Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 3 august 2010

Împuternicirile nu sunt o soluție

Vocea poporului a grăit și împotriva împuternicirilor. 84% dintre cei care au votat 'apreciază' negativ practica împuternicirilor. Motivele le știm, iar efectele le simțim.

Nu toți împuterniciții își merită scaunul și nu toți se implică îndeajuns. E prea mult și se abuzează de o prevedere care ar trebui să fie o excepție. Demotivant și păgubos.

Cum apreciați practica împuternicirilor în funcții de conducere?

Ultimele sondaje au scos în evidență modul defectuos în care sunt acordate primele de 50%, ANP se gândește să schimbe procedura pentru a elimina abuzurile. Să trăim noi s-o vedem și pe asta. Nici conducerea ANP nu depășește nivelul de foarte slab. Poate mișcă și aici ceva.

Noul sondaj e despre sistemul de formare profesională în sistemul penitenciar. Votați, rogu-vă! Domnii de la ANP citesc chiar dacă nu recunosc. Uneori mai și ascultă.

40 comentarii:

Anonim spunea...

Interesul poartă fesul.

.............!!!!!!!

Anonim spunea...

Nenicule sti ceva ? din 10 inputerniciri gasesti 2,3 care chiar ar merita ,dara la concursurile ANP-iste sa-mi fie cu iertat , e jaliste, nici 1 din 100 nu ia examenul daca nu are un tatuc politic in spate , e jale priviti concursurile din anii precedenti .
Pai e posibil ca pt dir general, dir gen adj, dir de directie, dir de unitati sa se inscrie numai 1 pe loc?, pai astea sunt concursuri nenicule ? PAI CREDETI CA SUNTEM PROSTI SI NU VEDEM REGIA?
Acu o dati cu concursurile astea , doar doar se va organiza acum, ca cine stie simtirati ceva-n aer, nu?, ultimul tren,nu?

Anonim spunea...

Sunt oameni care merita imputerniciti cum este Craioveanu de la Pelendava . Acum unitatea asta arata ca un adevarat penitenciar . Se vede mana de om gospodar . A salvat unitatea de la faliment . E un om extraordinar si un sef exemplar . Multi l-ar dori la ei in unitati dar speram ca ANP ii va da imputernicire si-l vom pastra .

Anonim spunea...

@ 23:39

N-am mai ras atata de dinainte de reducerea salariilor. Craioveanu a salvat unitatea de faliment!? Unitatea arata ca un adevarat penitenciar?! LOL

Anonim spunea...

conform
L.293 ART. 36
(1) Funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciare vor fi sprijiniţi în construirea sau cumpărarea, o singură dată în timpul carierei profesionale, a unei locuinţe proprietate personală, în localitatea în care îşi are sediul unitatea la care sunt încadraţi, din fondurile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau alte fonduri guvernamentale, în condiţiile legii.
Exista posibilitatea de a cumpara o locuinta, deci la fel cum se achita pana la 50 % chiria cred ca la fel de bine se pot ajuta si cei care au cumparat cu credit prima locuinta personala.
Avantajul este ca te alegi cu ceva la sfarsitul carierei de "MILITIAN"

Anonim spunea...

Toti imputerniciti sunt pilosi:unul e prieten cu nu stiu cine din ANP, altul e prieten cu unul care are cunostinte prin ANP, altul are colegi in ANP,altul are pile in MJ, altul are pile la partid, indiferent de culoare si enumerarile ar putea continua.
Putini din actualii imputerniciti ar lua concursul pe bune.
Poate se gandesc mai mari ANP sa-i avanseze pe functie fara concurs, avand in vedere criteriile enumerate mai sus.

Anonim spunea...

Pregatirea continua a personalului se face doar pe hartie. Cele 60 ore prevazute a fi alocate pregatirii continue nu au fost folosite niciodata. Deh, lipsa de personal. Cum sa se renunte la punctele de lucru aducatoare de venituri proprii. Doar putem lucra si "dupa ureche". Parerea mea: nu exista pregatire profesionala.

Anonim spunea...

NICI IMPUTERNICITU DE LA COLIBASI NU IESE DIN TIPARE. A COMIS MAI MULTE GRESELI PANA ACUM SI NICI MACAR NU VREA SA STEA DE VORBA CU PERSONALUL. L-AM CUNOSCUT PRIN PARCARE CAND PLECA SPRE APARTAMENTUL PE CARE A AVUT GRIJA SA-L INCHIRIEZE IN MIOVENI PE O SUMA FABULOASA...3000 LEI LUNAR IN ACTE DESI NU II DA PROPRIETARULUI DECAT 900 LEI/LUNA. SI NICI NU VREA SA VINA SA STEA DE VORBA CU ANGAJATII LA SALA DE PREGATIRE SA VEDEM CE VREA SA FACA . DA ACESTA VA ESTE IMPUTRNICITU DE LA COLIBASI DOMNULE BALA .VREA SA DEA LIBERTATE LA HOTI CUM ERA PE VREMEA LUI DIDEA.SA VA FIE RUSINE DOMNILOR CA ATI INDEPARTAT UN PROFESIONIST SI ATI ADUS UN " ROTITOR". CEI CARE SUNT DE LA COLIBASI STIU MAI MULTE. RUSINE DOMNULE DIRECTOR GENERAL CA LA COLIBASI NU APRECIATI MUNCA PE CARE AM DEPUS-O CU TOTII! RUSINE CA NU NE ASCULTATI SI PE NOI!

THEO spunea...

Pregatirea continua a personalului e SUBLIMA dar lipseste cu desavarsire.Posibilitatile de a face cariera in acest sistem sunt nule,daca nu ai sprijin politic iesi la pensie din functia pe care te-ai angajat.Studiile superioare nu te ajuta sa poti inainta in cariera,aprecierile de la finele fiecarui an sunt gargara si limbaj de lemn,initiaiva este pedepsita in acest sistem,cum sa te faci remarcat,cum sa-ti dovedesti capacitatea in aceste conditii?!

Anonim spunea...

E clar. Salariile vor ramane EXACT la fel. Desigur, ei vor spune ca vor fi marite cu 10 %. De fapt, nu va mai fi acordat cel de-al 13-lea salariu. Acelasi lucru inseamna. De fapt, in prezent, diminuarea venitului este mai mare de 25 la suta prin efectul TVA-ului marit. La iarna, pierderea va fi si mai mare. In plus, se mareste si pretul curentului electric. Cred ca se va ajunge, ca sa nu exagerez, la o diminuiare de 40 la suta fata de ce aveam anul trecut in buzunare. E socant. As dori sa ma contrazica cineva, poate gresesc, ca sa nu o iau razna.

Anonim spunea...

Dar imputernicitul este un profesionist,la varsta lui, cum nu o fi, mai are putin si uita tot ce a invatat,intelegeti-l ca e obosit tipul, mai are putin si ar trebui sa iasa la pensie, de ce nu ar merge de pe o functie de director ? Dar cum nuse gandeste la pensie... SA AVETI PARTE DE EL PANA LA...ADANCI BATRANETE! Spuneti de chirie, pai acest om ESTE SUPER CORECT, NU COMITE NEREGULI,NU A COMIS NICIODATA,CUM SA FACA ASA CEVA DANSUL, GRESITI DOMNILOR,NU-L CUNOASTETI BINE, DAR O SA-L CUNOASTETI! O sa vedeti voi ce CORECT SI bun DIRECTOR este acest DOMN. Oare nevestei o sa-i convina LUXUL din acel apartament ? e pretentioasa FOC ! SA AVETI PARTE DE EL PANA LA ... Ne rugam la Dumnezeu sa il tina acolo domnul director general, ca nu plange nimeni dupa el! mAI ASTEPTAM VESTI DESPRE CHIRIA ACESTUIA.

Anonim spunea...

Pt. anonimul de la 18.01.00
Întrebare: de unde si pana unde precedentul împuternicit este profesionist?
Ca te instiga sa bați hoții?
Tu pentru asta veneai la serviciu?
Iți place sa vezi sânge de bandit?
E atât de profesionist ca n-a fost in stare sa treacă de proba de aptitudini operare PC chiar pentru postul pe care îl ocupa acum. Știai asta?
Cate examene pentru posturile pe care le-a ocupat (sef tura, sef serviciu siguranța, sef serviciu regim, dsdrp, director) le-a trecut pe bune sau le-a dat profesionistul tău?
Care sunt greșelile actualului împuternicit:
- Are ușa biroului deschisa si nu permite unor lingăi ca tine sa ii prezinte osanale? Nici măcar colcea aurica n-a avut succes.
- Nu mai ai acces la sporul de sacrificat?
De unde știi tu cat e chiria?
- De ce ”profesionistul” tău tine blocat apartamentul de serviciu din Popa Șapca (cartier in Pitești). Asta de ce nu o spui Directorului General. De ce profesionistul tau nu a avut curaj sa scoata detinuti la munca. De ce profesionistul tau nu a avut curaj sa acorde timp de 2 ani jumătate măcar 24 ore invoire unui hot. Asta înseamnă profesionism? Sa poti sa lovesti pe altul cand ai fata acoperita? De ce profesionistul tau se inchidea in birou cu jurizda si izmenarul de la sipa spital, amenintand secretarele sa nu fie deranjati decat de ministrul justitiei.
- Da, intradevar, cei din Colibasi stiu mai multe de lingai de top ca baroana, ciuta, duta, bobeanu, racaleanu, popescu f., mogardici, lazar, abonati la sporul de sacrificat, ca amenintati ca o puneti de o revolta a personalului sa fie repus in functie dinisor.
- Da, rusine ANP ca ati permis unui bolnav psihic și paranoic sa conducă o puscarie! (vezi cui a tinut lumanari in biserica – DUCHIN).

Anonim spunea...

Imputerniciti? Sifoanele directorilor din unitati,sefutii mici, directorasii imputerniciti, sifoanele directorilor din ANP.
AVETI CURAJUL DRAGI COLEGI SA FACEM O LISTA A CELOR IMPUTERNICITI SI A CELOR CARE STAU IN SPATELE LOR?

Anonim spunea...

Craioveanu...a salvat unitatea??? Ce gluma buna!!! A salvat-o asa cum a salvat PMT, asa cum a salvat fabrica de la PMS.Nu stii ce vorbesti anonimule. La PMS tb sa vina cineva sa ne salveze!E jaleeeeee.Nu mai ai cu cine sa vorbesti, daca vorbesti cu trei oameni trei iti dau solutii diferite , sau vin cu idei diferite! Profesionisti avem.Pacat ca nu sunt luati in seama PT A MERGE BINE TREABA.Profesionisti gen - BECHEANU, LAURA CIOABLA , GASPAR , SERBAN M,DINU CLAUDIU , VOCHESCU DANIELA,CALOTA MARIN TOTI PROFESIONISTI SI IMPUTERNICITII LUI BECHEANU.

Anonim spunea...

PTR. THEO spunea...
"...nu ai sprijin politic iesi la pensie din functia pe care te-ai angajat.Studiile superioare nu te ajuta sa poti inainta in cariera"

SI ATUNCI CUM SE FACE CA 80% DIN ACTUALI OFITERI SUNT FOSTI AGENTI???

Anonim spunea...

daca sunt arestati colegii de la pnt Galati implicati in evenimentulde acum aproximativ 2 luni,trebuie sa-i multumim lui Burlibasa,este meritul lui.MULTUMIM DOMNULE DIRECTOR PTR CA NE BAGATI LA PUSCARIE.
RUSINE SA VA FIE.

Anonim spunea...

ar trebui sa facem un nou sondajIL MAI DORITI PE BURLIBASA LA GALATIIN CONDITIILI IN CARE SALARIUL MEDIU VA FI DE APROX. 1500 SI EL ARE CAM 20000?

Anonim spunea...

Ultima oră:

Ministrul Justitiei a propus ca pentru fiecare functie de conducere să se dea concurs din nou. Nu este corect. Doar s-au dat o dată concurs. Nu fac nimic sindicatele în acest sens?

Anonim spunea...

DOMNULE JUDECATOR BURLIBASA ,VA-TI PUS INTREBAREA CA DACA LA GALATI ERA INFIINTATA GRUPA DE INTERVENTIE SPECIALIZATA NU SE MAI AJUNGEA CA ASTAZI COLEGII NOSTRI SA NU MAI FIE ARESTATI SI ACUZATI DE OMOR?
GINDITI-VA LA ASTA SEARA LA CULCARE.
SOMN USOR

Anonim spunea...

E o idee buna sa fie scoase la concurs functiile de conducere ocupate de imputerniciti. Acum o sa se vada valoarea unora, numai daca nu concureaza singuri pe post.

Anonim spunea...

SE PROMOVEAZA COLEGII UMILI,[DESTOINICII],NEPREGATITII,PARSIVIISI AFONII...SA RAD NU POT...TE SIMTI SI TU?

Anonim spunea...

Se scrie ,,v-ati pus"!
Ai urmat studiile la S.H.?

Anonim spunea...

DRAGI COLEGI,DACA AVETI IN UNITATIILE DUMNEAVOASTRA INPUTERNICIRI,GEN,NEPREGATITII, [DESTOINICII]UMILII SI AFONII IN FUNCTIILE PE CARE LE OCUPA FACETII CUNOSCUTI ,DAR ARGUMENTATI PENTRU CA ASA ESTE ONEST .CREZI CA ASA POT VEDEA MAI BINE,MAI MARII LOR?

Anonim spunea...

PT. PRIETENUL DE LA ORA 20:38
SE PARE CA FACI PARTE DIN FOSTA CLICA PE CARE O INFIINTASE DIDEA. CE NU MAI POTI SA VINZI TELEFOANE LA HOTI?TI-A STRICAT DINISOR APELE?SAU SIPA ,SAU BAROANA, SAU DUTA..... PRIETENE PENTRU NOI CEI DIN PAZA DINISOR E CEL MAI CAPABIL.NU O SA-I CALCI NICIODATA PE URME.NU AI MAI LUAT SALARIU DE SACRIFICIU?PAI NU TE INTREBI DACA IL MERITI?
EU DE CAND MA STIU LA PUSCARIE NU AM LUAT DECAT O DATA SI DECAT NUMAI O SINGURA LUNA.NU CA TINE CARE ERAI OBISNUIT SA BENEFICIEZI MEREU.SI MAI TINE MINTE CA SUNT DINTRE ACEEA CARE MUNCESC ACOLO SI AM SPRIJINIT PE CEL CARUIA VOI II SPUNETI PARANOIC PT. CA EL A INDREPTAT LUCRURILE LA COLIBASI.VOI VA PITEATI PRIN BIROURI SI ATUNCI CAND HOTII VA INJURAU FUGEATI SI NICI MACAR NU VA FACEATI DATORIA SA II INTOCMITI RAPOT DE INCIDENT.DE CE OARE?VA ESTE FRICA SAU VA AU HOTII LA MANA CU CEVA?
APROPO VEZI CE SCRIE ANONIMUL DE LA ORA 20:20 ZICE CA NU A EXCELAT IMPUTERNICITUL DE AZI ACOLO UNDE A FOST.ZICE CA NU LE MAI TREBUIE. DE CE OARE? SIGUR ESTI DINTRE CEI CARE VREI SA FACI AFACERI CU HOTII DE II DORESTI MOARTEA LUI DINI.SAU POATE DORESTI SA LE REIEI. SUCCESURI. DA TE VEI LOVI DE NOI CA NOI STIM CE E MAI BINE PENTRU NOI. NU E ASA COLEGILOR DE LA COLIBASI? AVETI DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE GARANTAT FRATILOR.SPUNETI LUCRURILOR PE NUME SA LE CUNOASCA TOATA LUMEA. VA DORITI SA MAI FACETI SERVICIU CA PE VREMEA LUI DIDEA SAU DORITI SA CONTINUAM CE A INCEPUT FOCICA -DINISOR SI NOI CE MULTI?

Anonim spunea...

Nu e vorba doar despre posturile ocupate de împuterniciti, ci despre TOATE posturile de conducere. Aici e nedreptatea.

Anonim spunea...

Pt anonimul 20,58 ;AM STUDIAT ACADEMIA ,NU AM DAT EXAMEN PENTRU POST DE OFITER ,CU FACULTATEA DE SPORT SI SA LUCREZ LA POPOTA..

Anonim spunea...

Se vorbeste pe penifest despre licitatii,chioscuri,mici gainarii,etc.Consider ca ceea ce se intampla acum la Galati este mult mai important si mai grav decat orice.Ne plangem ca nu vom lua bani suficienti si ne isterizam din cauza asta!As ruga administratorul sa acorde putina atentie si evenimentelor de la Galati.E in joc libertatea si soarta unor lucratori care si-au dedicat o buna parte a vietii sistemului penitenciar.Acum risca sa ajunga dincolo de gratii,impreuna cu cei pe care pana acum i-au custodiat.Nu merita acest lucru!A.N.P.-ul si federatia sindicala ar trebui sa faca ceva!

Anonim spunea...

Daca ar fi numai "va-ti"-ul, dar citeste-i ideea: "CA DACA LA GALATI ERA INFIINTATA GRUPA DE INTERVENTIE SPECIALIZATA NU SE MAI AJUNGEA CA ASTAZI COLEGII NOSTRI SA NU MAI FIE ARESTATI SI ACUZATI DE OMOR?"

Deci, stimabile galatean urlator, daca ar fi existat grupa de interventie, nu scapa nici unul dintre voi nearestat. Asta ai vrut sa zici? Ca asta ti-a iesit, istetule!

Nu, eu cred ca de vina e tocmai SUBCULTURA (ca sa nu spun incultura). Numai niste salbatici needucati si doar niste neevoluati ca specie si ca indivizi puteau sa procedeze asa.

Si nu uitati, ca voi, galatenii, recidivati la scurt timp. Sa inteleg ca ati la concluzia ca bataita la poponet nu mai era kynky?

Anonim spunea...

@ 05.08.2010, 22:04:00

Si dupa ce ai "studiat academia" asa, pret de vreo doua ceasuri, de pe bordura de peste drum, ce ti-ai spus? Nu merita sa-i urmezi si cursurile! Si cum de cladire deja te plictisisesi, te-ai dus la S.H.! Predestinate initiale. Sa vina de la second hand? Hmm!

Anonim spunea...

Pentru 21:30:La Snap sunt 3 directori adjuncti imputerniciti!!! Cel putin unul dintre ei nu are obiectul muncii

Anonim spunea...

ALOOOOOOOOOO,ALO ,SA TRAITI ,CE MAI FACETI?ALA MICU AL MEU SE DESCURCA,DA DA ,BINE, SA SE TINA DE MUNCA,DA DA.NUMAI BINE

""the one"" spunea...

Doamne ce va mai certati pe "ciolane"si pe "studii",dar stati ca o sa vina ziua de salariu ,atunci sa va vad daca va mai arde.Lasati rautatile si mai bine va ganditi la ziua de maine,ca o sa ajungem sa ne ia astia tot ,sau mai rau nu o sa mai aveti pe ce sa va certati..parerea mea..sindicatele numai misca nimik???sau au cazut la pace???

Anonim spunea...

Nu stiu de ce administratorii acestui blog fac reclama si trimitere la blogul cu circuit inchis "Oltenia prison"-proprietatea exclusiva a d-lui A.P,este o rusine ca presedintii de sindicate sa fie de acord cu un blog unde scrie si comenteaza doar administratorul,intr-un timp cand era in discutie persoana d-lui Dumnitrascu pe acest blog (penitenciar) se mai cenzurau unele comentarii negative la adresa dumnealui dar administratorul a realizat ca nu castiga nimic asa ci doar antipatie si nu a mai cenzurat postarile decat cele vcare incalcau grosolan regulile,ar trebui sa stergeti trimiterea de pe blog la blog-ul OLTENIA PRISON CARE NU ESTE UN BLOG CI DOAR UN LOC UNDE ADMINISTRATORUL-PROPRIETAR POATE SA-I INSULTE PE TOTI.Va rog analizati aceasta cerere pertinenta si corecta.D-le "D",presupun ca sunteti cunoscut cu administratorul blog-ului respectiv in consecinta ori discutati cu el ori nu-i mai faceti reclama ca nu merita.
Cu stima
un om care a incercat sa scrie ceva acolo si....am constatat cu indignare ca este cu circuit inchis adica doar pt. administrator,este o nedreptate sa-i mai faceti si reclama.

Anonim spunea...

@ 06.08.2010, 00:44:00

Daca nu scriai "numai misca nimic", as fi crezut ca esti doar un mic militian plin de "strambe", dar asa, mi-am dat seama ca esti si plin de "studii". Nu mai scrie tampenii sau nu mai scrie deloc (si nu doar/numai tu) si astfel vei parea stiitor. Ai priceput diferenta dintre "nu mai" si "numai"? Daca da, bravo. Daca nu, nu mai ai leac. Numai daca... :)

P.S. Am incercat sa-ti ascult indemnul si am reactionat cat s-a putut de putin rautacioas.

Anonim spunea...

Pt anonimu din 04.08.2010 ora 20:38 . Eu sunt ,,lingau de top" Baroana si vreau sa te invit la o discutie fața in fața,bineînțeles dak ai curaj sa-ti declari identitatea. Sa-mi spui personal ce nemultumiri ai tu fața de activitatea mea. Te aștept incepand cu 09.08 sa ma cauti sa stam de vorba

kabul spunea...

06.08.2010, 11:58:00

Important e ca ai reactionat dar in ideea in care apostrofezi un mod de exprimare nu tocmai erudit, nu faci altceva decat sa iriti deoarece te asezi pe un piedestal mult superior celor ce posteaza aici. Iar acest fapt nu te pune intr-o lumina tocmai buna din moment ce lumea de pe aici nu stie cine esti. Afiseaza-te, spune-ne despre tine, demonstreaza ca poti mai mult decat unii care nu stiu chiar bine sa foloseasca limba romana si apoi poate te vom respecta. Pana atunci nu esti decat unul care apeleaza la vesnicul gen de mizerie ce se practica prin penitenciarele romanesti. Sa inteleg ca ai vreo academie in spate ? Sa inteleg ca esti un absolvent al unei institutii de invatamant superior cu un nivel profesional recunoscut in tara ? Cine esti denigratorule ? Cine esti persiflatorule ? Lasa oamenii sa se exprime asa cum o pot face. Important e ca isi varsa naduful provocat poate chiar de unii ca tine.

Anonim spunea...

06.08.2010, 01:29:00

Nu mai ai somn EmiLASule? Wow ce ora !!
Baga un pumn de pastile si incearca sa adormi.

Anonim spunea...

Sa vedeti "marea imputerniceala" de la penit. spital tg.ocna! de 3 ani numai imputerniciti pe cele 3 functii de comanda. astia de acum sunt cei 3 crai de la rasarit, sunt cei mari tari! pe cand urmatorii? sau in sfarsit anp-ul vede ce se intampla cu imputernicirile astea la nivel de tara si scot posturile la concurs, sa vina oameni priceputi? daca n-o fac mai repede imputernicitii astia nepriceputi(ca sa fiu gentleman)fac praf ce a mai ramas din puscarii!

Anonim spunea...

Pentru lingăul lui dinișor – 05.08.2010 h 21.31.00
1. Din start nu sunt prieten cu tine.
2. Cei din șleahta lui dinișor aveți o fixă: cine nu agreează metodele voastre, clar pentru voi că face afaceri cu hoții. Tipic prostimii!
3. Voi unde ați lucrat vitejilor în vremea lui didea? Noroc cu dini că aveați cagule!
4. Unde am scris eu de moartea cuiva?
5. Trăiești pe sub pământ! Cine apreciază ce faceți voi ”ăștia mulți”? Vezi pulsul oamenilor(colegilor): răsuflă ușurați că nu mai e dini director! Aveți grijă să n-o pățiți pe a ălora de la Galați!
6. Dacă ar putea, Limba română te-ar aresta!

Anonim spunea...

pt. 06.08.2010, 11:58:00
Nu persiflez si nu ma dau ceea ce nu sunt,dar nu mi se pare corect ce faceti acolo.Dati dreptul la replica si cred ca modul de exprimare nu tocmai erudit este de inteles pe majoritatea blog-urilor.Nu stiu cine e emilaS sau ce face/facut el dar nu e normal ca sa fie atacat fara sa i se dea un drept la replica sau aparare,aveti metehne vechi si lasati ura sa va intunece mintea,de obicei la olteni erau valabile proverbele privind functiile,acum nu mai inteleg nimic din aceasta ura declarata fatis de comentator impotriva acelui domn.