Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 19 august 2010

Și noi, cu lumea cea normală ce facem?

Despre moarte și pușcărie...
Personal consider ca nu hotul asta trebuia sa fie omorat in bataie... Ar fi multi altii care ar merita-o! Asta a fost un accident! (...) (anonim, 17:55)
și despre viață...
Domnule Huginn, cu riscul de a nu-mi raspunde pentru off-topic, va rog frumos sa-mi dati un sfat la modul cit mai serios cu putinta. In cursul anului viitor ma voi insura cu o colega de serviciu. Ne cunoastem de doi ani de zile, de cind am ales aceasta meserie.
Umbla zvonul ca incepind de anul viitor se vor face disponibilizari de personal acolo unde exista doi membrii de familie (sot si sotie). Prietena mea este speriata ca unul din noi isi va pierde locul de munca si ne gindim sa aminam nunta. Ce sfat ne puteti da? Cunoasteti mai multe amanunte? (anonim, 20:02)
Unul știe cine merită să moară și cine merită să trăiască, altul nu știe nici măcar dacă să se căsătorească.  Primul îmi amintește de un cancer cu diagnostic incert, cel de-al doilea e firesc, e viu și e normal.

PS Nu stiu cat conteaza, dar n-am decat un sfat: e viitorul vostru, nu lasati un zvon sa decida pentru voi.

18 comentarii:

Anonim spunea...

E nevoie de oameni fermi, de actiune, cu certitudini, nu de oameni cu dileme, Huginn. :)

Anonim spunea...

Puneti si voi nunta mai in toamna, pana atunci se alege, ce si cum.

Anonim spunea...

Este simplu, noul regulament stabileste clar ce sa faca agentul de "petenciar" in orice situatie.
In cazul cu bataia ceri aprobarea la "derector" , o primesti, dupa care raspunzi personal, ca de, e infractiune, ai fost prelucrat la orele de pregatire iar necunoasterea legii nu inlatura vinovatia , raspunde acelasi "derector".
In cazul cu insuratoarea, tot asa , ceri aprobare la "imparat", ca sa o obtii, poti sa-l rogi sa-ti fie nas, in cazul in care, viitoarea, este lucrator "petenciar", e bine, nu mai ai problema cazierului, altfel orienteaza-ti dragostea intr-un cadru mai legal.
In cazul "parasirii de garnizoana"(termen pe care nu-l poate explica nici o lege romaneasca ) trebuie sa ai aprobul "derectorului', cu toate ca legea f.p.s.s. spune clar ca treebuie sa anunti ca pleci din localitate si modul cum poti fi contactat, nuuuu... tre' sa SCRII unde pleci, tre sa SCRII nr telefon, daca nu pe cel al politie din localitatea respectiva...,siii.. tre sa primesti aprobul "derectorului" sa pleci si tre sa verifici daca ai primit aprobul pe baza de semnatura, toate astea intr-un registru care este la dispozitia tuturor agentilor de "petenciar".

Anonim spunea...

UNDE ESTE LIBERTATEA DE MISCARE GARANTATA DE CONSTITUTIE,
UNDE ESTE ,SIGURANTA,INTIMITATEA, DACA PE LANGA Registrul de parasire garnizoana auzi comentarii de genul,"aaa... asta unde se duce acolo, ma ca el e de colo","a gasit si cutare ceve de F...., ca uite sa trecut ca pleaca colo", " asta are capital, ca pleaca la statiune'," uite , si ALA si AIA pleaca in aceeasi loc. , deci sunt amanti" si multe alte comentarii care dezvaluie nivelelul slab al psihanalistilor de la angajari. Paranoia este boala profesionala la "petenciar", dar la cati colegi sunt pe mana cu infractorii, asta e o invitatie la 'hai, spargem casa ca eu sunt plecat, am aprobarea "derectorului" '.

Anonim spunea...

Nu vad rostul la
- (1) CetăŃenii beneficiază de drepturile si de libertăŃile consacrate prin ConstituŃie si prin
alte legi si au obligaŃiile prevăzute de acestea.
- CetăŃenii sunt egali în faŃa legii si a autorităŃilor publice, fără privilegii si fără
discriminări.
- Nimeni nu este mai presus de lege.
- Dreptul la liberă circulaŃie, în Ńară si în străinătate, este garantat. Legea stabileste
condiŃiile exercitării acestui drept.
- AutorităŃile publice respectă si ocrotesc viaŃa intimă, familială si privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăsi, dacă nu încalcă drepturile si
libertăŃile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.
-(2) SalariaŃii au dreptul la măsuri de protecŃie socială. Acestea privesc securitatea si
sănătatea salariaŃilor, regimul de muncă al femeilor si al tinerilor, instituirea unui salariu
minim brut pe Ńară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în
condiŃii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum si alte situaŃii specifice,
stabilite prin lege.
(3) Durata normală a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore.
8
(4) La muncă egală, femeile au salariu egal cu bărbaŃii.
- Accesul liber al persoanei la o activitate economică, libera iniŃiativă si exercitarea
acestora în condiŃiile legii sunt garantate.
- (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimŃită între soŃi, pe egalitatea acestora
si pe dreptul si îndatorirea părinŃilor de a asigura cresterea, educaŃia si instruirea copiilor.

Anonim spunea...

nu vad roastu la...
- (4) Orele prestate de funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare peste durata normală a timpului de lucru se compensează cu timp liber corespunzător. În cazul în care compensarea muncii suplimentare cu timp liber corespunzător nu a fost posibilă în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia, orele suplimentare se vor plăti, în luna următoare, cu un spor din salariul de bază, după cum urmează:
a) 75% din salariul de bază pentru primele două ore de depăşire a duratei normale a zilei de lucru;
b) 100% din salariul de bază pentru orele următoare. Cu un spor de 100% se plătesc şi orele lucrate în zilele de repaus săptămânal sau în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.
- Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare au dreptul, potrivit legii, la măsuri de securitate şi igienă a muncii şi la echipament de protecţie gratuit
- să se prezinte la programul de muncă stabilit, precum şi în afara acestuia, în situaţii temeinic justificate;
- n) în situaţii de catastrofe, calamităţi, alarmare ca urmare a revoltelor în penitenciar, evadărilor, părăsirii locurilor de deţinere sau alte tulburări de amploare ale activităţilor în unităţile de penitenciare, personalul de penitenciare aflat în activitate este obligat să se prezinte, de îndată, la unitatea din care face parte;
o) la instituirea stării de urgenţă sau a stării de asediu ori în caz de mobilizare şi război, personalul va acţiona conform legii;
p) în cazul producerii uneia dintre situaţiile prevăzute la lit. n) şi o), personalul de penitenciare care se află într-o altă localitate se va prezenta la cea mai apropiată unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, informând superiorii săi despre aceasta;
.... Si astea sunt doar cateva puncte pe care le uita "derectorii" dar si aparatorii nostri , liderii de sindicat, RUSINICA liderilor, sunteti varza!
Sa le scoata in afara legii..HAHAhAAhAAahAAAaHHaAaHAa

Anonim spunea...

daca ar trebui sa fim fermi, ar trebui sa plecam toti odata, sa vedem atunci , ar mai spune sunt altii la poarta.

THEO spunea...

Citesc cu interes de ceva vreme articolele care au ca tema moartea p.p.l.-ului de la Galati,sincer imi pare rau de colegii implicati in eveniment, pentru tot ceea ce s-a intamplat dar mai ales pentru tot ceea ce vor avea de indurat.Primul meu contact cu un caz de DELIRIUM TREMENS a fost in urma cu vreo 15 ani in spital (reteaua M.S.),norocul meu a fost ca dublura cu mine lucra o colega care lucrase 15 ani in psihiatrie,manifestarile unui om intr-un astfel de sevraj sunt dramatice,primele 48 de ore sunt periculoase (sansele de a deceda pacientul sunt foarte mari),numarul medicamentelor necesare a fi administrate pentru calmarea pacientului si dozele necesare sunt deasemenea foarte mari.Parerea mea personala este ca cei de la Galati nu au mai avut contact cu asa ceva si au gresit din nestiinta,probabil colegii mai vechi,cu experienta mai vasta s-au pensionat,cei aflati in serviciu au gresit din nestiinta,din pacate aceasta nu ii scuteste de raspundere!Imbucurator este ca acel control a evidentiat si lipsa de implicare a celui care trebuia sa fie manager general al penitenciarului,trist si cinic este ca in MINISTERUL JUSTITIEI nu este respectata legea,nu se stie ce lege ,cum si cand trebuie aplicata,am creat in Romania un asemenea hatis de legi care se contrazic,se bat cap in cap,se anuleaza reciproc incat jungla cea mai deasa este PEPSI pe langa legile romanesti?!

Anonim spunea...

Cred ca cel mai important lucru ar fi sa fim toti uniti.
Sa dam dovada de solidaritate.
In unitati a ajuns adresa ANP cu nr. 52136/16.08.2010, prin care se face apel la salariati sa ajutam un coleg al nostru care trece prin momente dificile.
Huggin, te rog daca poti sa postezi adresa, sunt convins ca multi colegi nu stiu de ea.
P.S. Cu 10-20 de lei daca participam fiecare, la 11.000 de salariati in sistem, am putea sa-l ajutam pe colegul nostru.
O zi buna.

Anonim spunea...

Unde in lege este prevazuta "parasirea garnizoanei"?

Anonim spunea...

MODEL RAPORT PASRASIREA GARNIZOANEI

Domnule Director, rog a-mi permite sa ma deplasez ....unde......., impreuna cu......cine....., unde voi......ce vei face...., daca permiteti sai unde voi consuma.....ce vei consuma.......
pot fi contactat la telefoanele.....cel putin 3.....sau daca nu la postul de politie, cabinetul medical, primaria sau biserica din raza localitatii ....unde te deplasezi....
deasemenea ,cu permisiunea dumneavoastra, mentionez ca o sa consum alimente .....ce si cat dar nu mult sa nu faci criza biliara.... si bauturi alcoolice...... ce si cat dar nu mai mult de 100ml.... pentru a putea fi apt de serviciu in orice moment al timpului meu liber.
Fata de cele raportate , rog dispuneti!
p.s. sa nu ma sunati pe telefonul nevestimi fiindca i-am spus ca am alarma

Anonim spunea...

Domnule Huginn am o intrebare in legatura cu posibilitatea de a ne mai lua un job in timpul liber.SA DAT VOIE?SA STABILIT CEVA?LA MAI E LEGAL MAI EXACT LA POMPIERI.

Anonim spunea...

IN LEGATURA CU NUNTA MAI AMINATI-O ,CRED CA NU VA TIN NISTE ACTE,LA NOI IN PENITENCIAR 2 FAMILII AU DIVORTAT FORMAL,INTRADEVAR LA DISPONIBILIZARI ESTE UNA DIN CONDITII,LA POLITIE ASA E INTRA PE SINDICATUL LOR PROLEX SA TE COMVINGI. ASA CA IUBITVA MULT!!!

Anonim spunea...

poate fi adevarata faza cu sotul si sotia? sunt consternat. muncesc cu sotia mea de 15 ani in acest sistem. nu pot sa cred ca am ajunge in situatia de a fi disponibilizati tocmai ca suntem sot si sotie. se poate intampla asa ceva in romania anului 2010?sau 2011? n-am cuvinte...

Anonim spunea...

Mah nenicule, ala cu nunta, mai amina frate felicitarile si dansul ca o sa dati in plins in 2011!

Anonim spunea...

Pentru urechile mai `sensibile` ar suna poate mai uman daca as spune ca unii n-ar fi trebuit sa se nasca!!!
D-le H. ai scos din comentariu doar ce ti-a convenit sau cu restul continutului comentariului esti de acord(in adancul sufletului)?
Cu asta am incheiat comentariile pe tema asta si datorita lui COOL GIRL (ai perfecta dreptate m-a cam luat valul!!!)
Anonimul de la 17:55/18.08.2010

Anonim spunea...

DOAMNE SE INTOARCE COMUNISMUL, VAI DE NOI.SPER CA FEDERATIA SA CONTESTE IN INSTANTA ACEST REGULAMENT FACUT PENTRU A STRESA SI MAI MULT ANGAJATTI.

Anonim spunea...

ei ce va mai chinuiti.lasati asa: comunism pentru noi si foarte multe drepturi pentru detinuti.bolnavul in spital nu are dreptul la tratament ca trebuie sa vina cu el de acasa si mai plateste si asigurari de sanatate.hotul cu gratuitate nene ca e democracy.e cu hiuman raits.lupta soldat pentru dreptatea si libertatea pe care nu le vei avea niciodata.