Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 9 iulie 2010

(Ne)siguranța detenției: cu 44% mai multe agresiuni în 2010

Studiu: altercatii produse intre detinuti (2010 vs 2009)

15 comentarii:

Anonim spunea...

DACA ERA FULGA DIRECTOR ADJUNCT IN TOATE ACESTE UNITATI PENITENCIARE SIGUR ERAU CU 44 % MAI PUTINE , CA ANP NU AFLA DE ELE ! SI DADEA BINE LA SEFII DIN ANP CA GESTIONEAZA STAREA DE SPIRIT .

Anonim spunea...

Ca se bat detinutii intre ei.... Dar sa vezi cand vor creste agresiunile fata de cadre! Ca le-ati dat fiare sa se faca cat vacile si sa-ti rada in nas cu muschii lor. NU SCRIE NICAIERI CA SUNTEM OBLIGATI SA LE DAM HALTERE. Multe state europene le-au interzis. Si totusi...

Anonim spunea...

Da ce-ati crezut mai inteligentilor de la marile birouri de prevenire??
Ca vor scrie versuri?
Nu va rasuciti in asternuturi ca luati banii degeaba?

Anonim spunea...

STATISTICILE ACESTEA ARATA SUPER DAR NU SE PUNE PROBLEMA CA SINTEM TOT MAI PUTINI AGENTI SI TOT MAI PROST PLATITI....

Anonim spunea...

bravo ultimului coleg,in cateva cuvinte ai spus tot

TIBI spunea...

Singura si cea mai stresanta nesiguranta este acela al locului de munca si al salariului din luna in luna mai mic.
Celelalte , ne-am obisnuit cu ele , cand am venit in aceasta institutie ne-am asumat asemenea risc, stiind ca vom fi platiti , acum....

Anonim spunea...

Amino, ceva steroizi si un pic de testo. Ce daca s-a diminuat cu 20% alocatia pt. amarati. Cresteti-o pe a "viitorului" Romaniei. O inteleg pe doamna care semneaza ca un "om liber" dupa ce a demisionat din sistem.

Anonim spunea...

Analiza aceasta este facuta de domnul Rusu Gabriel de la Slobozia, pentru asta a fost premiat cu 50%. Ahtiat dupa putere , policalificatul ăsta e în stare de orice numai să ajungă director. Ferea domn director ca ti se pregateste ceva.

Agentul IQ zero barat spunea...

Păcălicii ăştia de la prevenire au făcut un obicei să ne prezinte nouă în teritoriu materiale realizate de pseudo-psihologi/sociologi/asistenţi sociali reformaţi. Să le spună cineva la alde costume ieftine-pantofi scofâlciţi-feţe constipate de la prevenire că dacă vor să impresioneze pe cineva ar fi caZul SĂ CULEAGĂ INFORMAŢII REALE pe care să le mai şi folosească pentru prevenirea criminalităţii şi combaterea corupţiei din unităţi. Dacă voiau să ştie ce se chinuie să transmită amărâtul ăsta de material era suficient să întrebe paza, aflau mai repede şi mai ieftin şi le mai spuneam ceva în plus. Mi-i şi închipui pe ăia de la doi şi-un sfert adunând poliţiştii în sala de şedinţe şi prezentându-le statistici din care să reiasă că în România infracţiunile cu violenţă au crescut în primul trimestru al lui 2010 cu nuştiucât faţă de 2009.
Am nevoie de un suc de lămâie că-mi vine să vomit.

Anonim spunea...

Salutare!
Că tot veni vorba de scadera salariilor!!!
Vă supun atenţiei următorul articol
"Oamenii legii pot lucra în privat, după program

Poliţiştii se pot angaja şi în sectorul privat, dar atribuţiile noii activităţi nu trebuie să se suprapună celor aferente funcţiei publice, se arată într-un răspuns al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) remis Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, la solicitarea acestuia. Şi, pe foamea asta, poliţiştii îşi vor lua în mod cert un al doilea job, că doar trebuie să suplinească de undeva gaura de 25% făcută în buget de tăierile de venituri. Întrebarea care intervine în mod automat este ce fel de joburi vor alege oamenii legii în timpul liber? Evident, nişte joburi bănoase, care să merite efortul de a sacrifica odihna. Care meserii sînt, însă, bănoase în România de azi? În lumea cluburilor de noapte, cel mai bine plătiţi sînt stripperii, nu-i aşa? Deci, să nu vă mire dacă aflaţi de la vreun poliţist că îşi completează veniturile rupîndu-şi lasciv “maio-ul” pe o scenă de nightclub în faţa doamnelor în extaz. Ca să nu mai vorbim de doamnele ofiţer, care, tot după program, ar putea şi ele dansa. La bară. Credeţi că un al doilea job de acest gen s-ar afla cumva în conflict cu activitatea de poliţist? Greu de spus, dar iată că ANI spune că e OK ca poliţiştii să deţină funcţia publică în paralel cu exercitarea unor funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat. Ce ar mai putea presta oamenii legii după ce scapă, seara, de epoleţi? Ar putea scrie romane, poezie sau s-ar putea dedica cercetării ştiinţifice. Dar, hai să fim serioşi, ce bani se cîştigă azi din aşa ceva? Mărunţiş. Aşa că, pînă una alta, tot treaba cu striptease-ul rămîne de bază, mai ales că, după cum spune şi liderul sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, “o altă activitate remunerată ar putea fi o soluţie pentru poliţiştii care au credite bancare”.

Sursa - Ziarul NAŢIONAL


Lăsând la o parte glumele ieftine din articol, contează esenţa şi anume faptul că se poate lucra şi la alt angajator! Pentru a nu întâmpina probleme cu vreo interpretare juridică dubioasă, sau cu gândirea "logică" a unui mare şef, rog sindicatele sau pe Hugg să facă demersuri la ANFP pentru a primi un răspuns în sensul celor comunicate colegilor de la MAI.
Sper să preia cineva iniţiativa!
Promit că voi mai face sesizări de genul acesta.
Mulţumesc.

COMENTATORU" de serviciu

Anonim spunea...

…dragule meu Huginn, imi vine greu sa nu postez un comentariu la articolul tau…doamne sfinte, de mult nu am mai ris atit de mult…”elementele de diagnoza” mi-au readus zimbetul pe fata... ( si sunt destul de trist pentru taierile salariale )…stau si ma intreb totusi cu ingrijorare daca onorata conducere a acestui serviciu de informatii, nu realizeaza cit sunt de ridicoli …si te rog sa ma crezi ca stiu ce spun… e ca si cum ar vorbi calugarilor despre aranjarea moleculelor respectind legile termodinamicii… mie personal “ipotezele”, “concluziile” si “propunerile” lor imi aduc aminte de altceva… in fine, nu mai vreau sa le dau fiori reci pe sira spinarii… va aduc asadar in atentie faptul ca reprosurile abil strecurate printre atitea “masuri” pompoase, ma fac sa cred ca domnii de la prevenire se situeaza sub nivelul marii… o tehnica securista ireprosabila de a gasi un tap ispasitor pentru esecul lamentabil al activitatii D.P.C.T –ului de la infiintare si pina in prezent…

DAN spunea...

Poate chiar culeg informatii reale,dar faptul ca nu sunt pregatiti pentru acest serviciu si ca au luat examenele asa cum le-au luat,informatiile ajung deformate la Bucuresti datorita prostiei lor,datorita incompetentei lor si a incercarii,sau chiar asta fac,de a impune colegilor sa le faca treaba.Nici nu au fost,nu sunt,nu vor fi in stare sa-si promoveze natura serviciului.La ei un flagrant tine de cand s-au angajat si pana vor iesi la pensie,pentru ca habar nu au cum sa intocmeasca formele.Dar sunt impliniti de aere!

Anonim spunea...

si la politie este la fel aduna personalul pentru a evita sa ajunga sa aresteze un coleg sau sa mearga la inmormtarea sa.

Anonim spunea...

@ Tibi

Daca e singura nesiguranta, atunci are toate sansele sa fie si cea mai stresanta... :)

Anonim spunea...

Radem, glumim, da serios: scrie undeva ca fsp poate avea si un alt job in afara celui de puscarie? Ca sunt multi doritori! Astept raspuns pe bune!