Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 14 septembrie 2008

Magistratii securisti risca sa fie dati afara din magistratura

1221395203Un cititor ne atrage atentia asupra unui material aparut ieri in cotidianul Ziua. Articolul afirma ca 20 de magistrati risca excluderea din sistemul judiciar, din cauza colaborarii cu Securitatea. Datele sunt furnizate de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Acestia risca, pe langa eliberarea din functie, inceperea urmaririi penale pentru "fals in declaratii". Judecatorii la care fac referire dosarele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sunt presedintele Sectiei Penale a Curtii de Apel Iasi, Petru Ciubotariu, judecator la Curtea de Apel Brasov, Marius Cosma Daniel, judecator la Curtea de Apel Iasi, Dan Tabaltoc, judecator la Curtea de Apel Cluj, Lucian Cristea, judecator la Curtea de Apel Suceava, Eugen Marin, presedintele Judecatoriei Lugoj, Ioan Cozilec, fost presedinte al Judecatoriei Barlad, actual judecator, Veronel Aioanitoaie, judecator la Tribunalul Brasov, Vasile Mos, judecator in Bistrita, Valer Covrig, judecator la Judecatoria Bacau, Sergiu Lupascu si judecator in Caransebes, Pantelimon Chersa.(sursa: Ziua, 13.09.2008)

O posibila explicatie pentru scotocirea continua a arhivei SIPA, dar mai ales pentru distrugerea unui volum important de documente in 2004. Magistratii identificati de CNSAS risca sa fie pusi sub acuzare pentru infractiunea de fals in declaratii si sa fie exclusi din magistratura pentru colaborarea cu securitatea.

Link util:

6 comentarii:

Anonim spunea...

Dupa 18 ani??? chiar nu mai sunt subiecte??? , astia sunt pensionari onorabili,chiar suna a caragiale pe site-ul puscariilor sa se dezbata problemele legate exclusiv despre magistrati, ca si cum problemele noastre au fost rezolvate , pe cand o tema depre exitentionalimul in opera lui jp satre

Anonim spunea...

Se intimpla acum. Nu e o poveste de acum 18 ani. turnatorii astia, 20 parca, iti solutioneaza tie dosare.

Anonim spunea...

Solutioneza dosarele hotilor musiu anonim 21.55,sa facsm odata separatia dintre CADRE si -hoti sau criminali periculosi si cadrele onorabile, deacord cu anonim 21.39

Anonim spunea...

Penalul e doar o parte din justitie stimate domn. Judecatorii judeca si in civil, si in administrativ, si in litigii de munca samd. Procurorii deasemenea, sunt obligati sa intre in cauze de alta natura decat cea penala. Chiar si hotii merita sa fie judecati sau investigati de un om cu caracter.

Anonim spunea...

http://www.romanialibera.ro/a134306/colaborarea-cu-securitatea-se-judeca-intre-colegi.html


No comment....

Anonim spunea...

Este vorba despre puterea exemplului daca justitia nu a facut curatenie nici in propria ograda,daca nici in justitie nu se respecta LEGEA ce credibilitate avem noi ca tara??