Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 28 martie 2008

NEWS ALERT - Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timişoara, interviu Hotnews

Hotnews prezintă un interviu cu dl. Ioan Băla, directorul Penitenciarului Timişoara. (sursa: http://www.hotnews.ro/)
***
Un interviu despre imaginea şi problemele sistemului penitenciar, dar şi despre valori şi credinţa în capacitatea de reformare a oamenilor şi intituţiilor.
Ioan Băla: "Cu siguranta, sistemul penitenciar romanesc are nevoie de o campanie de imagine care sa faca vizibila realitatea nu intotdeauna favorabila din sistem, eforturile personalului, proiectele derulate, generalizarea experientelor pozitive dar si fermitatea pe care o manifestam atunci cand este nevoie. Nu cred ca mentinerea unei imagini de iad este de natura sa sperie potentialii infractori.

Trebuie sa depasim stadiul in care mizam pe atingerea instinctelor primare – gen frica de cazanele cu smoala din inchisori – si sa punem accent pe descoperirea si potentarea trasaturilor pozitive de personalitate ale infractorilor si gasirea unor solutii viabile si unanim acceptate de comunitate si detinuti pentru reinsertia lor post-executionala."

Ioan Băla: "Nu cred si nici nu vreau sa accept ca astazi cinstea nu mai este o valoare si promovez cu incapatanare aceasta trasatura comportamentala chiar cu riscul de a parea desuet"
***
Şi cel mai interesant răspuns:
"V.M.: Ce le lipseste colegilor dumneavoastra pentru a ajunge sa puna la punct o institutie la fel de moderna ca cea pe care o conduceti?
Ioan Băla: Atitudinea."
***

8 comentarii:

Anonim spunea...

deci ce i-ar lipsi maretului Marius Iosif? doar atitudinea? eu cred ca mult mai mult de atat...

Anonim spunea...

Pacat de parerile avizate ale acestui profesionist. Pacat ca nu il va asculta nimeni. Pentru ca este mai simplu si mai usor asa.

Anonim spunea...

Da, lui marius iosif (cu m mic si i mic) ii lipseste doar atitudinea: umana. Ca multi altii e un biped in patru labe.

Anonim spunea...

Singura alinare pentru acest sistem sunt zecile sau sutele de oameni care, asemeni directorului de la timisoara, asteapta sa prinda un "teren fertil", un semnal din partea "locomotivei sistemului penitenciar"- ANP-ului, sa faca ceva pentru acesta, sa schimbe ceva ( chiar daca doar atitudinea!). Ii uram acestui profesionist numai bine si sa continue in tot ceea ce face...poate s-or destepta si altii din amorteala asta...

Anonim spunea...

Felicitari domnului Bala !
Un adevarat profesionist. Asa oameni ne trebuie acolo in varf la Bucuresti. Nu magistrati care in afar de BANI , habar nu au de ce au ajuns in sistemul ANP.
Dumnezeu sa fie alaturi de dumneavoastra si sa-i puteti destepta si pe altii.
Succes.

Anonim spunea...

uoLOCUL ACESTUI OM AR FI IN FRUNCEA ANP-ului.

Anonim spunea...

din pacate este prea mic,si prea cu obraz,si nu vrea in ANP

Anonim spunea...

oare chiar asa ii cum zica domnul bala???oare crede cineva???intrebati dak stiti pe cineva care a fost sau cunoaste sistemul din penitenciarul timisoara de fapt cum sta treaba...deci va rog...fara atatea laude pt penitenciarul timisoara...