Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 24 august 2008

Leader sau manager?

Sunt un bun manager? Aş putea fi leader-ul echipei mele?

Leader-ul este o persoană simpatică, puternică, are o carismă deosebită astfel că adună în jurul lui o mulţime de prieteni şi colaboratori pe care îi convinge destul de uşor de ideile sale. Se plictiseşte repede de ceea ce face şi caută mereu noi şi noi provocări, experimentează şi preia iniţiativa de cele mai multe ori.

Managerul bun este echilibrat, inteligent, analizează bine toate variantele şi se înconjoară întotdeauna de specialişti întrucât consideră că cei buni la toate nu sunt buni la nimic. Este stimat, nu neapărat iubit, pentru siguranţa cu care acţionează, argumentaţia pe care o are, succesele pe care le înregistrează.

Se poate şi leader şi manager bun?

Se poate! Dacă leader-ul ar cântări mai bine înainte de a lua o decizie, dacă managerul ar avea mai multă încredere în propriile forţe… Managerul care are abilităţi de leader este genul de persoană care e interesată atât de cantitate cât şi de calitate, dă importanţă succesului personal însă nu doreşte să facă vreun rău cuiva prin asta, preţuieşte prieteniile, este flexibilă când e nevoie şi are tăria să recunoască dacă o idee e bună, chiar dacă nu îi aparţine.
.
Trebuie să admitem că astfel de oameni sunt o raritate iar la nivelul cel mai înalt al sistemului nostru îi putem număra pe degete. Poate în penitenciare aţi întâlnit cazuri de şefi de tură sau de escorte care ştiu să adune în jurul lor toţi agenţii, să-i coordoneze mai bine decât un şef Serviciu Siguranţa Deţinerii de exemplu, să ia iniţiativa într-o situaţie de criză, să îndeplinească misiunile cu succes şi pe urmă să-i ia pe toţi la o bere, finalizând în acest fel cu plăcere o zi grea de muncă.
.
Poate aţi întâlnit un contabil care ştie mai multe decât contabilul şef, se face perfect înţeles de şoferi, magazineri, gestionari, fără să apeleze la intervenţia vreunui ofiţer.
.
Să nu trecem cu vederea peste agentul supraveghetor, şef pe tura lui, care ştie carte suficient cât să lămurească deţinuţii, aplanează conflictele mai bine decât un psiholog, impune respect în faţa celorlalţi supraveghetori care au încredere oarbă în cuvântul lui şi poarte nu de puţine ori l-au văzut mai capabil decât şeful secţiei de deţinere.
.
Ce să mai spunem de un asistent medical care are o mai bună practică decât medicul şef, salvează vieţi având curajul să îşi asume o manevră riscantă, îi planifică imparţial pe colegii săi în ture, îi sfătuieşte şi învaţă să vadă cu ochi deschişi realitatea.

Şase paşi

În materialele de specialitate se arată că sunt suficienţi 6 paşi pentru a deveni un manager mai bun:
  1. În fiecare zi trebuie alocate 20 minute pentru o discuţie cu un membru al echipei (Când aţi fost ultima oară ascultat de şef sau vi s-a cerut părerea pentru a se îmbunătăţi lucrurile sau a ieşi din impas?)
  2. Managerul trebuie să arate clar cum vrea să comunice cu subordonaţii şi să răspundă la mesajele acestora (Când vi s-a explicat clar cum trebuie să arate o adresă sau o adnotare într-un dosar şi când vi s-a dat un feed-back în urma acţiunilor voastre?)
  3. Oamenii nu citesc gândurile şefului, astfel că acesta trebuie să comunice clar ce doreşte de la subaltern (De câte ori nu aţi auzit bâlbâielile şefului care nu numai că nu ştia cum să arate un rezultat dar nu mai ştia nici a cerut?)
  4. Să nu se ridice tonul vocii (Asta e cam greu în mediul nostru dar cine nu a întâlnit şefi care doar ţipă şi trântesc ascunzându-şi astfel neputinţa?)
  5. Şeful să fie flexibil şi să comunice celorlalţi ce probleme şi termene are, ce anume îl presează, oamenii îl vor înţelege (Câţi şefi îi informează pe cei din echipa lor despre problemele pe care le au şi limitele pe care nu le pot depăşi de unii singuri?)
  6. Să existe câteva persoane de încredere care să aducă fără teamă la cunoştinţa şefului neregulile şi erorile inerente activităţii (aici am putea spune că stăm mai bine dar apropiaţii şefului îl informează în special despre greşelile personale ale unora, „cine cu cine” etc).
Am văzut că eficienţa se dobândeşte dar pentru asta trebuie să facem eforturi, unii uriaşe. Să ne recunoaştem defectele, lipsurile; să acceptăm critica şi să schimbăm optica, dacă este cazul.

Se poate lupta pentru coeziunea grupului şi recunoaşterea meritelor; să existe pretenţii în ceea ce priveşte calitatea muncii fiecăruia; să se adopte un stil democratic de conducere; să se ia decizii corecte şi la timp; membrii echipei să fie sprijiniţi; grupul să fie dinamizat şi să se creeze cadrul necesar pentru o activitate eficientă. Să se formeze echipa în adevăratul sens.

Domnilor şefi, la locul dvs. de muncă, sunteţi o echipă împreună cu ceilalţi? Cunoaşteţi problemele care îl macină pe subalternul dvs.? Îi daţi o mână de ajutor pentru a-l scoate din încurcătură? Sunteţi iubit?

35 comentarii:

Anonim spunea...

Huginn e un lider, tu esti un manager.

Anonim spunea...

Frumos articolul, Vladimir, documentat, "tradus" pe intelesul tururor. Te felicit! Daca ai fi si tu mai apropiat de oameni, mai prezent pe blog, te-am iubi la fel ca si pe Huginn sau ca pe Musatini.

Anonim spunea...

Desteptarea Vladimir!

Ceea ce ai scris tu e pura utopie fara nici cel mai mic suport real. Pentru moment ai uitat cred ca traim in Romania si vorbim totusi de "viciosul" nostru sistem penitenciar, unde adevaratii leaderi, (intelegand si buni manageri) sunt rare exemplare. Dar faptul acesta n-ar trebui sa ne mire daca ne gandim de unde vin,(s-au au ramas)cum au fost formati acestia, cum se perfectioneaza si ce "modele" au avut la conducerea sistemului.
Exceptiile care sunt nu fac probabil decat sa intareasca regula si atata timp cat nu vom avea formare profesionala si o riguroasa selectie "leaderii" nostri vor fi simpli papitoi. E nevoie de actiune, e nevoie de reforma radicala in sistem pentru a ajunge la un nivel onorabil.

Anonim spunea...

Bine ca se recunoaste importanta echipei in general.

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 1.50

"sau (ori) au ramas"

Vad ca pe aici virgulele sunt niste "amanunte neinteresante", asa ca (vorba lui Huginn) voi corecta doar greselile mai mari. Poate asa nu se mai supara unii ca de-alde Mihai Ninosu.

Anonim spunea...

Daca macar ar citi acest articol unii care se cred atot stiutori ,ar fi foarte bine. Daca ar mai pune si in practica ,macar unele , ar fi minunat. Din pacate pe multi puterea ii imbata si conduc dupa principiul : "lasa ca stiu eu mai bine cum se face,nu trebuie sa-mi spuna altii cum se face ..."
E bine ca publicati astfel de articole .

Anonim spunea...

Reminiscenta a militarizarii,cred eu,dar in sistemul nostru nu prea exista manageri care sa stie si sa fie lasati sa faca treaba,variantele cel mai des intilnite sunt cele ale managerului care lucreaza in virtutea inertiei sau a managerului de compartiment care nu este lasat sa lucreze de alti sefi mai mari care "stiu mai bine".Munca in echipa nu se cunoaste in acest sistem,se pune prea mare accent pe "cine se subordoneaza cui",tot o reminiscenta a militarizarii,nu se realizeaza ca doar o munca in echipa,in care toti isi fac treaba bine ,in care colaborarea intre sectoare si compartimente este reala,in care comunicarea in si intre compartimente este reala,in care se realizeaza ca suntem un TOT si asa trebuie sa functionam ;nu exista ierarhii de genul:paza pe primul loc,al doilea SRS si al treilea logistica sau medicalul;trebuie sa functionam ca si organismul uman,oricare organ sau sistem ar fi suferind afecteaza toate celelalte organe, intregul sistem,la fel si la noi.Nerabdator astept programele acelea de solidarizare a sistemului acele programe de TEAM BUILDING care sa se aplice si la noi si a caror eficienta este mai mult decit asteptata, desi marturisesc ca dupa decenii de politica gen "dezbina si domina"va fi foarte greu sa vedem eficienta pentru ca cele mai grele lupte se duc cu tine insuti,e adevarat acestea dau si cele mai dulci victorii,dar din pacate multi dintre noi ne-am insusit modul acesta dezbinatoriu de gindire ,a se vedea unele ,destul de multe, comentarii de pe blog ,schimbarea mentalitatilor este de multe ori o lupta cu morile de vint ca si a lui Don Quihote al celebrului Cervantes.

Vladimir spunea...

pt anonimii de la 00.22 si 00.25
e si normal ca Huginn sa fie lider, din zeci de motive iar pe de alta parte, eu abia am venit de cateva saptamani in randul autorilor. Insa, daca articolele postate de mine va plac si le considerati realiste, atunci eu sunt multumit si pe viitor o sa ma straduiesc si mai mult. Multumesc asadar pentru felicitari si imi permit sa fac observatia ca nu as putea sa scriu articole pe intelesul tuturor daca nu as fi apropiat de oameni.
pt anonimul de la 01.50
eu spun ca sunt desteptat si imi doresc ca mesajele mele sa fie "prinse" de toti ceilalti. Sunt de acord ca multi manageri au mentalitatea invechita, au fost instruiti gresit si au ramas "defecti" sau altii vin de nicaieri si sunt pusi in functii de conducere fara nicio pregatire sau contact anterior cu sistemul nostru. Ceea ce ne dauneaza tuturor.Dar asa cum spunea si anonimul de la 05.53, echipa e importanta si fiecare la locul nostru de munca trebuie sa ii constientizam pe ceilalti de acest lucru. Chiar daca managerul va afla ultimul, cel putin va avea de infruntat (daca se opune) o ECHIPA.
Asa cum am mai spus si intr-un alt comentariu, porniti prin a-i invita si pe ceilalti pe blog, nu pentru a ne face noua reclama (in fond suntem anonimi)ci pentru a face reclama adevarului, lucrurilor bune spuse aici, sfaturilor etc.
Va felicit si eu pe toti cei care sunteti interesati de soarta "penitenciaristilor" si vreti sa gasim solutii la problemele noastre, ale tuturor.

Anonim spunea...

Bun articol, dar cine ar trebui sa-l citeasca si sa invete ceva din el, nu o va face....una din problemele sistemului penitenciar este aceea ca posturile de conducere sunt oferite pe tava (prin imputerniciri) unora care nu stiu ce este un bun manager (unii nu stiu nici ce inseamna cuvantul ,,manager,,)....sunt date atatea imputerniciri incat stai si te intrebi ce usor le este unora sa fie in functii care sa le ofere satisfactia puterii de ,,a taia si spanzura,,+ satisfactia materiala (deoarece imputernicirea vine cu toate prerogativele de sef)...si de asta profita ,,niste,, unii care nici nu stiu sa vorbeasca corect gramatical dar au vechime in sistem si vezi doamne nu exista altii care ar putea sa fie ,,imputerniciti,, pe functiile respective, cu toate ca daca ,,imputernicitii,, ar fi supusi unor examene corecte de ocupare a functiilor respective ar fi vai de mama lor....ei, sunt in sistem de pe vremea cand selectia se facea doar pe criteriul de a avea ,,creier mic si palma lata,, si nu au macar bunul simt sa recunoasca ca vechile lor metode de comportament cu subalternii sunt de tot rahatul....asa ca pana nu se vor organiza concursuri corecte, pana nu se vor da celor tineri si cu initiativa,dar fara pile si relatii, posibilitatea sa promoveze ( pentru ca fraze ca acestea:,, mai trebuie sa mananci multa paine ca sa ai dreptul la o opinie,, sau ,,nici nu ti s-a uscat cerneala pe contractul de angajare si ai venit cu idei,, sunt la ordinul zilei si ii face pe cei care ar putea fi buni manageri sau lideri de echipa sa se scarbeasca de idiotii care le sunt sefi si sa se plafoneze iar altii sa intoarca spatele unui sistem in care nonvaloarea,prostia,incompetenta sunt ridicate la rang de ,,sef cu imputernicire,,!
Vom trai si vom vedea ce se va intampla odata cu inceperea concursurilor de ocupare a functiilor de conducere si executie!

Anonim spunea...

Am avut atatia "manageri vizionar" la nivelul ANP(si DGP) incat nu mai stim incotro ne indreptam.
Unii si-au imortalizat "viziunile revolutionare" in carti de specialitate pentru care au incasat drepturi de autor substantiale si pe care, pentru ca nu au valoare, le-au bagat pe gat unitatilor din sistem pe bani publici sau pe banii functionarilor care au fost sfatuiti sa le cumpere " ca da bine la conducere".Acum aceste carti troneaza si "dau bine" in birourile noilor manageri...
Cand un plutonier din sistem a avut tupeul sa candideze si sa ocupe functia de director a Arad, toti greii sistemului au prognozat un adevarat dezastru la acel penitenciar.Nu s-a intamplat, nu? Ba chiar cred ca Aradul sta bine.

Anonim spunea...

Desi pare fad, articolul are substrat, gandindu-ne la sistemul nostru de referinta. Lipsa si nevoia acuta de leaderi - manageri adevarati face sa plutim fara directie precisa in multitudinea de probleme cu care ne confruntam.
Din punctul meu de vedere, fiecare angajat poate fi un mic leader-manager pentru treaba pe care o are de executat dar trebuie intai sa intelegem lucrul aceasta si sa avem formatori in sistem. Cred ca ar fi timpul sa lasam in urma toate reminiscentele "militariste" pe care le-am mostenit si sa privim lucrurile din alt punct de vedere fiecare sa ia pozitie cand este cazul si sa avem constiinta muncii pe care o facem.

Patrick spunea...

Candva am completat un test si am raspuns bine aproape la toate intrebarile dar, din pacate am gresit raspunsul la prima intrebare care s-a dovedit si cea mai importanta:

Un lider se naste sau se formeaza?

Am raspuns ca se formeaza.

Anonim spunea...

Ca veni vorba despre manageri,am auzit ca impotriva "celebrului" Mara de la Deva s-a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu .
Ei uite ca se schimba vremurile si nici agentii nu mai sunt cei care erau inainte , felicitari agentului care a avut curajul sa lupte cu incompetentii cere ne conduc.
Atentie mare,urmeaza Bota si apoi Timar.
Cine greseste plateste.

Anonim spunea...

Munca in echipa este buna, insa de multe ori echipele se formeaza nu din specialisti,ci din prietenie cu seful, simpatie, etc...
Un bun manager, isi va sustine apropiatii in tot ceea ce fac si asta fiindca sunt specialisti si stiu bine ce au de facut !
Un sef poate fi un manager bun cand sustine si incurajeaza echipa,nu o faulteaza tocmai cand ea are planuri mari.
Lucrez in sistem, am un sef care sustine planurile bine gandite, dar NU TE AJUTA sa le pui in aplicare, astfel incat totul este degeaba. Lucrez constiincios, ii ajut pe cei din jurul meu care au mai putina experienta, sa devina specialisti daca tot au fost pusi cu pile pe unele functii, insa seful se multumeste cu putin de la ei si lasa totul in spatele celor care stiu ce au de facut,iar planurile tale se naruie...iar echipa renunta a mai face ceva din tot sufletul....
E nevoie de sprijin, incurajare si chiar mana libera cand esti convins ca treaba este bine gandita si urmeaya a fi bine facuta.

Anonim spunea...

Pentru Vladimir

Poti sa fii foarte atent la oameni, sa fii un bun observator, dar sa te implici mai putin, sa-ti faci mai putin simtita prezenta in mijlocul lor. Da, era un repros.

Anonim spunea...

Managerul naspa este rigid, actioneaza fara sa ia in calcul toate variantele, se inconjoara de lingai, in loc de argumente are niste placi pe care le pune ori de cate ori aude o intrebare care i se pare ca face parte dintr-o anumita categorie, e mai mult plecat, interesat doar din cind in cind, incapabil sa comunice, face pe impartialul, dar e partinitor, se lasa manipulat si are insuccese peste insuccese. Sanctioneaza oamenii care muncesc si ii iarta pe cei care freaca menta. Nu stie ce inseamna sa lucrezi in ture, sa fii 12 ore cu hotu' si sa faca ala ce vrea cu tine fara sa fie sanctionat, doar pentru ca e brigadier sau ce-o fi. De la el din birou toate par frumoase si bune, dar aici e vai si chin, e brambureala si nimanui nu-i pasa. Ne straduim si noi sa facem o facultate, dar sintem luati la ochi de sefii nostri, cei imputerniciti de Dumitrache, adica lingaii lui.

Anonim spunea...

Inainte l-am descris pe Dumitrache, un model de manager de tipul "asa nu".

Sa vedem cum arata unul dintre leaderi. Parpala poate fi simpatic atunci cind nu aveti interese divergente, are carisma, aduna oamenii in jurul lui prin trucuri mici si prin bunavointa, are colaboratori destul de buni, preia initiativa (nu neinteresat). Este deci un lider carismatic si inteligent, cameleon, vulpoi. Isi cunoaste bine oamenii si ne stie problemele, este aproape de noi, dar nu face destul pentru a ne intari autoritatea pe sectii. Sefii de sectii le dau nas detinutilor si deseori ne stirbesc autoritatea. Totusi, Parpala are stofa de leader.

Anonim spunea...

Matei are atat calitati de lider, cat si de manager. Dediu, in schimb, e pe nicaieri.

Anonim spunea...

Vladimir a avut un vis frumos, cu lideri Feti Frumosi si manageri imparati, dar apoi s-a desteptat si a dat de imputerniciti invesniciti, de dumitrachi incremeniti in proiect, de activa naivi care inca mai cred in echipa si in lideri adevarati. Pune-te la loc, Vladimir! Dormi mumos si viseaza! Chiar daca ai avea un cosmar, tot n-ar fi atat de urat ca realitatea.

Anonim spunea...

Mai fratilor, nu mai cautati perfectiunea! Oameni perfecti nu au fost, nu sunt si nu vor fi. Uitati-va in urma voastra si dati un exemplu de manager care sa fie pe placul tuturor. Sunt sigur ca nu veti gasi. Despre fiecare se poate spune si cate ceva de "rau". Dintre doua rele trebuie sa alegem pe raul cel mai mic. Eu va recomand sa va adaptati stilului de munca a managerului care este la putere. Daca vreti sa va fie bine. Daca vreti sa fiti eroi, nu aveti decat. Nu porniti razboi daca nu sunteti siguri ca il puteti castiga. Nu va doresc dacat sa fiti intelepti. La puscarie trebuie asa ceva.

Anonim spunea...

"...de cativa", nu "de activa". La ce mi-a stat capul? Cine o fi atat de "activa"?

Anonim spunea...

Asa e! Anonimul are dreptate. Fiti lingai, maleabili, cameleoni si veti avea prime, salarii de merit, veti fi imputerniciti. Fiti intelepti! Sariti la beregata numai cand sunteti siguri ca veti castiga, adica atunci cand victima este pe jos si toti au sarit asupra ei. De asta e nevoie la puscarie, nu de oameni cu coloana vertebrala.

Anonim spunea...

Buna seara! Bun articolul,creste si calitatea postarilor.Vladimir si Admin sunt preferatii mei.L-am felicitat si pe Huginn ptr ultima postare ca sa nu-i spun spovedanie.Imi permit sa recomand cateva lecturi usoare pe aceasta tema:-RETETA UNUI LIDER DE KEN BLANCHARD SI MARC MUCHNICK;-SECRETUL (CUM ACTIONEAZA MARII LIDERI) DE KEN BLANCHARD,MARK MILLER;-TOTUL DESPRE LIDERI (ATITUDINE,ECHIPA,RELATII) DE JOHN MAXWELL;-PIANUL DE PE PLAJA (IMAGINI,PRINCIPII SI PERSPECTIVE ASUPRA SUCCESULUI CA LIDER SI IN VIATA) DE JIM DORNAN;-10 LEGI NATURALE PENTRU CRESTEREA PRODUCTIVITATII SI A ECHILIBRULUI INTERIOR (SISTEMUL FRANKLIN DE MANAGEMENT AL TIMPULUI) DE HYRUM SMITH;-DA SAU NU(GHIDUL DECIZIILOR EFICIENTE) DE SPENCER JOHNSON,s.a.Pentru perfectionare personala se pot mentiona:-FII PROPRIUL TAU SEF DE BURKE HEDGES,REALIZAREA TELURILOR DE BRIAN TRACY,PROGRAMATI-VA SUCCESUL DE JACK BLACK,ESECURILE POT CONDUCE LA SUCCES DE LANCE ARMSTRONG,INVATA RAPID,COMUNICA EFICIENT DE JO CONDRILL SI BENNIE BOUGH,INCEPE SA GANDESTI DE JOHN MAXWELL;- SI TU POTI AVEA SUCCES DE PAUL HANNA, s.a.Pentru cei interesati pot indica peste 20 titluri care va pot ajuta sa va perfectionati. Nu uitati BIBLIA SI DIALECTICA care contin in esenta cam tot ce s-a scris pana acum."Un drum lung de o mie de mile incepe cu un prim pas"."TRASATURA CEA MAI PUTIN EVIDENTA A UNUI LIDER ESTE MODESTIA" iar pentru tine cititorul acestui blog cea mai mare porunca este:"SA IUBESTI PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI".Va doresc o saptamana minunata!FELICITARI VLADIMIR!

Anonim spunea...

Mai, nu perfecti, dar macar cateva competente manageriale acolo. Vino tu la Codlea si vorbeste apoi de stil de munca si de adaptare.

Anonim spunea...

Cica: "daca vreti sa fiti eroi, nu aveti decat". Unde ai vazut tu eroi sa scrie pe penifest? Aici e un grup de intalnire a frustratilor anonimi care n-au curaj sa-i spuna sefului nici macar ca are o scama pe haina. Repeta aici ca aiba curaj a doua zi la serviciu, dar nu le iese si vin din nou. Dupa un timp se obisnuiesc si devin un fel de asistati ai blog-ului. Acum vii tu si ii inveti sa pupe-n fund sau sa faca pe eroii. Mai bine lasa-i asa. Parca sunt mai simpatici.

Anonim spunea...

anmut, nu mai pune intrebari despre comentariul tau, ca esti penibil. Cand te-o lua de guler pruteanu, fox si altii, nu vei mai stii pe unde sa scoti camasa.

Anonim spunea...

"Cand te-or lua..."

Anonim spunea...

Sunt penibil? Atat de repede? Abia am inceput postarile...

Anonim spunea...

Fratele meu, cate carti de autoperfectionare ai citit! Esti cumva director general, sau ne dai cartile ca sa scapi tu de ele? Cred ca le-ai primit cadou ca sa se prinda si de tine ceva si tu vrei sa le faci vant.

Fox spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Ca bine le zici, Fox!

Anonim spunea...

Exact asa cum am prevazut: mihaita , an-mutu si pruteanu sar la beregata precum crapu` la porumb si improasca cu venin spre propria satisfactie. Niste zelosi singuratici a caror atitudine este vecina cu prostia. Singurul care s-a delimitat si care a avut, intr-adevar, o atitudine inteligenta si inteleapta, a fost 21.51, pe care il felicit. In popor este o vorba care spune ca trebuie sa fii putin destept ca sa-ti dai seama cat de prost esti(scuzati expresia, dar chiar asa se spune). La ei nu e cazul. Astept si din partea celor trei o opinie referitoare la tema pusa in discutie:leader sau manager. Ca la aruncat cu noroi se pricep, ne-au convins. Pana atunci propun sa fie ignorati. Este cea mai aspra pedeapsa pentru cei carora le place sa fie in centrul atentiei cu orice pret. Chiar si cu pretul agasarii celor din jur.

Anonim spunea...

"Fa si tu ceva util . Impusca-te, adica."

Halal atitudine! Te-ai tarat singur in scandal de oftica. Ti-e ciuda ca ai scris ca o duda. Ar trebui sa-ti fie rusine.

Anonim spunea...

Am verificat. Domnul Pruteanu nu vi s-a adresat in ultimele zile. Exact cum ati prevazut? Hmmm...

Anonim spunea...

Mihaita, te-a bagat putin in seama 21,51 si tu iti faci de cap. Se poate? De ce scrii ca mojicul?