Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 30 septembrie 2008

Instanţa a decis. Cine plateste?

Alin Irimia a obţinut în instanţă anularea ordinului prin care a fost revocat din funcţia de director adjunct al Penitenciarului Colibaşi (sentinţa civilă nr. 2286/16.09.2008). Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) a dispus acum câteva zile începerea formalităţilor de repunere în funcţia deţinută anterior. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Carmen Galu, directorul economic - administrativ al instituţiei, care şi-a reluat deja atribuţiile.
.
Instanţa de judecată a stabilit aşadar că, şi în acest caz, a fost o vorba de un abuz. Şi alte procese sunt pe rol şi, cel mai probabil, şi alţi 'maziliţi' vor fi repuşi în funcţie. Cei care au avut, acum un an şi mai bine, curaj, şi i-au înfruntat pe Marius Iosif şi gaşca au acum satisfacţia unei reuşite. Greu, dar au învins un sistem. Au învins prostia trufaşă a unui lanţ întreg de incompetenţi meschini.
.
Despre acest lanţ al meschinăriilor cred că merită să discutăm. Irimia Alin a fost 'executat' la puţin timp după ce Mihaela Focică (foto), procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, a fost numită ilegal şi netransparent, de către ministrul justiţiei din acea vreme, nimeni altul decât Tudor Chiuariu, director al Penitenciarului Colibaşi.
.
Irimia Alin ar fi putut fi evaluat corect, însă nu asta s-a întâmplat. Aşa spune, şi în acest caz, instanţa de judecată. Mihaela Focică a dorit mazilirea, Marius Iosif a fost de acord. A urmat inspecţia ANP, condusă de nimeni altul decât de bătrânul domn Pârjol Ion - acum pensionar, care a constatat la ordin. Mazilire a vrut Iosif, mazilire au constatat inspectorii ANP.
.
Pe baza acestui raport de inspecţie Marius Iosif a dispus revocarea din funcţie fără să clipească. Cum se întâmplă de obicei, Irimia nu a putut să se apere, pentru că nu i s-a permis. Aşa se face că s-a ajuns la un litigiu, iar după mai bine de un an lucrurile s-au lămurit.
.
Mihaela Focica ataca preventiv la începutul acestui an, în timp ce litigiul era pe rol, folosind cotidianul local Argeşeanul, care în nr. 184, identifica în această piloasă, salvatorul Penitenciarului Colibaşi. Unica şi neprihănita luptătoare pentru penitenţă era, chipurile, sabotată în permanenţă de "grupul de represiune". O adevărată conspiraţie a victimelor procuroresei Focică ameninţa stabilitatea penitenciarului, după mintea jurnalistei - agent publicitar, care a uitat să asculte şi 'inamicii' înainte de publicare.
.
A fost un abuz de putere cras şi nesimţit. Marius Iosif a dictat pentru că aşa cereau interesele camarilei. Nu a fost o decizie obiectivă, a fost o minciună girată de la cel mai înalt nivel. Inspectorii ANP au fost folosiţi, şi nu este prima dată când s-a întâmâplat, drept instrument politic. Au primit verdictul înainte să plece în control, şi au constatat în consecinţă.
.
Probabil că părerile în ceea ce-l priveşte pe Alin Irimia vor fi împărţite. Unii vor spune că e bun alţii, poate, dimpotrivă. Nu asta e problema. Aspectele de natură personală nu au, şi nu trebuie să aibă, legătură cu decizii de felul celor amintite mai sus. Poate că Mihaela Focică a avut motive să scape de el. De ce nu a respectat legea? Asta e întrebarea.
.
Şi mai am o întrebare. Vor plăti vreodată personaje precum Marius Iosif pentru răul făcut? Aş paria că nu. Vin în sistem pentru salarii de peste 20.000 de RON şi stimulente lunare de 4.000 de RON plătite pe ascuns. La plecare magistraţii politici din specia Iosif - Şpaiuc - Focică obţin alte posturi, mai mult sau mai puţin bune. Acum îi protejează ministrul Predoiu, pentru că e sarcină de partid. În alte cazuri, se găsesc alte soluţii.

22 comentarii:

Anonim spunea...

"Vor plăti vreodată personaje precum Marius Iosif pentru răul făcut?"
Sa nu fim naivi, avem deaface cu crima organizata nu cu un grup mic de parveniti. Predoiu s-a autodenuntat zilele trecute in conferinta sa de presa (vezi detalii aici).

Anonim spunea...

Sincer cred ca primul comentariu necesita o completare avem deaface atit cu crima organizata dar si cu grupuri mici de parveniti,prima se invirte la nivele inalte ca de "pestele de la cap se impute"zice romanul;a doua la nivelul fiecarei localitati,la nivelul fiecarui penitenciar ca doar tot romanul zice ca "pina sa ajungi la Dumnezeu te maninca sfintii"?!De platit platim noi anonimii truditori ai sistemului penitenciar[si nu numai]in foarte multe moduri:de la prime care nu se dau sau cind se dau sunt mici,la faptul ca lucreaza 1 pentru 2 sau 3,la faptul ca uneori nu luam salariul intreg, norma de hrana se da cind sunt bani,la faptul ca nu ni se platesc orele festive si nici toate orele lucrate,la faptul ca nu sunt bani de investit pentru sisteme de siguranta ca si in comunitatea europeana unde ne laudam ca am intrat si unde se plimba sefii nostrii mai mari si mai mici si lista poate continua.

Anonim spunea...

La fel a facut si doamna manager public Voicu Silvia cu Burcu ! Si mai sunt exemple. Ah, dar scuzati-ma, trebuia infranta "mafia pesedista", nu-i asa ? :)

Anonim spunea...

Da... numai ca Burcu a pierdut in instanta. Toate zboara, dar nu sunt toti porumbei.

Anonim spunea...

A pierdut, n-a pierdut nu cerea pensionarea daca era nevinovat. Se baga si el intre astia curajosi cand el a fugit de-i sfaraiau calcaiele.

Anonim spunea...

Burcu i-a dat vizita lui Bivolaru complet ilegal. In plus fata de asta l-a favorizat si la zilele de castig deoarece credeti ca Bivolaru a cusut panofi cu mainile lui fine de parlamentar...?
I-a aprobat 11 evidentieri... Ce a facut asa de maret in puscaria Tr severin Bivolaru?
Va las pe voi sa trageti concluziile...

Anonim spunea...

De varu` Stanisor ce se mai aude? L-ati lasat pace de parca ar fi fost vreun sfant. Cine stie ceva, sa vorbeasca! Sa nu se uite ca nici el, nici Iosif, nici altii NU AU PATIT NIMIC DESI AU CONDUS ANP-UL CA VAI DE MAMA. Cine draq ii trage la raspundere pe ei, pe chiuariu(fara lit.mare k nu merita) sau pe altii? Ca noi palmasii, daca am gresi, ne-ar executa sefimea scurt. D`asta n-are ursul coada. Ca i-a mancat-o vulpea.

Anonim spunea...

Constatarile "la ordin" sint specialitatea corpului de control din ANP.
Sa ne traiti coane Pirjol si Stanciu,cocoanelor Eremia si Boboc!
De cine sinteti platiti de ANP sau de grupul de mare influenta ? PRIETENII STIU DE CE!

Anonim spunea...

au fost si sint oameni curajosi si cinstiti care au infruntat personajele de teapa iosifiene
cei care au savirsit nenumarate abuzuri,de platit nu vor plati,sint la adapostul sagetii
repusi pe functii ,cu trauma descoperirii ca " prietenii" se transformasera peste noapte in insensibile personaje,sint in continuare in "vizorul" actualei conduceri

Anonim spunea...

Personaje impaiate Iosif,Stan, Marin,Limba dulce Nadrag
Consilieri,pensionati ...fara a plati pentru raul facut
Neplata e consemnata in memoria lucratorului de penitenciar .
Poti face rau,fara sa platesti.

Anonim spunea...

Pt. Admin.
Nu avea rost să cenzurezi comentariul referitor la Alin Irimia. Suntem multi în sistem care îi cunoaştem habarnismul şi filiera pe care a ajuns director adjunct.
Păcat, dacă nici voi nu admiteţi critica sau părerea contrară...
Aveam atâta încredere în voi !

Anonim spunea...

Aveti dreptate!Nevinovatii au apelat la instante si au cistigat!
Abuzurile nu se termina si curajul de a infrunta un sistem corupt e vivero!

Anonim spunea...

De acord cu parte din comentariile postate ! S-au făcut multe abuzuri şi mulţi oameni valoroşi au plecat din sistem, dar, pe de altă parte sunt destui(cocoţaţi în funcţii mari tot prin abuzuri ) care încearcă să se ,,scoată''pe calea unei justiţii mincinoase şi corupte sau profitând de chichiţe avocăţeşti.

Anonim spunea...

Articolul asta ar trebui completat cu un serial in care sa se faca cunoscute conditiile in care se lucreaza in Penitenciarul Colibasi, modul in care s-a desfasurat controlul din 2007,modul in care aui ajuns sa fie imputerniciti Dinisor-paranoicul si Colcea-securistu`in niste functii despre care ei cred ca sunt nascuti pentru ele.
In anul de gratie 2007, pina cind unitatea s-a procopsit cu procuroreasa Focica, Dinisor a avut foarte multe zile de concediu medical, iar dupa imputernicire s-a inzdravenit ca prin minune, reusind ca in trei luni sa efectueze multe ore suplimentare pentru care a primit foarte multi bani in conditiile in care agentilor nu li s-au platit niciun leut.In decembrie 2007 in loc sa-si recupereze orele si-a luat concediu pentru ca acestea sa-i fie platite de doamna procuroreasa. Dupa toate acestea la inceputul anului 2008 acelasi Dinisor a mai primit si spor de sacrificat. Acelasi spor il primieste si Colcea-securistu` si alti neaveniti si lingai ai acestora. Ar fi foarte interesant sa se cunoasca criteriile pe baza carora au fost acordate aceste salarii, precum si cele de merit.
Madame procuratoreasa afon-asa zis DIRECTOR, ajunge la serviciu in jur de ora 10,10 si ceva, bea cafeluta cu Colcica si Dinisor, pina pe la 11, timp in care mai pun la cale o ancheta, o comisie de disciplina, o sesizare la parchet, chiar si cite o mazilire mica pentru cei ce misca in front si nu elogiaza stapinirea. Mai face cite o vizita pe la Spitalul Penitenciar iar in jur de ora 14 pleaca acasaaaaaa. Interesant de stiut cite ore intr-o luna munceste aceasta pentru un salar de peste 5000 euro(sa stiti ca e corect nu e nicio greseala!), in conditiile in care nici mapa nu o semneaza intr-o saptamina. Daca o semneaza! Pentru ca nu avem voie sa le inregistram inainte de a intra la madame procuroreasa,multe rapoarte "incomode" dispar fara urma.Asa s-a intimplat si cu rapoartele in care se aducea la cumnostinta cu disperare in toamna lui 2007 ca recolta la GAZ ramine pe cimp pentru ca Dinisor nu scoate "hotii" la munca. Cu toate astea, se pare ca exista doua mape si anume cea de "urgenta"-care iese la o saptamina, si cea de "asteptare"-care iese cind da Dumezeu, pentru ca prostimea sa nu mai piarda timpul pe la usa inaltimii sale ori sa vada cine intra la dinsa sau nu cumva sa asculte pe la usi secretele de stat. Dupa ce directorul general a vizitat inopinat puscaria, procuroreasa a afirmat ca acesta este cu capul in nori si habar nu are despre ce vorbeste si ca nu stie decit sa scoata la munca.Ea nu scoate la munca ca e periculos si " nu raspunde Bala". Nu mai vorbim ca in puscarie "pute" si nasucul ei sensibil nu suporta, fapt pentru care nu calca niciodata pe acolo! Noroc cu vizita lui Bala ca asa a aflat si ea ca puscaria ara e GAZ si productie bugetara.Este disperata de repunerea lui Irimia in drepturi si se zbate pe la toate usile sa-l "unga" pe Dinisor ca"asa poate ramine si el saracu cu ceva de pe urma ei".
In inconstienta ei a trimis o solie chiar la ANP ca poate totusi reuseste sa-l "mai impiedice pe Irimia" ca doar " da-o dracu de sentinta".
Este vizitata saptaminal la mititica de oameni politici, procurori, etc, cu care sperie prostimea.Pina cind acesata mica focica(si la propriu si la figurat)va continua sa vina la serviciu in penitenciar(ca de munca nu poate fi vorba!)?
Dupa mazilirea lui Irimia li s-a interzis oamenilor sa stea de vorba prin curte cu el ca e "periculos".
I-au dat un birou de 2m patrati si nu are voie sa intre in alte incaperi ale institutiei.
Dinisor zice ca are "puteri totale si discretionare" si "e facut pentru a conduce" si ca "vrea sa vada singe".( asa i-a spus lui oglinjoara fermecata intr-o dimineata, si i-a mai spus ca "se aseasmana foarte mult cu Putin"- e bolnav domnle!)Toata viata lui a visat la fonctia asta si se pare ca tot nu are parte de ea!L-a omorit pe Alexescu-degeabaaaa! l-a omorit pe Pufu-degeabaaaaa!l-a omorit pe Sanda-degeabaaaa!A urmat Irimia dar....GHINION!Domnu` Dinisor, fonctia asta nu se ia cu japca!
Mai sunt multe de povestit , si chiar e regretabil ca nu e doar o poveste!

Anonim spunea...

in sfarsit ...
aparu un articol cu si despre colibasi.
uf!
credeam ca nu mai apuc ziua asta!!!
sa va spun..
singurul motiv al lu madam procoror ca sa-l `faca` pe Irimia a fost pila lu colcea din minister, pe numele lui Dan Diaconescu. Acest baietas a sfatuit-o sa-l asculte fara cracnire pe aurica colcea daca vrea sa-i fie bine. Asta l-a gasit pe paranoicul de dinisor, ca sa faca `ordine` in puscarie. Ce ordine a facut se vede in calificativul dat de conducerea A.N.P. - nesatisfacator. Dar cica nu-i corect, zice el, paranoicul. Exagereaza domnul Bala si vrea neaparat sa-l faca, are ceva personal cu el, ii cauta nod in papura, pentru doua paie, etc...
Parerea mea este ca, baiatul asta, daca da o testare psihologica pe bune n-o trece si ar urma sa fie internat la Vedea - spital de nebuni in judetul Arges.
La panarama de control comandat din 2007, n-a fost doar Pirjol, au mai fost si doua hiene: Strajeru Dragos si Nae Marin care profesional sunt varza. Pot demonstra ce spun fix cu nota lor de constatare. Aberatii ca in nota aia n-o sa mai vedeti prea curand.
dinisor asta are o problema mare, Ce va face el daca nu va mai fi sef. Disperarea l-a cuprins. Baiete, sper sa nu te imbolnavesti ca data trecuta ca nu te mai crede nimeni.
Dar eu te inteleg ca esti bolnav..
Cu capu`!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

FOCICA comentariul colegului cu ce se petrece la Colibasi e real!
Oamenilor le e frica de represalii.
DLE MINISTRU trimite ti controlul !
DLE BALA verificati ce se intimpla, controlul e aservit "la ordin" FOCICAI.

Anonim spunea...

Daca ne uitam cu atentie la scaunul d-nei Focica(IN FOTO ANEXATA)constatam ca e destul de subred si sta inclinat intr-o parte.Asteptam cu nerabdare sa se rupa(speram sa nu mai dureze foarte mult)

Anonim spunea...

Mai devreme am scris un comentariu si nu apare, oare de ce?
Nu vreau sa devin paranoic ca ati fi avut vre/un amestec.
Comentariile sunt destul de partinitoare si cred ca nu sunteti suficient de obiectivi.
Oare ati fost intrebati cand a fost numit Lita, Balasoiu, Preda sau Focica director.
Dar oare trebuia sa ne intrebe cineva?
Cred ca ar trebui sa fim suficient de profesionisti si sa recunoastem ca atributia noastra este sa ne facem treaba si pentru asta primim un salariu, care nu este minim pe economie.
dar prin schimbarea unor directori din an in an, prin repunerea celor inlocuiti, schimbati pentru motive obiective sau nu, facem un serviciu angajatilor?
Nu pot spune daca prin schimbarea lui dinisor cu Eremia se vor obtine nu stiu ce poerformante, dar cu siguranta ca cei care vor avea de pierdut vor fi cei mici si marunti, angajatii cu regim mediu, care nu sunt dacat clasa muncitoare.
Nu spun ca Dinisor a facut nu stiu ce revolutie, dar parca lucrurile au intrat in normalitate si se respecta regulile, au fost scoase 8000 de telefoane.
Nu pot spune daca Eremia si/a depasit atributiile, dar cred ca era vertical, avea personalitate, a dovedit-o prin lupta dusa dupa ce a fost destituit, mai ales prin faptul ca cei care l/au consiliat inainte l/au parasit.
Despre Ficica ce sa spun, un om ca toti oamenii, poate a picat in aceeasi greseala ca si Eremia, a crezut prea mult in cei care trebuia sa ii consilieze. Paradoxal ei au ramas tot acvolo, in esalonul 2, specialistii care toarna in urechea sefului si traiesc bine in orice regim.
Imi doresc un sef care sa fie din interior, care sa nu poata fi asa usor influentabil de spionii trepadusi si care sa aibe experienta in domeniu.
sa fie asa cum ne dorim toti, pace la Colibasi, oricine ar fi sef, macar sa stea 4 ani.

Anonim spunea...

Mai devreme am scris un comentariu si nu apare, oare de ce?
Nu vreau sa devin paranoic ca ati fi avut vre/un amestec.
Comentariile sunt destul de partinitoare si cred ca nu sunteti suficient de obiectivi.
Oare ati fost intrebati cand a fost numit Lita, Balasoiu, Preda sau Focica director.
Dar oare trebuia sa ne intrebe cineva?
Cred ca ar trebui sa fim suficient de profesionisti si sa recunoastem ca atributia noastra este sa ne facem treaba si pentru asta primim un salariu, care nu este minim pe economie.
dar prin schimbarea unor directori din an in an, prin repunerea celor inlocuiti, schimbati pentru motive obiective sau nu, facem un serviciu angajatilor?
Nu pot spune daca prin schimbarea lui dinisor cu Eremia se vor obtine nu stiu ce poerformante, dar cu siguranta ca cei care vor avea de pierdut vor fi cei mici si marunti, angajatii cu regim mediu, care nu sunt dacat clasa muncitoare.
Nu spun ca Dinisor a facut nu stiu ce revolutie, dar parca lucrurile au intrat in normalitate si se respecta regulile, au fost scoase 8000 de telefoane.
Nu pot spune daca Eremia si/a depasit atributiile, dar cred ca era vertical, avea personalitate, a dovedit-o prin lupta dusa dupa ce a fost destituit, mai ales prin faptul ca cei care l/au consiliat inainte l/au parasit.
Despre Ficica ce sa spun, un om ca toti oamenii, poate a picat in aceeasi greseala ca si Eremia, a crezut prea mult in cei care trebuia sa ii consilieze. Paradoxal ei au ramas tot acvolo, in esalonul 2, specialistii care toarna in urechea sefului si traiesc bine in orice regim.
Imi doresc un sef care sa fie din interior, care sa nu poata fi asa usor influentabil de spionii trepadusi si care sa aibe experienta in domeniu.
sa fie asa cum ne dorim toti, pace la Colibasi, oricine ar fi sef, macar sa stea 4 ani.

Anonim spunea...

sun tzi, dragule, esti putin nebun!
8000 de telefoane?????
opt mii???
tu vezi ce postezi??
vorbim de lita, balasoiu - eram militari pana in 2004!
preda- e de notorietate in ce hal a scos din joc contracandidaţii la examenul de la tg. ocna
focica- ...... ce cauta fiinta asta la conducerea unui penitenciar??? a fost vreodata sef la o alta institutie?????
apropos de normalitate- poti defini ce-i aia?
e o stare de normalitate ca oamenii sa fie tarati prin tot felul de comisii de disciplina doar pentru faptul ca nu dau in gat nu stiu ce fost sef?
e o stare de normalitate ca lingaii sa fie in posturi caldute?
e o stare de normalitate felul in care a fost numita director de puscarie madam focica (citeste bine articolul ca nu spune baliverne huginn)?
e o stare de normalitate ca dinisor a fost promovat, in toata cariera lui, numai pe pilele nashului budrugeac?
e o stare de normalitate sa fi amenintat tot timpul cu comisia de disciplina?
e o stare de normalitate sa instigi subordonatii (asa cum face dinisor) la violente fata de detinuti?
vorbesti de partinire si obiectivitate?
sa-ti spuna dinisor cum isi turna colegii si sefii cand veneau controale.
a fost obiectiv controlul din 2007?
probabil tot o stare de normalitate e si faptul ca aurica colcea a fost numit fara respectarea legii sef la r.u.?
asta numesti normalitate intr-o institutie?
e ceva neadevarat in ce spun eu acum?
sa te vad!!

Anonim spunea...

sun tzi, inca una - e normal sa blochezi accesul la internet cand apar comentarii pe blog la adresa ta????????????

Anonim spunea...

Ce prosti!! E de ras ceea ce se intampla acolo la voi! Am avut si noi asemena specimene!!Sa blochezi accesul la internet...De parca cineva care scrie pe blog, trebuie sa o faca de la serviciu!! Cred ca e prea ocupat ca sa posteze comentarii de acasa de la el....si e si prea scump internetul, (250 de mii lei, e o valoare abonamentul la internet)!!??? :)))
Intr-adevar...era comunista inca nu s-a terminat, dar comunisti sunt fara minte!