Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 9 august 2008

Răspuns neterminat adresat ticăloșilor

"Buna dimineata tuturor,
.
Au trecut asadar aproape sase luni de la nasterea penifestului si inregistrez cu parere de bine cifra vizitatorilor, peste 100.000. Ideea blogului mi-a venit pe neasteptate, intr-o seara in care nu-mi mai ajungea sa discut despre starea sistemului penitenciar cu familia, cu prietenii sau colegii. Restul este deja istorie, pentru altii devine chiar legenda. Legenda conform careia eu Admin-ul as fi cel mai tare IT-ist din nord-vestul continentului, legenda conform careia noi echipa am fi in slujba agenturilor straine, am fi fara nicio urma de indoiala inregimentati politic, musai de culoare portocalie.
.
Urmeaza sa fac, de buna voie si nesilit de nimeni, cateva marturisiri. Una ar fi ca nu am niciun fel de simpatii politice. Nu le am nu pentru ca nu mi le-as dori ci pentru ca, vorba batranului Caragiale, pur si simplu n-am cu cine sa votez. In toti anii din urma m-am agatat din cand in cand, ca tot romanul, de palide figuri politice. L-am votat pe Constantinescu, am rasuflat usurat cand s-a intors Iliescu si n-a "iesit" Vadim, am avut oarecare simpatie pentru Mona Musca sau Cristian Diaconescu, sau pesedistii clujeni, am avut mai mult sau mai putin indreptatite asteptari dupa inscaunarea ultimei aliante. Dupa aproape 19 ani, in materie de politica nu mai am nimic! Dupa aproape 19 ani bla-bla-urile politice romanesti nici macar nu ma mai enerveaza. Partea buna este ca am devenit mai intelept, ca urmare nu ma mai las pacalit, ca urmare am inteles in sfarsit ca singura mea certitudine vine din ceea ce pot intreprinde in nume propriu.
.
Nu insist asupra chestiunii agenturilor straine care ma platesc sa mint poporul cu blogul, teoria asta este atat de caraghioasa incat mi se face si mila gandindu-ma la neputinta "teoreticianului" de a accepta ca poti sa te angajezi intr-o batalie onesta fara sa ti se indese euroii sau dupa caz, carnatii si palinca in geanta.
.
Insist insa asupra altei chestiuni, aceea conform careia manipulam cu buna stiinta, construind din aproape in aproape, cu manualul de conspiratie pe nas, un enorm mecanism menit sa decapiteze la momentul potrivit, gatul sanatos al sistemului penitenciar romanesc. Ma si vad la coltul ANP-ului soptind sacadat aici Vulturul, receptie, a poposit obiectivul Cioara, confirmati.
.
In realitate in sistemul penitenciar nu s-a vorbit niciodata cu sinceritate, nu s-a discutat niciodata pana la capat, in realitate in sistemul penitenciar s-a facut dintotdeauna naveta intre doua lumi paralele. Una reala, dureroasa si cealalta inchipuita, mincinoasa. Naveta asta sfasie, urateste pana la urma oricat te-ai impotrivi. Daca eu, din motive pe care le-am aratat de-a lungul celor sase luni, in postarile mele pe blog, am hotarat sa nu (ma) mai mint, daca si altii ca mine au luat hotararea de a fi ei insisi, daca atitudinea asta noua sperie si de frica unii isi pierd uzul ratiunii pana intr-atat incat sa declare ca dreptul meu la opinie, fie el si anonim, este ilegal, ei bine, asta ma bucura!
.
Asta este in ultima instanta, confirmarea ca, eu anonimul, cantitatea aia neglijata si neglijabila pe care binisorul si stanisorul si spaiucul si iosiful cu toti marinii si stanii lor, n-au dat niciodata nici macar doi bani, conteaza pentru prima data cu adevarat!
.
Ultimele marturisiri sunt urmatoarele:
  • In pofida maiestriei mele de complotist, n-am in realitate niciun fel de plan pentru maine sau pentru poimaine. Pur si simplu ma lafai inca in placerea de a rosti, dupa atatia ani de pumn in gura, adevarul meu. Obiectiv, subiectiv, trunchiat poate de multe ori sau de-a dreptul exagerat dar asumat si deschis dialogului.
  • Nimeni si nimic nu ma v-a impiedica sa comentez deciziile actualei echipe, mi se pare insa corect sa astept sa treaca perioada de gratie " (...)
***

Acesta este un articol neterminat, scris pe fugă, azi noapte, de Admin. Un fel de răspuns la teoriile șefei CSM, ale burcilor și sipa-iștilor din sistem, ale unor angajați ai MJ, fie că e vorba de Mocuţa sau alte figuri sinistre, conform cărora în spate acestui blog se află o echipă cu interese obscure, plătită să scrie la comandă, manipulatoare și rău intenționată. Până acum o jumătate de oră toate aceste teorii mi se păreau de un haz nebun.
.
Ce s-a întâmplat între timp? Un lucru banal. Admin nu are momentan conexiune la internet. Acum e ora 3.19 dimineaţa. Pe la 2.30 mă fâțâiam cu mașina personală prin oraș ca să iau articolul de mai sus pe un memory stick, să mă întorc acasă, să-i dau o formă finală și să-l postez pe contul lui Admin. Și cum conduceam rupt de somn și oboseală, brusc mi-am schimbat părerea. O persoană care nu concepe buna credință, care vede peste tot conspirații, interese meschine, oameni vânduți, oameni care nu sunt liberi, oameni care nu au conștiință nu este, de fapt, o persoană haioasă. Ci un om ticălos și prost.
.
Da. Cineva care nu-și poate închipui că oamenii pot face ceva, bun sau mai puțin bun, absolut dezinteresat, pentru că au conștiință și o datorie față de respectarea unor valori morale și profesionale, este un om ticălos și prost. Și de fapt eu nu vreau să scriu, nu vreau să pierd nopțile, și nu vreau să-mi distrug timpul liber pentru ticăloși și proști. Așa că las articolul de mai sus neterminat. Și îi invit pe aceștia să nu mai viziteze acest blog.
.
Nu lor se adresează. Ci oamenilor care, la rândul lor, răspund cu bună credință, fie atunci când ne contrazic, fie când ne completează, fie când ne aprobă. Pentru cei fraieri, dezinteresați, care mai cred în ceva bun dau copy/paste la comentariul unui prost ticălos. Un comentariu care, în miezul nopții, în stare de veghe, nu mai mi se pare haios. Ci doar grețos:

Despre bubuli:

"Avand in vedere "amploarea" articolelor publicate si volumul de munca necesar pastrarii interactivitatii blog-ului se contureaza, in mod firesc, cateva intrebari legate de blog: care sunt resusele umane si financiare de care dispun initiatorii si mai ales care sunt interesele?

Trebuie precizat din capul locului ca, aparent, initiatorii sunt si autorii articolelor.

Se pot emite cateva ipoteze:

I. Resurse umane

1. Huginn - aparent, cel care culege cele mai interesante si controversate informatii cu si despre sistemul penitenciar;
2. Famiglia MUSAT - aparent, specialistul in comunicare al echipei;
3. admin - aparent, specialistul in tehnologia informatiilor si cert initiatorul blog-ului;
4. colectionarul de amintiri - aparent, arhivarul, memoria echipei;
5. alti autori si comentatori mai mult sau mai putin avizati.

II. Resurse financiare

Aparent, autorii sustin activitatea blog-ului in mod absolut dezinteresat lasand, totodata, impresia ca aceasta activitate este una neretribuita. Aparent, acestia isi castiga umila existenta in urma activitatii desfasurate in sistemul penitenciar.

III. Interese

Aparent, acestea sunt sunt strict legate de bunastarea sistemului penitenciar si a angajatilor acesuia.

Analizand cele enuntate mai sus in contextul tuturor postarilor si comentariilor de pana acum se poate concluziona ca, aparent, acest blog indeplineste functiile unui serviciu de informatii. Aparent.

De ce aparent? Pentru ca, in general, informatiilor prezentate le lipseste calitetea esentiala: completitudinea si pentru ca acestora li se aplica diverse interpretari personale. Exact ca si acestui comentariu.

P.S.: O sa revin cu cateva consideratii pe marginea efectului blog-ului asupra imaginii institutiei fata de diferitele categorii de publicuri."

65 comentarii:

Anonim spunea...

Buna dimineata ADMIN !
Iti inteleg starea de greata si chiar scarba....de ce nu !!!
Partea buna (pentru cei care lucreaza in sistem) dar si rea tot pentru cei care ....ne lucreaza ( ase citii ...sefi, sefuti si lingai (temporari, permanenti, imputerniciti etc) este ca, cei care scriu si administreaza acest blog, sunt oameni din sistem si nu niste neicanustiucine din exterior pe care sa ii contrezi cu simplul si stupidul : "ce stii tu bai despre a muncii in puscarie". Asta ii racaie si deranjaza si de aceia sunt asa de porniti. Tot sau aproape tot se pune in lumina reflectoarelor si asta ii deranjeaza cel mai tare. Iar informatiile nu sunt culese de un ziarist avid de senzational sau barfa la un pahar de bere cu agentul. Ar trebui sa fiti premiati macar si pentru faptul ca ati realizat o "supapa" a nemultumirilor exprimate verbal, supapa pe care nici macar cele 2, 3 4....etc sindicate nu au reusit sa o puna in practica.....si la ei tot dam o cotizatie. O zi buna ADMIN !

Anonim spunea...

Buna dimineata!

Desi se poate considera ca sunt unul din cei carora nu li se adreseaza acest blog pentru ca, de regula, nu sunt de acord cu politica de defaimare, mai mult sau mai putin cu probe, a unor oameni din sistemul penitenciar, m-am gandit sa scriu totusi acest comentariu si sa fac vreo cateva observatii.

Observatie 1 - Ar fi fost nedrept sa va acuze cineva de manipulare daca ati prezenta, de fiecare data, faptele asa cum sunt ele, fara comentarii din partea autorilor articolelor. Ar fi fost o josnicie din partea cuiva sa faca treaba asta. Dar sa ne amintim cum s-a nascut acest blog. Pai el a aparut in momentul in care IOSIF facea curatenie de diversi pilosi, de prin ANP. Proprietarii blogului au inceput sa lanseze atacuri dure la adresa acestuia, comentarii la persoana, si nu la faptele reprobabile, pe care se presupune ca le facea IOSIF. Tineti minte articolul ala in care un individ facea o aluzie subtila ca IOSIF ar fi Idiotul din romanul lui Fiodor Dostoievski??? Asta a si fost comentariul de debut al blogului. Ei bine, am inceput sa fiu circumspect si sa analizez mai bine viitoarele articole. Bineinteles ca am realizat ca oamenii (in principiu cei ai ministrei Macovei), care au fost inlaturati de pe unde erau, au inceput sa atace pe cei care-i curatau. Mi-am dat seama ca autorii nu sunt manati in lupta de interesul pentru buna organizare a sistemului penitenciar, ci de dorinta de razbunare pe oamenii care i-au inlaturat.

Observatie 2 - Desi se lauda ca prezinta probe, autorii fabrica scenarii... Asa zisele probe sunt defapt zvonerarii purtate de unul sau altul, dupa cum are interes.

Observatie 3 - Am realizat ca, daca doresc sa scap de un coleg incomod, o pot face bine-mersi pe acest blog. Nu ma poate trage nimeni la raspundere pentru minciunile pe care le-as indruga pentru ca-s anonim. Cine sa ma gaseasca. Lasa!, arunc cu noroi....sigur ceva se va prinde :)

Observatie 4 - Pana mai deunazi, administratorii blogului nu postau comentariile acide la adresa lui Dumitrascu, Politeanu, Macovei. Dandu-si seama ca este posibil ca cei care ar fi trimis asemenea comentarii si nu le-au fost publicate sa fii invatat pe cei care inca credeau in buna credinta a luptatorilor pentru sistem sa trimita si ei asemenea comentarii, sa se convinga cu ochii lor ca nu le vor fi publicate. MAi nou, se permit si comentariile anti Macovei.

In incheiere, doresc sa va asigur dragii mei ca ceea ce faceti dumneavoastra se numeste, categoric, manipularea maselor. Asta e convingerea mea. Opinia mea. Poate ma insel eu. Poate ca-s orbit eu. Observ totusi ca mai multi oameni incep sa se trezeasca.

Anonim spunea...

,,06 AUGUST 2008
,,Spioni si declaratii de avere: diavolul sta in detalii"

Fapte:

1. Februarie 2008: întrunire a Consiliului Federativ al Federatiei Sindicatelor din Administratia Natională a Penitenciarelor. Începând cu a doua zi de desfăsurare, sunt invitati Mihai Politeanu, reprezentant al Freedom House, si Sorin Dumitrascu, fost director general adjunct al ANP.

Întâlnirea e publică, sunt martori câteva zeci de persoane. Se discută despre colaborarea dintre ONG-urile importante din România si sindicatele din penitenciare si despre noul statut al FSANP. (Discutie concretizată într-un protocol de colaborare, si afilierea la Initiativa pentru o Justitie Curată)…..

2. Februarie 2008: circa 20 de jurnalisti din presa centrală si locală se înscriu, în urma unui anunt public, la un training profesional privind practica judiciară penală. Participă reprezentanti ai Freedom House, Asociatiei SoJust, Societătii Academice din România,
fostul ministru Macovei ….

3. Aprilie 2008: Înainte de summit-ului NATO la Bucuresti. Cu câteva săptămâni mai devreme se încercase promovarea pe ascuns a unei ordonante de urgentă prin care se dorea desfiintarea sindicatelor din penitenciare si alte trăsnăi. Conducerea FSANP se întruneste si ia în calcul organizarea unui miting. Se ia legătura cu Freedom House, se explică situatia de criză si se cere ajutorul pentru organizarea în mod profesionist a unei conferinte de presă,..."

de famiglia Musat
Sursa:
http://penifest.blogspot.com/

06 AUGUST 2008,
,,Spioni"
de Huginn
http://penifest.blogspot.com/

Anonim spunea...

ffffffffffffffffff.BUN !!!!
citesc articolul si am ginduri identice
spionita si neincrederea ca o persoana dezinteresat pot intreprinde o actiune care sa antreneze binele , naste intrebari:" ce vrea asta?"
" cine e in spatele lui?"
" ce rasplata primeste?"

NU NU NU e raspunsul si TREBUIE SA INTELEGEM CU TOTII CA NUMAI NOI NE PUTEM AJUTA

Anonim spunea...

pentru Anonimul de la ora 09.15.....
domnule iosif ( anonim de meserie) sau sustinator (whatever ...te numesti) starea de "trezire" pe care o invoci s-a intamplat dupa ce ai vazut ce prostii si ticalosii s-au petrecut pana de curand?!?!?!?!......
Daca tot consideri ca : "Desi se poate considera ca sunt unul din cei carora nu li se adreseaza acest blog pentru ca, de regula, nu sunt de acord cu politica de defaimare, mai mult sau mai putin cu probe, a unor oameni din sistemul penitenciar, m-am gandit sa scriu totusi acest comentariu si sa fac vreo cateva observatii." de ce te "obosesti" sa ne explici cat de orbi si indobitociti si manipulati suntem ?!?!?!?!..... eu chiar nu ma simt manipulat si inca gandesc iar ura si dispretul le-am capatat fata de magariile si ticalosiile de sub birouri ale echipei iosif+stan+.....
La buna vedere stimabile "obiectiv si treaza"

Anonim spunea...

pentru anonimul de la 9.15

Ma deranjeaza profund sa vad pe cineva in stare sa reinterpreteze realitatea si sa puna sub semnul intrebarii munca unor oameni care au ales sa nu taca cand nu era usor sa vorbesti.

Individul asta pe care il publicati desi va acuza in permanenta ca nu isi poate vedea ineptiile postate este un cretin.

1. Degeaba ii veti spune ca blogul raspunde unei nevoi de comunicare ca el o sa-i zica manipulare. Din perspectiva lui asta e. Perspectiva lui e frustrata de disparitia unor protectori care deloc intimplator au fost subiect de discutii.

2. Degeaba o sa-i spuneti ca Iosif, Marin, Stan, Şpaiuc, Stanciu şi Gaşca sunt nişte idioţi. Sunt idioţii care l-au făcut pe el mare. Aşa că el îi va spune atac la persoană indiferent că toate acuzaţiile s-au confirmat.

3. Degeaba o sa-i spuneti ca nu e normal sa transformi o discutie serioasa intr-o disputa politica. Individului ii vin scenariile ca o manusa. Traieste in lumea lor, il ajuta sa supravietuiasca, sunt ca prietenul imaginar din copilarie.

Are 27 de anisori, dupa cum singur scria, si e ca o masinuta stricata care continua sa inventeze scenarii. Poate ca e Burcu Geo, spion ratat şi fiu de director corupt. Poate ca e altcineva care are de demonstrat ceva cuiva. Nici nu conteaza.

Nu-l mai publicati. Cand va fi mare se va face Iosif sau cine stie poate chiar Ungureanu. Merita sa fie lasat intr-un colt cu o camasa alba care-si innoada manecile la spate. La un moment dat o sa-i treaca.

Anonim spunea...

hai ca iar incepe circul.
stati sa-mi pregatesc neste pop corn.
dati-i inainte, ostenii mei.

Anonim spunea...

Incepe circul? Circ avem de mult domnule. Doar ca ne-am multumit sa fim spectatori si nu ne-am implicat. Citesc blogul inca din perioada cand era riscant sa o facem. Am fi avut de tras daca s-ar fi aflat ca citim ceva care este impotriva conducerii. O absurditate si o tampenie comunista ne punea pumnul in gura ca in vremurile de demult. "O echipa tanara" cu minti de comunisti batrani nu putea sa inteleaga ca are probleme.
In ANP auzeam din partea celor inscaunati de Iosif si gasca aceleasi scenarii asa ca nu ma mir sa le vad si scrise din partea unora care au avut de pierdut dupa inlaturarea acestora.

Nu stiu altii ce cred dar eu stiu ca aveti bune intentii si ca mi-ati fost alaturi in ultima jumatate de an. Multumesc admin, Huginn, famiglia Musat si echipa... oricine ati fi.

PS. Sa stiti ca v-am mai si criticat cateodata. Punctual ati mai gresit, dar ce faceti e de toata lauda.

Anonim spunea...

Se pare ca e la moda sa fi anti-anti... adica pro. Cand Spaiuc era, din pricina legendarei dumisale prostii, vedeta blogului aparuse un "pro Spaiuc" care combatea cu verva. Dupa articolul cu SIPA apar si pro-SIPA doar ca nu-si mai zic asa.
Sunt cei care se simt cu musca pe caciula sau interpusi ai lor care incearca sa mai spele cadavre de incompetenti aciuati prin ANP.
Reactia asta atat de agresiva si prostiile care sunt in stare sa le debiteze spun ceva: le e frica fratilor. Au vazut ca gasca lui Iosif a fost gonita de la ANP pentru ca blogul a demonstrat ca sunt incompetenti si rauvoitori si se tem sa nu aiba aceiasi soarta.
A

Anonim spunea...

Ai dreptate Antigona...... FRICA este ceea ce traiesc cei ramasi prin pozitii pe care le-au obtinut acceptand magariile lui iosif si gasca. Pentru cei care sunt trecuti de 40 de ani..... va mai aduceti aminte de jucaria care se vindea prin targuri si care era un fel de ...pasaroi cu cioc, plin cu mercur si care prin balansare ajungea cu ciocul intrun mic vas cu apa...apoi mercurul se scurgea in picioroage si ciclul se relua?!?!?! va mai aduceti amninte ???? ( poate nu am fost suficient de explicit in descrierea jucariei dar sigur va amintiti) . Era ca un un fel de pendul perpetum mobile.... Ei bine... asta este "imaginea" care imi revine in memorie de pe culoarele ANP de la etajul 1 cu cei care intrau si ieseau de la iosif si gasca..... nu stiau decat sa faca miscarea aia de aplecare.... coloana vertebrala si profesionalismul .....era o epoca de mult uitata .
Pentru orice eventualitate..... orice conducere ( chiar si cea noua care va fi aleasa, castigata prin examen... etc) sa nu aiba impresia ca nu voi (vom....sper din toata inima) comenta si spune punctul de vedere. Un week-end placut.

Anonim spunea...

Dincolo de efectul de descarcare a tensiunilor si nemultumirilor acumulate, comentariile oglindesc perceptia oamenilor din sistem despre alti oameni din sistem si despre felul in care acestia fac sau nu fac lucrurile. Iar oglinda care ne arata pe noi insine nu e prea magulitoare, spunea cineva. De acord cu faptul ca imaginea poate fi rau-intentionat deformata. Sub protectia anonimatului, iti ramane propria constiinta drept cenzura pentru ceea ce postezi. Dar nu asta e ideea? Nu despre constientizari si exersarea constiintei morale este vorba aici? Eu cred ca da.

Anonim spunea...

Domnule Ministru, Catalin Predoiu
Domnule Secretar general adjunct, Radu Ragea
Domnule Director general al ANP,
Ioan Bala
Domnule Director general adjunct al ANP,
Ionel Celmare

Penifest a reusit sa identifice raul din sistemul penitenciar romanesc. Daca sunteti bineintentionati asa cum asteapta boborul de la domniile voastre, iata masurile pe care trebuie sa le luati pentru a fi pe placul nostru:

- sa demisionati domnule Ragea, iar in locul dumneavoastra sa vina domnul Politeanu ;
- sa organizati alegeri la CSM pentru ca sefa structurii, Lidia Barbulescu sa nu mai fie aleasa. Eventual, sa-i dati afara pe toti membrii CSM ;
- sa-l dati afara pe domnul Gheorghe Mocuta ;
- sa o dati afara pe doamna Iulia Scantei ;
- sa-i bagati la puscarie pe Marius Iosif, Alexandru Serban, Petre Stan si Marin Dumitru, pentru ca nu au luat masurile pe care penifest le-a considerat necesare ;
- sa dati afara pe domnul Spaiuc si sa-l numiti in locul acestuia pe domnul Sorin Dumitrascu. Credeam ca penifest il doreste Director general, insa nu s-a inscris la concurs pentru post, asa ca banuiesc ca se multumeste si cu adjunct ;
- sa-l dati afara pe Tiberiu Ungureanu ;
- sa desfiintati DPCMP ;
- sa-l dati afara pe Florin Stanciu, de la DIP ;
- sa-l bagati, retroactiv, la puscarie, pentru coruptie, pe domnul Burcu Vasile ;
- sa-l dati afara, de la Rahova, pe fiul lui Burcu Vasile ;
- sa-l dati afara pe domnul director Dumitrache, de la Codlea ;
- sa-l dati afara pe domnul Halchin, de la Arad ;
- sa-l dati afara pe domnul Marian Stoica, de la Turnu Severin ;
- sa o dati afara pe doamna Hoblea, de la DMRU ;
- sa-l dati afara pe Bogdan Costas, de la DEA ;
- sa o dati afara pe Iuliana Giurgea ;
- sa demisionati, domnule ministru pentru ca in locul dumneavoastra sa vina doamna monica macovei .

In speranta ca nu am uitat nicio vedeta a penifestului, va multumesc frumos pentru atentie si va atentionez ca, daca nu veti proceda intocmai cum am mentionat, veti fi urmatoarele vedete de pe penifest.

Cu deosebita consideratie,

Un ticalos.

Anonim spunea...

Adevaratul exercitiu democratic este foarte greu de insusit pentru noi romanii in general iar pentru sistemele excesiv de centralizate ca si ANP este mult mai greu,cele mai grele victorii dar si cele mai dulci sunt cele impotriva ta insuti,este foarte greu sa schimbam conceptii, stereotipuri de gindire, mult mai usor este sa vedem oriunde manipulari,spioni si forte straine{chestia asta imi aminteste de Ceausescu la 21 decembrie}.Nu este usoara sarcina pe care v-ati asumat-o cind ati infiintat acest blog,dar sunt convinsa ca erati constienti de acest lucru cind ati inceput,sunt sigura ca sunt si satisfactii acestea va vor ajuta sa treceti peste comentariile gretoase,noi toti cei care abia apucam sa ajungem acasa pentru a deschide calculatoarele sa mai vedem ce s-a mai scris pe blog ,ce s-a mai comentat, sa ne dam replici unii altora ,sa nu ne mai simtim singuri ;sigur va ajuta caci pina la urma comentariile constructive sunt net majoritare.

Anonim spunea...

Bravo domnu ticalos! Ti-ai revenit ca Roky VI din bataie. Lista ti-a iesit la fix. Sper sa ti se aprobe cererea chair daca e facuta la misto. Erau frumoase si scenariile alea de spion ratat dar comentariul asta este cu adevarat inspirat. Sper sa nu te pedepseasca sefu acu ca te-ai luminat si ai revenit pe calea cea dreapta. Esti un ticalos simpatic.

Anonim spunea...

De ce sa-l bage retroactiv la puscarie pe Burcu cel Corupt? Doar nu i s-au prescris faptele. Poate sa sesizeze Parchetul si sa inceapa odata investigatiile, ca nu degeaba a fugit individul la pensie. Burcu cel Mic sa puna mana sa munceasca ca mai are o gramada pana la pensie. Cum sa-l dea afara? Sa-l lase sa se chinuie cu sursele, cu rapoartele, cu mapele lui secrete. Poate invata meserie pana la urma si mai lasa solitaire-ul ala in pace. Un tinerel de 27 de anisori e recuperabil prin munca.

Anonim spunea...

Am o nelamurire..... din semnatura "Un ticalos" .... care este numele si care prenumele????...ca daca asta a inteles personajul din articolele si comentariile de pe blog , ar trebui sa isi completeze numele ( si renumele) cu .... "UN TICALOS PROST"....in acesta situatie chiar s-ar ilustra caracterul cu numele ( pe care la gasit singur, nefortat de nimeni )

Anonim spunea...

Ticalosule, lasa-ne macar aici. Da? Te rugam. Hai, marş! Nu mai ai os de ros? Sau ce linge si ti-ai facut lista?

Anonim spunea...

Pentru ticalos:

Cautand raspuns la intrebarea "cine o fi ticalosul?" am recitit lista. Si cel putin 2 lucruri se desprind din insiruirea de nume a ticalosului: 1. unii sunt "domni" pentru ticalos, altii nu. Altfel spus, cu cei apropiati ticalosul si-a permis sa renunte la apelativele de politete. 2. Lipseste doamna Presura. De ce oare?

Anonim spunea...

De acord cu comentarea deciziilor actualei echipe insa fara perioada de gratie....oamenii sunt profesionisti si chiar au criticat pe alocuri fosta conducere.In mod normal ar trebui sa ia decizii corecte,cel putin mai bune in raport cu cele luate pana acum.Daca nu ii putem "motiva" ar trebui macar sa nu-i mintim.Au nevoie de sprijinul nostru,vor reusi numai impreuna cu noi...Vom fi rai (discriminatori) daca le vom cere sa faca mai mult decat ceilalti( macar ptr faptul ca sunt mai prost platiti).Sunt convins ca asteptarile sunt mari.Timpul se comprima.Daca vrem rezultate trebuie sa muncim mai mult si sa vorbim mai putin.Este nevoie de mai multa disciplina si mai putina balacareala.Trebuie sa sesizam esentele(cele tari se pastreaza in sticlute mici).Avem niste prioritati....bune,rele...noi le-am identificat,am fost consultati,am facut propuneri. Mi-ar fi placut sa vad un comentariu de genul: "am propus...nu a fost luat in consideratie...ce parere aveti dragi profesionisti,ticalosi si prosti,inteligenti si oportunisti,profitori,etc?)la fotbal si la critica suntem cei mai buni.Vedem paiul din ochiul altuia dar nu vedem barna din ochiul nostru.Daca tot am ajuns aici va reamintesc ca sunt cateva unitati cu oameni destoinici care chiar merg la serviciu si-si fac datoria,unii in conditii foarte dificile dar si unitati unde unii merg ptr a avea de unde se intoarce si solicita celor dintai sa le spuna cum au rezolvat"cutare problema".Unii fac chiar copy paste schimband doar expeditorul...se intampla si la esalonul superior.SCUZE...SUNTEM IN PERIOADA DE GRATIE.Aseara tarziu un anonim avea insomnii,altul nu avea conexiune,altul nu putea sa doarma de grija sporului de confidentialitate.Blogul poate fi un rau necesar...fara voi suntem mai saraci.Numai bine va doresc!

Anonim spunea...

Insasi faptul ca exista acest blog, care, desi evdent partizan, permite exprimarea opiiniilor pro si contra (cu un nivel relativ mic de cenzura constatat pe propria piele)este de apreciat si laudat. Fara acest blog, acum erau in continuare la conducere Iosif, Stan, Marin, Spaiuc. Care ce au facut ? Au adus in mizerie, in ridicol, intregul sistem penitenciar. In primul rand au avut ca principiu impunerea lipsei comunicarii. Din acest motiv blogul a venit ca o gura de oxigen. Lipsa comunicarii, atitudinea dictatoriala, infatuarea, teama de a nu le fi descoperita nulitatea profesionala, lipsa de orientare si de obiective a facut necesara aparitia acestui blog. Tot timpul trebuie sa judecam avand in vederea cauza si efectul. Efectul nu dispare fara a intelege cauza si de a remedia ceea ce a produs raul. Din acest punct de vedere nu pot sa nu fiu alaturi de echipa Penifest. A dus la extirparea unei parti din Rau. Sigur, asa cum bine evidentiaza Ticalosul de la 09.08.2008 12:04:00, mai este de lucrat. Ca tot ce este omenesc pe aceasta lume, nimic nu este perfect. Pe acea lista se gasesc si nume care nu isi au locul printre ceilalti. Totusi, majoritatea celor enumerati sunt cei fara merite, fara realizari, cu coloana vertebrala subreda si cu dorinte de marire. Dar tineri.
Am mai spus, consider ca raul a inceput odata cu Iacob si cu Cerbu. Nu a incercat nimeni dupa ei sa indrepte lucrurile. Toti care au urmat au avut de platit polite si au folosit metode nedemocratice. Dumitrascu este un exemplu foarte bun. Aici ma disociez de autorii blogului, care, evident, il aprerciaza. Dumitascu este cel care a uzat de toate mijloacele nepremise, inclusiv trucari de concursuri, pentru a-si aduce oamenii lui, majoritari din Oltenia, singurul criteriu fiind fidelitatea fata de protector.
Si in final vreau sa subliniez faptul ca acest blog a contribuit la aducerea in fruntea sistemului penitenciar a unei echipe de profesionisti in ale penitenciarelor. Si numai acest lucru este suficient pt. a multumi autorilor.
Sunt asa de multe de spus :
- as propune o comparatie, fara a incerca gasirea unui model, o simpla comparatie intre diferitele etape parcurse de sistemul penitenciar dupa 1989 : o comparatie intre perioadele dl. Chis, dl. Criste, dl. Eftimescu, dl. Stanisor (mai sunt si altii dar nu au avut timp sa lase ceva care sa-i evidentieze) si a celor care i-au urmat .

Anonim spunea...

Ticalosule! Sterge Iulia Giurgea de pe lista si scrie Puscas, Pripp si Laiu, apoi da-o repede la aprobat.

Anonim spunea...

Ticalosule l/ai uitat pe Comunisteanu de la Jilava. Sau chiar tu esti? Mare ticalos........

Anonim spunea...

Sa nu incepeti iar cu Puscas, Pripp si Giurgea, please.

Anonim spunea...

DE Bota, Mara,Timar de la Deva a-ti uitat? TRECE-TII PE LISTA!

Anonim spunea...

Matei si Dediu de la Iasi...

Fox spunea...

Buna seara!


Pentru anonimul de la 09:15


Daca esti unul din cei carora nu li se adreseaza acest blog, atunci ce cauti aici?


Contra observatie 1 - Faptele au fost prezentate asa cum au fost ele (doar nu vrei domnule sa-mi dau si numele atunci cand prezint fapte, sa fiu vanat apoi de catre cateii dumitale, caci cine nu munceste nu greseste); daca nu le-a verificat nimeni, nu inseamna ca nu sunt reale(a se vedea nereguluile de la Codlea). Apoi, cand si cum facea IOSIF "curatenie"? Dupa ce statea la baute pana noaptea tarziu cu magistratii lui in Brasov, apoi hai sa facem controale de noapte, cum a facut la Codlea? Probabil se plateau polite vreunui ofiter mai slobod la gura (ca tot spuneai dumneata de fapte reprobabile)!

Contra observatie 2 - scenariile ti le inchipui dumneata; faptele exista(nu iese fum fara foc)!



Contra observatie 3 - "Am realizat ca, daca doresc sa scap de un coleg incomod, o pot face bine-mersi pe acest blog." Daca s-ar povesti ceva care nu ar fi adevarat despre dumneata, stiind ca poti sa fii controlat ca nu ai ce ascunde, de ce te ambalezi asa? De ce ti-e frica? De adevar? Daca esti curat, nu se prinde "noroiul".


Contra observatie 4 "In incheiere, doresc sa va asigur dragii mei ca ceea ce faceti dumneavoastra se numeste, categoric, manipularea maselor" - Ai mare dreptate domnule, SUNTEM MANIPULATI!!!

SUNTEM MANIPULATI :
- sa nu mai inghitim mizeriile celor din jurul nostru,
- sa nu mai suportam ipocrizia pe langa noi,
- sa nu acceptam mediocritatea ridicata la rang de excelenta, etc.

Dar as indrazni sa intreb: Cine-i manipuleaza pe toti cei, despre care s-a tot scris ca, au incalcat legea, ca au abuzat de functii?

Iar ca raspuns, va dau din nou dreptate si imi permit sa va citez:"Observ totusi ca mai multi oameni incep sa se trezeasca
" (dvs ati spus-o) - cu o mica adaugare: SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRII !

Anonim spunea...

Tot moldovencele ne-ar salva. Sa o punem pe Dediu la Educatie si pe Matei la As. Psihosoc. Impreuna cu Giurgea ar face treaba buna.uiudjnot

Anonim spunea...

Si Pripp si Puscas la Iasi.

Anonim spunea...

Nimai miscari naspa propui. Ce-ar fi sa le trimitem pe toate patru la gaurit macaroane?

Anonim spunea...

Echipa "SIPA" ar trebui sa lupte cu cei care incalca legile, cu tradatorii care le aduc telefoane si droguri detinutilor, nu cu spioni inventati de mintile lor paranoice.

Anonim spunea...

Cum sa le duci in capitala ca se sperie moldovencele astea de doi bani ca nu au vazut in viata lor metrou. Nu de alta dar vor cere bilet la clasa intai la metrou....

Anonim spunea...

Dediu si Matei sunt cele mai destepte, cele mai capabile, cele mai descurcarete, cele mai istete, cele mai bune. Ce ar fi sistemul fara asa oameni? Mare noroc.
...hhmmm...

Anonim spunea...

Las' ca nici bucurestencele n-or fi genii pe la Iesi.

Anonim spunea...

Deocamdata bucurestencele din discutie sunt cu mult peste cotoharlele astea doua din provincie.
Si cel mai important lucru e ca au bun simt, spre deosebire de Dediu care nu stie nici macar cum se scriu aceste cuvinte.

PS. Si sa stii ca ar fi intr-adevar genii cum nici nu au visat cei de acolo ca ar putea exista vreodata.

Anonim spunea...

Bine ca au gasit si ele cu cine sa se compare ca sa se simta bine. Oricum, nu cred ca sunt peste Matei. Bun simt? Hmmm... Iritabilitate si miere otravita, vorba unei colege, acestea sa fie ingredientele bunului simt?

Anonim spunea...

Este adevarat ca doamna Mihaela si doamna Cristina sunt geniale. Bine a facut domnul Florian ca lea promovat.

Anonim spunea...

Asa, draga, pune-te bine cu Puscas si cu Pripp! Vei avea drumul neted si vei ajunge sus. Ai grija doar sa nu te scurgi. Esti alunecos nevoie mare.

Anonim spunea...

Provinciali netoti! Nu ve-ti ajunge niciodata la calcaiul bucurestencelor.

Anonim spunea...

Bai frate, daca astea doua sint genii, inseamna ca sint pline unitatile de supergeniali.

Anonim spunea...

Mai bine va-ti vedea de treaba si nu a-ti mai tot scrie la adresa unor oameni pe care nu-i cunoasteti. A-ti completat dosare, a-ti gasit solutii pentru problemele de care va tot plangeati ca nsite copii plangaciosi si lenesi? Nu mai aveti nimic de facut?

Anonim spunea...

Voi care raportati ca din 800 de p.p.l. au participat la programe 1500 veniti si va dati cu parerea despre oameni despre care poate ca abia a-ti auzit.

Anonim spunea...

Asa ca ticalosilor ia mai vedetiva de treaba voastra. Voi nu aveti familii?

Anonim spunea...

Mai anonima pamantului !!!!!!!!

- la 20.10 se scrie "veti" nu "ve-ti ajunge"

- la 20.19 se scrie "ati", nu "a-ti" completat

- la 20.23 se scrie din nou "ati" nu "a-ti" auzit

- la 20.25 se scrie "vedeti-va" nu "vedetiva" de treaba

Asa scrii si in hartii la serviciu. Ai ajuns un brand al blogului si al sistemului. Cu siguranta ANP-ul nu are nevoie de oameni ca tine. Fa un curs de alfabetizare printre ppl ca nu se prinde nimeni sau pune-i pe ei sa-ti scrie pe blog.

Noapte buna.

Anonim spunea...

Provincialii astia nu au invatat sa numere. Ei daca numara p.p.l. numara p-1, p-2,L-3, deci trei p.p.l. Habar n-au sa complecteze analizele.

Anonim spunea...

In A(sociatia)N(ationala)a P(arvenitilor) nu va invata sa scrieti? Va e de ajuns scoala vietii? Cine va e profesor? Maidanezul ala de Laiu?

Anonim spunea...

Profesoras de provincie... Dute si fa nani ca esti mic.

Anonim spunea...

Nu-i frumos sa-i spui maidanez. E psiholog comunitar.

Anonim spunea...

Nu se spune "complecteaza" ci "completeaza", aia de faci tu cu pixul pe integrame la servici.

Nu dormi? Uite in seara asta ai invatat sa scrii o multime de cuvinte. Bravo.
Si ai grija sa ceri corect de la magazin "vopsea de par blonda"...da ?

Anonim spunea...

se zice "du-te" nu "dute"

La naiba...draga

Anonim spunea...

Puscas si Pripp..., aceste eugenii ale sistemului penitenciar. Pe langa Dediu parca, parca ar fi ceva de capetele lor, da' sa le vedem cum arata fara aceasta comparatie jalnica.

Anonim spunea...

Te dai profesor cu blondele, provincial mic si amarat? Tu, care nu sti sa numeri p.p.l. sau care raportezi mincinos?

Anonim spunea...

acest blog este un radio "EUROPA-LIBERA",IAR PENTRU calcaiul bucurestencelor VEDETI CA NU AVETI TENDONUL LUI AHILE,DEALTFEL CARACTERISTIC VOUA,CA SI TUPEUL JEGOS,PENTRU UNELE,UNII.STATI SA SE FACA DESCENTRALIZAREA PE REGIUNI SI MAI VORBIM DUPE ACEEA METISIILOR CU VIZA DE BUCURESTI.ADIOS!!!!!!l

Anonim spunea...

E plin de agramati Bucurestiul asta.

Anonim spunea...

Se scrie "nu stii", loaza mica.

Anonim spunea...

Ce "Europa Libera"? Aici e OTV si chiar mai rau de cat atata. Huginn e Dan Diaconescu, ceea care o critica pe doamna Puscas e Magda, iar Laiu e chiar el. Mai bine vati vedea de treaba voastra ca oricum nu prea faceti nimic prin unitati. Timpu trece leafa merge. Ce va pasa voua. Ati mai luat odata salariul vati mai platit odata ratele OTV-istilor.

Anonim spunea...

Bine ca cei din ANP stiu sa scrie,de ce nu s-or duce sa predea copiilor de la clasele I-IV,pt ca in penitenciare nu au nici o sansa cu educarea(reeducarea)detinutilor.

Anonim spunea...

nu au nici o sansa nu pt ca nu ar fi posibila reeducarea detinutilor ci pt ca nu au ei nici o treaba(cei din ANP) cu meseria asta.

Anonim spunea...

cand vezi ce pret pun sefii pe tine cand te zdrobesti sa-ti faci treaba cat mai bine,totul sa fie aproape ca la carte,iti vine greata si le lasi pe toate din inertie.spunea cineva de"meserie"la nivel din anp,cred ca o singura pers putem spune ca STIE SI RESPECTA ACEST CUVANT.SEFUL ANP.PUTETI SA-MI SPUNETI,SA MA CONTRAZICETI,DAR ASTA E REALITATEA.CAT DESPRE,SUNTEM MANIPULATI,SA NU NE FIE CU SUPARARE NE LASAM MANIPULATI SI ASTA E FOARTE GRAV,INSEAMNA ALTCEVA CE NU VREAU SA MA PRONUNT.HAIDETI SA FIM CA AMERICANII,SAU CA ALTI EUROPENI SA NE CUNOASTEM CONSTITUTIA SI TOT CE NE AJUTA DIN DOMENIUL LEGISLATIV,SA NU MAI PLECAM CAPUL ATUNCI CAND NU TREBUIE,SA FIM MAI UNITI.SI ATUNCI VA FI MAI GREU SA FIM MANIOULATI,POATE CHIAR DELOC. ADIOS

Anonim spunea...

cred ca situatia e alta.suntem dati la o parte. si in primul rand detinutul are un cuvant de spus.s-au tot facut programe de colaborare cu diferite state europene,s-au aplicat strategii de tot felul,dar rezultatul...?suntem putini in sistem la nivel de compartimente ,suntem luati la gramada la numaratoarea UE si totul bate ca la carte mai bine ca la ei,cand defapt situatia e alta.ne-am facut toti carcotasi si asta nu e bine deloc,pentru noi,pentru acest sistem uzat si neputincios in fata asa zisei reforme.inca mai traiesc directori de penitenciare cu scoala STEFAN GHEORGHIU,NIMENI NU II INLATURA DIN ACELE FUNCTII si atunci cum vreti sa mearga sistemul?La intalnirea sefului anp cu toti directorasii de penit.acesta le-a dat testare,si notele au fost mari?!?!de la3 la5.uitati cine ne conduce puscaria!!!acordul colectiv a fost semnat se zice,dar nu bate cu 293,cu OG64,cu 399,si toate nu bat una cu alta.faci misiuni de escortare si nu se respecta REPS,MAI CLAR UN AGENT PLEACA IN MISIUNE CU 15sistem-semideschissicu chiu cu vai daca faci galagie ti se mai da un sistem deschis si ai 2sistem-deschis,cum sa nu apara evenimente,inca nu sunt cate ar trebui sa fie directorasi de penitenciare doar pe statul de plata.MIZERIE,MIZERIE.PREDOIULE FA-TI TREABA SAU DUTE DE UNDE AI VENIT CA LUMEA NU VA MAI RABDA SI NU STIU,CAT DE CURAND CAND VOM FI IN FATA MINISTERULUI,CUM VEI REACTIONA.ADIOS!!!!@@

Anonim spunea...

Doamna Puscas a predat la centrul de reeducare de vreo cateva ori si sa purtat ca o adevarat profesionista. Nea aratat cum trebuie sa lucram cu minorii si ma ajutat foarte mult. Pentru mine este un model, un geniu.

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate. O spun si eu.

Anonim spunea...

Si doamna Pripp este o adevarata profesionista. Este calda, deschisa, are tact si priza la cei cu care lucreaza.

Anonim spunea...

Cineee? Pripp? Esti glumeata sau ai mancat ciuperci otravite? Pripp n-ar fi in stare sa lucreze cu un grup de p.p.l. nici macar o jumatate de ora. Crezi ca aia sunt ca noi cand eram la Arad si muream de plictiseala la cursul ei, dar nu ziceam nimic si ne tiram unul cate unul de se irita madama la culme? Nu a lucrat nici macar o ora intr-un penitenciar, dar ne da lectii. Cica ar fi geniu la Iasi, dar eu cred ca ar fi la fel ca matracuca aia de Dediu.

Anonim spunea...

Bai, ia mai terminati cu Puscasoaicele, Prippuletele, Dediuloaicele si alte matracuce din anp sau de unde or fi, ca ne-am plictisit de ele. Ne-am lamurit cu ele. E momentul sa mergem mai departe.

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate. O spun si eu.