Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 10 aprilie 2008

ODĂ III

Buna sa Va fie inima in dimineata asta Luminatia Voastra si evident Onoare Muncii!

Calatorind zilele astea prin sistemul penitenciar romanesc, uite asa imi galgaia sufletul de bucurie, supusii nu mai pridideau cu multumirile si laudele de recunostinta la adresa Luminatiei Voastre, penitenciarele straluceau si se tot invarteau, prima data am crezut ca dupa soare, pe urma m-am limpezit ca se invarteau dupa cum binevoia sa se muta Luminatia Ta de pe canapea pe fotoliu si de pe fotoliu pe canapea.

Am rugamintea sa mai stati totusi potolit o vreme, pe de o parte unii supusi vomita de la atata zbucium, pe de alta parte incepeti sa atrageti atentia si zgarciul ala care va intepeneste gatul nu se trage de la aroganta dupa cum soptesc unii, se trage de la vantul rece care bate dinspre Olimp!

In plus m-am intors cu trenul plin de ofrande, miere curata de albine sa va indulceasca sufletul (desi, tinand cont de cat sunteti de dragalas, exista riscul sa dati in diabet Prea Marite, asa ca luati putin dimineata la sculare, seara nici nu e nevoie ca oricum din pricina grijilor Maria Ta rar pune geana pe pe geana!), vin rosu sa prindeti putere (mai ales dupa stresul asta cu redecorarea iatacului regal mi s-a parut si mie ca sunteti nitel cam palid!), matase din cea mai fina (v-ajunge pentru o duzina de togi si daca va mai ramine totusi dati si amaratele de purtatoare de roze ca e si ele tinere si doreste sa fie in pas cu moda Prea Luminate).

Asa, am zis de miere, de vin , de matase, uitasem ambra si nectarul Prea Marite, am adus doua butoaie dar va sfatuiesc sa nu va atingeti de ele, din stocul asta se vor alimenta si stranepotii Mariei Voastre care s-ar putea sa nu mai apuce asa pleasca de domnie !

Cum spuneam Prea Marite, supusii sunt bine si va doresc asemenea, desi cu epiderma fina care va caracterizeaza e greu de crezut ca ati putea trai cu simbria lor sau ati putea trudi in conditiile lor.
Dar nu, Prea Luminate, nu trebuie sa orbiti gandindu-va la treburile imparatiei, imparatia asta de-ati primit-o de pomana de la Megiesu', de o fi sa se duca de rapa ce mai conteaza ce se petrece DUPA (care facem pariu ca nici n-o sa mai fie?!).

Prea Marite, mi-a ciripit o pasarica, aia dupa care alergi Luminatia Ta innebunit prin toate incaperile palatului (iar daca auziti voci sa stiti ca nu au nicio legatura cu pasarica!) c-ati ingradit drastic toate libertatile, inclusiv libertatea de miscare si libertatea de exprimare a supusilor.

Intelepte decizii Prea Luminate, cel mai mult mi-a placut asta cu fluturasii de salariu (ideea va apartine sau ati gasit-o intr-o revista de specialitate?!) si va recomand sa dati porunca sa se achizitioneze cu grabire ustensile specializate de prins fluturasii (compuse dintr-un maner prevazut cu o plasa de tifon la capat, v-as desena dar stiu ca n-aveti umor si mi-e sa nu va suparati!).

Pentru ca daca totusi Doamne fereste scapa vreunul (fluturasul de salariu vreau sa spun, nu m-am gandit nicio clipa la alta specie de fluturi!) luati ustensila, luati generalii, luati si purtatoarele de roze si va puneti pe zburdat entomologic pe tapsan si pana la urma poate il prindeti.

Pa, Prea Fericitule!

P.S. Tot pasarica aia nesimtita ciripeste ca vreti sa dotati toate incaperile palatului (ati luat in calcul si w.c-urile!?) cu camere de filmat.

Imi imaginez si lacrimez pur si simplu, un ecran imens pe perete, Vigilenta Voastra la pupitru (dotat cu microfon din ala subtire de vine de dupa ureche, haideti Luminatia Voastra, cum au astia cand cinta) supraveghind cu micronul pana in porii supusilor.
Vad trupa de interventie actionand si purtatoarele de roze racorindu-va cu frunza de eucalipt.

P.S.S. Io zic totusi sa-i arestati pe toti Luminatia Voastra, ce sa va mai necajiti cu camere de filmat si sisteme de securitate.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Super tare, frate.
Dar pentru transparenta decizionala, monitorul care reda ce se intampla in biroul Mariei Sale,JUDECATOR MARIUS IOSIF(care ne judeca pe toti, prin prisma SIFOANELOR domniei sale)sa fie instalat la postul de control, sau mai bine intre steaguri.

Anonim spunea...

Mi-as dori de la acest sistem, care mi-a oferit un loc de munca si siguranta acestuia, sa nu mai fie supus brizei politice, sa aibe un sistem de legi care sa-i permita sa functioneze optim indiferent de guvernare, pentru ca in acest sistem exista oameni bine pregatiti, care traiesc ghidati de principii, care traiesc cu verticalitate si inteleg rolul lor in sistem. Si eu m-am bucurat in momentul in care, urmatoarea guvernare s-a lansat sub rezerva necesitatii zdrobirii "caracatitei P.S.D-iste", si eu m-am bucurat cand am vazut ca un om care a plecat de jos, respectiv domnul Sorin Dumitrascu, un om perseverent de altfel si foarte curajos, a revenit in calitate de director adjunct, pentru a reforma un sistem care se transformase intr-o casa de ajutor social, dupa cum domniei sale ii placea sa afirme, dar vai, am trait sa vad modalitatea in care se organizau concursurile pe vremea cand domnia sa a coordonat resursele umane, si nu am inteles ce se intampla, sens in care nici nu am cuvinte sa exprim dezamagirea care m-a cuprins. Imi pare rau ca domnia sa, incercand sa-si formeze orbeste o echipa de obedienti, a uitat parghiile manageriale dupa care se conduce o organizaite, si care au necesitat o pregatire care a costat ceva euro, desi proveneau probabil din fondurile omniprezentei Fundatii Soros. Pacat. As dori de asemenea sa traiesc intr-o lume in care sindicatele sa poata face mai mult decat initierea unui blog protejat sub protectia anonimatului dar asta e lumea in care traim. Oricum, urez mult succes domnului Iosif, pentru ca desi multora nu le place modul sau de lucru, constat ca se pun bazele unei munci bazate pe criterii de competenta, si mai are de munca pana va repara ceea ce a stricat Domnul Dumitrascu, Director General Adjunct, Manager Public, si a sa reforma razbunatoare! Mult succes administratorului blogului, care probabil ca nu va posta opinia mea, moderand-o !

Anonim spunea...

Uite ca a postat si nu a moderat.

Cred ca vorbeşti fie în necunoştinţă de cauză fie direct interesat în cauză.
Dacă ai dovezi arata-le. Dacă nu nu mai spune prostii.

Anonim spunea...

Ha... ha...
"mult succes domnului Iosif" ... Parca ai fi comunicatul de presa oficial anonimule...
Tu chiar ai habar despre ce se intimpla la ANP?
"criterii de comeptenta"... Care-s alea frate?
Faci cumva parte din echipa de suflători ANP?
Tu n-ai vazut că nici ministrul nu-i bagă în seamă?

Anonim spunea...

Cred ca vorbeşti fie în necunoştinţă de cauză fie direct interesat în cauză.
Dacă ai dovezi arata-le. Dacă nu nu mai spune prostii.


Dovezi exista...

Mortii cu mortii, vii cu vii...

Anonim spunea...

Pai daca există dovezi arata-le.

Dacă vorbeşti în dungă după tirade războinice nu lamureşti deloc problema.

Ori ai dovezi pentru ce spui, ori nu? Hotărăşte-te.