Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 9 august 2010

Ghici cine lucreaza in inchisoare?!

Cei care doresc sa lucreze in sistemul penitenciar sunt chestionati formal cu privire la motivele pentru care tanjesc dupa un asemenea loc de munca. Invariabil, candidatii trag aer in piept, umfla barbateste pectoralul si asigura onorata comisie ca munca cu detinutul este o meserie nobila la care ard de nerabdare sa se inhame. In realitate, sa lucrezi la inchisoare e foarte greu, ca urmare putini sunt aceia care indeplinesc cu adevarat conditiile, chiar daca (prea multi!) neaveniti trec vitejeste pragul inchisorii.

Am citit cu atentie comentariile postate la articolele despre crima de la Galati - potrivit legii romanesti, daca cineva isi loveste si isi maltrateaza semenul pana la decesul acestuia, fapta se incadreaza fara discutie la omor! - grosul acestora incearca sa scuze comportamentul celor implicati, uneori agresorii sunt descrisi ca fiind victimele sistemului, spre deosebire de "jigodia" aia de detinut care a provocat si intretinut cu buna stiinta toata tarasenia, indraznind pe deasupra sa mai si moara.

Da, cu precadere in sectorul operativ, in sistemul penitenciar romanesc conditiile de munca sunt impropii.
Da, in sistemul penitenciar romanesc salariile sunt mai mult decat nesatisfacatoare.
Da, in sistemul penitenciar romanesc - ca de altfel in intreaga societate romaneasca ! - recompensa nu are de regula nicio legatura cu efortul sau competenta celui apreciat.
Da, munca in inchisoare - cu precadere in sectorul operativ! - este o munca riscanta care nu este apreciata si rasplatita ca atare.

Dar un medic, al carui salariu este de-a dreptul penibil, nu-si bate de suparare, in echipa cu asistentele, pacientul recalcitrant si nici profesorul, aflat la coada bugetarilor, nu-si omoara in bataie elevii pentru ca sunt indisciplinati sau inculti, ca sa nu mai vorbim despre marea majoritate a supraveghetorilor din sistemul penitenciar care, in aceleasi conditii de munca, nu reactioneaza ca in comuna primitiva...

In opinia mea, cine doreste cu adevarat o schimbare se solidarizeaza si lupta pentru conditii decente de munca, a lega fedeles detinutii recalcitranti, a-i lovi de moarte, a-i lasa sa se macereze in propriile dejectii timp de mai bine de 12 ore, nu este o solutie, este o crima care ajunge uneori sa se pedepseasca si in sistemul penitenciar.

32 comentarii:

Anonim spunea...

Lucrez în pază şi pot spune că nu sunt de acord cu modul neprofesionist de lucru al celor de la Galaţi.
Cred că lucrurile sunt mult mai grave acolo,semnale au fost destule dinspre penitenciarul din Galaţi.
Pe de altă parte există o stare de frustrare în rândul paziştilor deoarece aici sunt cele mai mari riscuri.
Nu vreau să redeschid deja faimosul conflict pază-educativ,fac parte chiar dintre cei ponderaţi referitor la această chestiune, dar nu e corect să avem toţi în sistem aceleaşi drepturi pe când riscuri sunt cu precădere în pază.
Nu înţeleg de ce educativul (şi nu numai) trebuie să fie plin de inspectori şi comisari cu toate avantajele ce decurg de aici.
Cei din pază sunt priviţi ca nişte fraieri care nu au ştiut să se "orienteze" .
Evident,nu este vina celor de la educativ pentru situaţia asta dar aşa nu mai merge,munca asta (şi nu numai,mai sunt şi alte sectoare) poate fi făcută şi de civili,drept dovadă sunt cei ce vin în penitenciare din partea diverselor asociaţii.
Stresul e foarte mare în pază şi e de ajuns să greşeşti o singură dată în 20-30 de ani de serviciu şi te-ai ras.

Sper să nu sară "specialiştii" pe mine,sunt deschis la minte,nu sunt un pazist grobian cum ne cataloghează unii aşa zis intelectuali de la educativ...
Îi aşteptăm pe colegii din educativ la pază,sunt colegii noştrii şi avem nevoie de ei.

Anonim spunea...

Iata ca "bombardamentul" a inceput. Si atacul este de-abia la faza initiala, de marcare a teritoriului. Se vorbea in articol despre calitatea umana. Problema de astazi este legata, asadar, de managementul resurselor umane. Nimeni nu spune lucruri simple si evidente. Toti ne invartim dupa cires. Nu se arata ca in sistemul penitenciar romanesc exista cadre in care s-a investit enorm, profesionisti de mare valoare, unii chiar cu stagii de pregatire in strainatate, care au vechime, au vazut , stiu si pot, dar care nu sunt lasati sa aduca suflul nou si nu sunt adusi in fata, intentionat. Problema este ca topcmai acesti profesionisti au fost si sunt luati in bascalie, umiliti, tarati prin comisii, li se cer acte de nastere, grade didactice I, neapartenenta la servicii de informatii vechi si noi, doctorate, rezultate pozitive ia teste peste teste, 13 secunde pe suta, recomandari de la rude, vecini si parinti. Ba chiar, li se arata cararea spre poarta, pisica neagra si degetul aratator, dupa 10, 15, 20 de ani de munca in penitenciar. In acest timp, rudele de rude, cunostintele de comandant, de magistrat, de psiholog, de nas, de cumnat, de prefect, de primar, de GIGI, de lider de sindicat prolifereaza si traiesc intr-o simbioza fireasca cu puscariile patriei. Parazitarea se face de comun acord cu lichenii de la resurse umane. imbuibatii din oficiu ai zilei... Finul de nas paraseste cu mainile in sold portile puscariei, in drumul lui spre casa. Dupa ce consuma butoaie de alcool, fara sa isi aduca aminte de copilasul de acasa, i se nazare pe cate un prieten de pahar, sef de post treaz ori simplu cetatean mahmur, care cuteaza sa ii stea in cale. Intr-un final, dupa un scandal monstru, se ajunge, chiar, la incatusarea dubla a angajatului Ministerului Justitiei. Se declanseaza furtuna. De aici, lucrurile par sa alunece, o buna bucata de vreme, pe fagasul intamplarilor de la Galati. Incatusatul, fin de nas si prieten de lider, da in stanga si dreapta, loveste oamenii legii, ii ameninta cu moartea, ii injura, le indoaie masina de interventie. In sfarsit, ia si un mandat de 29 de zile pentru ultraj. Vin intrebarile. Unde este managementul resurselor umane ?Cu ce este mai presus , in anumite etape ale povestirii, acest caz cu agentul de penitenciare, cu cel al amaratului pepeleu in sevraj, de la Galati ?In acest timp, oameni bine pregatiti pentru munca de penitenciar sunt luati drept cersetori, la pret de matineu si studii primare, in bataie de joc, de un GIGI cocotat in varful trebii prin tertipuri de clan. Iar bombele, in jurul nostru, abia incep sa cada.....

Anonim spunea...

Se vede ca nu esti un pazist grobian, esti doar unul frustrat si ingust la minte , colegule. Ti s-a pus pata pe educativ,singurul compartiment din puscarie- alaturi de voi, cei de pe sectii- care lucreaza non stop, asa cum lucreaza supraveghetorii, toata ziua nas in nas cu detinutii. Tu ai o problema dar din pacate pentru tine problema este in mintea si in sufletul tau gaunos. Nu te-am auzit aratand cu degetul catre cele 1000 de compartimente care nu stiu ce-i ala miros de hoţ si totusi iau spor de pericol ca si tine. Nu te-am auzit aratand cu degetul catre sefii tai din paza care se plang de lipsa personalului dar nu ii intereseaya sa sustina la ANP si la conducerea unitatilor angajarea a 10 oameni in plus pe sectii ca acolo e greul dar bine ca s-a marit numarul de salariati la compartimentele alea cu grad mare de pericol gen resurse umane, informatica, logistica,evidenta si as.m.d. De 10 ani de cand lucrez in acest sistem se plang oamenii ca nu sint cadre pe sectii care sa lucreye cu detinutii si ei inventeaza compartimente noi gen informatii secrete si situatii de urgenta si maresc compartimente si le transforma in birouri de la doi la sase angajati iar sectiile raman tot cu cite un om ,maxim doi si tu arunci cu noroi catre singurii colegi care lucreaza totusi ca si tine cu nasul in fundul hotului. Colegule, tu ori esti rau intentionat ori esti orb de-a binelea.

Anonim spunea...

Problema de astazi este, asadar, legata de managementul resurselor umane. In acest timp, bombardamentul este la inceput, in faza de marcare a teritoriului. Sa nu ne mai dam dupa cires. In sistemul poenitenciar exista, cu siguranta, si buni meseriasi, cadre cu vechime de 10, 15, 20 de ani, unele cu stagii de pregatire in strainatate. Tocmai acestia, insa, nu sunt adusi in fata, nu sunt promovati, si asta se face cu intentie autodistrugatoare, de neconceput pentru cei onesti. Oamenii acestia profesionisti, care stiu, pot si vor sunt umiliti, batjocoriti, ba chiar, li se arata degetul mijlociu, cararea spre poarta si pisica neagra. Li se cere, de catre un GIGI, cocotat in varful trebii pe baza de interese obscure de clan, tot ce nu va puteti inchipui. Oamenilor tari ai sistemului asta pacatos, li se solicita adeverinte de nastere, ca nu sunt membri ai serviciilor secrete de azi si ieri, recopmandari de la rude, parinti decedati sau vecini galagiosi, 13 secunde pe suta de metri, doctorate, 4 clase primare, fotografie de grup restrans, teste de inteligenta si perspicacitate, nota 7 la purtare si multe altele. In acest timp, parazitii de zdup traiesc bine-mnersi in simbioza cu lichenii de la resurse umane. Nasi de fini, prieteni de lideri de sindicat, cumnati de primari, cunoscuti ai lui GIGI, soti de prefecte, amante de amanti si habarnisti de duzina au napadit copacul penitenciarelor fara ca vreun nea GIGI sa dea cu flit peste ei...Un agent de penitenciare, la fro 109 kile, iese pe poarta puscariei, cu mainile in sold. Peste cateva ore, fara a se gandi la copilasul de acasa, in urma consumului obisnuit de alcool, dar pe o temperatura de Ecuator, declanseaza un scandal monstru in mijlocul comunei. Nici doua randuri de catuse, nici prezenta celor 4 politisti nu il opresc. Da in stanga si dreapta, ameninta cu moartea oamenii legii, le indoaie masina de interventie (vreo asemanare cu vreun caz de interior, de la Galati, cumva ?). In final, Cadrele MAI au invins cadrul MJ. Ba chiar, am putea spune ca mandatul de 29 de zile pentru ultraj a pus capat povestirii cu surse massmedia nationale. Raman intrebarile noastre de la inceput. Exista management al resurselor umane in domeniul penitenciarelor ?Cat vor mai suporta profesionistii adevarati, nu cei falsi ai lui Ungureanu ori cei cu catuse la maini si nu in buzunare, umilinta de a vedea atata improvizatie necalificata in jurul lor si in folosul cui se perpetueaza aceasta stare de lucruri? Deocamdata, nea GIGI este in concediu. Si chiar daca nu este, mai rau decat atat nu se poate. In acest timp, profesionistii care nu sunt nici macar fini de nasi, sunt luati la pret de matineu, li se cere sa prezinte la serviciu adeverinte de 4 clase si factura de la intretinere, pasaportul vizat la zi... Bombardamentul este de abia la inceput...Mergem inainte, in pas de defilare, cu zambete de invingatori pe chipuri, catre (auto)distrugerea finala. Nu suntem in stare de altceva, se pare.

Anonim spunea...

@ Huginn, administrator
Va rog sa stergeti a doua postare, mi-a dat semnal Google ca este prea mare si am crezut ca nu mai apare, am incercat sa o refac din memorie....Scuze, o zi buna !

Anonim spunea...

08:24
Nu vreau să polemizez cu educativul,chiar nu vreau!
Nu contest rolul educaţiei în penitenciar dar dacă dumneavoastră vi se pare just ca toţi cei din sistem să aibă aceleaşi drepturi indiferent de sectorul de activitate atunci cred că vorbim discuţii..
Este adevărat că în ultimul timp au început să se mişte lucrurile şi la educativ,sunt programe,cei din acest sector sunt mai mult pe interior dar la pază albeşti la 35 de ani din cauza acestui sistem infect,e o Românie în miniatură,băieţii deştepti pe de o parte şi marea masă de .......nu mai găsesc epitete (sic!)
Formare profesională?
Multă teorie,cum este şi învăţământul românesc,intri în sistem,citeşti regulamente şi apoi e chestie de orientare în teren...
Profesionist este să înveţi şi să lucrezi pe proceduri: pasul 1,2,3... Dar care proceduri?
Nici şefii nu le ştiu (unii,hai să nu fiu nedrept dar ăştia sunt majoritari,din păcate)
Bine că au plecat cei din ANP prin Europa la schimburi de experienţă,chipurile (excursii de fapt)când de fapt trebuiau trimişi ofiţeri şi agenţi din teritoriu.
Hai că nu vreau să vă plictisesc,am spus doar câteva din gândurile mele....
Chiar dacă mai sunt şi contre pe aici consider util acest loc (virtual) de întălnire a celor ce lucrează în penitenciare,este "agora" noastră. :)
Toate cele bune penitenciarişti,oriunde v-aţi afla!

Anonim spunea...

Incompetenta? DA!Ghibea este unul din cei mai slabi ofiteri care au activat la Galati.Daca isi facea hartiile asa cum trebuia si ancheta interna era facuta cu simt de raspundere si profesionalism si nu sa se urmareasca scoaterea unor tapi ispasitori- sa se analizeze si proba video mai bine- altfel stateau lucrurile.Sunt detinuti care vor sa declare ce se auzea din camera unde era cazat detinutul care a murit dar nimeni nu are interesul.O vor face avocatii apararii ca din unitate nu vrea nimeni.Am vazut oameni efectiv calcati in picioare dar inafara de o fractura nu au avut nimic si la acest detinut spui ca din cativa pumni si cateva picioare gata e mort? Ca sa disloci cuiva un rinichi e ceva mai complicat decat un picior sau un pumn.Coastele si ficatul se mai rup in cursul manevrelor de resuscitare dar la rinichi trebuie mai multa munca.Haideti sa nu aruncam cu pietre aiurea si fara sa cunoastem lucrurile si sa pozam in Alba ca Zapada si sa ne dam oripilati ochii peste cap.

Anonim spunea...

@ 09.08 / 08:24
Mai nenea supereducatorul care de 10 ani stai - citez aproximativ - cu nasul in fundul hotului si cu fundul in......,ai uitat un compartiment, poate nu la fel de performant (dupa mintea ta),dar necesar totusi? Nu-ti dau indicii doar esti ``dastept``!
Uimeste-ma cu 1 (una) din realizarile tale marete, din lunga perioada de activitate prodigioasa desfasurata! Vorbesti de frustrare,dar te-ai uitat in oglinda in ultima perioada (ti-ar fi foarte greu- daca nu imposibil- avand in vedere unde ti-e partea anatomica folosita la respiratie)?!

Anonim spunea...

Domnule Huginn nu am vazut in nici un reportaj despre puscarii si revolte - nu de la noi din tara - ca aceste revolte sa fie inabusite cu vorba buna si cu mangaiat pe cap.Tot cu bastoane, lacrimogene si in general cu forta fizica.Stiu va repugna profund violenta in puscarie dar vorba unui coleg: se bat ele maicutele la manastire daramite hotii la puscarie.Daca nu ati avut ocazia sa imobilizati un alcoolic sau epileptic inseamna ca nu stiti ce forta are un astfel de om in momentul crizei.Nimeni nu spune sa ii omoram in bataie desi unii la faptele lor merita glontul dar nici sa te pronunti inaintea justitiei nu se face.Nu cred ca in activitatea fiecaruia de supraveghere nu au existat momente in care va venea sa il calcati in picioare pe hot din cauza problemelor facute.

Anonim spunea...

Bun , acum depasind subiectul cu necazul colegilor: se dau sau nu banii de echipament si cum?Intregi sau in rate?

si totusi spunea...

Văd că, sub masca unei discutii nevinovate, se tot strecoară ideea unor civili la educatie. "Bunăvointa" colegului care aruncă vorbe, asa, într-o doară, de dragul "dreptătii", uită că noi, cei de la educatie, suntem cei mai apropiati de ei, uneori mai apropiati decât sefii lor pazisti. "Conflictul" pază-educatie e fals si e caracteristic neprofesionistilor, indiferent dacă sunt din pază sau de la educatie. Pastilele otrăvite sunt distribuite exact acum, când se vorbeste atât de intens despre umanitatea sistemului. Cei cu capul verde ar vrea mai multă cruzime si sunt deranjati de umanism. Colaborez foarte bine cu colegii din pază, avem nevoie unii de altii, atât când e liniste în penitenciar, cât si când sunt tulburări. Profesionistii sunt profesionisti si niciun om cu capul pe umeri nu poate sustine ca nu are nevoie de colegii lui. Dacă sunt unii care urăsc educatia, e problema lor. E drept că ei devin si problema noastră, când se manifestă antisocial. Nu mizăm pe ei, ci pe adevăratii profesionisti, indiferent de domeniul în care lucrează.

Anonim spunea...

Educatorule, colegul nu este aşa cum spui tu, lucrează şi dumneata 3-4 ani în secţie, în ture şi ai să vezi cu ochii tăi diferenţa dintre relaţiile educator-deţinut şi supaveghetor-deţinut!
În cazul în care ai lucrat numai la educativ de când te-ai angajat nu cred că eşti suficient de matur să-ţi dai cu părerea.O să ieşi la pensie fără să aplici mijloace de imobilizare vreunui deţinut, chiar că eşti un MARE POLIŢIST PENITENCIAR. De aceea este necesară externalizarea serviciilor de educaţie şi asistenţă psihosocială, a serviciilor de logistică şi a escortării!

Huginn spunea...

@ 15:14
Stimate domn va raspund avand certitudinea ca intelegeti ca crima nu s-a produs in contextul unei revolte sau unei agresiuni fizice, cand putem discuta despre restabilirea ordinii sau despre legitima aparare.

Crima s-a comis in conditiile in care detinutul era legat si usor de victimizat avand in vedere ca era un alcolic in sevraj.

Dupa bataie a fost legat in pat, unde a fost lasat sa zaca in propriile excremente. Ba chiar a fost batut chiar si de asistentul medical. Aici discutam de tortura si de lipsa totala de omenie nu de situatii justificate de folosire a fortei.

Da, am avut multe momente in care simteam nevoia sa reactionez violent. N-am facut-o si nici nu cred ca nervii justifica o crima in cazul colegilor nostri asa cum nu justifica pentru nimeni.

Ca este explicabil sunt de acord, nu sunt de acord ca este scuzabil.

Anonim spunea...

Faptul ca avem niste colegi arestati intr-o infractiune de omor nu-i face neaparat vinovati de aceasta infractiune. Cu atat mai mult cu cat marii sefi continua sa-si bea cafeaua in birou dimineata. Poate nu au controlat situatia, dar nu cred ca e corect sa ne pronuntam noi cu privire la gradul de vinovatie al fiecaruia. Daca suntem normali in relatia cu ppl care unii, in mod cert , au la activ omoruri mai odioase, nu vad de unde atata duritate in a ne judeca colegii. Reamintesc colegilor , indiferent de sector, ca oricand pot ajunge intr-o situatie similara, cu sau fara voia lor. Nu exista angajat imaculat in sistem, nu exista adult fara pacate... Asa ca mai degraba sa ne dorim sa iasa adevarul la suprafata, mai putin sa dorim sa vedem colegi in genunchi crezand ca asa vom schimba sistemul. Cei care acuza fara sa cunoasca sunt de fapt cei perfect adaptati sistemului. Iar lovesc in cei care par slabi, chiar daca nu cu bastonul. Apropo lucrez la socio....

Anonim spunea...

Eu am auzit că se pregăteste o disponibilizare si toate brutele vor fi vânturate din sistem. A trecut vremea militienilor de cartier, a smenarilor si a combinatorilor.

Anonim spunea...

Afară cu antisocialii din sistem!!!

Anonim spunea...

Educatorii vă învată colegial să fiti umani, dar, dacă nu ar face parte din sistem, dacă ar fi din altă structură, cum ar mai reactiona împotriva tuturor mitocăniilor!!! Pentru fiecare bătaie pe care le-o dati detinutilor, pentru fiecare combinatie pe care o faceti, pentru fiecare mârlănie, ati plăti. Nefiind colegii lor, nu le-ar mai fi milă de voi. Asa, mai încearcă să vă aducă pe calea cea bună cu vorba bună. Nu reusesc întotdeauna. Voi, brutelor si combinatorilor, stiti doar de frică.

Anonim spunea...

Afara cu brutele si derbedeii!!! Sau, dupa caz, "inauntru"...

pana cand...? spunea...

Atunci, cand iti arde unghia sa iti iei o tura libera ...
- pentru ca ti s-a imbolnavit parintele, copilul;
-sa poti merge si tu ca tot omul la o nunta, un gratar;
-sa te odihnesti dupa nopti si zile petrecute cate 12 ore in foisor;
... si bati la usa sefului de trib, cu sfiala, sa nu ii deranjezi sorbitul cafelei, vei spera ca de data asta nu va mai spune NU!
Atunci cand vezi...
-cum se calca unii pe picioare si nu mai au scaune nici prin birouri;
- aceiasi colegi au deja abonament la 50%;
- esti persiflat de aceiasi colegi in costume cu cravata iar uniforma ta e roasa si patata;
-cand fata ta obosita si incercanata arata ca a unuia mai in varsta cu 10 ani ca tine;
...te vei intreba daca mai exista dreptate!
Atunci ,cand...
-deja ti-ai luat fluturasul si constati ca vei renunta la foarte multe si tot nu iti vor ajunge banii sa iti dai darile;
-aberatiile unor sefi vor provoca neplaceri indreptate doar asupra ta;
- ppl nu te iarta cu ironiile si cauta vadit sa te scoata din papuci;
...te vei intreba ,oare cat vei mai rezista!?
Oare noi suntem condamnatii? Si daca da, pentru ce executam acest mandat?

Anonim spunea...

Mda,au apărut talibanii...
Frumos discurs au unii educatori,e loc de studiu pentru psihologi,asta că tot vorbeam de imprevizibilul naturii umane,nu le trebuie mult unora să răbufnească,tot vorbeam de evenimentul de la Galaţi...
Era vorba de o discuţie de principiu despre unele sectoare ce pot fi externalizate şi unii deja cataloghează in corpore paziştii ca fiind brute şi combinatori.
Câţi astfel de "educatori"avem în sistem?
Să sperăm că nu mulţi.

Anonim spunea...

Lucrez la socio...si chiar nu inteleg cu ce va deranjam domnilor din paza. Tot aveti senzatia ca sunteti miezul puscariilor. Si intr-adevar aveti si voi rolul voastu la fel cum si noi avem rolul nostru, la fel cum medicalul, evidenta si toate serviciile au rolul lor. Daca nu am mai fi noi in penitenciare credeti ca o sa luati bani mai multi, credeti ca o sa munciti mai putin sau credeti ca o sa aveti detinuti mai pasnici? Vreti sa aruncati cu pietre si nu stiti in cine? Pentru ca inca nu inteleg de unde frustrarea asta. Eu lucrez intr-un penitenciar in care exista conflictul paza-educatie, in care suntem considerati mai putin importanti dar unde totusi ne respectam.
Inainte de a lucra in paza sau la socio, suntem oameni si se presupune ca avem macar cei "7 ani de acasa", motiv pentru care respectul ar trebui sa primeze.
Un coleg spunea ca ar trebui sa facem schimb de posturi pentru o perioada. Cu siguranta eu as putea sa fac paza, dar inceraca tu, colegule care te manifesti atat de urat antisocio, sa faci educatie!

Anonim spunea...

@ 09.08.2010, 13:43:00
Pe noi ne uita tot timpul, inclusiv la 50%, dar le urez: multa SANATATE!
:)

Anonim spunea...

pt. 09.08.2010, 20:25:00

Brute si conbinatori sunt in toate sectoarele si la toate nivelele...

Daca nu stii asta, esti BOBOC colegule.

Paznic spunea...

Se impune externalizarea serviciilor de educaţie şi asistenţă psihosocială!
Sistemul are nevoie de o opinie obiectivă, autorizată şi pertinentă din exterior!
Pentru fiecare combinaţie, violenţă,furt, şi NEIMPLICARE(nesimţire) veţi plăti VOI sau alţii ca la Galaţi!

Anonim spunea...

Nu am acuzat paza in corpore, desi ai vrea să te pierzi printre ceilalti colegi. În pază sunt multi oameni de calitate si sunt convins că au păreri bune despre educatie. Tu, însă, probabil ti-ai urât profesorii si acum ai alergie la educatie. Nu ai vrea să vorbesti de principiu despre alungarea celor care actionează imoral, ilegal si subuman?

Anonim spunea...

Va certati degeaba. Se vor da examene in sistem si teste psihologice. Astazi s-a discutat la MJ subiectul. Disponibilizarile se vor face dupa criterii de educatie si psihologice.

Anonim spunea...

Mi se pare absoiut abominabil . Multi dintre voi, cei din paza, rude de rude, nasi de fini, prefecte de prefecti, GIGI de cadristi, batausi de incatusati, de comuna primitiva, sariti acum si spuneti ca cei de la educativ ar trebui dati afara ca sa ramaneti voi, intre rude. Asa ceva se va intampla, probabil. Dar, atunci, vom fi in afara Europei. Din cauza voastra si a rudelor voastre. Nu ati citit legi, nu va intereseaza tendinte ,directive, nu stiti cum este alaturi, stiti doar sa loviti, sa injurati, sa beti alcool pana va vor tremura mainile, sa spuneti ca pe-a ma-ti-i, ba pe-a celui cu studii mai multe, ba , in sfarsit, sa-mi fie mie bine si voua, intelectualilor, rau, rau de tot. Atentie, nu scriu corect si nici nu am pretentii. De aceea, poate, nici nu lucrez in sediul ANP. De aceea, se va intampla ceea ce se va intampla, in perioada urmatoare. Voi, pazistilor, nu veti raspunde nici pentru crime dar nici pentru brutele de alde Fane care vor iesi calare, nu-i asa ?. Locul vostru va fi pe sectie, inainte si, chiar, dupa, pentru totdeauna, orice ar fi , nu-i asa ?. Desigur, aici nu este vorba despre bunii mei prieteni din paza, oameni care se considera intelectuali, plimbati pe afara si, cel putin, cu 2 coduri de drept citite in portofoliu. Este vorba despre acei oameni adusi ca sa ia un salariu si care vor pleca atunci cand vor fi demascati ca nu au treaba pe aici. Vom reveni cu nume. Pana la urma, se pare ca asta este rezolvarea. Vom incepe cu litera A mare si cu Arad.

Anonim spunea...

"Dupa bataie a fost legat in pat, unde a fost lasat sa zaca in propriile excremente. Ba chiar a fost batut chiar si de asistentul medical." Banuiesc, ca ai fost in camera de detinere domnule Huginn de esti asa de sigur ca a fost batut legat in camera de fata cu alti detinuti nu?

Anonim spunea...

09.08.2010, 08:24:00 colegule schimburile lucreaza non stop. voi aveti liber la sarbatori si dormiti noaptea acasa.
Am vazut oameni batuti cu ranga si cu parul - nu la puscarie ci la spital cand mergeam cu hotii la controale- dar au fost rarisime cazurile de rinichi rupt.Detinutul a fost rupt cu bataia in camera de ceilalti detinuti.Se va face lumina pana la urma dar va fi cam tarziu.

Anonim spunea...

Nu trebuie bagate sectoarele de-a valma in acest pseudo-rasboi paza -socio. Este o manipulare ordinara creata de stim-noi-cine ca sa distraga atentia de la adevaratele probleme si, ca intotdeauna, exista suficiente specimene cu creier de urangutan care se arunca ca surdu-n dobă. Apropo de propuneri pentru economisirea de bani, am si eu una, care sa urmeze imediat dupa externalizarea serviciilor de educatie si asistenta psihosociala: externalizarea tuturor serviciilor de paza , escortare si supraveghere facute de alde cap patrat care oricum nu stiu altceva decat sa plimbe niste chei sau sa stea in foisor si sa dormiteze pentru 30 de milioane de lei vechi pe luna(aveti cumva vreo specializare stricta care va face indispensabili si nu stim noi?) si sa angajeze agenti de paza civili care sa faca aceleasi lucruri cu doar jumatate din bani. Stiu absolut sigur ca sunt destui interesati. Iar voi, acei "specialisti" din paza care aveti o problema cu colegii vostri si care va inchipuiti ca nu vor mai rezista puscariile fara voi, sa mergeti sa va angajati la multinationale pe salarii triple, ca doar cine nu are nevoie de niste meseriasi ca voi. Ei, stimabililor, cum va suna aceasta propunere? Idioata, nu-i asa? Intr-adevar, imbecila ca si opiniile unora dintre voi care isi inchipuie ca distrugerea colegilor pe care nu-i9 suporta le va asigura fericirea si multumirea profesionala. Si ne mai miram de ce avem imaginea pe care o avem!!! Pentru ca, de fapt, astia suntem .

GIGI spunea...

Oricum "SPECIALIŞTILOR" nu îndepliniţi nici un criteiu(măcar din cele indicate de voi) pentru a rămâne în sistem. Nu aveţi atpitudinile şi nici atitudinea necesară.Cu prima reducere de personal veţi fi eliminaţi!

Anonim spunea...

@GIGI
Ia o pauza si citeste-ti lecturile preferate din manualul de manipulare ieftina ori colectia de vesela amintire, punguta cu doi bani redusi cu un sfert de pol. Daca ei sunt asa cum spui tu, atunci dumneata de ce vei fi amanat de la avansare in grad ?Ca esti prea bun, nu ?Drept pentru care te vei propune, in lipsa, desigur, la doua grade deodata ?Ai umor, cred ca ai fi bun de purtator. De cuvant.