Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 23 iunie 2008

Nu ne-am civilizat!

Dupa o matura chibzuinta, dl Gheorghe Spaiuc ne invita sa discutam "civilizat" prin biroul domniei sale. Imi imaginez cu usurinta scena, noi intrand spasiti unul cate unul, secretara tine emotionata de usa, Dl Spaiuc se ridica pe jumatate serios, pe jumatate sagalnic, dar luati loc, dar beti o cafea, poate un pahar cu apa minerala, poate un ceiulet.
.
Cat ar dura fiertul cafelei ne-am gandi cum sa ne "intelegem" mai bine unii cu altul. Da domne', sigur domne', dar si dumneavoastra preaaa, dar si voi puteati saaa, da' trebuie si voi sa intelegeti caaa si tot asa...

Am putea primi "la schimb" un post moale, un cinzeci la suta, am putea "sacrifica" de comun acord cateva capete (si unele sunt atat de tentante!) si ne-am "impaca" la sfarsit anepeste. Civilizat, nu?

In realitate Dl Gheorghe Spaiuc nu are niciun interes personal in ceea ce ne priveste, este doar putin ingrijorat, doar putin iritat de zumzetul asta suparator, care incepe sa-ncinga spiritele si pe canicula asta naiba stie ce se mai poate intampla!

Nu am vocatie de carcotas si nici nu ma roade vanitatea, ca urmare nu critic de placere si nici nu refuz invitatia asta patetitica, din razbunare. O refuz pentru ca vorbim limbi diferite Domnule Spaiuc si n-ati putea intelege si n-ati putea accepta, indiferent de argumente, ca sunteti direct raspunzator pentru mizeria in care se zbate astazi sistemul penitenciar romanesc.

Nu numai ca ati asistat impasibil la balamucul instaurat de colegul Iosif, dar ca si cum n-ar fi fost indeajuns, ati alimentat constant si cu buna stiinta toata schizofrenia aceea.

Uneori din lasitate, alteori de lene si nu in ultimul rand din neputinta de a intelege ca a gestiona un sistem penitenciar este o meserie in sine, o meserie grea, cu care nu aveti din pacate nimic in comun.

Sa presupunem ca cineva din familia Spaiuc ajungea peste noapte ministrul sanatatii si va propunea sa ocupati postul de chirurg sef la un mare spital bucurestean. Ca asa e la noi in administratia romaneasca, performanta nu e obligatorie si de-aia ne si merge atat de bine. Presupun ca n-ati fi dat totusi curs unei asemenea invitatii, oricat de tentanta ar fi fost rasplata. Presupun de asemenea ca vi se pare exagerata comparatia. Nu este, Dle Spaiuc!

Chiar daca nu vedeti "pacientii" agonizand, va aflati exact in situatia asta, adica cu bisturiul in mana, hacuind pe bajbaite dar cu nevinovatie, ghidonat de felcerul Stan si de moasa comunala Marin, care n-au facut toata viata lor altceva decat frectii la picioare de lemn.

Asumarea responsabilitatii e grea domnule Spaiuc, e treaba de om mare iar explicatiile, scuzele ori comparatiile cu predecesorii (ie ele si cu unul ca Iosif, care ce e drept n-are egal!) nu sunt in avantajul dumneavoastra. Nu pentru ca ar fi fost mai buni ori mai rai, doar pentru ca nu va scuza esecul!

35 comentarii:

Anonim spunea...

sper sa acceptati si critici ca la astea vad ca va pricepeti foarte bine. deja eu unul m-am saturat de articolele despre spaiuc, cel mai nenorocit om din sistem. hai sa fim seriosi cat rau putea sa faca el intr-o luna? ca e mai comod asta am inteles cu totii, dar dati fratilor si solutii ca toti putem critica. si acum hai sa ne punem in locul lui, imputernicit 3 luni, de unde sa incepi? veniti mai bine cu dezvaluiri din tara unde sunt destui comunisti care-si bat joc de angajati.

Anonim spunea...

Oh my god! Voi chiar ati crezut ca Spaiuc a scris acele comentarii? Sunteti penibili...:)))

Huginn spunea...

anonim 24.06.2008 06:52:00_ Oh my god dumneavoastră chiar aţi crezut că noi am crezut că Şpaiuc a scris comentariile alea? Mulţumim! Bună dimineaţa.
(LOL)

Anonim spunea...

ori urmareste comentariile ori el e si pro spaiuc si anonimul care-l lauda pe spaiuc.

ludovic orban avea scriitori de comentarii angajati, care sareau imediat sa posteze. "sa fim seriosi", "viata e grea", "face si el ce poate", "e de treaba" si mai departe.

spaicu isi scrie singur si se lauda. sa se duca sa ne lase.

Anonim spunea...

Şpaiuc a dat decizia prin care ni se interzice sa mai intram pe sectie si in posturi cu mancare. Sa-i fie rusine. Dupa ce ca avem conditii de munca foarte proaste el ne mai interzice sa mai si mancam.
Sa manance el odata la 14 ore si sa vorbeasca dupa aia.
sa-l schimbe ministrul si pe el ca nu e bun de nimic.

Huginn spunea...

anonim 24.06.2008 06:49:00_ Bună dimineaţa!

Adică aţi descoperit că Şpaiuc e un om minunat şi noi trebuie să-i facem treaba?

Sunteţi un pic în eroare. Şpaiuc este la ANP de 1 an şi 6 luni. Perioadă în care a fost director adjunct şi ocazional director general. Nu s-a remarcat făcând ceva anume. Doar muzică, frunzuliţe, căstănuţe şi şedinţe de lucru.

Hai să fim serioşi. În perioada de când e la ANP putea să facă o grămadă de lucruri. Sau ar fi trebuit dar n-a făcut-o.

Hai să ne punem şi în locul lui, dacă vreţi dumneavoastră. Ne-am simţi bine nu-i aşa? De 1 an şi 6 luni mega salariu pentru frecat menta.

Anonim spunea...

Cu cata usurinta gasesc unii scuze sefilor... Exact asa este si in teritoriu. Daca se ridica cineva cu o problema care nu convine sefilor se gasesc imediat marlanii, cozile de topor care sa-ti spuna, taci din gura, nu e nevoie sa o faca seful. De aia nu merge nimic, pentru ca sunt nevertebratii care se indoaie dupa cum bate vantul. Ai venit pe o functie, fa tata ceva sa-ti justifici banii. E un lant al marlaniei si delasarii aici. Sefuletii de tura si de birouri nu raporteaza de frica sa nu le pice ciolanul la directori, directorii tot asa si cei mari daca nu sunt probleme ridicate, nu se complica, si asa mai au putin si le expira mandatul. RUSINE SA LE FIE DE NEMERNICI SI MARLANI. SI LA CEI DE JOS SI LA CEI DE SUS. Incepand cu cei mici si terminand cu cei mari.Cei mici sa nu-si piarda posturile si cei mari tot la fel. Au filozofia aia dupa mine potopul.
Solutii... Astea intr-adevar nu se vad. De ce nu se vad? Pentru ca unul din doi angajati din sistem e ruda cu cineva. Unul din doi angajati din sistem e venit pe bani. NU maraie niciunul pentru ca nu si-a scos banii dati pentru incadrare si chiar daca si i-a scos unde mai gaseste un post unde sa ia o gramada de bani si sa nu faca nimic. Cei care se mai incumeta sa maraie, o fac fie pentru ca le-a ajuns cutitul la os fie pentru ca gasca din care face parte este pe cale sa ajunga la putere. RAU VA FI DE NOI... SI ACUM SI IN VIITORUL APROPIAT SI CEL DEPARTAT. Sunt nepoti tineri in sistem, care au venit acum si au primit functii bune. Astia vor mai duce zeci de ani. Ce credeti ca cei care i-au adus nu-i formeaza si nu-i pun tot acolo bine unde sa poata la randul lor sa aduca alti nepoti? ASTA E SUFERINTA SISTEMULUI: NEPOTII, NEVESTELE, AMANTELE,(CRED CA AR FI TREBUIT SA SPUN INVERS, BA CHIAR PE PRIMUL LOC SA PUN AMANTELE)FRATII, CUMNATII, ETC. Si cand peste aceasta gramada de pleava e varf un papa lapte lenes si incompetent... nu mai e nimic de spus.

Anonim spunea...

Asa e. Incompetenta se scuza mai usor. Asta spera sa nu i se impute nimic si de aia nu face nimic. Trage mita de coada ca sa stea cat mai mult in functie.

Anonim spunea...

este foarte adevarat, cu privire la nepoti, amante cu gura mare (si la propriu si la figurat), si alte rubedenii de nici dracu nu mai stie cine cu cine (atentie cind si cu cine vorbesti)
tot la fel de adevarat este ca nu se va schimba nimic in viitor(oricare ar fi el)
javrele mici au copiat intrutotul obiceiurile alora iesiti la pensie, ba chiar au aparut mutatii de comportament mult mai periculoase
cine sa saturat trebuie sa faca mai mult decat sa scrie aici ca sa nu aiba probleme mai tarziu
ma gandeam la un moment dat sa le fac chiar "reclama" javrelor ca le place si sa fac un top cu ei (puteti sa ii votati fara SMS)

Anonim spunea...

Pentru incompetentul de la ora 9,42: agramatule.

Anonim spunea...

Ai multa imaginatie, hughenotule. Ai vrea tu sa ti se intample toate astea, dar n-ai tu norocul asta. Poti sa vii linistit. Poate te servesc cu o cafea si te intreb linistit ce ai sa-mi reprosezi. Sunt dispus sa-ti dau raspunsuri concrete. Am sa-ti dau voie sa le si faci publice. Asta e. Vii, sau iti place doar sa bravezi pe blog?

Anonim spunea...

Sunt dezamagit de tot ce ne-inconjoara traim sa respiram,prietni toti care ajung la nivelul superior se uita mai putin in urma de unde au plecat,este o boala nationala.Fiecare la randul lui va fi criticat este sau nu competent de actiunile sale.3LUNI SAU 1AN SI 6LUNI TOT ASA SE INTIMPLA nu avem conducatori pardon manageri care sa sti sa coordoneze o activitate minora a-si vrea sa existe mai multa decenta politica in momentul numiri pe ofunctie publica a unui personaj,sper in continuare ca in romania mai sunt si oameni destept nu comunisti punsi pe functi dupa criteri politice care dau din stinga in dreapta si nu cunosc realitatea din teritoriu sau refuza un sfat din partea unui coleg.Domnilor DIRECTORI suntem colegi pana la ultimul agent incadrat,lasati de-oparte toate fitele de eruditi ai societati si incercati sa fiti managerii,incercati sa coborati la toate nivelurile de comunicare.V-A sunt cunoscute toate proplemele cu care v-a confruntati ,lasai de oparte marlani-le comuniste si incercati exemplul Bala.Toti din acest sistem suntem egali prin drepturi ,obligati,conduita morala si sociala si deontologie profesionala,domnilor colegi nu mai lecati urechea atat de usor la marlani care vin sa "sifoneze"tot felu de prosti si ganditiva ca acei marlani v-a pot "sapa "si pe dumneavoastra domnilor.Suntem O TARA DE NIMICURI?Chiar nu va pasa de noi cei care ducem greul sistemului?nu va ganditi nici o clipa ca nu sunteti in stare sa gestionati mmentele de criza?DOMNILOR HAIDETI SA INCERRCAM INPREUNA SA NU-NEFACEM DE RAS,mai avem putin si ppl se urca incpul nostru si nuputem sa facem nimic,unul .din 100 agenti din sistem este pedepsit pentru ca nu sunteti in stare sa puneti la punct sistemele de siguranta.Gnditi-va ca suntem o tara democrat europeana si in penitenciare sunt probleme grave in cea ce priveste siguranta locului de detinere,avem noroc ca ppl sunt inca cuminti, amintitiva de revolta din decembrie 2006.

Anonim spunea...

"nu mor caii cand vor cainii" - si totu-si n-ar fi o mare paguba

Huginn spunea...

pentru pro spaiuc 24.06.2008 21:51:00

Vă mulţumesc pentru interes şi pentru promtitudinea cu care reacţionaţi la orice scriem în ultimele zile despre procurorul cel pilos de la Iaşi, pus în fruntea ANP.

Cred că dacă ar fi la curent cu demersul dumneavoastră Şpaiuc s-ar simţi apărat de răii de pe blog care-l critică dacă desfiinţează comisia de disciplină din ANP care nu răspunde la comandă.

Abnegaţia dumneavoastră vă face cinste deşi individul este la fel de incompetent precum predecesorul său. De 1 an şi 6 luni nu a mişcat un deget pentru ANP. Muzică liniştită, căstănuţe, frunzuliţe şi feng shuiuri i-au ocupat timpul.

Mă bucură să văd că sunteţi dispus să-i iertaţi păcatele de a fi interzis subordonaţilor să mănânce în cele 12 - 14 ore de serviciu.

În definitiv cei pe care-i compara recent cu ciobanii la înscăunarea lui Darie la Rahova ar trebui să-i fie recunoscători că mai dă şi el cu pixu pe actele alea. Chiar dacă citeşte după ce semnează cum spunea chiar dumnealui.

Vă mai aşteptăm. Contribuţia dumneavostră la construirea imaginii fidele a Şpaiucului este foarte importantă. Pe mine mă determină să scriu în continuare despre prostiile făcute de acest personaj.

PS. Azi scrisese admin despre Şpaiuc. Probabil că n-aţi observat.

Anonim spunea...

Stiti vreun angajat care n-a mancat nimic timp de 12-14 ore?

Chiar credeti ca muzica liniştită, căstănuţele, frunzuliţele şi feng shuiul ii ocupa atat de mult timp? Eu cred ca il relaxeaza. Poate ca voi v-ati obisnuit cu crispati, intepati si motati, dar asta e, trebuie sa va mai dezvoltati si voi. Relaxati-va! Promptitudinea (nu promtitudinea) e calitatea celor care stiu sa se si relaxeze uneori.

Anonim spunea...

Bai zevzecule de cateva luni de cand a semnat idiotu adresa nu numai ca nu ne lasa cu mancare si au ajuns hotii sa rada de noi. Sunt situatii penibile in care trebuie sa purtam tampoane igienice in buzunare ca nu avem voie sa avem bagaj cica.

Nevasta-sa lui Spaiuc asa se duce la servici? Nesimtitu ala sta toata ziua nemancat?

Sa se relaxeze pe banii lui si pe ai tai de pupincurist ce esti. Auzi promptitudine... care promptitudine? Fatalau asta se ascunde in fustele nevestisii de o viata.

Anonim spunea...

Eu am intrebat daca ai mancat sau nu si tu mananci litere si-mi spui ca nu va lasa cu mancare pe sectie. Unde ai invatat sa nu raspunzi la intrebare? Probabil ca la scoala faceai la fel: mancai pe banca in timpul orei si te vaitai ca nu te lasa invatatoarea sa mananci. Probabil ca ti-ai umplut caietele cu unsoare, ca de scris nu prea ai invatat sa scrii.

Anonim spunea...

bai taranushule te gasi desteptaciunea si numaratu literelor. Du-te si pupa-l in dos pe Spaiuc si mai lasa-ma cu parerile tale despre ce faceam eu la scoala.

Si raspund la intrebari cand si daca vreau. Doar la tine acolo obligi tu pe cine vrei sa vorbeasca cu tine.

Anonim spunea...

Lasati-l pe pro spaiuc in pace, domnilor. Chiar nu va este rusine? Noi, astia amaratii din sistem, ne facem de ras facand greseli gramaticale in fata fatalaului astuia. Nu stiti ca fiecare sef trebuie sa aiba cate un pupincurist ca el, cate o sluga dedicata trup si suflet? Sau o fi mana dreapta a domnului director general care, dreptaci fiind, insemneaza ca este mana cu care se sterge domnia sa la fund, scuzati expresia. Pentru ca la cat este de pornit piticul asta pe "obraznicia" noastra, indraznesc sa cred ca ori este ruda cu domnul spaiuc ori este cel despre care va vorbeam anterior.Slugoiul, adica. Pentru ca nici in gluma nu ma gandesc ca ar fi insusi domnul Spaiuc in spatele titulaturii de pro spaiuc! Ce spui, curajosule/curajoaso, textul meu este destul de literar pentru dumneata????

Anonim spunea...

"insemneaza"? Hm... Hai, treaca de la mine. De data asta ai scris ceva mai bine.

Anonim spunea...

Bine bah dahshteptule. Muream nelahudat de tine. Tzine-tzi aiurelile de observatzii pentru tine shi satisface-te singur cu cuvinte d-astea meseriashe. Autosatisfahcutule, ne leshi!

Anonim spunea...

Eu stau 12-14 ore memancat!!!!
Daca am noroc imi dai dau detinutii ceva sandvich-uri sau conserve si ma duc satul acasa. Imi zic: "hai domnul major, pai de dimineata nu ai mancat, cum mai rezisti matale inca patru ore, vrei sa fii nervos cu noi?"
Asa se considera ca am mancat in timpul asta nu? Buna logica mai au si Spagiucii astia.
Pai lasa-i pe detinuti sa primeasca inca 2-3 kg in plus la pachet si isi vor satisface nevoile de hrana si domnii supraveghetori daca altfel nu se poate.
Cat despre corectitudinea serviciului, aceasta ar fi deja de domeniul trecutului.......

Anonim spunea...

Mergi inapoi la pestera! Cine ti-a scris textul?

Anonim spunea...

Cred ca tu ai manca de la detinuti si daca ai avea trei pachete la tine. Bine te-ai semnat, ca asa si esti. Potae ti-au scuipat detinutii in mancarica sa te saturi. Bleahhh...

Anonim spunea...

Pentru pro spaiuc,

Prin ceea ce postzi consider ca ii
faci o imagine si mai proasta , nu ca nu ar merita , domnului Spaiuc .
Ce mare placere ar avea huggin sa-l tratezi tu cu o cafea si eventuale gogosi?

Anonim spunea...

Daca spaiuc nu e vinovat de ordinul privind intrarea cu mancare si tampoane in spatiul de detentie , atunci sa-l anuleze !
Sau se face ca nu stie problemele din puscarie !
Sunt obligat sa mananc la cantina mancare care imi face rau ca sa nu mor de foame .
Sa se spuna clar cine este vinovat de aceasata situatie , ca sefii spun ca spaiuc (a dat ordinul si ei ii alpica ) , iar spaiuc se face ca nu stie!
Traiasca politichia!

Anonim spunea...

Huginn avea dreptate (pentru prima oara sunt nevoit sa-i dau dreptate). Nu ne-am civilizat. Anonimul de la ora 16,55 pro(st)ul care face un fenomenal (pentru el) exercitiu de introspectie sunt dovezile vii. Nu ne-am civilizat, domne. Asta e...

Anonim spunea...

Daca nea Spantzoc asta se pricepe la d'astea sa faca si puscariile FENG SHUIE, ca poate se fac si hotomanii baieti de treaba, militienii constiinciosi si incoruptibili si procurorii/ judecatorii (cetatenii directori) buni manageri. Ar putea ulterior candida la Presedintie si am avea o Romanie (Feng) SHUIE, acum e usor sashie si cu chelie.

Anonim spunea...

Majoritate incompetentilor se uita mai mult la forma decat la continut,pentru ce de fapt nu inteleg continutul .
Destui directori iti spun ca nu ai pus virgula unde trebuie ,dar ei au stiut mai mult unde sa puna virgula ,dacat ceea ce sa scrie!
Mai terminati cu analizele gramaticale ,iar daca nu va pricepeti le altceva cautati alt blog.
Sunt oameni si cu o pregatire medie care doresc sa transmita ceva si nu au curaj de unii filfizoni care daca stiu doar gramatice se cred si destepti .
In, afara de corectari gramaticale domnule pro spaiuc , nu ai emis cine stie ce judecati de valoare !
Dar am uitat!
De unde judecati de valoare daca esti pro spaiuc!

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la ora 16.55 si alti pro staiuci ,
pro(st) staiuc a folosit un procedeu literar numit parabola ,de care se pare ca domniile voaste nu ati auzit!
Nu va mai luati de altii aiurea!

Anonim spunea...

Oooo..., "parabola". Ai invatat cuvinte noi. Bravo! Ai luat meditatii? Esti doar putin pe langa.

Anonim spunea...

Poate dvs. ati avut nevoie de meditatii ca nu prea v-a placut scoala sau ati avut intelect liminal.
Probabil ca tot cu pile politice ati ajuns ceea ce actualmente sunteti.
UN PRO SPAIUC.

Anonim spunea...

Ce raspuns inteligent! Bravo! Poate ca maine vei mai reusi sa pari la fel. Te felicit! Ai prieteni in clasa a VI-a?

Anonim spunea...

pentru toti pro-spaiucii si fan-spaiucii care se insinueaza pe acest blog, am un mesaj putin neacademic: HAI SICTIR !
Sau , daca nu este suficient de civilizat limbajul meu pentru asemenea specimene, i-as ruga - parafrazandu-i pe cei de la Parazitii- sa faca ceva pentru noi: de pilda, sa faca un infarct.
Si dupa asta ignorati-i, baieti, ca am impresia ca este doar (sau or fi, ca nu-i exclus sa fie mai multi) un intrigant demn de mila.
Ewwk-end placut tuturor. Chiar si lingailor prospaiucieni si fanspaiucieni.

Anonim spunea...

Vad ca ti-a trecut plictiseala, loaza mica.