 2007 nu putem participa la concurs????? cine ma lamureste si pe mine????

Anonim spunea...

Sunteti jalnici aceia care scrieti despre Penitenciarul Bacau, nici macar umor nu aveti, cît despre credibilitate.........

Anonim spunea...

Da, conditia cu doua calificative de FB este conditie generala, conform OMJ nr.3492/c/2007 art.42. Asta e, se va putea peste 18 luni!
Daca ar fi corect ar trebui sa fie o etapa si pentru cei care nu indeplinesc conditia de 2 ani vechime.

Anonim spunea...

Persoana care a postat acel articol despre Penitenciarul Bacau nu are nici cele mai elementare reguli de morala si bun simt. Draga domnule narator, va cred ca va deranjeaza faptul ca penitenciarul este condus de un director tinar si cu principii sanatoase, de un corp de ofiteri competent si devotat, care nu accepta compromisul si mediocritatea in care ati fost invaţat sa traiti;
Va înţeleg frustrarea şi faptul ca aţi simţit ca acum este momentul sa ,,muşcaţi", acum nd nu mai puteţi fura cum o faceati pe timpul fostilor comandanti care va protejau, cărora le făceati toate treburile murdare, acum cînd vi se cere sa va faceti datoria si nimic mai mult, acum cind se pune accent pe competenta si profesionalism. Dumneavoastra nu aveti nici una din aceste calitati, ba dimpotriva, asa ca va rog sa va faceti un bine si sa ne scutiti de comentariile dvs. ieftine si rau intentionate. Tin sa va atrag atentia ca vine un moment in viata cind fiecare ramine singur cu faptele lui .Sa va fereasca Dumnezeu de acel moment.

Anonim spunea...

Personal nu cred ca la Jilava se procedeaza in maniera prezentata intrucat sefii de sectii sunt oameni seriosi, chiar daca unii nu au prea multa experienta, iar presiuni din partea conducerii, in ceea ce priveste recompensele acordate ppl/ilor, nu se fac.

Anonim spunea...

multumesc anonimului de la 20:24 pentru lamuriri...si nu cred ca lucrezi la personal că aia de acolo nu mi-au raspuns la obiect cu legea in fatza...vorba altuia...au toti niste priviri de tâmpi!

Anonim spunea...

la penitenciarul bacau, invoiri contra vopsea
la penitenciarul spital poarta alba,Limba dulce Nadrag semna invoiri contra costume armani, ceasuri de mina ,mese la restaurant
spun gurile bune ca OFELIA adicatelea GREACA se inscrie la concursul pentru directori
nu a uitat nimeni anii cind director de spital era si "dreptatea "impartea si" bine" sistemului facea,dar pe ea ,nu se uita
verisori si nepotele, nepoti si matusele de mai avea pe toate le angaja ...
HOTOBOC sef era,GREACA ca el cinta..nu oricum ,la mandolina sub clar de aspirina
nu se supara daca aparatura aducea si GREACA o platea ,comisionul oprea ,scaunul nu se clintea
jocul s a terminat ,cind SIPA s a suparat ....

Anonim spunea...

pentru 19.09.2008 21:29:00
Asa e, dar sunt in situatia ta si m-am documentat in alta parte!

Anonim spunea...

Se aude tot mai des zvonul,si fara foc nu iese fum,ca Celmare apreciaza directorii de penitenciare care "se descurca" .
Sa nu ne miram daca bietii directorasi ,isi vor dovedi inventivitatea prin "nastrusnice" solutii.
Si daca tot sint topuri,vom avea curind si.....topul directorilor descurcareti.
A nu se uita la final ,masa tovaraseasca ,din donatii !

Anonim spunea...

chestia asta cu FB pe ultimii doi ani n-ar putea fi interpretata si altfel? de exemplu, daca nu ai vechime la puscarie decat 1 an si 8 luni, sa zicem, dar inainte ai muncit la o alta institutie unde ai primit calificativul FB, nu ar putea fi luat in consideratie? ca doar in decizia respectiva nu precizeaza expres ca trebuie sa fi avut FB pe ultimii doi ani NEAPARAT la parnaie?

Anonim spunea...

Asta e mita penitenciarista!Rusine sistemului !
Daca asta e solutia pentru "zugravirea sistemului",sa o legifereze.Vine ppl ul ,face o zugravire si sta acasa.
Dac zugravirea e acasa la director si mai bine!
Si se impusca mai multi iepuri decit poate duce sistemul.

Anonim spunea...

Prietene, Cel Mare apreciaza oamenii seriosi, isteti si gospodari, fara a fi, insa , obraznici si "descurcareti", cum le zici tu. Ti-ai ales gresit sa-l critici pe Cel Mare, si stii de ce? pentru ca pe el il recomanda faptele si exemplul personal. Vorbele conteaza mai putin. Capisci?
PS- Nu sunt de la Focsani, deci chiar nu am vreun motiv sa-l laud.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 19.09.2008 20:24:00

O etapă pentru bunica nu ar trebui să fie? Specific sistemulu penitenciar, comportament împrumutat de la hoţi, numai drepturi, dar tu să nu dai nimic. Ce a putut să dovedească domnul agent în 3 luni de activitate fără tutelă, pentru a fi avansat în funcţie? Ce mai pui că dacă ar participa la concurs, ar avea şi pretenţia să ia. Că dacă nu ia, comisia e de vină, că subiectele nu au fost bine cântărite.
Sunteţi jalnici.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la
19.09.2008 21:29:00

Probabil că ăsta e motivul pentru care tu nu eşti la personal, deşteptule. Că nu reuşeşti să citeşti un o normă publică, măi privire inteligentă.

Anonim spunea...

pentru anonimul de la
19.09.2008 22:15:00

Va fi luat în calcul şi calificativul de la grădiniţă.
Nu cumva eşti absolvent de drept de la Spiru? Sau eşti consilier juridic în ANP?

Anonim spunea...

Lasa-ne! ca-i facut varza resursele ofticatule!

Anonim spunea...

pentru 19.09.2008 22:41:00

Omule esti comunist invechit! De asta nu merge bine sitemul fiindca cei ca si tine nu accepta alte idei!
Lucrezi la resurse asai?

Anonim spunea...

Pt anonimul de la 22.20
Vorbesti in necunostinta de cauza, habar nu ai despre ce e vorba dar iti dai cu parerea,
esti un mare ,, specialist!"
Du-te si te culcă

Anonim spunea...

Pentru veninul si cinepa spunea...

Schimbam denumirea ,prietene:topul directorilor seriosi,isteti si gospodari! Greu de gasit,dar facem sapaturi!
Invoiri contra vopsea ,e in noul manual de proceduri?
Sa nu fim "obraznici" !
Si noteaza prietene aparator al lui Cel Mare ...deocamdata nu ai ce apara ca nu a fost criticat!
am facut public un zvon ...de e bine ,de e rau ...viitorul ne o va spune, pe pielisica noastra.
De venin intelegem,cinepa e pentru funie?
Sa auzim de bine !

Anonim spunea...

Se scrie: "asa-i", nu "asai","c-ai facut", nu "ca-i facut".

Anonim spunea...

Autorul primului comentariu are mare dreptate,a fi descurcaret inseamna o calitate insa descurcaret nu inseamna ilegal,schimbarea incadrarii intr-un alt regim de executare a pedepsei nu o face doar directorul,aceste comisii s-au infiintat pentru a nu pune toata puterea in mina 1 singur om.

Anonim spunea...

Bai , caraghiosule, funia este pentru tine, sa te joci cu ea in jurul gatului. ANAGRAMATULE ce esti!

Anonim spunea...

Hai ca-ti las canepa......Vad ca arunci cu venin din strafunduri. Cum ai acumulat atat.....? Cum te suporti si cum te suporta familia si colegii....? De cei din urma stiu sigur ca.....greu.

Anonim spunea...

Pt.anonimul de la 19.09.2008 22.20
Ruşine ţie ca faci parte din sistem; de ce acuzi din moment ce nu cunoşti nimic referitor la cele pe care le-a scris ,, specialistul" ala pe blog. Asa-i la romîni, un nebun arunca o piatra în balta si zece destepti se chinuie sa o scoata
Netotule

Anonim spunea...

Du-te inapoi in gaura ta, sarpe veninos? Ia-ti si canepa cu tine....! Ne-ai scarbit pe toti, tu si prietenul tau militar.

Anonim spunea...

Aia care se enerveaza prea usor- cam cu ai patit tu acum si cum faci de obicei, altminteri- , ori sunt labili ori sunt prosti(scuze, dar e chiar pe bune, ma refer la aia cu un coeficient de inteligenta sub 80). Dupa venalitatea reculurilor tale, anonimule de la 14.41 respectiv 17.36, eu cred ca le imbini pe amandoua. Adica, pe intelesul tau, esti si putin slab din fire dar si putin prostut. Macar daca ai avea suflet bun dar nici asta nu transpare din comentariile tale. Ce sa-i faci, pe unii, Dumnezeu ii harazaste cu prea multe iar pe altii cu prea putine. In orice caz, trebuie ca ai si tu o calitate, ceva, acolo, sa compensezi intr-un fel legile naturii.

Anonim spunea...

Am cam divagat de la tema pusa in discutie. Pe Margasoiu de la Bacau il cunosc personal. Am convietuit suficient de mult cu el ca sa-mi permit sa spun urmatoarele: este un baiat serios, inteligent,perseverent, bun crestin si bine intentionat. Mai este si o fire sensibila, prin urmare, in opinia mea, indeplineste toate calitatile pentru a fi director la Bacaul ala al vostru pacatos, care, pana sa vina el la conducere, era in fruntea puscariilor cu probleme.Nu mai intram in detalii cu licheaua aia de fost comandant al vostru care a stricat tot ce se putea strica prin aroganta si lacomia sa. De cand a venit Margasoiu se vede ca s-a urnit caruta. Lasati-l sa duca un mandat pana la capat si dupa aia comentati ce-a facut bun si ce-a facut rau. E pacat sa pierdeti un asemenea om. ca, altfel, o sa va treziti iar cu vreun magistrat venit cu pluta si o sa-l plangeti pe Margasoiu. In orice caz, va spun de pe acum un lucru aproape cert: rugati-va sa ramana Margasoiu, pentru ca , altfel, veti avea o surpriza mare de tot.

Anonim spunea...

Ati auzit ca Thalia "a facut o pasiune ascunsa" pentru un bacauan? I-o fi vopsit camera, i-o fi pus parchet? Bai, moldovenilor, sunteti penibili!

Anonim spunea...

acceleratorule, la care fost comandant te referi, de zici ca a fost lacom si arogant?

Anonim spunea...

Va ofticati ca sunt atatea femei in jurul lui? Sunteti gelosi? Asta-i tot?

Anonim spunea...

la Iasi e mai grav - Invoiri contra bani.....

Anonim spunea...

pt naratorul de la 19.39....dar dak cunosti atat de bine Penitenciarul Bacau...zi-mi si mie care comandant nu a fost lacom si arogant...k unu si-a facut vila langa Dacia Service si si-a cumparat nu stiu cate hectare de pamant pe langa acea vila iar altul...a fost un taran cu pretentii, de fapt ink mai este...dar bine k a plekt de la conducere

Anonim spunea...

Iar acceleratorul are perfecta dreptate...intotdeauna vor exista carotasi si elemente rau intentionate!!Este pacar sa il pierdem pe acest director!!Este o parere personala....iar cei care sunt in asentimentul meu cred k ar trebui sa posteze aici parerile! Este suparator totusi ca anumite persoane pot face asemenea afirmatii....cand totul este ok in unitate iar treaba merge bn fara stres si acel regim comunist despre care toata lumea vorbeste!! Si totusi cineva imi spunea si cred k avea dreptate: oamenii la Bacau sunt invatati a fi condusi cu "bata" ca animalele....asa se simt mai bine !! Dovada si aceasta postare a mediatorului acestui blog!! O sesizare anonima!! Stimati colegi....ati uitat vremurile apuse...sau poate unii dintre dumnevoastra le regretati!! Ati fost comunisti ca si cei care au "apus" si acum duceti dorul acelor vremuri...Poate pentru ca la conducere sunt oameni tineri cu idei nobile si democratice iar dumnevoastra, care sunteti comunisti, nu puteti sa tineti pasul la ce este nou, si va simtiti marginalizati iar pentru acest lucru, ca niste caini loviti, simtit nevoia sa latrati si sa aruncati cu " noroi", in speranta ca poate, poate vor mai reveni vremurile "apuse".Treziti-va la realitate colegi din tot sistemul care sunteti in situatia celor de mai sus!! Acele vremuri nu se vor mai intoarce iar voi va trebui sa "puneti osul la treaba"!! Asta e viitorul !!! Iar de ceea ce fugiti de aceea nu veti scapa!!E usor a scrie "versuri", cand nimic nu ai a spune!! E usor sa arunci cu noroi, cand tu, colegule, nu stii cate "urechi" ai!!

Anonim spunea...

Într-adevăr, idee nobilă şi democratică să faci troc cu hoţul.
Şi cel care a lansat, pus în practică şi sprijinit acest proiect e om al vremurilor noastre, demn de toată lauda şi susţinerea.
PUŞCĂRIA NU TREBUIE SĂ FACĂ TROC CU DEŢINUTUL!!! ASTA TREBUIE SĂ INTRE ÎN CAP TUTUROR!!! PUŞCĂRIA TREBUIE SĂ-I DEA CE ARE DREPTUL ŞI SĂ-I CEARĂ SĂ-ŞI ÎNDEPLINEASCĂ ÎNDATORIRILE PPL-ULUI. NU PUTEŢI SĂ ÎNŢELEGEŢI ASTA??? ORICE TÂRG E COMPLET INTERZIS.ŞI CHIAR DACĂ SE POATE SPUNE DESPRE ORICINE LA UN MOMENT DAT CĂ NU ŞTIE CÂTE URECHI ARE ÎN CAP ASTA TREBUIE S-O ŞTIM TOŢI, CU HOŢUL NU FACI TÂRG PENTRU CĂ ALTFEL EŞTI LA FEL CA EL.

Anonim spunea...

Stam si judecam pe altii, dar noi nu ne uitam in curtea noastra!!Acuzam fara sa stim nimic sigur, ci doar pe baza zvonurilor!Nu stim sa apreciem ce este in jurul nostru la un moment din viata noastra!Dar tu, cel care judeci, cat de corect esti??Oare cata mita ai luat pentru telefoanele mobile care le-ai dat ppl?Dar asta nu le vezi...buturuga din ochii tai nu o vezi ci aschia din ochii celuilalt!!Asa suntem noi romanii, suntem preocupati de vecinul de alaturi:ce face, cum face si sa-i dam la cap ca deh, se descurca mai bine si lansam zvonuri inutile, fara nici o baza!!De unde stii tu colegule ca puscaria a facut troc cu hotul?Inseamna ca ai fost si tu de acord, ca altfel de unde puteai stii toate aceste lucruri? Pentru ca sincer, eu imi exprim punctele de vedere liber si nu imi e teama de nimic atat timp cat nu am ce ascunde! Daca stii sigur, de ce nu ti-ai exprimat punctul de vedere unde trebuia, si vii aici si vorbesti "anonim" pe altii?Pentru mine esti un nimic!!

Anonim spunea...

Ai dreptate, nu este normal sa facem astfel de intelegeri cu detinutii, chiar daca se practica peste tot in sistem. Devenim vulnerabili şi deţinuţii profită de asta.
Nu este normal nici sa fi etichetat drept "un nimic" pentru că ai avut o opinie.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 19.09 2008, 20.35:
Cred ca esti unul dintre colegii lui Margasoiu de la fosta S.I.P.A, de pui la indoiala faptele postate in artic. despre pentenciarul Bacau.
Nu ne deranjeaza conducere de catre ofiteri tineri, ci ne deranjeaza lipsa de competenta a celor din comanda.
Compromisurile savarsite de acestia cu detinutii ce s-au urct pe cladirea scolii in aceste zile, precum si incalcarea celor mai elementare reguli de selectionare la munca a P.P.L arestata preventiv, ce a evadat conirma ca initiatorul articolului are dreptate.
De ce o fi fost necesara interventia unui alt detinut "PALAIPAN" sa-l dea jos pe tanarul detinut ce escaladase cladirea scolii, cand noi ne rugam de mrele conducator Margasoiu sa ne lase sa intervenim conform procedurilor legale.
Stii dta. ca ne-am rugat o zi si-o noapte de acest "devotat" comandant sa ne lase sa intervenim, dar nu a binevoit a ne aproba? Nici lui Palaipan nu i-a aproba, dar el s-a urcat "l-a convins" pe cel urcat sa coboare si in prezent este felicitat. Oare A.N.P-ul cunoatre acest mod de rezolvare a unor situatii deosebite?
Ba desteptule, noi nu am futrat nici inainte nici in prezent, de furat probabil ca o faci tu, de lauzi destoinicia acestui director cre a fost rugat sa inceteze activitate la punctul de lucru Magura, unde selectionase detinut arestat preventiv sa lucreze in padure, pazit doar de 2 agenti. Nu a facut-o pana la evadare. Oare de ce? Nu mai erau solicitari la munca? Nu mai erau detinuti condamnati definitiv?
Asadar, calitatile de care vorbesti probabil iti aprtin si tie si nu mai da sfaturi "ieftine", sau, poate, ai vreun interes? Nu mai sunt locuri vacante la serviciu de care ati apartinut.

Anonim spunea...

Iata ca lucrurile incep sa prinda contur, asa ca domnilor care le tot tineti partea unor astfel de "conducatori" reveniti-va. Cred ca ar fi cazul sa privim cu mult mai multa atentie ce se intampla in curtea unor unitati, cum este si Bacaul si sa nu ne mai ascundem in spatele sloganului "e tanar, onest.....bla bla bla".
Directorul imputernicit de la Bacau ca si alti "tineri" si mai putin tineri directori , a dovedit un lucru : lacomia iti suceste mintile. De ce trebuie pusa mai presus "productivitatea" decat siguranta? Ce suntem noi unitate de productie? Avem norme de indeplinit? Si de fapt ce producem? ...............BANI....... Si asta e foarte important pentru unii.
Si apropos, ce cautau arestatii preventivi la munca?
Iata pana unde se poate ajunge din cauza lacomiei. Nu este corect sa faci troc cu ppl, la fel cum nu este corect sa infiintezi puncte de lucru in conditii de nesiguranta. Chiar asa, ce pazea domnul de la siguranta exterioara? Sau domnii?
Cum au semnat documentele de infiintare a acelui punct de lucru, cum au facut recunoasterea?
Halal profesionisti !!!!!

Anonim spunea...

Pt. ,,barbatii anonimi" de la 23.09.2008, orele 22:13 şi de la 24.09.2008, orele 10.44

,,Harmasarilor", dacă sunteti atât de buni si daţi sfaturi referitor la modul în care trebuia procedat, de ce nu v-aţi înscris la concurs pentru a putea ocupa postul de director al Penitenciarului Bacau? Sau nu aveţi studiile necesare? Aveţi măcar terminat liceul? Nu cred. Cine sa va lase bă să interveniţi conform procedurilor legale? În primul rând voi nu le cunoaşteţi, în al doilea rând vă este frică şi de umbra voastră, darămi-te să interveniţi şi să imobilizaţi o persoană privată de libertate.

Anonim spunea...

Pentru aceiaşi "bărbaţi" anonimi

Ho cu tata vitejilor!
Neînfricaţilor şi curajoşilor, unde eraţi voi, ăia care "...vă rugaţi să fiţi lasaţi să interveniţi...", în momentul în care deţinutul a escaladat clădirea cu pricina, cum aplicaţi şi respectaţi voi "procedurile legale" (vis-a-vis de care, vorba între noi fie - să nu mai audă şi alţi - sunteţi mai mult sau mai puţin paraleli).
Voi "meşteri mari" (unii mai mult calfe şi zidari), pricepuţi şi destoinici, competenţi de daţi pe afară (a se citi - dau hoţii pe afară), voi aveţi curajul să ridicaţi vocea şi să luaţi "atitudine", să criticaţi (de fapt, să vă daţi cu părerea de la fereastră precum babele pasionate de telenovele şi de soarta Elodiei), când la nivelul fiecăruia din voi, unii, şi aici subliniez unii, pentru că ştiu şi cred că sunteţi printre acei puţini rămaşi "nostalgici" după vremurile apuse definitiv, sper, în care, într-un dolce far niente, nu ştiaţi pentru ce vă ridicaţi salariul lunar.
Într-un singur aspect trebuie să recunosc că aveţi dreptate şi să recunosc că se "greşeşte", şi că este "normal" ca acest lucru să vă deranjeze: sunteti puşi la treabă, vi se cere să respectaţi (în sfârşit) regulile jocului, s-a strâns şurubul, pentru unii dintre voi, în ceea ce însemnă "relaţiile" cu deţinuţii şi bineînţeles avantajele respective.
În aceste "condiţii", da, conducerea unităţii băcăuane greşeşte. Greşeşte pentru că vrea să reconstruiască, şi la propriu şi la figurat, o nouă imagine penitenciarului, cadrelor, şi nu în ultimul rând instituţiei în sine - ca aşezământ blamat şi de speriat, până nu demult, pentru întreaga comunitate.

Anonim spunea...

Rusine vouă, acelora ce criticaţi conducerea Penitenciarului Bacau

Sunteţi nişte nonvalori care va prezentaţi la concursuri şi obţineţi nota 2 (doi)

Anonim spunea...

bravoooo!!!Bine spus!Felicit anonimii care au postat ultimele 4 comentarii!!E bine daca luau si nota 2 dar unii nu au ajuns nici macar la aceasta performanta!!Lasati ca Dumnezeu va vede!!Criticati...ca atat v-a mai ramas de facut!Stati si "latrati" in continuare ca altceva nu stiti sa faceti!Voi astia regulamentarii, care umblati cu blugi si cu haina militara prin curte!!Care doar va doriti sa fiti in locul celor pe care ii criticati si visati...Dar nu sunteti in stare decat sa criticati si sa blamati! Sa va dati cu parerea dar cand e vorba sa luati o decizie, nu riscati nici unul dintre voi!! Va e teama!Mai bine il impiedicati sa nu se urce pe puscarie, ca datorita voua s-a urcat pe puscarie, nu datorita lui Margasoiu s-a urcat ppl pe puscarie!!Si apoi va dati viteji ca voi interveneati conform procedurilor!!Heeee...dupa razboi, multi viteji se arata!!

Anonim spunea...

pentru anonimul din data de 21.09 , ora 18:25

Nu esti "nimic" pentru ca ai avut o opinie, esti un "nimic" pentru ca o expui doar aici si nu ai curajul sa o exprimi in public, fata de toata lumea si in special fata de director, ca aici despre el este vorba!! Si probabil, ca, indiferent de va mai fi sau nu director, tot nu vei avea curajul sa o exprimi!! De asta esti etichetat "nimic".Macar, daca nu esti curajos, nu posta nici aici.Dar nuuu, trebuie sa vada lumea ce gandesti...si e usor sa te ascunzi sub un nume si sa spui parerile, nu-i asa??? ei vezi...tot "nimic"vei fi, pana vei avea curajul ca cele zise aici sa le adresezi celor in drept sa le asculte!

Huginn spunea...

pentru anonim 25.09.2008 08:51:00

Va rugasem sa respectati opiniile si convingerile celorlalti. Nu o faceti. Si dumneavoastra sunteti anonim, si demonstrati acelasi curaj in a va exprima opiniile.

Anonim spunea...

Cei in drept sa asculte, nu asculta prietene. In ultimi 10 ani de cand lucrez in sistem asta am vazut. Tu ai dreptate, asa ar trebui. Fiecare sa mearga sa-i spuna sefului, daca e cazul ca a luat-o razna. Dar care e efectul? Comisii de disciplina, reorganizari, taiat de la prime, nfierat cu manie proletara. Asta se intimpla in realitate.

Anonim spunea...

Mama da multi sustinatori mai are directorul de la Bacau. Fain, mi-ar placea si la noi in unitate sa fie la fel. Da de fapt este ca si la noi e plin de pupincuristi ca si la voi in Bacau. Si ca veni vorba de pupincuristi, cred ca persoanele de la siguranta exterioara de la Bacau fac parte din randul pupincuristilor din moment ce au lasdat sa se infiinteze un punct de lucru cu preventivi, in padure, de unde a mai si fugit ppl-ul. Bravo profesionistilor!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sper sa nu mai fie multi ca voi. Cinste voua. HALAL

Anonim spunea...

Personal...eu am vazut in acest director o raza de lumina pentru penitenciarul Bacau.Nu e vorba de pupincuristi pentru ca stiu ca sunt destui!Si sincer, eu nu cred ca sunt unul dintre ei!Niciodata nu am fost iar cand am avut ceva de zis am zis-o!Dar unii oameni uita cum era in cand era la comanda Dobos sau Prejvara, la care nici macar nu reuseai sa intri in birou dar sa mai poti sa iti exprimi un punct de vedere!!Eu am fost pedepsit si ghinionul a fost ca nu am putut sa zic nimic pentru ca eram militari nu pentru ca nu as fi zis!Poate au uitat domnii agenti, cand a fost evadarea trecuta, ce au tras cei 3 colegi ai lor!Pentru ca tot "teatrul" a fost facut in clubul ubitatii!Si sunt sigur ca multi nu cunosc faptul ca am "luat-o" din cauza lor pentru ca am fost un sustinator a ceea ce mi s-a parut mie a fi drept, in fapt a lor.Pentru ca am considerat ca oamenii aceia nu erau vinovati!As vrea sa stiu daca Margasoiu a facut rau la cineva si a fost taiat de la prima ca si-a exprimat punctul de vedere, sau nu a luat salariu de merit!Ar trebui unii dintre dumneavoastra sa va ganditi mai mult cand faceti anumite afirmatii.Cine credeti ca ar fi mai bun la Bacau in locul lui.Poate domnul judecator delegat, ca din cate am auzit, s-a inscris la concursul pentru directori.Dupa aceea sa mai discutam!Eu personal pot spune ca datorita lui Prejvara am avut de suferit pana acum 2 ani de zile, chiar daca el nu mai era la conducere de mult timp!De la Dobos am obtinut multe sicanii si stres cat incape, si urlete si tipete si injuraturi si asta nu m-a impiedicat sa-mi exprimi punctul de vedere, chiar daca nu eram ascultat!Este si adevarat faptul ca nu prea avea ce sa imi faca:salar de merit nu aveam,prime niciodata, si eram si pe coeficient minim.Cel mult ma putea trimite undeva pe la Baia Mare sau poate mai departe, dar nici asa nu imi parea rau.A sustine pe cineva nu inseamna a fii pupincurist!Mai ales ca aici suntem cu toti anonimi.SI...inca ceva:daca cineva din anonimii care il blameaza pe directorul de la Bacau pentru faptele sale este mai bun, crede ca poate fi mai bun, de ce nu incearca sa candideze pntru acest post! Sistemul din Romania permite.Vezi directorul de la Arad.De ce nu pariticipati la concurs cei care credeti ca puteti sa-l depasiti in fapte si in actiuni?!?!

Anonim spunea...

Imi cer scuze moderatorului ca am incalcat regulile!Eu sincer, aici, pot sa spun cine sunt!Nu ma ascunde de nimic si nu ma feresc de nimeni.Problema e ca, imi e teama pentru masina mea din parcarea puscariei!Ca asa se poarta la Bacau; nu va veni sa-mi zica nimeni ceva in fata ci imi va "aranja" masina, ca nu e prima data.La Bacau e moda!Multi colegi stiu asta!Scuze inca odata!

Anonim spunea...

Pentru anonimul animat de "sinceritate"

Prietene, în primul rând ar trebui să-ţi ceri scuze celui căruia i-ai adresat invectivele, apoi tuturor celorlaţi cititori ai blog-ului, şi nu în ultimul rând celor despre care ţi-ai exprimat "îndreptăţita-ţi" opinie.

Constat cu regret, că acest forum, vrând-nevrând, oferă oricui, la adăpostul anonimatului, posibilitatea refulării tuturor nerealizărilor, frustrărilor, neîmplinirilor de orice natură şi pe orice plan.
Astfel, din păcate încă o dată, se reflectă aici, păstrând proporţiile, la scară mică, greşita percepţie a democraţiei, a libertăţii de exprimare, a dreptului la opinie, caracteristică românilor.
Manifestări barbare (doar lingvistice din fericire), balcanisme jalnice (scuzaţi pleonasmul - sic) a unor angajaţi din sistem, a căror complexe îşi regăsesc aici locul şi modalitatea de a se decătuşa. Aici simt ei că trăiesc. Vibrează din toată fiinţa lor, opinează, exprimându-se aşa cum pot, fără teama că vor face obiectul oprobiului majorităţii, că vor fi "puşi la zidul infamiei" pentru aliteraţii, anagratisme, aberaţii, imberbităţi. Şi culmea cu ecouri şi reverberaţii...

Singura lor scuză, ar fi însuşi sistemul din care provin, el i-a format (sau deformat), el le este şi mamă şi tată, părinte mai mult sau mai puţin afectuos care nu a reuşit să-i crească şi să-i educe pe toţi în egală măsură (după limbaj, exprimare şi erudiţie, bag de seamă că unii dintre ei au ajuns chiar copii ai străzii).
Dacă bunul simţ, ar fi singurul etalon de apreciere al fondului comentariilor postate de cei la care fac referire, ar fi îndeajuns şi chiar aş face abstracţie de forma în care sunt "ambalate" (prin încălcarea celor mai elementare reguli gramaticale ale sărmanului grai românesc), dar când aceste, să le spunem opinii, sunt fără formă şi mai e şi fondul găunos, atunci Dumnezeu cu mila...

Suntem ţara tuturor posibilităţilor, toţi ne pricepem la toate, suntem un neam de specialişti, de mă întreb întruna dacă suntem doar nişte bieţi pământeni sau suntem niscaiva semizei atotcunoscători. Cine ştie, probabil mulţi dintre aceşti "de părere că nu", veri buni cu "Gică contra" se văd, privindu-se de dimineaţă în oglindă, ... cei mai deştepţi şi viteji dintre ...

Revenind la prietenul nostru, a cărui "sinceritate" m-a emoţionat profund şi definitiv, doar o vorbă să-i mai spun:
"Bărbate" eşti tare, genial aş putea spune.
Serios. Dacă vreodată te gândeşti la o reprofilare în carieră, încearcă în show-biz, un stand-up comedy sau ceva în branşă. Ai şanse mari de reuşită.
P.S. - Tu te "auzi" ce scrii, că de citit...

În loc de concluzie:

Se pare ca unii oameni se plictisesc si doar vor sa isi enerveze semenii.
Poate ca ceea ce doresc de fapt este DOAR putina atentie...

Anonim spunea...

Pt.anonimul de la 25.09.2008, orele 15:37

Esti o persoana sincera şi curajoasă; daca toţi membrii personalului Penitenciarului Bacău ar fi ca tine, instituţia aceasta ar fi mult mai departe decît unde este acum.
Margasoiu este atacat pentru că a fost prea bun, pentru ca a condus democratic şi le-a dat posibilitatea tuturor să-şi spună punctul de vedere şi să se afirme, pentru că i-a considerat pe toţi oameni şi colegi(de la ultimul agent până la ultimul ofiţer), pentru că uşa lui a fost deschisă pentru oricine. Dar cu aşa câini de oameni nu se procedează astfel. Vouă trebuie să vă dea la cap până sar ficaţii din voi, nu înţelegeţi de vorbă bună ci doar de par . Aşa cum făcea Prejvara pe timpul căruia nu zicea nici unul nici ,,pîs". Cum a început Margasoiu sa vă sancţioneze pentru neglijenţe în executarea atribuţiilor de serviciu, cum aţi început să-l muşcaţi şi nu vă lăsaţi până nu o să-l vedeţi căzut la pământ. Ghinionul vostru este ca el, în afara de faptul că este un om competent şi un bun manager, are şi o echipă strălucită cu care lucrează şi care îl sprijină şi îl va sprijini necondiţionat, nonvalorilor ce sunteţi.

Anonim spunea...

Ma bucur ca selectati mesajele, constat (fara surprindere)ca, sub protectia anonimatului, unele persoane devin curajoase si posteaza pe blog frustrarile mai vechi sau mai noi. Problemele fiecarui penitenciar sunt importante, peste tot sunt probleme mai mici sau mai mari, dar ele trebuie analizate in cadrul unitatilor respective si nu expuse pe blog, in mod subiectiv,la fel sunt si comentariile,un coleg de la ...x unitate nu are cum sa cunoasca realitatea de la Bacau, nu poate decat sa creada sau nu cea a scris autorul articolului "Mersuri si Demersuri", este adevarat sau nu ? Poate este adevarat...sau NU ? Care este adevarul ? Pentru fiecare din noi informatiile sunt filtrate prin propriul sistem de valori.Eu urmaresc fiecare articol cu mare interes,consider existenta blog-ului extrem de necesara pentru a afla informatii pertinente si nu pentru a lectura "balacareala" unei tabere cu alta dintr-o unitate sau alta. Cred ca aceasta protectie oferta de cei care administreaza blog-ul a fost prost intelesa. Reveniti-va dragi colegi, mai multa munca, mai putina barfa !

Anonim spunea...

Constat ca se foloseste frecvent limbajul de "puscarie" in discutiile dintre angajatii unitatii de la Bacau, constatare realizata doar dupa cateva lecturari a catorva comentarii. Frumos. Noi am inteles ca sunt doua tabere pro si contra directorului, dar ce nu intelegem, dincolo de toate comentariile, este de ce a fost infiintat un astfel de punct de lucru cu ppl preventivi, intr-o asemenea locatie de unde a mai si fugit ppl-ul? ASTA E MAREA NEDUMERIRE.

Anonim spunea...

Pt. anonim spunea....din 25.09.2008, 12.03.00
Este grav ce s-a intamplat.Punct de lucru cu preventivii?
Toata stima pentru conducerea voastra, dar vinovati sunt toti cei implicati in selectionarea la munca, a celor care au facut recunoasterea punctului de lucru, etc. Situatia era vadit ilegala din punct de vedere al regulilor noastre scrise si cineva, care are cel mai mare coeficient de ierarhizare, trebuia sa observe INAINTE DE A SEMNA documentele de infiintare a punctului de lucru ca s-a gresit.Probabil toti cand au semnat documentele de infiintare a punctului de lucru "au clipit" si nu au observat ilegalitatea. Mai sa fie, chiar TOTI?
ALO? Stiti unde erati acuma daca se intampla asa ceva in urma cu 10 ani? A doua zi, la orele 07.30 erati in cisme si cu diagonala pe "covor" la DGP si, in cel mai fericit caz a-ti fi mancat peste pe la Chilia Veche vre-o 6 luni!Dar mai mult ca sigur a-ti fi primit toti a trei cisma!
Este suspect ce s-a intamplat, dar este si mai interesant ca nu am vazut nici o masura luata impotriva persoanelor vinovate.
Suspect, foarte suspect!Nu mai aveti nici-un "batran" pe acolo care sa va invete ceva despre ABC-ul muncii noastre? Aveti si a-ti avut, dar mai nou vad ca-i huliti.Nici de la SIPA nu mai aveti pe nimeni?Si aia stiau ceva meserie si macar va trageau de epoleti sa nu faceti asa ceva.
Mama ce va facea domnul COMANDANT PREJVARA........si chiar ca a-ti fi meritat.

Anonim spunea...

cine vorbeste de morala si bun simt?

Anonim spunea...

Chiar credeti ca la bacau este totul f bine va inselati se produc multe nereguli dar sigur vor fi interpretate aceste discutii ca fiind rautacioase si atunci ce facem tacem si inghitim ca asa am fost invatati.Aceata echipa de ofiteri competenta si modesta si devotata impreuna cu directorul incalca legea in mod flagrant sau aplica legea numai in cazul celor care nu au pile petru cei cu pile nu exista legi nici regul si colegii mei stiu foarte bine ca este extrem de adevarat ceea ce spun .daca intarzie atentie zi de zi fratele lui melescanu nu se intampla nimic ca e fratele ofiterului.La un moment dat a fost pus sa faca un raport asa de ochii lumii ,daca uniforma o poarta sau nu o poarta ce mai conteaza ,daca nora secretarei este mutata la birou de la pluton ce mai conteaza, este insarcinata nu mai poate lucra saraca la program de pluton chiar daca este pe functie de supraveghere si acolo in birou se calca pe picioare ce mai conteaza ?La operativ cine munceste?Ce mai conteaza.

Anonim spunea...

Anp-ule de ce nu vii la bacau sa vezi cum se planifica oamenii in servici ,sau mai bine zis sa vezi cate persoane sunt incadrate in sectorul operativ si cati de fapt muncesc pe la birouri pentru ca asa vrea domnul director margasaoiu care muta personalulu dupa cum suna telofonul de la divesi?Anp-ule,verifica daca ai bunavointa sa vezi, ce persoane lucreaza pe la birourile din penitenciarul bacau si cine sunt ele,ce rude au prin penitenciar si vei vedea ca totul este adevarat,sau cine sunt rudele celor care sunt mutati de domnul director margasoiu peste tot numai la sectorul operativ nu .Cum e posibil Anp-ule,ca persoane incadrate pe functii de supraveghere,escorta etc.sa munceasca la birouri?De ce nu dai un ordin ca fiecare angajat sa lucreze pe functia pe care a fost incadrat?De ce dati mana libera acestori directorasi sa faca ei mutarile dupa cum suna telefoanele prin birouri?

Anonim spunea...

nu va este rusine sa vorbiti de competenta si profesionalist dragule sustinator al ofiterilor din penitenciarul bacau care au ajuns ofiteri cu facultati particulare si care au avut in spate un tatic ofiter,sau eu stiu ce alte neamuri si care acum se bat cu pumnul in piept vai ce scoala au facut ei si cat sunt de destepti si de inteligenti,dar oare daca nu era taticutu prin penitenciar mai ajungea el ofiter?NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!nu ne deranjeaza chiar de loc faptul ca directorul este tanar,din contra chiar este foarte bine ,dar de ce nu este corect,de ce nu este impartial,de ce aplica legea numai in cazul celor singuri adica a celor care nu au pe nimeni,care nu au spate? ,de ce sunt adusi pe la birouri numai cei care au sustinere sau au pe cineva in spate?Hai sa fim seriosi totul se cunoaste ,pentru ca domnule director lumea vorbeste ,totul se stie .Au inceput sa curga reclamatiile,domnule director ar trebui sa va dea de gandit.Anp-ule trezesteeeeeeeeeeeee!

Anonim spunea...

Bai tipule marele sustinator al lui domnul director,pe cine a sanctionat acest director,pentru neindeplinirea atributiunilor de servici? iti spun eu,pe NIMENI.Problema e ca ar fi trebuit sa o faca dar nu a facut-o.Dar stii de ce ?Pentru ca cei care nu isi indeplineau atributiunile de servici erau chiar cei cu spate ,adica Melescanu Alin(intarzia la servici zilnic),Mangeac Andrei(venit beat mort la serviciu,luat de Politie,scandaluri prin discoteci etc.dar tatucu cunoaste nr.de telefon al directorului)Apostu (neprezentare la servici),si lista ar continua dar nu are rost pentru ca aceste chestii au fost acoperite si nu se pot proba dar colegii au vazut si au auzit.Asa ca domnule sustinator al directorului care ai fi tu ,esti cam violent in exprimari si ma intreb ce cauti tu in sistem?Ai uitat ca acum nu se mai bat cadrele si nici detinutii,si nici nu se mai injura,noroc ca nu esti tu la comanda ca altfel ai fi rupt ficatii in noi.HUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

Fantomas spunea...

„Viteazule”, în sfârşit, te-ai desconspirat!
Da, da, tu cel care ai iniţiat articolul defăimător şi care, ulterior, ai tot încercat să menţii "focul" aprins.

Cred, de fapt sunt sigur, că ai mari probleme psihice, "prietene", dacă eşti în stare, după atâta timp, să te cerţi... de unul singur... pe marginea unor discuţii care au avut un ultim comentariu postat în octombrie anul trecut.
Asta dovedeşte că îţi dau (din nou) pe afară toate frustrările pe care le-ai adunat timp de aproape un an.
Dacă tot vrei „circ” pe blog, „spre deliciul tuturor cadrelor de penitenciar”, hai să le povestim colegilor o parte din cauzele pentru care ţi-ai ros unghiile până la... coate. Vrei?
Sau să le spunem doar, prin „extragere aleatorie” (cu şanse mai mari de „câştig” decât la... pariurile sportive) că eşti unul din cei mai... afectaţi agenţi din unitate (din sistem şi chiar din... univers) ce nu au reuşit să promoveze (încă) din corpul agenţilor în... corpul agenţilor (pe alte funcţii), în ciuda celor... două... tentative.Sau să încercăm să „ghicim” de ce eşti atât de ofuscat de aşa zisa migraţie a celor din operativ spre administrativ? Să fie oare tocmai din cauza că eşti unul din cei... călcaţi pe picioare?
Aşa că „domnule”..., dar pentru astăzi ajunge. Şi mâine este o zi...

Anonim spunea...

Sunt lucruri mai importante la Bacau decat sa dati exemple si sa asteptati masuri.Daca si-ar vedea toti de treaba ar fi mai bine,doar niste invidiosi cauta si frustrati care se zgarie cu furculita pe fata ca unora le merge bine si au cu ce si lor le bate foamea pe la usa.Scrieti despre toti ca sa va descarcati criza de nervi,invidia ha ha ha

Anonim spunea...

cei care se " zgarie cu furculita" sunt oamenii capabili care nu pup dosuri si care nu participa la " colocvii"..........dar intr-o zi se v-a termina cu toti nepotii , finii , prietenii de pahar si toti lingaii incapabili si inculti

Anonim spunea...

ATENTIE MARE O SA CADA MULTE SCAUNE,OR SA VINA MARI RETRUCTURARI SA VAD FIGURANTILOR CU CE O SA VA MAI PLATITI RATELE.FIGURILE COSTA,SUNT CURIOS CU CE O SA VA MAI PLATITI RATELE LA MASINILA ,,BENGOASE,, PA