Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 18 august 2010

A smardoi sa a nu smardoi, asta e întrebarea!?

O să-mi atrag iarăși oprobiul colegilor smardoi, dar trebuie să vă aduc la cunoștință că suntem cam nașpa. Ne cam place să ne rupem în bătaie obiectul muncii și asta din nerv, supărare, iritare și alte motive.

Vreo 60% dintre votanți declară că știu când e justificată folosirea forței, restul declară că e chestiune de mușchi și de păreri. Urât domnilor, urât... și ăsta e doar nivelul declarativ. Ce-o fi în realitate, Dumnezeu cu mila!?

Și mai urât e că 13% dintre cei care au votat ar bate un deținut IMOBILIZAT. Nu mă așteptam, recunosc. Speram ca măcar în public smardoii să nu-și recunoască pornirile, dar - iată - anonimatul nu se dezminte.

Sigur, există și explicația că o forță ocultă a votat intenționat așa ca să ne strice imaginea, dar... noi știm mai bine că adevărul poate fi ceva mai urât. Asta dacă, desigur, vrem să ne privim și cu ochiul ăla critic.

Ca să nu vă mai țin în suspans, voila domnilor si doamnelor rezultatele sondajului: Aproape orice poate fi un motiv suficient pentru folosirea forței împotriva deținuților.

Folosirea forței fizice împotriva deținuților este justificată de...

Considerati că este justificat ca un deținut imobilizat să fie bătut?

21 comentarii:

Anonim spunea...

ASTA E SITUATIA HUGINN DUPA 15 ANI DE SECTIE ,SI IN CONDITIILE DE MUNCA PRIMITIVE DIN ZIUA AZI,STRTESUL DE ZI CU ZI,CREZI CA AS PUTEA SA MAI FIU NORMAL LA CAP,PRECUM UNUL DE LA BIROU.INAINTE DE REDUCEREA DE 25%ERAM 1 AGENT PE SECTIE ,ACUM AM 2 SECTII SI ATENTIE! IN CLADIRI DIFERITE CA NU SUNT OANENI,CA AU IESIT MULTI LA PENSIE!!VECHEA VRAJEALA DE 2 LEI,DACA IESE UNUL LA PENSIE DE LA ADMINISTRATIV SE IA UNUL DE LA PAZA SI SE COMPLETAZA LOCUL.ASA CA SA NE FEREASCA DUMNEZEU DE UN EXAMEN PSIHOLOGIC PE BUNE CA MULTI NE PIERDEM SERVICIUL.AM SI EU O PROPUNERE HUGINN,FAI O STATISTICA CU PENSIONARII PENITENCIARELOR SI CAM CITI ANI DE PENSIE AU MAI PRINS,CRED CA AR FI UN SUBIECT INTERESANT !

Anonim spunea...

Declarativ...În momentul ăsta plin de frustrări de tot felul putem zice aproape orice, nu și face orice. Aveți deci grijă dragi colegi ce declarați prin sondaje căci avem un fin analizor, care cocoțat in fotoliul său de piele le știe pe toate, deși nu a făcut NICIODATĂ muncă de supraveghere. A schimbat un fotoliu cu altul și deja vrea să dea lecții de morală, etică și deontologie. El, poate să vă(ne) dojenească cu țigara în gură că fumatul este nociv, căci în definitiv are dreptate. Aș fi vrut să-l văd cum explică el pedant și redundant unor p.p.l.-ei care nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă limba română, cum devine cu legea, și sunt convins că aceștia din urmă l-ar înțelege și nici nu ar mai călca apoi prin vreun penitenciar. E frumos să dai verdicte mai ales că se vede de la o poștă că arați cu degetul către Galați. Știi bine că aici nu ai fost niciodată binevenit (poate la Brăila când te cheamă Răi a cărui săgeată ești) și e deci de înțeles de ce, cine refuză să fie scuipat sau călcat în picioare se numește "smardoi". Te înțeleg deci și dacă nu publici comentariul.

Anonim spunea...

Cred ca a venit timpul pentru sondajul suprem, Huginn. Acesta ar putea suna cam asa. Intrebare unica :"Eu, Huginn, care v-am fost baci pana cand ati inceput sa dati in mine de parca v-as fi furat din casa, ce parere aveti despre persoana mea?", Raspuns :"a)E baiat bun, s-o tina tot asa b)Ar trebui sa cante si pe la alte mese c)Sa isi revizuiasca purtarea, adica sa nu mai bata campii si sa zica clar cand se da(sic !) banii pe haine d)Un nenorocit de 2 bani, nu merita niciun respect, tine cu javra penala de hot care daca il lasi sa traiasca nu te lasa sa joci x si O

produse naturiste spunea...

traim intr-o generatie a dispretului si a rautatii

kabul spunea...

Da Huggine ! Motivele pentru care exista "smardoi" prin puscarii deriva din indolenta cu care sunt tratate problemele oamenilor ce lucreaza in sistem. Cu cata usurinta pui tu patalamaua pe omanei, cu cata usurinta exprimi cuvinte grele vis-a-vis de niste oameni a caror echilibru psihic a fost erodat de multitudinea masurilor de rahat, de ignoranta formarii profesionale si de LIPTA PROTECTIEI angajatorului fata de angajatul acesta mizer, acest smardoi nenorocit.

Ar trebui sa te ingrijoreze acest sondaj luand atitudine fata de oamenii ce guverneaza acest sistem, nu sa arunci cu noroi in oamenii haituiti de prin penitenciare. Putijn rusine sa-ti fie si as intelege daca nu mi-ai publica comentariul.

Huginn spunea...

@ 11:34
Nu fac decat sa constat o stare de fapt si o reactie disproportionata care cauta scuze si nu apara deloc.

Anonim spunea...

Nu vad ce legatura are HUGINN cu ceea ce se intampla in unitatile patriei, unitati care au directori (mai mult sau mai putin competenti)si care nu stiu sa-si pastoreasca cu profesionalism proprii angajati. Fiecare dintre noi stim sa acuzam, dar cati dintre noi facem ceva ca in acest sistem sa se schimbe ceva in bine, cati? Dar avem puterea sa ridicam piatra...!! Am inteles ca toata lumea este furioasa : s-au taiat salariile cu 25% (nu este Huginn de vina ptr. acest lucru), cand sindicatele v-au solicitat participarea la un miting toata lumea era ocupata, daca vi s-a cerut sa participati la GREVA, primul lucru a fost sa intrebati dar ne plateste sindicatul? Ei uite ca acum venim la job-uri pe salarii diminuate de catre BOC...dar aruncam cu pietre in cei care ne reprezinta si care intradevar incearca sa schimbe ceva in acest sistem care incepe sa puta din ce in ce mai tare.

MOTOC spunea...

DOMNULE HUGINN,cat timp ati fost fpss,d-voastra nu ati ,,smardoit''nici-un ppl?????
Oare de ce???

Anonim spunea...

18.08.2010 12;25;00Ce scuze sa cauti huginne cind managementul din penitenciare e VARZA!,cind neamurile si sifoanele sunt ocrotite de lege si de munca grea,cind tot acestia sint abonati la 50%,tu la ce penitenciar lucrezi in Italia?,Germania?, Franta???Unde? Adevarat nu poti sa vezi lucrulile astea din birou!

kabul spunea...

Huggin, o reactie proportionata nu o poti constata decat daca esti implicat DIRECT in ceea ce starneste reactia respectiva.
Personal, consider ca reactia ta survine in urma unor constatari si acestea determinate de anumite puncte de vedere, de spusele unora ce au fost implicati. Tu insa, ar trebui sa gandesti extrem de obiectiv cand cataloghezi oamenii. De obicei, iti rezervi un punct de vedere doar in momentul cand implicarea ta este foarte directa. Analize putem face si noi, pentru noi insine.
Si, nu in ultimul rand, e cu atat mai jenant cu cat aduci in discutie "smardoiala" pe care incerci sa o pui pe umerii majoritatii...

Huginn spunea...

@ 15:52
Reactia mea a fot doar de a constata, un omor si o reactie disproportionala in a gasi scuze nu in a apara. Lucruri diferite, dar conteaza.

Cu 'smardoiala' la fel... n-am facut decat sa constat ca a fost un numar de voturi intr-un anume fel. Dar, ca sa nu lungim prea mult... dumneavoastra ce credeti? E justificat sa omori in bataie un detinut legat?

kabul spunea...

In nici un caz domnule Huggin nu consider ca un detinut legat ar trebui batut. In nici un caz nu consider ca ar trebui batut. Masurile insa luate in vederea imobilizarii acestuia trebuiesc luate chiar daca exista riscul ca individul sa fie mai slab de inima. Actul de agresiune si incercarea de evadare sunt extrem de justificabile a fi oprite prin folosirea acestor mijloace de imobilizare.
Dumneavoastra, domnule Huggin, considerati forta fizica o modalitate eficienta de imobilizare ? Si daca da, considerati ca nu exista nici un risc in momentul aplicarii ei ? Personal consider ca riscul urmarilor folosirii fortei fizice trebuie sa fie asumat de catre cel ce produce necesitatea folosirii ei.
In acest sistem nu aud ca un supraveghetor de pe sectie sa fie pregatit a folosi forta fizica ca mijloc de imobilizare. Daca s-ar intampla asta, foarte multi si-ar insusi si calitatile unui tact pe masura in folosirea acestei forte. Deocamdata, singura arma la indemana unui supraveghetor aflat intr-o situatie extrema o reprezinta reactia normala de a se apara lovind. Cum loveste ? Acest lucru ar trebui implementat de sistem si in nici un caz lasat la voia individului. E o chestiune psihologica...

Anonim spunea...

Cea mai mare "smardoiala "pe care a primit-o p.p.l. Sandu Constantin a fost din partea d-nelor comisar Racu Rodica si inspector Agache Irina,care s-au vorbit,una sa lase treaba de la sector evidenta iar cealalta sa vina de acasa,din ture libere si sa mearga sa il omoare in bataie pe detinut!Nu-i asa domnule Huginn?Ca doar si dumneavoastra si toata presa,asa ati afirmat!Sincer,mi-e frica sa mai trec vreodata prin fata lor,sa nu care cumva sa patesc ce a patit detinutul!!!

Anonim spunea...

Personal consider ca nu hotul asta trebuia sa fie omorat in bataie...Ar fi multi altii care ar merita-o!
Asta a fost un accident!
Opinia publica se revolta doar cand vede stirile de la 5(17:00) la PRO TV,ca a doua zi sa uite si sa te intrebe pe strada cum ii tratam pe `amaratii` de detinuti -actualmente p.p.l.!
Cand `brutele` de angajati ai penitenciarelor de la paza intervin ,iti sare lumea in cap!
Poate competentii de la reeducare posesori de MAGNA CUM LAUDE, prin persuasiune, l-ar fi scos din sevraj.

Cool girl spunea...

Pt. 18.08.2010, 17:55:00

Conflictele care pe care le solutioneaza atat colegii din paza, cat si noi, cei de la "reeducare" nu le mai vede nimeni, tocmai pentru ca sunt . Exista atat conflicte generate de mistocari si manelisti din paza si rezolvate de colegi profesionisti de la reeducare, cat si conflicte izvorate din lenea sau indolenta unora din reeducare si solutionate de dumneavoastra, profesionistii din paza. Nu mai ironizati alte categorii profesionale, ca nu va sta bine.

Anonim spunea...

Multa lume considera ca detinutii mai trebuie pusi la colt cu putina bataie dar mai putini au curajul sa recunoasca treaba asta.Cand mai recunoaste cate unul - de obicei mai vechi in sistem si prin urmare bruta comunista fara creier cum este catalogat- apar vreo 20 care isi dau ochii peste cap si intreaba : dar cum se poate sa spui asta daramite sa mai si faci asa ceva? Persoanele respective de obicei nu prea stiu cu ce sa mananca puscaria si singura lor treaba cu hotul e ca ii mai vede din cand in cand prin curte sau la cate o "piata" .Deci DA hotul mai trebuie si batut.Si ce mai este si prosteala asta cu protejatii? Ce le face personalul probleme sau isi creaza singuri probleme? Ei se dau smecheri pe spatele personalului.se umfla muschii pe ei si se dau smecheri si isi fac probleme sa le rezolve singuri ca afara nu ii protejeaza nimeni.Astept curvele virgine cu niste comentarii foarte ofuscate sa sara pe mine si eventual ceva academicieni si membri ai academiei care fac , comunicari savante sama corecteze ca eu sunt mai vechi in munca de puscarie si prin urmare sunt o bruta agramata si neinstruita.As vrea totusi sa vad niste deontologi destia de 2 lei cam cum se simt cand le este injurata si amenintata familia sau vreun membru al familiei in momentul in care se intalnesc pe strada cu respectivul fost detinut.

Anonim spunea...

pe ce va bazati cand spuneti ca al puscarie trebuie sa fie azil? ca trebuie sa fie conditii bune? asta ar incuraja comiterea de infractiuni de catre cei mai slabi de inger sau cu inclinatii catre infractiuni.daca ar fi conditii dure la puscarie nu ar mai spuen lumea cu usurinta: ce dracu fac 3 ani de puscarie si gata.

si totusi spunea...

Cool girl!!!

Mă bucur că ai o astfel de atitudine. Ai dreptate. Din păcate, întâlnim tot mai des justificări infractionale. Suntem, totusi, functionari ai statului, nu?

Huginn spunea...

@ kabul 16:30
Insistati obsesiv pe conditii de munca si pe difictulatea interventiei. Nu are de-aface cu situatia de la Galati. Acolo a fost omorat in bataie un detinut legat.

Anonim spunea...

@ 18.08.2010, 20:20:00

Bai, vericule! Fostul detinut te ameninta sau te-njura tocmai pentru cat de neam prost ai fost in perioada cat a fost in detentie. Adicatelea, tu dai cu paru' in el si vrei ca apoi sa-ti aduca flori si ciocolata?

Cum spuneai cu bruta...?

Anonim spunea...

19.08.2010, 08:35:00 colegule sunt destui in sistem care nu pun botul la hoti si la manevrele lor.si atunci cand hotul este prins in ofsaid se mai alege si cu un raport de la colegul pe care nu il intereseaza daca hotulisi scoate raportul sau nu.si cand hotul se libereaza il injura.de acei colegi faceam eu vorbire in postul anterior nu de cei veniti cu arcanul la puscarie si care se credeau vechili pe mosie.nu toti angajatii din sistem sunt brute.