Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 11 septembrie 2008

Conferinţa de presă ANP - multe detalii şi un corupt mic

Conferinţa de presă organizată ieri de Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost, explicabil totuşi, eclipsată de bossonul lui Higgs şi experimentul care încearcă să reproducă Big Bangul.

Interes moderat, emoţii în exces
.
Şi-au manifestat interesul aproximativ 30 de jurnalişti din presa scrisă şi din audiovizual. Din partea ANP a participat Ioan Băla, directorul general şi Ionel Cel Mare, director general adjunct. Gheorghe Şpaiuc, magistratul - feng shui, nu a catadicsit să onoreze cu prezenţa sa cinstita adunare.

Dl. Băla a început conferinţa de presă cu o prezentare detaliată a situaţiei ANP. Prezentarea a fost destul de obositoare pentru reprezentanţii presei. A fost anunţată şi prinderea coruptului şi demiterile recente. Coruptul şi reţeaua care-l sforărea nu a fost identificat pe nume, dar o parte a presei a prins ideea şi a aflat de la DIICOT toată povestea.

Emoţia primei conferinţe de presă s-a simţit, din câte spun participanţi la eveniment, dar întrebările jurnaliştilor prezenţi nu au dat emoţii..

În deschidere evaluări şi analize
.
Jurnaliştii au aflat câteva cifre relevante pentru sistemul penitenciar, dar mai puţin interesante pentru viitoarele lor ştiri. A fost prezentată echipa de conducere şi concluziile evaluării penitenciarelor din subordine. Calificativele acordate sunt următoarele:
  • nesatisfăcător - penitenciarele: Baia Mare, Colibaşi, Jilava, Vaslui, Tr. Severin, Tg. Jiu, Aiud, Ploieşti, Codlea, PMT Craiova;
  • satisfăcător - penitenciarele: Galaţi, Brăila, Iaşi, Tulcea, Giurgiu, Rahova, Pelendava, Deva, Bacău, Satu Mare, Arad, Miercurea Ciuc, PMT Tichileşti, CR Găieşti, Poarta Albă, Spital Jilava;
  • bun - penitenciarele: Oradea, Gherla, Botoşani, Slobozia, Focşani, Târgşor, Spital Colibaşi, Spital Tg.Ocna, Spital Dej, Timişoara, Tg. Mureş, Craiova, Bistriţa, CR Buziaş.
Personal am rezerve în privinţa calificativelor acordate în cel puţin trei cazuri, dar poate vom discuta despre asta cu alt prilej.
.
Au fost prezentate şi concluziile unei radiografii de ansamblu a sistemului penitenciar românesc. Astfel, conducerea ANP apreciază că principalele dificultăţi sunt:
  • lipsa unei strategii aplicabile sistemului şi a unui plan de acţiune pe termen mediu;
  • lipsa de continuitate la nivel managerial;
  • lipsa unor criterii obiective privind evaluarea performanţelor manageriale pentru personalul cu funcţie de conducere;
  • neimplicarea personalului în luarea deciziilor privind sistemul penitenciar şi implementarea soluţiilor de reformă;
  • gestiunea ineficientă a resurselor umane, materiale, financiare şi informaţionale;
  • imagine instituţională defavorabilă şi comunicare defectuoasă în interiorul şi în afara sistemului.
Aceste probleme au mai fost prezentate în preambului Planului de eficientizare a sistemului penitenciar 2008 -2009. La fel de interesante, dar puţin probabil a fi preluate de presă.

Intenţii de viitor

Conducerea ANP şi-a anunţat intenţia de a modifica legislaţia privitoare la executarea pedepselor privative de libertate, în special în ceea ce priveşte folosirea la muncă a deţinuţilor. Am mai aflat în acest context că ANP şcolarizează, şi plăteşte pentru acest privilegiu, 8% dintre deţinuţii care-i trec pragul.

Cum era de aşteptat, stăm mai bine ca alte ţări la capitolul evadări, sinucideri, mortalitate în detenţie. Stăm mai prost la alţi indicatori pe care nu-i măsurăm, dar asta e altă poveste. Droguri şi telefoane mobile sunt descoperite cu duiumul. 155 de cazuri în 2007 şi 69 de cazuri în 2008 în care au fost descoperite droguri. Telefoane descoperite mai bine de 5000.

Coruptul

În final, au fost anunţate măsurile luate în cazul scurgerii de informaţii de la Penitenciarul Jilava. Directorul general a anunţat, fără să dea nume, şi faptul că un angajat al sistemului penitenciar a făcut parte dintr-o reţea care introducea droguri în Penitenciarul Rahova.

O poveste de dragoste terminată prost sau lăcomia a împins un ofiţer psiholog să se implice în traficul de droguri. N-o să-i dau nici eu numele, deşi nu este nimic de trecut cu vederea în comportamentul acestei 'doamne'.
.
Cum spuneam, nimic spectaculos. Primul corupt a fost, sper că mai urmează. Mai multe despre subiect veţi găsi în presa de azi. O să încerc să găsesc link-urile articolelor publicate.
.
Revista presei:
  1. Evenimentul Zilei: Droguri de la psiholog

***

PS. Astăzi domnul Băla se află la Baia Mare, pentru a participa la instalarea noului director al penitenciarului. Horia Chiş va fi numit în funcţia de director, înlocuindu-l pe Vasile Chiorean.

57 comentarii:

Fox spunea...

Nu-i de mirare ca a ajuns penitenciarul Codlea la un asemenea calificativ. Cu asemenea conducere parvenita cu refuzatii fara de habar de la M.Ap.N. cum sa iasa unitatea cu un calificativ bun?
Si mai spuneau ca au adus ordinea in unitate...
Mai lasati-ne!

Anonim spunea...

Mie personal mi-ar place daca noua personalului ni s-ar oferi si motivatia acestor calificative dar cum eu fac parte din corpul agentilor si nu cel al ofiterilor slabe sanse sa ajung vreodata sa citesc asemenea materiale.In alta ordine de idei ceea ce a fost identificat ca probleme ale sistemului sunt foarte adevarate dar nu sunt noi,ramine de vazut ce se va intreprinde pentru corectarea acestor probleme,identificarea lor este doar primul pas,obligatoriu este adevarat,tot obligatoriu este si sa se faca ceva pentru corectarea celor identificate,astept cu nerabdare.Biata acarita Paun,s-a gasit tapul ispasitor ideal,probabil nu avea nici un fel de spate sau poate a indraznit sa refuze un sef in favoarea unui traficant,ramine de vazut ce este mai grav traficul de stupefiante sau refuzul sefului?

Anonim spunea...

într-adevăr, biata de ea... A făcut trafic de droguri, ce mare şmecherie... mai scotea şi ea un ban. În ce priveşte idila cu hoţul... e şi el tot om, nu? Tot la fel de bine putea să i-o s**ă altuia din afară şi nu câştiga atâţia bani. Dar nu intră banii în discuţie aici. Dragostea era mare.
Dacă unb agent i-ar fi propus o chestie mica,(sau mai mare) s-ar fi supărat fleaşcă, cu hoţul a vrut.
Mi-e scârbă câteodată când citesc asemenea comentarii ca cel de mai sus... Mare lucru, biata de ea...

Anonim spunea...

Penit Spital POARTA ALBA ..NU ARE NICI UN CALIFICATIV DAT ...Sa intelegem d-lor directori imputerniciti ca nici NU EXISTAM...PACAT CA NOI CEI MICI ne facem datoria dar nu are cine sa ne reprezinte ..ce sa mai spunem de interese...

Anonim spunea...

Stiti, la Codlea nu se aduc la cunostinta tuturor, indiferent de sectorul de activitate desfasurat, notele de constatare ale diverselor controale.
Asa cum mai toate hotararile si dezbaterile ce au ca obiect bunul mers al unitatii se fac in mare taina (de parca s-ar dezbate mari secrete de stat), specific M.Ap.N.-ului, ca nu cumva noi, palmasii, sa le vedem greselile si sa incercam sa ne aducem contributia pentru imbunatatirea lor.
In mentalitatea bolnava a acestora suntem inferiori lor, caci, ei sunt alesii.
Ei le stiu pe toate, astfel ca nu mai au nevoie de sfaturi, desi sunt multi oameni in unitate (mai mari sau mai mici in functii sau grade) care "ii baga in buzunar" la orice ora din punct de vedere profesional.
De aici si rezultatele cu mult sub asteptarile lor. Cum sa aiba unitatea calificativ bun daca ei (marii manageri) nu accepta ajutor din partea subordonatilor? S-ar vedea ca habar nu au de nimic si atunci li se duce "marele respect".
Cum sa aiba rezultate cand sunt alunecosi in decizii in functie de cum le este lor bine (nu unitatii)ca pestele in mana pescarului. Azi e alba, maine-i neagra asa ca nu stii cum sa mai lucrezi. Legea? Ce-i aia lege?
In felul asta... nu vor obtine rezultate bune in veci!

Anonim spunea...

"Dacă un agent i-ar fi propus o chestie mica,(sau mai mare) s-ar fi supărat fleaşcă, cu hoţul a vrut."

Stiam eu ca acum toti libidinosii si frustratii sexuali vor iesi la atac. De asemenea, toti cei certati cu scoala si cu socio-educativul vor sari sa atace: "Vedeti ce fac astia? Si se tit dau ei intelectuali." Oameni buni, (nu iti scriu tie, obsedatule care ai postat la 11.54, ci celor care au ceva minte. Tu esti in stadiul in care le-ai da femeilor cu bata in cap ca sa le duci la pestera ta imbacsita.) coruptii bantuie prin toate sectoarele. Da facem front comun si sa nu-i mai acceptam printre noi, indiferent de grade sau de functii! Sa luam atitudine!

Anonim spunea...

Iar ai dreptate, Pelinule. Si eu ma asteptam la reactiile astea si nu ma mai surprind. Unde dai si unde crapa! Desigur, nu are scuza dna/dra pentru infractiunea pe care o facea de cine stie cand, dar nici sa punem la zid toata tagma socio-educativului sau pe toate colegele noastre pe care sa le vedem pasibile sa faca la fel! Pentru ca nu sunt. Nu, stimabile anonim, nu e vorba despre sex aici, este vorba despre INFRACTIUNE si CORUPTIE. Si ar trebui sa fie un avertisment pentru toti cei care procedeaza asa, psihologi sau supraveghetori, femei sau barbati, indiferent ca e vorba de droguri, telefoane sau avantaje.

Anonim spunea...

Hai fiti realisti. Marile acte de coruptie in sistem nu se fac cu bila in sutien sau telefonul in pantaloni. Sunt "afaceri" mult mai mari, contracte de munca preferentiale si negociate in interesul propriu, licitatii trucate, sponsorizari de ochii lumii, asigurari de bunuri mobile la firme care cotizeaza mai bine, clasificari in regimuri de excutare mai usoare pentru interlopi, boli "ascunse" pentru capii unor retele,
ingrasaminte si medicamente pt. animale date doar pe hartie, sustinere pe functii de conducere dupa slitul fustei si multe, multe altele.
Pe cand un sef destituit pentru incheierea unui contract de munca cu ppl, lucrari de invesitii si reparatii si licitatii trucate preferential, luand spaga?

Anonim spunea...

horia chis e fiul generalului chis?

Anonim spunea...

Bravo anonim de la 19.34,apropo DNA citeste site-ul???????

Anonim spunea...

Anonimul de la 11:54 chiar tre buia sa pun ghilimele ca sa pricepi ca ere mistocareala?Anonimul de la 19:34 ai dreptate toti frustratii si misoginii au acum motive sa se lege de femei si de socio,pentru inceput,nu va trece multa vreme si se vor lega si de femeile de la alte sectoare in principal de la cele care nu sunt paza,ele la urma.Fox din pacate nu numai la Codlea nu se vor prelucra cu tot personalul aceste materiale de analiza cred ca mai peste tot se procedeaza asa.Bineinteles ca a gresit psiholoaga respectiva si acum va suporta consecintele,este un rezultat dar cu o floare nu se face primavara,astept si eu un sef demis pentru contracte preferentiale si pentru pacate mai mari decit ale psiholoagei,este un rezultat doar daca nu ramine UNICAT.

Anonim spunea...

Nu are nici o legatura cu generalul.

Anonim spunea...

Nu are nici o legatura cu generalul, dar, a trecut pentru o scurta perioada de timp pe la sefia nou nascutei "fosta S.I.P.A"
...Poate nu stiati,dar dupa cum se observa, de un timp, aşa se promoveaza "valorile" in unitatile de penitenciar

Anonim spunea...

Lucrurile merg spre bine la Codlea in ultimul timp. Domnul Dumitrache are tot timpul usa deschisa pentru oricine doreste sa vorbeasca cu dumnealui. La usa lui Barbu stateati cu orele ca sa intrati. Acum renoveaza penitenciarul si toata lume ava fi multumita, in afara de bietul fox, vulpoiul ratacit care ne tot musca de fund, doar-doar o primi si el vreo gainusa.

Anonim spunea...

E nevoie de spiritul cazon, de cizma care scartaie de lustruita ce e, de cinste si de disciplina. Sunt insa unitati in care, oricat ai incerca, nu reusesti sa disciplinezi angajatii care nici uniforma nu stiu sa o poarte. Ce sa te astepti de la "academicieni" de doua parale sau de la terchea-berchea adusi de pe strada si facuti functionari la apelul bocancilor.

Anonim spunea...

pentru militar
Amice, esti idiot.

Anonim spunea...

Anonim militar spunea...

E nevoie de spiritul cazon, de cizma care scartaie de lustruita ce e, de cinste si de disciplina. Sunt insa unitati in care, oricat ai incerca, nu reusesti sa disciplinezi angajatii care nici uniforma nu stiu sa o poarte. Ce sa te astepti de la "academicieni" de doua parale sau de la terchea-berchea adusi de pe strada si facuti functionari la apelul bocancilor.
Aoleu de unde ai iesit?Daca traduc ce ai spus si trimit la Consiliul Europei vor spune ca esti din Belarus prietene.
Evident ca este importanta ordinea si disciplina dar si mai importante sunt rezultatele in munca(inclin sa cred ca esti de la Codlea asta pt ca am mai citit postari care aveau acelasi autor-militar-si erau legate de Codlea)
Ps:Dar ce e frate acolo la Codlea ca vad ca ii tot dati cu ordinea si disciplina si apareti ca unitate cu calificativ nesatisfacator,pai a cui e vina?pai eu stiam ca militarii au onoare,dati-va demisia daca nu merge treaba bine pt ca atunci cand merge bine stiti sa va arogati merite.(Eu sunt de la Pnt Poarta Alba)

Anonim spunea...

Sa-ti dai demisia in aceste conditii inseamna sa fugi. Cand am venit aici era varza unitatea, acum a inceput sa se ridice. Mai avem mult de lucru ca sa reparam ceea ce s-a stricat. Nu am spus ca sunt de la Codlea, dar te las in pace sa presupui ce doresti. Eu raman la ideea ca disciplina si onoarea ar putea salva sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

Catre venin:

Tu sigur esti psiholog, ca prea le umbli cu canepa.

Anonim spunea...

Pentru pelin si pentru Theo...
Nu cred ca stiti cu adevarat daca anonimul care a comentat e frustrat sexual sau obsedat sau cum l-ati mai categorisit voi, Poate e o obsedata/frustrata/etc... Oricum domniile dumneavoastra sunteti mari cunoscatori de oameni, detineti adevarul absolut si le-ati facut intotdeauna cum trebuie... pe toate.

Anonim spunea...

Militare? de ce-ai venit tata la puscarie? Du-te nene la armata daca-ti place. Poti sa-ti dai si demisia, in definitiv e optiunea ta, nu?
NU stiu ce cauta postarea ta aici.
Sunt adeptul disciplinei oriunde as merge, al ordinii, pentru ca fara ordine nu ajungem nicaieri. Insa tu vrei caprareala nene... Ti-e dor de reviste de front cu pasi inainte si ordine racnite. De curios asa, ai vazut cum arata tinuta data dupa ce ai spalat-o? Ai vazut ca numerele nu corespund? Scrie pe ea 56 si ea e ori 48 ori 58...
Si mai apoi, ia spune-mi matale, crezi ca seful si-ar da nevasta cu burta de pamant de fata cu tine? Asta s-o crezi tu... Oricum iti mai zic odata, DU-TE LA ARMATA...

Anonim spunea...

Ce conteaza daca esti "un" sau "o"? Atitudinea ta e de rahat.

Anonim spunea...

Nu e vorba de caprareala, ci de onoare, dar voi nu aveti cum sa intelegeti. Ati crescut intre hoti si ati preluat obiceiurile lor. Sa plec si sa va las sa mancati seminte pana va ingropati in coji? Ne, ne...

Anonim spunea...

Si a mataluta e de toata stima...
Ho cu tata...
E o campanie la tv impotriva bizonilor din trafic. Cred ca si aici s-ar cuveni o campanie impotriva boilor de pe net care nu pot sa admita ca mai exista si alte pareri decat ale lor si se grabesc sa catalogheze pe cei ce le emit, nu sa combata parerea in sine.

Anonim spunea...

Catre militar
Prietene, am curaj sa pun pariu ca sunt mai militar decat tine. Asadar ne uneste ceva, in ciuda aparentelor. Dar nu pot sa fiu de acord cu obsesia asta a ta ca salvarea sistemului sta in voi, fostii MApN-isti. Nu de alta, dar esti penibil si nu te crede nimeni, ba mai starnesti si reactii adverse(asta daca nu esti vreo catana batrana de puscarie care incearca sa lucreze "pe laturi" meapenistii din sistem). Intr-un fel, insa, ai dreptate: disciplina si onoarea ar putea salva orice sistem, deci nu numai sistemul nostru. Numa` ca saraca onoare e foarte rara in ziua de azi - cred ca asa au stat lucrurile intotdeauna - iar disciplina, singurica, nu prea poate face mult, mai ales daca este confundata cu excesul de zel . Ceea ce nu inseamna ca nu avem nevoie de ea. De disciplina, adica, sper sa intelegi. In concluzie, las-o si tu mai moale si vino si cu altceva decat cu nevoia acuta de ordine si disciplina de la Codlea sau de unde zici tu ca esti. Buna noapte.

Anonim spunea...

Catre 19.58

Si care e opinia ta? Ca putea sa i-o s...a unuia de afara sau unui agent? Magarule! Tine-ti opinia si scrijeleste-o pe buda ta de acasa, ca pe noi nu ne intereseaza. Ce contraargumente vrei la asemenea ineptii?

Anonim spunea...

Vezi, asta e problema voastra: o luati pe campii. Faci si tu ca aia care zic: "da, ma, asa spune legea, da' las-o, ma, ca avem treburi mai importante". De aceea nu merg treburile bine. Nu spun ca aici trebuie sa facem armata, dar putem fi si noi utili cu ceva si ceea ce putem aduce este experienta noastra de militari. Voi n-ati fost niciodata militari, chiar daca va spuneati asa. Asta e tot. Putem invata unii de la ceilalti. Voi sunteti mai smecheriti (o fi o calitate?), mai dispusi la compromisuri (unele la limita legii sau chiar dincolo/a se vedea cazul psihologilor), noi mai organizati. Poate ca e nevoie de toti.

Anonim spunea...

Anonimul asta de la 19.58 e un dobitoc fara pereche si mai e si mandru de asta. Du-te s...-o tu pe unde vrei si lasa-ne ca n-avem nevoie de parerile tale neghioabe.

Anonim spunea...

pentru militar
Vezi, asta e problema ta(te parafrazez, stii ce inseamna cuvantul asta , da?) : esti obtuz. Nu vezi decat inainte, precum calul cu ochelari. De fapt, asta e un defect structural in armata voastra cu cai de lemn. O tii pe-a ta fara sa incerci macar sa intelegi ce-am vrut sa spun. Mai bine culca-te. Din proprie experienta, stiu ca nu prea ai succes cu tipi de-alde tine. Probabil ca esti unul dintre aia care dorm cu cizmele la cap si cu porthartul sub perna, gata de lupta. Nu te informat nimeni pana acum ca s-a terminat razboiul? Sper ca nu ai si cartus pe teava, ca devii de-a dreptul periculos.
PS- Sa stii ca am cunoscut in lumea militara si ofiteri destept, cu mintea deschisa(am vrut sa spun open mind dar sunt sigur ca la artilerie sau la geniu nu ati invatat asemenea lucruri). E drept, putini, insa ma gandesc ca pe aia i-au pastrat in sistem, rejectandu-i doar pe aia mai putin virtuosi. Tinand cont ca tu ai ajuns la noi, te las pe tine sa tragi concluzia.

Anonim spunea...

Na, ca si-a iesit din pepeni pelinu la folosirea cuvantului s***. Ma, tu nu cumva faci parte din sexul frumos? Ba cred ca da! Te-am banuit eu, postarile tale s-au dovedid, uneori, mai curand isterice decat amare ca pelinul, cum ai dorit sa lasi impresia. In atari conditii, dati-mi voie sa va spun sarut mana, stimata doamna. De-acum incolo nu o sa mai ripostez nici macar cu o floare. fac apel la nesimtitii care si-au permis sa o deranjeze pe doamna pelin sa nu mai repete aceste gesturi reprobabile. E valabil si pentru mine.

Anonim spunea...

Cat de subtil esti, Veninule! Nu-mi mai bat capul cu tine. Sigur esti unul dintre acei incurca lume din unitatea ta.

Anonim spunea...

Ninosule plictisit, de cand ai venin, ma baiatule? Ai inceput sa copiezi?

Anonim spunea...

Veninule, vad ca tu ti-ai facut un obicei din a sustine sefii care aranjeaza examenele si obsedatii sexuali. Probabil ca ai cate putin din fiecare.

Anonim spunea...

Pentru toti cei ofensati, care stiu sa raspunda la o opinie cu o insulta: HOOOOO CU TATA... BIZONEII!!!

Anonim spunea...

Veninule, parca scriai intr-un comentariu ca ai avut postari de bun simt. Asta da bun simt.

Anonim spunea...

Ninosule, tu, daca ai supt un pic de venin (sigur era venin, sau era...?), ai vrea sa ne placa si noua?

Anonim spunea...

Hai ca ai inceput sa-mi placi, veninule. Sa ne mai lase muierile astea care au venit in armata s-o s...a. Bine, frate!

Anonim spunea...

Tu ai opinia ca fata aceea trebuia sa i-o s...a unui agent. Parerea mea este ca te inseli. Intre angajati ar trebui sa existe relatii de respect reciproc. O astfel de propunere din partea unui agent ar fi fost o insulta la adresa domnisoarei psiholog si ea ar fi trebuit sa reactioneze ca in fata unei insulte. Faptul ca ea a facut ceea ce a facut e condamnabil, dar are cine sa o judece si nu trebuie sa-ti construiesti acum un rationament tipic unui om lipsit de educatie, cu mari complexe de inferioritate si bantuit de pulsiuni primare. Ti-am scris acelasi lucru, dar cu cuvinte mai multe. Poate ca tu nu le intelegi. Imi pare rau. De asemenea, imi pare rau ca sunt coleg cu tine.

Anonim spunea...

Atunci da-ti demisia mestere cu pareri de rau. Le intelegi exact pe dos. Acolo scrie "În ce priveşte idila cu hoţul... e şi el tot om, nu? Tot la fel de bine putea să i-o s**ă altuia din afară şi nu câştiga atâţia bani. Dar nu intră banii în discuţie aici. Dragostea era mare."
NU stiu unde ai vazut in sintagma asta cuvantul agent...
In fine... daca considerati ca respectiva merita admiratie si respect... parerea voastra, nu am cum sa ma opun si nici sa o schimb.
Eu in schimb sunt revoltat ca exista asemenea oameni in sistem, ca din cauza lor merg lucrurile asa cum merg si ca mai exista si alti "oameni de bine", "saritori" care-i sustin si le ofera un cat de mic sprijin moral.
Nu e caz singular, mai multe puscarii din tara au avut la un moment dat lucratoare care s-au combinat cu hotii si le-au adus obiecte interzise si le-au facut favoruri de alta natura. Toate au fost date afara si desi s-au intamplat astfel de situatii tot n u se invata minte... De ce? Pentru ca n-au.
Si mai inca ceva... voi cei care sustineti asemenea oameni, ati stat vreodata la vreo perchezitie care a durat 3-4 ore dupa tura de noapte? Ati trait sentimentul ca ati gasit un telefon si ati creat piata de desfacere pentru un anume om ca aceasta duduie? Ca hotul fara telefon nu sta si cumpara altul rapid... De unde? De la asemenea dudui sau domni care sunt oameni de bine ce trebuie admirati si sustinuti cand dau de belea...
RUSINE!!!

Anonim spunea...

Daca le iei apararea doamnelor (nu ma refer la domnisoara care a gresit, ci la colegele nostre din sistem), se cheama ca esti femeie? Poate ca e cavalerism. In regimul fascist, daca spuneai ceva in apararea unui evreu, erai suspectat ca ai fi evreu. In regimul comunist se intampla la fel cu cei care-i aparau pe cei banuiti ca ar fi impotriva sistemului. Pe blog, daca iei atitudine impotriva celor care duc in ridicol munca tuturor colegelor noastre, esti banuit ca esti femeie, de parca ar fi ceva rau in asta.

Anonim spunea...

Amice, esti un dobitoc. Nici macar nu ti-ai citit postarea. Citeste-o pana la capat. Doar mintea ta ingusta putea sa generalizeze cu atata usurinta. Tu citesti notele care vin in unitate referitoare la cei care introduc telefoane? Ai vazut cati agenti au fost prinsi cu matza in sac? Ai uitat de cel care si-a deschis un cont in care p.p.l. i-a virat mita? Asta inseamna ca toti agentii sunt corupti? Doamne fereste! Asta e ideea. Poti sa o intelegi?

Anonim spunea...

Coruptii nu trebuie sustinuti, dar sa nu luam din mocirla lor si a noastra si s-o aruncam asupra altora. Justitia sa faca dreptate.

Anonim spunea...

Eu sunt dobitoc ca ma faci tu, tu esti din nastere... Si marlan pe deasupra. Fereasca-i Domnul pe cei ce sunt in subordinea ta.

Huginn spunea...

Buna dimineaţa,

V-aş fi recunoscător dacă aţi schimba puţin tonul discuţiei.

Mulţumesc

Anonim spunea...

Eu ma inteleg bine cu colegii mei. Ii apar in fata sefilor si a celor lipsiti de bun simt. Ma gandesc cum ar fi ca tu, biet frustrat, sa ai subordonate. Ca tine sunt multi, ca nu m-as obosi doar pentru un amarat ca tine.

Pt. Huginn. Imi pare rau pentru "ton". Am sa inchei discutia pe aceasta tema.

Anonim spunea...

pelinu` de puscarie este , se pare, si psiholog (pulsiuni primare, complex de inferioritate).
Face istericale din nou pentru ca, zice dansul,le ia apararea femeilor. Stimata doamna,scuze, domnule psiholog, ma intreb ca prostul, pentru a nu stiu cata oara, ar trebui sa se supere un politist destept pe bancurile cu militieni? Eu cred ca nu. Ar trebui sa se supere toate femeile din sistem din cauza unor postari, hai sa admitem, usor misoginiste, daca ele, femeile, se stiu in regula? Cred ca nu. Marea majoritate a femeilor din acest sistem sunt bune profesioniste, onorabile, cumsecade, si nu cred ca au nevoie de un aparator isteric cum esti dumneata. Este ca si cum am avea in fata un cos plin cu mere si, in loc sa admiram faptul ca aproape toate merele sunt mari, rosii si frumoase, ne concentram pe marul stricat dintr-un colt. Asa ca, Superman, vezi-ti de misinea ta nobila de aparat femeile si colegii in fata sefilor nesimtiti - parca asa spuneai, nu? - , in felul asta suntem siguri ca omenirea va fi salvata.

Anonim spunea...

Ninosule, tot asa scarbos esti si la serviciu, ma baiatule? Eu am auzit ca da.

Anonim spunea...

Veninas:


"Este ca si cum am avea in fata un cos plin cu mere si, in loc sa admiram faptul ca aproape toate merele sunt mari, rosii si frumoase, ne concentram pe marul stricat dintr-un colt."

Pai exact asta faceti. Ati auzit de o fosta colega care a facut-o de oaie si generalizati.

Huginn spunea...

Am respins un comentariu scris de militar. Revin cu rugămintea de a păstra discuţia în limitele decenţei.

Toate comentariile de acest gen vor fi respinse. Insulta e insultă chiar şi atunci când ar putea fi adevărată. Puteţi scrie "cu atitudine" folosind un limbaj civilizat. Mulţumesc pentru înţelegere.

Anonim spunea...

Eu n-am zis nimic de colega noastra de la Rahova. Justitia isi va spune cuvantul. Da` simt niste muscaturi intr-o anumita zona a corpului, si am curaj sa pun pariu ca vin de la aceeasi persoana (anmut = mihai) care si-au facut o obsesie din a ma denigra, stiind ca i-am dibuit. Si voua,distinsi domni, va urez din toata inima, putin hai sictir. Si , ca sa stiti, de acum incolo va mai ignor vreo cateva zile.

Fox spunea...

pentru militar...

Mariane, te-ai dat de gol baiete, cu expresiile tale de "duh" cu care ne-ai albit pana acum!
Tu vorbesti de smecherii si de compromisuri? Nu ai avut bunul simt sa recunosti ca esti de la Codlea fata de anonimul din 12.09.2008 00:06:00, insa te contrazici singur "Cand am venit aici era varza unitatea, acum a inceput sa se ridice....Nu am spus ca sunt de la Codlea...."

Si daca tot vorbeam de compromisuri, cu ai facut de i-ai pus pe agentii de la vizita sa-i anuleze in 29.07.2008 vizita lui Gubernat Cornel din 24.07.2008 pentru a mai primi inca o vizita la interval de 2 zile? A?

A trebuit sa vina d-l Bala sa te traga de maneca si sa-ti arate in ce hal este sala de asteptare de la sectorul vizite, ca tu nu aveai ochi pentru asa ceva, tu vedeai numai ca nu are agentul cravata la gat(ai uitat ca ca solicitai de la magazie sapca atipica?asa de habarnist erai)
Niciodata nu ai fost in stare sa accepti idei bune de la subordonati. Nu ai fost in stare sa-ti gestionezi casa de ai ajuns la divort, si ai ganduri de a conduce o puscarie. Nu vezi ca esti depasit de situatie?

Uita-te la calificativul de nesatisfacator primit de unitatea pe care cu mandrie prosteasca o conduci! Ce rezultat mai convingator doresti?

P.S. Nu te mai chinui sa intelegi cum te-am dibuit! Nu ai intelege, desi este asa de simplu.

Anonim spunea...

Nu, ma, Ninosule-Veninosule, tu ai zis de celelalte colege. Macar daca te-ai fi referit doar la cea care a gresit, da' tu ai generalizat. Iar o dai in fasole, cameleonule.

Anonim spunea...

Fox, baietica, ai o logica de fier ruginit. Doar un prost ca tine ar fi putut sa creada ca domnul Dumitrache e militar. Crezi ca el are atata timp sa-si piarda pe blog, ca voi, neispravitilor? Pe de alta parte, el are curajul raspunderii si semneaza cu adevaratul sau nume. Si mai e ceva: e un om corect, organizat si nu floseste un astfel de limbaj ca militar.

Anonim spunea...

HOOOO CU TATA BIZONEII!!!!

Fox spunea...

pentru dog..

Uite, iti voi spune si tie cum l-am dibuit, dar sa nu mai spui la nimeni ca ai cap de tabla, bine?

Poftim una (desi sunt mai multe, dar asta o vei intelege si tu) din gafele sale care l-au dat de gol:
"Sa plec si sa va las sa mancati seminte pana va ingropati in coji? Ne,…"

Mai sunt cateva, dar te las pe tine sa le descoperi, desi ma indoiesc de capacitatile tale intelectuale.

Daca nu le gasesti, ti le voi spune eu peste o spatamana. Bine?
Pana atunci , spor la treaba (vezi sa nu-ti prajesti creierasul)!

Anonim spunea...

Stai cam prost cu logica, fox. Gramezile de seminte deranjeaza pe orice om de bun simt. Pe tine se pare ca nu.

Fox spunea...

Dog, nu am spus ca nu ma deranjeaza;nu ai inteles ideea. Dumitrache a facut o obsesie din asta, asa ca s-a dat de gol asupra identitatii sale pe blog, desi ii spusese unui anonim ca "militar"nu-i de la Codlea. Asta era ideea! Vezi? Iar n-ai inteles. Nu ai cum intelege asa ceva. Tu esti pus pe ros de ciolane aruncate da la masa lor.