Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 31 august 2010

Bani (2)

From: Ioana Serban
Subject: Alocare fonduri echipament
Date: 31 august 2010, 16:21:17 GMT+03:00

Stimati colegi,

In aceasta dupa-amiaza MFP ne-a alocat fondurile necesare in vederea platii
echipamentului pe anul 2009.
Maine dimineata ANP va aloca fondurile unitatilor din subordine, conform
borderourilor atasate.

Cu stima,
Ioana SERBAN
Director DEA
Situatie alocare fonduri echipament 2009

110 comentarii:

Anonim spunea...

Si atunci de ce "se spune" ca vor intra pe card dupa data de 10.09.? Intreb si eu?

Huginn spunea...

@17:40
N-am un raspuns referitor la "ce se spune'. Prefer sa ma raportez la informatii concrete. O explicatie ar fi legata de firea prapastioasa a romanului lucrator de penitenciare.

Dar, poate exagerez. Poate ca mi se pare. Poate ca n-au fost 1000 de intrebari despre echipament si poate ca nu a fost postata inclusiv corespondenta DEA ca sa fie convinsi cei mai Toma dintre ai nostri.

Anonim spunea...

M-ati disperat cu banii astia.Ma intreb ce tema veti mai croseta dupa ce se dau si astia.Huggin afla te rog si ora la care se vor introduce banii pe carduri la fiecare penitenciar si, eventual,spune-le cum sa-i cheltuie,poate in felul asta dormi si tu linistit.Pa!!!

Huginn spunea...

@18:11
Da. Cam ăsta e sentimentul. :)

Anonim spunea...

DUPA LOVELE LUMEA SE VA GINDI LA ;CELE 5 ZILE DE FARA PLATALA SOMAJ LA DACA NE MAI IA DACA NE MAI DA DACA..............DACA.DACA

Anonim spunea...

@31.08.2010, 18:11:00

Fac pariu că nu te-ai gândit, dar răspunsul este simplu.

Banii pe 2010 când se dau ? :))))))

Anonim spunea...

@31.08.2010, 18:11:00
Corect. Bravo. Mi-ai luat vorba din gura. As fi vrut, totusi, sa intreb de poimaine chestia asta. Astazi, ma gandeam sa adresez o alta intrebare nevinovata: "Oare sunt de ajuns banii astia, pentru ca eu am dst, deja, comanda ?"

Anonim spunea...

A NU STITI CIND SE DAU BANI PE HAINE PE 2010? ........IN DECEMBRIE(SIC).....

Anonim spunea...

Dar pentru 2011????

Optimistul spunea...

Si dupa ce ii va da si pe astia, ce ne mai da Huginne!? 5 zile fara plata, somaj,o noua reorganizare a sistemului pe fond de criza,ajutoare pentru familiile colegilor care nu vor rezista situatiei(Doamne fereste!),donatii din salariile deja diminuate pentru a-i hrani pe ppl-i,pt achizitionare de materiale si rechizite si....si,oare mai ce?

Anonim spunea...

Daca ANP-ul are banii in cont de ce dureaza 3 zile sa ajunga banii pe carduri? Se alege cineva cu comisioane si dobanzi din tranzactii?

Anonim spunea...

contabili din unitati ce mai asteapta sunt melci sau trebuie sa munceasca in plus

Anonim spunea...

...ptr 2011 nu i mai astepta: o sa fi in cautare de loc de munca...

Anonim spunea...

IN 2011 NORMAL . CE DUMNEZEU NU GINDESTI?

Anonim spunea...

Legat de agentii debutantzi care nu primesc nici haine nici bani...colegii mei cumpara papuci din banii lor haine din banii lor...si tot asa mai departe...noi de ce nu primim nimik...nici haine si nici bani....

Huginn spunea...

@08:19
Nu stiu exact situatia, dar cu siguranta cei de la logistica au un raspuns. Bun, rau, cum o fi e ceva de care va puteti folosi. Cel mai bine e sa intrebati la logistica, dupa care poate fi verificat.

Anonim spunea...

Se dau diminuati cu 25%?

Anonim spunea...

Banii vor fi virati azi de catre ANP in teritoriu,dar o sa mai dureze cateva zile,pana ce-l tarziu in 10,in functie de cum unitatile s-au programat la trezonerie.Asa ca mai aveti rabdare cateva zile,maxim o sapt

Huginn spunea...

@08:43 Nu

Anonim spunea...

La logistica nu au nimikkkk nimikkk....vai de mama lui de sistem...nu inteleg ..colegii mei sunt foarte dezamagitzi..legat de prima de instalare mai am o intrebare cum se face ca unii au luat altii nu...ca de haine nu mai zic nimik..sunt saturat de raspunsuri evazuve

Anonim spunea...

@ 09:31
banii ar tr sa-i luam toti odata,la fel ca si salariul nu pe rand,dc se fac diferente intre noi?

Anonim spunea...

@ 9:58
pt ca unii-s smecheri s i-au banii maine sau vineri,ceilalti fraieri si o sa-i i-a pe 10

Anonim spunea...

...shmecheri=ANP-ul!

Anonim spunea...

ca sa stiti si voi dragi colegi.in ANP sau luat banii,asa ca noi muritorii mai asteptam.sa vedem cum ii ceheltuie zeul BALA si cu semizeii lui.

Anonim spunea...

Salutare
sint un simplu lucrator in acest sistem incilcit si am si eu o intrebare simpla:ce facem de acum incolo,ca noi cind am facut niste pasi in viata si am facut imprumuturi in banca ne-am bazat pe ce bani luam in mina,si acum ne-a taiat tot elanul,ba mai rau la unii dintre noi dupa ce trage linie la sfirsit ies pe minus la alti abia le mai ajung de mincare. Aceasta este cruda realitate din acest sistem,dar cum stim "pestele de la cap se impute dar se curata de la coada"
Dumnezeu sa ne ajute,ca noi nu stim sa ne ajutam.

Anonim spunea...

Unii ar trebui sa fie bucurosi ca nu se impoziteaza prostia. Deocamdata.

Anonim spunea...

Ogandire pozitiva, ideea ca acest haos creat nu a fost creat de noi si nici de destin ci de dobitoci care au luat viata ca pe un festin, mai e o vorba: ulciorul nu merge de multe ori la apa, se va gasi o piatra si-l va sparge scuze, caciulitele., ca p ... care se umfla si se sparge, asta e guvernul nostru!Noi ,nu depindem de ei ei depind de noi, forta colectiva, poate distruge dar nu agreaza minciuna, prostia, ipocrizia, depinde de psihicul fiecaruia, adio deputatie.

Anonim spunea...

Banii ca banii , dar ce se mai aude de concursurile pentru posturile vacante la noi in sistem? Stiti ceva, domnule Huginn? Multumesc anticipat.

Huginn spunea...

@13:22
ANP s-a angajat, si e dispozitie de la MJ, ca in cursul acestui an sa fie scoase la concurs functiile pe care sunt imputerniciri si 15%, atat ne lasa legea, din ce s-a vacantat.

Anonim spunea...

eu zic sa fitzi linistiti..pt ca in ca in curand vom lua salarii in transe...eu nu mai pun nici o intrebare de debutantzi...asa am auzit de la o pasarika..ca vom lua salarii in transe adika azi 1 milion peste doi ani 500 de mii si tat asa..

Anonim spunea...

a luat cineva banii?

Anonim spunea...

cand luam banii ca plec dincolo sa-mi incerc norocu,ce-o fi o fi,aici nu mai merge

Anonim spunea...

pentru 01.09.2010, 12:53:00
merci
asta inseamnaca mai sint oameni de bun simt printre noi,oameni logici si cu capul pe umeri cu o gindire pozitiva si asta imi da speranta ca se poate si altfel-mai bine-"speranta moare ultima"

Anonim spunea...

SISTEMUL PENITENCIAR A AJUNS UN SISTEM DE RAHAT...SINCER CARE CREDETI CA SE VA TINE CONT DE VECHIME ,CINE LUCREAZA CU HOTII SI ALTE SMECHERII SINCER VA INSELATI SINGURI...ASCULTATI UN SFAT PRIETENESC CARE PUTETI SA PLECATI NU MAISTATI PE GINDURI...MAITIRZIU O SA VA PARA RAU ...AM ASTEPTAT EU SI ACUM IMI PARE RAU... TARA NOASTRA VA AJUNGE O TARA DE HOTI...IMIPARE RAU CA O SPUN DAR ASTA E CRUNTA REALITATE SI AM IN SPATE DOUA GENERATII IN CARE AM SPERAT CA SE VA SCHIMBA CEVA...

Anonim spunea...

La ARAD intra banii pe carduri VINERI dupamasa

Anonim spunea...

Mirare ca e... (pentru 01.09.2010, 15:16:00 si altii ca le)

Bai, frate, pe langa atatia smecheri, smardoi, lichele si mitocani, nu puteau lipsi din sistemul asta si cativa "zambareti". Cum, mama ma-sii, or fi trecut testele psihologice, nu stiu, dar stiu ca unii... au tot stolul de pasarele.

Anonim spunea...

ptr 19.55:Mamulos de la Bacau are doua stoluri, unul migreaza, iar unul ii ramine pe materia cenusie in permanenta!

Anonim spunea...

LA SEVERIN INTRA MIINE DUPA ORA 15:00

Anonim spunea...

La noi au intrat azi dupa-amiaza

Anonim spunea...

la timisoara intra cand o vrea DUMNEZEU!!! ca de obicei la robotei,duratei sau cum le mai spune!

Anonim spunea...

si la galati cand o da domnu' ca parca ii da din buzunarul lor.

Anonim spunea...

Da , asa a fost la Galati intotdeauna : cand a fost sa se dea ceva bani parca era cel mai mare secret de stat ,nu scoate nimeni o vorbulita , astea de la contabilitate parca sunt batuti in cap . De fapt ce sa mai vorbesc ca la cum merg treburile la noi .... Dumnezeu cu mila .

Anonim spunea...

Srimati colegi,parca sunteti berbeci cu totii!!Sau macar marea majoritate.Vi se spune ca se vor da banii pentru echipament,lucru care,in situatia actuala,cred ca este o veste buna pentru multii dintre noi.Cu toate acestea,innebuniti omul cu mii de intrebari,desi v-a spus tot ce stie si dumnealui la ora actuala.Veniti cu mii de presupuneri,cu mii de povesti aflate de la "pasarele".Frate,asta e pacatul in acest sistem:vorba spusa fara sens,pentru ate afla in treaba,si dusa mai departe,ba chiar inflorita de mii de ori.Este un fel de "telefonul fara fir" care se joaca zilnic in acest sistem si la care nu se vrea sa se renunte.
Vreau sa va spun ca fiecare penitenciar are obligatia sa prezinte la Trezorerie o...,cum sa va spun mai pe inteles,o planificare a platilor,in functie de datele la care se primesc bani in cont,de datele la care se pot face anumite plati conform legii,etc.Aceasta planificare trebuie respectata,indiferent de situatiile neprevazute care pot aparea,gen primirea acestor bani pentru echipament.Deci acesti bani automat ca se vor plati pe date diferite,la fiecare penitenciar in parte,in functie de planificarile la Trezorerie,si nu de gradul de "smechereala".

Anonim spunea...

@22:44
Multumesc frumos pentru apreciere,daf nu ma consider batuta in cap.Daca ai fi muncit macar o zi la financiar,ai intelege,si ti-ai reconditiona parerea.
Stiu multi colegi din paza care nu "scot o vorbulita" nici macar cand ii saluti sau ii intrebi de sanatate,dar nu ii fac "batuti in cap".Pana la urma tine de educatie.

Anonim spunea...

Este vorba de prostie 23:30 !
Mai fratilor ! Chiar sunteti din cea mai joasa speta a societatii ? Cum mama naibii ati trecut testele psihologice ?
Huggin ! Propune te rog niste teste care sa scoata in evidenta analfabetismul si vei constata ca multi au lipsit de la elementarele ore de limba romana. Tocmai astia sunt cei care emit atatea pretentii pe aici. Frustrati si lipsiti de caracter cei mai multi intre ei. Tot respectul pentru cei care aduc in discutie probleme deosebite si corect argumentate. Pentru ceilalti: Inainteeee....mars la scaoala !

Anonim spunea...

la oradea intra banii maine

Anonim spunea...

PENTRU HUGIN.Haide-ti sa urmam modelul de la politie pentru a protesta,si anume:Guvernantii ne-au taiat 25%din salarii,noi sa muncim doar 3 saptamani pe luna.Deci sa ne prezentam la locurile de munca,dar o saptamana sa nu lucram nimic.Hai ca se poate HUGIN.

Anonim spunea...

la codlea sapt viitoare ii dau

Anonim spunea...

Grecii au rasturnat o tara pt al 13-lea salariu si noi stam ca tarfele...asta e adevarul

Huginn spunea...

@10:14
:) Modelul ăsta nu există din păcate.

Anonim spunea...

pt 13:48
LA CODLEA SAPTAMANA VIITOARE PRIN OCTOMBRIE CA LE MAI TREBUIE IN CONT PT ALTE CHELTUIELI

Anonim spunea...

la Galati, pe cand banii??

Anonim spunea...

Stam de vorba cu unul dintre viceliderii sindicatului,era uimit de ce reactionam asa si nu antelegea ce legatura are Conventia Drepturilor Omului, cu ce-i spuneam, de andata ce deciziile mari se iau de la varf, iar ei cum spunea : nu pot face nimic eu va antrb dragi colegi cu statut bine determinat: De ce am ajuns sa alegem lideri daca nu sunt formatori de opinii si nu au argumente puternice?, sa lasam pe altii ahtiati dupa putere sa-si bata joc de noi" solicit clasei politice sa diminueze la minimum drepturile sociale", este o parte din ceea ce un presedinte "orb" "face" pentru orbi", acel face cu " este tocmai pentru ca are o semnificatie juridica legala: obligatia a face sau a nu face ceva , pentru a schimba destinele noastre , a da parintilor nostrii bolnavi puterea de a-si trai decent viata, batranetile de a avea drepturi netaxabile an sistemul sanitar si nnoi la fel si copii nostrii de a avea siguranta la educatie drepturi egale", indiferent" de rasa opinie, convingeri politice, drepturi "altele:aici dragilor intra sanse egale, libertatea opiniilor", conventia spune si Codul Muncii mai ales: fara interventia politicului an viata publica, ori noua nerespectandu-ne garantia aceasta suntem" hartuiti" politic si "mental", nu sunt frustrat, dar prefer sa anfrunt adevarul decat mincina mascata" cu fata umana", zice tot acest Cod : dreptul de a ne alege formele de pregatire profesionala sunt garantate , luate de comun acord cu angajatul "transpuse", an contracte speciale care ne ofera dreptul la instruire pe o durata de 1-2sau 6 luni platite aceste cursuri daca vreti de angajator pentru instruire profesionala, aceste contacte speciale ofera garantia ca pe timpul acestor instruiri "an" sa fie ca si vechime an munca -constituie acea perioada stagiu de cotizatie la as sociale ale statului, perioada an care un lucrator nu poate fi destituit an mod abuziv<, daca din 2004 nu mai suntem militari se aplica si la noi , operativi da, dar militari nu asa e Hugg sau nu?, zice ca aceste drepturi sunt dobiondite, la nivel European, Romania cand este parte anul de aderare , aceste conventii daca nu sunt aplicate corect la nivel teritorial de acele state sunt sanctionate : privari de libertate... si sau drepturi. Scuze din tastatura cat de greu e dragilor lideri sa traduceti acete si sa le salvati an foldere personale de cele de servici de andata ce an domeniul It-ului avem drepturi egale, scanate trimise directsau posta speciale, vor " drepturile din avion, plec an co la Strsburg sau Hagga, dreptul la libera circulatie, voi aveti pe trmen mic viziuni. Multumesc, acelui coleg, care m-a determinat sa disec toate aceste informatii1 esti un finut!

Anonim spunea...

Burlibasa de Galati,ne-ai bagat oamenii de dupa gratii,atita noroc sa ai in viata,cit iti dorim noi.Ai tras unitatea in jos,nimic nu merge,nu vei vedea un ban cit mai stai pe aici,dela anp.Tu nu ai stapin,nu asculti de ANP,MJ,CSM.Esti cel mai slab director sau comandant pe care inchisoarea galateana la avut in timp.Dar a a sosit si momentul adevarului.Ppl-ii te hulesc,cadrele la fel.Ai o singura solutie-DEMISIA

Geist spunea...

Buna seara
Pt. 01.09.2010- 17:41
Stimate coleg,
Sistemul penitenciar este asa cum il construim, il intretinem si il acceptam. Daca sistemul este asa cum il percepi dumneata, suntem in egala masura vinovati de aceasta stare de fapt. Nu sunt atat de vechi in sistem,am in jur de 10 ani "executati la zi", insa imi amintesc si de vremurile bune. De vremurile in care era bine la puscarie.Important ar fi sa trecem de la constatari la fapte. Sa incercam si sa facem ceva pentru sistem , nu doar sa asteptam si sa acuzam. Cei drept , intro privinta aveti dreptate. E mai greu decat in trecut. Dar sa nu neglijam ca tuturor romanilor le este greu. Ar trebui sa privim aceast sistem ca un animal care pana nu de mult ne dadea lapte sau orice alt produs, si care brusc s-a imbolnavit. Cred ca bine ar fi sa tratam acesta animal si nu sa-l sacrificam. Mai avem o sansa ca acesta animal sa hraneasca la randul lui multe guri.
Aceasta este parerea mea despre sistemul penitenciar .

insolvabilul (street of Lilac no 41) spunea...

Pe marea majoritate a fpss-istilor care posteaza pe aici ii inteleg f bine..deoarece acesti oameni si-au pus toate sperantele in acesti bani...este normal sa fie atita disperare ....in situatia in care am fost furati miseleste( cu 25%)...asa ca va rog sa acceptati strigatul disperat "cind se baga banii?"........frustrant este faptul ca pentru o parte dintre "noi"(a se citi acolitii) nu se simte criza :( ....care sunt acele lucrari de exceptie realizate ?????? poate ne spun cei de la biroul de informatica,casierii,SEAP-istii ,informatii clasificate,secretariatul,achizitiile! sunteti penibili domnilor sefi!!!!!va urma.

Anonim spunea...

Daca preferati sa va raportati la informatii concrete, Hugg, de ce mi-ai cenzurat comentariul de ieri referitor la Codul M uncii si la drepturile din Conventii si drepturile angajatului?, oare nu sunteti tot politic subordonat, de andata ce mi-ai taiat comentariul, nu sunteti corect nici fata de noi, nici fata de d-vastra, sunt , informatii pe care multi colegii nu le cunosc, nici dupa 25-30 de ani de munca, meritau macar atat, nu va mai scriu, nu prezentati garantie morala,informatiile despre IT, legi , aplicabilitate: nu vreti sa ne ajutati, asa cum nu vreti sa faceti ca sistemul sa functioneze, libertatea gandirii este cenzurata.

Anonim spunea...

Domnule Geist, nu mai incercati, nu are rost, de andata ce Codul Muncii spune ca: politicul nu trebuie implicat e clar, ca si comentariile cenzurate sunt oprite.Va rog cititi Codul Muncii Regulile de Dr international sunt incalcate veti antelege, in orice caz , comentariile nu erau an ideea de a "instiga", daca asa gandeati, ci de a da o sansa sa aplicam corect drepturile noastre . Sa va ajute dumnezeu sa putti analiza corect realitate , sunteti una cu ipocrizia !, Domnule, Huggin

I go spunea...

O familie de viermi traia intr-un rahat. Micul vierme o intreaba pe mama sa:
- Mama, noi am putea trai intr-un mar?
- Da, fiule, am putea trai intr-un mar.

- Mama, noi am putea trai intr-o banana?
- Da, fiule, am putea trai intr-o banana.

- Atunci, mama, de ce traim intr-un rahat?!?
- Pentru ca suntem patrioti si asta e tzara noastra, fiule.

Anonim spunea...

La Galati este un Gica Contra pe la Directiunea Economica si un Papa Lapte (acrit) pe la contabilitate. Cand este vorba de bani nicodata nu au.......nu stiu...nu au vazut...nu au auzit...Aia pe sectie se lupta cu hotul si altii cu hartiile.

Anonim spunea...

pt anonimul 9.16 la oradea intra marti pm.

Anonim spunea...

PENTRU CODLEA, DACA SE DAU IN OCTOMBRIE, CRED CA E PENAL, DACA NU MA INSEL, E STOPARE LA SURSA SAU DETURNARE DE FONDURI.
DAR CINE SA VADA?
SI PE CINE INTERESEAZA?
SEFII AU DIN CE....

Anonim spunea...

huggin...blogul sa oprit la bani?

Anonim spunea...

Intregul personal al penitenciarului Bacau, multumeste din suflet dragilor conducatori botosaneni, pentru banii pe echipament primiti pe jumatate!

Anonim spunea...

a murit penifestul?...de ce nu mai publica nimeni nimic?

Anonim spunea...

LA ARAD AU INTRAT ASTAZI DUPAMASA

Anonim spunea...

Domnule Bala,opriti jaful cu 50%!!!

Anonim spunea...

LA SEVERIN INTRARA PE CARDURI SIII!!!!!!!......... SE DUSERA.

Anonim spunea...

Pt. 02.09 @18.52, 03.09 @08.55 si 03.09 @09.02
Omule, iti urmaresc comentariile de cateva saptamani....Esti inconfundabil:Incepi scrierea cuvintelor cu a din a....dai citate din legi si coduri fara noima....scrii fraza fara nici un inteles....ESTI DIFICIL, FRATE!!!!Du-te, invata gramatica si atunci sa mai faci comentarii pe blog.Doamne, cat de retardat poti sa fii???

Anonim spunea...

Coruptie? O spunem de mult timp, dar cei care trebuie sa verifice nu o fac. De ce? Indolenta,complicitate sau neincredere in ceea ce,interesant,chiar ei,controlorii,citesc! Exemplu: verificati registrul de poarta din 31 august de la Snap Tirgu Ocna.Un domn,fost angajatin sistem,pe nume Berechet Florin a fost la directorul scolii,Scutaru ,unde a dicutat diverse,ca de ,urmeaza admiterea,iar directorul are nevoie de bani pentru ca i s-au luat 25% de Boc,iar 50% ce il primeste pentru "merite deosebite"( a se citi:pupat piata independentei) si datoriile care le are la banci il sufoca.Ce e mai clar decat aceasta?

Huginn spunea...

@ 19:47
Mai exista si altceva important!?

Anonim spunea...

Nea huggine ,mai schimba articolul asta invechit,hai ca acum sunt altele care dor,hai la treaba

Huginn spunea...

@ 08:39 Asa o fi, nu zic nu. :)

Anonim spunea...

se pare ca la bacau este un microb, ceva...care si cum vine si se vede sef...incepe sa-si caute sclavi; acesti sclaveti au de primit neaparat, pe linga faptul ca sterg mereu scuipatii sefilor si se arata bucurosi, si prime...mari! cum altfel se explica faptul ca o multime din copilasii abia sositi de 3 luni sunt premiati cu 50% salarii de merit? ce fapte extraordinare au facut de iau atatia bani in timp dce altii cu vechime de 10 ani nici nu miros aceste prime? cum va explicati ca exista abonamente la acesti bani? exista persoane care au luat de 3-4 ori, desi brehuescu, anemicul figurant, a spus ca pentru dreptate va lua fiecare pe rind? se pare ca omul e departe de casa si care fetisoara nou angajata si care arata bine ii da portia de maimuta, se alege cu un salariu de 50% plus! nu mai vorbim de nea cuzic care rupe crismele in oras cu tot felul de lingai! sunt curios daca luna viitoare madam shefa de la financiar va lua spor 50% , ca doar a gresit calculatia pentru banii pe haine! de aia bacaule singura puscarie care ia numai o parte din banii pe haine!!!in mod normal, intr-o instituie care se respecta, femeia asta si subordonatul care a gresit ar trebui discutata in consiliul de onoare! pun pariu ca va fi premiata!!! Rusine! oameni la care nu s-a uscat cerneala pe actul de angajare, intrati se stie cum (verificati numele angajatilor incepind cu era lui margasoiu si veti ramine uimiti citi copii de foste cadre sau nepoti ai procurorilr din bacau exista! si nu oriunde, ci numai in posturi caldite!) si unde iau sporuri peste sporuri, de parca e ar fi inventat gaura la covrig si mersul pe jos! Am crezut ca o data cu venirea botsenenilor se va schimba ceva, dar... nimic! unul ahtiat dupa femei, altul dupa boasca! halal!

Anonim spunea...

Pentru Huginn, 01.09.13.24-Multumesc pentru raspuns.

Anonim spunea...

Ptr. domnul Dumitrascu
Avand in vedere situatia de la Galati in care o persoana privata de libertate a decedat, va rog sa-mi comunicati daca biroul de prevenirea criminalitatii si terorismului a fost anchetata si trimisa in judecata. Potrivit art. 2 lit. a din Ordinului 1540 din 20 iunie 2006, directia pentru prevenirea criminalitatii in mediul penitenciar are urmatoarele atributii "identificarea si prevenirea faptelor, situatiilor si imprejurarilor de nerespectare de catre personalul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si al unitatilor subordonate a drepturilor detinutilor ori de supunere a acestora la tortura, tratamente inumane sau degradante, a prevederilor legale ce pot favoriza ori genera evenimente grave, a actelor de coruptie sau a altor fapte ce constituie incalcari ale legii". In cazul "Galati", biroul de prevenirea criminalitatii nu si-a indeplinit corespunzator atributiile de serviciu si mai mult nu a fost chemata solidar alaturi de autorii morali ai faptei. Va rog sa depuneti toata deligenta pentru tragerea la raspundere a persoannei vinovate. Astept un raspuns.

Anonim spunea...

Ptr. anonimul de la 12.54
Biroul de prevenirea criminalitatii si terorismului in mediul penitenciar este stat in stat. El nu poate fi tras la raspunderea penala. Singura situatie in care poate fi tras la raspundere este sesizarea Parchetului. Sunt ferm convins ca Parchetul o sa inceapa urmarirea penala si impotriva acestui angajat.Nu este singurul caz din Romania. Cred ca ar trebui sesizata si comisia de disciplina.

Anonim spunea...

Pentru 12:54 :00
Mare dreptate ai, cred ca prevenirea criminalitatii, situatii de urgenta si informatii clasificate ar trbui sa fie o singura functie de executie ca li se apleaca de atatea cafele si barfe si se mai cred si destepti pe banii statului degeaba.... sic !!!!!!

Anonim spunea...

Actualele organigrame ale A.N.P.-ului pe unitati sunt niste aberatii care nu au nimic in comun cu realitatea din teren si care inseamna gheltuieli nejustificate.
La discutarea lor ar fi trebuit sa se deplaseze in teritoriu sa vada exact ce posturi trebuie pastrate in functie de incarcatura pe fiecare post in parte si sa stea de vorba cu cei care lucreaza cu adevarat.

Anonim spunea...

Huginn, comentariul meu nu este la obiect, in sensul ca nu are nimic in comun cu ceea ce se discuta aici, adica cu banii. Aseara am rasfoit putin paginile Penifestului. Ma interesa inceputul blogului, persoanele care au scris pentru prima data, spiritul Penifestului. Mi-a placut. Aproape toti cei care ati scris pe aici ati scris insufletiti, ati scris din experienta voastra, ati facut o introspectie a penitenciarelor, ati scos la iveala defecte, calitati, nereguli, opinii,stari de fapt. Ati facut chiar statistici. Ne-ati introdus intr-o atmosfera la care luam parte mai mult sau mai putin.
Felicit pe toti cei care au scris, in special pe tine, care ai postat foarte mult. Ai mentinut spiritul Penifestului. Stiu ca e greu sa stai acolo, mai ales cand toti vin si pleaca cu usurinta si te lasa singur sa faci toata treaba.
Dar tocmai acum, cand oamenii au nevoie sa fie sustinuti, tocmai acum va dati batuti? Unde sunteti? Si de ce v-ati plictisit? Scrieti oameni buni articolele acelea frumoase. Ce e cu priveghiul acesta? N-a murit nimeni.
Banii vin si se duc ca si cand n-ar fi. Sunt si alte lucruri despre care sa discutam, din care sa invatam. Vreau sa va citesc!

Anonim spunea...

Domnule Dumitrascu, astept un raspuns cu privire la cazul " Galati". Lucratorul de la prevenirea criminalitatii nu a fost trimis in judecata si doresc sa stiu "de ce". Nu ridicam acesta problema daca era trimis la comisia de disciplina. El era platit pentru "identificarea si prevenirea faptelor, situatiilor si imprejurarilor de nerespectare de catre personalul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si al unitatilor subordonate a drepturilor detinutilor ori de supunere a acestora la tortura, tratamente inumane sau degradante, a prevederilor legale ce pot favoriza ori genera evenimente grave" si nu si-a indeplinit atributiile de serviciu. Nu poate fi platit si nu poate sa genereze numai drepturi fara sa si raspunda. Chiar daca este coleg cu mine, el trebuie sa si raspunda, indiferent daca este penal, disciplinar sau contraventional.
Astept un raspuns.

Anonim spunea...

Ministerul Justitiei intentioneaza sa desfiinteze functia de ofiter situatii de urgenta, ofiter informatii clasificate, sef birou evidenta, sef birou informatica, sef serviciu logistiva, comandant de sectie. In acelasi proiect al Ministerului Justitiei, functia de jurist se desfiinteaza si se apeleza la serviciul externalizat precum si la functia de preot. Functia de sef serviciu regim si functia de sef serviciu siguranta se transforma in functia de sef birou, functiile de sef serviciu asistenta si sef serviciu educatie se transforma in sef birou, iar functiile de director adjunct se transforma in sef serviciu. Apare functia sef serviciu paza obiectiv ca are in competrenta paza judecatoriilor si tribunalelor.

Anonim spunea...

O institutie despre care cei care ii construiesc imaginea vorbesc frumos in fata camerelor de luat vederi, in timp ce un grup de oameni tristi au ca scop real supravietuirea pana la liberare a altor oameni tristi, fara sansa ca acestia sa evadeze.

Anonim spunea...

Adevarul este ca sunt multe functii de conducere care nu-si au rostul. Nu vreau sa enumar... Se pare ca un coleg de al meu de la Galati se ia de siparezi. Mai baiatule stai usor cu astia! Vezi ca sunt trecuti la 50% pe luna trecuta! Deci muncesc! Sunt siparez, deci exist! Si vezi ca astia citesc penifestul! deh... sarcina de serviciu! Vezi sa nu te regasesti la Parchet! Dar nu esti Vargolici ca ala isi da numele! Curajosuleeeeeeeee... Mai te pui cu siparezii galateni... Dar esti si legist... nu cumva esti suparat pe jurist??????? Imi place de tine...
YOUNGBOYS BERNA

Anonim spunea...

Colegii,de la Galati ar putea
invoca CONVENTIA EUROPEANA,abuzul de functie si lipsa de comunicare,an fond au dreptul la un proces echitabil. Se vede ca unul din ei a deranjat pe cineva, daca nu faceti sesizare, nu vor avea cistig de cauza sindicatele trebuie sa le asigure asistenta juridica, speculati defectele sefilor si aveti credinta ca se va rezolva, rugati-va ca sa va arate Dumnezeu situatia corecta, sa va dea un semn, o sa fiti surprinsi cat de repede vi se va arata, si apoi invocati managemantul defectos si lipsa de implicare a servicioului intern de contrainf, care stie adevarul dar nu-l spune,prefera sa fiti "momeala"!, dati administratia in judecata!

Geit spunea...

Buna seara,
Penifest-ul a fost si trebuie sa ramana o vocea a fpss. Penifest-ul a facut si poate face multe. Imi amintesc despre convocarile cu directorii de penitenciare cand se discutau articole de pe Penifest , si cand marea majoritate , care se simteau cu musca pe caciula, tremurau de frica posibilelor reactii ca urmare a dezvaluirilor aparute pe Penifest.
Asadar, NU LASATI PENIFEST-UL SA MOARA !

Anonim spunea...

Huginne, stii ceva in legatura cu ce spune cel de la 04.09.2010, 17:37:00? ar fi interesant de aflat daca anp-ul si-a aschimbat optica si rade toate posturile de sef biroul de la toate specializarile, transformand sef serv in sef birou si dir. adj. in sef serv. asta ar presupune un scandal mare mai ales in conditiile actuale, cu pensionari masive, deci lipsa de personal si salarii mai mici cu 25%, fara sanse de redresare in 2011.
NOSTRADAMUS.

Anonim spunea...

22,27 esti de pe strada liliacului 41 focsani ?.

Anonim spunea...

Fără nici o introducere vă spun un banc, ce poate fi interpretat şi ca o poveste de groază care este f. aproape sa devina realitate:

La o companie multinaţională, angajaţii veneau la muncă la ora 9 dimineaţa şi plecau seara târziu, atunci când terminau tot ce aveau de făcut pe ziua respectivă.

Într-o zi, unul dintre angajaţi vine la ora 9.00 dimineaţa, lucrează, şi la ora 17.00 pune pixul jos, se duce la director şi îi spune:

- Domnule director, eu nu mai pot să stau, trebuie să plec. Şeful este de acord şi îl lasă să plece.

A doua zi, angajatul vine la ora 9.00 dimineaţă, lucrează, la ora 17.00 pune pixul jos şi se duce la director:

- Domnule director, eu nu mai pot să stau, trebuie să plec. Şeful este iarăşi de acord şi-l lasă.

A treia zi, vine la 9.00, la 17.00 pune pixul jos şi se duce la director:

- Domnule director, eu nu mai pot să stau, trebuie să plec. Şeful îl lasă, ca să nu facă scandal.

Se duce însă la ceilalţi şi îi întreabă de ce ei vin la 9.00 şi stau până seara târziu la serviciu, iar ăsta pleacă la ora 17.00 în fiecare zi.

La care angajaţii îi răspund:

- Domnule director, ar trebui să-l înţelegeţi, omul este şi el în concediu…

Anonim spunea...

17.37: Tot ce debitezi tu la misto acoo chiar ar fi o solutie exceptionala. S-ar face si economii la buget, s-ar mai echivala functiile, s-ar crea mai multe posturi de executie, ca de munca e nevoie si nu numai de sefi, am scapa de niste paraziti de prin puscarii si multe altele. daca cineva cde prin minister sau de prin jurul primului ministru ar citi ce scriem noi aici ar afla, de pilda, ca in acest moment, dar exact in acest moment, daca s-ar cere situatiile reale din unitati ar afla ca exista directii, servicii si birouri in prostie care nu au numarul de functii de executie asa cum cere legea, gen sef serviciu psihologic cu 1 sau 2 angajati, sef birou resurse cu 1 subordonat, sef birou prevenire cu 0 sau 1 angajat, preoti si juristi frecangii, judecatori cu dsalarii triple de directori si tot asa mai departe cu jaful la drumul mare , cu violarea bugetului ministerului justitie si a statutului roman in definitiv. Cel care crede ca spun minciuni sa vina cu argumente. Aviz celor care chiar vor sa faca restructurare si vor sa scape tara de praduiala hotilor si incompetentilor.

politistul lu peste din puscarie spunea...

Fara suparare, insa eu consider ca insasi alocarea pazei MJ si a instantelor catre ANPO ar putea fi un motiv in plus-poate cel mai puternic- de a fi alocate posturi suplimentare in paza. In fond aceasta misiune ne-ar introduce mai mult in sistemul de paza si aparare, ca tot ne plangem ca ne spune lumea ca sintem simpli gardieni. Am senzatia ca ne dam cu stangul in dreptul si ca ne ratoim la MJ doar de dragul de a sti si ei ca suntem pe pozitii, gata de sfada indiferent de motiv.

Huginn spunea...

@10:53
Daca asta ar fi motivul si n-ar conta ca avem deja un deficit de 3000 de posturi si ca facem sute de mii de ore suplimentare nepaltite, urmand a face si mai multe pentru ca deservim MJ si instante atunci chiar suntem intr-o situatie care ar trebui să ne îngrijoreze.

PS Aceleasi argumente le avem si cand suntem MJ si facem note de fundamentare. :)

Anonim spunea...

INTRADEVAR,LA BACAU,CUZIC E UN DROJDIER,SI BREHUESCU-ANEMICU UN INCREZUT SI UN AFEMEIAT...RUSINE,ANP,TRIMITE-I,LA CASA LOR...

Anonim spunea...

mi se pare buna ideea de a executa si alte activitati de paza la alte obiective...mai scapi astfel de mutra hotului,si a sefului...inacrite, ambele...ca doar pe jandarmi,tot ii plateste MJ!O idee FOARTE BUNA!BRAVO ANP!

Anonim spunea...

@ 11:56
Nu e ideea ANP băi pupincurică,. și e o prostie pentru care tot noj vom plăti. Și "mutra hoțului" cine o păzește mă, dacă tu te duci la instanțe să-ți clătești ochii? N-ai auzit că nu se fac angajări?

Anonim spunea...

ANP multumim ca te-ai trezit!desfiinteaza:LST sau ST;ofiter situatii de urgenta;ofiter informatii clasificate;director economic;director interventie psihosociala;fostul sipa;jurist;sefi birouri cu 2agenti;pune-i la treaba pe toti,ca altii nu stiu pentru ce iau salariu...basca vor si 50%,ca de...ziua trece leafa merge...

Anonim spunea...

17:37; Poate ne spui si sursa de unde ai aflat datele sau macar un link, asta ca sa nu intelegem ca faci misto de noi sau e o aberatie de a ta

Anonim spunea...

10:39; Mare dreptate ai, sunt multe posturi care nu se justifica

Anonim spunea...

Din COnstitutia ROmaniei

Art. 47: Nivelul de trai

(1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent.

Anonim spunea...

datorita sindicatelor si nu in ultimul rand a domnului Dumitrascu,mai supravietuieste si acest blog.
asa prost, bun cum este el esentialul e ca exista.

Anonim spunea...

Cum sa-l trimita acasa pe Cuzic ca doar au fost colegi bala cu el si cu alti militieni.

Anonim spunea...

ANP nu mai imputerniciti DEA oameni ca VOINEA la DROBETA TURNU Severin,de cand e mare sef numai respecta pe nimeni,arunca cu documentele pe jos ,insulta oamenii,alegeti mai bine domnilor din ANP,daca tot i-ati dat ciolan fara examen struniti-l ca-i naravas si-si va rupe gatul cu prostiile lui,dar nu asta e important ci faptul ca sufera SI ALTI oameni din cauza lui.

Anonim spunea...

Eu chiar ma mir ca nu vi se ofera informatii pe Penifest despre lucruri de maxima importanta. Fac apel la colegii care stiu mai multe sa o faca. Se doresc modificari importante. Drept pentru care si eu voi fi precaut. O informatie in plus, nu ma lasa, totusi, inima sa nu v-o dau. Mai departe, cei interesati ar putrea sapa si singuri. Este vorba despre :Proiect de Hotărâre a Guvernului privind modificarea şi completarea anexelor nr. 1 şi nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1486/2005 privind asigurarea pazeişi protecţiei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi, precum şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1849/2004 privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei naţionale a Penitenciarelor. Succes, stimati colegi !

Anonim spunea...

aloo penifestu scularea!!!!!!!!ati ramas pe 31 mai postati si voi ceva nou ,ca asta cu banii pe 2009 e expirat ,huginn ce faci tata esti plecat din tara ??????

Anonim spunea...

dupa ce se dau bani pe toale , ce mai asteptati ?,sa va achite sindicatul ratele la banca .

Anonim spunea...

oare a mai fost in istoria penifestului vreun articol cu asa multe posturi? un articol care sa trezeasca un interes asa mare?

Anonim spunea...

SE DA BCR IN JUDECATA!!!. INFORMATII LA vvasilioglu@yahoo.com

Anonim spunea...

Rugam anp-ul sa verifice de cite ori a luat prima lunara de exceptie,sau misiune speciala-marele jurist galatean,CRISTI ALEXANDRU.Face judecatorul galatean,exact cum vrea muschii lui.Totodata sa fie verificat si papusa cheala care isi propune prietena-PAPATRAIAN,la prime ptr. ca arata bine.Domnule Bala,verificati gasca de la Galati pina nu este prea tirziu,totul merge numai din inertie.Activitatea directorului cu salariu de vis ptr. noi, se rezuma intr-o zi in servitul mesei de doua ori,dupa care sta cite trei ore cu papusa cheala-VARLAM,trei ore la taifas.Vrem sa stim si noi muritorii de rind ptr. ce ridica BURLIBASA, care isi baga subordonatii dupa gratii,peste 20.000 ron.Vom informa si presa locala unde a dat un interviu de incepator,sa stie si populatia orasului ce salariu are acest director neprofesionist in raport cu un director profesionist,adica lucrator care a suferit alaturi de cei multi dar neputinciosi in fata unui director,care te lucreaza numai din pix..... SA FITI IUBITI DRAGI COLEGI

Anonim spunea...

Huginn ai ramas fara inspiratie?

Anonim spunea...

Bună ziua tuturor ! Ştie cineva cine este cel mai nou personaj de la SP.P.TG.OCNA ? Poate da,poate nu ! Celor care nu ştiu pot să le spun eu......A fost şi pe la SMAP pe unde a făcut numai tâmpenii şi de unde a plecat cam pe uşa din spate ca să nu zic chiar pe româneşte că a plecat cu şutul în...fund ,şi a venit la Spital ca să frece manganul şi să obţină şi el un scăunel mai de Doamne ajută.....şi aşa s-a instalat el frumuşel într-un scăunel ca ofiţeraş prevenire situaţii de urgenţă , doar că,norocul chiorului,de câte ori a fost câte o situaţie de urgenţă,micul nostru ofiţeraş care se credea mare,a fost ba liber,ba în concediu,ba i-au făcut alţii treaba pentru că el săracul era prea panicat sau era ocupat cu linsul dosurilor celor care aveau deja un ciolan şi care erau capabili să-i dea şi lui un oscior de ros............Ceea ce s-a şi întâmplat,într-o zi frumoasă şi însotită de august ! Şi ,uite aşa,lingând ba un fund ,ba o ureche,a ajuns acest....taica nimeni şef de tură călcând în picioare tot ce a întâlnit în cale.A prins în ghiarele lui ordinare cel mai bun pluton din Unitate, a venit ca mielul blând ,a avut chiar neobrăzarea ca după prima tură de serviciu să ne mulţumească,nouă tuturor pentru colaborare,ca numai după câteva ture să-şi arate colţii cariaţi de la atâta salivă câtă a produs lingând funduri grase..... Habar nu are de munca la pluton,habar nu are să gestioneze o situaţie oricât de minoră ar fi,dar vrea el să arate cine este şeful.....şi halal şef......nu este în stare să pună hoţul la punct când este cazul,are o faţă de spate şi zici că mai are puţin şi-l apucă plânsul,dar ştie să o facă pe cocoşul în faţa noastră ,a agenţilor....Oricum nu va rămâne mult timp în acest loc pentru că dacă nu pleacă singur îl vom ajuta noi cu vreun titirez în scăfârlie......sau poate că se revoltă într-o bună zi vreun hoţ nemulţumit de ifosele şi aerele pe care le lasă în urmă acest aşa zis ofiţeraş cu oarece cursuri de şef de tură şi rezolvă treaba.......Măcar dacă ar lăsa în urma lui miros de parfum sau deodorant.......ar mai fi ceva...dar miroase a transpiraţie de-ţi pică părul din nas ,că de...,linsul şi pupatul în fund probabil îl obosesc,şi miroase şi a rahat şi a hoit de la o poştă,,,,,cred că nu ştie ce e ăla un parfum sau un deodorant........şi oricum nu are clasă ca să-şi aleagă ceva de calitate şi..... mai bine......să o lase aşa cum a picat !!!!!Vă mai spun doar atât : rezistaţi dragii mei colegi că vom găsi noi ac şi de cojocul acestui individ al cărui loc este dincolo de poarta puşcăriei,poartă pe care tare-i mai place s-o păzească şi unde se împăunează de parcă ar fi mai marele director de puşcărie,nu doar un ofiţeraş cocoţat pe-un scăunaş.......O ZI BUNĂ TUTUROR!