Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 29 mai 2008

NEWS ALERT - Brambureala din Ministerul Justiţiei continuă

NewsIn ne anunţă în această seara că:

Premierul a numit un alt secretar de stat la MJ în locul lui Ragea, care nu are studii juridice

"Premierul a numit, joi, un alt secretar de stat la Ministerul Justiţiei în locul lui Radu Ragea, pe care îl desemnase săptămâna trecută, după ce NewsIn a relatat că acesta nu are studii juridice şi a deţinut o firmă de consultanţă cu ministrul Cătălin Predoiu, înainte ca acesta să conducă MJ.
.
Potrivit unor decizii ale primului ministru, Călin Popescu Tăriceanu, publicată, joi, în Monitorul Oficial, în locul secretarilor de stat Gherghe Mocuţa şi Katalin Kibedi, au fost numiţi Gabriel Tănăsescu şi Theodor Cătălin Nicolescu. Primul este judecător, iar al doilea vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii.
.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiţiei, George David, nu a comentat informaţia potrivit căreia Radu Constantin Ragea nu mai este nominalizat pentru funcţia de secretar de stat. Totodată, David a precizat că, pe lîngă cei doi secretari de stat ale căror nume au fost publicate în Monitorul Oficial de joi, în prezent, mai este un post de secretar de stat vacant, iar altul este ocupat de Zsuzsanna Peter, aflată se află în concediu de maternitate.
.
Nici ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, nu a vrut să comenteze.
În data de 19 mai, pe site-ul Guverului, se comunica faptul că primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a semnat deciziille de eliberare a lui Gheorghe Mocuţa şi a lui Katalin Barbara Kibedi şi respectiv numirea în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei a lui Gabriel Tănăsescu şi a lui Radu Constantin Ragea.
.
Deciziile intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, susţinea
comunicatul Guvernului. Noua nominalizare, a lui Theodor Cătălin Nicolescu, a fost făcută după ce Agenţia NewsIn a arătat, în data de 20 mai, că Radu Constantin Ragea nu are studii juridice.
.
Potrivit site-ului Asociaţiei Naţionale de Administraţie, el absolvit Academia de Studii Economice în 1999 şi este doctorand în economie.
La numirea sa în funcţia de ministru, Cătălin Predoiu controla, împreună cu Radu-Constantin Ragea şi în proporţii egale, firma P&R Forus Strategies, prezentă pe piaţa consultanţei de business. Firma a fost înregistrată în octombrie 2007." (sursa: NewsIn, 29.05.2008)
Brambureala nu face decât să confirme blocajul instituţional în care se află justiţia românească. Discuţii lungi şi declaraţii măreţe nu rezolvă criza atâta timp cât interesele politice rămân substratul acestei situaţii.
.
Link util:

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pana sa se hotarasca astia pe cine sa numeasca SS, vine noul Guvern: alti ministri, alti SS-isti, alta perioada de evaluare, alta strategii, alta reforma...etc. Curat dinamica damboviteana. Oare mai are careva timp de lucru pe langa atatea alte activitati? CSM in strainatate, MJ in schimburi de extreme, magistratii pe bloguri :)

Anonim spunea...

acum ce mai conteaza?
a facut istorie... economist = secretar de stat in M.J.... nici in cele mai "umede" vise nu cred ca spera sa ajunga acolo. dar tot e bine... putea fi o persoana care nici macar studii superioare nu avea. deh, e la moda... cunoscatorii stie de ce... si cine.

Anonim spunea...

Bre,

acum aveti pohta ce ati pohtit: numai juristi SS la MJ.
asa ca, nu mai comentati.

sanatate!