Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 3 septembrie 2008

Ministerul Justiţiei coordonează falimentul fabricilor din penitenciare

Nu cred că Multiproduct are un viitor ca regie autonomă în cadrul Ministerului Justiţiei. A avut un trecut, pe alocuri glorios pe alocuri furăcios, dar i s-a cam terminat traiul. Managementul defectuos, hoţia şi prostia au adus în stare de faliment fabricile din penitenciare.
.
Ministerul Justiţiei nu ştie cum să scape de pacoste acum. Pe vremuri regia scotea din joben maşini de teren sau sponsorizări consistente, acum e o broscă râioasă de care mai marii justiţiei se leapădă. Miniştrii care au permis jaful nu mai sunt nici măcar în peisajul politic, unii de bătrâneţe, alţii, precum Rodica 'Sanda' Stănoiu, din cauza mulţimii de ochi albaştri care-i citeau rapoartele.
.
Datoriile şi pierderile sunt deja de cifra milioanelor de euro. Boala RAM* este prelungită de Ministerul Justiţiei, care are opţiuni, dar nu are şi motiv să se implice. Nu iese nici un profit din toată afacerea, iar şefii justiţiei nu s-au obişnuit încă cu ideea că au o responsabilitate faţă de plătirorul de impozite, care nu se identifică nici cu partidul nici cu firma.
.
Peste 300 de salariaţi lucrează în fabricile din penitenciare. Sindicatul Regiei încearcă să facă ceva. Se ceartă cu şefii din MJ, se roagă de şefii din ANP, negociază cu reprezentanţii AVAS. Reprezentanţii AVAS afirmă răspicat că responsabilitatea unei decizii aparţine în continuare Ministerului Justiţiei. Această decizie lipseşte însă, deşi planul prezentat la schimbarea lui Marius Iosif de la conducerea ANP demonstrează că problema este cunoscută şi înţeleasă ca fiind foarte importantă. Dar planul ăla e deja istorie.
.
Penitenciarele nu mai pot pune la dispoziţie deţinuţi pentru sucursalele supravieţuitoare. Plata cotei de 30% pentru deţinuţii care muncesc, altfel obligatorie legal, nu ajunge în vistieria penitenciarelor. Drept urmare deţinuţii sunt ţinuţi pe cameră.
.
Poate că e greu de înţeles, dar angajaţii acestor fabrici nu au nici o vină că Ministerul Justiţiei a asistat pasiv la devalizarea şi distrugerea unei operaţiuni comerciale altădată profitabilă. Deşteptarea domnilor şefi! Aveţi o responsabilitate faţă de aceşti oameni. Nu ajută la alegeri, e doar o chestiune de bun simţ, dar trebuie făcută.
.
Link-uri utile:

*RAM - Regia Autonomă Multiproduct

21 comentarii:

Anonim spunea...

motivul pentru care nu s/au mai scos detinutii la munca la Margineni este faptul ca mai marii de la ANP cred ca s/au marit salariile la salariatii din fabrica. Nu este adevarat, sunt aceleasi salarii de 1 an, iar media salariala neta in fabrica este de 900 RON.ASTEA SUNT SALARIILE ACELEA "MAAARI" DE CARE TOATA LUMEA VORBESTE! NU VA FIE FRICA, NU V/AM INTRECUT, MAI AVEM VREO 10 ANI SA AJUNGEM LA SALARIILE VOASTRE, DACA INTRE TIMP MAI SUNTEM PE/AICI! DACA MARIILE LOR DE LA BUCURESTI SE INDURA SA MAI TINA BROASCA RAIOASA PE LANGA EI! ASA AM AJUNS, DUPA CE AM FINANTAT ANI DE ZILE ANP, MJ,! SI NU AM CERUT NIMIC DE LA BUGET, AM MUNCIT DIN GREU SA PRODUCEM, SA CALIFICAM DETINUTI, PE BANII NOSTRII FARA NICI UN AJUTOR, IN CONDITII DE PIATA CAPITALISTA! DAR SUNT MULTE DE SPUS.......

Anonim spunea...

De ce nu se vinde sediul regiei autonome multiproduct pentru a se plati datoria catre ANP ??? Sediul costa cam 35 miliarde lei! si este folosit de 5 persoane care "conduc" regia ... Domnul Bala, incercati sa va recuperati banii nu de la bietele sucursale ci de la regie direct, prin valorificarea prin vanzare a acestui sediu! Sucursalele de/abia mai respira sub povara datoriilor acumulate din cauza managementului extrem de defectuos al regiei, regie condusa de diversi neaveniti care s/au umplut de bani din munca sucursalelor... AJUTOOOOR!

Anonim spunea...

nu este nimc adevarat

Anonim spunea...

Catre mai marii MJ-ului si ANP-ului >de ce nu inchideti odata aceste fabrici? puneti lacatul pe ele, dati/le in conservare, rezolvati problemele in sensul in care doriti si apoi ori redeschideti ori faceti ce vreti cu ele(fabricile) ... Nu mai chinuiti bietii oameni / salariatii/ care traiesc intr/o mare nesiguranta, hotarati/va odata !! Eu nu sunt dintre ei dar vad zilnic chinul si bataia de joc aplicata acestora!

Anonim spunea...

pentru anonimul de la ora 12:46
ce nu este adevarat doamnelor de la regie, de ce va asundeti dupa deget, vreti sa beneficiati de niscai blesteme de la bietii oameni, ca s>au saturat de minciunile voastre si de cifrele contrafacute pe care le trimiteti peste tot! miscati>va constructiv, nu mai veniti la noua si plecati la doua, nu va mai rezolvati problemele personale in timpul de lucru platit de fabrici. stim bine, nu ne fortati sa dezvaluim amanunte certe despre voi, doamnelor

Anonim spunea...

Totul este minciuna.Zilnic stati in sedinte si denigrati conducerea ANP,MJ,RAM.Colportati birfe de bucatarese.Nu realizati nimic constructiv.Si mai vreti si"siguranta zilei de maine".

Anonim spunea...

VA SUPARA ADEVARUL DE CRITICATI ANONIMUL DE LA 12:46.B

Anonim spunea...

Dn. Bala unde vreti sa lucreze persoanele private de libertate daca nu le dati o sansa fabricilor , sa le luati sub aripa ANP-ului ? nu sunt lucrator in fabrica dar toti lucratorii din sistem [si ANP ] au cate un suvenir de la aceste FABRICI .De ce le ocoliti ? au fost bune cat au fost functionabile ? Dn Rodica Stanoiu stie ce bine era cu jeepul de la FABRICA IL CARAGIALE , SE FALEA CU MASINA NOUA , MJ-UL LA FEL . APEL CATRE Dn.BALA : AJUTATI FABRICILE SUNT O SURSA DE VENITURI PENTRU ANP SI DE CALIFICARE PENTRU PPL , NU MAI TINETI PPL PE CAMERE , CERETILE SI LOR O PARERE SA VEDETI CE VA VOR , RASPUNDE .NE INTREABA CAND VOR FI SCOSI IN FABRICA , DATI-LE UN RASPUNS CA NOI NE-AM SATURAT SA LE SPUNEM CA NU STIM. FACE-TI CEVA SPRE BINELE TUTUROR.

Anonim spunea...

De ce postul
de direcctor de la Penit Timisoara nu este scos la Concurs ????

Anonim spunea...

Cand veti scrie si despre paza Mrs Hugin, caci vad ka de kam toata lumea skrieti numai da cei ce reprezinta 80% din puscarie ,niet, va e frika???, daka da , adio ...,de 9 luni taceti...

Anonim spunea...

pentru dudu, care nu poate sa fie decat una din cele doua doamne de la regie, aproape sigur DG FIFI!
Ceva constructiv trebuie sa faceti dvs. caci va sta in mana si in atributii! Ar trebui sa dormiti pe holurile de la AVAS pana rezolvati macar urgentele sucursalelor!

Anonim spunea...

S-a terminat cu statul degeaba la televizor! Conducerea penitenciarelor vrea să reintroducă munca obligatorie în închisori. Este perfect constituţional şi european - ne asigură şeful penitenciarelor.
Gabi şi Mihăilescu - aşa cum îi strigă gardieni de la Margineni - sunt doi băieţi răi. Sau mai bine zis au fost. Pentru că vor să se schimbe. Amândoi sunt condamnaţi la peste 15 ani de închisoare pentru că au ucis. S-au pus pe muncă pentru că vor să iasă mai repede.

Alţii preferă însă să stea degeaba: e mai comod. Potrivit reglementarilor actuale, deţinuţii apţi de muncă nu pot fi scoşi la lucru decât dacă vor. Pentru aceştia, conducerea penitenciarelor pregăteşte o surpriză: munca obligatorie.
UNDE DOMNULE BALA ? UNDE.

Anonim spunea...

ce asteapta cei de la AVAS si de la ANP , sa-si dea foc vreun salariat amarat din sucursale pentru a fi luati in seama, nu se gandesc ca nu stiu(salariatii) daca isi iau banii caci nu se lucreaza cu detinutii si deci nu se scot bani... Sucursalele nu primesc un ban din alta parte -de la buget- trebuie sa transpire si sa scoata productie ca sa le intre bani in cont .TREZITI-VA ODATA, VENITI DIN CONCEDII SI ASUMATI-VA RESPONSABILITATILE CU CARE SUNTETI INVESTITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

ANP-ul a dat in judecata Fabrica de la Caragiale si urmeaza sa se puna sechestru pe bunurile din fabrica! Dupa blocarea conturilor asta e ce lipsea la Caragiale! ANP- ul asista nepasator la ce se intampla, nu mai spunem de Ministerul Justitiei si de AVAS! RUSINE! domnilor ca asistati pasiv la agonia fabricilor! Era o provocare pentru dvs. sa incercati sa salvati daca nu fabricile macar amaratii de salariati!NU EXISTA CINEVA CURAJOS SI BRAV CARE SA STOPEZE MIZERIA ASTA?

Anonim spunea...

"Siguranta zilei de maine" o vrem toti. E garantata si de Constitutie!Chipurile. Vedea-te-as in locul meu sa tremuri pentru fiecare zi de maine. Sa te gandesti ca ai credite pt. ca nu ai acceptat sa iei de la hot nimic. CA NU TE-AI CORUPT!Ca nu te-ai plimbat cu banii de la banci ci ca ti-ai luat 2 camere sa nu stai o viata cu chirie si o rabla pt.care platesti de-ti vine rau.Ca vrei sa traiesti normal ca de aia muncesti!De cand draq un apartament si o Dacia e un lux? A?

Anonim spunea...

Pentru sefii de la RA MULTIPRODUCT va rog faceti ceva pentru salariatii din IMOCA va rog daca se poate un infarct sau doua ca sa fim siguri ca no sa mai fiti acolo sus. HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUO MARLANILOR

Anonim spunea...

ultimele doua comentarii de la 20:09 si 20:10 sunt pline de inspiratie redand perfect starea de spirit a salariatilor regiei! Felicitari anonimule!
Multumim HUGIN!

Anonim spunea...

in atentia lui HUGIN!!!!!!!!!!
Informati seful ANP-ului ca regia are un sediu in Bucuresti care costa cam 100.000 euro! Sa faca demersuri la AVAS pentru recuperarea datoriilor regiei catre ANP prin vanzarea acestui sediu in care se lafaie 5 oameni

Huginn spunea...

Sediul RAM e gajat pentru creditele angajate anii trecuţi. Nu poate fi vândut.

Anonim spunea...

Sunteti informati gresit! Sediile sucursalelor sunt gajate , nu si cel al regiei! Cereti verificare la institutiile abilitate sa dea asemenea informatii si va veti convinge!

Anonim spunea...

04.09.2008 20:09:00 - Sunt Margineanu` adik major la pusculita Margineni, da` sunt macar cu gandul alaturi de voi ca altfel n-am c face. Din pacate! E greu fara munka in tara asta. Va inteleg perfekt.