Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 16 august 2010

Țoale, bani și judecăți

"Banii de echipament", acest al nou treișpelea, nu știu exact când se vor da. Știu doar că s-au făcut solicitările către Ministerul Justiției, au fost aprobate, și că Ministerul Economiei și Finanțelor încă mai are de dat o semnătură. Altfel e chestiune de planificare la Trezorerie.

Îi rog așadar pe cei care așteaptă să primească în următoarele 16  secunde "banii de echipament" să mai aibă puțintică răbdare. De dat se dau și, din câte știu, DEA din ANP și-a făcut treaba. Mai rămâne ca procedura să se finalizeze și să se vadă pe carduri.

"Ajutoarele de pensionare", pentru cei care au prins ultimul tren inainte de intrarea in vigoare a legilor anti-bugetari, sunt și dânsele în curs de aprobare. Tot la Ministerul Economiei și Finanțelor. Cel mai probabil săptămâna asta ANP va informa dacă și când vor putea fi făcute plăți.

Cum aflu noutăți le postez, doar că vă rog să nu vă supărați dacă nu fac o pasiune din dezbaterea zilnică a acestor chestiuni oricât de interesant ar părea. Mi se pare  puțin masochistă pornirea de a discuta despre banii pe care nu-i ai și nu sunt fan de ăste practici.
***
În altă ordine de idei, sunt curios câți dintre dumneavoastră l-ați acționat în judecată pe acest mișel numit statul român care v-a redus salariile cu 25%? Au fost trimise modele de acțiune in instanță pentru toate categoriile profesionale. Acțiunile pot fi depuse direct sau prin sindicat însă este important ca fiecare să faceți plângerea prealabilă.

Chiar așa, câți? 5? 100? 1000? Numai în sistemul penitenciar suntem peste 12.000 de păgubiți, câte plăngeri au fost depuse? Este cineva care a inițiat procedura?

Da, știu! N-o să lipsească întrebarea: da' sindicatele ce fac? Și, cei care vor întreba au dreptate să întrebe. Sindicatele au pus la dispoziție modelele de acțiuni și, după plângerea prealabilă, vor prelua acțiunile. 

Poate că cei care n-au avut timp să facă nici măcar asta roagă sindicatele să completeze spațiile goale din formulare, că doar "d-aia cotizăm", nu să ne pierdem vremea pe la mitinguri, proteste, greve sau completând de fițuici. După care, evident, ne supărăm și găsim motiv de încaier pentru obiectul muncii.

13 comentarii:

Anonim spunea...

apropo de judecati,mai vedeti prin tara deoarece sunt anumiti lideri de sindicat care inca nu stiu despre ce vorba cu toate ca membrii intreaba ce si cum!dar 50% si alte avantaje????????poate liderul sa se lipseasca?nuuuuuuuuuuuuuuu!unii sunt sclavii puterii!

Anonim spunea...

Huggin, la plangerea prealabila trebuie sa mentionam decizia dir. gen. ANP, iar plangerea trebuie formulata impotriva unitatii?

Huginn spunea...

@ plangerea prealabila se face impotriva deciziei cu salarizarea in functie de competentele de resurse umane.

Anonim spunea...

acea hartie venita de pe la sindicate este o "sa-i prostim pe prosti" si sa vada ca ne pasa.nu va rezolva nimic pentru ca este prea tarziu.

Anonim spunea...

pai si cand se dau banii de echipament? ...:P

Anonim spunea...

Vorbim de bani, echipament, reduceri de personal, dar care o fi strategia dlor Bala si Oftinca pentru resocializarea detinutilor. Cu ce rezultat cheltuiesc ei 25 milioane de lei cu un detinut lunar?

Anonim spunea...

"În altă ordine de idei, sunt curios câți dintre dumneavoastră l-ați acționat în judecată pe acest mișel numit statul român..."

pai ca sa actionezi in instanta, trebuie sa ataci actul administrativ prin care ti s-a redus salariul, in speta decizia.
aveti cunostință in câte unități s-a emis aceasta decizie???
aveți idee dacă ANP a emis decizia pentru personalul din competenta sa de gestiune???

Huginn spunea...

@ 18:12
Cred ca in majoritatea, daca nu chiar in toate, unitatile s-au emis decizii comune. E de ajuns...

Anonim spunea...

Saptamana trecuta,s-au emis im majoritatea unitatilor deciziile de reducere a salariilor cu 25% !!!
Dar, liderii de sindicat stiau asta dar erau mai interesati sa-si ia prima de 50%. Oare cati lideri de grupe sindicale au fost propusi pt prime ???

Huginn spunea...

@20:13
Nu s-au emis inca toate deciziile, asta e adevarat. Restul e scenariul dumneavoastra si nu cred ca va va convinge cineva ca gresiti tinta.

Anonim spunea...

@ Huginn
Probabil ca la unitatea in care lucrez exista acesta exceptie... liderii celor 2 grupe sindicale au fost premiati fiecare de 2 ori in primele 6 luni penttru misiuni speciale si lucrari de exceptie.
Chiar nu am nici un scenariu si nici o tinta... nu am dorit sa irit pe nimeni...

Huginn spunea...

@21:27
Sunt convins, doar ca in ceeas ce-i priveste pe liderii de sindicat care nu-si fac treba, daca nu si-o fac, lucrurile sunt simple. Cine i-a ales poate sa-i schimbe. Cu restul e mai greu, si recunosc ca deseori am senzatia ca ne cam pierdem tinta.

Anonim spunea...

o mare vrajeala cu banii pe echimpament,nu mai dati sperante oamenilor,ii faceti sa viseze cu ochii deschisi pt ca nu se da nici un ban,ca-i criza