Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 6 iulie 2010

Scrisoare deschisă pentru tovarășul Komandant

Un comentariu anonim...

Domnule director general
Domnule chestor de penitenciare
Domnule doctor (in drept)

Tovarase comandant

Am vrut sa ma adresez cu cele 3 titluri "academice" cu care obisnuiti si va face placere sa semnati fel de fel de adrese trimise penitenciarelor patriei, dar m-am gandit si nu ma insel, ca cea mai potrivita titulatura pentru dumnevoastra este de TOVARASE COMANDANT.

Tovarase comandant

Acum doi ani cand ati fost "uns" director general al ANP am fost unul dintre miile de lucratori ai sistemului penitenciar care s-a bucurat si totodata a sperat ca prin numirea dumnevoastra in aceasta functie, la ANP, va curge numai lapte si miere.

Dar, impreuna cu cei care ne-am bucurat, acum dupa doi ani de la ocuparea postului de dumnevoastra - oare asa de putin a trecut, mie mi se pare ca dureaza de o eternitate - toti, absolut toti, constata ca in afara ca zambiti ca un de actor de Hollywood nu ati facut nimic pentru sistemul penitenciar.

Zambetul dumnevoastra nu poate rezolva problemele, multe si grave, ale personalului din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Cum care probleme? Aaaa... uitasem ca ati fost mai mult plecat prin tarile lumii si nu sunteti la zi cu realitatea.


Dar totusi daca aveti timp, si sunteti inca in tara va expun o mica parte din multitudinea de probleme:

- cat costa profilarea penitenciarelor?
- unde ati gasit benzina si motorina la preturi asa de mici? Dupa estimarea facuta de ANP pretul benzinei si motorinei consumata cu interminabilile tranzituri, retranzituri si transferuri intre penitenciare este undeva la putin peste 60% din pretul real. Spuneti-ne si noua sursa ca, pe criza aceasta, sa mergem si noi sa alimentam;
- cand o sa avem si noi destul personal pentru operativ, poate stiti ca un supraveghetor are in supraveghere intre 150- 300 de detinuti ?
- cand o sa avem si noi o tinuta decentă? Acum dupa ce a fost taiata din norma de echipare 25% la ce renuntam? La cascheta? Facem pantalonii mai scurti? La grade(nu cele de chestor)? Apropo o tinuta fara grade este purtata legal?
- cand o sa scapam de "abonamentul"la sporul de 50%, spor care sunt trecuti luna de luna directorii, nepotii si alte "pile" ale sistemului?
- cand o sa trimiteti in control profesionisti, nu fufe, care fac parada modei si care intreaba hotul cum isi face serviciul ofiterul sau agentul? De cand evalueaza hotul munca cadrelor?
- cand... ar fi atatea probleme de spus incat ar trebui zile intregi sa fie intelese si ascultate de cineva, dar... ma tem ca nu o sa aveti timp pentru asa prostii. La dumnevoastra are trecere detinutul, pe cand cadrele sa astepte... poate in mandatul viitor.

Si daca am pomenit de adrese, ati trimis pe data de 1.07.2010 adresa nr. 45331/DSDRP care la inceput m-a cam speriat putin crezand ca este emamatia unuia dintre fostii comandanti comunisti, Dospinoiu , Chiriac Ion, Nastase, Jercan, Cocean, Roman, o parte fosti colegi cu dumnevoastra.

Dupa cum ati conceput punctele 4 si 6 din susamintita adresa nici dumnevoastra, tovarase comandant, nu sunteti departe de ei.

Prin ridicarea obiectelor de mobilier si cazarmament, aparate tv, etc.va intoarceti in timp cu vreo 24 de ani, cand erati tanar locotenent, cand pe holul sectiei se statea cu felinare, cand biroul supraveghetorului era o simpla masa si un scaun, cand nu trebuia sa treci detinutul in 15 caiete, da am zis bine 15 caiete, pe numarate, cand in postul de paza se statea 12 ore in picioare, pe timp de iarna fara caldura, cand la escorta se lucra 10-12 ore, cand sambata si duminica ne chemati la sedinte de partid si utc.

Nu cred ca ati uitat.

La punctul 6 din adresa cereti sa se poarte obligatoriu tinuta de serviciu, dupa sezon. Care tinuta domnule director general? Stiti prea bine ca din 2006 nu s-a dat nicio tinuta, nu v-au spus supusii dumnevoastra, cei care vin in control, ca suntem imbracati ca niste arlechini, ca pantalonii sunt rupti in dos (fund), chiar nu cunoasteti realitatea din puscariile patriei?

Multe ar fi de spus, dar cine sa ne asculte si pe noi palmasii sistemului penitenciar, nici dumnevoastra nu aveti tinp TOVARASE COMANDANT.

O zi buna

4 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru Ionica. Asa este, raportul imagine / mentalitate nu a fost niciodata atat de inselator, iar "zambetul" nu a intrat niciodata atat de flagrant in contradictie cu reflexele militienesti.

Anonim spunea...

Totul incepe prin umilire. Institutia unui stat isi reflecta imaginea unui bun samaritean pentru societate prin dotarea corespunzatore. Ca sa nu vorbesc de dotarea cu creier (pentru ca as jigni - si nu cred ca nu s-ar merita), vorbesc de ce spune si Ionica mai sus. Dotarea cu echipament a personalului impinge imaginea acestui sistem catre una mizerabila in care societatea nu va putea avea incredere niciodata. Pe strada, aceasta tinuta jalnica determina omul de pe strada sa intoarca capul a dispret si totodata, unii care mai si gandesc putin, se intreaba cum oare este reprezentat el ca si individ in statul unde-si mananca amarul.
Doar o vorba as mai spune: RUSINE !

Anonim spunea...

Care mobilier? a primit careva mobilier? Al meu este din anii 70 si nu pot sa stau pe el, imi agata pantalonii si e plin de plosnite. Televizoare? Poate ar trebui sa existe televizor in cadrul sectiei ca sa nu mai deschida majorul vizeta si sa se uite la meci prin vizeta.Tot un Drac e. A, cred ca vom fi dotati cu statii performante de comunicare, cu sisteme de siguranta la fel si cred ca vom primi si dispozitive de alarma in caz ca vom fi atacati de ppl-i, ca telefoanele fixe tot nu merg. Vinovati nu sunt sefii, vinovat este sistemul. Cine ar vrea sa prapadeasca banii pe nimic...

Anonim spunea...

Felicitari IONICA,asta este realitatea, pe care o vom rabda pana pleaca ..... bala, Ragea si toata trupa pd minus L, DIN TIMISOARA si apoi din toata tara.Vom afla rezultatele muncii lor dupa ce parasesc fotoliile cu care merg acum si in concediu. Speram ca cei ce vor veni o sa ii traga la raspundere de ce au facut cu toate consecintele ce vor decurge. MARE PACAT CA TINETI NISTE NULITATI DOMNULE MINISTRU Predoiu!