Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 18 august 2010

Lumea Justiției: Afară cu Burlibașa!

Inspectia Judiciara a CSM il cerceteaza pe judecatorul Neculai Burlibasa, directorul Penitenciarului Galati, pentru savarsirea abaterii disciplinare de exercitare a functiei cu grava neglijenta, ca urmare a incidentului care a dus la moartea violenta a detinutului Constantin Sandu (ucis in bataie de 12 ofiteri si agenti de penitenciar – lucruri inimaginabile pentru un stat democratic). 

Verificarile disciplinare au fost declansate ca urmare a sesizarii adresate de Administratia Nationala a Penitenciarelor, care a solicitat in acelasi timp si incetarea detasarii judecatorului Burlibasa la Penitenciarul Galati.

In prezent, Burlibasa, care isi apara veniturile de peste 10.000 lei, lunar incasate ca magistrat si sef de penitenciar, spera sa reuseasca sa-i convinga pe cei de la CSM sa-l lase in continuare pe postul in care a scapat lucrurile de sub control, la Penitenciarul Galati. 

Provenit de la Judecatoria Barlad, Burlibasa vrea sa invoce in favoarea lui prevederea legala potrivit careia magistratii se bucura de inamovibilitate si nu pot fi mutati din functie, decat cu acordul lor, desi el indeplineste o functie pur administrativa din afara sistemului judecatoresc, el fiind detasat la ANP.


Torturat si ucis in bataie

Surse din CSM ne-au informat ca potrivit controalelor efectuate de ANP la Penitenciarul Galati, s-a descoperit faptul ca unitatea a fost lasata de izbeliste de catre magistrat, care a devenit un teatru de tortura al detinutilor de catre gardieni. In prezent, 12 ofiteri si agenti de penitenciar sunt urmariti penal pentru rele tratamente si omor, in legatura cu asasinarea la 4 iunie 2010 a detinutului Constantin Sandu. Certificatul medical constatator al decesului nr. 293/05.06.2010 a stabilit ca detinutul a decedat ca urmare a unui stop cardiac generat de socurile traumatice la care a fost supus. 

Autopsia a relevat faptul ca decedatul prezenta “hematom retroperitoneal drept, fracturi costale C6 – C11 drepte cu volet antero-lateral C7 – C9 si traumatism toraca-abdominal cu fisura hepatica si ruptura renala”. Cu alte cuvinte a fost batut pana i-au rupt coastele, ficatul si rinichii. Dupa ce a fost tinut zeci de ore inlantuit de pat, pana si-a facut nevoile pe el.

Calaii de pe culoarul mortii

Aceleasi surse ne-au informat ca urmare a controlului intern al ANP, detinutul Sandu Constantin, nascut in 1974, in comuna Grivita, judetul Galati, a fost adus la 1 iunie 2010 la Penitenciarul Galati ca urmare a mandatului de executare a unei pedepse de 3 ani de inchisoare pentru furt. Predat de politisti “clinic aparent sanatos” detinutul a prezentat o scrisoare medicala din care reiesea ca in urma cu un an a suferit de “delirum tremens”. 

Ca urmare a unor episoade de agitatie psihomotorie, detinutul a fost dus la medicul de serviciu care a vrut sa-i aplice un tratament injectabil, insa detinutul s-a opus, s-a smuls si a incercat sa fuga. In seara zilei de 3 iunie, detinutul a intrat din nou in stare de agitatie, moment in care directorul penitenciarului, judecatorul Burlibasa a aprobat folosirea mijloacelor de imobilizare a acestuia. 

Cu catuse la maini, detinutul a incercat sa scape de gardienii care au tabarat pe el, prin fuga. Camerele video amplasate in cladirea Penitenciarului Galari au surprins imagini in care agentul sef principal Vasile Miron il calca in picioare pe detinut, iar apoi il taraste, in prezenta subcomisarului Catalin Ghibea si a loctiitorului acestuia. Apare si agentul sef principal Bucur Codreanu care il loveste cu pumnii si picoarele pe detinutul incatusat. 

Victima a fost dusa apoi in camera 204 si rastignit de pat cu catusele. Intrucat o bara de pat s-a rupt, a fost chemata si trupa de interventie. Au urmat urlete de durere si strigate ale detinutului sa nu mai fie lovit – au marturisit detinutii la ancheta. Nefericitul a fost tinut zeci de ore legat, pana ce acesta si-a facut nevoile pe el. A fost spalat si supus unor alte reprize de violenta. 

A intrat in stop cardiorespiratoriu, dupa care initial a putut fi resuscitat. Dus la spital, a facut din nou infarct, de data aceasta fatal. Ulterior decesului, personalul penitenciarului a incercat sa acrediteze ideea ca detinutul se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Autopsia a infirmat minciunile conducerii, ceea ce releva o tainuire si o tentativa de ascundere de probe la cel mai inalt nivel al unitatii.

Un director in culmea indolentei

Verificarile oficiale au scos la iveala ca principala cauza care a generat crima a constituit-o “neimplicarea directorului unitarii, judecatorul Neculai Burlibasa”, care nu a luat masura internarii detinutului intr-un spital, in vederea acordarii de asistenta medicala, fata de starea de agitatie pe care o prezenta. Judecatorul nici macar nu a catadicsit sa se deplase la camera de detinere a lui Constantin Sandu, sa vada ce se intampla, cu toate ca a aprobat imobilizarea lui si mai tarziu interventia grupei operative. 

Controlul releva fapte deosebit de grave si anume ca judecatorul “nu a verificat cauzele care au dus la imobilizarea acestuia”, iar dupa omor “nu a luat masuri de conservare a mijloacelor materiale de proba la locul producerii decesului”.

Deosebit de grav, prima echipa de cercetare trimisa de ANP la fata locului nu a primit de la directorul Burlibasa imaginile video, judecatorul pretextand ca “sistemul integrat de supraveghere este defect”. Nu a intocmit o cercetare proprie a evenimentului si a informat cu intarziere organele de urmarire penala si multe altele.

La ancheta demarata, autorii omorului au justificat rastignirea de pat a detinutului, deoarece acesta “a vrut sa se sinucida”.

De retinut ca incidentul soldat cu moartea lui Constantin Sandu nu a fost un caz izolat la Penitenciarul Galati. Daca in 2008 nu s-a produs niciun eveniment, in 2009 si primul trimestru al lui 2010 - sub mandatul judecatorului Neculai Burlibasa - la Penitenciarul Galati s-au produs opt altercatii intre detinuti soldate cu vatamari corporale, opt tentative de suicid, s-au descoperit 404 telefoane mobile asupra detinutilor etc.

De altfel, in sarcina directorului Burlibasa s-a retinut si lipsa de exigenta fata de abaterile subordonatilor, lipsa de preocupare in gestionarea evenimentelor negative ori de prevenire a agresiunilor si altercatiilor, superficialitate, gestionarea precara a situatiilor de criza, comuniare deficitara cu subalternii si detinutii.

Pe Burlibasa il doare-n cot de ANP si CSM

Controlul ANP a mentionat si justificarile oferite de judecatorul Neculai Burlibasa: “A afirmat ca in situatia producerii unor evenimente negative, intreaga responsabilitate revine directorilor adjuncti, ca specialisti in cadrul sectoarelor de activitate pe care le coordoneaza, precizand ca nu poate fi tras la raspundere de catre conducerea ANP, intrucat nu este functionar public cu statut special, si nici de catre CSM, intrucat isi desfasoara activitatea in ANP. Aceasta situatie a fost consolidata si prin adoptarea unui program lejer, prin prezentarea la unitate, in general, dupa ora 8.00 si plecarea din unitate, de multe ori inaintea terminarii programului de lucru, in general in zilele de miercuri si vineri, cand se deplaseaza in localitatea de domicilliu, respectiv municipiul Barlad, judecatul Vaslui”.

Trimisi la disciplinar

Au fost propusi pentru trimiterea in fata Comisiei de disciplina urmatorii: comisarul Danut Ciuca, inspectorul principal Daniel Ionescu, comisarul Iulian Tudor, subcomisarul Catalin Ghibea, comisarul Rodica Racu, comisarul Valentin Lupu, inspectorul Ionut Bogdan Banesanu, inspectorul Irina Agache, subinspectorul Cornel Rau, agentul principal Ciupitu Ocheselu Cosmin, agentul sef adjunct Valentin Mazare, agentul sef principal Gigel Miron, agentul sef principal Vasile Miron, agentul sef principal Petru Blaj, agentul principal Nicu Chiriac. (sursa: link)

39 comentarii:

Anonim spunea...

IN SFIRSIT O DECIZIE BUNA A CSM,INSA ASTEPTAM FINALUL ANCHETEI.SA DOVEDIT INCA O DATA DACA ESTI MAGISTRAT NU E OBLIGATORIU SA STII SA CONDUCI O PUSCARIE!DE GEABA STII TEORIE DACA LA PRACTICA ESTI NUL.

Anonim spunea...

Eu nu ma gandesc ca ce-o sa faca Burlibasa daca pleaca de la sanul ANP-ului. De-abia ne mai revenim si noi cu fondul de salarii, cu banii de pe urma lui Burli. Ma gandesc, insa, cu groaza, ca ce subiect gras va pierde Penifestul, ce personaj de legenda care a umplut paginile web-ului in ultimul an se va duce in cruntul anonimat al completelor de judecata... Drum bun Burli, speram sa ne uiti cat mai repede !. Si noi pe voi.

Anonim spunea...

URAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
SE FACE DREPTATE.

Anonim spunea...

Domnule administrator,cu tot respectul pe care noi,lucratorii penitenciarului galatean il avem fata de dumneavoastra si evident fata de starea de spirit,numita PENIFEST,va informam ca pe luna iunie salariul domnului director BURLIBASA sa ridicat la suma de 217 mii de lei sau mai pe intelesul tuturor,217 milioane de lei vechi.Va asiguram ca informatia o avem din surse mai mult decit sigure.Va multumim pentru articol si totodata si pentru obiectivitatea lui. SA NE TRAITI SI SA TINETI PENIFESTUL TREAZ

Anonim spunea...

Ce se va intampla cu puradeii lui Burli...Oare satra compusa din Maxim,Balica,Papusa cheala etc...va fi expulzata la Barlad??? Noi nu ne dorim asta, vrem sa ramana intre noi desigur pe alte posturi...Paza are nevoie de ei!!!

Anonim spunea...

Am o propunere pentru agentii care-si executa serviciul ca supraveghetori ai detinutilor:
- indiferent de incercarea de comitere a unor fapte grave de catre detinuti, NU INTERVENITI pentru imobilizare;
- anuntati seful de tura chiar daca detinutul nu inceteaza actul de agresiune sau incercarea de evadare;
- interveniti numai VERBAL printr-o voce puternica fara a va folosi de forta fizica pentru imobilizare;
- nu incercati imobilizarea vreunui detinut fra ca dumneavoastra sa cunoasteti tehnici de imobilizare in diferite situatii. Acest mod de pregatire trebuie sustinut a fi dobandit de catre unitatea in care lucrati. In cuvinte mai simple: nu suciti vreo mana la spate daca nu stiti sa o faceti. Alegeti mai degraba sa va feriti si sa va punei la adapost de un eventual act de agresiune in acest caz. LEGEA nu va ofera protectia necesara. Veti fi acuzati de abuz, chiar daca asta reiese dintr-o simpla declatratie a altor detinuti netindu-se cont de faptul ca probitatea morala a celor ce declara nu e tocmai in parametrii normali.

Si acum o intrebare: Daca constat ca un detinut vrea sa evadeze fugind catre una din laturile perimetrului, as face o greseala sa-i pun piedica cu piciorul ? Poate ca isi rupe splina in cadere si voi fi acuzat de agresiune (mai ales daca sunt luate in considerare si vreo doua - trei declaratii la comanda a unor detinuti). Nu sunt ironic. Cu siguranta daca nu voi fi acuzat de vatamare corporala, voi acuzat de lipsa de tact.

Anonim spunea...

Daca era legat, Hugg, atunci si dumneata esti convins ca a fost batut an camera?, si totul a fost o alungare a faptelor de incorectitudine, o alungare a acelor oameni " cazuti din disgratiile dragilor nostrii sefi", daca vrei ca ceva sa nu se afle despre tine, arunca vina pe altu, creaza alta stare, ameteste, cam asa se aplica la noi an sistem fara a face trimiteri speciale, noi suntem prea mici, pentru a vedea adevarurile din spatele usilor anchise ale vietii-, e paradoxul din viata, cine are sufletu curat , va terce peste tot. Ce va fi cu x ,y Dumnezeu , va decide printr-o dreapta judecata, cine stie ca e corect reuseste( as dori sa vin ca o completare la ce a spus Motoc- una e sa dai cu subsemnatul pentru tine, sa fii judecat, si alta este sa ancerce altu a te " smardoi"), fara a face o trimitere anume!

Anonim spunea...

Schimbarea sefilor, bucuria.. renegatilor, totul e la fel , dar noi speram..., speram, ficare separat, ca tot noi am angropat,.....

Anonim spunea...

Daca nu se vor lua masuri radicale in cazul judecatorului Burlibasa,peniteniciarul galatean,va deveni cu siguranta un peniteniciar unde atit ppl-ii cit si cadrele vor izbucni.In continuare domnul judecator are un program foarte lejer si bine retribuit in acelasi timp.Daca pleci intr-o misiune la ora sapte,si ai nevoie de semnatura directorului,trebuie sa astepti ora 8,30-9,oo pina se prezinta dinsul la program.Sa se vada cazul celor care au plecat in misiune la Tg.Ocna pe data de 17.08.2010,la ce ora au plecat,si din cauza cui.

Huginn spunea...

@ 17:20
@ 16:16
Nu prea va place realitatea domnilor!

Realitatea cruda si urata e ca nu s-a intervenit pentru imobilizarea unui detinut agresiv si atat. Nu s-a intervenit pentru restabilirea ordinii.

Realitatea cruda e ca sunt cativa colegi care au batut un detinut legat si asta in mai multe reprize. Sunt altii care i-au acoperit, si sunt si mai multi care gasesc scuze penibile pentru o crima oribila.

Anonim spunea...

Lasa, Huginn, bravo lor, bravo lor, bravo galatenilor! Bine i-au facut detinutului, mama lui de pepeleu nemernic. Hai sa luam exemplu de la Galati!

Anonim spunea...

Daca nu a-ti fost acolo si nu stiti numai mancati ciuperci! Poate ca s-a gresit cu imobilizarea ( ca deh nu toti suntem judoka, dar din ultimele declaratii date de ppl se pare ca in camera ppl l-au cam altoit si ei pe sarmanul imobilizat! Cat despre Burli omul are functia ocupata prin concurs! Nu este detasat! El a dat in judecata ANP ca sa ocupe functia si cand ANP a vazut ca-i groasa l-a bagat repede in ciolan. Ma tem ca 4 ani conf 293 omul este pe pozitie. Si eu imi doresc sa plece Burli, dar ma indoiesc ca CSM va face vreo mare branza! Principalul vinovat in acest caz este ofiterul Ghibea Catalin, care daca stia meserie nu lasa sa se intample evenimente pe tura lui si stia sa faca hartiile in conformitate! Recunosc ca am participat la imobilizari dar hartiile erau "beton" si ne duceam la parchet cu zambetul pe buze! Vinovati sunt si cei din conducere si cei din ANP care l-au mandatat atatia ani pe Ghibea drept SEF de TURA desi stiau ca este "slabut". In momentul cand accepti astfel de sefi iti asumi si riscul la evenimente! Ca sa numai zic de LST lui Ghibea a.s. Miron Vasile pentru care starea de betie este una eterna. Ghibea nu l-a vazut cand l-a bagat in serviciu? Cum a fost el prezent la eveniment daca declara ca s-a ascuns dupa usa? Daca a vazut modalitatea de interventie de ce nu a intervenit pentru a opri actele de violenta? Nu Burlibasa este vinovat pentru eveniment! El este vinovat ca nu a stiut sa managerieze desfasurarea ulterioara a tavalugului care a urmat! Imi aduc aminte cum ia chemat pe Miron si Codreanu la el in birou si ia pus sa-si dea demisia. El arunca motanul pe Bala! Daca avea "cohones" nici nu facea acest gest si-si apara oamenii! Pe noi nu ne intereseaza cati bani ia Burli salariu, pe noi cei de pe plantatie ne doare ca omul nu se implica in normalizarea unei puscarii! Nu l-am vazut pe sectii la perchezitii, la apel sau la alte activitati cu impact asupra ppl! In comparatie cu Tugui care era "javrit" de puscarie Burlibasa este total nepregatit! Degeaba stii legile pe de rost daca modul de conduce un grup de oameni nu l-ai deprins in timp! Asta nu se invata in facultate sau academie!
CHE GUEVARA

mihai virgolici spunea...

poate cei care vor decide asa zisa detasare a lui burlibasa nu o sa dea un "nou restart" favorabil acestuia.

asa a hotarat si burlibasa pt papusa cheala la controlul din aprilie.... "un nou restart".

arma secreta a lui burlibasa... tupeul si inocenta indolenta pe care le utilizeaza ca sa faca fata problemelor.

oare cei care l-au examinat (proba interviului) au observat ca nu are nimic de a face cu managementul?

daca nu era incidentul acesta isi trecea omul in curriculum ca a fost mare comandant la o unitate de penitenciar. acum se stie ca este un manager prost, dar daca nu se intampla incidentul, cine mai accepta sesizarile venite din partea subordonatilor?

doar asa scapam de rele, prin alte rele?

Anonim spunea...

demisia ar fi un gest de mare onoare in aceasta situatie

Anonim spunea...

@ 18.08.2010, 15:51:00

Galatene, 217 milioane lei "vechi" inseamna 21.700 lei "noi" si nu 217.000 lei. A fost pe intelesul tau? Ca la Galati o fi mai greu...

Anonim spunea...

Intodeauna mi-am dorit sa fiu condus de un om cu mai multa carte ca mine ,mai destept,adica,dar in ultima vreme manelizarea a cuprins si ANP-UL, noi agentii veniti de oriunde numai cu scoala militara - nu,vrem sa ne conduca manelistii, adica oamenii mai prosti ca noi .
Si o vor face.

Anonim spunea...

Azi , legea e incorecta:, de ce?1.are putine liniute , cum spune L.S.T-ul nostru, fata de ce era an urma cu 10 ani,- an caz de agresiune fizica a unui detinut singura ta invocare, legitima aparare:, daca te agreseaza verbal, si intra an criza , an putinele lui momente de luciditate, cum trebuie reactionat, actionat, atunci cand nici legea , nu e an favoarea ta, nici seful " ala "mare, care mai esti si magistrat , nu te sustine, care este alternativa, cu tot respectul muncii colegilor stiu ce anseamna sa fi prns antre" lege si ordine"," a face sau a nu face ceva imoral, asa cum e an cazul respectiv, este vina:-acelor care nu tot dau cu drepturile detinutilor, ale omului, colegii nostrii nu au fost oameni?, de ce nu s- a gasit pana acum la ceva ampotriva lor , e clar ca unul dintre ei a deranjat pe cineva, pe cine, ? cu ce? de ce?,de ce acum ai catalogati ca si criminali, toti dati ca : a murit un "om", pentru moartea respectiva nu e nimeni de vina, decat Dumnezeu stie, iar daca serviciu de contra-informatii face munca corecta se vor afla multe dedesupturi , veti vede ca am dreptate an analiza faptelor respective, s-a antamplat ceva an camera, nu se pote , hotul nu toanra decat 1- e constrans cu usa,
2- i se promite ceva dar nu se da decat daca informatia este corecta si se solutioneaza cazul, dar unde nu ESTE VOINTA, NU E NICI STARUINTA:bate si ti se va deschide, cu sensul vei afla adevarul@sunt convins ca Domnul director adjunct va face lumina si ne va spune si noua adevarul: este un fin observator sintetizator, sa aveti parte de inspiratie an a lua deciziile cele mai bune! O seara buna

Anonim spunea...

Vor fi tăiate DE MAINE bugetele Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ( cu 494,6 milioane lei), Ministerului Administraţiei şi Internelor (476,8 milioane lei), Ministerului Apărării Naţionale (278,5 milioane lei), Ministerului Justiţiei (198 milioane lei), Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (168,6 milioane lei), Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (142,5 milioane lei), Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (121,7 milioane lei), Ministerului Public (105,2 milioane lei).
Asa ca saracilor razboiti-va intre voi, Guvernul va lucra si el.
Aferim

Anonim spunea...

Azi , legea e incorecta:, de ce?1.are putine liniute , cum spune L.S.T-ul nostru, fata de ce era an urma cu 10 ani,- an caz de agresiune fizica a unui detinut singura ta invocare, legitima aparare:, daca te agreseaza verbal, si intra an criza , an putinele lui momente de luciditate, cum trebuie reactionat, actionat, atunci cand nici legea , nu e an favoarea ta, nici seful " ala "mare, care mai esti si magistrat , nu te sustine, care este alternativa, cu tot respectul muncii colegilor stiu ce anseamna sa fi prns antre" lege si ordine"," a face sau a nu face ceva imoral, asa cum e an cazul respectiv, este vina:-acelor care nu tot dau cu drepturile detinutilor, ale omului, colegii nostrii nu au fost oameni?, de ce nu s- a gasit pana acum la ceva ampotriva lor , e clar ca unul dintre ei a deranjat pe cineva, pe cine, ? cu ce? de ce?,de ce acum ai catalogati ca si criminali, toti dati ca : a murit un "om", pentru moartea respectiva nu e nimeni de vina, decat Dumnezeu stie, iar daca serviciu de contra-informatii face munca corecta se vor afla multe dedesupturi , veti vedea ca am dreptate an analiza faptelor respective, s-a antamplat ceva an camera, nu se poate , hotul nu toanra decat 1- e constrans cu usa,
2- i se promite ceva dar nu se da decat daca informatia este corecta si se solutioneaza cazul, dar unde nu ESTE VOINTA, NU E NICI STARUINTA:bate si ti se va deschide, cu sensul vei afla adevarul@sunt convins ca Domnul director adjunct va face lumina si ne va spune si noua adevarul: este un fin observator sintetizator, sa aveti parte de inspiratie an a lua deciziile cele mai bune! O seara buna domnului director Ioanitoaia aveti acest har de a patrunde mistere , felicitari si la mai mare! , pacat ca nu mai sunteti acolo.

Anonim spunea...

Pentru Mihai "Said" Vargolici: crezi ca managementul se poate vedea la un interviu? Pai toata lumea stie teorie si isi poate face un proiect frumos pe management pentru interviu, numai ca practica este cu totul altceva! Aici te lovesti cu capul de probleme: lipsa de personal, lipsa de fonduri, lipsa de implicare, lipsa de pregatire, lipsa echipei de cinducere care sa te sprijine,etc.
Nu cred ca este vreo mare smecherie sa ai in c.v. faptul ca ai fost manager de puscarie. Nu uita ca suntem la coada societatii si munca noastra nu este apreciata! Cred ca si tu ai putea sa conduci puscaria daca ai avea 3 directori destepti si devotati langa tine!

Anonim spunea...

SERVICIUL,, PREVENIRE ,,ce dracu a facut?

Anonim spunea...

As dori sa fac cateva consideratii lingvistice pe marginea sortii acestui personaj telenovelistic si anepistic, in acelasi timp. Asadar, s-a titrat: "Afara cu Burlibasa !". Buuuun, voi spune eu. Il dam afara pe Burlibasa, asadar. Intrebarea este: "De unde il dam afara pe Burlibasa ?". Din penitenciarul de la Galati, din ANP sau, mai rau, din justitie ?. Imi pare rau, dar de justitie nu va puteti atinge, oameni buni. Justitia este o putere si e intangibila. Magistratii sunt inamovibili. Atunci, de ce sa il dam afara pe Burli, daca tot nu avem cum? Nu mai bine il rugam sa se detaseze de unde a venit detasat ?Asadar, din acest punct de vedere, mai bine si mai corect gramatical ar fi sa strigam "Detaseaza-te, Burli, transfera-te Burli, pleaca de unde ai venit sau, chiar, du-te invartindu-te unde oi sti ca noi nu te dam afara, ca nu putem !". Asadar, degeaba titram "Afara Burli !" ca Burli tot ce vrea imunitatea lui va face. E ca si cum ai dori sa ii iei bilet cuiva la tren si te duci la casa de bilete mai mult decat hotarat, imbujorat, impacientat si zici :"Dati-mi, va rog, un bilet, nu conteaza la ce tren, poa' sa fie si la marfar, dar dati-mi repede unu' ca trebuie sa dau afara pe cineva!" In acest context, alta treaba ar fi fost daca cineva ar fi spus, de exemplu :"Afara cu Tarabostes. Poate sa il ia si pe Gerula, daca vrea !". In acest caz, expresia ar fi fost corecta si posibila morfologic si sintactic. Asa ca, pe viitor, va rog sa aveti grija la exprimare. E ca si cum ai dori sa iti dai afara sotia din casa, dar uiti ca nu ai cerut divortul, nu ai facut partajul si, mai mult, s-ar putea sa dormi chiar tu in pod, cu aceasta ocazie.
Dromihetes Agramatul

Anonim spunea...

@17:25 PT: Realitatea rste data de lege si de complice e o abordare diferita, chiar daca fapta an sine o numiti crima, criminali oamenii acestia ca sunt afara dati sau nu vor gresi, si vor intra dupa gratii aplicandu-se acelasi tip de tratament, trebuie gasita o cale sa anvete din propriile grseli se scrie fapta la dosar si le sunt limitate drepturile , angjati durata determinata, cu drept de prescriptie a faptelor sau civili la G.A.Z, angrijitori n, e o forma de pedeapsa?!

Anonim spunea...

Domnule Huginn, cu riscul de a nu-mi raspunde pentru off-topic, va rog frumos sa-mi dati un sfat la modul cit mai serios cu putinta. In cursul anului viitor ma voi insura cu o colega de serviciu. Ne cunoastem de doi ani de zile, de cind am ales aceasta meserie. Umbla zvonul ca incepind de anul viitor se vor face disponibilizari de personal acolo unde exista doi membrii de familie( sot si sotie). Prietena mea este speriata ca unul din noi isi va pierde locul de munca si ne gindim sa aminam nunta. Ce sfat ne puteti da? Cunoasteti mai multe amanunte?

Anonim spunea...

adica Oprea de la tg jiu nu mai poate cirpi prieteneste cite un detinut cu bocancul in tibii sau un pumn in plamani,nu se poate.

Jack Sparrow spunea...

CHE GUEVARA

18.08.2010, 18:49:00

Chiar daca a ocupat functia prin concurs si sta 4 ani, conform legislatiei aplicabile magistratilor, Burlibasa, ulterior anuntarii rezultatelor concursurilor a avut nevoie de detasare de la CSM, art. 58, alin 1 din Legea 303/2004.

Deci daca CSM decide incetarea detasarii, Burlibasa ramane ca director doar daca isi da demisia din magistratura. In acest caz insa va fi salariat ca si personal contractual, fiind insa la "mana" ANP ulterior.

Ceea ce este uimitor in toata aceasta poveste se gaseste pe site-ul CSM:

http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/05_01_2009__19564_ro.pdf

Hotararea nr. 457 din 4 decembrie 2008 a Sectiei pentru judecatori a CSM spune: "se respinge solicitarea ministrului justitiei de detasare a domnului Burlibasa Neculai, judecator la Judecatoria Barlad, la Administratia Nationala a Penitenciarelor."

Anonim spunea...

in urma rectificarii bugetare justitia a pierdut niste bani de la buget.urmarea: parerea mea eset ac nu vom vedea prea curand banii de echipament.
colegule de la galati cand a stat Maxim pe tusa ca el e sluga la toti stapanii de la puscarie.

Anonim spunea...

Voi de la Penitenciarul Galati , incepand de la director si pana la ultimul agent, sunteti niste tarani, am mai scris eu de voi acum doi ani , acelasi lucru si nu m-am inselat.

Anonim spunea...

Deliurium tremens adica sevraj la alcool (deci nu era beat ci dimpotriva). Delirium, adica pierduse contactul cu realitatea. Sevrajul la alcool este cel mai periculos, singurul care pune viata in pericol. Luati aminte!

Anonim spunea...

ce tot aveti cu burlibasa,lasati omul in pace,va deranjeaza ca e corect?

Anonim spunea...

Sistemul a fost saracit de ministerul justitiei care a avut proasta inspiratie sa numeasca magistrati in functiile de directori de penitenciare inca din 2003. Ex.Stasie de la Ploiesti care pe langa salariul de peste 150.000 milioane(lei vechi)/luna, cele doua salarii cumulate,(de procuror si de director) a mai dat ANP-ul in judecata, pentru nu stiu ce spor pe care nu l-a primit cat era director, a castigat iar penitenciarul Ploiesti trebuie sa vanda ceva masini pentru a ajuta anp sa-i plateasca "drepturile restante".
Vai de "steaua" noastra, noi nu vom fi niciodata ai MJCL/ului,noi suntem niste "cenusarese", printesele sunt magistratii carora nu le-au fost micsorate salariile cu 25%, primesc sporul de 50% pentru suprasolicitare neuropsihica. Dar stiti ceva? ei au stil, educatie, nu se balacaresc ca la usa cortului si isi spala rufele in familie nu procedeaza ca noi care abia asteptam sa greseasca un coleg (din lipsa de educatie, stres, frustrre)si-i dam si noi una in cap sa crape de tot. Si inteligenta... si modestia....Le vedem la altii!

si totusi spunea...

Dacă este ironic, anonimul de la 17.58 are o ironie ieftină, dacă, însă, a scris cu sinceritate, e un antisocial sadea si îndeamnă la omor. Chiar trebuie să-i apară incitarea la comiterea de infractiuni?

Anonim spunea...

Bine spunea un coleg mai sus. Suntem condusi de oameni incompetenti, fara pic de rusine. Cati dintre noi nu au fodt in situatia de a-l vedea pe seful cum se contrazice singur. Astia nu vor decat sa se acopere de hartii, sa fie ei in regula ca sa-si pastreze ciolanul castigat pe nedrept.
Ce program are un director? Cum justifica cele 8 ore de munca? Nu e nicaieri afisat nimic. dOAR CEI MICI AU ORAR, CE JUSTIFICA SI MINUTELE DE ACTIVITATE. dAR SEFUL POATE STA LA BIROU SA SE FACA CA LUCREAZA.
Un sistem ce pute, plin de sefi complexati si frustrati. Dca esti tare pe pozitie de ce ti-e frica? Nu ai de ce. Le doresc sa urce cat mai sus. Nu de alta, dar caderea se face mai rapid.

Anonim spunea...

18.08.2010, 21:32:00 din moment ce generalizezi inseamna ca ai facut cunostinta cu toti cei 200 si ceva de cadre de la Galati? Daca nu mergi pe burta.
18.08.2010, 20:02:00 et insori si daca se vor face disponibilizare dai divort si locuiesti in continuare cu sotia.mare problema.

Anonim spunea...

putin off topic: cu toate codurile de canicula si temperaturile suportate vara asta nu am vazut sa se dea apa minerala asa cum prevede legea.si slava domnului nu am privat hotul de dreptul la aer.si nici bataie nu i-am dat ca era cald.

Huginn spunea...

@ 20:02
Intr-adevar s-au vehiculat criterii care mai de care mai fanteziste. Un astfel de criteriu ar fi insa neconstitutional, daca nu punem la socoteala ca ar fi tampit.

E adevarat ca traim in tara guvernata de Boc si ai lui, dar n-as renunta la casatorie pentru un zvon. Cu urari de bine. H

Anonim spunea...

In Penitenciarul Galati s-a produs o crima sub obladuirea judecatorului.Tot penitenciarul galati dupa firma Nokia produce cele mai multe telefoane mobile..Este dealer recunoscut si tot cu acelasi manager!Intrebarea este: Cati oameni mai trebuie sa moara pentru a fi schimbat @urlibasa...

mihai virgolici spunea...

am promis ca nu mai vorbesc cu tine, din aprilie, dar vad ca prin afirmatiile sustinute de tine in presa publica ma vad nevoit sa-ti atrag atentia ca esti ipocrit domunule director burlibasa.

conform mesajului din presa locala pot trage urmatoarele semne ce atesta ipocrizia.
tu de ce nu-ti dai demisia? sau de ce nu ceri asta oamenilor de paie pe care i-ai numit in functie?
unii au sesizat comisia de disciplina in diferite cazuri si au pierdut.
ah, vrei compensare doar cand este cazul tau. tu esti egalul altora, pe care ii inviti la o provocare, dar alti nu au dreptul de a primi o compensare.

de ce sa-ti dai demisia? chiar?! de ce?
spune 10 masuri manageriale care le-ai dat de la nivelul directorului de unitate. macar 5 dispozitii, care sa priveasca intreaga unitatea, prin care ai vrut sa implementezi propriu proiectul de management, cu care ai pacalit comisia de examinare.

sunteti detasat si nu luati decat ~170 milioane lei salariu dar nu va trece nimic prin cap cum sa-i justificati.

personal (si inca vreo 75%din unitate) am dorit f mult sa veniti la conducerea unitatii dupa perioada lui stanciuc&tugulan, dar ati dezamagit profund pe mine si pe inca 80% din oamenii unitatii.

stanciuc, tugui, burlibasa nu sunt decat fatete ale aceluiasi rau, numit: "interesul personal". nu ati pus niciodata interesul colectiv peste interesul personal.
statutul de director, la care ati ravnit atat, va obliga sa faceti asta.
nu ati facut fata obligatiilor asumate; imi pare rau si va doresc
sa aveti un pic de onoare pentru a se mai salva ce se mai poate.

nu uitati, ignoranta este mama tuturor relelor.

Anonim spunea...

Domnul Director nu e numai ipocrit!!! E si afemeiat...Se pare ca a fost vazut in compania secretarei Balica la o terasa pe faleza Dunarii.Foarte apropiati unul de celalalt ca si la servici! Asta iar ne aminteste ca de exp.(de Stanciuc si relatiile sale)...