Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 27 august 2010

Polițistu': Vine unu' si zice că nu-i voie, da' nu-l aud, că fluier

Prisonworker a scris un articol interesant pe Penifest, dar comentariile, cu câteva exceptii, sunt deplorabile.

Citind, aveam impresia că un artist cântă la fluier, alti doi îi tin isonul, dar le răspunde, din ce în ce mai turbulent, corul hăhăitorilor.

După o serie de articole huginniene care au tulburat amorul propriu al smardoilor de profesie, acestia s-au aruncat la beregata autorilor.

De câtva timp, observ o strâmtorare a preocupărilor, explicabilă prin coborârea pe toboganul atasat de criză piramidei lui Maslow.


Orice reflectie, orice problematizare profesională sunt privite cu un scepticism încrâncenat, singurele probleme rămânând banii de haine, primele si salariile. Importante, nu-i vorbă, tulburătoare chiar, dar, dincolo de ele, mai există, totusi, viată.

Eu cred că nimeni si nimic nu ar trebui să ne oprească să fluierăm atunci când simtim nevoia si când fluierul nostru e în pas cu firescul si cu armonia. Ani de zile am încercat să dăm un sens sistemului penitenciar si muncii noastre.

Am cântat, ba după ureche, ba după partitură si, oricât ne-or fi zis unii si altii că e inutil să fluierăm, nu ne-am lăsat. N-om începe chiar acum să renuntăm, chiar dacă ni se spune că e inutil sau că avem voie ori nu.

Gândul care trece dincolo de grija zilei de mâine e cel ce rămâne, cu voie ori fără de voie. (sursa: link)

Publicat de si totusi la 01:07

20 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate Hug, omul nostru e preocupat de grija zilei de maine, insa are si doza necesara de adrenalina sa fluiere cand vrea sa o faca. Insa trebuie sa recunosti ca latul se strange din ce in ce mai tare pt cetateanul roman. Ultima perla a guvernului e cea cu taxa pe drepturi de autor, care aduce omul la conditia umilitoare de pe vremea comunista, cand stateam la cozi pt supravietuire. Guvernul se faca ca ploua total si cu tupeu, cum fac si sefii, asa ca ne intrebam la ce ne mai foloseste spontaneitatea fluieratului? In lumea asta stramba, unde nonvalorile sunt etalon, fluieratul spontan, care ar trebui sa inalte sufletul, da sentimentul de "fluierat in biserica".
Salariile sunt tot mai mici si se vor micsora in continuare, orizontul e din ce in ce mai stramt. E aproape momentul cand cetatenii acestei cetati numita Romania vor actiona ca atare si nu doar vor fluiera ca pana acum, a paguba.
NOSTRADAMUS.

Anonim spunea...

Comunicarea in sistemul penitenciar:
- Eu cand vreau sa fluier, fluier.
- Eu cand vreau sa fluier, vine unu si zice ca nu-i voie.
- Cineva zicea ca nu-i voie, da nu l-am auzit, ca fluieram.
Excelent! :)
Pentru Huginn, Prisonworker si Si totusi ...fara sa uitam de Admin, care a scris in februarie articolul despre succesul filmului, macar ati facut o reclama gratuita acestui film ...bun, rau, controversat, cum o fi. in sensul de a fi vizionat la indemnul libertatii artei si nu a celei colective. :)
Daca punem la o parte comentariile "maslowniene", voi, cei care ne-ati dat candva sansa de a crede ca acest sistem se poate schimba in bine, ar tebui sa fiti mai energici si mai uniti.
Avem nevoie de IDEI si voi stiti cum se face asta! Le vom separa apoi pe cele bune, de cele rele, dar daca ramanem doar la stadiul de haine, 50% etc, suntem pierduti!
Nu ne parasiti!

Anonim spunea...

Nu ne parasiti! Haideti, nu ne parasiti...avem nevoie de voi! Vorbiti atat de bine. Ne vrajiti cu farmecul vostru! Avem nevoie de oameni care spun lucruri frumoase, morale. Sunteti exemple de viata. Sunteti modele de urmat! Tot inainte!

Anonim spunea...

Desi pe unii nici la basca nu ii doare, poa' sa tune, poa' sa fluiere, pentru altii exista alte preocupari, mai existentialiste. Asadar, nu vom scapa nici in gaura de sarpe :
Monitorul Oficial nr. 0606 din 26 August 2010
Actul nr. M.101 din 23 August 2010
Emitent: Ministerul Apărării Naționale
Ordin privind aplicarea în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor

Anonim spunea...

nu publici decat ce vrei, nu-i asa? Protejeaza-ti scriitorii! Sa-l injur pe Bala? Poate atunci vei publica!

Huginn spunea...

@10:05
Reveniti cu un comentariu care respecta regulile de publicare.

Anonim spunea...

@ 10:05
Injura-te pe tine. Hai, fi ambitios! Poate atunci te publica.

Anonim spunea...

@ 27.08.2010, 10:41:00

El e gata injur(i)at!

@ 27.08.2010, 10:05:00

Daca vrei sa injuri... fluiera!

Anonim spunea...

eu unul am fluierat si continui sa fluier si din cauza asta nu am avut nici sm nici 50% nici un alt favor.si voi continua sa fluier.si daca imi ia fluierul imi fac altul.

Anonim spunea...

Ai numai grija sa fluieri unde trebuie!

Huginn, unde e Sword? Chiar imi placea cum scria!

Anonim spunea...

daca fluieram unde trebuie aveam si sm si 50% si avansari la exceptional si tot ce mai trebuie unui fluieras profesionist si oportunist.

Anonim spunea...

Auzi probabil fluierul tau suna fals,de aia nu ai luat 50%. Incearca sa il mai cioplesti putin ,cine stie poate dupa.....va suna altfel;)) ha ha .Hai ca am vrut sa mai glumesc putin.Asa este cred ca in toata tara 50% iau ofiterii,cite 6-7 pe luna din 20-30 cit sunt ei intr-o unitate,cei de la paza cite 10 -12 din procentul de 150-230 de cadre ,2-3 logistica ,ca astia cica produc si nu nevoie(stau si ma intreb cum se calculeaza procentele ca eu chiar nu mai inteleg nimic) .Cam asta este optica sefilor.Deci in concluzie din 89 si pina in prezent nu sa schimbat absolut nimic.Daca pina prin 1994-1998 mai se dadeau cit decit salariile de merit pe bune din 2000 incoace cine e mai smecher,cine il duce pe sef mai mult pe la crisma si ii da de baut,sau mese festive,cine cara ceva sticlute de J.B etc.Stiti ce a ramas din tara asta NIMIC.DEGEABA AVEM SINDICAT DEGABEABA AVEM LIDERI CA TOT NIMIC NU SE REZOLVA .AU JUCAT PIGUINUL TURA URMATOARE VOM JUCA KAKA MAKA.

si totusi spunea...

Articolul lui Prisonworker mi-a născut ideea, Huginn m-a scos în lume, iar ironicii de blog m-au ajutat să-mi văd lungul nasului. Ce frumos e Penifestul! :)

Anonim spunea...

Huginn,de ce nu postezi toate comentariile?le alegi numai pe cele care iti convin?Erau ok din punct de vedere al cerintelor!

Anonim spunea...

Huginn,de ce nu postezi toate comentariile?le alegi numai pe cele care iti convin?Erau ok din punct de vedere al cerintelor!

Huginn spunea...

@11:59 "Decizia de nepublicare sau de ştergere a unui comentariu este finală şi nu poate fi negociată. Puteţi reveni oricând cu un comentariu care să respecte regulile"

Anonim spunea...

Huginn isi protejeaza autorii. Oare pentru ca nu vrea sa-i piarda? Mare paguba!

Anonim spunea...

Dedicatie pentru Huginn si pentru multi altii din tara asta:
"Parazitii - Jos cenzura"
"Ne-aude oare cineva?
Ne stim bine drepturile:
JOS CENZURA!
Actiunile voastre ne alimenteaza ura.
Exprimarea libera e castigata-n revolutie,
E dreptul nostru si e garantat de Constitutie.
Institutiile bruiaza undele:
Romania intra-n Europa doar cu numele.
Promisiuni - minciuni
Emisiuni - presiuni
Televiziuni - sanctiuni:
Showtime la romani!
Noi nu dam bani la buget sa ne cenzurati,
Cei care gandesc altfel decat sistemul sunt pusi la perete,
Redusi la tacere prin cenzura, fara regrete.
Multe sanctiuni date, decizii luate, incorecte,
Toti cei care au ceva de spus sunt pusi la perete.
Care sunt adevaratele criterii de care tineti cont de fapt?
Comunismul a murit dar spiritul a ramas in tara,
Ne indreptam cu pasi mari spre o parodie nationala.
Cu piciorul in gat pus nu ne lasam luati de val."

Cat va mai dura aceasta situatie,in tarisara asta?

Anonim spunea...

27.08.2010, 17:56:00 si ca sa dea o nota de legalitate sau egalitate mai acorda si la unul sau doi care chiar muncesc.

Anonim spunea...

NU MAI CENZURA HUG......!!!!!!!!!!!