Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 24 august 2010

Hainele cele noi ale...

Am încercat astăzi să explic unor colegi că problema acordării "banilor de echipament" este o una tehnică și că totul depinde de o ultimă semnătură de la Ministerul Finanțelor. 

Greșit, se pare! Trebuia desigur sa le comunic data și ora deși este evident că e imposibil. Eventual cu fracțiuni de secundă.

În cele din urmă am prezentat problema tehnică așa cum este. Sigur unuia i s-a părut prea tehnică. Nici așa nu e bine. Dar, alta nu există...

În contextul rectificării bugetare a apărut o problemă cu trimestrializarea cheltuielilor, Finanțele intenționând să așeze banii de echipament pentru trimestrul IV, deși solicitarea de deschidere de credite pentru "banii pe echipament" era pe trimestrul III.

Nu știu cât ajută explicația tehnică. Și, nu știu dacă este corectă reacția unor colegi care au pretenția că blogul trebuie să dea ora exactă și să semneze pentru Ministerul Finanțelor. 

Recunosc însă că unele comentarii nu le-am înțeles, cum n-am înțeles nici supararea unora pe sindicate, un alt vinovat de serviciu, care - la fel - nu știa ora exactă a acordării "banilor de echipament".

În concluzie problema pare a se fi rezolvat si banii se vor da. Cu puțin noroc, mâine revin cu precizări și cu o dată aproximativă.

23 comentarii:

Mai am un singur dor... spunea...

Sper Huggine, ca nu ai dat si tu in boala lui Bocsescu,cu azi-maine, sau mai bine la anul!Eu unul, m-am invatat cu dorul banilor,dar tare m-am mai saturat de minciuni, chiar si ale mele fiind!

Huginn spunea...

@ 21:47
Speram că până acum ați sesizat diferența dintre subsemnatul anonim Huginn si diferiți demnitari care, culmea, sunt plătiți să facă nu să mintă sau să constate.

:) Oricum nu cred că meritam jignirea comparației cu Băselu'.

Anonim spunea...

@ 24.08.2010, 21:47:00
se pare ca nu avem nici o șansă sa ne depășim condiția...din păcate.

si pentru asta tot sindicatele sunt vinovate!

ps: poza mi se pare mai mult decat sugestiva

Anonim spunea...

Huginn, te rog sa nu te superi. Sunt convins ca ai mai mult ca noi capacitate de a discerne si intelege oricat de agresive ar fi comentariile. Trebuie sa te gandesti totusi ca odata cu reducerile salariale tensiunile si neajunsurile din sistem au crescut iar sindicatele nu prea au ce sa faca. Banii pentru echipament sunt cea mai apropiata gura de oxigen la care putem spera iar lipsurile si nevoile genereaza cele mai ciudate reactii. Personal iti cer iertare in numele tuturor celor care nu au rabdarea de a astepta, a judeca si a intelege dar pana una alta hai sa fim ingaduitori. Sa stii ca esti singura noastra sursa de informare si nu cred ca cineva poate contesta acest lucru.

Huginn spunea...

@ 21:58
:) Nu e nici o supărare. E clar că există o stare de tensiune și că trebuie să existe și un debușeu.

Anonim spunea...

La noi in unitate umbla zvonul ca or sa se dea abia in decembrie

Anonim spunea...

huggin sper ca cioara aia din avatar nu este vopsita adica e adevarat ce spui

Anonim spunea...

Sa speram ca data aproximativa va fi cat mai aproape de realitate, va pica intr-o marti, de Sfantul Asteapta, anul acesta, in trimestrul III. Mai speram si ca dumneata, d-le Huginn, stii de gluma si nu te superi ca petecul pe sac din orice. Oricat de rau ne-ar fi pe moment. De asemenea, cred ca ai remarcat ca se fac si niste jocuri, se mai incearca, de plictiseala, mici diversiuni nevinovate. De altfel, prin sedintele alea cu ielele din ANP, dumneata pari a fi foarte vesel, te tii numai de şotii. Şah. Si se da tot echipamentul sau numai pe jumatate ?Da' materialul, materialul cum e ?E suficient ?

Anonim spunea...

Da' daca se da in decembrie, dupa cum se aude, ne da si pentru paltoane ?Marti, nu ?

Huginn spunea...

@ 22:30 @22:33
Om trăi și om vedea, și când se va termina cu asta vor fi altele. Mai vorbim, sper să reveniți cu un comentariu și după...

Anonim spunea...

cat ne mai prostiti?HUGINNE nu ti se pare ca ne iei cam la misto?dupa ce ca am pierdut 25%,dupa ce ca vom sta acasa septembrie si octombriecat o vrea base,crezi ca traim cu aer??marea majoritate a noastra asteptam banii de care ne prostiti de 2 luni?altceva nu mai avem.

Huginn spunea...

@ 22:42
Nu va prosteste nimeni, nu va iau "la misto" si nu e vorba de doua luni.

V-ati prostit singur daca tineti mortis atunci cand v-ati uitat gales cum va taie Guvernul din salariu.

Anonim spunea...

Hmmm... Astea-s dileme de conducator:

Aia cer. Cum fac, ce fac sa le pot da?!

Sau poate efortul este comun?
:P

Mai am un singur dor... spunea...

Huggine, nu te supara, nu e o comparatie ,e o punere in atentie!Iarta-ma daca ti-am produs neplaceri, dar nu asta a fost intentia!Insa raman nedumerit pentru ca :
,, din surse, banii se vor da odata cu salariul din 10.08.2010, e doar o chestiune de formalitate,,;
,, astazi, ioana serban va merge la Min. fin pentru o semnatura si stampila si...totul e ok!,,;
,, alocarea sumelor se va face in functie de planificarea la trezorerii,,;

,,trimestrializarea cheltuielilor, alocarile fiind pt trim 4 si nu 3 cum s-a convenit,,;
,,maine voi reveni cu o data apropiata....,,:
Sunt pasaje din diferite articole de pe Penifest,am incercat sa le redau cat mai fidel.
Nu te supara, te inteleg si imi dau seama ca nu este usor nici pentru tine ,sa nu vinzi iluzii dar sa nu ai nici certitudini.Off, ce le-as face astora pe care i-am votat ,am crezut in ei si acum ma plimba cu sturionii printre stancile Dunarii ! Ii vom face sa plateasca vreodata?

Huginn spunea...

@ 22:52
Inteleg, dar semnaturile nu se dau pe penifest. :) Asa ca... asta e informatia, asta o dau. Daca nu e nevoie, pot sa nu o fac, dar senzatia mea e ca aflati mai multe de aici decat de la conducerea unitatii. :)

Mai am un singur dor... spunea...

Noua lege a salarizarii ,care o va inlocui pe cea care e doar partial aplicata(L330), nu va face altceva decat sa stabileasca incepand cu 2011,ceea ce de altfel stipuleaza legea restrictiilor bugetare, nivelul salariilor actuale diminuate!Asadar,din 2011 , fluturasul va arata de fapt acelasi salariu ,lunar, pana la sfarsitul veacurilor,daca nu vom iesi din gratioasa criza basesciano-paneuropeana.Din Ianuarie 2011, nu vor mai fi al 13 lea, poate prima de vacanta,echipamentul il vor compensa prin septembrie-decembrie, preturile, inflantia, taxele vor zburda pe campii si nu vom mai avea nici cea mai mica bucurie ori speranta, ca in prezent, ca avem de luat cativa firfirei pe haine! Tu agentule, nu vei mai avea cu ce sa iti incalti copii, sa ti-i tratezi, bancile vor da buluc in tinda casei tale,unii vor dezerta dincolo,altii vor mai baga cate un cartus pe teava ,in timp ce altii vor mai cotonogii vreo 2-3 ppl.E viitorul nostru, glorios de gardian!Asta daca boc-estii si basescienii nu se vor gandi ca nu or sa mai aiba bani sa tina hotii mici (nu ca ei) la puscarie si sa le treaca prin cap sa o puna de o amnistie, scapand astfel de ei dar si de noi!Si abia atunci,vom fi toti egali: cei ce cheltuie banii sa isi hraneasca copii ori sa si-i trateze, cu cei ce vor intra in sevraj din lipsa narcoticului, cu cei ce vor apela la sfanta palma din lipsa de pipitze,cu cei ce le vor ingheta acul kilometrajului din lipsa de gaz!Ce vei face domnule gardian, militzian, politist de penitenciar, fpss, sipiot,dpcmp-ist, agent ori ofiteras imputernicit! Cati aveti o meserie sa traiesti in privat! Care privat?
,,D-le Huggin, am preluat comentariul din articolul anterior pentru ca mi se pare ca se potriveste si la prezentul articol. Cunosti mai multe despre noua lege ce va sa vina!? Ma intereseaza ,pentru ca in cazul in care realitatea o va confirma, nu as vrea sa ma mai prinda pe aici ,prin Romanica!

Anonim spunea...

nu inteleg de ce sindicatele nu fac demersuri la finante

Huginn spunea...

@ 09:01
Fac.

Anonim spunea...

15 Decembrie 2010. se face un an de la angajare . ATENTIE! NU AVEM ECHIPAMENT.CHIAR nu intereseaza pe nimeni?

Anonim spunea...

colegule zi de unde esti si poate rezolvam cu o donatie.da' scrie si marimea.

Anonim spunea...

@ 25.08.2010, 10:20:00

Da' parcă nu conta mărimea... :)

Anonim spunea...

25.08.2010, 15:04:00 marimea la haine colegule .unde te gandesti?

Anonim spunea...

@ 25.08.2010, 19:49:00

La leafa, colegu', la leafa. La ea ma gandeam cand am spus ca nu (mai) conteaza... marimea.

Dar tu la ce credeai ca ma gandesc? :)