Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 10 august 2010

Comunism, bine-ai revenit: pentru o propunere Ministerul Justiției te trimite în Comisia de Disciplină

Un angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) i-a scris premierului Boc și a cerut ca sporul de 50% pentru „fapte de excepție și misiuni speciale“ să nu se mai acorde.

Urmarea românească: omul va fi sancționat disciplinar pentru că „și-a exprimat, direct către primul-ministru, propuneri personale în legătură cu politicile guvernamentale“.

„Propuneri personale în legătură cu politicile guvernamentale, în timpul programului de lucru“

Scrisoarea angajatului ANP Valentin Deleanu către Boc începe așa: „Avînd în vedere criza economică ce se pare că ne tot apasă, vă rog să propuneți să nu ne mai acorde acest spor (este vorba de un spor de 50% pentru fapte de excepție și misiuni speciale – n.r.)“. După ce și-a înșirat socotelile care ar fi salvat milionul de euro, omul a ținut să încheie cu „vă mulțumesc și am încredere în dumneavoastră“.

Petiția trimisă în martie 2010 de agentul Valentin Deleanu din Penitenciarul-Spital Colibași i-a provocat o cădere nervoasă managerului public din Ministerul Justiției responsabil pentru relația cu Administrația Națională a Penitenciarelor, Leonard Anghel.

Acesta i-a trimis o adresă subsecretarului de stat din MJ Constantin Ragea. Iată și ce i-a reproșat Anghel lui Deleanu: „Ținînd cont de faptul că prin curierul electronic trimis Direcției Relații Publice din Secretariatul General al Guvernului domnul Valentin Deleanu și-a exprimat, direct către primul-ministru, propuneri personale în legătură cu politicile guvernamentale, în timpul programului de lucru, fără a-i fi solicitate astfel de propuneri, precum și observînd prevederile Statutului funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor și, respectiv, cele ale Codului Deontologic al personalului din administrația penitenciară mai sus menționate, propun analiza acestui caz în cadrul Comisiei de disciplină a instituției în care domnul Valentin Deleanu își desfășoară activitatea“.

Incredibil? Nu, deloc: conducerea Penitenciarului-Spital Colibași a decis cercetarea lui Deleanu. Nici nu mai contează că, astfel, s-a încălcat dreptul la petiționare al cetățeanului, prevăzut în fițuica aia de îi zice Constituția României. (sursa: link)

Pentru conformitate...
Sesizare Comisia de Disciplina Valentin Deleanu

50 comentarii:

Anonim spunea...

Rar vezi atata prostie in capul unora, cu atat mai mult cu cat zac nestingheriti in scaunele MJ.

Problema grava e ca ANP-ul a pupat frumusel dosul MJ-istului cu pricina, a multumit pentru sesizare si a sarit in spinarea propriului angajat. Ce era daca ANP-ul spunea frumos MJ-ului ca e un exces de zel din partea lor si nu se cade sa batjocoreasca bietul om, bine intentionat dealtfel.

Rog sindicatul din unitate sa-l sprijine juridic pe colegul nostru iar acesta sa mearga departe in instantele de judecata.

Pana atunci haideti sa-l sprijinim intr-un mod inedit: trimitem cu totii email-uri identice cu ale domnului Deleanu la aceiasi adresa unde a trimis dumnealui. Ce va face atunci comunistul Anghel????

Anonim spunea...

Daaaa. Sunt sigur ca Leonard Anghel are habar de legislatia penitenciarelor. A sunat pe la mai marii sistemului, iar acestia speriati ca si-ar putea pierde acest beneficiu permanent, au gasit calea de a-l pune la punct pe colegul nostru. Ar trebui sa le fie rusine sa incasese acesti bani in baza unor criterii pe care le-au inventat copiindu-si atributiunile din fisa postului. Dar de unde bun simt? De unde nu este nici Dumnezeu nu cere.

Anonim spunea...

Eu am mai spus-o si voi continua sa o spun pana cand sistemul asta al nostru nenorocit va realiza ca suntem la 20 de ani de comunism. Am ajuns la concluzia ca spatiul penitenciarist nu poate fi reasbilitat si curatat din interior. De aceea, este necesara o actiune discreta dar ferma, fortata pe alocuri, cu actiuni dure, venite din afara. Sunt sigur ca apasand anumite butoane, involburand anumite ape prin diferite metode, se va atrage atentia asupra noastra si, vrand-nevrand, intr-un final, va avea loc acea revolutie mult asteptata si in aceasta imparatie recluzionala, in acest ultim bastion al nepotismului dus la nivel de politica de stat. Pana mai marii nostri incapabili nu vor fi goniti cu scaune cu tot, pe campuri, departe de lumea civilizata, pana cand secera si ciocanul nu vor fi smulse din mintea mai marilor de astazi, tara aceasta nu are nicio sansa. Hai la lupta cea mare, fratilor !(recunosc, am scapat cateva vorbe mari, dar am facut-o cu un rost) :)

Anonim spunea...

Oameni buni de ce tot tergiversam treaba! Daca domnul agent a trmis petitia in timpul orelor de program atunci conform L293/2004 va fi sanctionat pentru ca a desfasurat alte activitati decat cele mentionate in fisa postului; dar si daca era in timpul liber avem o problema fiindca ne este interzis sa ne manifestam cu privire la opiniile noastre politice. DAr cand se trezeste un destept....

Anonim spunea...

ptr.10.08.2010, 09:24:00
hai sa ne dam demisia in bloc, toti din sistem...ca sa-l curatam!

Anonim spunea...

TREBUIE SPRIJINIT COLEGUL NOSTRU DE ASEMENEA GUNOAIE DE OAMENI.SA SE TAIE 50%,CHIRIILE FANTOMA, SI S-AR FACE ECONOMIE LA BUGET NU SA NE TAIE LA TOTI 25%.
RUSINE ragea, anghel si toti acolitii lor.
VOI TRIMITE SI EU LA GUVERN O ASEMENEA SESIZARE.....SI ALTELE.

Anonim spunea...

Buna propunerea celui de la 07:05! sa trimitem toti mail cu acelasi continut la acea adresa de mail. scrie aici adresa de mail si sa vedem cati ne unim! textul sa fie: FARA SALARIU DE 50% PT CLIENTALA DIN PENITENCIARE! sa vedem ce-o sa ne faca tuturor!!!

Anonim spunea...

FOARTE BINE ORICUM ERAU ABONATI LA 50% NUMAI SIFOANELE SEFILOR TOATA LUMEA ISI FACE TREABA NU EXISTA NIMENI CARE SA FACA CEVA IN PLUS.

Anonim spunea...

Unde sint banii de haine care intrau cu salarul din 10?Cind o sa se termine cu minciuna in acest sistem de doi bani?Lansati tot felul de zvonuri ca-i tineti pe prosti in friu.(care pun botul)

Anonim spunea...

Domnilor nu vedeti ca suntem condusi de niste ''nazisti''.Nu vedeti ca daca este sa spunem niste lucruri pertinente ,ni se da la geoale.Ce vreti sa faca si ''saracul Boc''.Pai daca taica ''Chior Base'' da cu p......a in el.......atunci piticul ,jokerul de boc ce sa fac,da si el cu p....a in altii.Si uite asa vin limbistii:.Anghel,Bala,Ioanitoaia(bine ca nu este ala de la Sport),Firinel....care dau in directori.Si din partea directorilor care se spune ca tb sa isi apere angajatii......de unde.....ca tb si ei sa pape 50%,sa isi pastreze scaunul,sa mai faca niste convocari tot pe banii statului,etc,etc.Si atunci domnii menageri de carton.....ca numai sefi nu sunt.....ce sa faca si ei ''limbistii de ei'',se apuca sa bage in comisii de disciplina,sa se tina de capul agentului,ca na AGENTUL ESTE CARNE DE TUN.

Anonim spunea...

Ca am ajuns sa ne fie frica de sefi,cum le este la hoti(unii dintre ei)frica de agenti sau sefi.Dar noua ne este frica ne ne da afara,ca ne sanctioneaza,etc,etc....la hot,afara din puscarie nu il da,raportul ii face gaura,etc etc.
Sa le multumim dragilor nostrii''tovarasi'' sefi pentru atitudinea de ''ghiocel''sau ''limbisti''pe care o au in fata mai marilor ''conducatori doctori''si siparezi.

Anonim spunea...

Nu stiu cine este agentul cu petitia, dar nu cred ca altceva in afara de invidie l-a condus la aceasta idee de a propune efectuarea de economii prin renuntarea la un spor. Evident reactia de a fi sesizata comisia de disciplina pare si ea exagerata, dar probabil comisia va rezista la presiuni si va fi cat de putin realista si va aprecia ca o astfel de "abatere" nu este foarte grava. PROBLEMA care apare este ca in contextul aparitiei noii legi de salarizare şi al restrictiilor bugetare necesare si in anii urmatori, bugetul Administratiei va fi sub cel alocat in anul curent curent, ceea ce va implica greutati finanaciare din ce in ce mai mari. Acel spor daca tot este prevazut cu sume in bugetul actual trebuie acordat, este adevarat ca ramane problema cat de echitabil,dar poate acesta ar putea sa ne uneasca daca ar fi dat colegilor care au greutati deosebite (case inundate/distruse, boli grave) sau celor care ies la pensie si nu mai primesc din acest an salariile de la incetarea ativitatii. Cred ca acest spor daca s-ar acorda chiar pentru ajutorarea colegilor care au nevoie ar putea sa ne uneasca si nu sa ne dezbine.

Australia spunea...

http://www.immi.gov.au/

Anonim spunea...

Domnule HUggin publicati si locurile de munca din strainatate care am putea noi gardienii sa le ocupam,suntem saraci lipiti, vrem sa muncim cinstit,uitati de acest sistem, vrem sa supravietuim.

Anonim spunea...

Stiti ce ar trebui facut: toti sa lucram cu 25%mai putin ,dupa cum suntem platiti, indiferent de sectorul de activitate. Vad ca sindicatele dorm, nu spune nimeni de vreo actiune in instanta sau vreo actiune de protest.
De disponibilizari sau reorganizare toti tac malc.

Anonim spunea...

Sesizari ar trebui trimise la parlament, guvern, MJ si nu in ultimul rand la presa cu carmuitorii nostri care au aprobat 50% directorilor de unitati luna de luna, ca ii imputernicesc sau ii muta in alte unitati fara sa-i schimbe dupa ce au facut pagube de miliarde sau sunt doar niste sifoane si ii trimit pe altii in comisii. Asta e sistemul nostru penitenciar.

Anonim spunea...

Nu va mai zbateti degeaba,acest 50% are o cu totul alta semnificatie decat indeplinirea unor atributiuni deosebite.Menirea lui este de a asigura un control ierarhic obedient(toti directorii il au) care sa asigure linistea in unitati,asadar nici la cel mai inalt nivel nu se va accepta vreodata anularea acordarii lui,chiar nu intelegeti???

Anonim spunea...

UNUL DIN COMUNISTII CU FATA UMANA......... SE AFLA IN PENITENICIARUL GALATI-DOMNUL JUDECATOR BURLIBASA NECULAI,CETATEANUL CU SALARIU DE 210 MILIOANE DE LEI VECHI,CARE NU ESTE AFECTAT DE REDUCERA SALARIALA,PE CARE O SUPORTA CEILALTI ANGAJATI DIN SISTEM.ACUM ARE IN FISA POSTULUI SAU,PUNEREA LA PUNCT A LUCRATORILOR,CARE AU INDRAZNIT SA IL CRITICE LA ADUNAREA GENERALA A GRUPEI SINDICALE CE A AVUT LOC IN DATA DE 09.08.2010 IN CLUBUL UNITATII.ESTE DERANJAT DE FAPTUL CA LIDERUL SNLP STEFAN TEOROC NU A DISCUTAT SI CU DINSUL PROBLEMELE GRAVE CARE SE PETREC IN CADRUL PENITENICIARULUI,MA REFER STRICT LA MANAGEMENTUL PRACTICAT DE CEL CU SALARIU DE ASTRONAUT.PROBABIL CA LIDERULUI SNLP,LUCRATOR DE MULTI ANI IN SISTEM,CIT SI INVITATILOR DE LA BRAILA,SLOBOZIA, TICHILESTI,SECRETAR GENERAL SNLP,AU PLECAT IN GRABA CA SA FIE SIGURI CA NU VOR FI INCATUSATI CA CEILALTI COLEGI CARE AU FOST ARESTATI CU LARGUL CONCURS AL DISTINSULUI JUDECATOR.VA RUGAM SA URMARITI CU ATENTIE UNDE ESTE SITUAT GALATIUL PE HARTA SI VOM MAI VEDEA.

Anonim spunea...

Ar trebui ca cei care locuiesc cu chirie mai mult de 2 ani sa nu mai beneficieze de acest drept , motivez ca acestia si-au cumparat masini scumpe in loc sa-si cumpere o casa.Acesti profitori beneficiaza de salarii de excelenta de M de conducere si locuieste cu chirie pe banii nostri.

Bon Jovi spunea...

Poate adresand sindicatul o scrisoare presedintelui Romaniei,una lui Predoiu si una avocatului poporului,s-ar putea lamuri problema colegului nostru,si am starpi o starpitura din ANP.De cand nu am voie ca din pauza mea de masa sa intru pe net,si pentru ca ma interesaza soarta economica a tarii sa fac o propunere?UNDE ESTE DREPTUL NOSTRU LA OPINIE, GARANTAT DE CONSTITUTIE???

Anonim spunea...

Liderii confederatiilor sindicale tac malc.

Nu ni se prezinta situatia plecarilor din sistem desi in fiecare zi biroul resurse umane este asaltat de cereri de demisii.

Nu exista un plan de actiune al confederatiilor sindicale, liderii sunt derutati si amenintati iar lucratorii de rand sunt ai nimanui.

Dupa recentele salarii in unitati e jale. Nimeni nu vorbeste, tensiunea e pretutindeni, toti tac si cativa fac ceea ce le duce capul. S-au depus foarte multe demisii, angajari nu se mai fac, iar cei care vor ramane sunt incarcati de sarcini suplimentare. Daca indraznesc sa se planga sunt amenintati cu disponibilizarile care sunt deja la poarta puscariilor. Fiecare pentru el. Sefii nu mai indraznesc sa ceara subordonatilor sa faca ore suplimentare de frica unui glont in gat, exista o stare de falsa bunavointa fata de cei asupriti iar cei cu apucaturi comuniste s-au ascuns deja in gauri de soareci. Ofiterii rad in hohote de agenti pentru ca reducerile salariale i-au adus pe acestia sub pragul subzistentei in timp ce pe ei nu i-au afectat asa de mult.

Scrasnete din dinti la colt de inchisoare, injuraturi, planuri imaginare de actiune, ura, furie nestapanita fara nici o solutie.

Acum e momentul nostru...

George Cazan spunea...

Buna seara, numele meu este George Cazan, imi desfasor activitatea in Penitenciarul Spital Targu Ocna, am gradul profesional de agent principal si in statul de functii sunt sef de schimb iar aceasta introducere este premergatoare unor materiale care vor arata ca legea se poate eluda in ciuda tuturor actelor normative care ne reglementeaza activitatea. Din cate stiam eu resursele umane definesc o organigrama care cuprinde functii si responsabilitati diferite, atribuirea functiilor facand diferenta intre angajati. De asemenea stiam ca daca nevoile unitatii cer sa indeplinesti o functie inferioara, o faci fara comentarii mai ales in situatia lipsei de personal cu care se confrunta toate unitatile. Voi aduce in atentia colegilor din tara diferite cazuri, al meu si al unor colegi ai mei in care nu ni se permite exercitarea atributiilor de serviciu conform pozitiilor din statul de organizare al unitatii din diverse motive gen: nu sunt locuri libere, nu aveti calificative corespunzatoare, sunteti veniti din alte unitati prin transfer insa nu aveti experienta necesara indeplinirii atrbutiilor de serviciu conform functiei din organigrama, nu sunteti autorizati corespunzator nivelului de secretizare pe care il presupune functia, deci nu puteti lucra, s.a.m.d.
De maine totul si serios documentat.
O seara buna tuturor!

Anonim spunea...

@ 10.08.2010, 22:16:00

Jeg cu faţă umană, lepădătură, ţie nu ţi-e frică că poţi muri otrăvit de propriul tau venin?

Anonim spunea...

Asteptam domnule Cazan. Tot respectul pentru faptul ca ati avut curajul sa va spuneti numele intreg si unde lucrati.
Prin cele argumentate de dumneavoastra poate vom reusi si unii dintre noi sa argumentam sefilor ce abuzeaza de noi luand in considerare motivele puerile si neconforme cu realitatea.
In situatia data, poate si structura sindicala are un cuvant de spus. Unii dintre colegi sunt chiar dispusi sa mearga in instanta pe cale civila datorita unor situatii create de acest gen. Pana la urma, orice abuz in serviciu trebuie platit, nu ?

Anonim spunea...

Felicitari pt initiativa agent Cazan de la Penit Spit. Tg. Ocna! Pt eficientizarea actiunii tale iti recomand un nr. de tel:0748880009 Dumitrascu Sorin, sau adresa de mail sorin.dumitrascu@fsanp.ro
Spor la treaba si asteptam rezultatele din partea d-nului Dumitrascu.

Anonim spunea...

Puteti sa spuneti ca exista comunism oriunde, oriunde pe pamantul acesta, numai intr-un singur loc nu poate prinde radacini, cu siguranta. Si, mai precis, acest loc binecuvantat de ...cine stie cine, este Comisia de discutare a modificarilor in Acordul Colectiv si Contractul Colectiv de Munca. Buna dispozitie, bascalia, mistourile cu si despre colegi sunt la ele acasa. Ce daca a fost suspendata toata Comisia de disciplina (cu 2 exceptii)?. Ras si voie buna. Ce daca nu putem sa cadem de acord asupra salariilor compensatorii in caz de incetare a activitatii fpss ?Comedie muta si haz nebun. Si, pentru ca era nevoie si de un cal de bataie, nea Gigi Iftinca nu scapa nici aici de glumele si bancurile pe alocuri sarate bine, ale colegilor Domniei Sale. Se rade de orice, de oricine, chiar si MJ-ul este luat in dârboacă, fara discriminare. Asta da, democratie, domnilor !Si o avem chiar in curtea noastra, tocmai acolo unde ii banuim pe tovrasii si tovarasele noastre de munca, de apucatori staliniste !Din inregistrari se pare ca cineva, totusi, este mai retinut, nu rade decat manzeste si nu prea participa la bucuria dezarmanta a "colegilor' de petrecere pe banii statului. Este vorba despre dl.Sorin, cel care incearca sa se abtina de la glumite neorotdoxe desi "ielele" ANP-ului il tot ataca pe la spate cu bancuri si trimiteri surprinzatoare. Bravo Sorine !Mare om, mare caracter !

George Cazan spunea...

Buna ziua stimati colegi!
Ca mica introducere voi prezenta situatia de fapt din Penitenciarul Spital Targu Ocna, o situatie cel putin ciudata, din punctul meu de vedere. Concret, nu este respectata disciplina de stat, in unitatea in care lucrez, astfel incat sefii de schimb lucreaza in paza perimetrului, unii dintre supraveghetori sunt sefi de tura, exceptie facand doua plutoane, unii dintre colegii mei, veniti prin transfer de la alte unitati lucreaza in paza perimetrului desi au cu totul alte functii in organigrama unitatii. In acelasi timp unii dintre agentii de paza lucreaza pe sectiile de detinere, in locul supraveghetorilor care desfasoara alte activitati. O alta problema ar fi aceea ca unii dintre colegii mei, cu vechime in sistem au ramas la vechii coeficienti de incadrare desi au cerut cresterea coeficientilor mai ales ca au mai multe gradatii obtinute in urma activitatii desfasurate in sistem.

George Cazan spunea...

Episodul I- NOI FACEM STATUL DE FUNCTII

In luna aprilie a acestui an am solicitat sefului meu direct de atunci, subcomisar de penitenciare MASALA VALENTIN indeplinirea atributiilor de serviciu de sef schimb conform fisei postului semnate precum si a pozitiei din statul de functii pentru a evita situatia unei retrogradari din functie la aparitia noii organigrame a unitatii. Am vrut sa evit faptul de a fi numit in noua organigrama agent paza in cazul nesolicitarii exercitarii atributiilor de serviciu functiei pe care inca o ocup.
Raspunsul a fost acela ca NU se justifica cererea mea avand in vedere ca am intrat in serviciul operativ- pe usa din dos- dupa spusele domniei sale, iar in ceea ce priveste functia - STATUL DE FUNCTII NOI IL FACEM!
Mentionez ca lucrez in sistem din 2005, iar dupa un an, perioada de debut si 6 luni am intrat prin concurs la prevenirea criminalitatii. In cursul anului trecut am solicitat transferul in sectorul operativ, transfer care s-a aprobat din luna august.
Consider ca a fost la cerere si nu pe usa din dos!

George Cazan spunea...

Episodul II- NU POTI FI SEF DE SCHIMB, NU ESTI AUTORIZAT!

Dupa discutia cu seful meu direct am fost mutat la un alt pluton, asa cereau nevoile unitatii, insa am mers mai departe si am solicitat sa ma primeasca seful pazei comisar sef de penitenciare NASTASA CONSTANTIN. In urma discutiilor cu domnia sa am fost informat ca nu pot executa serviciul de sef de schimb deoarece nu sunt autorizat la nivelul de secretizare corespunzator functiei din organigrama, demers care nu mai poate fi efectuat deoarece s-a cerut autorizarea pentru alti oameni din unitate.
In urma unui raport intocmit in care am cerut autorizarea am primit doua raspunsuri, unul prin care eram anuntat ca cererea mea a ajuns pe biroul celui care initiaza demersurile premergatoare autorizarii, in plus mi se aducea la cunostinta modul de calcul al salariului, iar in al doilea mi se comunica faptul ca autorizarea ESTE O PROBLEMA CARE INTRA IN SFERA DE RESPONSABILITATE A SERVICIULUI SIGURANTA PENITENCIARA SI A BIROULUI RESURSE UMANE.
Nu am alte comentarii.

George Cazan spunea...

Episodul III- NU AI EXPERIENTA SI CALIFICATIVE

In luna iunie a anului curent am solicitat Sefului Biroului Resurse Umane comisar sef de penitenciare GUTAS GEORGE, accesul la dosarul personal. Cu aceasta ocazie domnul comisar sef m-a intrebat cine ma determina sa fac aceasta cerere exprimandu-si opinia ca cererea mea este una nejustificata, din moment ce sunt retribuit ca si sef de schimb. In ceea ce priveste pretentia mea de a indeplini functia din stat este prea mare pentru experienta mea in serviciu, de asemenea calificativele obtinute in serviciul de prevenire sunt de BUN, insuficient pentru a putea sa imi desfasor activitatea ca sef schimb. Aceste opinii au fost exprimate in prezenta directorului unitatii comisar de penitenciare COZMA ILEANA AURICA, iar modul la care le-am prezentat este unul de sinteza. Nu comentez modul in care au fost exprimate.
Imi permit sa mentionez ca domnul GUTAS GEORGE nu are nici cea mai vaga idee despre cum se evalueaza activitatea in serviciul de prevenire si ma intreb totodata BUN este rau?

George Cazan spunea...

Episodul IV- RASPUNSUL

Incepand cu data de....va desfasurati activitatea in cadrul sectorului Siguranta Detinerii si Regim penitenciar, data de la care ati fost transferat din cadrul B.P.C.T si incadrat in functia de sef schimb I, functie vacanta in acel moment.
..........................
Directorul unitatii v-a desemnat sa executati serviciul in paza perimetrului unitatii, atributii mentionate in fisa postului pe care ati semnat-o de luare la cunostinta la data de......
Referitor la faptul ca serviciul de paza pe perimetrul unitatii nu se ridica la nivelul pregatirii dumneavoastra va reamintim ca in ultimii doi ani ati obtinut in urma evaluarii performantelor activitatii profesionale calificativul de Bine. De asemenea consideram ca, deocamdata, nu aveti aptitudinile, vechimea si experienta necesara pentru a executa serviciul de sef de schimb, care este seful nemijlocit al personalului din posturile de paza de pe perimetrul locului de detinere si al sefilor posturilor de control. Insa, conducerea profesionala, pentru ca dumneavoastra sa puteti dobandi abilitatile, calitatile si aptitudinile necesareexecutarii serviciului de sef schimb, v-a repartizat in cadrul unui schimb in care sa executati acest serviciu pe timpul cat titularul se afla in concediu de odihna, recuperare sau lipseste din unitate din diferite motive. Totodata va informam ca.......nu mai este posibila solicitarea unei noi autorizari... (se refera la autorizarea corespunzatoare nivelului de secretizare al functiei de sef de schimb)...pentru dumneavoastra.
Faptul ca ati fost retrogradat din functie nu este real, dumneavoastra sunteti incadrat in continuare in functia de sef de schimb, doar ca executati prin decizie de zi pe unitate serviciul de paza pe perimetrul unitatii, fapt impus de situatia operativa si nevoile unitatii.

Cu deosebita consideratie,

Comisar de penitenciare
Aura Ileana Cozma
Director
Penitenciarul Spital Targu Ocna

George Cazan spunea...

INCHEIERE

Mentionez ca au tinut sa imbunatateasca continutul fisei postului semnate in 2009 si am semnat in luna iunie o alta fisa a postului, tot insa pentru sef de schimb. Ambele cuprind insa pe langa atributiunile de sef de schimb si cele aferente functiei de agent paza.
Referitor la situatia in care se afla alti colegi ai mei care, similar, au cerut executarea serviciului conform fisei postului nu pot posta nimic despre demersurile lor, acest fapt fiind o optiune ce apartine fiecaruia.
Ma intetreb insa la ce au fost necesare doua examene promovate pentru intrarea in sistemul Administratiei Nationale a Penitenciarelor ambele cu note mari. Singura motivatie care ma mentine in sistem sunt cei doi copii de varste fragede pe care ii am in rest trageti dumneavoastra concluziile. Am renuntat la protectia anonimatului deoarece tot ce am afirmat este adevarat si raspund pentru postari!
O zi buna tuturor!

Anonim spunea...

Impotriva celor de la informatii clasificate nu ia nimeni atitudine? Au creat volum de mucna dublu, sunt aproape sa blocheze activitatea in unele sectoare. Isi inventeaza tot felul de treburi de frica sa nu fie disponibilizati primii pentru ca si ei stiu ca nu isi au rostul in penintenciare, iar pentru treburile inventate dau si altora care chiar au ce face de lucru dublu. Sint uimit ca nimeni nu le zice nimic.S-a ajuns in situatia in care nu te mai poti duce nici la wc fara sa stie cei de la info clasificate ce hartie folosesti

molahu omar spunea...

Din pacate liderii de sindicat din toate penitenciarele sunt manjiti si ei si normal ca nu reactioneaza.Sunt atatea forme de protest pe care le-ar putea initia legal cu sprijinul nostru al celor care muncesc cu adevarat in puscarii dar ,destul de ciudat, acestea lipsesc.La orice fel de abuz trebuie sa reactionam,dar se pare ca frica si interesul primeaza si se dovedeste ca liderii de sindicat nu sunt lideri cu adevarat.Trebuie sa intelegem o data pentru totdeauna ca dreptatea trebuie sa ne-o dobandim noi toti prin orice mijloace pentru ca se pare ca legea e numai pentru nenorocitii de masoni care ne-au vandut si ne terorizeaza continuu.Nu am vazut si eu o data sa se puna de acord toti liderii de sindicat din penitenciare si sa ia masuri radicale impreuna cu noi cei multi ca raspuns la un abuz,la o nedreptate.Daca e nevoie de revolta,sa facem revolta!!Cum credeti ca-i putem da jos din functii pe parazitii din ANP care nu stiu nici cum ii cheama si stau pe functii platite bine si pe deasupra mai au si 50%??Scoteti fratilor oamenii la razmerita,in fata puscariilor ,sa nu mai munceasca nimeni,luptati pentru drepturile oamenilor care v-au ales sa le reprezentati interesele,care platesc cotizatii.Numai asa veti fi apreciati de oameni.

Anonim spunea...

Insasi ei, ofiterii de la informatii clasificate,primesc salariu pentru nimic.Ce servici de mancat bani!!!D-le BALA desfinteaza d-le acest buric al pamantului,chiar nu are sens in penitenciare asa servici.

Anonim spunea...

Vizita fulger a domnului DUMITRASCU la Penitenciar Spital Tg Ocna a fost o gura de oxige data lucratorilor din aceasta instititie cu speranta ca se vor lua masurile legale cu acele persoane mentionate de colegul nostru ...si chiar trimiterea lor in judecata pentru incalcarea drepturilor salariatilor,desi ni s-a promis ca va ajunge curand si acei domni de la inspectia peniten ciara vad ca totul se amana ,iar pe zi ce trece situatia este exloziva Domnule DUMITRASCU.

Anonim spunea...

Multumim Domnule GEORGE CAZAN de curajul de care a-ti dat dovada, speram ca domnul Director General BALA va lua masurile legale avind acum si o sesizase serioasa din partea colegului nostru.

Anonim spunea...

Atac fara precedentla adresa grupei sindicale a peniteniciarului Galati.Dupa desfasurarea adunarii generale a grupei sindicale, care a avut loc pe data de 09.08.2010,astazi dimineata directorul unitatii, judecator Burlibasa a alarmat unitatea ptr. a arata liderului grupei sindicale ca el este jupinul,ca nu se teme de nimeni,ca este cinstit,trup si suflet ptr unitate. Practic a alarmat unitatea ca sa arate ca face,ce vrea si cind vrea,ca a ocupat functia prin concurs,deci a fost mai valoros decit ceilalti participanti la concurs.Atragem atentia tuturor celor care lucreaza in subordinea acestui domn, foarte bine retribuit ,ca comportamentul sau de cameleon nu va putea avea caracter de durata. UN VINOVAT PESTE MASURA

Anonim spunea...

Domnule George Cazan,

Nu inteleg un lucru.D-voastra fiind agent operativ la Prevenirea Criminalitatii nu aveti autorizatie de acces la informatii clasificate la cel mai nalt nivel???
Nu conteaza ca indepliniti alta functie autorizatia va fost emisa de ORNISS pe o perioada mai indelungata pana in 2012 daca tin bine minte.


Cred ca a-ti facut un lucru extraordinar plecand de la Prevenirea Criminalitatii am mai auzit colegi care primesc calificative de "bine", ca vezi doamne acolo trebuie sa fii profesionist ca sa iei "foarte bine".

Un serviciu de tot ............si cei conduc la fel.

Anonim spunea...

Pt 10.08.2010, 20:43:00

Colegule sau colega nu stiu daca esti barbat sau femeie cert este ca te asemenii foarte bine cu comisar Costache Zoica ofiter de resurse umane de la Penitenciarul Craiova care afirma aceleasi lucruri ca si tine .
Acesta Costache Zoica face numai abuzuri gandind ca este pe vremea cand sotul ei Costache Gheorghe era loctiitor la Craiova.Emite dispozitii prin care sisteaza dreptul la chirie unor colegi motivand ca la verificarile efectuate in teren nu a gasit in baia locuintei inchiriate de funtionari, periuta de dinti, hainele functionarului si tampoanele sotiilor
Nu este pentru prima data cand acesta Costache Zoica ajunsa ofiter cu ajutorul sotului abuzeaza de calitatea care o are.

Aceleasi afirmatii „Astia care stau cu chiriei isi cumpara masini scumpe si noi platim chirii, eu mi-au cumparat 4 case pana acum impreuna cu sotul meu”
Pai doamna Costache nu platesti dumneata chirii, plateste statul, functionarii beneficiaza de chirii in baza prevederilor legale si dumneata abuzezi in functie si sistezi chiriile, felicitari si sa le stapanesti sanatoasa casele , poate nu toti au avut in viata „posibilitatile” d-voastra ca sa nu mai continuam cu alte afirmatii care ti-ar inchide gura aia proasta odata. Actualii functionari au un avantaj si un drept legal castigat asa cum d-voastra domna Costache a-ti avut avantajul ca sotul sa fie loctiitor si sa va sustina din cand in cand precum si alte „AVANTAJE” nelegale ca doar toata lumea te vedea doamna ofiter iesind cu plasele din fabrica.
Si nu toti functionarii au calitatea d-voastra sa verifice in teren imobilele inchiriate, verificari care le faci in mod partinitor fata de unul sau de altul .
La verificarile care le-ai facut la agentul Borleanu Catalin care beneficiaza de chirie , al carui tata Borleanu Ion are doua case in Craiova ce ai constatat???
Nu ai constatat nimic pentru ca Borleanu Catalin este apropiatul directorului Becheanu si il tine la secretariat de 2 ani cu toate ca el este subofiter escorta.In plus de asta beneficiaza si de sporul de 50% doamna draga.

Cam asa faci dumneata verificarile in teren, vezi sa nu te trezesti data afara din acest sistem si tarata pe la parchet.
Moral nu esti indreptatita sa vorbesti despre corectitudine doamna Costache pentru ca insuti nu ai fost si nu esti un om corect, nemanjit.

Anonim spunea...

Costache Zoica in loc sa-si indeplinesca sarcinile de serviciu se ocupa mai nou cu vanzarea de produse Oriflame in puscaria Craiova, Milena cu plimbarile prin oras in timpul programului dar cine sa vada Cruceru seful lor direct care este mut de ani de zile sa nu piarda functia de sef birou resurse umane, considerat marele specilist in resurse umane care de fapt este specialist in mismasuri si avansari ilegale ale subofiterilor apropiati de conducere.
Cruceru care beneficiaza de ani de zile de salarii de merit .
Cruceru care a avansat in grad mai rapid ca Napoleon.

Anonim spunea...

Bre, nea Gigi Cazan, nu contest ca esti om de treaba dar am la dumneata o singura intrebare: ai dat vreun examen sau vreun concurs, ceva, pentru functia de sef de schimb? Sau cand te-ai angajat la puscarie ti s-a scris cu fierul rosu pe brat ca vei fi vesnic sef de schimb? Nu de alta insa mie mi se pare ca daca ai fost angajat in paza atunci poti fi folosit ORIUNDE in acest sector. Noroc cu sindicatele astea care va dau apa la moara inutil, daca erati pe vremea cand erati militari nu mai caraia nimeni si munceati exact acolo unde primeati ordin...

Anonim spunea...

drp@gov.ro este adresa unde ar trebui sa trimitem cat mai multi dintre angajatii nemultumuti.
Sa spunem de chiriile care le iau uni sefi de la subalterni pe motiv ca stau in chirie iar ei se plimba cu masini scumpe sau au luate case pe mama,tata sau bunica.
SA SPUNEM DESPRE 50%.
SIFOANELE DE LA INF.CLASIFICATE AR TREBUI DATI AFARA.NU FAC NIMIC IMPORTANT PENTRU SISTEM,DOAR DISCUTII SI BARFE.

Anonim spunea...

Unde este devotamentul bivolului ragea?
AR VIDE-O SI PE MAMASA PT A IESI IN FATA.
COLEGUL NOSTRU DELEANU TREBUIA SPRIJINIT NU ARUCAT CU PIETRE IN EL DE CONDUCERE.
NU STIE BOC CE SECRETARI BIVOLARI ARE!!!!!

Anonim spunea...

Da cred ca daca am avea si noi la Craiova un Director care sa asculte problemele noastre si un bun manager poate ca sar gasi si bani de chirii.

Anonim spunea...

Becheanu directorul de la Craiova nu o va trage la raspundere niciodata pe Zoica pentru ca este student la Facultatea Spiru Haret ( x si 0 ) unde profesor este Costache barbatul lui Zoica .
Din cate se zvoneste Becheanu face facultatea 2 ani intr-unul ca ness cafe 3 intr-unul .
Becehanu vrea sa termine facultatea de frica ca nu mai tin astia ingineri in functiile de director .Oricum el va ramane inginer toata viata, inteligenta lui nu permite sa fie altceva

Anonim spunea...

Nu Costache Zoica si Cruceru Marian a propus pt a fi imputerniciti oamenii fara nici o pregatire pt fct cheie in unitate? Nu tot CCR de la Craiova este de acord cu tot ce propune inginerii care ne conduc? De aceea este haosul asta in unitate!!! Vai mama noastra cine sa ne conduca?Degeaba tipa Radu Schiopu in CCR toata lumea zice ca este nebun dar nu este asa el are saracu dreptate, problema este ca nu il ia nimeni in seama.
CINE CONDUCE LA CRAIOVA...
BECHEANU ADRIAN de profesie inginer un tip inteligent dar foarte influentabil de tot ce este frumos ,pe cine nu poate domina incearca sa ii elimine.
VOCHESCU DANIELA no comment, mai rau de asa nici sa se putea chiar nu sunt cuvinte... a pus compartimentul auto pe butuci precum si celelate compartimente.
CALOTA MARIN om de mare caracter dar care a uitat cam repede de unde a plecat.
TIRCA RALUCA o tipa desteapta.

Anonim spunea...

Pt 12.08.2010, 22:49:00

Nu tot CCR-ul este de acord.Sunt de acord dar si Cruceru tace milc de ani de zile si chiar este un catelus ascultator la solicitarile ilegale si chiar le executa.
Deci in consecinta si el este complice la toate magariile nu vrea sa se puna rau cu sefii ca de... cine sa mai ia 50% sau salariu de merit.
Suntem niste lasii nimeni nu-si exepriam punctul de vedere chiar si cand se fac ilegalitati.
Directorii nu-si pot permite sa faca magarii daca majoritatea isi exprima un punct de vedere atata timp cat vom fi lasi o sa asistam la abuzurile exercitate de unul sau altul .
Personal pe Raluca Tirca as propune pt director al penitenciarului Craiova este cea mai echilibrata si ar fi primul director femeie din sistemul ANP.

Anonim spunea...

13.08.2010, 17:10:00 cred ca esti cam nou in sistem altfel ai sti ca prima femeie director a fost la Targsor.si a fost putin si sefa la dgp.

Anonim spunea...

Da a doua femeie director,dar vor fi si primele leptop-uri abrobate pentru p.p.l.